Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-11, 12:37   #331
passionfruit
Zakorzenienie

Dot.: bardzo bym chciała żeby to była ciąża...

Cytat:
Napisane przez ulka83 Pokaż wiadomość
wim troch to chore co
Ulka, wiem że to nie jest łatwe ale wyluzuj. Bo zwariujesz dziewczyno!
I idź na betę!
Stary 2008-07-11, 12:44   #332
ulka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Ulka, wiem że to nie jest łatwe ale wyluzuj. Bo zwariujesz dziewczyno!
I idź na betę!
na bete.. może jestem zacofana ale co to? pozatym ja już dawno zwariowałam marze o ciąży od dwuch lat a od trzech miesięcy się staramy (tak jakby bo czasem brakuje czasu na sex w dniach płodnych).
także u mnie jaka kolwiek oznaka to już szanas że jestem w stanie błogosławionym... chciała bym wyluzować ale na maxa pragne być w ciąży!!!
ulka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 13:14   #333
natalucha7986
Raczkowanie

Dot.: czy to ciąża???

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
ja luteinę przyjmowałam na podtrzymanie ciąży którą wcześniej potwierdziłam robiąc test. Polecam
widzisz kazdy lekarz jest inny.. ja bralam na wywolanie okresu chociaz gin mi powiedzial ze jesli to ciaza to przez branie luteiny nic sie nie stanie plodowi etc.
natalucha7986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 13:27   #334
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
to czemu piszą na niektórych testach że wykrywają po 6 dnich? chwyt reklamowy czy faktycznie są bardzie czułe...
przeczytaj jeszcze raz mojego posta !!!

napisałam od kiedy liczy się te 6 dni i nie jest to termin stosunku!!!

6 dniowa ciąża wypada ok 14 dni po stosunku - potrzebny jest czas na zapłodnienie i na zagnieżdżenie w macicy

ciekawe ile razy musi to jeszcze być napisane
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 13:35   #335
ulka83
Raczkowanie

tak tylko że w testach to jakoś inaczej jest napisane. pewnie taki mają chwyt reklamowy.
robiłam przed chwilą test i wyszedł negatywny ale mówicie że nie jest wiarygodny... wiec i tak dziś bez alkoholu
ahhh szkoda że nie dwie kreski...
ulka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 13:40   #336
anitka12345
BAN stały

ja już odweidziłam 3 innych lekarzy jedna pani doktor dała mi leki na podtrzymanie ciąży,druga mase leków na grzybice,a ta 3 rzęsistka u mnie wykryła ... hmm ? mam nadrzerke trzeba ja leczyć robiłam niby cytologie i była w porządku ale nie odebralam od lekarza wyniku tylko byłam na rozmowie może ona mnie okłamała? hmm ... żałosne to wszystkO jest jak tak mozna ludzi traktować to mają być lekarze... ?jutro robie test bede wiedziała czy opóznienie okresu jest spowodowane ciążą,tylko craz bardziej boli mnie brzuch tam na dole już 12 dni ajj ledwo się poruszam już ..
anitka12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 13:42   #337
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Cytat:
Napisane przez STARLA77 Pokaż wiadomość
Sluchajcie mam jakies niepokojace objawy.Otoz 2 lipca dostalam okres i trwal tak do 7 .Byl w miare normalny tak jak zawsze ale napiecie wcale nie zniknelo.Przed okresem jestem bardzo nerwowa i w momencie kiedy dostaje okres wszystko uciacha.Tym razem tak jednak nie bylo.Do dzis czuje nerwowosc,swedzenie brodawek,mdlosci ranne i wieczorne,okropny bol glowy,czasami przeszywa mnie bol w podbrzuszu i czuje suchosc i swedzenie,zaczerwienienie miejsc intymnych.Kochamy sie z moim facetem poprzez stosunek przerywany i tak jak mnie zapewnil nic nie moglo sie stac.kiedys mialam podejrzenie niedoczynnosci tarczycy i wczoraj powtorzylam badanie -czekam na wynik.Co to moze byc -moze jakies wahania hormonow-mam 20 mies.dziecko.jestem krotko po 20-stce.
Dodam iz mam w tej chwili duzo problemow przez ktore rowniez denerwuje sie.
a skąd on ma pewność? stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji i równie dobrze, możesz w taki sposób zajść w ciąże.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 14:05   #338
owieczkaa
Zakorzenienie

stosunek przerywany bardzo sprzyja ciąży. ale przy niedoczynności tarczycy płodność jest obniżona - mogą byc to objawy zaburzeń hormonalnych.
Stary 2008-07-11, 15:50   #339
wdupiemamtennick
Przyczajenie

jaga_2001 - czyli sadzisz ze raczej, jezeli chodzi o moj przypadek to prawdopodobienstwo jest niewielkie?
wdupiemamtennick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 16:34   #340
agarolo
Przyczajenie

Dot.: Test Pozytywny :(

mam problem bo spoznia mi sie okres a niedawno z moim chlopakiem urawialam sex oralny tzn najpierw ja mu zrobiłam dobrze reka poznije po jakiejs godzinie zrobilam mu loda ale nie doszedl tym razem. pozniej sie calowalismy i on zrobil mi minete. i boje sie ze jakims cudem te plemniki z wczesniejszego wytrysku i preejakult mogly sie przedostac do jego ust podczas pocalunku a poznije w okolice pochwy. czy jest ryzyko ze jestem w ciazy??
agarolo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 16:42   #341
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agarolo Pokaż wiadomość
mam problem bo spoznia mi sie okres a niedawno z moim chlopakiem urawialam sex oralny tzn najpierw ja mu zrobiłam dobrze reka poznije po jakiejs godzinie zrobilam mu loda ale nie doszedl tym razem. pozniej sie calowalismy i on zrobil mi minete. i boje sie ze jakims cudem te plemniki z wczesniejszego wytrysku i preejakult mogly sie przedostac do jego ust podczas pocalunku a poznije w okolice pochwy. czy jest ryzyko ze jestem w ciazy??
<ściana>
przed chwilą odpowiadałam na ten sam temat, na innym forum.
ślina zabija plemniki!!!!
tak się w ciąże nie zachodzi!!

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 16:46   #342
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agarolo Pokaż wiadomość

nie ma ryzyka, pleminiki żyją poza organizem Jedynie do kilkunastu minut jesli polknelas sperme to po godzinie nie masz jej w ustach. slina w krótkikm czasie zabija plemniki wiec nie martw sie w ciazy nie jestes

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2008-07-11 o 18:51
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 17:35   #343
Aśkun19
Raczkowanie

hmmmn... a ja gdzieś na tym forum kiedyś wyczytałam że taki ból w dole brzucha występuje przy jakimś przygotowywaniu się macicy na zagnieżdzenie sie zapłodnionej komórki czy coś w tym stylu... Ale nie jestem pewna czy dobrze mówię...
Aśkun19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 17:42   #344
owieczkaa
Zakorzenienie

Nie, o tym jeszcze nie słyszałam żeby bolał brzuch od zagnieżdzania sie komórki jajowej:| ludzie, to nie jest arbuz który wsysa sie w ciało tylko maleńka komórka :|

A co do ginekologów to fakt - pojdzie sie z problemem do ośmiu i bedzie osiem opinii, osiem diagnoz i osiem recept na jakieś specyfiki, i komu tu ufać? Niestety rutyna i brak uaktualniania swojej wiedzy robi ze specjalisty maszynke do wypisywania recept.
Stary 2008-07-11, 17:46   #345
Aśkun19
Raczkowanie

Był kiedyś na forum taki wątek, o 17letniej dziewczynie w ciązy, taki bardzo kontrowersyjny, jedne dziewczyny mówiły że to prowokacja jedne że prawda, i ta dziewczyna była (podobno) u pani ginekolog która właśnie tak jej powiedziała jak napisałam, możliwe że to ściema, ale kto wie...
Stary 2008-07-11, 18:14   #346
owieczkaa
Zakorzenienie

To jest od hormonów - a nie od wrzynania sie komorki to jest potegowane lekkimi skurczami macicy i jajowodów - ale głownie to hormony.
Stary 2008-07-11, 18:38   #347
wpaula
Wtajemniczenie

i jak tam ???
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 18:56   #348
Aśkun19
Raczkowanie

Był kiedyś na forum taki wątek, o 17letniej dziewczynie w ciązy, taki bardzo kontrowersyjny, jedne dziewczyny mówiły że to prowokacja jedne że prawda, i ta dziewczyna była (podobno) u pani ginekolog która właśnie tak jej powiedziała jak napisałam, możliwe że to ściema, ale kto wie...

ups, coś się stało i sie dwa razy wysłało jakoś po czasie;/ nie wiem o co chodzi

No to pewnie masz rację, ja się zbytnio nie znam

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-07-11 o 19:19 Powód: post pod postem
Stary 2008-07-11, 19:22   #349
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
tak tylko że w testach to jakoś inaczej jest napisane. pewnie taki mają chwyt reklamowy.
robiłam przed chwilą test i wyszedł negatywny ale mówicie że nie jest wiarygodny... wiec i tak dziś bez alkoholu
ahhh szkoda że nie dwie kreski...
na tescie jest napisane, ze wykrywa 6 dniowa ciaze, ale dzien stosunku to nie dzien zajscia w ciaze (i to nie jest zden chwyt marketingowy, tylko trzeba znac podstawowe zasady funkcjonowania organizmu)! w ciaze zachodzi sie na ok 10 dni po stosunku! dokladnie wyjasnione jest w watku o prawdopodobienstwie ciazy, ktory est przyklejony na gorze strony, a z ktorym lacze! Nastepnym razem przed stworzeniem watku sprawdz, czy nie ma juz identycznego a jeli jest to go kontunuuj!

Cytat:
Napisane przez wdupiemamtennick Pokaż wiadomość
jaga_2001 - czyli sadzisz ze raczej, jezeli chodzi o moj przypadek to prawdopodobienstwo jest niewielkie?
tak, ryzyko jest niewielkie, szczeglnie, ze przed ciaza chronily cie wlasne hormony.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 19:22   #350
owieczkaa
Zakorzenienie

""""tak tylko że w testach to jakoś inaczej jest napisane. pewnie taki mają chwyt reklamowy.
ahhh szkoda że nie dwie kreski..."" ------> jak byłabyś w ciąży to świętować zalecałabym soczkiem owocowym a nie alkoholem - ale to taka dygresja
Stary 2008-07-11, 19:53   #351
noell88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aśkun19 Pokaż wiadomość
hmmmn... a ja gdzieś na tym forum kiedyś wyczytałam że taki ból w dole brzucha występuje przy jakimś przygotowywaniu się macicy na zagnieżdzenie sie zapłodnionej komórki czy coś w tym stylu... Ale nie jestem pewna czy dobrze mówię...
tzn bol implantacyjny.

ale bez przesady bol 'w dole brzucha' moze byc wywolany przez naprawde roznorodne przyczyny, wiec tym nie nalezy sie sugerowac. zreszta to i tak jest tylko teoria z tym bolem implantacyjnym....

STARLA77 -wybierz sie do ginekologa jak najszybciej, kiedy bedzie okazja. nawet jesli ciaza to jakies chorobsko!!

"Do dzis czuje nerwowosc,swedzenie brodawek,mdlosci ranne i wieczorne,okropny bol glowy,czasami przeszywa mnie bol w podbrzuszu i czuje suchosc i swedzenie,zaczerwienienie miejsc intymnych"

nie brzmi to za fajnie. piszesz, ze masz juz dzieciaczka. to jakie mialas objawy przy pierwszej ciazy?

no i dodam jeszcze ja-stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcji. moze sie zdarzyc tzw 'jedno pchniecie za daleko'. poza tym brak orgazmu moze wplynac na ozieblosc seksualna...
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 20:05   #352
anitka12345
BAN stały

lekarze faszerują mnie tymi tabletkami brr ;/ a mnie już ponad 2 tydzień boli brzuch ledwo chodze,strasznie kłuje mnie po lewej stronie brzucha już nie wiem co robić
anitka12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 20:37   #353
agarolo
Przyczajenie

no wielkie dzieki za odp. tylko chodzi o to ze jak robilam mu loda to nie mial wytrysku. tylko wczesniej z godzine. wiec niemam co sie martwic?
agarolo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 20:51   #354
effcia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
na tescie jest napisane, ze wykrywa 6 dniowa ciaze, ale dzien stosunku to nie dzien zajscia w ciaze (i to nie jest zden chwyt marketingowy, tylko trzeba znac podstawowe zasady funkcjonowania organizmu)! w ciaze zachodzi sie na ok 10 dni po stosunku! dokladnie wyjasnione jest w watku o prawdopodobienstwie ciazy, ktory est przyklejony na gorze strony, a z ktorym lacze! Nastepnym razem przed stworzeniem watku sprawdz, czy nie ma juz identycznego a jeli jest to go kontunuuj!

tak, ryzyko jest niewielkie, szczeglnie, ze przed ciaza chronily cie wlasne hormony.

a jaki plemnik przetrwa w drogach rodnych 10 dni??
tydzien to góra

to na studiach medycznych takich herezji uczą?
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 21:05   #355
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
a jaki plemnik przetrwa w drogach rodnych 10 dni??
tydzien to góra

to na studiach medycznych takich herezji uczą?
Ale ja napisalam ok 10 dni. A ok to niecale, to raz a dwa to to, ze ja nigdzie nie napisalam, ze tyle czasu plemnik zyje w drogach rodnych kobiety, tylko, ze tyle czasu trzeba czekac od chwili stosunku do faktycznej ciazy... Czytaj ze zrozumieniem...

AV by jaga_2001

Czas edycji: 2008-07-11 o 21:29 Powód: literowka
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-12, 11:36   #356
owieczkaa
Zakorzenienie

Chyba dobrze by było gdyby niektóre dziewczyny pouczyly sie o rozwoju zarodkowym człowieka...
Stary 2008-07-12, 11:38   #357
xXxZiutAxXx
Raczkowanie

GG do xXxZiutAxXx Send a message via Skype™ to xXxZiutAxXx
czy od jednego 'włozenia' bez wytrysku można zajść w ciąże?? i jeśli ma się błonę dziewiczą...

'to' stało sie gdzieć 2 tygodnie po miesiączce.

Jaką fryzurę wybrać?? Pomóżcie!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...01#post7917901

Zapuszczam włoski!!
19,06,08 - 46 cm
cel - 80 cm

Czas edycji: 2008-07-12 o 16:35 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
xXxZiutAxXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-12, 11:48   #358
dreamgirl2804
Raczkowanie

dzieki dziewczyny za wszystkie rady, ja jednak postanowilam doradzic sie najbardziej kompetntnej osoby do jakiej mialam mozliwosc sie zwrocic czyli do mojej pani ginekolog, niestety mozliwosc wizyty mialam dopiero po 35 h od stosunku, pani powiedziala ze faktycznie prawdobodobienstwo zajscia w ciaze w tym przy[adku jest male, ale zebym sie nie denerwowala najblizsze dwa tygodnie i dla wiekszej pewnosci przepisala mi prostinol duo zazylam go jakies 40 h po stosunku czyli prawdopodobienstwo 85%, wzielam tez juz druga po 12 godzinach od pierwszej i jest calkeim okej jak narazie w sesnie ze nie mam jakichs mega skutkow ubocznych. mysle ze juz teraz to mozliwosc tej mojej ciazy jest naprawde znikoma... no bo tak dwa dni przed okresem - czyli teoretycznie dni nieplodne, stosunek przerywany no i prostinol po 40 h, jak bym po tym wszystkim byla w ciazy jeszcze to juz naprawde pech na pechami....
Stary 2008-07-12, 12:30   #359
Mrówaaa
Rozeznanie

Dot.: Yasmin a tycie-jestem przerazona

Cytat:
Napisane przez stokrotka28 Pokaż wiadomość
Witaj. Dzisiaj zaczynam pierwsze opakowanie Y i również przed brałam cilest.
Mam nadzieję że organizm dobrze przyjmie te tabl i może troszkę biust urośnie ( OBY ) ale przede wszystkim zmieniłam tabl ze względu drastycznego spadku libido przy cileście więc głównie koncentruję się na poprawie tego problemu. Dam znać jakie są efekty. Pozdrawiam. A i mam nadzieję że choć troszeczkę schudnę !!!
Mam nadzieję, że i Ci się poszczęści z Yasminkami Ja przy Cileście miałam również zerowe libido... byłam okropnie humorzasta i płaczliwa i do tego ten przyrost masy To był dla mnie koszmar bo mam szczupłą sylwetke od dzieciństwa i waga wachała mi sie w granicy +/- 1kg odkąd pamietam... A już po miesiącu moje ciało zmieniło się w kluske... Na szczęście po odstawieniu w wyniku ciągłych treningów wróciłam do swojej normy
A przy Y nie mam z niczym problemu (dziś zaczynam drugie opakowanie), piersi mam ładnie zaokrąglone, a reszta ciałka pozostała taka jak przedtem i nawet zauważyłam kilka plusów już... Nogi mi nie puchną gdy jest gorąco, mam duuużą ochote na mojego faceta I do tego cera mi pięknieje No i nie mam wilczego apetytu jak przy Cilest
Trzymam kciuki Stokrotko
Stary 2008-07-12, 14:15   #360
noell88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXxZiutAxXx Pokaż wiadomość
czy od jednego 'włozenia' bez wytrysku można zajść w ciąże?? i jeśli ma się błonę dziewiczą...
Cytat:
Napisane przez xXxZiutAxXx Pokaż wiadomość
'to' stało sie gdzieć 2 tygodnie po miesiączce.
pewnie ze mozna. a masz regularne cykle? ile dni maja? wiesz kiedy przechodzisz owulacje? wiesz kiedy masz dni plodne?

to ze jest sie dziewica, nie znaczy ze ma sie 'zapore w srodku'. bedac dziewica mozna spokojnie zajsc w ciaze.

bez wytrysku? a slyszalas o czym takim jak preejakulat? na jego temat sa liczne spekulacje. zalezy od mezczyzny-moze zawierac plemniki, ktore sa w stanie zaplodnic, albo nie. loteria-dlatego tez stosunek przerywany NIE JEST forma antykoncepcji.

piszesz od jednego wlozenia? czyli czlonek byl wlozony na chwile i wyciagniety? tutaj im dluzszy byl stosunek tym wieksza szansa na zaplodnienie.

dreamgirl2804 - spokojnie, teraz naprawde szanse sa znikome. tak jak mowisz musialabys miec wielkiego pecha, abys byla w ciazy. teraz odpocznij i sie zrelaksuj i nie licz dni, az przyjdzie okres. pamietaj, ze stres opoznia czesto miesiaczke. bedzie dobrze, nie martw sie

Edytowane przez noell88
Czas edycji: 2008-07-12 o 14:18 Powód: dopisek
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości