![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
moje dzisiejsze nędzne U, bo cały dzień poza domem i w ogóle nędznie nędznie nędznie, ale przytyło mi sie ostatnio coś
1. jogurt ze zbożami Zott (ten taki ala Activia) pół wiejskiego lekkiego, jabłko i kawa Necafe Gold z mlekiem 2% 2. grahamka z wiejskim lekkim i rzodkiewką 3. grahamka z wiejskim lekkim, rzodkiewką, pomidorem, banan, Miechów waniliowy 4. wiejski lekki + jabłko 5. miseczka Crunchy z mlekiem sojowym
#332 |
Rozeznanie
|
Auuu trochę się dzisiaj objadłam, ale trzeba było uczcić ostatni dzień długiego weekendu.
Tak wiec proszę o ocenę. ~U~ I. 50 g Cookie Crisp z 3/4 szklanki mleka sojowego, 5 zawijańcy z szynki, ogórka, pomidora i jajka przesmarowanych delikatnie kremem chrzanowym. II. Świeżutka, chrupiąca grahamka z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym, Ice Coffee Słodka Chwila z mlekiem i kostkami lodu, zielona herbata. III. 150g twarogu półtłustego z niebotyczną ilością dżemu wiśniowego i rodzynkami. IV. Kurczak z rożna (duuużo) oczywiście nie żałowałam sobie chrupiącej skórki ![]() V. Serniczek Toruński z TSM-u 150 g, plaster babki kokosowo- czekoladowej, kostka milki z orzechami, znów kilka łyków kefiru z doskoku, kawa z mlekiem VI. 200g serka wiejskiego z ketchupem, orzechami, szczypiorkiem i może kukurydzą konserwową, kawałek nadgryzionej kajzerki mojej mamy ( ![]() To chyba wsio na dzisiaj. Proszę o ocenę ![]()
#333 |
Gość
|
Dzisiejsze moje P:
śn: 2 jajka w majonezie, 5 pasterków szynki z majonezem, kanapki z pastą (pasztet z czosnkiem) (około 4) II śn: też te kanapki z pastą z paszetu (chleb biały lecz na zakwasie - nie bić) Ob: ziemniaki, schab smażony z cebulką, sałatka (sałata rzymska, pomidory, pomidory suszone, ogórek, sos winegret) - duża porcja Będzie: Podwieczorek: kanapki z pastą, reszta sałatki z piątku, może coś małego i słodkiego - może trochę czekolady Kolacja: guacamole (awokado, pomidor, natka pietruszki), czispy - kilka miseczek sosu i kilka garści czipsów Co do II śn - wiem, że niewiele, ale byłam bardzo zapchana śniadaniem. Brzuszek mam mocno zapchany, ale jest to więcej niż kiedyś - jadłam po 800 kcl, więc nie bić, że tak niewiele. Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-05-04 o 17:10 Powód: dopisek |
![]() |
![]() |
#334 |
Rozeznanie
|
Moje U, sponsorowane dziś przez literkę G- jak grzech
![]() 1) owsianko-otrębianka z ziarnami słonecznika, szklanką melko, serkiem homo, kawałek szartlotki 2) kanapka z chleba pełoziarnistego z chudym twarogiem, wędliną drobiową, pół zielonego ogóra 3) schab pieczony bez panierki, gotowane warzywa (kukurydza, marchewka, papryka, fasolka szparagowa- taka mieszanka meksykańska), łycha kapusty z grochem. I grzechy: cukierek czekoladowy- sztuk 1, pół szklanki lodów truskawkowych, kawałek szarlotki, 250 ml budyniu czekoladowego 4) serek homo wanilia 150 g, marchewka 5) serek homo 100 g, marchewka Ruch: 1 h rowerem
#335 |
Raczkowanie
|
Witam was!!!
![]() Jestem pierwszy raz na tym wartku. Chcialabym zrzucic 5 kg wiec za waszym przykladem napisze wam rozklad moich psilkow(dzisiejszych i tych ktre na jutro zaplanowalam) Dzis zjadlam: Ś:kromka grahama z serkiem topionym O:rosól z makaronem, surowka z jakblka, marchewki, pomarancza i banana P:jablko K ![]() No chyba to nie jest wzorowy jadlospis. Mam nadzieje ze mi pomozecie wyeliminowac moje bledy. I jeszcze zjadlam kilka cukierkow_malutkich landrynek, plasterek boczku z grila i 4 cienkie plasterki cienkiej kielbasy Na jutro planuje tak: S:2 lub 3 kromki chleba razowego z serkiem, moze plasterek szynki, pomidor i ogorek O:kotlet z piersi z kurczaka, 1 ziemniak, surowka(jeszcze nie wiem jaka) P; ![]() k:tak jak dzis tj omlet z salatka. i jak?? straszne to co jem?? |
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() To co mi się rzuca w oczy i absolutne podstawy: konieczne jest pięć posiłków. w każdym posiłku MUSI być białko - jabłko to nie jest posiłek. owoce w pierwszej połowie dnia i oczywiście ZA MAŁO i BRAK NNKT
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
U: postanowiłam policzyć dziś kcal i oto moje wyniki->
ś: (250kcal) 1 kromka żytniego 150g serka wiejskiego zwykłego dużo sałatki (sałata, pomidorki, rzodkiewka, szczypiorek z olejem z p.w) kawa z mlekiem IIś: (450kcal)220g jogurtu naturalnego 1 łyżka zarodków, 5 łyżek mixu-> musli i otrąb żytnich 2 jabłka O: (350kcal) 50g ryżu brązowego 5 kotletów sojowych wymieszane z resztką warzyw na patelnie parę(ok 6) krążków ziemniaka smażone na teflonie miseczka buraczków z cebulka i olejem z p.w sałatka jak w Iś później: kawa z mlekiem grapefruit (70kcal) rower - 1h P: (230kcal) 150g jogurtu naturalnego 2 łyżki zarodków grapefruit K: (300kcal) 2 kromki żytniego z słonecznikiem 100g serka wiejskiego 2 plastry polędwicy z indyka pomidorki (8szt), rzodkiewka(3 szt), kawałek papryki i duzo szczypiorku kawa zbożowa z mlekiem ->w sumie 1650 kcal |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
R
powracam po długim, grzesznym weekendzie ![]() ![]() 1. placek owsiany - jajko, białko, ok 70g białego chudego sera, 2 czubate łyżki otrębów owsianych + marchewka 2. ok. 150g kurczaka w sosie pomidorowym (własnej roboty - z soku pomidorowego i przypraw) + jakieś 200g kalafiora 3. bomba witaminowa ![]() ![]() 4. wpadnie homo z marchewką Edytowane przez brena Czas edycji: 2008-05-04 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Rozeznanie
|
R
![]() Śniadanie: dwie kromki razowca sałata chudy twaróg (125 g) pomidor szczypiorek 2 Śniadanie: homo naturalny trzy garści NNKT (słonecznik, pestki dyni, migdały) Obiad: filet z pangi (200 g) sałata polana jogurtem nat Kolacja: serek chudy 150 g pomidory ze dwa Kuuupa ![]()
#340 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#343 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się boję, jakbym ja policzyła, wyszłoby pewnie 4000 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Rozeznanie
|
Malinko Ano lubię, lubię
![]() ![]() Bułeczka z masełkiem orzechowym crunchy i dżemikiem (szczególnie wśniowym) to chyba najlepsza rzecz ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Jeszcze doszedł Big Milk wieczorową porą ![]()
#350 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Proszę Cię bardzo, trochę mi ślinka ciekła podczas czytania Twojego jadłospisu ![]() Big Milka też bym zjadła. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
właśnie domyślałam się, że o to Ci chodzi
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Ojejjjjjjjjjjj... Jak wy mało jecie... Jestem tutaj pierwszy raz i normalnie mnie zatkało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze dzisiaj było traagicznie(imprezka) Ś: owsianko-otrębianka na 1 szkl. mleka 0,5 wody z łyżeczką budyniu i połową jabłuszka O: pieczony kurczak, ziemniaki, sałata ze śmietaną D: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() K: trochę wędlinki, sałatka warzywna z majonezem i jeszcze kawałek ciasta Potem jeszcze 2 wafle ryżowe z jogurtem naturalnym dżemem i jabłuszko Od jutra zaczynam..yyy...mam nadzieje że zapisując wszystko tutaj będzie inaczej... *** Na codzień jadam trochę inaczej tylko te imieniny.. Edytowane przez MartaS1992 Czas edycji: 2008-05-04 o 21:21 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Wtajemniczenie
|
Moje U :
śniadanie : 2 parówki drobiowe, 2 kromki żytniego ze słonecznikiem, ketchup, musztarda, pomidor, ćwiartka średniej cebuli, 5 rzodkiewek, 2 liście sałaty, 5 łyżek serka wiejskiego II śniadanie : kawałek ciasta drożdżowego z rabarbarem i kruszonką, serek homo o smaku owoców leśnych 180 gr, szklanka kakao : 200 ml mleka 2 % + łyżeczka kakao, jabłko obiad : 3 ziemniaki, kotlet schabowy pieczony przyprawiony fit upem, mizeria : ogórek zielony, koperek, szczypiorek, kilka łyżek jogurtu naturalnego deser : kilka plasterków świeżego ananasa, 2 łyżki homo waniliowego podwieczorek : miseczka budyniu czekoladowego, kilka łyżek płatków migdałowych kolacja : jajecznica z dwóch jajek, pół pomidora, kromka chleba żytniego, plasterek polędwicy sopockiej
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje. Wydaję mi się, że jakbym dodała zupę, cały serek, więcej owoców to zrobiło by się z tego P, a to ma być U.
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym od zupy czy serka przy Twojej aktywności być nie przytyła na 111111111111%
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Wtajemniczenie
|
Zupy nie jadłam, bo nie było. Mama gotowała zupy specjalnie dla mnie gdy byłam na P, teraz przestała je gotować. Co do serka to sama nie wiem czemu zjadłam tylko 2 łyżki, po pierwsze nie miałam ochoty, musiałabym go wcisnąć na siłę - a z jedzeniem na siłę kojarzy mi się P.
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Rozeznanie
|
Jutro chyba będzie ważenie, trzymajcie kciuki :P
Tymczasem dzisiejszy jadłospis R: I 3 łyżki musli naturalnych, 2 otrąb, 200 ml mleka, 1,5 łyżki budyniu bez cukru, śliwka suszona, jabłko, pół serka wiejskiego II kanapki : 2 kromki razowego, ok.50 g twarogu chudego, sałata, plastry pomidora i ogórka III 65 g kaszy jęczmiennej z warzywami (gotowy produkt), pół tuńczyka, z 50 g mięsa wieprzowego (miało być więcej ale tylko tyle wyłowiłam z sosu który mama zrobiła na obiad, reszta była jakaś tłusta), sałata ze szczypiorkiem, jogurtem naturalnym, kapką octu jabłkowego i przyprawą Fit up IV podwieczorek pod znakiem NNKT:P: 100 g makreli wędzonej, pół pomidora, 10 orzechów ziemnych (20 pojedynczych), garść słonecznika V serek wiejski ze szczypiorkiem (dlatego tak mało i praktycznie samo białko bo się powoli szykuję spać ![]() Bardzo proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Przyczajenie
|
R (77kg do zrzucenia ok 20 kg)
jeżeli chodzi o moją dietkę to na śniadanie jadam zazwyczaj Actiwie z owsianką, platkami quinoa, lnem i płatkami orkiszowymi ok 400kcal II. śniadanie grejpfrut + jabłko/gruszka, 4 migdały - 150 kcal III. odżywka białkowa 200kcal (po treningu) obiaad rybka (niepanierowana) lub piers z kurczaczka lub indyczka grillowana zazwyczaj + pomidor, ogórek, sałata, czasem ryż brązowy ok 400kcal podwieczorek serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewka i kromka chleba orkiszowego (pieke sama ![]() a przed snem pije specjalne buiałko na noc Rano na czczo ćwicze a6w, ok 13 godzinke jeżdzę na rowerku i wieczorkiem jeszcze troszke na twisterku. Również poproszę o pomoc ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.