![]() |
#331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Cytat:
![]() paulinka_22 - robisz doktorat zaocznie? Wiem, że za prace na uczelni tez się dostawało jakieś stypendium. Ale nie wiem jak to wygląda ![]()
![]() |
![]() |
#332 |
Rozeznanie
|
Robię w systemie dziennym,ale nie ma dla mnie w instytucie etatu...a za doktorat jeśli ma się etat dostaje się niecałe 800 zł :/
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już zastanawiam się czy zrobić kurs pedagogiczny i w szkole uczyć, zawsze to jakieś wyjście ![]()
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
bravvurka, godzinne czekanie w urzędzie pracy to nic
![]() ![]() Ja się na razie nie poddaję. Staram się byc dobrej myśli ![]()
![]() |
#335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W lipcu skończyłam studia - też pedagogikę i pracy znaleźć nie mogę ani w zawodzie ani gdzie indziej. Ale jakby mi zaproponowano staż w sklepie mięsnym to bym ich wyśmiała. Ja narazie też się jeszcze nie poddaję, ale jest coraz gorzej... Dziesiątki wysłanych CV i żadnego odzewu...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W tych urzędach to same układy :/ To jest wkurzające
Edytowane przez bravvurka Czas edycji: 2009-01-11 o 19:40 Powód: Dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
To się nazywa "kompetencje i cheć do pracy pań w pup". Mają w tyle bezrobotnych. Chyba każdego wsadzają do jednego wora i myślą, że każdy przychodzi odbębnic termin albo wziać kasę.
Koleżanka wyśmiała ja oczywiście, to kobieta ruszyła głową i zaproponowała jej staż bodajże w przedszkolu.
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Ja raz też dostałam propozycję pracy, oczywiście nie przyjęłam. Babka myślała, że po prostu nie chce iść do pracy i powiedziała, że poszuka mi innej oferty a ja na to: Bardzo chętnie, czekam
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez bravvurka Czas edycji: 2009-01-11 o 19:46 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Wtajemniczenie
|
masakra z tą pracą, ja już powoli się załamuje i wariuje w domu, czasem mi sie wydaje, ze jestem jakaś nie ten teges, że nie mogę znaleźć pracy...
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
ja też szukam, w moim zawodzie u mnie w mieście nie ma ogłoszeń o pracę, są nieliczne do innych miast, ale wyjazd narazie nie jest dla mnie realny, poza tym nie wiem czy by mnie gdziekolwiek przyjęli. w tym roku kończe licencjat z drugiego kierunku, może mając 2 kierunki studiów będzie mi łatwiej..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
tak czytam te wsze wypowiedzi i zastanawiam sie czy wogle warto jest isc na studia hmm? jestem tegoroczna maturzystka i teraz sama nie wiem czy zachaczyc sie o jkas stała prace czy isc sie dalej edukowac co wy o ym tyslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Wtajemniczenie
|
Gdybym mogła cofnąć czas poszłabym na studia ale zaoczne i do pracy. Ja studiowałam dziennie i nie pracowałam, a tak się cieszyłam że się dostałam na dzienne...
![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak ogólnie to w nowym roku w okolicy mojego miasteczka pojawiły się dwie oferty pracy które mnie zainteresowały ![]() Poprostu szaleństwo ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-01-11 o 23:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o staż, to już nie moge go wziąść, bo już miałam. Trochę zawaliłąm sprawę, bo poszłam na staż któy mi nic nie dał, a mogłąm sobie poszukać czegoś po czym chociaż doświadczenie zawodowe bym miała ![]()
![]() |
![]() |
#345 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie należy zakładać, że i tak nie ma pracy, więc po co iść na studia. praca jest, tylko należy wybrać odpowiedni kierunek, ewentualnie uczelnię. dobrze jest porozmawiać z absolwentami lub studentami ostatnich lat uczelni i kierunku, na który chcesz iść, jak to u nich jest z pracą (a dzięki internetowi nie jest to żaden problem- wystarczy wejść na odpowiednie forum lub grono). dodatkowo polecam w wakacje, zamiast się obijać, szukać różnego rodzaju praktyk lub staży. dużo zależy też od miasta, w którym będziesz tej pracy szukać. wiadomo- im większe miasto, tym łatwiej tą pracę znaleźć. i nie zapominaj, że studia to najpiękniejszy okres w życiu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
Ja również uważam, że warto iść na studia. Tak jak napisały wyżej dziewczyny przemyśl co byś chciała w przyszłości robić i przejrzyj ofertę uczelni. W linku poniżej podsyłam taki test, który pomoże wybrać Ci kierunek
![]() http://www.univ.gda.pl/pl/info_dla_k...przydatne/test Ja myślę o kolejnych studiach, ale zaocznych i jakiś studiach podyplomowych. Dla mnie studia stanowią bramę do innych rzeczy. Studia wyższe są Twoim atutem w CV. Też czasami myślałam, po co ja studiowałam dziennie, mogłam iść na zaoczne jak patrzyłam na inne osoby ode mnie z pracy - w chwilach zwątpienia. Nie żałuje, że studiowałam dziennie ![]()
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Ja nie żałuję, że poszłam na dzienne studia. Studia okazały się jednym z najpiekniejszych okresów w moim życiu, noi oczywiście kierunek, który sobie wybrałam podoba mi się do dzisiaj. A praca jest, jest, tylko wymagają doświadczenia, a to inna bajka, bo np. jak można zdobyć roczne doświadczenie w administracji rządowej, skoro nikt do tej administracji nie chce wziąć człowieka bez doświadczenia ?
![]() Jeśli chodzi o wybór-zaoczne czy dzienne, ja mam porównanie, bo 3 lata studiowałam dziennie, a teraz studiuję zaocznie. Studiowanie zaoczne to nie jest studiowanie jak dla mnie. Wszystko traktowane po łebkach, byle do przodu, człowiek wiecznie zmęczony, zabiegany, bo po pracy w piątek leci od razu do szkoły, cały weekend siedzi w niej do 20-22 godziny. Gdybym mogła, poszłabym jeszcze raz na dzienne.
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
i ja się dołączę...wprawdzie nie skończyłam jeszcze studiów, jestem na 4 roku prawa, ale nie mam pracy i jestem zarejestrowana jako osoba bezrobotna w PUP, i gdy ostatni raz byłam w UP Pani zaproponowała mi pracę....jako ogrodnik w Anglii....masakra,gdy jej powiedziałam że nie moge wyjechać bo studiuje to odnotowała sobie, iz nie wyraziłam chęci podjęcia zatrudnienia i "uprzejmie"mnie poinformowała, iz bezrobotny zostaje wykreślony z rejestru Up gdy 3-krotnie odmówi podjęcia proponowanego zatrudnienia...cyrk...(ja juz mam 2 takie adnotacje) bo przedostatnim razem miałam niezwykle interesująca ofertę...bufetowa w jednej ze szkół...nie wiem może mam zaduże wymagania i powinnam przyjać takie propozycje,jednak ja wziąż liczę że znajdę cośco przynajmniej w minimalnym stopniu będzie mi odpowiadało (uprzedzę, ze praca której szukam to pracownik biurowy lub sprzedawcaw sklepie więc chyba nie mam takich wysokich wymagań,dodam, ze mam 2 letnie doświadczenie w pracy biurowej, ponadto odbyłąm szereg praktyk w rożnego typu urzedach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Ale w tych PUP jest cyrk
![]() ![]() Ja nie zarejestrowałam się jako bezrobotna i tak się teraz zastanawiam czy powinnam ![]()
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sadzę, ze oni myślą, ze skoro wyrażasz chęć by pracować to możesz iść do każdej pracy którą Ci zaoferują. Czy to tylko tak w Polsce? Jutro idę się odhaczyć ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
Bo w PUPie nas mają w PUPIE - taka jest prawda
![]()
![]() |
![]() |
#352 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Generalnie starsznie wkurza mnie gadanie ludzi - "po co kończyłaś studia"? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zeby otowrzyc takie biuro trzeba miec a takie papiery b skonczone studia o tym kierunku z mgr c klientow!!!! d okres pracy w zawdozie na SAMODZIELNYM stanowisku ksiegowej(zadne tam pomoc ksiegowej czy cos) i ten okres nie jest taki hop siup tylko 1-3 lata(dokladnie nie pamietam., musialabym sie siostry spytac) d partnerzy koszty biura i dzialalnosci takiej plus pozniejszy nawal pracy powopduje ze tworza je 2 lub wuiecej osob po tym keirunku razem-wiec tu trzeba by popytac znajomych ze studiow(moze maja taki zamair i szukaja kogos do spolki?)
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak ja szłam do pierwszej pracy to tylko pakiet office tak średnio znałam. A szczerze powiem, że nawet obecni pracownicy nie znają dobrze tych programów - podstawowe rzeczy. Ja mam w planach zrobić sobie kurs z księgowości, ale to dopiero jak będę miała kasę ![]()
![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
Ja jutro idę do UP
![]() ![]()
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
AsiaW**, ja na Twoim miejscu od razu byłabym u dyrektora. Z jakiej racji masz być tak samo potraktowana jak zwykły nierób, który tylko kombinuje jakby nie pójść do pracy ? Miałaś rzucić studia i pojechać do obcego kraju pracować w ogrodzie ? Lol. Pani z UP powinna zaproponować Ci stanowisko zgodne z Twoim wykształceniem. Jak mozna np. komus po prawie, zaproponować posadę sprzątaczki i grozić jeszcze wykreśleniem, jesli nie przyjmie tej oferty? To chore i tylko pokazuje, że ludzie mają prawo wkurzać się na UP, bo panie tam pracujące wykazują się zerowym myśleniem
![]()
![]() |
#358 |
BAN stały
|
Ja jutro jadę do PUP, ale aż mnie trzęsie na myśl o pięciogodzinnym staniu wśród niemyjących sie ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Przyczajenie
|
Czytam to i noż mi sie w kieszeni otwiera. Bardzo dobrze was rozumiem bo jeszcze niedawno byłam w takiej samej sytuacji. Ale postanowiłam coś z tym zrobić i zacząć pracować na własny rachunek. Wybrałam sprzedaż bezpośrednią, wiem że wielu to przeraża ,zniechęca i mają złe zdanie o takiej formie działalnosci, ale bardzo starannie wybrałam firmę z którą współpracuję i dzisiaj jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.