![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
ja tę wróżke tez potraktowałam jako zabawę, tym bardziej , ze koszt takiej przyjemnosci był 5zł
![]() a nazwisko: oczywiscie TZ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
J pewnie też przyjmę nazwisko TŻ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
u mnie na szczęscie same dobre rzeczy powiedziała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Zaaabcia slub cywilny bede miala tu w Niemczech, a koscielny w Polsce. A dlugo juz jestes w Stanach, jesli wolno zapytac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
A mi się wydaje, że takie wrózki to raczej mówią same dobre rzeczy, a te zle albo przemilczaja albo nie wiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Ja chyba zostanę przy nazwisku męża. Nie będę kombinować bo wydaje mi sie, że średnio do siebie pasują, choć to pewnie kwestia przyzwyczajenia
![]() ![]() Zabciu w jakim stanie mieszkacie i jak długo? Ja byłam w Stanach w poprzednie wakacje stan Maryland- zwiedzałam i pracowałam. Było świetnie, marzy mi się tam wrócić i osiedlić na stałe ![]() Pozdrawiam
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szczerze mówiąc, to chciałabym dwa, ale trudno. ![]() Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2008-03-08 o 07:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
ja też zmienię nazwisko chociaż bardziej podoba mi się moje niż mojego TZta, a rozwiązanie ze dwuczłonowym nazwiskiem raczej nie nbierzemy pod uwage, ponieważ nie brzmią najlepiej
#339 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem w szoku
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o nazwisku zmieniam na nazwisko TŻ'ta, troszke mi będzie smutno, że porzucam moje własne, ale jakoś 2 chociaż nie brzmią źle to jakoś tak nie wiem :P wole już tylko nazwisko TŻ'ta ![]()
#340 |
Zakorzenienie
|
a mi sie nazwisko TZ tak bardzo podoba, ze juz sie nie moge doczekac kiedy je bede miała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Wtajemniczenie
|
no ja niestety tez przerzucam sie na nazwisko meza, niestety nie za bardzo mi sie podoba, myslalam zeby zostac przy podwojnym ale oba zaczynalyby sie wtedy na S... (bede nauczycielka wiec wole zeby dzieciaki nie przezywaly mnie esesmanką - mialam do czynienia z podobna sytuacja u innej kobiety) a po 2 jakos razem nie brzmia zbyt ladnie :/ tak czy siak w koncu to nie to jest najwazniejsze prawda
![]() juz sie nie moge doczekac, na razie nie mamy nic zalatwione, daty poki co (JESLI oczywiscie bedzie miejsce w kosciele i sali) to 10.07.2009 albo 1.08.2009... jak myslicie, czy powinnam juz latac za sala ???
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co z salą. to jak najszybciej (czerwiec, lipiec i sierpien to najbardziej oblegane misiące) ja sale zamawiałam 26 stycznia i juz wtedy cały lipiec byl zajety a na sierpien tylko 1 byl wolny i cos tam pod koniec sierpnia. a ja chcialam z TZ koiecznie slub 1.08 lub 25.07 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#344 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, naprawde mnie przerazacie ;( ja co prawda wesele chce miec pod Poznaniem wiec mam nadzieje, ze tam jeszcze miejsca w sali na moje terminy beda ale w takim razie musze namowic rodzicow zeby przyspieszyli tempa.. ehh najgorsze ze to wszystko od nich zalezy, bo to oni przeciez placa, ale ja ciagle slysze tylko " jeszcze jest tyle czasu" itd..
![]()
#345 |
Zakorzenienie
|
i oprócz sali musicie tez grac sobie zespoł , aby oni tez mieli terminy wolne. My np. wybralismy sale, ale poprosilismy o tydzien na zastanowienie i wtedy znaleźlismy zepsoł. na szczescie ten co chcielismy miał wolne na 1 sierpnia. wiec juz wieczorem zadzwonilismy do naszej sali i potwierdzilismy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może po prostu podzwoń z TŻ po salach itp. i jak już zbierzecie informacje, to zdajcie relację rodzicom, czy i gdzie są wolne terminy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Rozeznanie
|
tez mysle ze najlepiej byloby podzwonic- to do niczgeo nie zobowiazuje a zorientujesz sie jak jest z terminami i cenami w danych miejscach!! u nas juz byl klopot z terminem w wielu salach na rok 2009, dlatego tez juz w styczniu zarezerwowalismy restauracje, fotografa, dj i samochod, ale to jest tez kwestia regionu!! moj kuzyn ktory mieszka nad morzem zalatwil wszystko pol roku przed slubem i mowil ze u nich to jest normalka i byl zszokowany takim wyprzedzeniem jakie jest w moich okolicach <katowice>. u nas np niektore zespoly mialy najblizsze wolne terminy na 2010 co juz w ogole jest paranoja!! nasz dj mial ostatni wolny termin na sierpien 2009 wlasnie "naszego dnia"
u mnie tez za salę płacą moi rodzice, ale teraz płaciliśmy tylko zaliczke, w zależności od restauracji kwota zaliczki wahala sie miedzy 200-1000zl
#349 |
Raczkowanie
|
ja też byłam przerażona tym szałem z zamawianiem sal na 1,5 roku przed ślubem,ale niestety taka jest rzeczywistość-oczywiście jeśli chodzi o te fajniejsze sale.od czerwca do września jest najgorętszy weselny okres
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
my tez juz powpłacalismy wszytskie zaliczki i jest spokój
![]() Bo teraz jest wyz demograficzny i dlatego tak wczesnie trzeba wszytsko załatwiac |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
jak siędzie z przystanku do bloku mojego TŻ, to się mija kościół.
we wtorek jak szłam koło tego kośicoła, to było mnóstwo samochodów - podejrzewam, że to na nauki przyjechali, bo to akurat była taka godzina. |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
możliwe:0 ale tak w tygodniu??
ja juz mam nauki za soba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
a to nie wiedzialam. Bo u nas sa tylko w weekndy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja srednio wierze wrozbom. Dwa razy bylam u wrozki w Andrzejki, zeby nie bylo. ![]() ![]() ![]() Ja jeslibym przylaczyla nazwisko TZ do swego to nazywalabym sie B****ska-Polak ![]() ![]() ![]()
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
a o co chodzi?? bo moja data to tez 1.08.2009 r
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Numerologia to "nauka" o liczbach.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mieszkamy w stanie NY od prawie 4 lat ![]() ![]() pozdrawiam ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-07 o 19:40 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
u lala
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Wtajemniczenie
|
jaga_2001 - nie, nie kierowalam sie numerologia wybierajac liczby
![]() ale 10 ( co prawda maja ) sie poznalismy i 10 ( choc lipca;P) bierzemy slub ![]() ![]() SŁUCHAJCIE - szok ! zadzwonilam do restauracji ktora strasznie mi si epodobala, tzn konkretnie do tego HOTELU... i mialyscie racje !!!!!!!!!!!!!!!! nie bylo zadniusienkoch miejsc na sierpien, powiedziala ze na 1.08. to moge tylko pomarzyc :/ a wiecie co.. mieszkam w Poznaniu a ten hotel jest 20 km od centrum Poznania !!! i juz nie bylo miejsc.. jakims cudem okazalo sie ze zaledwie z kilku dat w lipcu akurat nasza 10 - jest wolna - chyba tylko dlatego, ze to PIĄTEK... tak wiec telefonicznie zarezerwowalam termin na 10.07.2009 ![]() ![]() CHCIAŁAM WAM PODZIEKOWAC!!! BO GDYBY NIE WY, to zapewne mialabym straszne problemy ze znalezieniem sali!!! w nastepny weekend jedziemy do kosciolka ( zanim oczywiscie wplacimy zaliczke) spytac sie czy termin wolny, ale mysle ze jak to piatek to nie bedzie problemu. Grajkami sie tak bardzo nie przejmuje, jacys chyba sie znajda,ale tez postaram sie ich znalezc jakos do kwietnia ![]() sciskam Was mocno ![]() AHA ![]() ![]() to niesamowite uczucie wiedziec juz praktycznie na 100% kiedy bede brala slub ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.