|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 III
Yaira prześłiczna Zuzia, rety jakie on ama głuuugaśne włoski, ładnie wygląda taka szczuplutka, wcale nie chudzinka. Kurteczka tez bardzo ładna.
Fibian sama nie wiem czy mam się zdac na fryzjerkę, bo jesli to zrobię to pewnei nie wyjdę ani z jasnymi włosami ani z gługimi hehe.tzrymam kciuki obyś tym razem była zadowolona po wyjściu od fryca! |
|
|
|
#332 |
|
Rzabbocop
|
Zuzia śliczna
wygląda szczupło ale nie chudo a ile waży i przy jakim wzroście? |
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
Ale Zuzia ma już długie włosy
, dawno jej nie pokazywałaś, śliczna dziewczynka ![]() Ja na wiosnę kupię Asi w lumpku jakąś kurteczkę, taką na co dzień, bo wyjściową mamy, a do tego wyciągłam ten różowy bezrękawnik, też go dostała jesienią i bałam się że będzie mały, na szczęście jest OK |
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
Grzywke juz dwa razy scinalysmy
ale ostatnio corcia znajomych z pazdziernika...ha ta dopiero miala wlosy takie do ramion :Oa kurteczka typowo na deszcz i wiatr bo brakowalo mi czegos na polarek
|
#335 |
|
Rzabbocop
|
ja mam przeciwdeszczową kurteczkę po Helence
u nas zazwyczaj jest dość ciepło tylko często wieje i pada np. dzisiaj
|
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
apropo bezrekawnikow: ten jest sliczny ale jakos na chłopca nie za bardzo
http://www.allegro.pl/item327120899_...a_12_18_m.html |
|
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
Zuzia dzieki tym wloskom to juz tak dorosle wyglada. Slodka jest. A kurtka bardzo fajna.
Ja juz wiosenna kurtke kupilam, pisalam o niej, jest z podpinka, wiec jest wielofunkcyjna. A oto obiecane fotki 1. Widoki z samolotu 2. Akcja grzywka - przed obcieciem 3. Po obcieciu 4. Moje ulubione miejsce - pod stolem 5. Tak robilam z gazetami 6. Z paluszkiem na fotelu |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Kamilko widok z samolotu przepięny, mi ni edane było ujrzeć czego kolwiek oprócz światełek, lecieliśmy w zimie i to był nasz pierwszy raz. Antonówka powala swoimi oczętami!!! ślwietna minka przy gazetach i ta ostatnia, jak kotek ze shreeka, cudna jest i bardzo fajnie jej z nową grzyweczką. Wklej jeszcze jakies foty z Tobą
|
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
Cd.
1. Pierwszy w zyciu snieg 2. Z najlepsza przyjaciolka Mika 3. Przeglad prasy z dziadkiem 4. Ball - ulubione slowo i zabawka Garnuszki dzieki za mile slowa, fotek ze mna niestety nie ma, bo nikt sobie nie umial poradzic z obsluga aparatu. Wszyscy potrzebowali okularow itp... A ze mnie i tak obiekt nieciekawy
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiscie biust ladnie podniesiony. Tylko, ze ja ostatnio bylam w bielizniarskim, wzielam 75 pod biustem i ledwo go zapielam, do tego faldki mi sie porobily... Jakos tez tak ciasno bylo a przeciez nie powinnam tego paska na talii trzymac. Czy to tak ma wlasnie byc? BO juz sama nie wiem. ![]() Buziaki dla schorowanych i chorowitych.
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Kamliko jak zawsze super zdjęcia ale co jak co to te plenerowe zawsze najfajniesze. Jak młodzieżowo wygląda dziadziuś Antonówki
|
|
|
|
#342 |
|
Rzabbocop
|
Ciasno bo miseczka była za mała. Jeśli biust nie mieści sie w miseczki to chowa sie pod obwód i robi różne nieestetyczne fałdki pod pachami i nie tylko.
tak wygląda to u mnie w 70G http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5186313 a tak w 75E http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5186520 w za luźnym obwodzie robią mi się trzy oponki pod stanikiem, poniżej i powyżej przy dobrze dobranym obwodzie jest tylko delikatna fala i nie tylko u mnie tak to działa ![]() oczywiście przy większej warstewce tłuszczu nie da rady zupełnie uniknąc nierówności ale wygląda to lepiej niż pierś wychodzaca ze stanika pod pachą i wypływająca ponad miseczką ![]() Kamiko Antosia śliczna i jaka juz "dorosła"
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
tutaj jeszcze fajna kurteczka dla chłopca. ja od tej babeczki kilka rzeczy kupiłam i moge ją polecić:
http://www.allegro.pl/item327928930_...iec_seper.html Kamilko super foty, a Antonówka śliczna jest ![]() Yaira Zuziol faktycznie na dorosłą pannę wygląda ![]() Eleonora, ten bezrękawnik to z nexta dla dziewczynek (metka z serduszkami ), a pozatym ja białych ciuchów nie lubię. strach je założyć bo zaraz są brudne a potem sie juz doprac nie chcą tak łądnie:PRzabba fajnie, że nam poudzielasz tych rad. ja widzę, ze nie tylko ja tutaj taka ciemna masa stanikowa fajne te rady, porady
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz tylko czekam az pojde do sklepu bielizniarskiego, gdzie sprzedaja ladne staniki. Mi jakos bardziej podobaja sie te usztywniane a nie zwykle. No i jakos ladnjsze (fikusniejsze) sa te o malych miseczkach. CZasem i te o duzym rozmiarze trafiaja sie ladne, ale rzadko i takie drogie, ze szok. Nie stac mnie na wydanie 150-190 zl na jeden stanik, ktorych przeciez trzeba miec kilka i do tego wymieniac je trzeba min. raz na pol roku...
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
ja wiem ze dla dziewczynek...ale mi sie podoba
![]() a to moj szkrab z miesiac temu ja mam kurteczke tez z nexta z cichcia widoczna na pierwszym zdj...kupilam na zime a okazala sie cienka i czeka na słoneczko i wogole ten moj chłop taki duży a ze smoczkiem ![]() |
|
|
|
#346 |
|
Rzabbocop
|
Jaga jeśli nie uda Ci sie znaleźć miseczki to przymierz sam obwód albo miseczkami w dół albo na plecach i zobacz jak będziesz sie czuła.
Dobrze dobrany obwód powinien być na tyle ścisły żeby nie przesuwał sie przy podnoszeniu rąk, schylaniu się, podskokach itp. a dobry stanik (nie triumph) spokojnie ponisisz ze 2 lata Eleonoro Piotruś już duży chłopczyk, nie wygląda na roczek
|
|
|
|
#347 |
|
Konto usunięte
|
Antonówka, to ma zadatki na Angelinę Jolie
A widok z samolotu extra, jak nad pustynią ![]() A Tosia ma byc niemieckojęzyczna? Mój Janek przestał gadać teraz zamiast mama mówi ma. Chyba się zmęczył gadaniem w swoim zyciu.Ale dzis mnie znów zaskoczył. Wyciągnęłam blender, siegam do szuflady po końcówkę od niego... nie ma... pytam tak bardziej retorycznie Jasia "Jasio, nie widziłeś końcówki", a Jasio oczywiście rozklada ręce i mówi "maaa"=nie ma. No to mówię "a gdzie może byc, nie wiesz", a Jasio pokazuje ręką na pokój, pobiegł i przyniósł końcówkę ![]() rzabba, a triumph nie jest dobry? o jakiej firmie myslisz? Keep away from fire?
|
|
|
|
#348 |
|
Rzabbocop
|
Tiumph się szybko szmatławi
![]() Keep away from fire jest najlepsiejsza na świecie ![]() Polecam Freya, Panache, moje po pół roku wyglądają jak nówki sztuki, Triumphy kupione w tym samym czasie jak ścierki ;0 |
|
|
|
#349 |
|
Konto usunięte
|
Bezrękawniki:
unisex, śliczny http://allegro.pl/item324501702__86_...kamizelka.html + sweterek http://allegro.pl/item324061026__ear...r_r_12_18.html http://allegro.pl/item328840335_ciep...d_r_86_92.html Rózowy dla dziewczyny http://allegro.pl/item328338430_cudo...rku_ok_86.html |
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
fajy ten pierwszsy ze sfeterkiem
![]() jutro na kontrole idziemy rano z malym a ja od razu do lekarza tez bo sie rozkladam coraz bardziej... aa dziewczyny czy wasze dziecko tez boi sie pralki??? bo moj jak byl maly to go kladlam pod pralka jak sie pralo i ona tak mogl caly czas ogladac.. a od jakiegos czasu to nawet do lazienki nie chce wejsc i tylko łułu woła i ucieka gdzie pieprz rosnie
|
|
|
|
#351 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kupie tu czarny. elenora, Jasio nie boi się juz zadnego sprzetu AGD, do niedawan bał się blendera, teraz ju z nie. Wczoraj koleżanka mi mówiła ze jej syn (22.12) na piłke mówi pipa a kupę robi pupa. Mój J. chyba daleki od takiego słownictwa mimo ze 3 dni starszy
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Antonówka jest bossska
Piotruś super wygląda w tej czapeczce z daszkiem A ja dzięki Rzabbie mam namiar na dobry sklep z bielizną, i na pewno sie do niego wybiorę (ale dopiero na początku kwietnia )Garnuszki, Fibian to nie zazdroszczę wam fryzjerek, do mnie przyjeżdża kumpela i w sumie to ona zawsze ma wizję co mi zrobi z włosami, a ja mam pewność że będę zadowolona, bo zawsze mi super zrobiła ![]() Elu coraz cwańsze te nasze dzieciaczki... , u mnie jak Asia się bawiła w łóżeczku to oczywiście ściągła sobie skarpetki, leży zadowolona, a ja się jej pytam Asia gdzie są skarpetki, to pokazała że ma w rączkach, a jak jej mama dała bluzę żeby z łazienki zaniosła do pokoju mojemu bratu, to to zrobiła... nasze małe madrale, i z dnia na dzień są co raz mądrzejsze![]() Eleonoro, pralkę uwielbia, za to panicznie boi się mojego odkurzacza jak jest włączony , więc jak chcę w pokoju poodkurzac, to muszę znieść Asię na dół |
|
|
|
#353 |
|
Konto usunięte
|
Jasiowi jak powiem przynieś, podaj to czy tamto to rozumie doskonale o co chodzi
czasem leń przez niego przemawia. Na hasło "wyrzuć do śmieci" leci do kuchni i wyrzuca, ale sam jakiegoś śmietka wypatrzy i wyrzuci.Teraz przechodzi tresurę pt "kubek" Chodzi po mieszkaniu i rzuci kubek na podłogę, chcemy go tego oduczyc, ze kubek stawia sie na stole. I dziś ku mojemu zadowoleniu nie rzucił na podłogę, a dał mi do ręki bo nie mógł w kuchni do szafki siegnąć zeby odstawić.Ja do fryzjera za tydzien idę
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia ma niesamowite wlosy!
Tosia jest bardzo sexy! ))Piotrus fajny chlopczyk. Widze, ze smok obowiazkowy. BTW: jak 'intesywnie' Wasze dzieci uzywaja smoczka? Nina w dzien niewiele, ale do usypiania musi miec i mysle, ze pora ja tego oduczac. Ja bylam u fryzjera wczoraj, jestem happy, mniej na glowie = wiecej energii. Farbuje sie sama, zawsze na ciemny braz, wiec przynajmniej co do koloru nie mam nigdy zaskoczen czy rozczarowan. Nina tez nie boi sie pralki. Jak odkurzam, to robi wszystko, zeby zwrocic na siebie uwage tj. zaplatac sie w kabel lub koniecznie przejsc tam, gdzie wlasnie chodze z rura. Moje dziecko wlasnie przylapalam na goracym uczynku- wybiera sudocrem i rozmazuje na sobie i na podlodze. Bardzo dlugo byla cisza i rzeczywiscie oznaczala robienie czegos zakazanego. No ale nie mam serca sie na nia zloscic. Zaraz kapiel, a na podlodze na szczescie panele. 'A to Polska wlasnie'. Nie moge sie powstrzymac, tak mi sie ten kiosk podoba ))
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
ach co sie dziwisz w koncu Polska w UE jest![]() a co do smoczka to u nas w dzien tez malo, na spacerze jak w wozku sidzi to tez pod reka musi miec.. i do spania obowiazkowo... w ciagu dnia to on ma z 4 smoczki w zabawkach i kiedy chce to idzie sobie wyciagnac...a i po smoczku poznaje jak jest spiacy albo glodny bo wtedy tak smiesznie go ssa a to kilka zdj z przyjacielem MELUSIEM (smoczek) a i dla porownanai moje zdj jak malutka bylam i piotrusia |
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
jezu ale sie stracha najadlam przed chwilka.. poszlanm na chwilke po chusteczke do toalety wchodze do pokoju a Piotrek po kanapie i na regale z ksiazkami siezi jakie 1,5 m nad ziemia.....boze sekunda i by spadł
|
|
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
Eleonora Piotruś śliczny chłopczyk, mój Olaf też smoczkowy, a było już ok bo nie używał wcale i kiedy poleciałam do Polski w grudniu wzięłam na wszelki wypadek, gdyby w samolocie łobuzował itd. Nie był mu on w sumie tam potrzebny ale gdy wracaliśmy już we trójkę autem do Norwegii bez smoka nie byłoby jazdy, nie chciał siedzieć w foteliku, a ze smokiem było ok i tym sposobem znów ssie. Głupota bo już był oduczony a tu od nowa-trudno. Zresztą widzę że jak mu ida nowe żeby to jest zakochany w smoczku.
co do Piotrusia 1,5 metra nad ziemią-wspólczuje takiego widoku, ja chyba bym zawału dostała brrrrrr, czego te dzieci ni ewymyślą! Kasiu kiosk ekstra, jak sprzedawca w nim się mieści? |
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy z Laurką na kontroli u lekarza...Nie jest dobrze! Ma do wtorku coś przybrać na wadze - jeśli nie to kontrolę nad nią przejmuje poradnia chorób zakaźnych....Laura ma 78cm i waży nadal 8860! Wymioty ustąpiły ale kupki nadal okropnie wodniste...Mamy brać Lakcid L - ma ponoć specjalne bakteryjki na rotawirusy. Ma brać go 4 razy dziennie a opakowanie 10sztuk -30zł....Tanie to to nie jest! no ale zdrowie dziecka najważniejsze! Spytałam czy nadal dieta ma być taka sroga - dalej! Mogę jedynie wprowadzić mleko z kleikiem...
http://www.biomed-lublin.pl/index.php?pname=299 Jejku Yaria ale Zuzia ma włosy! Niesamowite, ze takie maluchy mogą mieć już takie włoski! Wygląda przez to na starsza niż jest! Piotruś tez niezły kawaler - wygląda jak jakiś dwulatek! kamilko -ściągnęłam cię tu do nas myślami chyba! Wieczorem o tobie myślałam-że ciekawe co u ciebie słychać - kiedy wracasz...Antosia jak zwykle powala swoimi oczkami-węgielkami! Widzę, że kciuk nadal jej towarzyszy. A widoki na chmurki -SUPER!!! Co do rozumienia, to rozumie i wykonuje wiele moich poleceń typu :idziemy odkurzać to już stoi przy szafie z odkurzaczem i chce otwierać drzwi.Jak mówię żeby go włączyła to włączy, jak powiem ze idziemy na dwór to przynosi buty a z szafki wyciąga czapkę i kurtkę. Jak każę przynieść pampersa to sama otwiera szufladę pod łóżeczkiem i mi przynosi...mnóstwo tego! Przynosi też czasem sama nocnik, woła "aa" i ściąga spodnie. Posadzona w takich sytuacjach w 99% robi siusiu! Smok u nas obowiązkowo niestety do spania a w dzień daję w kryzysowych sytuacjach...staram sie go jej w dzień ograniczać ale spanie bez smoka byłoby strrrasznie trudne. Chyba, ze to ja tylko tak myślę...bo nie próbowałam szczerze powiedziawszy! Laurka ma bezrękawnik - mało dziewczęcy kolorek bo khaki ale jest super, czekam tylko na cieplejsze dni aby go wypróbować. Jest jakby ortalionowy ze ściągaczami dzianinowymi przy rękawkach, szyjce i na dole. Póki co uważam, ze wiatr jest zbyt zimny i przez polarek pod spodem czy sweterek szybko przewieje. Elu -tę podwójną kurteczkę z bluza już od dawna obserwuję ! A taką kurteczkę kupiłam jej teraz
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2008-03-13 o 20:55 |
|
|
|
#359 |
|
Konto usunięte
|
Aranko, http://www.apteka-leki.com/go/_info/?id=13949
o i jeszcze tę firmę lubię http://www.marex.com.pl/joomla/ ![]() U nas ze smokiem nie mamy problemu, Jasio zapoznawał sę z nim podczas 3 pierwszych dni zycia. Ale cos nie przetrwała ta znajomośc dłużej
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Piotruś to taki mały przystojniacha
![]() Kasiu kiosk jest the best ![]() A co do smoczka to do spania obowiązkowo, chyba że padnie przy jedzeniu butli, a w ciągu dnia raczej nie, jedynie w sytuacjach kryzysowych, i to też jako ostateczność Asia trochę roznarudzona - idzie nam lewa górna 3 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

Ślub
maleństwo
, dawno jej nie pokazywałaś, śliczna dziewczynka

Czy to tak ma wlasnie byc? BO juz sama nie wiem.