![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
Maszka - jeszcze się temu baranowi zaśmiejesz w twarz. Zobaczysz.
#332 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Gajka - widać,że Patrykowi na zdrowie wychodzą te zupki Twojej mamy. Niezły z niego tłuścioszek
![]()
#335 |
Zakorzenienie
|
Co do zupek to jak nie było zdrowych świezych warzyw to kupowałam słoiczki. Teraz dzięki zamieszczonej wcześniej na forum książce kucharskiej robię zupki Laurze sama. Nie mam za dużo czasu na dodatkowe gotowanie ale krojenie warzywek i miąska sprawia mi frajdę. potem miksuję to blenderem i przekładam przewaznie do 3 świezo wysterylizowanych słoiczków a potem do lodówki. Dzięki temu obiadzik mam na 2 dni. Niczym nie doprawiam a Laura wcina az miło!
#336 |
Wtajemniczenie
|
najlepsze życzonka dla jubilatów
![]() fibian Anielka cudna, a szatka, bardzo ładna faktycznie będzie fajna pamiątka. gajka, Patryk pączuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
cudo na chrzest ale zaraz się kończy....http://www.allegro.pl/item212786240_...a_chrzest.html
A tu bluzeczki na lato http://www.allegro.pl/item212517240_...wyprzedaz.html
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2007-07-14 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Niestety Patryczek gubi teraz swoje fałdki. ostatnio sporo urósł na długość i ma dużo ruchu bo bez przerwy chce hopsać na nogach. w czwartek mamy szczepienie więc wtedy będziemy się ważyć ale myślę, że nie więcej jak 8500. zobaczymy
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
i tak jest pączuś! Gajka Ty jesteś z Oławy, czy się pomyliłam? Bo ja w Oławie to wszystkie najlepsze imprezy w życiu zaliczyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
czesc laski .pamietacie mnie jeszcze ?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
yaira ,widze że jesteś na forum ,odezwij się co u was słuchać ?jak tam Zuzolek ,martwimy sie o was .
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wiam po dlugiej nie obecnosci dziekuje za pamiec
w lesie bylo extra dwa tygodnie w ciszy bajka ale jak wezlam do domu...Tz mial odmalowac sciany bo jak przemieszczal sie przewijak to zostawial plamki po oliwce...nie zrobil pozatyym Zuzka ma lozeczko po jakiejs kuzynce i ono ma sto lat ja na nie patrzec nie moge ...zalatwilam dzis inne ![]() ![]() smutno mi...ale jutro wypier** te jego graciarskie meble jade do jusk kupie komode dziecku ale lepsza wiadomosc moj brat bedzie mial dzidzi w marcu ![]()
#343 |
Zadomowienie
|
Dziekuje za mile powitanie!!
A teraz na wlasne zycze zaspamuje Was zdjeciami. Zrobilismy ok. 400 sensowych i same rozumiecie, ze ciezko bylo mi cos wybrac ![]() Zaczynam wiec od zdjec z moimi rodzicami, czyli dziadkami. I z prababciami. 1. i 2. nauka raczkowania z dziadkiem 5. Prababcia od strony mojej mamy (nawiasem mowiac, to ta, ktora mnie wychowywala jak mama pracowala, babcia ma 84 lata) 6. Prababcia od strony taty (biedaczka juz nie chodzi i nie ma nawet sily wziac Tosie na rece, ale humor jej dopiesuje, ma 83 lata) Edytowane przez kamilka23 Czas edycji: 2007-07-14 o 22:28 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
I dalej z mama i tata
Zdjecie nr 4 to kapiel w zabytkowej wanience, ktora ma juz 30 lat, bo kapala sie w niej juz moja siostra, potem ja, moja chrzesnica i teraz Antonia |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
A teraz kilka roznych
1. Musze sie dokszatalcic 2. Kocham drewniane zabawki i lezenie na podlodze 3. Czapka dziadka 4. Tak gryze mame kazdego dnia 5. Cwaniara 6. W lozku u dziadka i babci |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
A to juz zdjecia z domu
1. Pyszne jagody 2. Zabki |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Anulka a witaj na starych śmieciach. To faktycznie niezłą masz pobudkę...A Ksenia waży hmm...konkretnie. Wrzucaj koniecznie zdjęcia!
