![]() |
#331 | |
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
![]() Że Curacne najlepsze słyszałem akurat od dwóch dermatologów. Po prostu produkuje go sprawdzona i renomowana francuska firma. Mnie dała do wyboru Izotek/Curacne zaznaczając, że Curacne jest najlepsze z tego wszystkiego. Ale na nic nie naciskała i nie wciskała nic na siłę. Zastanów się, dlaczego Axotret 20mg kosztuje 80zł, a Curacne 20mg kosztuje 120zł. Edytowane przez mst3 Czas edycji: 2012-10-04 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#333 |
biegam dla Zabawy
|
Nie siejcie paniki - to jest jedna i ta sama substancja. A cena to kwestia marki. Tak samo jak w przypadku innych zamienników leków. To, że coś jest droższe nie oznacza, że jest lepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#335 |
Przyczajenie
|
witam .ja z moim tradzikiem walcze juz 5 lat lekarz mi powiedzial ze to jest tradzik rozowaty.nic mi niepomagalo zadne tabletki ani mascie.mialam tez 5 laserow i tez nic.wiec poszlam do innego dermatolog i przepisala mi IZOTEK wlasnie zaczelam kuracje dzisiaj 7 dzien jak biore tabletki .narazie zadnej poprawy niewidze tylko wyschniete usta ,gardlo no i wczoraj mialam jakies dreszcze i mdlosci .ale dzisiaj juz jest ok.acha i do tego zeby uchronic watrobe polecam OSTROPEST jest super.
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Witam,
Dawno mnie nie było ![]() Miałam już ostatnia wizytę u pani dermatolog i mam teraz brać Izotek w poniedziałek, środę i piątek przez 3 miesiące. Mieliście też takie zejście z dawek codziennych, przez brane tylko w tygodniu po takie co dwa dni ? Nie wiem jak wygląda innych leczenie, ale pamiętam że ktoś kiedyś pisał, że po zakończeniu brania wystąpił wysyp. Każda z was tak miała ? ![]() Jeżeli chodzi np. o badania to wykazały że mam wysoki cholesterol całkowity i dość duże (ale w dopuszczalnych granicach) trójglicerydy. Może jakieś pomysły jak to obniżyć, co jeść i czego lepiej unikać. Pozdrawiam i każdemu życzę wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#338 | |
Raczkowanie
|
Witam Was! ja tam miałam, że wystąpił wysyp, który zniknął w ciągu miesiąca po braniu. Działanie izoteku w organizmie możemy zaobserwować do 1,5miesiąca od przyjęcia ostatniej tabletki. Jeśli chodzi o poprzednie posty, zgodzę się z Visez- izotek,axotret itd to TO SAMO i jego działanie jest IDENTYCZNE. Jeśli lekarz poleca ten lek tylko pod jedną nazwą handlową to znaczy, że coś tu śmierdzi. Jeśli chodzi o izotek to mówię to z całą pewnością NIE JEST TO LEK W 100% BEZPIECZNY. Mój brat jest farmaceutą i już wielokrotnie nasłuchiwał się o tym, że izotek komuś zaszkodził niosąc za sobą okropne skutki uboczne. I nikt mi nie powie, że jest to lek bezpieczny i bezinwazyjny. Retinoidy wewnętrzne to okropne gówno, nie oszukujmy się. Ten syf ma działanie teratogenne co jednoznacznie mówi, że nie jest to nic bezpiecznego
![]() ---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Cytat:
Wielokrotnie spotkałam się z tym, że izotek bierze się 3/7 dni w tygodniu, czasiem 4/7 różnie. Nie ma zasady o tym, że DZIENNIE musi być przyjęta jakaś ilość na kg masy ciała. Chodzi o to, aby kończąc terapię była przyjęta konkretna dawka(jest to zwykle ok 120-150mg/kg) na kg masy ciała. Wielu lekarzy praktykuje sposób mniej a dłużej, tak więc myślę, że Twój dermatolog wie co robi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
Witam! Byłam dzisiaj u pani dermatolog, która zaproponowała mi izotek... Leczę się już od dwóch miesięcy tetracykliną i witaminą pp, ale nie widzę ŻADNYCH efektów, trądzik mam straszny, moja broda, policzki i czoło to istne pole bitwy... Mam mnóstwo ropnych wykwitów, do tego takie pryszcze podskórne, ślady, przebarwienia, dosłownie wszystko. I boli mnie cała twarz. Mam jednak pewne wątpliwości co do izoteku. I tu pojawia się moje pytanie: czy to że ważę tylko 43 kg przy wzroście 165 cm miałoby jakieś negatywne skutki podczas leczenia? W sensie czy mój organizm to wytrzyma?
Pozdrawiam, A. |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tetracykliną leczyłam się pół roku, dopiero po 3 miesiącach nastąpiła poprawa... jednak nie była trwała. Dlatego sięgnęłam po izotek, który był dla mnie ostatnią deską ratunku. Skończyłam terapię w sierpniu i nie żałuję. Ważę podobnie jak ty i jestem niska. Brałam 40mg dziennie więc to prawie maksymalna dawka jak dla mnie. Im większa dawka tym bardziej odczuwalne skutki uboczne, ale dawkę dobiera się zawsze indywidualnie do wagi i występowania tychże skutków. Ja terapię izotekiem znosiłam dobrze (pomijając mega suchość, krwawienia z nosa, bóle stawów, zmęczenie itp. - bo to normalne przy tej terapii). I mimo tak dużej dawki pierwsze efekty zaczęły być widoczne dopiero po 4 miesiącach.
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Witam! Przy izoteku nie liczy się wzrost, lecz waga. Lekarz ustala dawkę- n mg/kg masy ciała. n=zwykle ok 120-150mg/kg masy ciała. Polecam izotek i ja! To świetny lek. Ja brałam 60 mg dziennie, przez krótki okres i 80mg bo dobrze znosiłam kurację (a ważę 55kg i 170cm)-> waga nie ma znaczenia na to, jak będziesz tolerowała lek.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z mg sie nie zgodze, nalezy brac 1mg na 1kg masy ciala. Ja waze 58kg i dostalam 60mg dawke, ktora przy mojej wadze jest maksymalna. W sumie to troche sie dziwie, ze bralas 80mg... to duzo powyzej dawki maksymalnej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Wielokrotnie rozmawiałam o tym z dermatologiem. Wszystko zależy od tego jak kto znosi jaką dawkę. Niektórzy źle czują się przy 20mg a inni przy 80mg czują się dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Askesiu, ale jak leczysz sie za mala dawka to wtedy jest wiesza szansa, ze po odstawieniu tradzik wroci, niestety tak bylo u mnie. I potem cala kuracje szlag trafia...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
Masz rację, faktycznie jest tak jak mówisz. Ale wiesz, niestety czasem ktoś nie toleruje izoteku i dermatolodzy tak rozkładają izo. Tyle, że zamiast pół roku kuracja trwa półtora i faktycznie jest tak, że czasem wraca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Ja chyba tez zdecyduje sie na kurację izotekiem( Obecnie biorę od ponad miesiąca Unidox i efekty są zerowe). O ile mi pani dermatolog przepisze
![]() A. |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
#349 |
Raczkowanie
|
ja miałam jeszcze TSH- hormon tarczycy
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
ello.
też jestem na izoteku i takie pytanie mam: zimno się zrobiło, to smarujecie teraz twarz jakimś ochronnym kremem na zime? ja nie wiem, mój dermatolog jest teraz na urlopie i nie wiem co robić, a buzia teraz taka delikatna jest. kremem nivea raczej twarzy nie potraktuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...adzikowej.html na kwc jest cena 70zł ale on tyle nie kosztuje ![]() ![]()
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Edytowane przez Visez Czas edycji: 2012-10-28 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
dzięki wielkie
![]() jutro gnam do apteki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
a ja polecam alantan krem- fajny nietłusty kremik. W dodatku matuje. Świetny na zimę- ja go używałam i spisywał się świetnie, a cena-7zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
no niestety, nie kupiłam Avene (cena mnie zabiła
![]() ![]() i wybrałam Physiogel. Super się rozsmarowuje, mało go trzeba i nie ma intensywnego zapachu co dla mnie dużym plusem jest. dzięki za wasze porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
ja chetnie dolacze do izotekowcow
mam 27 lat na tradzik lecze sie od 13 roku zycia..... ![]() jedynie w ciazy i krotki okres po mialam ladna cere a tak ciagly dramat.... w koncu dzis dermatolog zaproponowal mi izotek, dostalam skierowanie na badania i z nimi mam wrocic wtedy zdecydujemy zastanawiam sie czy warto..... nie mam az tak mega problemu jak to bylo w wieku nastoletnim ale mimo to uprzyksza mi to zycie.... szczegolnie latem jak chce zalozyc sukienke na ramiaczka a tam plecy wysypane ropnymi gulkami ![]() dlugo trwa leczenie? takie podstawe bo to oczywiscie kwestia indywidualna
#356 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj minimum pół roku. Dawka skumulowana MUSI wynosić minimum 120mg/kg masy ciała
#357 |
Zakorzenienie
|
no tak super za info dobrze ze teraz mi to wypada nie latem
![]() chodz ja i tak caly rok praktycznie filtry uzywam a ktos moze wie gdzie najtaniej kupie ten lek w warszawie?
![]() |
#358 |
Przyczajenie
|
Co do smarowania to polecam krem Elo Baza (w wersji lekkiej), ktory działa jak kompres na wysuszoną izotekiem skórę, ponadto ją delikatnie matowi i super się wchłania, nie pachnie nie uczula, używam go od kilku miesięcy i choć jestem już po kuracji to nadal go stosuje. Ponadto kosztuje 10zł!! Nie kupujcie drogich zagranicznych kremów bo nie warto!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
witam Was!!
![]() mam 26 lat. od kilku dobrych lat walcze z trądzikiem i tez myślę o leczeniu retinolami..... nie mam jakichś ogromnych problemów, do tego teraz mam zabiegi kwasami na blizny, ale to już trwa tyle lat..;// więc myślę o leczeniu izotekiem lub innymi preparatami o podobnym działaniu... mogłybyście mi powiedzieć : 1. jaka dawka przy mojej wadze - ok 66 kg bylaby wskazana?? 2. ile czasu trwałoby takie leczenie ?? 3. i jaki jest miesięczny koszt takiego leczenia ??? izotekiem lub jakims innym preparatem. pozdrawiam!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
3. ja za axotret płaciłam 140zł miesięcznie (69 za opakowanie), brałam 7 miesięcy po 40mg dziennie przy wadze 66-68kg
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.