Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji)
Abu Dhabi 24 30,00%
Ajmān 0 0%
Dubai 33 41,25%
Fujairah 1 1,25%
Ras al-Khaimah 0 0%
Sharjah 7 8,75%
Umm al-Quwain 1 1,25%
W innym państwie Middle East 14 17,50%
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-07, 15:15   #331
seban253
Przyczajenie

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

no właśnie chciał bym skończyć te studia ale po europeistyce chyba ciężko będzie znaleźć coś odpowiedniego do tego kierunku studiów np w Dubaju czy Abu Dhabi... szukam pracy jako kierowca ciężarówki lub czegoś podobnego ale z tego co wyczytałem to na tych stanowiskach pracuje tania sila roboczy jak Filipińczycy czy hindusi z tego co wiem opłaca sie tam wyjeżdżać inżynierom służbie zdrowia itd... a dla biednej szarej młodej myszki nic konkretnego sie nie znajdziea może jednak jest jakaś nadzieja ? P.S dzięki za szybką odpowiedź
seban253 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 15:44   #332
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez seban253 Pokaż wiadomość
no właśnie chciał bym skończyć te studia ale po europeistyce chyba ciężko będzie znaleźć coś odpowiedniego do tego kierunku studiów np w Dubaju czy Abu Dhabi... szukam pracy jako kierowca ciężarówki lub czegoś podobnego ale z tego co wyczytałem to na tych stanowiskach pracuje tania sila roboczy jak Filipińczycy czy hindusi z tego co wiem opłaca sie tam wyjeżdżać inżynierom służbie zdrowia itd... a dla biednej szarej młodej myszki nic konkretnego sie nie znajdziea może jednak jest jakaś nadzieja ? P.S dzięki za szybką odpowiedź
Wyczytałeś słusznie i wyciągnąłeś prawdziwe wnioski... tu przyjeżdżają do pracy specjaliści w zdecydowanej większości po studiach.
Wiem też, że pracują osoby w hotelach, ale kierowców zawodowych z Europy nie widziałam.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 16:25   #333
seban253
Przyczajenie

yhh czyli bez doświadczenia i skończenia konkretnej uczelni o konkretnym kierunku nie mam co sie nawet wybierać do pracy w emiratach? może jednak jest jakaś firma najlepiej polska co zatrudnia ludzi z kraju ? a może hotelarstwo? szukam jakiegoś startu ale nie wiem jak sie do tego zabrać... pomóżcie jak możecie...
Stary 2009-01-07, 16:31   #334
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
yhh czyli bez doświadczenia i skończenia konkretnej uczelni o konkretnym kierunku nie mam co sie nawet wybierać do pracy w emiratach? może jednak jest jakaś firma najlepiej polska co zatrudnia ludzi z kraju ? a może hotelarstwo? szukam jakiegoś startu ale nie wiem jak sie do tego zabrać... pomóżcie jak możecie...

Wiesz, poszukaj po Internecie ofert pracy, bo za pośrednictwem tego Forum to raczej nie znajdziesz.

Ja tutaj przyjechałam bo znalazła mnie jedna firma headhunterska z Irlandii, a znaleźli mnie poprzez moje portfolio zamieszczone swego czasu w Internecie, sama tej pracy w Emiratach nie szukałam.

55 kg
Stary 2009-01-07, 16:34   #335
seban253
Przyczajenie

a czym sie zajmujesz jeśli można wiedzieć ? już przeglądałem oferty iii powiem tyle że nie orientuje sie jakie tam są ceny mieszkań i za ile da sie wyżyć, różne opinie słyszałem ale chciał bym sie dowiedzieć od osób które już tam zyją sobie spokojnie
Stary 2009-01-07, 16:37   #336
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
a czym sie zajmujesz jeśli można wiedzieć ? już przeglądałem oferty iii powiem tyle że nie orientuje sie jakie tam są ceny mieszkań i za ile da sie wyżyć, różne opinie słyszałem ale chciał bym sie dowiedzieć od osób które już tam zyją sobie spokojnie
Jeśli przeczytasz ten wątek uważnie, to wiele sie dowiesz, proponuję zacząć od tego własnie.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-01-21 o 07:55
Stary 2009-01-12, 04:15   #337
ommarta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Martusiu, tak w tych dwóch sklepach nadal jeszcze można kupić alkohol bez licencji, ale jest to nielegalne.

Konsekwencje posiadania alkoholu w domu lub samochodzie bez licencji, są Ci znane?
Wiem, wiem,ze nielegalne
Pewnie mozna isc do wiezienia i mozna byc deportowanym, no ale.... kto nie ryzykuje ten nie ma hehehehe

A takie nielegalne jak smakuuuujeeee
ommarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 07:08   #338
ewinek26
Przyczajenie

Witam wszystkie Emiratki , jestem w Abu Dhabi od 23.12.08 i zapowiada się że zostanę tu na troszkę . Mam do Was pytanie być może któraś z Was będzie umiała mi pomóc. Mam w AD starego znajomego, wiem że tu mieszka, strudiował kiedyś w Polsce, byłoby super gdybym go znalaza, ale zupełnie nie wiem jak , nie wiem gdzie pracuje, nie wiem gdzie mieszka. Czy są tutaj jakieś środki za pomocą których mogłabym zostawić jakieś np. ogłoszenie, jakaś lokalna gazeta lub może tabica ogłoszeń... Doradzcie proszę. Pozdrawiam.
ewinek26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-15, 07:17   #339
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez ewinek26 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Emiratki , jestem w Abu Dhabi od 23.12.08 i zapowiada się że zostanę tu na troszkę . Mam do Was pytanie być może któraś z Was będzie umiała mi pomóc. Mam w AD starego znajomego, wiem że tu mieszka, strudiował kiedyś w Polsce, byłoby super gdybym go znalaza, ale zupełnie nie wiem jak , nie wiem gdzie pracuje, nie wiem gdzie mieszka. Czy są tutaj jakieś środki za pomocą których mogłabym zostawić jakieś np. ogłoszenie, jakaś lokalna gazeta lub może tabica ogłoszeń... Doradzcie proszę. Pozdrawiam.

Witaj Ewinek w Emiratach a zwłaszcza w Abu Dhabi

Jeśli chodzi o poszukiwanie Twojego znajomego, to najlepszym sposobem jest spotkać się na imprezach organizowanych przez Polską Ambasadę, typu spotkania z okazji świąt państwowych a także na koncertach w Culture Fundation, jesli on w ogóle uczestniczy w tych spotkaniach naturalnie

Poza tym to tylko możesz wysłać priva z nazwiskiem Twojego znajomego do wizażanek abudhabijskich, może któraś z nas go zna i będzie mogła Ci pomóc.

Pozdrawiam i powodzenia.

55 kg
Stary 2009-01-15, 08:58   #340
ewinek26
Przyczajenie

Eva ID, dziękuję bardzo za pomoc, co do impez organizowanych przez Polską Ambasade myślę że będzie mało prawdopodobne aby tam bywał, ponieważ oprócz studiów w Polsce jakiś czas temu, juz go raczej nic z naszym krajem nie łączy . Pochodzi z Jordanii, a jego żona z Dubaju. Zatem nadzieja jest tylko w Was abudabijskie Wizażanki
Pozdrawiam
Stary 2009-01-15, 09:09   #341
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez ewinek26 Pokaż wiadomość
Eva ID, dziękuję bardzo za pomoc, co do impez organizowanych przez Polską Ambasade myślę że będzie mało prawdopodobne aby tam bywał, ponieważ oprócz studiów w Polsce jakiś czas temu, juz go raczej nic z naszym krajem nie łączy . Pochodzi z Jordanii, a jego żona z Dubaju. Zatem nadzieja jest tylko w Was abudabijskie Wizażanki
Pozdrawiam
To nie Polak jest ale Jordańczyk.... no to może być trudniej, ale próbuj.

Jego żona jest z Dubaju, to znaczy jest Lokalką Emiratką?

55 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 19:33   #342
ewinek26
Przyczajenie

Cytat:
To nie Polak jest ale Jordańczyk.... no to może być trudniej, ale próbuj.

Jego żona jest z Dubaju, to znaczy jest Lokalką Emiratką?
tak, jego żona jest lokalną emiratką, ale nawet nie wiem jak sie nazywa , ostatni kontakt mieliśmy w 1999r, jejku 10 lat temu. No trudno będę próbować, przecież AD nie jest takie duże, może spotkam go przypadkiem na zakupach w Marina Mall , dzieki za pomoc.

Edytowane przez ewinek26
Czas edycji: 2009-01-15 o 19:34
Stary 2009-01-16, 21:45   #343
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Dziewczyny jestem baaardzo szzeszliwa

Musze sie chwalic ze dzisiaj dowiedzialam o moj semester GPA , i dostalam 3.68 out of 4!!!
I dostalam email ze jestem confirmed ze bede pracowac w Nakheel for work placement (2 miesiace training) w HR department, akurat to byl moj first option, a second to byl DP World ( a szkoda nie wybralam jako first option), ale co tam.

Edytowane przez Jumeirah Girl
Czas edycji: 2009-01-17 o 07:21
Jumeirah Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 08:02   #344
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Jumeirah Girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem baaardzo szzeszliwa

Musze sie chwalic ze dzisiaj dowiedzialam o moj semester GPA , i dostalam 3.68 out of 4!!!
I dostalam email ze jestem confirmed ze bede pracowac w Nakheel for work placement (2 miesiace training) w HR department, akurat to byl moj first option, a second to byl DP World ( a szkoda nie wybralam jako first option), ale co tam.
Brawo Jumeirah Girl, brawo

Nakheel na początek wcale nie jest źle, (tym bardziej, że niestety były u nich zwolnienia ostatnio), zorientujesz się, wiele się nauczysz nawet przez dwa miesiące i na spokojnie już z pewnym doświadczeniem będziesz mogła szukać jeszcze lepszej pracy.

Gratuluję z całego serca i życzę powodzenia

55 kg
Stary 2009-01-17, 08:46   #345
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Brawo Jumeirah Girl, brawo

Nakheel na początek wcale nie jest źle, (tym bardziej, że niestety były u nich zwolnienia ostatnio), zorientujesz się, wiele się nauczysz nawet przez dwa miesiące i na spokojnie już z pewnym doświadczeniem będziesz mogła szukać jeszcze lepszej pracy.

Gratuluję z całego serca i życzę powodzenia

Eva baaaaardzo cie dziekuje

Ostatnio robilam intensywny research o Nakheel, niestety Nakheel nie jest transparent, tak naprawde nikt nie wie (shareholders, stakeholders) co sie dzieje unich. Gdy zdecydowalam i dalam znac DWC ze bym chciala tam pracowac, to akurat bylo przed financial crisis, ja bylam tak gdy dowiedzialam ze nakheel musial zwolnic 500 pracownikow. Po drugej stronie jestem excited
Stary 2009-01-18, 11:51   #346
Satvari
Raczkowanie

GG do Satvari

Cytat:
Napisane przez Nesca77 Pokaż wiadomość
Fakt, beda sie na ciebie gapic Hindusi i inne takie "malpki" z trzeciego swiata
Nie wierzę, że przeczytałam coś tak żałosnego na tym wątku.
Satvari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 12:54   #347
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Satvari Pokaż wiadomość
Bo niestety to prawda
Stary 2009-01-18, 13:58   #348
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Satvari Pokaż wiadomość
Cytat:
Bo niestety to prawda

Ja może spróbuję to wyjaśnić, chociaż nie ja użyłam słowa "małpka".

Nesca77 napisała "małpki" w cudzysłowie, nie sądzę aby zamierzała tym kogoś obrazić.

Dla kogoś, kto nie mieszkał w Emiratach, (piszę dla kogoś kto nie mieszkał, bo jeśli ktoś był tutaj tylko w ramach wypoczynku, to może to postrzegać inaczej), ale wracając do tematu, więc dla kogoś kto tu nie mieszkał, trudno jest zrozumieć warunki tu panujące i styl życia oraz stosunki społeczne.

Kobiety, także te z Europy a mieszkające tutaj już jakiś czas, chodząc po ulicach i centrach handlowych starają się zakładać ubrania zakrywające ciało, ponieważ wielu mężczyzn, którzy przyjechali tutaj do pracy, a jest to praca ciężka, typu na budowach i przy oczyszczaniu miasta, reaguje natrętnym oglądactwem.

Ludzie Ci są niewykształceni, pochodzą z niżyn społecznych (tutaj pewnie nastąpi szereg pytań, co to takiego? No chociażby najniższa kasta w Indiach) bardzo ubogich krajów, nie mają w domach prądu, nie mówiąc o telewizorze, jak więc mają mieć jakąkolwiek wiedzę o świecie, edukacja tych ludzi jest prawie żadna, zdecydowana większość z nich nie umie pisać i czytać.

Ci właśnie mężczyźni, widząc kobietę rozebraną, a w ich odczuciu kobiety w mini, krótkich szortach, bluzeczkach na ramiączkach to już kobiety nagie, nie wiedzą jak należy się zachować i nagle stanie na drodze taki człowiek, otworzy buzię ze zdziwienia i stara się napatrzeć ile może aby mu się później ten sen śnił wiele razy.

Tak więc wyglądają jak te "małpki" niestety, niektórzy potrafią nawet śledzić po całym Centrum Handlowym swoją "wyśnioną panią".

Kobieta ma możliwość wtedy poprosić o pomoc Strażnika Ochrony lub Policjanta, jednakże, jeśli jej strój jest zbyt wyzywający, typu Doda na koncercie, to raczej ona zostanie poproszona o opuszczenie Malla.

Mam nadzieję, że wyjaśniłam to w miarę przystępnie.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-01-18 o 14:02
Stary 2009-01-21, 06:43   #349
olika128
Raczkowanie

Stwierdzenie "malpki" w poscie Nesca 77 fakt nie bylo mile ani zbyt poprawne politycznie, ale mysle ze Eva dobrze opisala o co chodzi. Prosze mi wierzyc czasami naprawde mozna dostac szalu i czasami gorsze slowa cisna sie na usta.
I jeszcze jedna uwaga czasami nawet zakrycie od stop do szyi nie pomaga, bo co u niektorych blond wlosy wywoluja taka egzaltacje na twarzy ze rece opadaja. Co zdolniejsi potrafia gapic sie przechodzac np przez ulice.
Poza tym skonczyly sie czasy ze pogapili sie i poszli, ostatnio rozne nieprzyjemne rzeczy dzialy sie w Emiratach. Moja rada krzyczec ze sie wezwie policje, chodzic przynajmniej z kolezanka, ja najczesciej chodze z mezem . Co do zakrywania no to chyba pozostaje mi tylko abaya i shayla, bo rezydentki rzadko chodza poodkrywane, to akurat domena turystek. Poza tym ja mam to szczescie mieszkac w nowej czesci Dubaju i prosze mi wierzyc ze prawie nigdy nie jezdze w niektore rejony Dubaju.
A gdyby tak generalizowac, to bardziej niz gapiacych sie Hindusow i Pakistanczykow nie cierpie bezczelnych Jordanczykow, Syryjczykow i Egipcjan. Tak tak wiem ze jestem niepoprawna politycznie, ale jestem kobieta i moge sobie na to pozwolic
Zreszta ostatnio to juz zaczelam sie z mezem smiac, gdy widze sytuacje w ktorej idzie pan z jednego z wymienionych wyzej krajow razem z zona i dziecmi ale na widok kazdej ladniejszej niewiasty glowa kreci mu sie jak zegarek, sorry to to jest wlasnie poszanowanie wlasnej malzonki!!!!
olika128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 09:56   #350
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olika128 Pokaż wiadomość
Stwierdzenie "malpki" w poscie Nesca 77 fakt nie bylo mile ani zbyt poprawne politycznie, ale mysle ze Eva dobrze opisala o co chodzi. Prosze mi wierzyc czasami naprawde mozna dostac szalu i czasami gorsze slowa cisna sie na usta.
I jeszcze jedna uwaga czasami nawet zakrycie od stop do szyi nie pomaga, bo co u niektorych blond wlosy wywoluja taka egzaltacje na twarzy ze rece opadaja. Co zdolniejsi potrafia gapic sie przechodzac np przez ulice.
Poza tym skonczyly sie czasy ze pogapili sie i poszli, ostatnio rozne nieprzyjemne rzeczy dzialy sie w Emiratach. Moja rada krzyczec ze sie wezwie policje, chodzic przynajmniej z kolezanka, ja najczesciej chodze z mezem . Co do zakrywania no to chyba pozostaje mi tylko abaya i shayla, bo rezydentki rzadko chodza poodkrywane, to akurat domena turystek. Poza tym ja mam to szczescie mieszkac w nowej czesci Dubaju i prosze mi wierzyc ze prawie nigdy nie jezdze w niektore rejony Dubaju.
A gdyby tak generalizowac, to bardziej niz gapiacych sie Hindusow i Pakistanczykow nie cierpie bezczelnych Jordanczykow, Syryjczykow i Egipcjan. Tak tak wiem ze jestem niepoprawna politycznie, ale jestem kobieta i moge sobie na to pozwolic
Zreszta ostatnio to juz zaczelam sie z mezem smiac, gdy widze sytuacje w ktorej idzie pan z jednego z wymienionych wyzej krajow razem z zona i dziecmi ale na widok kazdej ladniejszej niewiasty glowa kreci mu sie jak zegarek, sorry to to jest wlasnie poszanowanie wlasnej malzonki!!!!
To prawda o Egipcjanow, Jordanczykow i Syryjczykow (wiekszosc) sa bez czelni, ja mam technike (secret answer) gdy np. czasami jekis koles z Syrji (baaardzo zadko) proboje flirtowac (spiewaja jakies love songs) i ten odpowiedz generalnie pomaga zeby sie zamkneli na dobre (bez krzyku, tylko lagodnie ).

A co jest fajnego u Hindusow to ze oni (obey your orders with no hesitation - nie wiedzialam jak to tlumaczyc po polsku).
Stary 2009-01-21, 15:20   #351
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
To prawda o Egipcjanow, Jordanczykow i Syryjczykow (wiekszosc) sa bez czelni, ja mam technike (secret answer) gdy np. czasami jekis koles z Syrji (baaardzo zadko) proboje flirtowac (spiewaja jakies love songs) i ten odpowiedz generalnie pomaga zeby sie zamkneli na dobre (bez krzyku, tylko lagodnie ).

A co jest fajnego u Hindusow to ze oni (obey your orders with no hesitation - nie wiedzialam jak to tlumaczyc po polsku).

obey your orders with no hesitation - wysłuchają Twoich poleceń bez wahania (natychmiast).

Ja chcę usłyszeć ten sekretny sposób na Egipcjan, Jordańczyków i Syryjczyków po angielsku i arabsku

Może privem?

55 kg
Stary 2009-01-24, 15:28   #352
foxxy
Raczkowanie

Witam. Czy w Emiratach znalazłaby się praca dla magistra kosmetologii??Czy jest duże zapotrzebowanie na tego typu specjalistów?? Dziękuję z góry za odpowiedź.
foxxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 15:46   #353
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez foxxy Pokaż wiadomość
Witam. Czy w Emiratach znalazłaby się praca dla magistra kosmetologii??Czy jest duże zapotrzebowanie na tego typu specjalistów?? Dziękuję z góry za odpowiedź.

Sądzę, że tak, przekaż swoje CV do agencji poszukujących pracowników i zaznacz, że chcesz pracować w Emiratach (Dubaju lub Abu Dhabi). Powodzenia.

55 kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-25, 21:56   #354
nel25
Przyczajenie

Talking Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Witam Was kobietki serdecznie. Jestem w Dubaju juz prawie 5 lat i dopiero dzis odkrylam to forum, no nic lepiej pozno niz wcale

Stwierdzenie "malpki" rzeczywiscie wyjatkowo nie trafione, ale prawda jest rowniez to co napisala EvaID. To tak jakby w Polsce od rolnika, ktory nigdy nie opuszczal swojej wsi albo ewentualnie jezdzil na zabawy do remizy do sasiedniej wsi wymagac, zeby podczas wycieczki do stolicy nie gapil sie na obcokrajowca z innym kolorem skory niz bialy. niemozliwe prawda? przeciez on bedzie sie patrzyl z czystej ciekawosci.Tak samo jest tu w Emiratach z ludzmi z Pakistanu, Bangladeszu, Sri lanki, Indii jak rowniez krajow arabskich, ktorzy nie sa do widoku po europejsku ubranych kobiet przyzwyczajeni. Nie jestem rasistka jest to poprostu stwierdzenie faktu. Moj maz, ktory apropo jest Indusem czesto mi to musial uswiadamiac teraz sie juz przyzwyczailam i poprostu olewam jakiekolwiek oznaki zainteresowania ze strony plci przeciwnej nie polecam jednak tej metody bo ostatnio wlasnie tak olewajac biegnacego i krzyczacego za mna chyba Indusa omalo nie starcilam komorki. Jak sie okazalo zostawilam ja na lawce i ten mlodzian poprostu chcial mi ja oddac, a nie romansowac)))))

pozdro
nel25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 19:01   #355
BO66
Przyczajenie

A gdyby tak generalizowac, to bardziej niz gapiacych sie Hindusow i Pakistanczykow nie cierpie bezczelnych Jordanczykow, Syryjczykow i Egipcjan

Mieszkam w Jordanii od dawna i bardzo dobrze czuje się w tym kraju,i raczej mało mam negatywnych przykładów złego zachowania ze strony tubylców.Staram się nie prowokować ubiorem(szalone lata już mam za sobą).W Jordanii jeżeli możne kogoś spotkać coś przykrego to właśnie ze strony studentów z zatoki. Latem dwa lata temu ubrana w spódnice do polowy łydki ,ale z przecięciem na boku wywołałam u studentów z zatoki dzikie zachowanie.Szlam z córka już panienka ,która powiedziała krotko "dzicz".Nikogo nie chce obrażać,ale tak właśnie się oni tutaj zachowują.U siebie w kraju maja do czynienia z widokiem zakutanych matek i sióstr,na które młodzi ludzie w Jordanii mówią ninja bądź torby na śmieci(kias zbale).Zreszta w okresie wakacji cala Jordaniia zalana jest ninjami.Wracajac do tematu wszyscy ze ZEA oprocz studentow z Bahreinu i Omanu zostawiaja wiele do zyczenia.Mieszkam w dzielnicy ,w ktorej sa blisko siebie dwa bardzo dobre uniwersytety wiec z ich bezczelnoscia codziennie sie stykam.Przepraszam jezeli kogos urazilam.Pozdrawiam goraco
BO66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 20:11   #356
nel25
Przyczajenie

BO66 niestety zdarza sie. mieszkajac w tym zakatku swiata trzeba do niektorych zachowan sie przyzwyczaic. a co bys powiedziala na to co mnie sie raz zdarzylo. stoje sobie pod moim blokiem ubrana w spodnie do pol lydki, koszulke z krotkim rekawem w japonkach i bez makijazu wiec strojem w zaden sposob nie prowokuje i czekam na mojego meza, ktory musial sie wrocic na chwile do domu. nagle podchodzi do mnie facet w bialej sukience, nie wiem czy lokal bo nie rozrozniam Arabow innych niz Egipcjanie, i uderza do mnie w gadke. ja sie odwracam do niego tylem, a ten nic. cos tam mamrocze czy chce jego numer telefonu bo ja taka piekna jestem ja odchodze od niego caly czas odwrocona tylem, a ten mnie cyk za reke lapie! no tu juz przesadziles chlopczyku pomyslalam sobie i jak nie krzykne do niego ty taki owaki zaraz policje zawolam i tak dalej. to byl srodek dnia ludzie w okolo i w ogole. wyraz jego twarzy byl niesamowity zmyl sie w przeciagu sekundy jeszcze mialam sobie ochote pokrzyczec, ale jego juz nie bylo, za to z daleka policjant juz do mnie lecial. nie wiem czy uslyszal czy mu ktos powiedzial. ten policjant mi powiedzial, ze tak wlasnie trzeba na nich reagowac i jakby co to ich starszyc policja.
podsumowujac jak sie gapia to nic, ale jak juz z lapami leca to reagowac trzeba natychmiast!!!
Stary 2009-01-27, 17:28   #357
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez BO66 Pokaż wiadomość
A gdyby tak generalizowac, to bardziej niz gapiacych sie Hindusow i Pakistanczykow nie cierpie bezczelnych Jordanczykow, Syryjczykow i Egipcjan

Mieszkam w Jordanii od dawna i bardzo dobrze czuje się w tym kraju,i raczej mało mam negatywnych przykładów złego zachowania ze strony tubylców.Staram się nie prowokować ubiorem(szalone lata już mam za sobą).W Jordanii jeżeli możne kogoś spotkać coś przykrego to właśnie ze strony studentów z zatoki. Latem dwa lata temu ubrana w spódnice do polowy łydki ,ale z przecięciem na boku wywołałam u studentów z zatoki dzikie zachowanie.Szlam z córka już panienka ,która powiedziała krotko "dzicz".Nikogo nie chce obrażać,ale tak właśnie się oni tutaj zachowują.U siebie w kraju maja do czynienia z widokiem zakutanych matek i sióstr,na które młodzi ludzie w Jordanii mówią ninja bądź torby na śmieci(kias zbale).Zreszta w okresie wakacji cala Jordaniia zalana jest ninjami.Wracajac do tematu wszyscy ze ZEA oprocz studentow z Bahreinu i Omanu zostawiaja wiele do zyczenia.Mieszkam w dzielnicy ,w ktorej sa blisko siebie dwa bardzo dobre uniwersytety wiec z ich bezczelnoscia codziennie sie stykam.Przepraszam jezeli kogos urazilam.Pozdrawiam goraco

Witaj BO66 z pięknej Jordani, zaglądaj do nas częściej

Ninja.... Kias Zbale.... no nie mogę powaliło mnie.

Wiesz, dziewczyny mając na myśli "bezczelnych Jordanczykow, Syryjczykow i Egipcjan" miały na myśli tych bezczelnych, no przecież nie wszyscy tacy są, to wiemy doskonale.

Próbowałam kiedyś zrozumieć ich zachowanie, nooooo.... starałam się i porozmawiałam z kilkoma, o co mu tak naprawdę chodzi jak zaczepia tak bezczelnie ?

No cóż, chodzi o seks, upraszczając to w skrócie, większość z nich ma już jakieś doświadczenie w tym temacie.

Niektóre dziewczyny nie reagują oburzeniem lecz wręcz myślą o tym samym i ich bezczelny podryw kończy się sukcesem.
Naturalnie nie zawsze i nie codziennie, wręcz raz na kilkanaście zaczepionych kobiet..... ale jak mi powiedział jeden "warto próbować bo kiedyś się w końcu trafi się taka łatwa i chętna"

Jest jeszcze inna sprawa, dość poważna, to nasze różnice kulturowe.

Kobiety z Europy wychowane są, że gdy ktoś jest miły i miło rozmawia, to należy też być miłym i z tą osobą porozmawiać, bo to niekulturalnie tak odwrócić się plecami i odejść.

Oni starają się to wykorzystać, zwłaszcza wobec tych, które dopiero przyjechały.

Znana była historia młodej angielskiej stewardessy, która po dwumiesięcznym pobycie w Dubaju została brutalnie zgwałcona przez czterech lokalnych młodych mężczyzn.

Jak do tego doszło: szła poboczem, gdy zatrzymał sie obok niej samochód z tymi właśnie czterema mężczyznami i zaproponowali jej, że pokażą jej pustynię.

O naiwności.... ona wsiadła do tego samochodu....

Historia znalazła swoje miejsce w sądzie i chociaż już dobrze nie pamiętam wyroków ale chyba były małe i w zawieszeniu, natomiast dziewczyna nasłuchała się od najgorszych, straciła pracę i została wyrzucona z kraju.

Według mentalności arabskiej a popartej teoriami religijnymi, zgwałcenie niemuzułmanki, w dodatku już nie dziewicy nie jest przestępstwem.

Co do studentów z ZEA, to różni ich jeszcze z jakiego Emiratu pochodzą, myślę, że Abu Dhabi jest bardziej dystyngowane, natomiast Omańczyków sama bardzo lubię to wspaniały naród i niezwykle mili ludzie.

Bardzo chętnie jeżdżę do Muskatu i spędzam tam wspaniale czas.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-01-27 o 17:31
Stary 2009-01-28, 03:25   #358
nel25
Przyczajenie

Abu Dhabi bardziej dystyngowane? nie.... wydaje mi sie, ze to zalezy od rodziny w ktorej ktos sie wychowal, a nie od tego gdzie sie mieszka.
Stary 2009-01-28, 07:10   #359
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Ach jak ja nie nawidze chlopaki z Abu Dhabi( nie wszyscy) i czesciowo z Al Ain, czemu robia taka wioche!!, no nie wszyscy, moje kuzyni sa normalni, nawet moj TZ jest jak najbardziej normalny i gentleman. To prawda ze to zalezy od rodziny, ale nie zawsze, nawet gdy rodzina jest z Royal Family , a jeden z chlopakow ma (zero reputation),co on robi to jest straszne, ale i tak policja nic nie moze zrobic,szkoda ze jego ojciec tego nie wie. To zalezy jeszcze o (environmnet ) np. koledzy, znajomych itd..
Znam chlopakow ktorzy ucza w UK (Londynie), w Austarali i w Italy, i jestem 100% pewna ze nigdy by nie traktowaly tak kobiety(nie local-ki).

Edytowane przez Jumeirah Girl
Czas edycji: 2009-01-28 o 07:11
Jumeirah Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 10:27   #360
Eva ID

GG do Eva ID

Nel25 i Jumeirah Girl, tak naprawdę to zależy od człowieka, bo jak same wiecie nawet z dobrej rodziny chłopak może zachowywać się skandalicznie.

55 kg
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości