|
|
#331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: kosmetyki Bourjois
Cytat:
Widze,ze nie tylko aj tak mam Moj TZ strasznie marudzi,jak kupuje sobie cos nowego.Zawsze musi wtedy pogadac |
|
|
|
|
#332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takim razie - może, ale niekoniecznie podróbka? Może ze starej wersji (i np. przeterminowane)?...
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh, a teraz upewnilas mnie w podejrzeniach... |
|
|
|
|
#334 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Przyszły moje róże w kolorach 54 i 03
54 to taki zimny, dość mocno nasycony, róż bez drobinek, matowy. Daje mocny efekt, trzeba uważać z ilością, nie to co przy 16 delikatnej 16tce, która nawet kilkoma pociągnięciami krzywdy nie zrobi Ogólnie jestem zadowolona, bo już po zakupie bałam się, że 54 i 16 będą do siebie zbyt podobne. Ale nie są.16tka, która do tej pory wydawała mi się czystym różem, z ładną srebrną, migotliwą ale delikatną poświątą teraz przyłożona do 54 wydała mi się koralowa ![]() Jutro postaram się wrzucić fotkę. 03 - piękna, opalizująca brzoskwinka
Edytowane przez noseknosek Czas edycji: 2008-01-21 o 10:11 |
|
|
|
#335 |
|
BAN stały
|
Ja bym poprosiła o fotkę 03
|
|
|
|
#336 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój TŻ w ogóle nie rozróżnia kosmetyków kolorowych i mimo mojej ciągłej indoktrynacji :P co zakup muszę się barrrrdzo tłumaczyć ![]() Cytat:
Wydaje mi się, że 35 to będzie w końcu mój w 100% trafiony odcień, no ale to musi poczekać parę dni
|
||
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy ktores z twoich "trojeczek" byly twarde, czy raczej wszystkie miekkie i dosc kruche? |
|
|
|
|
#338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niezależnie - jak masz wątpliwości - wyrzuć. To znacznie bezpieczniejsze niż się nabawić jakiś uczuleń, czy gorszego świństwa na oku.
|
|
#339 |
|
BAN stały
|
Echhh dziewczyny...dupa blada, ze tak powiem
W tym sklepie co podalam do niego linka, jednak nie maja rozu ani 54 ani 35 Dostalam mejla z wyjasnieniami bo oczywiscie czym predzej zlozylam u nich zamowienie... To byloby zbyt piekne...Sorki za wprowadzenie w blad. |
|
|
|
#340 |
|
Konto usunięte
|
Mam pytanie do posiadaczek błyszczyka Eau de gloss. Otóż gdy nakładam go na usta czuję dziwne mrowienie mniej więcej takie jak przy błyszczykach powiększających usta. A to przecież nie błyszczyk z tego rodzaju.
Czy Wy też macie takie uczucie? A może błyszczyk jest zepsuty? Dodam, że przy pierwszych dwóch nałożeniach go na usta nie miałam takiego odczucia.
|
|
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie miałam nigdy takiego odczucia - chyba masz rację, że coś się znim podziało (ew. w grę wchodzi Twoje uczulenie na jakiś składnik)
|
#342 |
|
Konto usunięte
|
Dlatego chyba będę musiała go odłożyć, a szkoda, bo choć nie trzyma się długo na ustach to bardzo go lubię.
|
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Także mam róż 03 i mimo tego, że jestem blada- prawie w ogóle nie widzę go na twarzy. Uczę się dopiero posługiwać załączonym pędzelkiem
![]() Dodaję fotkę-razem z błyszczykiem 3D Bourjois, również kolor nr. 3
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
kuseczka cudo
|
|
|
|
#345 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Poprostu aniser napisala ze sa sredniej jakości wiec tak mi sie przypomnialo ze kiedys widywalam czesto taki podrobki |
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ladny roz czy taki barbi?
|
|
|
|
|
#347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale już jest ok, już wiem, jak po niej machać pędzlem W żadnym wypadku nie tak jak po 16-stce, z 3-ką trzeba delikatniej, ostrożeniej Cytat:
![]() [1=9ae544c8ed618748ef1b3bf 710ce6405c703bba9_5d8e948 b3a8b4;6354014]Mam pytanie do posiadaczek błyszczyka Eau de gloss. Otóż gdy nakładam go na usta czuję dziwne mrowienie mniej więcej takie jak przy błyszczykach powiększających usta. A to przecież nie błyszczyk z tego rodzaju. Czy Wy też macie takie uczucie? A może błyszczyk jest zepsuty? Dodam, że przy pierwszych dwóch nałożeniach go na usta nie miałam takiego odczucia.[/quote]Ten błyszczyk ma w składzie mentol i on lekko chłodzi jednocześnie delikatnie mrowiąc usta. U mnie robi to raz słabiej, raz mocniej, więc może tak samo u Ciebie. Myślę, że jeśli nie wywołuje to większego dyskomfortu, to nie masz się czym przejmować. |
|||
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Gajowniczka obecnie jestem w UK i Bourjois można kupić w zwykłych sklepach drogeryjnych za nie dużą kwotę
![]() Mam pytanko: Który z różów zawiera najwięcej drobinek rozświetlających? Jaki numer? Proszę o odpowiedź
|
#349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale przyznam, że ja po opisie miałam wizję takiego totalnego szczypania - zgodnie z tym co było na temat "powiększających" błyszczyków (których nie cierpię - za co mam niby karać swoje usta czymś tak nieprzyjemnym)...
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie za kilka dni stwardnieje tak jak trójeczka ![]() A jutro odbieram czekoladkę białą, bo awizo znalazłam w skrzynce |
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy ten pędzelek dołączony do różu jest z naturalnego włosia? Jest miękki? Dobrze się nim aplikuje róż?
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to taki pędzelek zastępczy, żeby był w razie jakby trzeba było coś poprawić "na mieście"
No, ale można się uprzeć i nakładać nim tak normalnie. Włosie średnio miękkie szczerze mówiąc, nie wiem czy naturalne. Raz spróbowałam co to za cudo z czystej ciekawości, ale nie ma to jak ścięty Sephorowy, który możesz teraz nabyć za 25 zł? (chyba? promocja w każdym razie ).
|
|
|
|
#353 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
załączam obiecane fotki
![]() 03 16 54
|
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już zaplanowałam zakup skośnego na luty Pani w Inglocie bardzo zachwalała...Mam pędzelek z Rossmana z naturalnego włosia ale strasznie mnie drapie.... taki drapcioch z niego |
|
|
|
|
#355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ten Sephorowy pędzelek jest genialny ![]() śliczny ten 16
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja różu Bourjois nie muszę poprawiać, bo trwa w niezmienionym stanie aż do demakijażu
(w przeciwieństwie do Blush Delicieux Loreala tak zachwalanego, gdzie wystarczyło przejechać ręką i już go nie było ).
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z czasem,odkad zaczelam robic makijaz,zaczelam coraz rzadziej dotykac twarzy.I zauwazylam,ze to pomaga Wczesniej roz szybko mi znikal z buzi,ale staralam sie hamowac,nie opierac glowy na rekach itd i roz potrafi wytrzymac wiele godzin ![]() Co do pedzla w rozu Bourjois,to ja jestem z niego zadowolona
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na nim często widuję mój rozświetlacz ;D ma masę drobinek na twarzy i śmiesznie to wygląda ale ciiii.. ale z tym dotykaniem możesz mieć rację... Często właśnie opieram głowę na rękach.... i pewnie od tego schodzi.. mam nadzieję, że tak
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

A róż z allegro i biała czekoladka miały być ostatnimi zakupami do moich urodzin 

Mój TŻ w ogóle nie rozróżnia kosmetyków kolorowych i mimo mojej ciągłej indoktrynacji :P co zakup muszę się barrrrdzo tłumaczyć 

W tym sklepie co podalam do niego linka, jednak nie maja rozu ani 54 ani 35
Dostalam mejla z wyjasnieniami bo oczywiscie czym predzej zlozylam u nich zamowienie... To byloby zbyt piekne...
Dodam, że przy pierwszych dwóch nałożeniach go na usta nie miałam takiego odczucia.

ale ladny roz czy taki barbi?
Ale przyznam, że ja po opisie miałam wizję takiego totalnego szczypania - zgodnie z tym co było na temat "powiększających" błyszczyków (których nie cierpię - za co mam niby karać swoje usta czymś tak nieprzyjemnym)...