Do posiadaczy glanów :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-16, 06:07   #331
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15
Dot.: Do posiadaczy glanów :)

mnie już też zeszło, nie mm az takiego mocnego, ale ciągle widać

Zobacz, co słychać na moim blogu
tysia_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-16, 09:29   #332
cobraverde
Raczkowanie

No i masz babo placek moje piękne,niebieskie glany wyżarły mi wczoraj dziurę w kostce.Aż do kości normalnie Słowo honoru,pierwszy raz coś takiego mi się stało!!!Dobrze chociaż,że to kostka-mogę iść pobiegać
Bo ja bez sportu nie istnieję
cobraverde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 16:17   #333
Mortyshja
Rozeznanie

A moje kochane glany już mnie wcale nie obcierają... i nawet nóżki mnie nie bolą po dłuższym chodzeniu
Jednak w moim przypadku pomogły wkładki...
Opłacało się pomęczyć trochę na początku... teraz sobie nie wyobrażam zimy bez moich glanów

Mortyshja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 11:59   #334
+roll
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cobraverde Pokaż wiadomość
No i masz babo placek moje piękne,niebieskie glany wyżarły mi wczoraj dziurę w kostce.Aż do kości normalnie
Skąd ja to znam? Dalej mnie gniotą i też wyżarły mi dziurę do samej kości, niedaleko ścięgna achillesa...To zaczyna się robić zabawne- przyklejanie plastrów to już mój codzinny rytuał

+roll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 14:01   #335
777samara
Raczkowanie

Ja teraz staram się glany odłożyć i nosić inne buty do czasu wygojenia się ran.. kupiłam taki sztyft którym smaruje się nóżke i PONOĆ wtedy już nie obciera, ale nie można przy ranach używać może to pomoże bo ile czasu można nosić plastry... a ostatnio znowu mi się coś popsuły glany ;/ wkurza mnie to że w tych moich steelach odkleja się warstwa oryginalnej wkładki i przez to podpiętki które tam włożyłam się odsuwają ;/ a wtedy jak obetrze... to śmierć :P
777samara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 16:34   #336
kłapoucha
Przyczajenie

Uwaga!chciałam się zbuntować.Ja jestem hiphopowcem,a glany bardzo lubie,zwłaszcza te wysokie.Sama mam buty 'glanowate' czarne 9dziurek i je uwielbiam(kupiłam je w lumpeksie).niestety nie mogę wkleić foto,bo zdjęcia z telefonu nie umiem wysłać meilem,fujara.Mój chłop chodzi cały na czarno i ma 2 pary glanów-krótkie klasyczne i 10 dziurek-w nie wkłada bojówki i śmiga.wogóle kręcą mnie mężczyźni w bojówkach włożonych w wysokie masywne buty(to pewnie też zasługa chłopa,którym przesiąkłam na wskroś),jakoś tak męskoi zdecydowanie wyglądają(chyba,że się dowiem,że sa skinami to już mnie nie kręcą-niestety znam ich wielu).Mnie się marzą tskie bardzo wysokie(nawet więcej niż 20dziurek),szyte z różnych kolorów skóry,z cockneya-tam szyją je ręcznie.Niestety na buty zamawiane za 600pln przyjdzie mi poczekać ;p. Bzdurą jest,że sa niekobiece i do niczego oprócz wojska nie pasują,są jedyne w swoim rodzaju,a mnie się podobają głównie do krótkich spódniczek i zwiewnych sukienek.Takie połączenie jest miażdzące.Jako przykład zwróćcie uwagę na gwiazdkę uk Lilly Allen-ona do sukienek nosi właśnie glany czy inne masywne buty.PS:ja znam jedną poważną wadę glanów:mój chłop stawia je pośrodku przedpokoju,a ja chodzę na bosaka.Ilekroć wychodzę z łazienki,potykam się o nie-co za ból!
kłapoucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 18:08   #337
777samara
Raczkowanie

Lilly Allen i glany? Oo możesz mi pokazać zdjęcie które to ukazuje?

To wada chłopa a nie glanów ( ale każdy ma wady :p ), jeśli o glany chodzi to to ich zaleta
Stary 2007-10-21, 18:51   #338
keiti93
Przyczajenie

Mam pytanko do posiadaczy glanów... Od niedawna słucham reggae i chciałabym zakupić glany, ale nie wiem dokładnie czy rasta je też noszą . Nie wiecie też może gdzie w Kielcach można je kupić? Czekam z niecierpliwością na odp...
keiti93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 19:00   #339
asia^^
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez keiti93 Pokaż wiadomość
Od niedawna słucham reggae i chciałabym zakupić glany, ale nie wiem dokładnie czy rasta je też noszą .
A to ważne co "noszą"? Ubieraj się jak Ci się podoba
asia^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 23:34   #340
777samara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez keiti93 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do posiadaczy glanów... Od niedawna słucham reggae i chciałabym zakupić glany, ale nie wiem dokładnie czy rasta je też noszą . Nie wiecie też może gdzie w Kielcach można je kupić? Czekam z niecierpliwością na odp...
Raczej nie noszą, ale co tam, jeśli lubisz to spraw sobie i walić to co inni o tym sądzą
A Kielce to pewnie coś jak inne miasta Nie szukaj po jakiś galeriach itd tylko w mniejszych sklepach obuwniczych na ulicach ;p
Stary 2007-10-22, 07:21   #341
cobraverde
Raczkowanie

uff,zagoiło się!
Samara-->co to za magiczny sztyft?Gdzie go dostać(chyba dobrze mieć takie coś na wszelki wypadek)?
Kłapoucha-->do hip hopu nic nie mam.Nawet posiadam w domu jeden egzemplarz hip hopowca w postaci syna Właśnie szykuje mi się zakup żółtych butów basta grip
Cockney`e są cudne!Normalnie odpadłam jak zobaczyłam...sandały
Keiti-->jak ci się podobają glany ,to je kup i noś!Jest tyle różnych, kolorowych,że na pewno jakieś wyznawcom reggae spasują.Tak jak radzi Samara szukaj po małych sklepikach.Chociaż w Katowicach widziałam HD i
Steele w galerii właśnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 15:52   #342
777samara
Raczkowanie

'Sztyft przeciw pęcherzom', firma Compeed. Kupiłam w aptece za 17 złotych. Jest tego 10 ml, w takim chyba morskim opakowaniu jeśli o kolor chodzi ;p Jeszcze nie testowałam więc nie wiem czy było warto ;p Wciąż czekam aż moja lewa nóżka się zagoi W ogóle kupiłam szukając spray'u o podobnym działaniu, o którym gdzieś przeczytałam, ale pani pokazała mi tylko coś takiego ;p

W Galerii można spotkać HD i Dr.Martens, przynajmniej u mnie :P
Stary 2007-10-22, 20:43   #343
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

założyłam dzisiaj pierwszy raz glany po lecie - i dzięki bogu nic mnie nie obtarło. chociaż cisnęło trochę ._.

Zobacz, co słychać na moim blogu
tysia_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 23:48   #344
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Ooo dołączam się do glanomaniaków

Swoje posiadam od miesiąca i kocham je całym swym gnijącym sercem.
Tydzień po ich zakupie niezbyt mądrze postąpiłam, bo polazłam w nich na 16 kilometrowy pieszy rajd Ledwo dotarłam do domu, a moje stopy wyglądały jak jeden wielki pęcherz ^^

Teraz już się wszystko ładnie zagoiło, noga sie chyba już trochę przyzwyczaiła.
Mogę ich w ogóle nie zdejmować, są bardzo wygodne

Nymphetamina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 08:40   #345
Shizofredka
Raczkowanie

GG do Shizofredka

A są tu glanomaniaczki-kierowcy...? jak wam się operuje pedalkami w bucikach ortopedycznych (tak je moja siostra nazywa)? Ja uwielbiałam moje glany, w których czułam się jak w "papciach", ich ciężar chyba najbardziej odczuwał pedał gazu w autku (albo sobie tylko tak wmawiam że to wina glanów) Obecnie przerzucam sie z glanów na moje fioletowe martensy... jednak pierwsza próba zakończyła się bąblami i obtarciami... ale co tam... twardym trza być a nie miętkim... Muszę zrobić drugie podejście... Zdam wam relacje jak coś
Shizofredka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 21:35   #346
kłapoucha
Przyczajenie

cobraverde-jeśli chodzi o zakup żółtych busta gripów,mówisz o tzw. piaskach?sama pracuję w skateshopie i busta gripy nie cieszą się najlepszą opinia.Lepiej kupic polskie Heavy Duty(zarówno w piaskach-traperach jak i glanach są jednymi z lepszych).Chyba że znalazłaś doskonałą cenę.HD kosztuja swoje 249-300(choc u mnie 199 akurat)>to nie wyższa szkoła jazdy jak glany,ale dobre piaski tez sprawuja się długo.co do hiphopowców nastolatków-to zazwyczaj słuchają polskiego hh,którego ja nie cierpię od kiedy sie pojawił...mój chłop i długie i krótkie glany ma steele i jest zadowolony.Ja mu je myje,on je pastuje starannie,a czasem smaruje na noc tłustym kremem,żeby na zgięciach nie pękały..ja nawet o swoje 50par butów tak nie dbam! ;D
kłapoucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 06:53   #347
cobraverde
Raczkowanie

Kłapoucha,dokładnie o te buty chodzi.Doskonałej ceny brak,zatem rozważamy możliwość kupna HD.Młody słucha głównie zagranicznego hh,czasem przewinie się coś polskiego.Mimo,że jestem byłym załogantem to do hh nic nie mam.Niech młodziak słucha
czego chce i matka mu kołków na głowie ciosać nie budiet Tak w ogóle człowiek się robi na starość bardziej tolerancyjny!
Stary 2007-10-26, 16:19   #348
Mortyshja
Rozeznanie

A wiecie co Wam powiem... ostatnio rozmawiałam z mamuśką... i ona mi powiedziała, że musi zanieść buty do szewca aby jej rozciągnął (bo jej czasami nogi puchną) bo nie będzie miała w czym chodzić w zimę...
Echh to ja się męczyłam żeby rozchodzić glany.. jak mogłam zanieść do szewca i za 15zł miałabym "rozchodzone"

Ciekawa jestem czy na glany działa takie rozciąganie

Stary 2007-10-26, 17:12   #349
777samara
Raczkowanie

hmmm raczej wątpie... Moim zdaniem glan się musi do nogi ułożyć a nie do jakiegoś rozciągacza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-26, 19:30   #350
coperfildo
Raczkowanie

ja tez nosilam glany pare lat
a teraz to juz tylko wyjatkowo poniewaz: sa za ciezkie, nie sa dobre na zime i poprostu znudzily mi sie
aha, nie mialam zadnych otarc na poczatku
coperfildo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 20:29   #351
777samara
Raczkowanie

Nie są dobre na zimie? Nie strasz mnie... Jeszcze prawdziwej ostrej zimy w glanach nie przeżyłam, ostatnia zima była bardzo łagodna

Ciężkie... w rękach tak, choć na nogach się tego nie czuje... a może to kwestia przwyczajenia i obsesji na punkcie tych butów...

Braków otarć zazdroszcze...

Aaaa chciałam mieć glany które pasowałyby do spódniczek i spódnic, bo osobiście posiadam 10dziurkowe... To jakie uważacie będą fajne?? 14?? 20??:P
Stary 2007-10-27, 00:00   #352
Mortyshja
Rozeznanie

Skoro masz już 10... to zaszalej i kup sobie 20

Stary 2007-10-27, 18:23   #353
777samara
Raczkowanie

a czy one u góry nie obcierają? chodzi mi o miejsca gdzie skarpetka już nie sięga... bo domyślam się że w pozostałych miejscach róznicy nie ma między 20 a 10
Stary 2007-10-27, 18:45   #354
kasiek87
Kokon pro

mnie tam 20 w ogole nie obtarly i sa lzejsze niz 10 steela ktore mam, a 10 steela sa znow lzejsze niz 10 hd :P wiec zalezy od firmy czy glany sa ciezkie czy nie i z jakiej skory sa zrobione

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-28, 09:00   #355
777samara
Raczkowanie

A te 20 masz z jakiej firmy?? I powiedz mi, długo wiążesz?? W sumie to będzie przynajmniej 13 dziurek na wysokość do zasznurowania ;/
Stary 2007-10-28, 11:54   #356
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez 777samara Pokaż wiadomość
A te 20 masz z jakiej firmy?? I powiedz mi, długo wiążesz?? W sumie to będzie przynajmniej 13 dziurek na wysokość do zasznurowania ;/

z firmy revenger ciezko dostac w sklepach jest na glany.pl a rozmiarowka taka sama jak w steelach ;] i wiaze je tyle samo co moj chlopak 10tki czyli tylko chwile dluzej bo rozsznurowane i tak sa tylko ze 4-5 dziurek od gory i to nie wyjete tylko poluzowane sa te sznurowki

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-10-28, 12:25   #357
777samara
Raczkowanie

Hmmm ja bym wolała przymierzyć coś na nogę jednak zanim kupię żeby być pewną że to jest to a nie da sie ich nigdzie zupełnie na żywo dostać?
Stary 2007-10-28, 14:24   #358
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez 777samara Pokaż wiadomość
Hmmm ja bym wolała przymierzyć coś na nogę jednak zanim kupię żeby być pewną że to jest to a nie da sie ich nigdzie zupełnie na żywo dostać?

podejrzewam ze w wiekszych miastach jak poszukasz to znajdziesz ja w swoim nie znalazlam ;] w kazdym razie wg mnie sa duzo zgrabniejsze i ladniejsze takie bardziej kobiece niz inne, bo w moim miesci z dlugich byly tylko HD ktore mi sie nie podobaja jako dlugie buty ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-10-28, 16:08   #359
wikary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
z firmy revenger ciezko dostac w sklepach jest na glany.pl a rozmiarowka taka sama jak w steelach ;] i wiaze je tyle samo co moj chlopak 10tki czyli tylko chwile dluzej bo rozsznurowane i tak sa tylko ze 4-5 dziurek od gory i to nie wyjete tylko poluzowane sa te sznurowki
Coś mi się nie wydaje że w 20 tkach poluzujesz tylko 5 dziurek i wyjmiesz nogę. Jak to robisz ?
wikary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-28, 17:31   #360
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez wikary Pokaż wiadomość
Coś mi się nie wydaje że w 20 tkach poluzujesz tylko 5 dziurek i wyjmiesz nogę. Jak to robisz ?
jak ma sie chuda noge to normalnie ;] jak sie ma grubsza to wystarczy poluzowac kolo zgiecia kostki i tez noga latwo wyjdzie ale nie trzeba rozsznurowywac calych butow w extramalnych sytuacjach czyli nie wiem jak zalozysz grube skarpety to mozesz poluzowac wiecej dziurek, ale zeby rozsznurowywac calkiem wiecej niz 3 dizurki od gory mi sie nie zdarzylo chyba ze bede musiala wymienic sznurowki

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości