|
|||||||
| Notka |
|
| Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#332 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Oczywiście, że czytałam ten wątek i znalazłam wiele pożytecznych informacji
Dużo jest wiadomości o WSF ale ja poszukuję jeszcze czegoś o dwóch pozostałych szkołach, a tych informacji niestety nie znalazłam w poprzednich wypowiedziach
|
|
|
|
|
#333 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Mam do Was pytanie
od października wybieram się na zaoczna kosmetologie na WSF we Wrocławiu. Chciałabym się dowiedziec kilku rzeczy :czy zajęcia odbywają się co 2 tyg. czy co tydzien ?, trudno jest na zaocznych studiach? najpierw place wpisowe potem skladam papiery ? każdego przyjmują ? z góry dzięki za odpowiedź ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
Część wam
![]() No ja tez zaczynam od października studia dzienne w Wyższej szkole biznesu i nauk o zdrowiu w Łodzi na kosmetologii. Boje sie tak jak Wy tego wszystkiego co nowe . Ale mam nadzieje ze będzie dobrze A może ktoś jest bądź był studentem mojej nowej szkoły jak tak to piszcie bo praktycznie nic nie wiem o szkole czy ciężko będzie i w ogole;p
|
|
#335 |
|
Przyczajenie
|
cześc dziewczyny
ja rowniez chcialabym studiowac na wsf...czy papiery trzeba skladac osobiscie czy mozna przeslac podanie poczta???
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bedziemy razem slyszlaam od kolezanki ze jest to bardzo dobra szkola
|
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
heeej ! Szukam dziewczyn ktore wybieraja sie na zaoczne studium do Wrocka , konkretniej mysle o studium u Czamary badz studium u Żywirskiego .... jesli tez tak jak ja szukacie kogos odezwijcie się 1190071 moj nr gg
)) byłoby milo * |
|
|
|
|
#338 |
|
Przyczajenie
|
hej Liiii !! ja też się wybieram w tym roku na kosmetologie zaoczną prawdopodobnie też na nowowiejską. Nie wiesz może ile kosztuje czesne na zaocznych i w jakim systemie się odbywa nauka? sobotnio-niedzielnym czy już od piątku po południu? i czy co 2 tyg? Robie studium zaoczne na technika usług kosmetycznych, bo w tamtym roku trzeba było mieć właśnie ten dyplom, żeby dostać sie na zaoczne, ale jeżeli od tego roku jest możliwość robienia studiów zaocznych bez technika to będę robić studia i studium na raz, bo po co marnować kolejny rok, jak od razu można teraz iść na studia.
Przez cały czas myślałam o WSF ale chyba zdecyduję się Prywatną Wyższą Szkołę Kosmetyczną. Wiesz może coś więcej o tej szkole?? jakie dokumenty trzeba złożyć i do kiedy? Czytałam, że badania lekarskie robią na miejscu, formularz już wypełniłam. Dziękuję z góry. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
subtle , a w jakim studium się uczysz?
|
|
|
|
|
#340 |
|
Przyczajenie
|
TEB Edukacja w Wałbrzychu, te studium jest w większości miast w Polsce
|
|
|
#341 |
|
Przyczajenie
|
hej
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
A jakie to jest studium ? Bo ja własnie szukam jakiegos dobrego i mysle nad czamara badz żywirskim...
|
|
|
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
.Ja na 99% również będę studiować kosmetologię na WSZPZiU p.Goc. Do piątku muszę dać ostateczną odp.
|
|
#344 |
|
Przyczajenie
|
to jest szkoła Marzeny Daleckiej we Wrocławiu
|
|
|
|
|
#345 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ile u was się płaci miesięcznie?
|
|
#346 |
|
Przyczajenie
|
ja będe płacic miesiecznie 220zl jutro jade złozyć papiery
|
|
|
|
|
#347 |
|
Rozeznanie
|
To tanio
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja od października zaczynam właśnie naukę w tej szkole w systemie zaocznym, zajęcia będą odbywać się od piątku do niedzieli ( w jakich godzinach nie mam pojęcia) co dwa tygodnie. Co do składania dokumentów to musisz mieć świadectwo ukończenia szkoły, maturalne, 4 zdjęcia, wpisowe no i na miejscu robią Ci badania ( bardzo miła Pani doktor) jeszcze wypełniasz taką ankietę no i jesteś przyjęta Semestr kosztuje 2800zł ale nie ma żadnego problemu z rozłożeniem tej kwoty na raty. Wybrałam tą szkołę ponieważ ponoć ( źródło porównanie koleżanki która przeszła z czamary na Nowowiejską) na systemie zaocznym jest identyczna liczba praktyki jak na studiach dziennych z tym że rozłożona na 3 dni a nie na 5. Koleżanka przeszła z czamary na Nowowiejska i jest zadowolona. Zdecyduj się na tą szkołę to będziemy razem Zawsze raźniej
|
|
#349 |
|
Przyczajenie
|
ja już się zdecydowałam i idę na nowowiejską
tylko jedna wada w tej szkole jest taka, że nie ma podpisanego kontraktu z dwoma szkołami w Polsce, w których można zrobić magistra,a Czamara ma :P w przyszłym tygodniu składam papiery tylko nie wiem czy dam radę robić studium i studia na raz;/ ale zobacze jak to będzie, trzeba spróbować Do zobaczenia Liiii w październiku, no i na zajęciach. Pozdrawiam
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie... ja chyba tez zdecyduje sie na nowowiejsa bo potrzebuje technika by pozniej isc na zaoczna kosmetologie...ale myslicie ze jesli papiery zloze tak 5 sierpnia bo wtedy mam dopiero mozliwosc to dostane sie czy jest ryzyko bo duzo osob? mam oczywiscie na mysli studium kosmetyczne. Hmmm widzę ze pare z Was juz tam idzie
Tylko ja musialabym chodzic w soboty i w niedziele , bo praca :/
|
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Aneeeeeetka 8814 mam pytanie... czy duzo jest chetnych do tej szkoły u pani Daleckiej bo nie wiem czy jak złozylabym podanie tak do 5 sierpnia to bym sie dostała? Moze bedziemy tam jeszcze razem
|
|
|
|
|
#352 |
|
Przyczajenie
|
na nowowiejskiej są normalnie studia zaoczne, od tego roku nie musisz mieć technika, żeby iść na studia, w tamtym roku jeszce trzeba było mieć technika, w tym roku to się zmieniło. więc jak coś to od razuu idz na studia a nie na studium, bo szkoda 2 lat.
|
|
|
#353 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hej ja dzisiaj bylam w tej szkole złożyc papiery i mojej koleżanki umowe juz pdpisalam wpisowe tylko 50 zl.... ja myśle ze by cieprzyjeli bo mowila mi dzisaj ze juz jest troche dziewczyn zapisanych i wlasnie niecej na zaocznie to zadzwon tam lepiej i mozesz juz sie zapisac a papiery przywiezc wlasnie tego 5 sierpnia polecam )))
|
|
|
|
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę Anetka 8814 , chyba się tam zapiszę... nie ide narazie na studia dlatego chcialabym jak najlepsze studium zrobic...znasz jakies opinie na temat tej szkoły u Daleckiej ?
Subtle ile kosztuje semestr u Żywirskiego tych zaocznych studiów ;>? |
|
|
|
|
#355 |
|
Przyczajenie
|
fajnie by bylo jakbys sie tam wybrala
ja czytalam na forum ze sobie dziewczyna chwala ta szkole mysle ze to bedzie fajna szkola
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
no to super subtle
jak fajnie ze bede miala kogos "znajomego" trzeba sie spotkac przed szkola;da semestr zaocznych u zywirskiego kosztuje 2800zł
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
czy wybiera sie ktos na kosmetologie w nysie?
|
|
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
Cz któraś z Was wybiera sie do Wyższej Szkoły Zawodowej Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia w Warszawie lu juz tam chodzi???
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie nikt nie wybiera sie do warszawy? drogie studentki napiszcie cos o tej szkole, bardzo chcialabym studiowac kosmetologie niestety tylko jedno miasto wchodzi w gre -stolica, jakie sa wasze opinie o niej?
|
|
|
|
|
#360 |
|
Przyczajenie
|
Hej
ja jestem Sylwia i też zaczynam od października studia w WSF we Wrocławiu na kierunku kosmetologia. też jestem spoza Wrocławia i nie znam kompletnie nikogo, więc może złapiemy jakiś kontakt ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.

Dużo jest wiadomości o WSF ale ja poszukuję jeszcze czegoś o dwóch pozostałych szkołach, a tych informacji niestety nie znalazłam w poprzednich wypowiedziach
od października wybieram się na zaoczna kosmetologie na WSF we Wrocławiu. Chciałabym się dowiedziec kilku rzeczy :czy zajęcia odbywają się co 2 tyg. czy co tydzien ?, trudno jest na zaocznych studiach? najpierw place wpisowe potem skladam papiery ? każdego przyjmują ?
ja rowniez chcialabym studiowac na wsf...czy papiery trzeba skladac osobiscie czy mozna przeslac podanie poczta???

.