![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe mamusie 2007 II
Sławko kochana, do zobaczenia -poczytania po spacerku. Ja dziś bede sprzatac troszke. Całe mieszkanie w reklamówkach i papierach.. Musze jakso to ogarnąc. I zeszła mi opuchlizna z nóg i wreszcie widzę swoje kostki, w ogóle to chyab 1 kg mi ubył. Ale ponoc na koniec ciązy tak jest. Wiec czuję sie lekka jak piórko ( jak sloniątko znaczy się) We Wrocławiu dzis moze spadnie snieg.. tak cos czuje...Ta moje migrena zawsze na zmianę pogody jest.
ps. Wyjęłam 1 pampersa z opakowania i się rozczuliłam jaka mała dupcia w nim będzie :lol- no nie mogłam się powstrzymać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
Ciesze sie puszinko, że już sie lepiej czujesz
![]() Nie ma to jak sprzątanie ![]() ![]() I pewno coś tam sobie jeszcze przypomnę ![]() ![]() ![]() Miałam iść na spacer ale nogi mi dziś spuchły - chyba mi puszina opuchliznę sprzedałaś i źle mi sie chodzi ale może popołudniu jak śnieg sie nie pojawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie, że faktycznie te pampersy takie pycie
![]() ![]() No i wlaśnie taka mała dupcia a kupka za kupką będzie szła ![]() Wracam do papierów - mam ambitny plan wyrobić sie do weekendu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja pchelka znowu wczoraj sie po uszy ob...srala ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Cisza u nas..Sławka melduj się jak szłapy Twoje i jak samopoczucie. Ja posprzątałam na błysk, wymyłam podłogi, pościerałam kurze i coś nie rodzę ;P Jeszcze bym poszła potańczyć
![]() Własnie , dziewczyny mam do was pytanko- czy wkładki laktacyjne to zabrac ze sobą do szpitala- czy mleko od razu tryskac nie bedzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Rozeznanie
|
Puszina weź na wszelki wielki, u mnie nie tryskało ale u każdej kobitki to inaczej. Dużo miejsca nie zajmą a jakby co to sie przydadzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Hej
wklejam fotki Hubercika agi_kn Chcialabym poznac tego malego przystojniaka ![]()
![]() |
#340 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Melduje sie ![]() Agi_kn Hubercik cudo ![]() ![]() Dzisiaj mam dzień spuchniętych stópek 2 ![]() ![]() ![]() puszina meldować sie co i jak ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Hubercik - slodziaszek!!!! kochaniutki
![]() Melduje co następuję- otóż śnieg nie pada.. a miał...Nogi nie są spuchnięte, ale wczoraj bylo lepiej- szarżowałam to mam za swoje. Torba szpitalna spakowana. Za chwile lece na zakupy jeszcze. Przeglądam jeszcze troszkę tematy na poczekalni i odchowalni.. i ten niepokój i oczekiwanie mnie irytuje troszkę.. Już miałam byc spokojna.. a tutaj..Ech , no nic jakoś dotrwamy co Sławko? Zakupiłam 1 stanik z odpinanymi miseczkami, wielkość mnie powaliła 75 D- jejkuu.. z miseczki małe B. mam D i to pewnie jeszcze nie koniec.. Czytam o dziewczynach naszych kochanych i ich walce z karmieniem i kłopotach..A wszystko mi sie takie idealne wydawało. No nic życie to zweryfikuję pewnie szybciej niż myślę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Puszina, kupki i karmienie czasem maca w glowie, ale nie jest zle
![]() A Hubert faktycznie slodziak ![]() Milego dnia, ciezarowki ![]()
![]() |
#343 |
Wtajemniczenie
|
puszinko pewno, że dotrwamy
![]() ![]() ![]() ![]() No i musze Ci powiedzieć, że dziś z moimi nóżkami lepiej - nawet bylismy na spacerku choć w butach mi trochę ciasno było ![]() Teraz sobie troszkę w domku sprzątam już takie ostatnie przetarcia szmatką ![]() ![]() ![]() To idę dalej działać bo muszę lodówkę umyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Sławko moja droga, no pewnie ze dotrwamy. Ciesze się ze twoje szłapy już lepiej. Ale mi tez ciasno w butach. Wiesz to moga byc dwa powody jak mówil mi lekarz. Po pierwsze woda w organizmie- trzeba zredukowac solę i sód do minimum w diecie a, naczynia włosowate( chyba) tak ja gromadzą, bo i pecherz nasz filtruje wiecej moczu za dwoje....A i naczynia ogólnie moge byc uciskane.. Mi włąsnie sie mały ułozył inaczej i czuje ulge.. za to mam parcie na pecherz mocne!
Wytrwaj, zobaczysz szybciutko minie. Ja wyłam,tak miałam ciasno, nie mogłam chodzic w kozakach!! U mnie na obiad dziś pierogi ruskie, cebulka i kefirek.. mniam mniam.. ( pierogi kupne, w zyciu bym nie zrobiła takich dobrych jak tu mam w jednym sklepiku) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Wtajemniczenie
|
Mnie tam od niedawna opuchlizna dokucza - teraz zdarzają sie wyjątkowo ciężkie chwile jak wczoraj na przyklad. A soli u mnie wcale bo nie lubie słonego i sód to nie wiem w czym niby miałabym zjadać
![]() ![]() A powiem Ci puszinko , że ja też lubie ruskie takie ze sklepu ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobiłam sobie właśnie kisielu malinowego - porządki w szafkach w kuchni robilam no i wpadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co u was taki zastoj?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
hahahahaha, o tak czekają az je cos chwyci- Sławko dobrze powiedziane..
A ja jem tez kisiel, tylko ze waniliowo-truskawkowy takie do kubka co sie wsypuje.. mniam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Wtajemniczenie
|
Ano czekamy
![]() ![]() Ale za to umyłam lodówkę ![]() ![]() ![]() puszina widze, że gusta smakowe dośc podobne mamy ![]() ![]() ![]() Chyba w takim razie sie wody napije zanim sie zdecyduje na coś do jedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
sławka, puszina - zaglądam do was i trzymam kciuki
![]() A opuchlizna mi się pojawiła jakieś 1,5 tyg przed porodem, ale na szczęście już zeszla (moją koleżankę już 2,5 m-ca tryma; wg lekarzy po porodzie spuchnięcie jest normalne i może utrzymywać się do 3 m-cy) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Ciężarki, opuchnięte nóżki kłaść wyżej niz głowa i wyśpijcie się porządnie, skoro jeszcze możecie.
Pozdrawiam, myślę o Was i trzymam kciuki. ![]()
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
dzien dobry! Na razie sytuacja bez zmian, przeglądam wizaż i popijam kawusię zbożową.. mnima mniam. Opatuliłam sie kocykiem i sie byczę...
Sławka- jakie u Ciebie plany na dzis? Miłego dnia kochana! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Tez sie melduje ![]() Zjadłam śniadanko i zaraz biegniemy z TŻ na zakupy zanim ludzie sie rzucą a potem to pewno coś sie sprzątnie przedświątecznie ![]() W Krakowie ponuro to pewno z ciepłym napojem przed telewizorem będziemy siedzieć... puszinko trzymaj sie i bycz póki możesz ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
oj Ty kochana tez! I pedz na zakupy. Ja zauwazyłam jakis groźny obłęd zakupowy u ludzi, kolejki na kilometry i to ile trzeba stac...
Nikt mnie nie póścił, nawet z tym brzuchem do kasy. Taką znieczulicę jaką ja zobaczyłam ostanimi dniami.. to nawet nie bede Wam pisac.. Ech.. I powiem szczerze, nigdy mi sie nie zdarzyło aby cięzarna stała za mna a ja bym jej nie póściła. NIGDY! to samo starsza czy schorowana babunia, podobnie w tramwaju...A nie jestem szczególnie wychowana na jakąś samarytanke. Dla mnie to podstawa kultury osobistej i tyle. Wiec ostatnio w carefurze (zawsze jak jestem, bez względu na porę) stałabym godzinę conajmenje z pełnym pecherzem i nogami jak słon.. gdyby nie maż co mnie popchał - i poprosił-pobłagał razem ze mna o ustapienie mi miejsca..Wiecie jak sie oburzyły emerytki i kobity z dziećmi ze sie pcham!!! Piana na ustach, ze one też stoją...Ale ja to rozumiem, widze ze dzieci się krecą.. ale -siedzą w wózkach lub koszykach.. a emeryci...Nie, tego nie da sie opowedzieć, trzeba by zobaczyc jak szaleją z wózkami. Sklep jest dla ludzi różnych ja na prawde to rozumiem. Wiec po wielkiej awanturze -jak ja( cięzarna chyba , albo udaję pewnie-mimo ze zdjęłam kurtkę!) śmiem sie pchac- jakąś młoda mama sie zlitowała..Wiec przynajmniej fajnie porozmawiałam z nia przy kasie o maluszkach. Bo kochane, gdybym wazyła 150 kg, była spocona i jęczała to moze by sie ktos zlitował.... Cięzarne powinny zdaniem ludzi chyba siedziec 9 miesiacy w domu, nie miec, prawa do niczego, nie pokazwyac sie i nie odzywać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
oj Puszina-ja też byłam rozgoryczona
![]() ![]() ![]() w tramwajach podobnie może faktycznie za dobrze wyglądałam i byłam uśmiechnięta,radosna,do końca w pełni sprawna a przecież nie powinnam ... raz tylko się wepchnęłam w mega kolejkę na badania,bo wiedziałam,że nie dam rady wystać a i tak uważam,że powinnam częściej korzystać z przywilei ![]() 3maj się-nie daj jeszcze troszkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Wtajemniczenie
|
A wyobraźcie sobie, że mnie sie raz wprawdzie ale jednak
![]() ![]() Więcej mi sie to nie przytrafiło ![]() A dziś to nawet te zakupy nam sie udało zrobić przed nalotem ludności i kolejek przy kasach nie było... A teraz po obiadku brzuszki w góre i nic nam sie nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Joanna Małgorzata
|
witajcie brzuchatki
słoneczka wpisalam sie na odchowalni a nie za bardzo mam czas na dalsze pisanie a i tam sa zdjecia Mikusia ale mi brakuje naszego pisania ale od poniedzialku juz musze sie zoorganizowac bo musze siasc do prac wiec... trzymam za was kciuki buziaczki slicznotki
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
We Wrocku od rana pogoda jest strasznie dołująca. Zimno, szaro buro!!! I do tego dzis ma ból głowy tż. Coś nasza rodzina jakaś wrażliwa na te niskie ciśnienia.. Ech.
Więc chyba ze spacerku nici, i posiedzimy przy dobrej herbatce i ciastku w domku. Ja zaraz zrobię sobie kąpiel i bedę dalej buszować po necie..Już bym wolała chyba biały puch za oknem. W moim rodzinnych, górskich stronach- zima na sto dwa!! Sławko, jak sie dziś czujesz? Ineczko, ślędze wątek na odchowalni! Ty powiedz mi, to Antoś czy Mikołaj jednak ma Twój synek na imię? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim co tu zaglądają
![]() puszinko czuję sie wyśmienicie a to pewno temu, że spałam 11 godzin ![]() ![]() ![]() Ineczko no ja sie właśnie też zastanawiam czy Antoś czy Mikołajek?... ![]() Miłego dzionka dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Joanna Małgorzata
|
Mikołaj
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.