![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem tyle - brzydzę się ludzi którzy o siebie nie dbają.
![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to nie chodzi wcale o to, ze ktos nie ma kasy, zeby zadbac o siebie, bo pewnie i tak by sie niektorzy tlumaczyli, ale mydlo czy szampon to przeciez nie luksus. Nawet jesli ktos ma tak, ze mu sie bardzo szybko wlosy przetluszczaja, to musi je myc codziennie i nie ma wytlumaczenia.
![]() |
![]() |
#334 | ||
DOMator
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wątek zaczyna schodzić z idiotycznych na chamskie zachowania klientów |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama ich uzywam od czasu do czasu bo dobrze myją. i oczyszczaja włosy ![]() też na niechlujstwo wytłumaczenia nie znajduje ![]() zabobony zabobonami, ale do ludzi trzeba wyjsc i dobrze wyglądac bo w tych czasach liczy się wygląd.
![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwie sie tylko jej pracodawcy, ze nie zwraca uwagi na takie rzeczy
![]() |
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Wkurzaja mnie klienci, ktorzy nie zwracaja uwagi na innych klientow. Stoje sobie cos ogladam, a ktos sie wpycha przedemnie. Albo pcha swoja reke mi pod nos, zeby cos wziac, nie mowiac przy tym przepraszam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziałało. Od razu skończyło się opieranie ![]()
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj dobiła sytuacja w sklepie, kiedy jedna z pracownic sklepu, robiła przed 25 minut zakupy, a kolejka za nią była ogromna. W końcu wyszłam, bo miałam już dosyć.
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
na stoisku z wędlinami po prostu gula mi skacze jak widze paniusie która bierze po 2 PLASTRY z każdego rodzaju szyneczki lub sera.
jak ja słysze ten plaster, to pasuje i odchodze z kolejki, bo zawsze to krojenie plastrów trwa za długo.
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
dziwne...jeszcze sie z takim zachowaniem nie spotkałam. ale nie przeszkadzalo mi by to. Chce 2 plastry to psim obowiązkiem ekspedientki jest jej dać 2 plastry. Sama kupuje zawsze nie więcej niż 10 dkg wedliny, bo po prostu mieszkam sama i więcej by mi się zepsuło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej natomiast denerwuje mnie kompletna niewiedza co sie chce kupić - jak sie idzie do sklepu i stoi się w kolejce, to wypadałoby miec przynajmniej bladę pojęcie, że chce kupić ser, a nie stoję i zastanawiam sie, czy ser, czy wędline, a może jeszcze cos innego. No i płacenie. Jak podchodze do kasy, to portfel mam juz w łapie, ale bardzo często ludzie rzucaja się w poszukiwaniu portfela w torebce dopiero wtedy, kiedy ekspedientka poda im cenę. A jak wiadomo, wyławianie portfela z torby czy plecaka, zwłaszcza gdy sie spieszymi, zwykle trwa godziny (portfel potrafi tak się zakamuflować, że ha). No i kolejka czeka i się wścieka.
![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie chce żeby się zmarnowało. tu nawet nie ma co dyskutowac że to obowiązek ekspedientki. ale jak się tak stoi, i się syłszy to wybieranie,pytania retoryczne,przebierania i zastanawianie się co jest lepsze, to nerwy puszczają. zauważyłam że zawsze w jednym sklepie mam takiego pecha.
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Ja akurat rozumiem to z plastrami bo jak ktos mieszka sam to niby ile ma brac plastrow
![]() Swoja droga wiecej chyba sie widzi idiotycznych zachowan sprzedawcow niz konsumentow. W Polsce burkliwosc, chamstwo i NIEKOMPETENCJA sa na porzadku dziennycm. Az czasem wole pojechac na drugi koniec miasta po cos i dac zarobic uprzejmej pani z warzywniaka niz uzerac sie z babka, ktora nie wie co to szalotka a pracuje w warzywniaku ![]() Edytowane przez madulka Czas edycji: 2009-03-06 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Pamietam jak kilka lat temu spytalam w spozywczym o bakalie to pani do mnie "Nie ma, bo wiesz dziecko, tutaj raczej biedni ludzie mieszkaja". Poczulam sie jak jakas gwiazda filmowa, bo spytalam o bakalie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc tu bym się nie klocila, ze ktos najpierw pakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
[quote=iwona200;11315603]Jeśli chodzi o supermarkety to u mnie w mieście takie cos by nie przeszło, bo kasjerki leca tasmowo, jak skasuje jednego to "rzuca" zakupami kolejnej osoby na te jeszcze nie spakowanie poprzedniej osoby
![]() ![]() Racja, ale ty pakujesz, miedzy czasie placisz. A sa ludzie, ktorzy placa dopiero jak wszystko sobie spokojnie spakuja. A ekspedientka nie zacznie przeciesz liczyc nastepna osobe, puki nie zaplacisz ty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
No dobry pomysl, zeby zdazyc. Ale mnie denerwuja ludzie, ktorzy widocznie guzdrza sie przy kasie, a kolejka dluga. Dlatego sama, gdy mam wieksze zakupy, pakuje je spowrotem do kosza/wozka i potem spokojnie na uboczu sobie wszystko pakuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Ja rzadko takich spotykam, na szczęście.
Też tak robię z koszykiem, albo jak go zostawię przed kasą, to wszystko w ręce biore. Nie wiem jak to sie dzieje, ale nawet jak mam okolo 7 rzeczy to kilku nie zdążę spakować... chyba będę musiała trenować w domu szybkość ![]()
![]() |
#356 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
bo to pakuje sie od razu - pani robi "piip" i odklada, ja od razu do siaty i juz
pomaga tez polozenie na koncu rzeczy duzych, ktore bedziemy niesc "luzem", a drobiazgi do siatki z przodu wtedy jak pani robi "piip" tym na koncu my zbieramy roznostki z przodu i juz w "moim" sklepie czasem trafiam na takiego pedantycznego kolesia, najpierw czeka az pani mu WSZYSTKO skasuje, potem pomalutku starannie uklada rzeczy w plecaczku, potem szuka portfela, placi, starannie i pomalutku chowa reszte i dopiero raczy sobie pojsc coz, cierpliwosc jest cnota... ale NAJBARDZIEJ mnie wkurza, jak ktos kupuje sery i "przy okazji" prosi zeby mu sprzedawczyni zwazyla jakies parowki czy kiełbasy WON do osobnej kolejki stac jak wszyscy!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale raz na 3 tygodnie ? ![]()
![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do pakowania zakupow w sklepie to w niektorych sklepach kasjerka sama pakuje zakupy do reklamowek, skanuje i odrazu je wklada. Ale szczerze mowiac nie zawsze lubie takie rozwiazanie bo sie przekonalam ze niektorym ludziom trzeba na lapy patrzec, bo mialam sytuacje, ze produkt zostal skasowany i dziwnym trafem nie trafil do reklamowki tylko obok albo zostal upuszczony i nie podniesiony az do mojej interwencji. Wiec wole sobie sama pakowac rzeczy ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.