Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-13, 11:46   #331
Ironiaaa
Raczkowanie

Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
Aż tak dobrze niestety nie jest, jeżeli już paczka zostanie skontrolowana :/
Wartość sukni to cena za jaką się wylicytowało + koszty transportu!
Tylko tak jak pisałam wcześniej, przy sukienkach za ok. 100 funtów jest zwolnienie z cła (które by wynosiło 12%), ale trzeba płacić od całości ok. 20% VATu.

Tak jak mówiłam sprzeczac się nie będę bo ja ani razu nie mialam sytuacji żeby płacic cokolwiek, a nazbierało się tego razem ok. 20 rzeczy z chin/hong-kongu.
Miejmy nadzieję, że i tym razem mi się uda bez żadnych komplikacji, poza tym większośc z nas i tak jest zadowolona, że zapłaci za sukienke 500zł a nie 2500. Więc nawet jeśli będę musiała dopłacic te 100-150zł to świat mi sie na głowe nie zawali (przynajmniej ja tak uważam)

Aaa i jeszcze jedno, nie słyszałam żeby wartośc podlegająca podatkowi VAT i cle była zwiększona przez koszty transportu. Głównie dlatego, że sam transport jest usługą od której już jest podatek VAT.
Dużo też zależy od sprzedawcy, wszyscy z jakimi współpracowałam na przesyłkach dopisywali drobny dopisek "gift" (prezent) i pisali szacowana wartośc wys. 5 dolarów....

Edytowane przez Ironiaaa
Czas edycji: 2009-06-13 o 11:53 Powód: coś mi się przypomniało
Ironiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 13:22   #332
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez Ironiaaa Pokaż wiadomość
Tak jak mówiłam sprzeczac się nie będę bo ja ani razu nie mialam sytuacji żeby płacic cokolwiek, a nazbierało się tego razem ok. 20 rzeczy z chin/hong-kongu.
Miejmy nadzieję, że i tym razem mi się uda bez żadnych komplikacji, poza tym większośc z nas i tak jest zadowolona, że zapłaci za sukienke 500zł a nie 2500. Więc nawet jeśli będę musiała dopłacic te 100-150zł to świat mi sie na głowe nie zawali (przynajmniej ja tak uważam)

Aaa i jeszcze jedno, nie słyszałam żeby wartośc podlegająca podatkowi VAT i cle była zwiększona przez koszty transportu. Głównie dlatego, że sam transport jest usługą od której już jest podatek VAT.
Dużo też zależy od sprzedawcy, wszyscy z jakimi współpracowałam na przesyłkach dopisywali drobny dopisek "gift" (prezent) i pisali szacowana wartośc wys. 5 dolarów....
No wszystko łądnie pięknie alezastanów się.. nie jest nas co prawda wiele (osób, które zamawiaja suknie z hong kongu.. czy tam z chin) ale wydaje mi się, ze w urzędach selnych jak te nasze paczki przechodząktosw końcu musi sięzastanowićska tyle tych giftó.. poza tym.. co to oni niby nie czytają takich jak to for.. na pewno jest gdzies jakaśkomórka która zajmuje się sprzedażą internetową jeśli nie w samej Polsce to na pewno gdzieś juz ktośodkrył uroki napisu gift.. jak inaczej by tak ot sobie dobrali dwie dziewczyny i z dwóch różnych miejsc w Polsce i powiedzieli sobie oo tak te dwie tak zupełnie przypadkiem skontrolujemy
Takze moja teoria (za pewne uzancie- spiskowa) mói, że oni dobrze wiedzą, że jak paczka idze z cinów do polski to po prostu trzeba ja skontrolować
Same przyznajcie.. jakim cudem na naszym no co by nie pwoiedzieć mało liucznym wątku w ciągu jednego czasu - sezon ślubny- znalazły się dwie osoby które mniej wiecej w tym samym czasie zostały skontrolowane i dorpowadzone za gardlo do placenia.. może i przesadzam, no ale takei jest moje małe skromne zdanie
A tak poza tym to pogoda jest straszliwa i ja osobiscie jestem w dolku z 3 powodow powod1:@ powod2: za rok o tej porze sobie przysiegamy a ta pogoda zle wrzoy, powod 3 straszliwe boli mnie glowa
Stary 2009-06-13, 15:39   #333
Ironiaaa
Raczkowanie

Nie no dziewczyny ja nie wiem jak jest na prawdę, też wyciągam tylko wnioski z wcześniejszych zakupów. Okaże się jak będę miała swoja sukienkę, mam nadzieje że będzie bez komplikacji.
No u nas też pogoda się zwaliła, wczoraj było kapitalnie a dzisiaj już pada :/

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
No wszystko łądnie pięknie alezastanów się.. nie jest nas co prawda wiele (osób, które zamawiaja suknie z hong kongu.. czy tam z chin) ale wydaje mi się, ze w urzędach selnych jak te nasze paczki przechodząktosw końcu musi sięzastanowićska tyle tych giftó.. poza tym.. co to oni niby nie czytają takich jak to for.. na pewno jest gdzies jakaśkomórka która zajmuje się sprzedażą internetową jeśli nie w samej Polsce to na pewno gdzieś juz ktośodkrył uroki napisu gift.. jak inaczej by tak ot sobie dobrali dwie dziewczyny i z dwóch różnych miejsc w Polsce i powiedzieli sobie oo tak te dwie tak zupełnie przypadkiem skontrolujemy
Takze moja teoria (za pewne uzancie- spiskowa) mói, że oni dobrze wiedzą, że jak paczka idze z cinów do polski to po prostu trzeba ja skontrolować
Same przyznajcie.. jakim cudem na naszym no co by nie pwoiedzieć mało liucznym wątku w ciągu jednego czasu - sezon ślubny- znalazły się dwie osoby które mniej wiecej w tym samym czasie zostały skontrolowane i dorpowadzone za gardlo do placenia.. może i przesadzam, no ale takei jest moje małe skromne zdanie
A tak poza tym to pogoda jest straszliwa i ja osobiscie jestem w dolku z 3 powodow powod1:@ powod2: za rok o tej porze sobie przysiegamy a ta pogoda zle wrzoy, powod 3 straszliwe boli mnie glowa

Ironiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 16:09   #334
klarites
Raczkowanie

Cytat:
Teoria całkiem całkiem

Ja wiem na 100%, bo w tym roku zamawiałam właśnie sukienkę. Nie wszystkie paczki są kontrolowane, ale część profilaktycznie sprawdzają, przecież głupi nie są...
Ja miałam na paczce napisane, że to gift o wartości 10 dolarów. Akurat miałam pecha i ją skontrolowali. Przysłali mi list i wyraźnie tam pisało, że do wartości towaru wlicza się koszt transportu (który jest naprawdę dużą częścią tego, co się płaci za suknię). A to co było napisane na paczce w ogóle ich nie obchodziło, nic o tym nie wspomnieli.
Tak więc jak ktoś ma szczęście to fajnie, a jak ma pecha to dopłaca ok. 120 zł VATu za sukienkę kosztującą 100 funtów.
Ale tak czy siak - opłaca się

kubusewa, teraz brzydka pogoda, to pewnie za rok będzie odwrotnie
klarites jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 21:06   #335
mada_82
Raczkowanie

Ja moja zamawialam bezposrednio ze strony Kanacca, tam koszty przesylki sa gratis. Tak sobie mysle ze poniewaz sprowadzanie towarow z EU nie obciaza sie clem to zamowienie wlasnie u takiech europejskich sprzedawcow sukienki uchroni was od takich celnych (tzn jakze niecelnych ) niespodzianek...Z drugiej strony Kanacca ma najlepsze opinie (przynajmniej z tego co ja znalazlam) i ma sie pewnosc ze jak sie u nich zamawia to nie powinno byc jakis brzydkich niespodzianek chociaz nigdy nic nie wiadomo...
Dam znac jak sie u mnie sprawy potocza, badzmy dzielne
mada_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 11:14   #336
diviana
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez joasiek31 Pokaż wiadomość
Na fotki też czekamy
Ciekawe czy zamawiałysmy u tego samego sprzedawcy...
Moja już powinna być widziałam po komentarzach że ostatni kupujący suknię dostał po miesiącu... a ja już prawie dwa Buuuu
Ja zamawiałam w salonie Joanna, przez allegro no i wiedziałam że suknia może iść 3 miesiące, zamawiałam koło 4 kwietnia, no a miała przyjść do końca tygodnia a jej nie ma więc mam nadzieję, że w kolejnym już będzie, wtedy pokażę fotki.
diviana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 00:10   #337
Brzydal82
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki babeczki za pocieszenie Może moja też gdzieś utknęła...
Co do Twojej sytuacji Brzydal82 to czytałam na innym forum, że dziewczyna, która miała taką sytuację też musiała w urzędzie celnym papiery składać i zapłacić cło w kwocie 70zł. Ale ile teraz jest to nie wiem... Trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło
Ech, dzięki za odpowiedź, ale nie dziękuję za pocieszenie, coby nie zapeszać... Jutro zadzwonię z rana to się podzielę wiadomościami.

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
Do jakiejś kwoty (ok. 150euro- musisz sprawdzić) jest zwolnienie z cła, czyli raczej nie będziesz musiała go płacić, ale jak już Twoja paczka została skontrolowana to nie unikniesz zapłacenia VATu...
Generalnie się nie martw- wysyłasz im mailem print-screeny z paypala i aukcji (żeby ustalić wartość sukienki), a oni wysyłają Ci sukienkę i przy odbiorze paczki musisz zapłacić kurierowi.
Pech, ale też to przerabiałam
No tak, doczytałam to, tylko że było tam też zaznaczone, że to nie dotyczy sprzedaży wysyłkowej. A aukcja Ebay to raczej jest sprzedaż wysyłkowa.

Cytat:
Napisane przez mada_82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem, jakas nagonka na sukienki czy co?
Mam dokladnie taka sama syt jak kolezanka, ryczalam dzis pol dnia bo wszytsko mi nie wychodzi a do slubu 3.5 tygonia.
Dostalam polecony z urzedu celnego, ze mam przeslac im fakture od sukienki i moje dokladne dane, typu pesel itd. Jak tylko im to przesle to mi sukienke wysla ale bede musiala clo zaplacic. Koszt to okolo jedna trzecia wartosci sukienki, moja kosztowala 289 dolarow wiec musze z 300 zl zaplacic

Kalkulujac: sukienka 1000 zl + clo 300 zl + halka 100 zl + krawcowa 100 zl = 1500 i ogromne nerwy czy dojdzie na czas i czy bedzie ladna jak oryginal??? Za 1900 zl mialam mozliwosc taka sama wypozyczyc wiec teraz to to wszytsko mi sie nie oplaca bo pewnie trudno sprzedac sukienki slubne

Jestem podlamana, nie wiem jak to bedzie, jakbym wyczytala ze takie jaja wychodza z clem to bym sie na to nie zdecydowala

Wezcie mnie jakos pocieszcie... co do cla to moja mama gadala z celnikiem i tak jej powiedzial wiec to raczej wiarygodne, clo sie placi u listonosza przy odbiorze.
N ie martw się, na pewno wygląd sukni Ci to zrekompensuje. Pociesz się myślą, że jakbyś suknię pożyczała, to po oddaniu wyszukali by Ci miliony rzeczy, które to niby zniszczyłaś i w rezultacie wyszło by Cię to drożej, a tak będziesz mieć swoją suknię, taką, jak chciałaś, tańszą niż w salonie i będziesz mogła z nią zrobić, co Ci się będzie podobać.

Cytat:
A skad wiesz ile wynosi clo za sukienke??
Napisali CI już
Ja w zeszłym roku patrzyłam wysokość cła pod hasłem sukienka i tam było 12% .. To oni piszą ile każą płacić ??

No i dlatego ja planuje zakup sukni na pol roku przed ślubem, żęby mi zostało więcej czasu na ewentualne kłótnie z celnikami i krawcową..
i liczę sięz tym, że mimo, iż moja suknia w przeliczeniu.. póki co kosztuje 480 zł .. może kosztować więcej.

Ale za to powiem Wam cośdziwnego...
Napisała do jednej pnia Chinki .. tak sobie mówię.. aaaa zobaczymy jak się nawiazuje taki kontakt i w ogóle czy odpisze.. Zapytałąm ją czy fason, który ja wybrałąm będzie dostępny na przełomie grudzień styczeń ( bo tak planuje zamawiać.. a ona domnie że no ona nie jest pewna, prosze zamówićsuknie asap( jak najszybciej)
sięzdenerwowałam, w pierwszym momenci bo sobie myśle... oooo jaka łąpczywa na pieniąze, co ja będę z sukienką rok robiła no bez jaj
ale tak patrze(mam nastawione wyszukiwanie na ebay sukien w przedzaile cenowym 100-300 i widze ze jednak kobieta wrzuca wciążtęsuknię więc po porstu podejrzewam, ze chciałą mnie lekko postraszyć.. ale ja sięnei dam...
trzeba być racjonalistą

A Wy Skarby nasze wizażowe.. bez paniki spokojnie.. nie ma co sie załąmywać.. POmyście, że w salonach nasze suknie cenowo wahałyby sięod 2500-3000 a tak to max 1500 zł .. no jak dla mnie to jest jednak do przyjecia
No to pewno Cię faktycznie chciała pogonić z zakupem, bo ja zanim swoją zamówiłam, to chyba z pół roku obserwowałam sprzedawcę i raz znikała z aukcji, potem znowu ją wystawiał po kilku dniach.
Ja też się cieszę, że zdecydowałam się suknię zamówić 4 miesiące wcześniej. Może przez to uniknę kolejnych niemiłych niespodzianek.
I również nie dziękuję za pocieszenie.

Cytat:
Może po prostu miałyśmy pecha i już. Lepiej tak sobie to wytłumaczyć.
Nie martw się pogodą na zapas- trzeba być niepoprawnym optymistą.

Cytat:
Ja moja zamawialam bezposrednio ze strony Kanacca, tam koszty przesylki sa gratis. Tak sobie mysle ze poniewaz sprowadzanie towarow z EU nie obciaza sie clem to zamowienie wlasnie u takiech europejskich sprzedawcow sukienki uchroni was od takich celnych (tzn jakze niecelnych ) niespodzianek...Z drugiej strony Kanacca ma najlepsze opinie (przynajmniej z tego co ja znalazlam) i ma sie pewnosc ze jak sie u nich zamawia to nie powinno byc jakis brzydkich niespodzianek chociaz nigdy nic nie wiadomo...
Dam znac jak sie u mnie sprawy potocza, badzmy dzielne
Też dam znać, co i jak.

Edytowane przez Brzydal82
Czas edycji: 2009-06-15 o 00:12
Brzydal82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-15, 09:23   #338
joasiek31
Raczkowanie

Brzydal82 - i jakie wieści?
U mnie nadal cisza i chyba szału dostanę Maksymalny termin realizacji minie za tydzień... Ale chociaż udało mi się kupić śliczne buciki
Aaliyah1981 - zaglądasz tu jeszcze? ja ciągle o tych halkach, buszuje i szukam najbardziej odpowiedniej... http://www.allegro.pl/item652427093_halka_tiulowa.html co myślisz o tej do mojej sukni(bodajże 3 strony wstecz)?
joasiek31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 14:30   #339
joasiek31
Raczkowanie

Wiecie... właśnie moja suknia była pod klatką, a ja kasy w portfelu nie miałam Mieli napisać jak do mnie nadadzą, a tak czeka mnie jeszcze jeden dzień niepewności Ehhh...
Stary 2009-06-15, 20:21   #340
Brzydal82
Raczkowanie

Hej.
No w sumie miła pani powiedziała mi, że będę musiała zapłacić cło, jeszcze nie wie ile, bo oni to obliczają indywidualnie. Papierki wysłałam i czekam. Mam nadzieję, że niedługo, bo sfiksuję. A dziś mi się śniło, że suknia przyszła i była bajeczna. Mam nadzieję, że tak będzie a nie na odwrót.
To oni mają jeszcze raz podjechać z suknią, czy jak to jest? Ale pech normalnie, ja to chyba umrę, jak mnie w domu nie będzie i nie zobaczę od razu jak przyjdzie. Ale najważniejsze, że suknia już jest.
Stary 2009-06-15, 21:14   #341
mada_82
Raczkowanie

U mnie nadal czekanie ale... dzwonilam co urzedu z zapytaniem kiedy wysla moja paczke i czy papiery ktore im wyslalam sa ok to powiedzieli ze dzis daja paczke poczcie wiec lada dzien bedzie u mnie, o wielkosc cla sie nie pytalam bo najwaznejsze by doszla wiec wolalam ich nie denerwowac

Tak wiec trwam przy nadzieji (podwojnie bo moje pierwsze podejscie pod zrobienie dzidziusia okazalo sie trafne i jestem w ciazy - eh musialam sie pochwalic, wybaczcie ). Slub bede miala w 7 tyg ciazy wiec nie boje sie o brzuchola

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-15, 21:17   #342
pomorzanka
BAN stały

Hej dziewuszki A ja dostałam swoją kieckę Chcecie zobaczyć? Suknia jest śliczna, dobrze uszyta, z dobrych materiałów. Jedyny mankament to, że będę musiała ją troszkę poprawić bo jest za szeroka w pasie i w cyckach. No ale cóż, trzeba się z tym liczyć jak zamawia się suknię z ebay-a. Ale tak ogólnie to jestem zadowolona. Suknia jest podobna do tej ze zdjęcia ale nie taka sama. Aha - kolor też myślałam, ze będzie ciemniejszy a jest prawie biała. Ale to nic. Buciki też już wczoraj kupiłam w identycznym kolorze Powiedzcie czy Wam też się podoba. Nie mam zdjęcia sukni na mnie, tylko na łóżku ją rozłożyłam więc nie będzie widać dokładnie fasonu, no i jest jeszcze pognieciona i bez halki. Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie jeszcze lepszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP2469-250413.jpg (35,5 KB, 434 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2470-250416.jpg (36,9 KB, 257 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2471-250421.jpg (36,9 KB, 268 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2473-250477.jpg (32,4 KB, 231 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2474-250494.jpg (46,1 KB, 225 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2476-250499.jpg (27,4 KB, 217 załadowań)
pomorzanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 21:34   #343
pomorzanka
BAN stały

Oryginał to suknia Maggie Sottero model Jovi. Same sprawdźcie czy podobna. Zamówiłam też u tego samego Chińczyka bolerko. Też fajnie zrobione, bo jest z tej samej koronki, która wystaje spod tej falbany w sukni. Jest tam n którymś zdjęciu. Czekam na opinie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP2477-250513.jpg (25,0 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2478-250516.jpg (26,7 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2479-250528.jpg (38,6 KB, 144 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2480-250534.jpg (33,5 KB, 160 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2481-250542.jpg (32,5 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2465-250403.jpg (49,4 KB, 104 załadowań)
Stary 2009-06-15, 22:26   #344
joasiek31
Raczkowanie

Pomorzanka - suknia cuuuuuudowna Nie moge sie doczekac kiedy beda fotki na Tobie
Jeżli moja bedzie podobna to bede przeszczesliwa
Hehehe widze, że czeka nas wysyp fotek sukien w najblizszych dniach...
Stary 2009-06-15, 23:44   #345
Brzydal82
Raczkowanie

Cytat:
U mnie nadal czekanie ale... dzwonilam co urzedu z zapytaniem kiedy wysla moja paczke i czy papiery ktore im wyslalam sa ok to powiedzieli ze dzis daja paczke poczcie wiec lada dzien bedzie u mnie, o wielkosc cla sie nie pytalam bo najwaznejsze by doszla wiec wolalam ich nie denerwowac

Tak wiec trwam przy nadzieji (podwojnie bo moje pierwsze podejscie pod zrobienie dzidziusia okazalo sie trafne i jestem w ciazy - eh musialam sie pochwalic, wybaczcie ). Slub bede miala w 7 tyg ciazy wiec nie boje sie o brzuchola
No miejmy nadzieję, że zdąży dojść. A jakie dokumenty im wysłałaś?
I gratulacje.

pomorzanka, super suknia, nawet nie widać dużo, że pognieciona.
A jak wszystkie dziewczyny, które obiecały wstawią fotki, to faktycznie będzie wysyp niezły.
Więc... czekamy na więcej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 04:03   #346
mada_82
Raczkowanie

Brzydal82 dziekuje

I wszytskim wam za wsparcie psychiczne w tych ciezkich dniach czekania

Pomorzanka, suknia sliczna ale wielka szkoda ze nie na tobie... Podobaja mi sie tez buciki i to bolerko
Stary 2009-06-16, 08:26   #347
judith8
Rozeznanie

wprawdzie ja nie zamawialam sukienki przez internet tylko kupilam w salonie ale po cichu was podczytuje i z niecierpliwoscia czeklam na zdjecia

Pomorzanka piekna sukienka, ciesze sie ze dotarla, pamietam jaka ja mialam radoche jak w trakcie wizyty w salonie (przymierzalam zakupiony stanik do sukni) konsultantka powiedziala ze jest moja suknia, niczego nie mozna porownac z ta radoscia, ja to powiem wam ze sie nawet poryczalam z radosci jak juz sobie w niej stalam

3mam kciuki za was wszytskie i za wasze sukienki
Stary 2009-06-16, 09:39   #348
aggiemac
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pomorzanka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki A ja dostałam swoją kieckę Chcecie zobaczyć? Suknia jest śliczna, dobrze uszyta, z dobrych materiałów. Jedyny mankament to, że będę musiała ją troszkę poprawić bo jest za szeroka w pasie i w cyckach. No ale cóż, trzeba się z tym liczyć jak zamawia się suknię z ebay-a. Ale tak ogólnie to jestem zadowolona. Suknia jest podobna do tej ze zdjęcia ale nie taka sama. Aha - kolor też myślałam, ze będzie ciemniejszy a jest prawie biała. Ale to nic. Buciki też już wczoraj kupiłam w identycznym kolorze Powiedzcie czy Wam też się podoba. Nie mam zdjęcia sukni na mnie, tylko na łóżku ją rozłożyłam więc nie będzie widać dokładnie fasonu, no i jest jeszcze pognieciona i bez halki. Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie jeszcze lepszy
Fajna sukienka. Ja tez mialam kupowac przez internet ale stchorzylam i kupilam w sklepie. A tak strasznie nie chcialam wydawac glupich pieniedzy na sukienke. Ja wiem, ze to nie w temacie ale chyba przeczytalam, ze mieszkasz w Anglii i chcialam sie spytac czy Twoj narzeczony to Polak czy Anglik? Bo jesli Anglik to mialam pare pytan.
aggiemac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 11:26   #349
pomorzanka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aggiemac Pokaż wiadomość
Fajna sukienka. Ja tez mialam kupowac przez internet ale stchorzylam i kupilam w sklepie. A tak strasznie nie chcialam wydawac glupich pieniedzy na sukienke. Ja wiem, ze to nie w temacie ale chyba przeczytalam, ze mieszkasz w Anglii i chcialam sie spytac czy Twoj narzeczony to Polak czy Anglik? Bo jesli Anglik to mialam pare pytan.

Tak, mieszkam w Anglii ale mój narzeczony to Polak więc chyba Ci nie pomogę

Dziewczyny dziękuję za opinie. Jak jeszcze raz będę przymierzać suknię to wtedy zrobię foty na sobie. Pozdrawiam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 11:30   #350
claudia511
Przyczajenie

Hej Dziewczęta co do cła to ja nic takiego nie płaciłam a na pudełku raczej nie było napisu gift itp. (moja sukienka przyszła w marcu)
A co do dostępności różnych fasonów to ja nie kupowałam bezpośrednio na ebayu tylko wysłałam zdjęcie tej która mi się podobała do sprzedawcy i dogadałyśmy się przez maile co do ceny itp. i nie było problemu z jej uszyciem.
claudia511 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 21:47   #351
joasiek31
Raczkowanie

Dziewczyny... mam suknie...
Ładna, podobna do tej ze zdjęcia, ale... za duża, za długa i przede wszystkim z jakąś pieczątką z tyłu na części spódnicowej Powyłam się jak bóbr... napisałam do sprzedawcy co zrobimy
Wstawię fotki jak ochłonę, mam nadzieję że mnie rozumiecie... buuu
Stary 2009-06-17, 05:45   #352
mada_82
Raczkowanie

No ale skoro mowisz ze jest ladna i jak na zdjeciu to nie moze byc az tak zle
A bardzo za duza i za dluga jest? Na pewno da sie cos z tym zrobic, zawsze lepiej niz za duza niz by miala byc za mala... A co za pieczatka, nie rozumiem?

Oj bidulka, bedzie dobrze, wklej te zdjecia to ja obiektywnie ocenimy, a czy sprzedawca cos ci juz odpisal?
Stary 2009-06-17, 08:11   #353
joasiek31
Raczkowanie

Mada_82 - dzieki za pocieszenie...
Ta pieczątka, to część stempla (może paczka była podbijana na poczcie i przebarwiło... no i nie wiem czy zejdzie...)
Sprzedawca odpisał - mogę suknie zwrócić i dostanę zwrot za suknię i nawet przesyłkę... ale ja nie chce tak sprawy zakończyć, chodzi mi przede wszystkim o czyszczenie(kolejne koszty) i stres czy ta plama zejdzie... bo jak nie zejdzie to co??? Jakby suknie zwęzić(gorset) i skrócić, to byłaby idealna, ale kurcze - kolejne koszty(nie wiecie jakie?). Głowa mnie już boli co robić...
W załaczniku kilka zdjęć... nawet stempla...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg na mnie z kolem.jpg (23,4 KB, 480 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia_przod2.jpg (26,1 KB, 198 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gorset1.jpg (32,5 KB, 177 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia_tyl.jpg (27,4 KB, 140 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gorset_tyl2.jpg (31,6 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z kolem.jpg (143,0 KB, 157 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plama2.jpg (14,1 KB, 314 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia_tyl3.jpg (22,4 KB, 297 załadowań)

Edytowane przez joasiek31
Czas edycji: 2009-06-17 o 10:21

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-17, 08:27   #354
judith8
Rozeznanie

zwezic i srocic musisz napewno u krawcowej, nie wiem gdzie jest ten stempel ale moze uda sie tam tak podebrac material i zrobic te marszczenia co masz na spodnicy i ono ukryje stempel - moze glupi pomysl ale tak kombinuje
Stary 2009-06-17, 10:00   #355
gold-fish
Zakorzenienie

Ten stempel to faktycznie nie ciekawa niespodzianka, ale wcale źle nie wygladasz
ładnie uszyty gorset, spódnica też z porządnego materiału (przynajmniej na zdjeciu tak wygląda ). Moze na to miejsce dasz radę naszyć jakąś białą aplikację- zalezy gdzie się znajduje...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 10:14   #356
joasiek31
Raczkowanie

Dziewczyny, stempel jest z tyłu... w sumie od wewnętrznej strony, ale przebija i JA GO WIDZE Jak oni to zrobili to nie wiem... Niestety jest kilka cm od upięcia, więc raczej nieciekawie bedzie wygladac jak coś naszyje, czy znow upne...
A nie orientujecie sie ile może kosztować zwężenie i skrócenie, patrzylam i da się to calkiem latwo zrobic, tylko nie wiem jak dalej przy spodnicy...
Napisałam do sprzedawcy z pytaniem czy moze on sprobuje ten stempel wywabic... mi sie ta suknia coraz bardziej podoba szczególnie jak ją wyprasowałam...
Stary 2009-06-17, 10:51   #357
aggiemac
Przyczajenie

Hej joasiek31 i pomorzanka. Naprawde Wam zazdroszcze, ze sie odwazylyscie kupic z ebaya. Suknie sa super. Podajcie nazwy sprzedawcow. Moze jak mi kiedys jakas suknie balowa sie zachce to bym kupila od nich. Joasiek31 moze poprostu ponaszywaj kawalki koronki z koralikami to tu to tam tak zeby w dol sukienki szly. Moze popros sprzedawce, zeby Ci przyslal tej koronki, ktora uzyli na gorsecie Twojej sukni i ja potnij w kawalki i ponaszywaj. Moze krawcowa Ci doradzi. A tak wogole to nawet nie widac tej pieczatki nigdzie na zdjeciach oprocz tego zblizenia. Pozdrawiam
aggiemac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 14:38   #358
claudia511
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczyny, stempel jest z tyłu... w sumie od wewnętrznej strony, ale przebija i JA GO WIDZE Jak oni to zrobili to nie wiem... Niestety jest kilka cm od upięcia, więc raczej nieciekawie bedzie wygladac jak coś naszyje, czy znow upne...
A nie orientujecie sie ile może kosztować zwężenie i skrócenie, patrzylam i da się to calkiem latwo zrobic, tylko nie wiem jak dalej przy spodnicy...
Napisałam do sprzedawcy z pytaniem czy moze on sprobuje ten stempel wywabic... mi sie ta suknia coraz bardziej podoba szczególnie jak ją wyprasowałam...
Hej co do zwężania i skracania to polecam popytać wśród znajomych o osobę, która szyje ubrania ale nie zawodowo. Chodzi mi o to, że ja w swojej sukni musiałam zrobić podpięcia do trenu i trochę skrócić. Też szukałam na początku krawcowej ale przypadkowo dowiedziałam się o pani, która szyje dla znajomych i rodziny ale nie zawodowo i zrobiła to o co prosiłam i nawet sama coś doradziła i praktycznie te przeróbki za grosze mi wyszły. Albo poszukać jakiejś dobrej i taniej krawcowej. Osoby, które szyją nie muszą na co dzień zajmować się szyciem sukni ślubnych żeby wiedzieć co i jak upiąć i zwęzić żeby było dobrze.
A co do plamy to może poszukaj na internecie jak wywabić plamę z tuszu.
PS. Ja swoją suknię po ślubie normalnie w pralce prałam i nic jej nie było i nawet jakby troche przejaśniała. Pewnie przed ślubem bym się bała to zrobić
claudia511 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 14:59   #359
joasiek31
Raczkowanie

Sprzedawca zaproponował mi zwrot 100zł w ramach rekompensaty... Brać? Nawet nie wiedząc czy stempel zejdzie? Spróbowałabym sama ale się boję, że może się rozmazać... Co myslicie?
I spacerując dziś zaszłam zapytać do krawcowej o poprawki - skracanie to 25zł, a zwężanie do 30zł... oczywiście liczę się z tym że gdy pani suknie zobaczy cena może troche pójść w górę...
Stary 2009-06-17, 15:03   #360
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Sprzedawca zaproponował mi zwrot 100zł w ramach rekompensaty... Brać? Nawet nie wiedząc czy stempel zejdzie? Spróbowałabym sama ale się boję, że może się rozmazać... Co myslicie?
I spacerując dziś zaszłam zapytać do krawcowej o poprawki - skracanie to 25zł, a zwężanie do 30zł... oczywiście liczę się z tym że gdy pani suknie zobaczy cena może troche pójść w górę...
Co do plamy to uwazam, ze nalezy zaniesc ja do pralni. Tam po weselach oni rozne plamy musza wywabiac
Wiec wez suknie idz do pralni i spytaj nic CIe to nie kosztuje.. no moze tyle coza benzyne czy bilet
a oni tam wiadomo musza zrobic takby suknia by;laidealna wiec musza sie postarac... no chybaze Ci powiedzaze nie biora odpowiedzailnosci no to mozesz miec watpliwosc
poza tym ja ostatnio widzialam takie srodki do wywabiania krwi tuszuczy czegos .. w takich malych zielonych buteleczkach
Wyglada jak ugrzeczniony domestos
Poszukaj na necie
A co do krawcow to ja sie nie wypowiem bo ja sie nie znam

http://cybertrash.netarteria.pl/cybe...p?topic=3320.0
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1744747
oczywiscie trzeba przeleciec calastrone zanim sieznajdzie cos
ale poszperaj

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-06-17 o 15:07
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości