|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.
Cytat:
Tak jak mówiłam sprzeczac się nie będę bo ja ani razu nie mialam sytuacji żeby płacic cokolwiek, a nazbierało się tego razem ok. 20 rzeczy z chin/hong-kongu. Miejmy nadzieję, że i tym razem mi się uda bez żadnych komplikacji, poza tym większośc z nas i tak jest zadowolona, że zapłaci za sukienke 500zł a nie 2500. Więc nawet jeśli będę musiała dopłacic te 100-150zł to świat mi sie na głowe nie zawali (przynajmniej ja tak uważam) Aaa i jeszcze jedno, nie słyszałam żeby wartośc podlegająca podatkowi VAT i cle była zwiększona przez koszty transportu. Głównie dlatego, że sam transport jest usługą od której już jest podatek VAT. Dużo też zależy od sprzedawcy, wszyscy z jakimi współpracowałam na przesyłkach dopisywali drobny dopisek "gift" (prezent) i pisali szacowana wartośc wys. 5 dolarów....
"Wierność psa zależy niekiedy od wytrzymałości smyczy" Edytowane przez Ironiaaa Czas edycji: 2009-06-13 o 11:53 Powód: coś mi się przypomniało |
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze moja teoria (za pewne uzancie- spiskowa) mói, że oni dobrze wiedzą, że jak paczka idze z cinów do polski to po prostu trzeba ja skontrolować Same przyznajcie.. jakim cudem na naszym no co by nie pwoiedzieć mało liucznym wątku w ciągu jednego czasu - sezon ślubny- znalazły się dwie osoby które mniej wiecej w tym samym czasie zostały skontrolowane i dorpowadzone za gardlo do placenia.. może i przesadzam, no ale takei jest moje małe skromne zdanie A tak poza tym to pogoda jest straszliwa i ja osobiscie jestem w dolku z 3 powodow powod1:@ powod2: za rok o tej porze sobie przysiegamy a ta pogoda zle wrzoy, powod 3 straszliwe boli mnie glowa
|
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Raczkowanie
|
Nie no dziewczyny ja nie wiem jak jest na prawdę, też wyciągam tylko wnioski z wcześniejszych zakupów. Okaże się jak będę miała swoja sukienkę, mam nadzieje że będzie bez komplikacji.
No u nas też pogoda się zwaliła, wczoraj było kapitalnie a dzisiaj już pada :/ Cytat:
|
|
|
#334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wiem na 100%, bo w tym roku zamawiałam właśnie sukienkę. Nie wszystkie paczki są kontrolowane, ale część profilaktycznie sprawdzają, przecież głupi nie są... Ja miałam na paczce napisane, że to gift o wartości 10 dolarów. Akurat miałam pecha i ją skontrolowali. Przysłali mi list i wyraźnie tam pisało, że do wartości towaru wlicza się koszt transportu (który jest naprawdę dużą częścią tego, co się płaci za suknię). A to co było napisane na paczce w ogóle ich nie obchodziło, nic o tym nie wspomnieli. Tak więc jak ktoś ma szczęście to fajnie, a jak ma pecha to dopłaca ok. 120 zł VATu za sukienkę kosztującą 100 funtów. Ale tak czy siak - opłaca się ![]() kubusewa, teraz brzydka pogoda, to pewnie za rok będzie odwrotnie
|
|
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Ja moja zamawialam bezposrednio ze strony Kanacca, tam koszty przesylki sa gratis. Tak sobie mysle ze poniewaz sprowadzanie towarow z EU nie obciaza sie clem to zamowienie wlasnie u takiech europejskich sprzedawcow sukienki uchroni was od takich celnych (tzn jakze niecelnych
) niespodzianek...Z drugiej strony Kanacca ma najlepsze opinie (przynajmniej z tego co ja znalazlam) i ma sie pewnosc ze jak sie u nich zamawia to nie powinno byc jakis brzydkich niespodzianek chociaz nigdy nic nie wiadomo...Dam znac jak sie u mnie sprawy potocza, badzmy dzielne |
|
|
|
|
#336 |
|
Przyczajenie
|
Ja zamawiałam w salonie Joanna, przez allegro no i wiedziałam że suknia może iść 3 miesiące, zamawiałam koło 4 kwietnia, no a miała przyjść do końca tygodnia a jej nie ma więc mam nadzieję, że w kolejnym już będzie, wtedy pokażę fotki.
|
|
|
|
|
#337 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też się cieszę, że zdecydowałam się suknię zamówić 4 miesiące wcześniej. Może przez to uniknę kolejnych niemiłych niespodzianek. I również nie dziękuję za pocieszenie. Cytat:
Nie martw się pogodą na zapas- trzeba być niepoprawnym optymistą. ![]() Cytat:
"Pesymista widzi ciemny tunel, optymista widzi światełko w tunelu, realista widzi pociąg, maszynista widzi 3 debili na torach..." Edytowane przez Brzydal82 Czas edycji: 2009-06-15 o 00:12 |
||||||
|
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Brzydal82 - i jakie wieści?
U mnie nadal cisza i chyba szału dostanę Maksymalny termin realizacji minie za tydzień... Ale chociaż udało mi się kupić śliczne buciki Aaliyah1981 - zaglądasz tu jeszcze? ja ciągle o tych halkach, buszuje i szukam najbardziej odpowiedniej... http://www.allegro.pl/item652427093_halka_tiulowa.html co myślisz o tej do mojej sukni(bodajże 3 strony wstecz)? |
|
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie... właśnie moja suknia była pod klatką, a ja kasy w portfelu nie miałam
Ehhh...
|
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
No w sumie miła pani powiedziała mi, że będę musiała zapłacić cło, jeszcze nie wie ile, bo oni to obliczają indywidualnie. Papierki wysłałam i czekam. Mam nadzieję, że niedługo, bo sfiksuję. A dziś mi się śniło, że suknia przyszła i była bajeczna. Mam nadzieję, że tak będzie a nie na odwrót. To oni mają jeszcze raz podjechać z suknią, czy jak to jest? Ale pech normalnie, ja to chyba umrę, jak mnie w domu nie będzie i nie zobaczę od razu jak przyjdzie. Ale najważniejsze, że suknia już jest.
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
U mnie nadal czekanie ale... dzwonilam co urzedu z zapytaniem kiedy wysla moja paczke i czy papiery ktore im wyslalam sa ok to powiedzieli ze dzis daja paczke poczcie wiec lada dzien bedzie u mnie, o wielkosc cla sie nie pytalam bo najwaznejsze by doszla wiec wolalam ich nie denerwowac
![]() Tak wiec trwam przy nadzieji (podwojnie bo moje pierwsze podejscie pod zrobienie dzidziusia okazalo sie trafne i jestem w ciazy ). Slub bede miala w 7 tyg ciazy wiec nie boje sie o brzuchola
|
|
|
|
|
#342 |
|
BAN stały
|
Hej dziewuszki
A ja dostałam swoją kieckę Powiedzcie czy Wam też się podoba. Nie mam zdjęcia sukni na mnie, tylko na łóżku ją rozłożyłam więc nie będzie widać dokładnie fasonu, no i jest jeszcze pognieciona i bez halki. Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie jeszcze lepszy
|
|
|
|
|
#343 |
|
BAN stały
|
Oryginał to suknia Maggie Sottero model Jovi. Same sprawdźcie czy podobna. Zamówiłam też u tego samego Chińczyka bolerko. Też fajnie zrobione, bo jest z tej samej koronki, która wystaje spod tej falbany w sukni. Jest tam n którymś zdjęciu. Czekam na opinie.
|
|
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
Pomorzanka - suknia cuuuuuudowna
Jeżli moja bedzie podobna to bede przeszczesliwa Hehehe widze, że czeka nas wysyp fotek sukien w najblizszych dniach...
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I gratulacje. pomorzanka, super suknia, nawet nie widać dużo, że pognieciona. A jak wszystkie dziewczyny, które obiecały wstawią fotki, to faktycznie będzie wysyp niezły. Więc... czekamy na więcej.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Brzydal82 dziekuje
I wszytskim wam za wsparcie psychiczne w tych ciezkich dniach czekania ![]() Pomorzanka, suknia sliczna ale wielka szkoda ze nie na tobie... Podobaja mi sie tez buciki i to bolerko
|
|
|
|
|
#347 |
|
Rozeznanie
|
wprawdzie ja nie zamawialam sukienki przez internet tylko kupilam w salonie ale po cichu was podczytuje i z niecierpliwoscia czeklam na zdjecia
![]() Pomorzanka piekna sukienka, ciesze sie ze dotarla, pamietam jaka ja mialam radoche jak w trakcie wizyty w salonie (przymierzalam zakupiony stanik do sukni) konsultantka powiedziala ze jest moja suknia, niczego nie mozna porownac z ta radoscia, ja to powiem wam ze sie nawet poryczalam z radosci jak juz sobie w niej stalam 3mam kciuki za was wszytskie i za wasze sukienki
|
|
#348 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A tak strasznie nie chcialam wydawac glupich pieniedzy na sukienke. Ja wiem, ze to nie w temacie ale chyba przeczytalam, ze mieszkasz w Anglii i chcialam sie spytac czy Twoj narzeczony to Polak czy Anglik? Bo jesli Anglik to mialam pare pytan.
|
|
|
|
|
|
#349 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak, mieszkam w Anglii ale mój narzeczony to Polak więc chyba Ci nie pomogę ![]() Dziewczyny dziękuję za opinie. Jak jeszcze raz będę przymierzać suknię to wtedy zrobię foty na sobie. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#350 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczęta co do cła to ja nic takiego nie płaciłam a na pudełku raczej nie było napisu gift itp. (moja sukienka przyszła w marcu)
A co do dostępności różnych fasonów to ja nie kupowałam bezpośrednio na ebayu tylko wysłałam zdjęcie tej która mi się podobała do sprzedawcy i dogadałyśmy się przez maile co do ceny itp. i nie było problemu z jej uszyciem. |
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny... mam suknie...
Ładna, podobna do tej ze zdjęcia, ale... za duża, za długa i przede wszystkim z jakąś pieczątką z tyłu na części spódnicowej Wstawię fotki jak ochłonę, mam nadzieję że mnie rozumiecie... buuu
|
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
No ale skoro mowisz ze jest ladna i jak na zdjeciu to nie moze byc az tak zle
A bardzo za duza i za dluga jest? Na pewno da sie cos z tym zrobic, zawsze lepiej niz za duza niz by miala byc za mala... A co za pieczatka, nie rozumiem? Oj bidulka, bedzie dobrze, wklej te zdjecia to ja obiektywnie ocenimy, a czy sprzedawca cos ci juz odpisal? |
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Mada_82 - dzieki za pocieszenie...
Ta pieczątka, to część stempla (może paczka była podbijana na poczcie i przebarwiło... no i nie wiem czy zejdzie...) Sprzedawca odpisał - mogę suknie zwrócić i dostanę zwrot za suknię i nawet przesyłkę... ale ja nie chce tak sprawy zakończyć, chodzi mi przede wszystkim o czyszczenie(kolejne koszty) i stres czy ta plama zejdzie... bo jak nie zejdzie to co??? Jakby suknie zwęzić(gorset) i skrócić, to byłaby idealna, ale kurcze - kolejne koszty(nie wiecie jakie?). Głowa mnie już boli co robić... W załaczniku kilka zdjęć... nawet stempla... Edytowane przez joasiek31 Czas edycji: 2009-06-17 o 10:21 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
zwezic i srocic musisz napewno u krawcowej, nie wiem gdzie jest ten stempel ale moze uda sie tam tak podebrac material i zrobic te marszczenia co masz na spodnicy i ono ukryje stempel - moze glupi pomysl ale tak kombinuje
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Ten stempel to faktycznie nie ciekawa niespodzianka, ale wcale źle nie wygladasz
ładnie uszyty gorset, spódnica też z porządnego materiału (przynajmniej na zdjeciu tak wygląda ). Moze na to miejsce dasz radę naszyć jakąś białą aplikację- zalezy gdzie się znajduje...
|
|
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, stempel jest z tyłu... w sumie od wewnętrznej strony, ale przebija i JA GO WIDZE
Jak oni to zrobili to nie wiem... Niestety jest kilka cm od upięcia, więc raczej nieciekawie bedzie wygladac jak coś naszyje, czy znow upne... A nie orientujecie sie ile może kosztować zwężenie i skrócenie, patrzylam i da się to calkiem latwo zrobic, tylko nie wiem jak dalej przy spodnicy... Napisałam do sprzedawcy z pytaniem czy moze on sprobuje ten stempel wywabic... mi sie ta suknia coraz bardziej podoba szczególnie jak ją wyprasowałam...
|
|
|
|
|
#357 |
|
Przyczajenie
|
Hej joasiek31 i pomorzanka. Naprawde Wam zazdroszcze, ze sie odwazylyscie kupic z ebaya. Suknie sa super. Podajcie nazwy sprzedawcow. Moze jak mi kiedys jakas suknie balowa sie zachce to bym kupila od nich. Joasiek31 moze poprostu ponaszywaj kawalki koronki z koralikami to tu to tam tak zeby w dol sukienki szly. Moze popros sprzedawce, zeby Ci przyslal tej koronki, ktora uzyli na gorsecie Twojej sukni i ja potnij w kawalki i ponaszywaj. Moze krawcowa Ci doradzi. A tak wogole to nawet nie widac tej pieczatki nigdzie na zdjeciach oprocz tego zblizenia. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do plamy to może poszukaj na internecie jak wywabić plamę z tuszu. PS. Ja swoją suknię po ślubie normalnie w pralce prałam i nic jej nie było i nawet jakby troche przejaśniała. Pewnie przed ślubem bym się bała to zrobić
|
|
|
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
Sprzedawca zaproponował mi zwrot 100zł w ramach rekompensaty... Brać?
Nawet nie wiedząc czy stempel zejdzie? Spróbowałabym sama ale się boję, że może się rozmazać... Co myslicie?I spacerując dziś zaszłam zapytać do krawcowej o poprawki - skracanie to 25zł, a zwężanie do 30zł... oczywiście liczę się z tym że gdy pani suknie zobaczy cena może troche pójść w górę...
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec wez suknie idz do pralni i spytaj nic CIe to nie kosztuje.. no moze tyle coza benzyne czy bilet a oni tam wiadomo musza zrobic takby suknia by;laidealna wiec musza sie postarac... no chybaze Ci powiedzaze nie biora odpowiedzailnosci no to mozesz miec watpliwosc poza tym ja ostatnio widzialam takie srodki do wywabiania krwi tuszuczy czegos .. w takich malych zielonych buteleczkach Wyglada jak ugrzeczniony domestos Poszukaj na necie A co do krawcow to ja sie nie wypowiem bo ja sie nie znam http://cybertrash.netarteria.pl/cybe...p?topic=3320.0 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1744747 oczywiscie trzeba przeleciec calastrone zanim sieznajdzie cos ale poszperaj Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-06-17 o 15:07 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

.. To oni piszą ile każą płacić ??

Ehhh...

szczególnie jak ją wyprasowałam...