![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Kurka, jakoś od rana mam wrażenie, że dziś niedziela... Ciekawe, co Wy porabiacie? Ja siedzę w domku i robię NIC, czyli leniuchuję i wypoczywam. No dobra, obiad robię... dziś żółciutki ryż na sypko i placuszki z kurczaka i pieczarek
![]() Samopoczucie dziś nawet niezłe - brzuszek tylko lekko ciągnie i nawiedziła mnie mała zgaga, ale poza tym spoko. W poniedziałek znów muszę zrobić beta HCG. Wyniki z tego tygodnia niezłe - poniedziałkowa (15 dpo) - 489, środa (17 dpo) - 905. Oby rosła dalej w takim tempie ![]() ![]() Buziaki dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie robie nic niezwyklego, siedze w robocie i zaiwaniam ![]() No ale na wizazyk czas sie znajdzie ![]() Niestety w Ire dzis sie pracjue, procesja jest w niedziele a wolne mamy za to w pierwszy poniedzialek czerwca ![]() Taki ponoc katolicki kraj a tak to wszytko na glowie postawili. Smacznego i odpoczywaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kasia na Próbować podała mi datę porodu 24.01, więc nie wiem, czy i tu nie zmienić? Jutro mam zamiar wybrać się na betę, dam potem znać Pozdrawiam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że zdecydowałaś się tu jednak pokazać. Ja wychodzę z założenia, że co ma być, to będzie i figurowanie na liście tego nie zmieni. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Buziaki ![]() Zmykam sie kimnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolu - wieeeeelka mordeczka dla Ciebie (no i dla Aluni i P.) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
Hej!
Tu mama styczniowa 2008 która co dzień namietnie Was podczytuje ![]() Roxi ogromniaste gratulacje dla Ciebie ![]() ![]() Co do farbowania włosów to ja od wieeeeelu lat farbowałam całe włosy na blond i to platynowy ,więc farba miała zawsze łączność ze skóra głowy.Jak zaszłam w ciążę,to przez te pierwsze 3 miesiące włosów nie farbowałam ,aby dzidzi nie zaszkodzić.Potem jednak w II trymestrze farbowałam sie praktycznie co 2 m-ce. Moj dzidz utodził się zdrowiutki jak rybka więc myślę (tak też twierdził mój lekarz prowadzący),ze rozjaśnianie włosów w ciąży nic nie szkodzi ![]() Co do chwytania koloru- chwyta ale trochę słabiej,kolor przynajmniej w moim przypadku szybko żólkł co nigdy wczesniej czyt przed ciążą nie miało miejsca,ale lepiej mieć troszeczkę zółtego niż odfrost ![]() Teraz jak już jestem ponad 4 m-ce po porodzie kolorek łapie i trzyma się już normalnie ![]() Na zgagę polecam rennie- życie mi uratował ,pod koniec ciąży tak ok 32 tc miałam takie zgagi,że aż strach wspominać.Rennie wtedy tylklo przynosił mi ulgę. na wymioty podobno najlepszy jest imbir no i pistacje chyba ![]() Ja też wymiotowałam.Najpierw się martwiłam ,że nie wymiotuję a potem jak już zaczęłam .. ale dzielnie to zniosłam jak Wy teraz i ok 10tc przeszło jak ręką odjął. Pamiętam,że zapach z lodówki mnie wręcz odrzucał,nawet programów o gotowaniu oglądać nie mogłam.Jadłam sobie kanapki z serem i było ok ![]() Dobra konczę wspominki ![]() Dbajcie o siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wesela to wogóle boję się jak będzie z samopoczuciem, bo choć nie wymiotuję to mdłości mam straszne i to o różnych porach dnia..... czym sobie pomagałaś jak miałaś nudności.....mięta może?
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
aha no to odrosty mozesz sobie zrobić tylko nie wdychaj farby!!!(tak gdzies wyczytałam,że to własnie wdychanie farby może szkodzić.Ja zawsze malowałam włosy w ciąży w ...MASECZCE NA TWARZY
![]() Na mdłości pomagałom mi tylko z tego co pamiętam częste spożywanie posiłków no i guma do żucia ![]() Z miętą to tak miałam ,ze wypiłam i zaraz z kibelkiem się obejmowałam.ale spróbuj - w koncu nic nie zaszkodzi a może tylko pomóc ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
Mam tak samo jak platynowa, tylko, ze bez wymiotów.
Jadlowstret na maksa... Jak jem czesto i pije duzo, to nie jest tak zle, chociaz na imbir i migdaly patrzec nie moge, zajadam sie waflami, sucharkami i tostami z maselkiem, nic innego nie da rady. Obiad jadam na stolówce w pacy i dopóki nie musze tego gotowac to cos tam poskubie, ale nie jest tego za duzo.. W sobote zaczynam 10tc i tez juz powoli sie zmniejszaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
dzisiaj zauwazyłam ,ze mój brzuch jest wiekszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
Moj juz tez sie powiekszyl.. zawsze mialam wkleslobrzuch... a teraz.. hmmm... juz niczego sobie. Ludze z pracy chyba jeszcze niczego nie zauwazyli, ale dla mnie jest róznica, jak bym sie najadla i miala mega wzdecie jednoczesnie
![]() Bozenko, zmien mi date porodu na 5/01/2009. Dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
Zaglądam na Wasz wątek i tak mi się buziol uśmiecha - cudownie widzieć tyle dziewczyn z Próbować... z fasolkami w brzuszkach
![]() ![]() Będe Waszą wierną kibicką ![]() Trzymajcie się cieplutko, Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
U mnie to dopiero 5tc więc króciutko ale brzuszek mam taki jakbym sobie zdrowo podjadła
![]() ![]()
#346 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Ja wczoraj sobie spacerkowałam, później nasz pie uciekł i trzeba było go ganiać więc dodatkowy czas na świerzym powietrzu. Martwi mnie fakt, ze straciłam apetyt. Co prawda mam lekka nadwage ale od początku ciązy schudłam 2 kg. |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W pierwszej ciąży schudłam 2 kg. Potem wszystko nadrobiłam (na końcu miałam 25 kg na plusie) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i zaczynam być do tego tak marudna, że nie zdziwię się jak mój TŻ w końcu się wkurzy ![]() ![]()
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy Wy tez macie obsesję spratania? Nie wiem co się dzieje, ale z miła chęcią wdarłam się do szafy i nie mogę sie oderwac od jej porządkowania. dziś kupiłam 6 pudeł na kułeczkach i rach - ciach porządki się robią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
ja mam ochote na truskawki ze smietana ,zaraz ide sobie kupic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
A ja do godz 12 wesoła i wypoczęta.Od 12 zaczyna się - mdli mnie , wszystko mnie wkurza, drę się na dzieci, rzucam czym popadnie i jest mi okropnie zimno.Jak do 12 nic nie zrobie- tzn pranie, sprzątanie, obiad to potem możemy jechać na kanapkach i mieszkać w chlewiku.I spaaać mi się chce.Nie mogę sobie poradzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Już sprzątnęłam łazienke (łącznie z szafkami w środku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podłogi i odkurzanie zostwie mężowi, jak zawsze ![]() Okna na razie olwewam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
oj niestey mdłości tez mi juz sie zaczynają.
Paulino, posprzatam Ci szafę jak mi napiszesz prace dyplomową. Która coś ostatnio mi nie idzie. Za dużo wrażeń i spraw na głowie, ciagle dopieszczam projekty. |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
ja wlasnie truskawki wsuwam..akurat po nich nie wymiotuje..jeszcze
nawet zupy nie moge zjesc koszmar jakis, boje sie ze znow w szpitalu wyladuje, chociaz poki co nie jest tak zle wczoraj mialam awanture z TZtem bo marudna jestem i leniwa!! taki mam syf w chacie, kuchnia tak mi wali i lodowka tez bleee wszsytko mi smierdzi, plastikowe butelki, woda w kranie i ciagle bym spala oczywiscie obiadow nie gotuje i sniadan TZtowi do pracy nie robie i zaczal sie buntowac, no coz raczki do ![]() bosz 8tc sie konczy moze w koncu sie polepszy chyba sie wypuszcze na zakupy w sobote jakies luzne spodnie sobie sprawie bo mam tylko 1 a kiedys trzeba je wyprac ![]()
#356 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() obecnie 15!!! fasolowych tyczek ![]() j.kwiatek (Justyna, lat 29)Siedlce tp. 01/01/09
Siobhan (Joanna 29 lat) Dublin tp. 05/01/09 krolowaa (Malgorzata 29 lat) Rumia tp. 02/01/09 aniaszew (Ania, 33 lata)Warszawa tp. 06/01/09 pani z herbata (Bozena 27 lat) Shannon tp. 08/01/09 dalicja (Ania 23 lata) tp. 09/01/09 arletap110 (Arleta)Lask tp. 09/01/09 monisia22(Monika, 26lat)dolnoslaskie tp. 10/01/09 slaby wielblad(Monika 31 lat) tp. 10/01/09 Nika83 (Monika, 25 lat) Siemianowice tp. 15/01/09 mumi24 (Paulina, 25 lat) tp. ??/01/09 bezsennosc (Basia,24 lata)Boleslawiec tp. ??/01/09 roxi (Kasia,27 lat)Sosnowiec tp. 25/01/09 g85 (Gosia, 23 lata) tp. 26/01/09 freshona (Agnieszka, 33 lata)Slask tp. 26/01/09
#357 |
Zadomowienie
|
ja ma ten luksus że w tej ciąży nie mam zadnych wstrętów do zapachów,wcale mi nie przeszkadzaja!
pozatym tez mi jest zimno ,na noc musze miec 2 kołdry ![]() i nie chce mi sie sprzatac !z drugiej strony sens niewielki poniewaz za miesiac wyprowadzam sie na swoje ,wreszcie! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Rozeznanie
|
Witam mamusie styczniowe, jak tak dalej pojdzie to cale "probowac" przeniesie sie tutaj, byloby fajnie
![]() ![]() Cytat:
przczytalam wasz caly wateczek i jak czytalam twoje posty to jakbys mnie opisywala, tez mam straszny problem z mdlosciami i wymiotami, wszystko co zjadlam ladowalo w wc, wczoraj bylo juz nawet ok ale dzis juz znowu rzyganko, chodz nie jest juz tak czesto jak jeszcze w zeszlym tygodniu ale to tylko i wylacznie dlatego ze dostalam od doktorka tabletki przeciw mdlosciom, mi juz minol 12 tydzien ciagle sie czuje slobo i sennie, nawet raz zemdlalam w kosciele wiec trzymaj sie cieplo i pij duzo! (no i tez zostalam o jednych gaciach i wlasnie mi przypomnialas ze mialam je wyprac zeby do jutra wyschly ![]()
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsza beta - 4342 mIU/ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.