Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-14, 18:09   #331
fibian
Zadomowienie

GG do fibian
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II

Maszka - jeszcze się temu baranowi zaśmiejesz w twarz. Zobaczysz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lipiec 2007 075.jpg (42,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lipiec 2007 104.jpg (119,9 KB, 33 załadowań)
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 18:26   #332
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

• Kamilka witam gorąco po przerwie i też z niecierpliwością czekam na świeże fotki Twoje i Antosi,
  • Maszka nie jestem zbyt dobrym doradcą w takich sprawach sercowych ale wiem że w końcu trafisz na tego "właściwego" i niema co rozpaczać za Kaczorem skoro z niego taki bałwan.
    *Fibian Ciutka śliczniutka!
  • Ela gratuluję Jasiowi górnej jedyneczki. Mojemu Olafowi też już pewnie idą bo jest tak jak przy tych dolnych zębach. Niech mu juz wyjdą i będzie na chwilkę święty spokój.
garnuszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 19:06   #333
gajka29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cléo Pokaż wiadomość

a teraz mam pytanko co do jedzenia naszych szkrabów, czy gotujecie same czy kupujecie gotowe potrawy i zupki, ja kupuje, tylko jabłko sama ucieram na tarce, czy jestem leniwa, wygodna czy Wy tez kupujecie jedzonko w słoiczkach? ostatnio dalam Wiktoroi 2 łyżki ogórkowej z mojego talerza i strasznie go wysypało, dopiero potem sobie uzmysłowiła ze ogórkowa była ze śmietaną
Patryk je obiadek jak ja jestem w pracy, więc ja nie gotuje ale moja mama daje mu codziennie własną zupkę i to tę, którą gotuje dla wszystkich domowników. rozdrabnia mu ziemniaczki i młodą marchewkę. jak jeszcze nie było swojej marchewki działkowej to zagęszczała mu zupki puree ryżowym z marchewką i groszkiem z nestle. Małemu nic po nich nie jest i chętniej je zjada niż słoiczkowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (58,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (46,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (73,4 KB, 17 załadowań)
gajka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 19:17   #334
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Gajka - widać,że Patrykowi na zdrowie wychodzą te zupki Twojej mamy. Niezły z niego tłuścioszek
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 19:51   #335
Aranka
Zakorzenienie

Co do zupek to jak nie było zdrowych świezych warzyw to kupowałam słoiczki. Teraz dzięki zamieszczonej wcześniej na forum książce kucharskiej robię zupki Laurze sama. Nie mam za dużo czasu na dodatkowe gotowanie ale krojenie warzywek i miąska sprawia mi frajdę. potem miksuję to blenderem i przekładam przewaznie do 3 świezo wysterylizowanych słoiczków a potem do lodówki. Dzięki temu obiadzik mam na 2 dni. Niczym nie doprawiam a Laura wcina az miło!

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 20:20   #336
sohf
Wtajemniczenie

najlepsze życzonka dla jubilatów

fibian Anielka cudna, a szatka, bardzo ładna faktycznie będzie fajna pamiątka.

gajka, Patryk pączuś ile waży??
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 20:29   #337
Aranka
Zakorzenienie

cudo na chrzest ale zaraz się kończy....http://www.allegro.pl/item212786240_...a_chrzest.html

A tu bluzeczki na lato

http://www.allegro.pl/item212517240_...wyprzedaz.html

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2007-07-14 o 21:44

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-14, 20:49   #338
gajka29
Raczkowanie

Niestety Patryczek gubi teraz swoje fałdki. ostatnio sporo urósł na długość i ma dużo ruchu bo bez przerwy chce hopsać na nogach. w czwartek mamy szczepienie więc wtedy będziemy się ważyć ale myślę, że nie więcej jak 8500. zobaczymy
Stary 2007-07-14, 21:42   #339
kasia191273
Zakorzenienie

i tak jest pączuś! Gajka Ty jesteś z Oławy, czy się pomyliłam? Bo ja w Oławie to wszystkie najlepsze imprezy w życiu zaliczyłam)))
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 21:59   #340
Anulka33
Raczkowanie

czesc laski .pamietacie mnie jeszcze ?pracuje ,pracuje i jeszcze raz pracuje ,nie mam kiedy cokolwiek nazgolic ale podczytuje was namietnie .łEZKA W OKU SIE POJAWIłA JAK PRZECZYTAłAM ąE Marti nie zajrzy juz do nas .moja Ksenia zdrowiutka ,tfu tfu ,a wazy ponad 10kilosów juz .jest niezła baba tylko nie wiem po kim .ASebastian od września idzie do zerówki i zacznie sie jazda pod tytułem SZkoła .[az sie boję ].Nie wiecie co dzieje sie z Yairą bo nie widac jej tu ?martwię się trochę ....jesli chodzi o obiadki i poszłam totalnie na łatwiznę i kupuje małej gotowe deserki i obiadki ,a co ??nie chce mi sie po przyjściu z pracy jeszcze pitrasić coś naprędce .dorączki dajejej 'dupkę 'starego chlebka ,biszkopciki i Petitki łódeczki takie pyszne ciasteczka z dżemikiem ,Ksenia wymarze sie nimi ale baaardzo jej smakują .ide pac bo niedawno róciłam z pracy a w poniedziałek juz o 4,30 pobudka i jechana dalej ,brrrrr.ale ciesze sie ze mam prace i moge zapewnic moim dzieciom dobrejedzonko i ubranka .jak znajde chwile ,[może jutro ?],to wkleje jakies nasze terażniejsze zdjęcia .a dzieciaczki pięękne aż dziw że wszystkie tak fajnie i szybko urosły . buziaczki i pozdrawiam mamusie i dzieciaczki
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 22:02   #341
Anulka33
Raczkowanie

yaira ,widze że jesteś na forum ,odezwij się co u was słuchać ?jak tam Zuzolek ,martwimy sie o was .
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-14, 22:04   #342
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

Dziewczyny wiam po dlugiej nie obecnosci dziekuje za pamiec
w lesie bylo extra dwa tygodnie w ciszy bajka
ale jak wezlam do domu...Tz mial odmalowac sciany bo jak przemieszczal sie przewijak to zostawial plamki po oliwce...nie zrobil pozatyym Zuzka ma lozeczko po jakiejs kuzynce i ono ma sto lat ja na nie patrzec nie moge ...zalatwilam dzis inne pozatym nasza mala ma 7 miesiecy z hakiem a jej szanowny tatus nie umie jej zrobic porzednego kacika ani mebli jak dla dziewczynki...gorzej niz PRL
smutno mi...ale jutro wypier** te jego graciarskie meble jade do jusk kupie komode dziecku

ale lepsza wiadomosc moj brat bedzie mial dzidzi w marcu i ja trzymam ciuszki po Zuzi bo mam od siorki a wiecie co Tz swinia powiedzial:ze mam sprzedac...wiecie no nie moglabym tak zrobic bo brata kocham ponad wszystko i taki numer mu wywinac...pozatym jak bedzie dziewczynka to dam a jak chlopak to lipa i pora inna roku rozmiary nie te...
Stary 2007-07-14, 22:22   #343
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Dziekuje za mile powitanie!!

A teraz na wlasne zycze zaspamuje Was zdjeciami. Zrobilismy ok. 400 sensowych i same rozumiecie, ze ciezko bylo mi cos wybrac

Zaczynam wiec od zdjec z moimi rodzicami, czyli dziadkami.
I z prababciami.
1. i 2. nauka raczkowania z dziadkiem
5. Prababcia od strony mojej mamy (nawiasem mowiac, to ta, ktora mnie wychowywala jak mama pracowala, babcia ma 84 lata)
6. Prababcia od strony taty (biedaczka juz nie chodzi i nie ma nawet sily wziac Tosie na rece, ale humor jej dopiesuje, ma 83 lata)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5395.JPG (69,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5396.JPG (79,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5762.JPG (86,1 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5766.JPG (70,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5664.JPG (109,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5797.JPG (94,5 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez kamilka23
Czas edycji: 2007-07-14 o 22:28 Powód: dopisek
kamilka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 22:34   #344
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

I dalej z mama i tata
Zdjecie nr 4 to kapiel w zabytkowej wanience, ktora ma juz 30 lat, bo kapala sie w niej juz moja siostra, potem ja, moja chrzesnica i teraz Antonia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5370.JPG (100,7 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5436.JPG (82,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5519.JPG (115,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5431.JPG (65,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5627.JPG (110,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5729.JPG (119,4 KB, 60 załadowań)
Stary 2007-07-14, 22:37   #345
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

A teraz kilka roznych

1. Musze sie dokszatalcic
2. Kocham drewniane zabawki i lezenie na podlodze
3. Czapka dziadka
4. Tak gryze mame kazdego dnia
5. Cwaniara
6. W lozku u dziadka i babci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5417.JPG (85,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5448.JPG (62,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5460.JPG (66,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5470.JPG (64,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5562.JPG (68,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5782.JPG (86,1 KB, 37 załadowań)
Stary 2007-07-14, 22:39   #346
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

A to juz zdjecia z domu

1. Pyszne jagody
2. Zabki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5920.JPG (74,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5924.JPG (60,7 KB, 41 załadowań)
Stary 2007-07-14, 23:23   #347
Aranka
Zakorzenienie

Anulka a witaj na starych śmieciach. To faktycznie niezłą masz pobudkę...A Ksenia waży hmm...konkretnie. Wrzucaj koniecznie zdjęcia!

Co do "zaginionych" to sporo ich ":instruktorka, palmall, yaria, choimiczka ...tyle co mi tak do głowy na szybko wpadło!

Stary 2007-07-15, 06:31   #348
gajka29
Raczkowanie

Tak Kasiu jestem z Oławy i swego czasu też się nieźle tu bawiłam ale teraz to już nie to. nie ma gdzie się zabawić. w weekendy po lokalach raczej wesela niż balety no ale teraz mam w domu lepszą rozrywkę więc nie odczuwa ich braku.
Stary 2007-07-15, 09:50   #349
AnitaSuska
Zadomowienie

Hej kochane

Zabko i Malgogaj odradzałam wszystkie niekapki,bo ich konstrukcja jest taka:dziecko wklada cały dziobek niekapka do buźki i płyn leci prosto do buziaka..Nie musi wówczas włączać języczka,ust ,mięśni artykulatorów do żądnej pracy..A chodzi przecież o to,żeby wszystkie mięśnie pracowały..Nawet kosztem wylewania i mokrych plam tu i tam,to jest dla dziecka lepsze,jeśli kubek ma wmontowaną słomkę-dziecko wówczas pracuje ciągnąc(pracują usta,mięśnie okołókrężne ust,jężyk,podniebienie..) lub pijąc z kubeczka,szklanki..Przy niekapku pracy jakichkolwiek mięśni brak!I to nieważnie,czy niekapek miękki-gumowy ,czy plastikowy..Njalepiej sprawdzić na sobie!Wlewasz z niekapka i nic,ciągniesz słomką,pijesz z kubka-pracaTo na przyszłość punktuje!

Kamilko witajMała wypiękniała i wyrosła!Zawsze była malina,ale teraz to już dziewczynka zainteresowana zabawkami io wszystkim wokółFajna fotka z dziadkami,jak rozkłada rączki

Anulko dajesz z tą pracą ostro!Dzielna matka Polka jesteś!!Pokaż foty Niunia,niezłe ma osiągnięcia wagowe

Fibian Ciutka śliczna i robi sie bardzo podobna do Ciebei

Gajko świetne foteczki z kąpieli!!!

Aranko byle do przodu z tym ostatnim egzaminem!Przy dwójce dzieci,siostrą,domem w budowie,TO AŻ MIŁO,ŻE BIERZESZ SIĘ DO NAUKI

Yaira odzywaj się częściej i koniecznie pokaż fotki kącika Zuzolka ,jak już będzie

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-15, 10:10   #350
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Kasiu spóźnione ale szczere Wszystkiego naj naj naj dla Ninki

Anulko, Yaira, Kamilko miło Was widzieć znowu
dzieciaczki śliczności

Miśce jeszcze nic nie podaję ale Helena choć za kilak dni skończy 2 latka, dostaje słoiczki dalej bo nie zawsze gotuję coś co nie zawiera mleka albo mąki
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 11:07   #351
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Czesc dziewczyny
ale naprodukowalyscie znowu, nie czytalam 3 dni i teraz mialam full do czytania. Korzystam poki Kocur spi- Tami zasnela dzisiaj na brzuszku i spi tak juz 2 godzine a ja chodze sprawdzac czy oddycha!!!

U nas tropiki sie zrobily, jak Tami wsatnie to jedziemy do dziadkow siedziec na ogrodzie. W przyszlym tyg Tamiczka bedzie u mojej mamy jak bede w pracy wiec sie najezdze niestety. Po pracy trzeba bedzie odebrac dziecko, a ze zapowiadaja upaly to wracac bede dopiero wieczorem od rodzicow bo nie chce meczyc jej i siebie w aucie bez klimy w korkch. I czasu jeszcze mniej bedzie. A w srode po pracy rehabilitacja i jeszcze na szczepienie jedziemy potem. Jestem ciekawa ile Tamiczka wazy teraz.
A za tydzien mam urlop dobrze sobie wykombinowalam ze do macierzynskiego dobralam zalegly urlop i pare dni nowego ( zamiast wrocic 8 maja wrocilam do pracy 4 czerwca) a teraz mam normalny dwutygodniowy urlop i jeszcze pare dni do wykorzystania mi zostaje na wrzesien. Przypominam mamom pracujacym ze do urlopu wlicza sie dla nas jeszcze 2 dni opieki nad dzieckiem w roku! To sie nalezy i pracodawca musi dac- lachy nie robia. Tak wiec ja mam 28 dni urlopu rocznie

Pewnie zapomne co mialam napisac....

Chcialam podziekowac za mile slowa pod moim adresem- ( ja dlatego narzekam bo mam kompleksy i tyle.)

NAJLEPSZE ZYCZENIA DLA NINKI I WIKTORKA!!!!!

Anitko, wyprzedzilas mnie z tym niekapkiem, mialam spytac Cie juz pare dni temu bo w powtorkowym ,,mamo juz jestem" na tvn style mowili zeby nie uzywac niekapkow bo moga miec wplyw na aparat mowy

Fibian, no wlasnie mam to same ze zmeczeniem- od razu na buzi widac, wygladam jakbym balowala. I mam szara zmeczona cere z niewyspania. Juz nie wiem co stosowac z kremow zeby jakos wygladac. Jaki krem na noc dajesz? Masz sucha czy mieszna cere? Ja mam mieszana i koszmar ostatnio, nie daje sobie rady.
a jaka alegrie ma Ciutka? skaze bialkowa? Nie widac na fotkach ze jest wysypana. Ja tez musze ten locoid kupic, bo ostatnio pozwolilam sobie na nabial i Tami ma znowu ,,polakierowane" policzki.
Ale fajna trojeczka jest rozwalona na sofie Szatka super, bardzo mi sie podoba. A CIutka na zdjeciach sliczna panienka!

Kamilko, piekne zdjecia. Ale Ty swiezo wygladasz, a z Antonowki to widac slodka lobuziara mala jest. Nie dziwie sie ze dziadek najlpszy zabawiacz- u nas to samo. Jestem pod wrazeniem ogrodu- super wyglada.

cleo, sukienka jest z MORGAN-a. Na pewno u Ciebie tez jest- np w Zarzu, Katowocach.

Zabo, Elu, gartuluje zabkow

Aranko, moja mama tez ma teorie ze ustawienie lozka ma wplyw na sen

gajka Patryk to rasowy bobas z faldeczkami
Stary 2007-07-15, 11:13   #352
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Widze, ze o niekapkach piszecie. Jest jeden, gdzie dziecko musi sie nielada wysilic, zwyczajnie musi ciagnac, inaczej nic nie poleci. To taki niekapek z prawdziwego zdarzenia, bo rzeczywiscie nic z niego nie kapie. Przy dziobku ma silikonowa oslonke, jak sie ciagnie to plyn leci, a jak nie to pozostaje bezpiecznie w kubku. To niekapek NUK Magic Cup, zrobie zdjecie i wkleje. Sama go mam, ale moje Toska nie chce z niego ciagnac, bo dosc ciezko sie to robi, ale pewnie kiedys sie nauczy.
Stary 2007-07-15, 11:25   #353
AnitaSuska
Zadomowienie

Kasiu ,ale ze mnie trąba!myślałąm,że składałm Nince życzenia,ale nie;/
Życzę Twojej córeczce wszystkiego najlepszego,wysokich lotów i miękkich lądowań..No i żeby była taka cudna i bezproblemowa w przyszłościBuziaki!!

Simonko czyli temat jak najbardziej na topieWyglądasz super!a ja myśl\ę,że urlop i sen ,jak przyjedzie mąż i Cię odciąży poskutkuje lepiej niż niejeden krem!Kiedy my się wyśpimy

Kamilko ciekawe?Pokaż koniecznie ten niekapekChociaż przyznam,że konstrukcja niekapków jest taka sama i przy ich użyciu inne partie mięśni muszą pracować(jeśli już w ogóle pracują)nież przy słomce ,czy kubeczku..

Wiecie co dziś myślałam,że oszaleję w nocy Maciek popłakiwał i szamotał siędośc często w nocy,więc mówię:"zęby" a tu co pampersy 4 nie spałniają chyba swojej roli,mimo,że wagowo pasuja Maćkowi to chyba jakieś małe są..za przebierałam go 3razy w nocy,bo był obsiusiany!No ludzie!!!Już zwracałam uwagę ,żeby było dobrze zapięte on za jakiś czas sioę budzi i marudzi!!wrrr,jak będzie tak dalej oszaleje!a żeby by6ło śmieszniej właśnie zaczynam jumbopakę 4:/

Moi chłopcy poszli naspacerek,ja się na luzie wyprysznicowałam,włoski to tamto i idziemy do Henryka(mojego taty)na imieniny

Buziaczki

Stary 2007-07-15, 11:28   #354
kasia191273
Zakorzenienie

jeszcze raz dzięki za życzenia!

kamilko to samo miałam pisać- wyglądasz niesamowicie świeżo i dziewczęco!

Anita ja zawsze używam większych pieluch. Wprawdzie nigdy mi nic nie przeciekło, ani Pampersy, ani inne, ale nie lubię, jak pielucha wisi dziecku pod brzuchem. Teraz Nina nosi 4+, tj. od 9-20 kg. A waży pewnie koło 8 kg, ale to sprawdzimy we wtorek, bo mamy kontrolę.

W NL pogoda nadal depresyjna. Dziś rano wyjrzało słońce, więc postanowiliśmy iść na śniadanie do lasu- piknik mały. Po przygotowaniu wszystkiego... zaczęła się burza, leje, a kanapki zjedliśmy w domu;( Szczerze nienawidzę jesieni, a wygląda na to, że lato już tu było??? Odliczam dni do wyjazdu, jeszcze tydzień!

Edytowane przez kasia191273
Czas edycji: 2007-07-22 o 14:09
Stary 2007-07-15, 12:01   #355
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Kasiu Ninka boska

u mnie pieluchy zmieniam na większe w momencie osiągnięcia minimalnej wagi do nast. rozmiaru czyli np. zmiana z 5-9 na 8-12 (chyba, wywaliłam opakowanie i nie pamiętam) kiedy waga zbliża sie do 8 kg
takim sposobem Miśka używa rozmiaru 4 a Helena 4+
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 12:59   #356
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Anito ja najprostszym sposobem wklejam link do stronki NUK z tymi niekapkami http://www.nuk.de/produkte/mahlzeit/...nprogramm.html. Fakt, ze ''dziobek'' kubka jest twardy, bo wykonany z plastiku i pewnie czesc miesni nie pracuje tak jak przy slomce, ale ssac trzeba i to niezle (sama mialam problemy ). Kubek dziala troche na zasadzie silikonowych zaworkow w kechupie , ale to jeszcze cos innego.

Dziekuje za komplementy dziewczyny!!

Nina jak zwykle czarujaca. Zdjecie w czapeczce, przesliczne. No a fotka z kotem siwetna, Sasza niezle sie usmiecha.
Stary 2007-07-15, 15:11   #357
kasia191273
Zakorzenienie

Wklejam foty mojego niekapka. Ustnik jest krótki i z tego samego materiału, co kubek, twardy plastik, nie żaden silikon. Próbowałam pić, bardzo trudno idzie i trzeba się wysilać, co potwierdza zdanie Kamilki. Od spodu gumowe zawory.

Nina nie chce z niego pić na razie. No ale zawsze można zdjąć górę i mieć zwykły kubek. Tutaj nie polecają niekapków nie z powodu wpływu na artykulację, ale dlatego, że dziecko nie uczy się innego sposobu picia niż ssanie. Najlepiej dawać jak dorosłemu, czyli uczyć pić normalnie z kubka.

Edytowane przez kasia191273
Czas edycji: 2007-11-08 o 10:03
Stary 2007-07-15, 19:22   #358
AnitaSuska
Zadomowienie

Podkreślam tkai niekapek może NIE MUSI mieć wpływ na późniejszą artykulację..Takich produktów,które mogą a nie muszą mieć na coś wpływ jest na rynku masa..To my decydujemy co zastosujemy u naszego dziecka i jak długo!przecież są to :chodziki..,nosidła,fotel iki..
Kasiu też się zgadzam z tym stwierdzeniem,że właśnie to jest cały czas jeden sposób nauki picia..

Ja Maćkowi kupię na spróbowanie penwie jakiś niekapek,ale i tak zaczynam podawać mu picie w jego kubeczkuSłomkę może później..

Ninka urocza,Kasiu w Polsce zaczynają się upały zapraszamy

A co do pieluch Maciek waży ok 9kg,bo miesiąc temu ważył 8200,i kupiłam mu 4,ale kiedyś byłam zmuszona kupić 4+ i byłyu o niebo lepsze ,bo swobodne..

Później wkleje foteczki,bo widzę ,że znów jest rzut fotkek

Stary 2007-07-15, 20:47   #359
sohf
Wtajemniczenie

Kuba ze swoją o 4 miesiące starszą kuzynką. wielkościowo są prawie identyczni, tylko Ania ma troche inne proporcje główki do reszty ciała no i już fajnie siedzi i stoi i się przemieszcza. czekam na postępy Kubka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3784.JPG (78,6 KB, 36 załadowań)
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 21:13   #360
maszka66
Zadomowienie

Ale Ciutka śliczniutka. Patryk to taki słodki ludzik Michelin, Ninka, ach ta Ninka, jak gwiazda filmowa a Kubka to chyba trzeba będzie dobrze pilnować od przedszkola żeby nie łamał serduszek dziewuszek

Jeśli chodzi o pieluchy to zawsze wiedziałam, że bedę używała Pampersów, przynajmniej na początku. Do Happy musiałam się przekonać w szpitalu bo tam właśnie takie dawali. I muszę wam powiedzieć, że teraz staram sie mieć w domu jedne i drugie. Pampersy wydają się być delikatniejsze, tzn. cieńsze, a do tego mają dłuższe "uszy" do zapinania co jest wygodne, ale właśnie w Pampersach Wiktoria noc w noc budziła się zasikana, nawet kiedy były idealnie dostosowane do wagi i nienagannie zapięte. W Happy nie ma tego problemu, no i Happy są szersze co pomaga w lepszym ustawieniu nóżek. To tak z własnych obserwacji. Innych nie znam więc się nie wypowiadam.
A teraz z wielką przyjemnością wskakuje do chłodnej wody w wannie. Dobranoc
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości