Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-03, 23:48   #331
Radość
Raczkowanie

Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

Fiu fiu, to moja aż tyle nie potrafi, zrobi kosi, bije brawo, wiem że wszystko rozumie, pokaże co zrobiła, zachwyca się czym się da, pokazuje że chce misia, gdzie jest lampa, ale...nie pokaże gdzie ma oczko, czy też nosek. Nie wiem czy to z przekory, przecież ją uczę

Radość jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 23:50   #332
Radość
Raczkowanie

Zapomniałam dodać że też uwielbia inne dzieci.
niestety nie mam tego komfortu co ty, Agatka często budzi się w nocy.
Lepiej pójdę już spać bo pewnie zaraz będzie wołać mnie

Stary 2008-05-04, 00:02   #333
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

radosc- gdzie jest nosek, to wito nauczyl sie sam, tzn. ma taka zabawke Szceniaczek-uczniaczek i jaksie dotknie tego pieska w nosek to on ten piesek mowi NOSEK i witek sobie zapamietal ja go tylko douczylam gdzie jest buzia,oko

a co do postepow naszych dzieciakow to sa jeszcze lepsze od wita zapewniam cie, jednak kazde dziecko jest inne i nie mozna tego generalizowac, wazne ze co dzien rosna,zmieniaja sie piekne to jest

aaaaa zapomnialam napisac ze dzis witowi wyszly dwie dolne dwojki, wiec razem mamy 8 zebow

spadam spac, bo juz i tak nikogo nie ma

radosc - wklej jakies aktualne fotki agaci, chetnie zobaczymy jak urosla

do jutra papa.
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 08:06   #334
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

hej

komp mi siadł i nie będzie nas przez kilka dni. Teraz piszę od brata.

Wszystkie nasze aniołki śliczniutkie, te małe i te większe, filmiki też extra

Radość Nikuś mówi dużooo ale po swojemu, mówi mama, tata i nie ma, ale nawija wciąż. Chodzi samodzielnie od miesiąca. Śpi w łóżeczku i nawet cztery nocki przespał całe, bez wędrówek nocnych do naszego łóżka. Jedziemy nadaj na słoiczkach, chociaż czasami coś tam ugotuję i nawet zjada to

Wszystkich ściskam i mocno całuję

Mam nadzieję, że uzdrowią moją machinę szybko.
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 09:02   #335
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

oj ale mnie nie bylo.ostatnie logowanie 29.nie mialam czasu bo a to bylismy u tesciow na 2 dni,pozniej przyjechalismy bo ja do pracy i znow na 2 dni do nich.jechalam z rafalem samochodem,jakos sie skusilysmy z tati.mialam dusze na ramieniu ale dojechalismy cali i zdrowi,pare razy mu samochod zgasl i takie tam ale kazdy kiedys sie uczy.poza tym tym samochodem naszym (tesciow) to i Kubica by mial problemybiegi nie wchodza, stacyjka ciezko chodzi.no szok.a wlasnie okazalo sie ze Tatinka ma chorobe lokomocyjna....2 razy samochod obchaftowala i nowy fotelik....musze jej cos kupic nastepnym razem bo to godzina drogi.

Radosc.a z tego co Tati umie???hmmm najlepiej jej wychodzi denerwowanie sie,dobieranie sie do mnie i kopanie KaiKaja sie jej boi i tylko czekamy az ja dziabnie,niestety nie da sie tego przypilniwac bo wejdzie sobie do pokoju sama i odrazu do jej poslania i ja odkrywa,zwala jej kocyki, "glaszcze",Kaja sie jej boi i ucieka.a wiadomo pies jak sie boi jest agresywny.czasami ja postraszy i tak otworzy pysk ale generalnie wie ze nie mozna grysc Tati.no ale ile mozna,wszystko ma swoje granice a Tati ich niestety nie ma.raz na małą warknala porzadnie ale to szla na nia z klockami
myje sie sama,oddzielnie myje wloski,buzie,raczki,nozki ,pod paszkami,brzuszek,zabki.r ozumie wszytko,przynosi i zanosi wszystko,pokazuje gdzie jest oko,nosek,buzia,cycy,podn ieca sie caly czas swoim zagojonym juz kuku.i pokazuje jak plakala,daje buzi i kocha wszystkich i wszystko-przesrane maja dzieci w piaskownicyczasami jest nawet namolna z tym calowaniem,kieds ja ktos o molestowanie oskarzyz nicnika nie kozysta,czasmi ja posadzimy ale narazie nocnik sluzy do stania w nim

"...Jak dzieci są malutkie to rodzice z miłości chcą je zjeść...a jak dorosną to żałują, że tego nie zrobili..."

ALBUMY
TATIANY
https://wizaz.pl/forum/album.php?u=104100
madziaMADZIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 09:22   #336
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

musialam wyslac tamtego posta bo tati mi sie pod biurkiem kreci a ona potrafi tak z nienacka komoa wylaczyc Rafal sie zawsze wkurza jak gra he he

Tati je wszystko w sumie,tzn wszystkiego po trochu,nienawidzi jajek, jak widzi plac zabaw to nie ma zmiluj trza tam isc.bardzo polubila ostatnio zabawe tymi zabaweczkami z kinder jajek z niespodzianka.ma swoja kosmetyczke i wklada,wyjmuje,zapina,odp ina.tez czyta ksiazeczki,pokazuje zwierzatka,nasladuje je,szuka w ksiazeczce,teraz ma manie dmuchania na w2szystko jak je,nawet na cycka dmuchaogolnie bardzo jest pocieszna i cwana,jaj sie jej nie pozwoli wchodzic za telewizor i wyciagac kable to potrafi kopa zasadzic albo ugrysc.a od dwoch dni jest bartdzo niecierpliwa i strasznie szybko sie denarwuje i piszczy,krzyczy zaraz.nie wiem co z tego mojego dziecka wyrosnie,maly terrorysta chyba. pokazuje jak piesek piszczy i sapie,ma bzika na punkcie smieciary,pokazuje jak jedzie i robi ijo ijo.zabkow nadal mamy 5.nie wiem co ona jeszcze umie.umie chrapac i pokazywac ze czegos nie ma.a ze slow to tylko mama tata,da-da,a-ja-jaj
wlasnie na cycka przyszla...i drugiego oczywiscie musi mietolic raczka...

cos jej sie skora wysusza ostatnio , nigdy nie mialysmy z tym problemow ale ja tez mam teraz sucha, nie wiem moze cos z woda zrobili.

a dzis sluchajcie polozyla sie na podlodze przed lozeczkiem i probowala do niego wejsc nogami

poczytalam mniej wiecej co u was ale nie odpowiem bo musze isc sie szykowac na dwor z Tati.fotki super.Isio oczywiscie zajslodszy
a w ogole w szoku jestem jak Bartus wydoroslal albo go dawno nie widzialam.Michalek tez taki dorosly,nie wyglada na tych piaskowniczych fotkach na swoj wiek.Jarek tez na 17 nie wyglada.bynajmniej na tym zdjeciu.Rafal zrobil Tati piaskownice u tesciow.mialam fotki zrobic ale oczywiscie padly mi baterie w aparacie.fajna jest.super piasku nawiezli-zadnego kamyczka tam nie ma.Jose jak przytyl! sklep super-juz widze jak tam bedzie super,tak gustownie urzadzone,nowoczesnie.i widac ze nie oszczedzacie na wygladzie,niektorzy tak robia a w efekcie wyglada jakby wszytko bylo stare,zuzyte i daje kiepski efekt."opakowanie" tez jest wazne.a kiedy otwarcie Ana?
Alcia to dopiero duza w porownaniu do tych naszych szkrabow.a co tam tak pusto na tym wesolym miasteczku?Czarinko narobilas mi ochoty na malpi gaj...chyba sie z Tati wybierzemy,tym bardziej ze rafal ma urlop do 20 maja,nie wiem jak to wytrzymam,moze sie nie pozabijamy...
wito na balkonie rozkoszny ogrodnik.he he ziemia jest mniam mniamTati tez lubi.ona to i papierosa kiedys skubnela...fusy z kawy lubi...

a wlasnie dobrze ze sobie p[rzypomnialam czy dajecie frytki dzieciakom????Tati sie trzesie na ich widok,nawet niezrobione, i kradnie z talerza,nie sposob jej nie dac...w ogole ona lubi fast foodykotlety lubi,smazona rybe.same niezdrowe rzeczy.

Kamila.Ewa ja niestety tez jestem uzalezniona od nutelli,kiedys juz wam pisalam...dzien bez nutelli to dzien stracony.a niestey to widac w pasie,galareta wszedzie,wylewa sie spod spodni,przytylam teraz ,pewnie dobilam do 75-waga sprzed ciazy,a juz 6 kg bylo na minusie....

dobra ide do dziecka

"...Jak dzieci są malutkie to rodzice z miłości chcą je zjeść...a jak dorosną to żałują, że tego nie zrobili..."

ALBUMY
TATIANY

Edytowane przez madziaMADZIA
Czas edycji: 2008-05-04 o 09:44
Stary 2008-05-04, 10:53   #337
freddy296
Wtajemniczenie

ja doslownie na 5 sekund... nic nie czytalam od 3 dni... nadrobie wszystko w pracy. weekend spedzamy super.

a weszlam wkleic Anie te przerobke... Bo zapomne w ogole...

glowa mnie dzis boli, wczoraj spotkalam sie z dziewczynami z liceum

ide sprzatac, mam tak zapuszczony dom przez te grile itd...

Buzki!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kameleon copy.jpg (19,8 KB, 4 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-04, 10:57   #338
Radość
Raczkowanie

Hej

jestem dziewczyny pod wrażeniem.

Madzia to masz niezłego terrorystę w domu

Moja mała również zaczyna pokazywać swoje, widac że zaczyna zauważać że jest odrębną osobą, nie wiem skąd to dzieci wiedzą,my przecież tak nie robimy- otóż złości się i wali ręką w półkę.na razie śmieje się z tych jej złości, tak słodko wygląda.

Ząbki mamy już prawie wszystkie, jak długo nie miała tak teraz jej poleciały.Ma już 10 ząbków wyrośniętych a dwie czwórki górne już się przebiły, na razie widać tylko połowę, był czas że zatrzymały się, teraz na nowo wyrastają, małaą tak swędzą dziąsełka że wkłada rączki głęboko do buzi, efektem jest dławienie się.

o teraz ma chusteczki do pupy.....już jej wzięłam.Jej ulubionym zajęciem jest wyciąganie chusteczek nawilżających z opakowania.

Teraz grzebie w szafce...mały grzebok, co dzień mam kupe sprzątania po niej

Uwielbia bawić się samochodami, pewnie dlatego że dużo ich u nas, widzi jak braciszek bawi się nimi.Sama też jeździ po podłodze i wydaje dzwięki bbbbrrrrruuuummmmmmm....b bbrrrrrr

z jedzeniem nie mam większych problemów ale jajek też nie znosi. Ile razy próbuje jej dać choć okapinkę to kończy się na pluciu.

A teraz kilka zdjęć, w kąpieli specjalnie trochę zniekształciłam, tyle sie teraz słyszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1374iiii.jpg (23,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1416iiii.jpg (105,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1419iii.jpg (31,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1429iiii.jpg (28,5 KB, 18 załadowań)

Stary 2008-05-04, 12:25   #339
golabek
Wtajemniczenie

Witaj Radość

Ostatnio myślałam co tam u was słychać

Bartul jest dzień starszy od Agatki.Sam jeszcze nie chodzi.Śmiga za 1 rączkę a sam puszcza się do kogoś lub czegoś na krótkich dystansach.Pokazuje oczka,nosek,uszy,ząbki,rą czki i nóżki,włosy.Szczeniaczek przydatny Ma fioła na punkcie świecących się lamp.Wszędzi na polu wynajdzie nieświecącą się lampę Uwielbia klucze i ciągle trafia nimi do zamków.Lubi też wtyczki i trafia nimi do czego się da.Mówi głownie po swojemu czasem mama,tata,dada,daj.Pokazu je kiwnięciem na tak i na nie.Uwielbia włączać kompa.Już nam kuzyn przycisk odpiął ale i tak daje radę.Robi kosi kosi,pokazuje gdzie sroczka kaszkę ważyła i jak odleciała,robi papa,daje cześć,jaki jest duży,kiwa główką na dziękuję.Budzi się w nocy często i uwielbia cyce A złościć się też potrafi a jak.Szczególnie jak mu zabraniam pstrykać tv.Uwielbia jeździć autem za kółkiem.Fajnie kręci kierownicą i tą dużą i swoją mniejszą.Pokazuje też jak się przekręca kluczyki w stacyjce.Wypioł się na słoiczki i muszę gotować.Uwielbia nasze jedzenie.

Agatka fajna też już duuuuża dziewczynka.

My dziś siedzimy w domu.Leje i jest zimno brrrrrrr.Barti właśnie lula.Na obiad będzie pizza bo mam lenia

Madziu jak czytam o Tati to jakbym o Bartulu czytała Też taki cycowy rozbójnik .
golabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 12:36   #340
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

tak mi sie przypomnialo.tati tez uwielbiac sprzatac w szafkach, ale po swojemu uklada
zaczela pokazywac na krok jak cos robi.ale ja nigdy nie zdarza isc po nocnik.wlasnie teraz pokazala na pieluche i zaczela sie skupiac.
a niedawno wrocilismy ze spaceru,bylismy wozkiem i wiecie jak Tati jechala? siedziala w poprzek, nogi po jednej stronie wystawaly a po drugiej ona schylona i trzymala raczke na krecacym sie kolku...ale jej sie podobalo

dobra ide przebrac qpe a pozniej ululac dziecie i wyszykowac sie do pracy na 15

ALBUMY
TATIANY
Stary 2008-05-04, 12:42   #341
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

HEj

Czarina ty chyba rekodr z długością posta pobiłaś. Niezłe przygody macie, a Ty potrafisz tak fajnie to wszystko opisać. Biedaczek Kondzio ale dzielny jest popłakał 2 minuty i w długa jestem pod wrażeniem.

piszesz że lekarka swtierdziła niedowage u Kondzia-jestem w szoku bo Olaf na początku kwietnia czyli jak skończył 13 miechów wązył 9600 i długości chyba 80 i moja lekarkanic takiego nie mówiła.

Kamilko sukienka fajna tzn tak sobie ją wyobrażam, wkleisz fotki w niej i ocenimy hehe. DOmek też fajny taki prosty ale wydaje się funkcjonalny.

Radość Agatka prześliczna. Mój Olaf też nienawidzi jajek. Tak to powli zaczyna jeśc wysztko. mói tylko mama, tata, pa, daj, nie ma bach, o wiele więcej mówił jakieś 4 miesiące temu, żebów ma 12 i ida kolejne.

Ana Isiu śliczny, no i Julek niezły facio. Sandałki słodziutkie.

Wiśniowysad gratki dla Witusia z okazji nowych ząbków

my zaraz jedziemy nad morze zjeśc obiadek z grilla hehe, do "zobaczyska" póżniej
garnuszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 12:53   #342
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

wiecie co tak mnie natchnelo,uzywacie tych pieluchomajtek?nie wiem jak one sie nazywaja?let's go?wiecie o co chodzi.pielucha naklada sie jak majtki.w sumie sa fajne ale jak teraz qpe przebieralam to porazka.cale nozki Tati ufajdalamprzy zdejmowaniu.albo ja taki nieudacznik mama dala mi jedna pieluche na probe z pracy.byly razem z ksiazeczkami-probka poprostu.chcialam kupic 2 opakowania,1 takie drugie zwykle.majteczki np na dwor a tamte po domu.ale teraz nie wiem.trzeba dziecko cale rozbierac do przebrania a z tym zwyklymi pieluchami to tylko wystarczy do kolanek sciagnac...

ALBUMY
TATIANY
Stary 2008-05-04, 15:53   #343
Kamilanet
BAN stały

GG do Kamilanet Send a message via Skype™ to Kamilanet

hej

Radość - ostatnio pisałam o postępach Fifka - chyba strony temu - fajnego masz szkrabka w domu

MAdziu - kiedyś próbwałam pieluchmajetek z rossmana, dobre, wygodne, jeśli mała zrobi kupę zdejmujesz je podobnie jak normalne - rozrywasz boczki i już...
ale jesteśmy na zwykłych pampersach "6" bo taniej wychodzi.

i jeszcze waga małego 12 600 g
ewidentnie lubi publikę i "popisuje się" - przynajmniej mamy mały kabarecik
czy to możliwe, by teraz szły trójki? czy najpierw piątki? czwórki mamy już wszystkie

u nas też leje a niedawno świeciło słońce - robiliśmy wianek z mleczy

Fifi lubi jajka - może dlatego, że nie daję mu ich za często.
Kamilanet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 21:48   #344
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Madziu nam te pieluchomajty na pierwszy rzut oka wydały się ekstra bo szybko je się wkłada a Olafowi cieżko zapiąć zwykłęgo pampka bo musze za nim biegać. problem pojawia się kiedy kupa bo trzeba rozciąć boki, a rozerwac mi je było trudno więc kicha np poza domem, no i tak jak piszesz trzeba całe rajuzy ściągać czy gacie a przy zwykłych tylko opuścić. Zostajemy więc przy tych normalnych\

Kamilko ładnie sobie Fifi waży. Co do zębów to po czwórkach idą trójki, a potem piątki i to jest prawidłowe. Olaf też ma już wszystkie czwórki czyli sztuk 12, teraz leża te trójki właśnie.

my spędziliśmy dziś miło czas na morzem, zjedliśmy pyszny obiadek z grilla, kiełbaski i szaszłyki mniam. objadłąm się jak głupia ale jestem rozgrzeszona bo pojechaliśy tam na rowerkach a to w sumie jakieś 14-16km.

teraz zmykam się kąpać i życze miłej nocki

dzisiejsze fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.05.2008 029.jpg (174,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.05.2008 053.jpg (187,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.05.2008 067.jpg (118,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.05.2008 078.jpg (155,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.05.2008 101.jpg (185,8 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez garnuszki
Czas edycji: 2008-05-04 o 22:09
garnuszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 22:21   #345
ikol_a
Zadomowienie

posty tak tylko przeleciałam, bo nie mam siły...
weekend spędziłam pracowicie, ale dobrze się z tym czuję W czwartek mieliśy gości, w piątek byłam w pracy (sama) i nie wiedziałam w co ręce włożyć, w sobotę, mimo, że święto, pomyłam okna, poodkurzałam, zmyłam podłogi, namoczyłam firanki i pojechaliśmy do teściowej (tam nocleg), w niedzielę ok. południa pojechaliśy do moich rodziców i tu do 18.00 Ula była z nami na dworku, chodziła po trawie, bawiłą sie z kuzynem i z nami, jeździła taczką i na taczce (ta wersja bardziej się jej podobała ), siedziała na kocyku, grała w piłkę, jeździła wózkiem i w wózku,...TZ stawiał z tatą altankę
Ula zasnęła w drodze powrotnej i myślałam, że taka umęczona będzie spać do rana, ale gdy auto stanęło, obudziła się (19.00). Poszła spać po 21.00.

NIe pamiętam jż co komu miałam napisać....
Czarinko nie ma za co Fajnie, że Ci lepiej A opisy superowe Zazdroszczę Ali

Marta ja tez mam od 9 czerwca urlop Może spotkanie w Koszalinie??? To tak jakoś wychodzi od nas w połowie.

Radość pewnie, że Was pamiętamy Co Ula potrafi?.... Otóż w piątek pusciła się i chodzi samodzielnie, ale nie zawsze jej się chce. Czaem domaga się ręki pomocnej. Widzę, że jest raczej ostrożna... Wszystko rozumie, robi pa-pa, pokazuje paluszkami do wierszyka: ważyła kokoszka...., pokazuje gdzie oko, nosek, ucho, lampa. Przynosi różńe rzeczy gdy poproszę ( i gdy ma naturalnie ochotę na podanie mi czegoś... - trudny charakter...), ładnie gra w piłkę (całkiem celnie jej wychodzi rzucanie), tańczy (śmiesznie tupta wtedy w miejscu, albo chodzi w kółeczku za rączki), sama próbuje ubierać się czasem, namiętnie zakałda buty , sama próbuje jeść, daje wąchać swoje stópki, łaskocze nas po stopach, uwielbia się bawic w ganianego (wchodzi do pokoju, zaczepia kogoś piskiem i ucieka, chcąc, żeby ją goniono), złości się okropnie, gdy coś jest nie po jej myśli, nie ma cierpliwości (to po mamusi...), i nie wiem co jeszcze....można pisać i pisać....
A Ty kochana Radości nic się nie martw i nie porównuj (choć wiem, że to trudno ), ale kazde dziecko ma swój tok rozwoju i jeśli teraz mała jeszcze czegoś nie robi to przyjdzie na nią czas. Potem może zrobi duży skok. Ula np. nie mówi. Owszem: mama, tata, baba. A reszta po swojemu. Dziś próbowała Kaja i nawet jej wychodziło Uczę ją: daj, to. Ale moje dziecko samo sobie wybierze porę na te słowa.... Narazie wszystko komnikuje kwiczeniem i rączkami. Najfajniesze jest to, że my zawsze ją rozumiemy Choc czasem mówimy, że nie wiemy o co kaman...

la nie zje samego jajka. MIała je później wprowadzane... Ale gdy ma w zupce rozciapane to nie protestuje.

Nie wiem co jeszcze miałam napisać...
A!
Jula tak, jedna kratka.

Pozabezpieczałam dziś rogi silikonowymi osłonkami.

OK. chyba kończę, bo jutro ciężki dzień wpracy...

załączam filmik z Ulą przemierzającą samodzielnie pierwsze dłuższe dystanse Filmik nagrany bokiem i tak sie załaczył TZowi, ale dacie radę
http://pl.youtube.com/watch?v=RKmOmD9-VVc

Nie walcz z życiem...i tak nie wyjdziesz z tego żywa...
ikol_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 08:12   #346
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Witajcie
Weekend szybko minął i znowu wracamy do codziennosci i do pracy

Radość witaj po przerwie Twoja Agatka to sliczna dziewczynka
Moja Emilka już sama chodzi od 2 miesięcy. Ma 15 zębów Poza tym też jeszcze nie rozmawia tak normalnie, tylko po swojemu. Mówi czasami jakieś pojedyncze wyrazy, ale to wszystko. Umie pokazać gdzie ma nosek, oczko, usta. Pozakuje jak babcia ma kaszel , jak robi piesek, kotek, krówka. Na nocniczek zrobiła kilka razy siusiu i chyba ze dwa razy kupkę, ale ostatnio jakoś przestał jej się podobać ten nocnik, takze czekamy dalej z nocnikowaniem.
Miśka je przeważnie nasze zupy i opbiady, chyba, ze robimy coś takiego, co nie nadaje sie dla niej, to wtedy je ze słoiczka. Specjalnie dla niej nie gotujemy.
Z nocami bywa różnie. Czasami prześpi ładnie całą noc i nie wędruje do nas. Tak było już od jakichś 2 tygodni, ale w trakcie tego weekendu, to chyba 2 razy wylądowała z nami w łóżku, a jedna noc to spała całą z nami. Poza tym staram się, zeby zasypiała w swoim łóżeczku.

Marta gratki Witkowi za kolejne ząbki

KasiuL wracaj do nas szybciutko

Madziu biedna Tatinka z tą chorobą lokomocyjną
Ja czasmi daję Emilce frytki, ale ogólnie nie za często, bo sami nie jemy ich zbyt często.
Nigdy nie używaliśmy tych pieluchomajtek.

Kamila "piątki" to chyba idą na końcu. Najpierw czwórki i trójki. Tak mi sie wydaje.

Monika fotki świetne Niezły kawałek przejechaliście na rowerach

ikola to miałaś pracowity i pełen wrażeń weekend. Gratki za samodzielne chodzenie Uleńce Filmik fajny, obejrzałam, ale bez głosu, bo nie mam w pracy głosników. Ulcia tak fajnie się usmiecha, zadowolona taka, ze sobie tupta

No chyba trochę popracuję, bo samo sie nie zrobi...
Miłego dnia

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 09:34   #347
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Witam
Golobku

Śliczny Synuś. Jaką ma ładną cerę . Bardzo fajna czapka. Ten ściągacz chyba dobrze utrzymuje ją na miejscu . Naszemu Miśkowi ciągle czapeczka zjeżdża na oczy. Bartuś chyba nie ma takiego problemu.
Tak się zastanawiam co dzieci widzą w tych konewkach. Misio też uwielbia się bawić tym Dużym Dzbankiem .

Garnuszki
Piaskownica była i już nie ma. Pieprzony kot nocą chyba ostrzył pazury na niej i poprzebijał basenik.
Muszę teraz przesypać piach do taczek i pozaklejać dziury. Nie bardzo mam tylko pomysł jak na przyszłość zabezpieczyć basen przed kocimi pazurami.

Basiu
U nas podobnie. Michałek prawie cały czas jest na dworze przez co o wiele szybciej „pada” . Po drzemce wpierw jest spacerek w wózku a potem zabawy na trawniku. Wczoraj już około 19 chyba był kąpany bo już nie miał siły na zabawę.

Fredy
Jula wypatrzyła piaskownicę na All taką sprytną bo przykrycie deskowe składa się w siedzenia po obu jej stronach. Teraz czekamy bo u teścia w parku mają wymieniać deski na ławkach i być może z tych starych desek sklecę Małemu piaskownicę.

One_shot
W sprawie kapci to z Misiem nie mamy problemu. Zaraz po przebudzeniu Synuś czasem się nawet dopomina aby kaputki założyć. To samo jest gdy słyszy że idziemy na spacer. Bez problemów daje założyć butki i pokazuje że „na nóżke” je trzeba wciiisnąć. Z ubieraniem jest różnie ale z bootkami mamy luzik.

Ikola
Kominek Luxio. Bardzo interesująco wygląda ta zabudowa po lewej. Do czego to ma być ??
Z prawej strony widzę idealne miejsce na akwarium.
Oczywiście wielkie za Tuptanie . No, teraz będzie miała okazję zrzucić na „nadrobione” pokłady
kalorii

Wisienko
moze bedzie lac przez tydzien i nie trzeba bedzie plazowac

Rozbawiłaś mnie . Zamiast „olać” brzucho i modlić się o słonko dla Bobasa to Ty deszcz zaklinasz.

Ana
Opczyków masz Kapitalnych. Czemu Ty taka poważna jesteś na jedynej fotce jaką umieściłaś ??
My też szukamy sandałków dla Misia. Widzę że te Isiaczka są takie jakich potrzebujemy. Niestety w CCC
nie znalazłem żadnych które by spełniały nasze wymagania. Wszystkie są z odkrytą piętką. Pomijam to że sztuczydła straszne. Stopki moment by się zapociły.

Czarina
Cieszę się że w sumie wypady „ teren” udały się. Wreszcie trochę rozluźniłaś się , oderwałaś od
szarej rzeczywistości. Oby więcej takich dni

Radość
Masz Michałek już ładnie chodzi. Gorzej jest z zakręcaniem. Powiem tak, główka i brzuszek chcą „do przodu” ale nóżki nie nadążają.
Synek je właściwie wszystko. Jula gotuje łagodnie , „pod Miśka” więc dajemy mu wszystko w granicach rozsądku. Woli mięsko niż ziemniaczki.

Muszę kończyć. Do potem.
Stary 2008-05-05, 09:50   #348
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

Kurde, obiecałam nadrobić zaległości w pracy, ale tyle przez weekend naskrobaliście że ciężko, zwłaszcza z szefem kręcącym się za plecami...

No ale witam Was serdecznie i poweekendowo, mamy dziś piękną pogodę za oknem, a jakże, no bo po co ona nam była wtedy kiedy mieliśmy wolne, lepiej jak nas kusi zza szyb kiedy musimy siedzieć w pracy!!!!!! No jestem wściekła Wam powiem!!! To jest zwykłe chamstwo, złośliwość!!!

Nie pamiętam oczywiście o czym pisaliście, pooglądałam sobie wszystkie foteczki, śliczne te nasze dzieciaczki, bez wyjątku!!

Kamilka - śliczny domek i sukieneczka, ale faktycznie ubierz ją i pokarz się

Czarinko - ale miałaś podryw Ala troszkę rozrabiała, no ale miejmy nadzieję, że zrozumiała, dobrze zrobiłaś że po takim ataku nie pozwoliłaś jej jeszcze poskakać.

Co do majowego spotkania to chorobcia nic nie obiecuję, ale chciałabym bardzo!!
Możemy przyjąć ten 18, na dzień dzisiejszy mi pasuje ale obawiam się że może coś wyskoczyć więc nie obiecuję. Na pewno rodzice TŻ mają wtedy jechać na jakąś komunię w dalszej rodzinie i pytali czy pożyczymy im auta, więc w takim wypadku nie mielibyśmy jak dojechać, no ale zobaczymy jeszcze, może coś się uda wykombinować.

Kurde wysyłam to, bo napisałam to już chyba o 8:30 i tak ciągle nie mam kiedy nic dopisać.
Później jeszcze do Was zajrzę, buziolki!!
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 10:44   #349
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Radość.
W zasadzie Miś rozumie wszystko co się do niego mówi. Słowo które powtarza do znudzenia to TATA.
Wszystko jest tata ( koń, słoń, wiadro i drzewo ). Ładnie mówi mama, baba, nie ma , naśladuje pieska, umie pokazać jak piesek/kotej pije wodę.
Umie bić brawo, pokazać gdzie Kokoszka dziobała no i anatomię twarzy ma też opanowaną.
Gdy Go karmię to zawsze „szukamy” oczek , noska, ucha, włosków, czoła, brody, policzka.

Madzia
Ja chyba bym dał Miśkowi frytkę, nawet kilka.
Tatinka .... no cóż widzę że Mała Terrorystka nadal w wysokiej formie . Masz niepospolicie aktywną Córcię. Nie miej jednak jest to Słodka Diablica . Nadal podgryza Ci nogi ??
Ooooo Tż ma wolne . Jest wyśmienita okazja aby teraz on trochę „pomęczył” się z Córcią.

Ikola.
Miś na podwórku to właściwie cały czas chodzi. Od krzaczka do drzewa a po drodze rwie trawkę.
Uwielbia zrywać mlecze gdy są jeszcze żółte i rozrywać je o kawałeczku.
Czasem pobawi się piłką lub patyczkiem lub gdy znajdzie kawałek gołej ziemi to grzebie w niej ile się da.

No i znów koniec posta  Ruszam w teren

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 10:44   #350
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Dzien dobry!

Na poczatek chce podziekowac Freddy za przerobke logo-wielkie dzieki!!!

Radosc,witaj po przerwie.Alez ta Twoja Agatka wyrosla-sliczna panna! Jezeli chodzi o umiejetnosci naszych dzieci,to tak jak dziewczyny pisaly,nie nalezy porownywac.Kazde dziecko rozwija sie inaczej i na kazde przyjdzie czas w doskonaleniu badz nabywaniu nowych umiejetnosci.Dla orientacji napisze Ci tylko,ze moj Isiu chodzi samodzielnie od poltora miesiaca,je wszystko to co my (nie gotuje mu oddzielnych obiadow,a sloiczkow nienawidzi),robi kosi-kosi,dmucha jak widzi zapalona swieczke lub zapalniczke,mowi mama,papa (tata),da,baba,i klepie cos bez przerwy po swojemu,macha raczka na do widzenia,uczymy sie teraz czesci ciala ale topornie to nam idzie,uwielbia tanczyc,a ostatnio spodobalo mu sie bieganie (a ja cala drze czy zdazy wyhamowac przed sciana np.czy przed futryna).Od kilku dni przychodzi do mnie (tylko do mnie) i prosi o buziaczki,tak slodko nadstawia wtedy buzinke,lubi sie przytulac ale tez tylko do mnie lub do Jose.Coraz czesciej zdarza sie,ez na spacerach nie chce siedziec w wozku-chce chodzic.Nie wiem co tam jeszcze.Zebow mamy 8 ale ida nastepne.Pije ladnie z niekapka,musze mu kupic bidon ze slomka bo to zdrowsze niz niekapek.

Madziu,Jose przytyl przytyl i to sporo.Codziennie mi klepie jak to on zacznie biegac i cwiczyc i w miesiac wroci do sylwetki sprzed przytycia.Ja oczywiscie przytakuje,ze tak,ze na pewno choc wcale w to nie wierze.
Sklep pomalowany (zrobie dzis fotki i wrzuce),a otwarcie bedzie jak tylko towar dojedzie do mnie,mysle ze okolo 15 maja.
A z Tatiany to niezly rozbojnik,uwazaj tylko zeby faktycznie Kaja Jej nie dziabnela,bo to tylko zwierze i roznie to moze byc.
Isiu tez je smazone,a frytki to wrecz uwielbia.

Hadzi,te nasze sandalki to firma PetitShoes,sa cale ze skorki,nawet cala podeszwa jest skorzana i ma takie antyposlizgowe "cos"-polecam,bo sa rewelacyjne.Moze je gdzies u siebie znajdziecie.Ponizej zalaczam fotki bucikow.
Co do mojej "powaznej" miny na zdjeciu to tak jakos wyszlo,nie chcialam swiecic aparatem i w sumie nie bylo z czego wybierac,bo ja mam az 2 zdjecia z tej komunii

ikola,Ulka ladnie sobie radzi z chodzeniem,teraz to ani sie nie obejrzysz a bedzie biegac.Szkoda tylko ze taki niewyrazny ten filmik...

Marta,w nowe Witowe zebolki.Jeszcze mialam Ci pisac,ze masz bardzo mily glos (takie moje wrazenie po ostatnich filmikach na balkonie)

My wczoraj bylismy na urodzinach u corki sasiadki-porazka! Pierwszy raz bylam na takich urodzinach.Czekalismy ponad godzine czasu pod lokalem (gdzie mialy byc urodziny) i gosciu (wlasciciel) nawet sie nie pojawil.Lokal zamkniety wiec rodzice i dziadkowie dziewczynki zaprosili w koncu wszystkich do innego lokalu.Tam nic nie bylo przygotowane i w koncowym efekcie kawe pilismy i jedlismy tort o godzinie 19:45 (a urodziny byly na 17:30).Gdyby mi ktos taki numer zrobil to chyba bym rozszarpala.Winy rodzicow tez troche w tym bylo moim zdaniem,bo skoro wynajmuja lokal to powinni miec chociaz nr telefonu do wlasciciela-organizatora imprezy,a oni nic,nawet nie mogli zadzwonic i zapytac co sie stalo,ze nikt lokalu nie otworzyl...Masakra!
Do poludnia natomiast ja i Jose bylismy w sklepie,konczylismy malowanie,troche posprzatalam (glownie na laziencesie skupilam,bo az straszylo); a moje dzieci w tym czasie byly z dziadkami na plazy.Isiu zaliczyl swoja pierwsza kapiel w oceanie w tym sezonie.Ponoc byl wniebowziety.Tesciowa opowiadala mi pozniej jak biegal po piasku,zaczepial inne dzieci,zabieral im pilki itd...smial sie caly czas i kwiczal z zachwytu,a mi tak zal bylo,ze tego nie widzialam.Mysle,ze do przyszlego weekendu skoncze sprzatanie w sklepie,to pojedziemy sobie na plaze i naciesze sie takim widokiem.

Koncze,bo moja "niania" (czyt.Julek) chce isc na dwor i byl tu u mnie do gory chyba ze 4 razy czy juz koncze i czy juz moze wyjsc.No wiec koncze,zeby mogl wreszecie wyjsc

na ostatniej fotce moje chlopaki sprzed kilkunastu minut (w pizamach,Isiowi tylko zdjelam spodenki od pizamy bo mial przebieranego pampka i juz nie zakladalam bo zaraz i tak go bede ubierac).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sandalki 001mp.jpg (68,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sandalki 002mp.jpg (85,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sandalki 003mp.jpg (69,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sandalki 004mp.jpg (81,3 KB, 13 załadowań)

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:29   #351
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Hadżi szkoda, ze basenik-piaskownica kaput mam nadzieję, ze uda Ci się go jakoś połatać

Angie trzymam kciuki, zeby udało się Wam przyjechać na spotkanie czyli zostajemy przy 18-tym? A jeśli tak, to gdzie? tam gdzie wcześniej było spotkanie? w Arkadii, czy gdzieś w innym miejscu?

Ana chłopaki miodzio Szkoda, ze wczorajsza imprezka nie wyszła I faktycznie bez sensu z organizacją. Dziwni ludzie. Przecież jak się robi taką imprezę w lokalu, to trzeba mnieć wszystko dopięte, a tu wyszła kicha...
Fajnie macie z plażą

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:51   #352
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

http://www.wrzuta.pl/film/itR486575F/tati_zboj_w_kaluzy

ALBUMY
TATIANY
Stary 2008-05-05, 12:04   #353
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

to ja was teraz zasypie fotkami z dzsiejszego spaceru
1-jak bylismy u tesciow,tati chodzila z lala od mikolaja i wkoncu sie przewrocila i tak lezala bo lala ja przygniotla
i mleczyki
prawie na kazdej fatce Tatiana ma zwisajacą "melę" a to dlatego ze od wczoraj ma katar i ma slinotok,ona nie nadazy polykac,ja nie nadarzam wycierac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4284708.JPG (96,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5054714.JPG (75,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5054719.JPG (108,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5054720.JPG (81,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5054728.JPG (91,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5054729.JPG (84,2 KB, 8 załadowań)

ALBUMY
TATIANY
Stary 2008-05-05, 12:07   #354
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

w lesie
wybaczcie ten slinotok...
oj mleczyki mialy wziecie...he he wziecie do buzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5054738.JPG (80,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5054742.JPG (84,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5054743.JPG (91,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5054745.JPG (80,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5054751.JPG (79,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5054753.JPG (56,2 KB, 6 załadowań)

ALBUMY
TATIANY
Stary 2008-05-05, 12:10   #355
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

i wygrzebala bloto ze studzienki...zdziwnienie bylo.pierwszy zdjecie dos kompromitujace-z gilkiem-musialam to uwiecznic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5054759.JPG (93,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5054766.JPG (70,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5054767.JPG (58,6 KB, 5 załadowań)

ALBUMY
TATIANY
Stary 2008-05-05, 12:11   #356
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

http://www.wrzuta.pl/film/qlvutuYUGb....i_misio_wacha

ALBUMY
TATIANY
Stary 2008-05-05, 12:17   #357
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

http://www.wrzuta.pl/film/76q8zGeQgh/far_far_away...

ALBUMY
TATIANY
Stary 2008-05-05, 12:50   #358
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

MadziuM - śliczne te zdjęcia w mleczykach, pamiętam w swoich rodzinnych stronach też miałam takie łąki z kwiatami - fajnie było, całe dzieciństwo na nich spędziłam. Teraz mam lasy Ale z dzieciństwa też pamiętam że mleczyki są STRASZNIE gorzkie, nie krzywiła się Tati po konsumpcji?
Ale jak Ona ślicznie tego misia ze sobą nosi słodka jest, a tuptanie w kałóży rozbawiło mnie do łez, fajnego masz łobuziaka
Zdjęcie z gilkiem też niezłe, mama zamiast wycierać to zdjęcie robiła niemożliwa jesteś i co tu się dziwić że dziecko takie pomysłowe
Madzia a może i Wy byście przyjechali 18 do Warszawki?? Kiedyś się zastanawiałaś, może teraz by się udało, ładna pogoda może będzie, ciepło to i lżej niż w tych paltach i czapach...???? Co Ty na to??

Basiu - no nie wiem gdzie to spotkanie, jeśli nie będziemy mieli auta to będzie mi bez różnicy
Chyba że byłoby gdzieś bliżej dworca to w ostateczności może bym się do kolejki wpakowała, wątpię żeby Adam z nami pojechał, jego samochodem wyciągnąć ciężko a bez to już chyba w ogóle... Wielce możliwe jest że jeśli nie rodzice zabiorą nam auto, to jeszcze On będzie miał tysiąc innych planów, więc możliwe że będę chciała sama pojechać, w takim wypadku wolałabym żeby miejsce spotkania było jakoś bliżej dworca, albo poza Warszawą, bo ja się nie odnajdę samochodem w stolicy - no ale nie chciałabym Was ciągnąć specjalnie na obrzeża. Aj tam wiem, znowu zaczynam kręcić, ale to wszystko przez mojego męża i mój brak orientacji, tak to bym się z Milką zapakowała w auto i byśmy miały wszystko w nosie... szkoda gadać.
Jakoś to będzie i będę na rzęsach stawała coby dojechać, bo widzę że sprawa letniego spotkania ogółu poszła w niepamięć...
Mam nadzieję, że się uda i że będzie nas jak najwięcej!!
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 13:53   #359
dysia77
Zadomowienie

Witajcie!
Napisze ogilnie o wszystkich Maluszkach ze sa rewelacyjne!
NIe pisze oddzielnie o kazdym brzdacu bo przez moje zachwyty pewnie by sie wizaz zawiesil
Gratulacje Maluszkom za nowe osiagniecia. Moja Ada tez jeszcze nie chodzi, chociaz wczoraj zaczela od rana puszczac sie i sama stac a potem nawet robilla kilka kroczkow co mnie bardzo ucieszylo, bo tylko Ada chyba jeszcze nie chodzi z naszych dzieciaczkow. No i teraz czekam az sie bardziej pewna siebie poczuje i zacznie przemierzac swiat bez obaw, ale juz pierwsze kroki zostaly poczynione a to duzy sukces. Moje dziecko zamiast przybierac na wadze to teraz jakos jakby chudnie A moze to dlatego ze rosnie? Bo wazy teraz 12,5 kg a jeszce dwa miesiace temu wazyla 13...mam nadzieje ze to nic zlego.
Jesli chodzi o to co umie to hmmm, umie nasladowac krowke, kaczuszke, pieska, swinke, owieczke, kotka i osiolka, ten ostatni zwierzak jest the best bo jak Ada zacznie ikac jak osiol to wszyscy sie ogladaja na ulicy czy oby na pewno z nia wszystko w porzadku hehehe.
Umie mowic mama, tata, baba, dziadzia, cita- to znaczy ciastko, am, dzidzia, , bach, papa i macha lapka, czesc- przy czym podaje reke do przywitania, co by tu jeszcze, aha, laskocze nas po nogach- jak tylko zobaczy gola stope to biegnie z paluszkiem wyciagnietym i gilgocze mowiac zizizizzi. No i oczywiscie uwielbia tanczyc i wiecie co zauwazylam? Ze Ada reaguje na rozne rytmy inaczej, tzn jak jest skoczna piosenka to wyciaga dwie lapki do gory i podskakuje, bije brawo a jak wolna piosenka leci to lapke opiera na policzku i sie kolysze w takt muzyki, jakis dziwne to moje dziecko, to chyba niemozliwe zeby juz w takim wieku miala sluch i poczucie rytmu?
Aha umie jeszcze sie usmiechac jak sie jej powie zeby sie usmiechnela to pieknie pokazuje zabki w krzywym usmiechu jakby specjalnie robila taka mine na przekor
Jak sie ja zapyta co dupka zrobila zaraz po tym jak zrobi kupe to steka jak stary chlop na klozecie a na pytanie "co Ada robi w pieluszke" odpowiada "siiiiiiiiiiii".
No i to tyle pamietam. Sie nachwalilam troche.

Zazdroszcze wam tego spotkania. U mnie to raczej nie ma szans zeby pojechac do Wawki bo jak nie ja pracje to Radek ma zmiane 24godz i dooopka, nigdy sie nie zgramy a jeszcze troche i bedzie mi ciezko usiedziec kilka godzin w samochodzie, bo brzuszek juz sie niezle zaokragla.

No uciekam do domku, moze jutro wrzuce jakies swieze fotki mojego rozbojnika.
Stary 2008-05-05, 14:57   #360
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Cytat:
No uciekam do domku, moze jutro wrzuce jakies swieze fotki mojego rozbojnika
i swoje tez ,chcemy zobaczyc brzuszek

Madzia,Tatiana jest NIESAMOWITA! usmialam sie z Niej jak w tej kaluzy szalala,w jednym momencie myslalam,ze sie wylozy,a to by dopiero byl numer.Sliczne fotki z mleczkami.

Jade dzisiaj na przeglad paszczy,podpytam kiedy beda mogli mi zdjac aparat,mam nadzieje,ze wczesniej niz we wrzesniu.I chyba kase fiskalna pojedziemy odebrac,zaraz bede dzwonic do goscia czy juz mi ja zaprogramowal.
Mam dosc tego latania i zalatwiania.A jeszcze zamowienia na jesien-zime musze w tym tygodniu zrobic.

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości