|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: loki lub fale.
właśnie szopy nie chcę :P
juz sie zdecydowałam, kupiłam dzis w naturze pianke wellaflex loki i fale (czy cos w tym stylu) i nakrece sobie na papiloty i wioo;p a tej pianki mam uzyc przed nakreceniem na papiloty czy po? na wilgotne włosy tak? mam sredniej dlugosci włosy ; ]
![]() |
#332 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: loki lub fale.
Nałóż piankę na takie już prawie suche i nakręć. Jak nakręcisz mokre włosy na papiloty czy wałki to mogą nie wyschnąć i wtedy wszystko się rozleci po zdjęciu wałków.
Możesz nakręcić nawet suche ale świeżo po myciu, takie też się zakręcą. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-08-26 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Kręcone włosy !
Hej !
Mam na imię Kasia. Jestem tu nowa także proszę o wyrozumiałość jeśli zrobię coś źle ![]() Mam mały problem. Chciałabym mieć ładne kręcone włosy ale niestety mam tylko leciuteńko falowane . Sa one prawie równe troszeczke cieniowane . Może znacie jakieś łatwe sposoby ?
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kręcone włosy !
hej. ja zeby miec loczki nie uzywam lokowki. dziele je na pasma i skrecam pozniej wszystkie razem zwiazuje pod broda i pryskam lakierem. klade sie spac. rano wstaje i juz mam gotowe.;D
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
jak skręcasz ?
![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Siemka. Moje włosy są też kręcone, ale nie do końca. Nie są też falowane, ani nie ma sprężynek, takie po środku. Na avatarze widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
Zapoznaj się z wątkiem o kręconych włosach i lokach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
ty masz moze trwałą ?
ja chcialabym sprobowac porade monia5392 ![]() tylko nie wiem dokladnie jak Czy do kreconych wlosow pasuje tak na prosto scieta grzywka ? Kiedy lepiej sie kreca ? Gdy są pocieniowne ?
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam napisać o najważniejszym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
![]()
Moje włosy nawet nie wiem czy śą falowane .
raczej powywijane ;/
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Nikt nam nie chce pomoc....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
kurcze ;/
słabo a ja w sobote ide do fryzjera i nie wiem co mam robic. Martina55 pomoz mi rozesłac innym link tego watku ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Kurcze a ja w pt ide do fryzjera i nie wiem co mam robic ? Martina55 pomozesz mi rozeslac link tego watku ?
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
rozesłac ok, ale w jaki sposob?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
no nie wiem na inne fora albo do osob bezposrednio
![]()
![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
sorki tak niezrozumiale to napisalam;P ale nie wiem jak to dokladnie wytlumaczyc. hmm. wiec robie z tylu przedzialek i mam wlosy podzielone na pol i daje je na przod. i kazde dziele jeszcze na pol i tak skrecam tak wiecie pasmo krece w jedna strone . i ze wszystkimi pasmami tak robie . i biore te skrecone pasma razem i zwiazuje pod broda. uhh ciezko to napisac;p jak nie zrozumialyscie to piszcie to jakos bede wam to tlumaczyc;p
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
nie kumam
![]() ![]() sorki dalje nie wiem jak skrecac i jak zwiazywac xd
![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
halo . pomoze ktos ?
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
haha spoko ;P no tak. dam foty ale nie sa zbytnio wyrazne
1. jedno pasmo jest pokazane 2. jak juz jest skrecone (tak jakbyscie wode wykrecaly np z recznika;P) 3. dwa pasma juz skrecone i na koncach razem je wiaze zeby sie nie rozplataly , tak samo skrecam po drugiej str glowy a nastepnie biore te je razem i wiaze pod broda. 4.no tu jak mam juz zwiazane i klade sie tak spac ![]() nie wiem czy wam sie spodoba ale moje kazdy chwali ze ladnie zrobione i ulozone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#349 |
Przyczajenie
|
Tak naprawdę sposób, w jaki kręci się włosy zależy w dużej mierze od ich natury. Niektórym wystarczy zakręcenie ich na noc, a niektóre z nas potrzebują lokówki. Jeżeli włosy łatwo poddają się modelowaniu to można spróbować zakręcić wilgotne (nie mokre, bo wtedy nie wyschną) włosy na noc, aby utrwalić efekt można wklepać w nie piankę do włosów przed zakręceniem. Jeżeli jednak włosy nie są podatne na stylizację to trzeba użyć lokówki. Używając lokówki możesz wybierać końcówki, tak aby wybrać taki skręt jaki chcesz otrzymać (drobne loczki – cienka lokówka, sprężynki – końcówka do sprężynek, delikatne falowanie – gruba lokówka). Używając lokówki też warto pamiętać o użyciu pianki lub lakieru dla utrwalenia efektu.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedzi
![]()
![]() |
![]() |
#351 |
Przyczajenie
|
Dot.: Sposoby na kręcenie loków - ''domowe''
Ehh. Widze że wątek ucichł;(
No ale cóż.. ultrafiolet88, dzisiaj spróbuje twojego sposobu, ponieważ mój już mi sie znudził. jutro, bądź jeszcze dziś napisze ci jak mi wyszlo. pozdrawiam;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze dobrze wyszlo
![]() oo wideo, zaraz obejrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
swietny temat
![]() w końcu ktoś madry wpadl na pomysl aby taki stworzyc ![]() ja mialam zawsze proste wlosy az tu nagle piknego jednego dnia zczely sie krecic i juz tak do dzis zostalo ![]() dzieki roznym metodom na nie co dziennie mam inne loczki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny!
Ja też wszedzie i namietnie szukam jakiegoś sposobu na piękne loki (podobne jak Vanessa czy coś w tym stylu). Mam jeden sposób nie jest czasochłonny na drobne ale bardzo ładne i trzymające sie loki, nawet przy włosach całkiem prostych jak moje.. Otóż warkocz dobierany KŁOS. Spróbuje też sposobu na papiloty zwiazywane kitką... bo słyszałam o nich.. ale papiloty są dla mnie ziezbyt.. ja mam długie włosy.. one podnoszą mi się do góry i wyglądam jak pudel.. Nie polecam ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- ![]() Edytowane przez Angel948 Czas edycji: 2009-10-31 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
no a jak to zawijasz? ja od dolu do góry.. Mam papiloty z gąbki. Może masz jakieś zdjęcie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Przyczajenie
|
ultrafiolet88, użyłam twojego sposobu.
Włosy były śliczne ![]() Jak to ja z przyjaciółką nazywam, spirale.. Zrobie sobie i na jutro. PS: Opowiedziałam koleżance o tym sposobie, lecz zapomniałam powiedzieć, żeby wysuszyła lekko włosy, bo przez noc w tej fryzurze nie wyschną i będzie klapa.. Zrobiła, lecz włosów nie wysuszyła. No i jak napisałam wcześniej.. Klapa:/ Eheh. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Przyczajenie
|
ultrafiolet88 właśnie siedzę że tak powiem z Twoim sposobem na fale ;p włosy mam do szyi, może troszkę dłuższe. z tego względu iż związanie włosów w jeden kucyk sprawia mi kłopot, zrobiłam 2 niby dredy ;d (tzn. nie dredy tylko wiesz, takie jak Ty robiłaś) i podpięłam klamrami ;]
czy to wpływa na zmianę wyglądu fali czy niekoniecznie ? proszę o odpowiedz. ![]() Edytowane przez paacik Czas edycji: 2009-11-01 o 05:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
no właśnie nie zabardzo rozumiem co z tymi "i te zawijanie jest takie dokładne no nie wiem jak to nazwać.. włosy zawijam jak na lokówke- nie wszystko na jedno miejsce tylko pnę się do góry." A na lokówke chyba też sie zawija od dołu.. Jak byś mogła dodać zdj. jak masz je na głowie i późniejszy efekt
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Dziewczyny znalazłam na youtube.com jak robi się loki tym sposobem co ultrafiolet88! przesyłam link.. tam jest wszystko dokładnie opowiedziane http://www.youtube.com/watch?v=W2ZNs...=TL&playnext=1 wychodzą piękne, no ale na suche włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.