Co do "zaginionych" to sporo ich ":instruktorka, palmall, yaria, choimiczka ...tyle co mi tak do głowy na szybko wpadło!
#348 |
Raczkowanie
|
Tak Kasiu jestem z Oławy i swego czasu też się nieźle tu bawiłam ale teraz to już nie to. nie ma gdzie się zabawić. w weekendy po lokalach raczej wesela niż balety no ale teraz mam w domu lepszą rozrywkę więc nie odczuwa ich braku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
Hej kochane
![]() Zabko i Malgogaj odradzałam wszystkie niekapki,bo ich konstrukcja jest taka:dziecko wklada cały dziobek niekapka do buźki i płyn leci prosto do buziaka..Nie musi wówczas włączać języczka,ust ,mięśni artykulatorów do żądnej pracy..A chodzi przecież o to,żeby wszystkie mięśnie pracowały..Nawet kosztem wylewania i mokrych plam tu i tam,to jest dla dziecka lepsze,jeśli kubek ma wmontowaną słomkę-dziecko wówczas pracuje ciągnąc(pracują usta,mięśnie okołókrężne ust,jężyk,podniebienie..) lub pijąc z kubeczka,szklanki..Przy niekapku pracy jakichkolwiek mięśni brak!I to nieważnie,czy niekapek miękki-gumowy ,czy plastikowy..Njalepiej sprawdzić na sobie!Wlewasz z niekapka i nic,ciągniesz słomką,pijesz z kubka-praca ![]() Kamilko witaj ![]() ![]() ![]() Anulko dajesz z tą pracą ostro!Dzielna matka Polka jesteś!!Pokaż foty Niunia,niezłe ma osiągnięcia wagowe ![]() Fibian Ciutka śliczna i robi sie bardzo podobna do Ciebei ![]() Gajko świetne foteczki z kąpieli!!! Aranko byle do przodu z tym ostatnim egzaminem!Przy dwójce dzieci,siostrą,domem w budowie,TO AŻ MIŁO,ŻE BIERZESZ SIĘ DO NAUKI ![]() Yaira odzywaj się częściej i koniecznie pokaż fotki kącika Zuzolka ,jak już będzie ![]()
#350 |
Rzabbocop
|
Kasiu spóźnione ale szczere Wszystkiego naj naj naj dla Ninki
![]() Anulko, Yaira, Kamilko miło Was widzieć znowu ![]() dzieciaczki śliczności ![]() Miśce jeszcze nic nie podaję ale Helena choć za kilak dni skończy 2 latka, dostaje słoiczki dalej bo nie zawsze gotuję coś co nie zawiera mleka albo mąki |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
ale naprodukowalyscie znowu, nie czytalam 3 dni i teraz mialam full do czytania. Korzystam poki Kocur spi- Tami zasnela dzisiaj na brzuszku i spi tak juz 2 godzine ![]() U nas tropiki sie zrobily, jak Tami wsatnie to jedziemy do dziadkow siedziec na ogrodzie. W przyszlym tyg Tamiczka bedzie u mojej mamy jak bede w pracy wiec sie najezdze niestety. Po pracy trzeba bedzie odebrac dziecko, a ze zapowiadaja upaly to wracac bede dopiero wieczorem od rodzicow bo nie chce meczyc jej i siebie w aucie bez klimy w korkch. I czasu jeszcze mniej bedzie. A w srode po pracy rehabilitacja i jeszcze na szczepienie jedziemy potem. Jestem ciekawa ile Tamiczka wazy teraz. A za tydzien mam urlop ![]() ![]() ![]() ![]() Pewnie zapomne co mialam napisac.... Chcialam podziekowac za mile slowa pod moim adresem- ( ja dlatego narzekam bo mam kompleksy i tyle.) NAJLEPSZE ZYCZENIA DLA NINKI I WIKTORKA!!!!! ![]() ![]() Anitko, wyprzedzilas mnie z tym niekapkiem, mialam spytac Cie juz pare dni temu bo w powtorkowym ,,mamo juz jestem" na tvn style mowili zeby nie uzywac niekapkow bo moga miec wplyw na aparat mowy Fibian, no wlasnie mam to same ze zmeczeniem- od razu na buzi widac, wygladam jakbym balowala. I mam szara zmeczona cere z niewyspania. Juz nie wiem co stosowac z kremow zeby jakos wygladac. Jaki krem na noc dajesz? Masz sucha czy mieszna cere? Ja mam mieszana i koszmar ostatnio, nie daje sobie rady. a jaka alegrie ma Ciutka? skaze bialkowa? Nie widac na fotkach ze jest wysypana. Ja tez musze ten locoid kupic, bo ostatnio pozwolilam sobie na nabial i Tami ma znowu ,,polakierowane" policzki. Ale fajna trojeczka jest rozwalona na sofie ![]() Kamilko, piekne zdjecia. Ale Ty swiezo wygladasz, a z Antonowki to widac slodka lobuziara mala jest. Nie dziwie sie ze dziadek najlpszy zabawiacz- u nas to samo. Jestem pod wrazeniem ogrodu- super wyglada. cleo, sukienka jest z MORGAN-a. Na pewno u Ciebie tez jest- np w Zarzu, Katowocach. Zabo, Elu, gartuluje zabkow Aranko, moja mama tez ma teorie ze ustawienie lozka ma wplyw na sen ![]() gajka Patryk to rasowy bobas z faldeczkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
Widze, ze o niekapkach piszecie. Jest jeden, gdzie dziecko musi sie nielada wysilic, zwyczajnie musi ciagnac, inaczej nic nie poleci. To taki niekapek z prawdziwego zdarzenia, bo rzeczywiscie nic z niego nie kapie. Przy dziobku ma silikonowa oslonke, jak sie ciagnie to plyn leci, a jak nie to pozostaje bezpiecznie w kubku. To niekapek NUK Magic Cup, zrobie zdjecie i wkleje. Sama go mam, ale moje Toska nie chce z niego ciagnac, bo dosc ciezko sie to robi, ale pewnie kiedys sie nauczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
Kasiu ,ale ze mnie trąba!myślałąm,że składałm Nince życzenia,ale nie;/
Życzę Twojej córeczce wszystkiego najlepszego,wysokich lotów i miękkich lądowań..No i żeby była taka cudna i bezproblemowa w przyszłości ![]() Simonko czyli temat jak najbardziej na topie ![]() ![]() Kamilko ciekawe?Pokaż koniecznie ten niekapek ![]() Wiecie co dziś myślałam,że oszaleję w nocy Maciek popłakiwał i szamotał siędośc często w nocy,więc mówię:"zęby" a tu co pampersy 4 nie spałniają chyba swojej roli,mimo,że wagowo pasuja Maćkowi to chyba jakieś małe są..za przebierałam go 3razy ![]() Moi chłopcy poszli naspacerek,ja się na luzie wyprysznicowałam,włoski to tamto i idziemy do Henryka(mojego taty)na imieniny ![]() Buziaczki
#354 |
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dzięki za życzenia!
kamilko to samo miałam pisać- wyglądasz niesamowicie świeżo i dziewczęco! Anita ja zawsze używam większych pieluch. Wprawdzie nigdy mi nic nie przeciekło, ani Pampersy, ani inne, ale nie lubię, jak pielucha wisi dziecku pod brzuchem. Teraz Nina nosi 4+, tj. od 9-20 kg. A waży pewnie koło 8 kg, ale to sprawdzimy we wtorek, bo mamy kontrolę. W NL pogoda nadal depresyjna. Dziś rano wyjrzało słońce, więc postanowiliśmy iść na śniadanie do lasu- piknik mały. Po przygotowaniu wszystkiego... zaczęła się burza, leje, a kanapki zjedliśmy w domu;( Szczerze nienawidzę jesieni, a wygląda na to, że lato już tu było??? Odliczam dni do wyjazdu, jeszcze tydzień! Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-07-22 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Rzabbocop
|
Kasiu Ninka boska
![]() u mnie pieluchy zmieniam na większe w momencie osiągnięcia minimalnej wagi do nast. rozmiaru czyli np. zmiana z 5-9 na 8-12 (chyba, wywaliłam opakowanie i nie pamiętam) kiedy waga zbliża sie do 8 kg takim sposobem Miśka używa rozmiaru 4 a Helena 4+ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
Anito ja najprostszym sposobem wklejam link do stronki NUK z tymi niekapkami http://www.nuk.de/produkte/mahlzeit/...nprogramm.html. Fakt, ze ''dziobek'' kubka jest twardy, bo wykonany z plastiku i pewnie czesc miesni nie pracuje tak jak przy slomce, ale ssac trzeba i to niezle (sama mialam problemy
![]() ![]() Dziekuje za komplementy dziewczyny!! Nina jak zwykle czarujaca. Zdjecie w czapeczce, przesliczne. No a fotka z kotem siwetna, Sasza niezle sie usmiecha. |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Wklejam foty mojego niekapka. Ustnik jest krótki i z tego samego materiału, co kubek, twardy plastik, nie żaden silikon. Próbowałam pić, bardzo trudno idzie i trzeba się wysilać, co potwierdza zdanie Kamilki. Od spodu gumowe zawory.
Nina nie chce z niego pić na razie. No ale zawsze można zdjąć górę i mieć zwykły kubek. Tutaj nie polecają niekapków nie z powodu wpływu na artykulację, ale dlatego, że dziecko nie uczy się innego sposobu picia niż ssanie. Najlepiej dawać jak dorosłemu, czyli uczyć pić normalnie z kubka. Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-11-08 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
Podkreślam tkai niekapek może NIE MUSI mieć wpływ na późniejszą artykulację..Takich produktów,które mogą a nie muszą mieć na coś wpływ jest na rynku masa..To my decydujemy co zastosujemy u naszego dziecka i jak długo!przecież są to :chodziki..,nosidła,fotel iki..
Kasiu też się zgadzam z tym stwierdzeniem,że właśnie to jest cały czas jeden sposób nauki picia.. Ja Maćkowi kupię na spróbowanie penwie jakiś niekapek,ale i tak zaczynam podawać mu picie w jego kubeczku ![]() Ninka urocza,Kasiu w Polsce zaczynają się upały zapraszamy ![]() A co do pieluch Maciek waży ok 9kg,bo miesiąc temu ważył 8200,i kupiłam mu 4,ale kiedyś byłam zmuszona kupić 4+ i byłyu o niebo lepsze ,bo swobodne.. Później wkleje foteczki,bo widzę ,że znów jest rzut fotkek ![]()
#359 |
Wtajemniczenie
|
Kuba ze swoją o 4 miesiące starszą kuzynką. wielkościowo są prawie identyczni, tylko Ania ma troche inne proporcje główki do reszty ciała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
Ale Ciutka śliczniutka. Patryk to taki słodki ludzik Michelin, Ninka, ach ta Ninka, jak gwiazda filmowa a Kubka to chyba trzeba będzie dobrze pilnować od przedszkola żeby nie łamał serduszek dziewuszek
![]() Jeśli chodzi o pieluchy to zawsze wiedziałam, że bedę używała Pampersów, przynajmniej na początku. Do Happy musiałam się przekonać w szpitalu bo tam właśnie takie dawali. I muszę wam powiedzieć, że teraz staram sie mieć w domu jedne i drugie. Pampersy wydają się być delikatniejsze, tzn. cieńsze, a do tego mają dłuższe "uszy" do zapinania co jest wygodne, ale właśnie w Pampersach Wiktoria noc w noc budziła się zasikana, nawet kiedy były idealnie dostosowane do wagi i nienagannie zapięte. W Happy nie ma tego problemu, no i Happy są szersze co pomaga w lepszym ustawieniu nóżek. To tak z własnych obserwacji. Innych nie znam więc się nie wypowiadam. A teraz z wielką przyjemnością wskakuje do chłodnej wody w wannie. Dobranoc
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.