![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Cześc Baby Kochane!!!
Płatku aż sie wystraszyłam jak opisałaś upadek Matiego ![]() ![]() Agiko pełny szacunek.... GRATULUJĘ ![]() Kasiulka ja dokładnie mam to samo z Natalką w domu. Powiem szczerze, że juz ma dosyc duży zasób slów. Np: dom to "don", pan czy pani to "pam", tak, nie, a przede wszystkim dużo rzeczy nazywa pierwszymi dwoma literami np: bajka to "ba", picie to "pu" itp. Jak coś chce to własnie bierze mnie za rękę i mówi "da" ![]() Wczoraj przygotowywałam Natalce jedzenie w kuchni, a Ona siedziała u nas na łózku razem z tatusiem. Siedziała i ładnie ogladała książeczkę,tak mi się zdawało. Nagle mąż krzyknął "Ranyyy boskieee"...ja się patrzę co sie dzieje, a Natalka prawie cała wysmarowała sie Sudocremem..... Tż niczego nawet nie zauważył leżąc koło Niej.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Kostko super, ale się uśmiałam mój tż też
![]() ![]() ![]() ![]() Agiko ta wystawa jest na Bałtyckiej 3 ![]() ![]() ![]() A do Grecji też bałabym się teraz jechać, wczoraj mówili, że nie mają wody do gaszenia pożaru, kobiety płakały ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
a my chcemy własnie do Grecji jechac
![]() Kostko to Was Natalka załatwiła ![]() ![]() Oliwka jak chce teletubisie to bierze pudełko z płytką, zaprowadza mnie do dvd, sama sie rozsiada na fotelu który kiedys był małża a teraz jest jej i mowi "baja" ![]() jestem wyrodna matka - zapomniałam o szczepieniu Oliwki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
a my bylismy dzisiaj u chirurga...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak wyszliśmy z gabinety to wszyscy an ans patrzyli bo Natanka to chyba wszedzie było słychać... naszczescie juz mamy to za soba tylko za tydzien kontrola jeszcze...w nastepnym tyg chyba do mamy ide spac bo u nas będa malować 2 pokoje więc nie zdrowo dla dzieciaczka... wklejam zdj Natka sprzed kilku dni ze spaceku kostko sliczna ta wasza rozrabiara Natalcia
![]() ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek94@buziaczek.pl Czas edycji: 2007-12-19 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
Agiko -- moje ogromniaste gratulacje
![]() Kostko -- ale się uśmialiśmy z Natalki a Tż aż nie wierzył, że dziecko może się tak upatać ![]() Gosiaczku -- a to bez znieczulenia ?? Ucałuj Natanka, niech szybcitko ból odejdzie i niech się szybko zagoi ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na zywca ![]() ![]()
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczku strasznie mi przykro
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko kto wie może temperatury trochę spadną do czasu Waszego wyjazdu ![]() My dzisiaj się znowu najeżdziliśmy, najpierw do koleżanki obejrzeć nowe mieszkanie, potem po drodze do mojej cioci, następnie do kuzyna bo sie wybudował i chcieliśmy oglądnąć dom, a na koniec Mati zasnął wycieńczony w samochodzie więc przez jakieś 50min. jeżdziliśmy po okolicznych wioskach by sobie pospał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Gosiaczku ode mnie tez ucałuj Natanielka
![]() ![]() ![]() ![]() Odwiedziła nas dziś moja koleżanka z córeczką starszą o rok od Natki (może się dołączy do nas, zaproponowałam Jej to, zobaczymy). Natalka bardzo ładnie bawiła sie z Aurelką. Muszę zrobic zdjęcie jak dają sobie buziaczka bo wygląda to porostu przesłodko ![]() ![]() Jak sobie pomyślę, że jeszcze nie dawno spotykałysmy sie jak kumpela była w ciąży i marudziła że chce juz urodzic, a tu juz córa ma skończone 2 lata..... czas pędzi do przodu ![]() A co do Cudo-kremu ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek, buziak dla Natanka. Biedactwo, musiał się nacierpieć
![]() Cudo-NAtalka, nieźle ojca załatwiła ![]() ![]() My też wczoraj traumę przeżyliśmy. Poszliśmy na szczepienie i KAmil jak tylko wszedł do gabinetu, to od progu zaczął tak wrzeszczeć, ze nie mogłam go uspokoić. Normalnie drgawek dostał. Babka nie mogła go zbadać, aja rozebrać. normalnie nigdy tak nie robił. Nie wiem czy sobie przypomniał gabinet i ostatnią szczepionkę ![]() ![]() Byliśmy wczoraj w knajpie, popiłam 3 drinki i było bardzo fajnie. Wyluzowałam się. Dziewczyny dzięki za gratulacje. Człowiek sie dowartościowuje. Jest ryzyko, bo sobie myślę, że mogę się nie sprawdzić, ale bez ryzyka nic nie ma. Stanowisko takie jak teraz. Szczegóły wam dopowiem na spotkaniu. Popijam kawusię, dom prawie posprzątany, Milek śpi. Idę robić obiadek. Ale dziś pospaliśmy do 9. ![]() Miłego dnia
#340 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy dziewczyny
![]() ![]() w sumie nie jest jeszcze dobrze...musz e mu odkażac a on nie pozwala mi musze z nim troszke walczyc ...jego to boli piecze...płacze przy siusianiu ![]() za tydzien idziemy do kontroli...a tesciowa mnie straszy ze jej znajomej dziecku w tym czasie sie to zrosło i mu jeszcze raz to robili...no ![]() ![]() Ale te nasze dzieci musza sie wycierpiec ![]() ![]() dziewczyny chciałam kupic Natkowi vibovit i pomyliłma sie zamiast bobas wziełam junior a to jest od 3 roku zycia..dawałybyscie go dziecku czy raczej nie...nie wiem czy go sama nie wypije...a mu kupie bobasa ![]() mam zamiar zrobic siostrze prezent i chciałabym jej kupic pas ciązowy taki do wszystkiego..np czarny czy dwustronny...nie wiecie gdzie mozna taki tanio kupić??ja zaraz ide odebrac lekarstwo dla męza..i spadam do mamy...wogole to chyba tam zostane na kilka dni bo tu malowane bedzie... dzisiaj planuje pofarbowac włoski...mama mi pomoze ![]() i moze paznokcie sobie poprawie ![]() MIłego dnia... ![]() ![]()
#341 |
Zadomowienie
|
hej baby gdzie wy się podziewacie?
Kupiłam sobie strój kąpielowy. Biały w różowe kwiaty. No i muszę iść na solarium zanim go ubiorę ![]() Właśnie zarobiłam drożdżówkę, będzie ze śliwkami i jabłkami ![]() ![]() MIlcio nie chce spać, już pół godziny siedzi i gada w łóżeczku ide go uratować ![]()
#342 |
Zakorzenienie
|
my zaraz idziemy z Oliwka na odpust....
![]() ![]() Agiko ja nigdy nie byłąm w solarium ![]() ![]() Ile razy bym musiała pójsc zeby zyskac delikatną opalenizne? |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
Agiko -- tydzień przed weselem wstrzymałam się troszkę z jedzeniem i swobodnie weszłam w weselną kieckę ale w tym tygodniu zrobiłam szyszki, dwa dni później ciasto cytrynowe, wczoraj zżarłam kilka wafelków i znów czuję, że przytyłam
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
![]() Ch_aga drożdżówka wyszła pysznie ![]() KAsiulek, jeśli pierwszy raz to bym poleciła 5 minutek maksymalnie. Myślę że po 3-4 razach będzie już całkiem nieźle ![]() Jak tam balon ![]()
#345 |
Zakorzenienie
|
Agiko dzięki
![]() A balsamem do opalania z filtrm sie smarujesz czy jakims special do solarium? Balon niestety... został przegryziony ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
U nas odpust za półtora miesiąca, też się wybierzemy
![]() Chago daj przepis na te szyszki ![]() Miłej nocki Baby Kochane ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Kostka, na nas możesz liczyć. Trzymam kciuki
![]() Tak na marginesie to powinni nam stworzyć nową emotikonę związaną z krakaniem ![]() Hania widzę, że sie pojawiłaś, co tam u was, dawno nie pisałaś ![]() Kasiulek, w sumie to zwykłym balsamem Nivea. Choć wiem, że są jakieś specjały do solarium. Ale ja nie stosowałam. W sumie to mam cały spray do opalania z filtrem 15 i muszę zużyć w tym roku więc chyba jutro się wypsikam ![]() Właśnie wydrukowałam moje wypowiedzenie umowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#348 |
Zadomowienie
|
Cześć!!!
Dziś wróciliśmy z Mazur z Rucianego. Było fajnie. Szczegóły jutro. Dziś wstawiam kilka fotek. |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
A te szyszki to żadna rewelacja, normalny ryż preparowany zmieszany z rozpuszczonymi krówkami z masłem i z tego formuje się szyszki czy kulki, wstawia się do lodówki a potem wcina
![]() Agiko -- życzę aby jutro wszystko poszło w pracy po Twojej myśli ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
... i jeszcze kilka ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
i jeszcze raz kilka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
i jeszcze dwie na koniec.
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
My już u siebie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haniu nawet nie wiedziałam, że jesteś na Mazurach ![]() ![]() ![]() Kostko trzymamy kciuki ![]() Agiko ja chcę zobaczyć ten uśmiech satysfakcji jak dajesz wypowiedzenie, a wszyscy zdziwone miny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
Haniu -- super zdjęcia, Pati jest urocza, ma śliczne loczki
![]() A jak Ona spała w namiocie, nie było problemu?? Nie było zimno ?? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
Na początek buziaczki dla Matiego, Wiki ,Natanielka i Julki
![]() ![]() Płatku dziewczyny mają racje nie zawsze uda nam się uniknąć wypadków ![]() ![]() ![]() ![]() Gosiaczek oby na kontroli było już wszystko ok i Natanielek nie cierpiał już więcej ![]() Agiko Gratuluje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kostko trzymam mocno kciuki ![]() ![]() Tiaara myśle że Wiki zapomni o tej przygodzie z wodą ![]() ![]() Co do wyjazdu to byliśmy tydzień w Ruciane Nida jak widać pod namiotem. Pati wyjazd i spanie w namiocie zniosła bardzo dobrze ![]() ![]() ![]() Teraz zaczynamy polować na wczasy i jak narazie nadal ma to być Kreta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Agika, jeszcze chyba tylko ja ci nie pogratulowałam
![]() ![]() ![]() Haniu, prześliczne zdjęcia ![]() Gosiaczku, jak tam Natanek po zabiegu? Cmokasek dla niunia na ukojenie bólu ![]() A mnie rano juz zdązyła zdenerwować babka w rejestracji u ortopedy. Poszłam z małym tylko na kontrolę (pomijając to,że od zapisania czeka sie ok 2 miesiące). Adrian jak sie urodził miła wiotkie bioderko. Dostanie się u nas do ortopedy to jest tragedia. Poszliśmy więc prywatnie. Lekarz kazał nam przyjść jak już mały będzie chodził,więc chcieliśmy teraz skorzystać z NFZtu,a babka nie dosyć,że sama nie wie co zapisuje,to jeszcze stwierdziła,że nas nie puści do doktora. Wszystko dlatego,że ona w zeszycie zapisała sobie,że dziecko ma problem ze stópkami,a na skierowaniu było,że to bioderka. Stwierdziła,że w takiej sytuacji zapisuje mnie na wrzesień. A że ja na języczek nie choruję,zaczęłam kłócić się o swoje. Poleciała do doktora. Dzięki temu weszłam i to bez kolejki. ![]()
![]() |
#357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kociulku i bardzo dobrze trzeba walczyc o swoje... Nataniel dalej nerwowy...boli go przy siusianiu...ale mam nadzieje z bedzie dobrze ![]() Pozdrawiam...troszke sie zle czuje wiec nie pisze zaduzo
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny!
Nie jestem jeszcze mama ale wasz watek czytam juz od dawna. Wszystkie dzieciaczki sa kochane ![]() hania024 twoja Patusie mnie wrecz zauroczyla, sliczna dziewczyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
Witam kobietki.
wlasnie dzisiaj wrocilismy od mojej babci. podroz w tamta strone byla taka sobie. upal w samochodzie bo slonko swiecilo a na dodatek czarny samochod. po drodze stanelismy i rozebralam Wiktorie tak ze zostala w pampersie i koszulce. i wtedy bylo jej najlepiej. jechalam za moim tata. myslal ze nie dam sobie rady i jechal w miare spokojnie. po drodze jeszcze bylo jeszcze sporo remontow wiec dlugo nam zeszlo. moja babcia na dzien dobry sie poplakala bo Wiktorie widziala po raz pierwszy. na poczatku Wiki plakala i byla nieufna, nie znala terenu ale potem latala po calym terenie. miala sporo miejsca. z tego wszytskiego na drugi dzien pobytu kupilam jej kalosze. zakladalalam i caly dzien mogla latac gdzie chciala. widziala kury i koguty, swinki i kozy u sasiadki. szukala kota i widziala wazki. co do spania to niestety trafilismy na remont wiec zostalo nam niewiele miejsca dospania. ja z Wiktoria i TZtem spalam na narozniku ale powiem wam ze maze o tym zeby sie wreszcie wyspac. co do powrotu to jechalismy inna trasa i zeszlo nam krocej a jeszcze p drodze zatrzymalismy sie na pizze. niewiele doczytalam dzisiaj wiec potem dosiade idoczytam Agiko gratuluje awansu. bo ja to tak traktuje. mam nadzieje ze dobrze przyjma wymowienie i ze dobrze sie odnajdziesz w nowym miejscu pracy. Gosiaczku mam nadzieje ze juz Natanielek ma sie lepiej. niestety kazdy zabieg ma wplyw na dzieci ale mam nadzieje ze juz niegdy nie bedziecie musieli tego przezywac raz jeszcze. no i ze na jednym zabiegu sie skonczy. Haniu ciesze sie ze wyjazd wam sie udal. mnie TZ namawial na namioty ale ja sobie tego z Wiktoria nie wyobrazam. cale pole jej. i juz nie byloby przepros musialabym latac caly dzien dopoki by nie padla. a co do cudo kremu to wlasnie mi sie przypomnialo jak kolezanka zostawila z TZtem synka i poszla do sklepu. TZ poszedl na szybko wziasc prysznic i stwierdzil ze synek nic nie splata. kolezanka weszla do domu i zaciekawila ja cisza. synek siedzial na funkiel nowej kanapie ( na szczescie przykrytej kapa) i wsmarowywal sobie w cialko margaryne. do tej pory wspomina ze najtrudniej bylo ja wymyc z wloskow.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
hej baby - moje dziecko juz spi od pół godziny, miała dzis straszna biegunke, nie wiem, chyba od zębów
![]() ![]() Haniu alez super fotki ![]() ![]() Kasiu - witamy, miło nam ![]() ![]() Czy mi cos umkneło czy Joasia juz na wakacjach? Bo cos sie ostatnio nie pokazuje..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.