|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY? Pytanie...
droga zafirah coz to za kolor http://fotoalbum.ee/photos/NataljaU/14852141
#332 |
Rozeznanie
|
mini: wyglada mi to na chłodną 5, ale trudno ocenic bo troche mi monitor w pracy przyciemnia
![]() Shade: a zapraszam w styczniu, czemu nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam teraz troszkę ciemniejsze odcienie majirel, a mianowicie 5,07 i 5,12. W sumie chciałam 5,71 i 6,22, ale postawiłam na brąz. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że taka mieszanka chłodnych odcieni zlikwiduje już rudość, w moim wypadku złoto-miedzianą. Trzymajcie kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Ooo!! To czekamyyy!! Ciekawe czy pomoże. Ja już jestem po 2 myciu włosów i niestety po Kolestonie 6.71 wylazły miedziaki.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
No ja chyba w końcu też strzelę sobie jakąś mieszankę Majirelków
![]() ![]() A.. jeszcze inne pytanko.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
ja jutro ide do fryzjera robie te cieniutkie blond pasemka.. troche sie obawiam;/
#338 |
Zadomowienie
|
Super Mini1991! Ciekawe jak wyjdzie.. A planujesz ich dużo? I na jaki wyjściowy kolor?
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
powiem Ci ze teraz mam duze odrosty. takiego mysiego brązu koncówki i gdzieniegdzie wrecz czarny:/ no i na całych włosach miedziano rude refleksy :/ ciekawe jak to wyjdzie.. obawiam sie bo strasznie mi w blondzie..
taki mam typ urody.
#340 |
Zadomowienie
|
Mi też jest strasznie w blondzie...
![]() ![]() ![]() A czy ktoś odpowie na mój wcześniejszy post z zapytaniamiiiiii? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
Shade: Luo i Majirel maja rozne wody utlenione bo tez efekt farbowania ma byc inny - Luo daje taka swietlistosc, lekkosc a Majirel calkowite jednolite pokrycie.
teraz proporcje: na 1 tubkę farby potrzebujemy 75 ml oksydantu, czyli na pol tubki - niecale 40 ml. proporcje wszystkich farb l'oreala sa 1:1,5. i polecalabym jednak uzyc polowy tybki na odrosty bo pisalas, ze masz raczej geste wlosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
dokładnie ja mam to samo.. ale chce miec ładny brązik chłodny bez miedzi!!
#343 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podoba mi się kolor włosów Edyty Herbuś:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1223643430 Podobno przypomina on odcień : majirel 5.02 Ciekawe czy wyjdzie na ciemnych włosach ![]() Edytowane przez izzie Czas edycji: 2008-12-06 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Podczytuję ten wątek i też marzy mi się zimny kolorek ![]() Bardzo mi się spodobała ta farba LuoColor w odcieniu 6.07 lub 6.12. Czy ona jest dostępna tylko poprzez Allegro? U mnie jeden zakład fryzjerski pracuje na produktach Welli, a drugi na farbach drogeryjnych ![]() Ja do tej pory farbowałam Jasnym Brązem z L'oreala (Casting). Jednak ten kolor jest taki czekoladowy, ciepły (zał. fotkę) Chcę jakiejś odmiany ![]() Czytałam wątek, ale czy możecie mi jeszcze raz wytłumaczyć jak się stosuję tę farbę LuoColor. Wiem tylko, że trzeba trzymać 20 minut ![]() Czy do jej rozrobienia potrzebny jest mi utleniacz? Jeśli tak to ile procent? Jakiej firmy? Może jakiś polecicie? Czy konieczne jest umycie włosów po farbowaniu tym specjalnym szamponem LUO Post? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi ![]()
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Annaluka Luo to farba trwała, delikatna, można rzec wielotonowa, nadająca świetlistość (jak coś to mnie poprawcie
![]() Ja nie myję Post color. Zwyczajnie, szamponem codziennego użytku, chociaż może Post by coś polepszył.. ![]() Oprócz Allegro farby są dostępne w hurtowniach i sklepach fryzjerskich lub czasem w salonie. Jak coś jeszcze to pytaj ![]() Ps. A kolor obecny masz cudny! ![]() ![]() Edytowane przez Shade_23 Czas edycji: 2008-11-12 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Rozeznanie
|
do farb Luo jest specjalny oksydant Luo - wlasnie 7,5%, natomiast szampon Post Color sluzy tylko do mycia wlosow bezposrednio po zmyciu farby - zamyka on łuski wlosow co nadaje wlosom gladkosc i przede wszystkim zatrzymuje pigmenty we wlosach na dluzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() A na zdjęciu to spierający się Casting. Wystarczy poczekać tylko 3 miesiące po farbowaniu i wtedy jest ten ''ładny'' brąz ![]() ![]()
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Przyszły moje farbeczki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Już po
![]() ![]() ![]() ![]() Ja tam jestem zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
zobaczymy za kilka dni..
#352 |
Zakorzenienie
|
Liczę na to, że nic się nie zmieni, a nawet jak, kolejne farbowanie powinno zrobić z tym porządek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
No, no, noooo!! To teraz jesteś nasz "królik doświadczalny"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak już wreszcie wyjdę z tego mojego "czarnego brązu" to rzecz jasna wrócę do wychładzania kolorku i też zaczne mieszać farby ![]() Madziunia a Ty nam pisz jak się sprawują włosy po kolejnych myciach!! Ja po 5.1 do dwóch myć miałam idealnie zimny, jednolity kolor.... a potem klapa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Shade, mam nadzieję, że u mnie nie będzie klapy. W końcu użyłam wszystkiego, co możliwe do neutralizacji ciepłego odcienia.Ale pożyjemy, zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
jestem bardzo ciekawa
![]()
#356 |
Zadomowienie
|
A ja znów mam pytanko
![]() ![]() Przy okazji wklejam Luo 6.07 - tu wyszedł ciemniej niż na palecie załączonej przez madziunia80. Nieco mniej mi się podoba. ![]() A i jeszcze taka mała prywata.. Zaczynam się zastanawiać czy nie zrobić sobie... uwaga... zielonych pasemek! Buahaha!! No co... powiało by chłodem! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
hahaha
![]() ![]() jesli chodzi o 6.22 to jest to jeden z ladniejszych szatynow w mojej opinii, nie jest taki szary jak na tym zdjeciu. nie wiem co masz na mysli piszac o "wlasciwosciach" - chodzi o to czy jest chlodny? jak najbardziej. * miedz co prawda uzyskuje sie trwala farba i wychodzi cudownie ale moja intensywna miedz ktorą noszę od kilku miesiecy na wlosach po dwoch tygodniach tez wydaje mi sie juz splukana choc podobno to tylko moje wymysly jak twierdza koleżanki ![]() Edytowane przez Zafirah Czas edycji: 2008-11-16 o 22:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() 6,22.... CHŁODNYYY?? Miauuuuu!! ![]() ![]() Kurka... do fioletów to ja też mam sentyment... ![]() Zafirah może porównaj nam go do jakiegoś metalika (np 6.07) lub pipiela (6.1)... |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Shade, 6.22 przy moich rozjaśnianych włosach wyszedł pięknie, ale spłukał się po pierwszym myciu niemal całkowicie, niestety do rudości, tzn. powstał taki jakby zgaszony karmel.
A po mieszance 5,07 i 5,12 moje włosy po praniu ciut jaśniejsze, ale ciągle chłodne, pikne. Mam nadzieję, że nie bedą się już mocno wypłukiwać. Ile to jeszcze może potrwać?? hmmm.... |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
witajcie,
ostatnio podczas dazenia do naturalnego kolorku moich wlosow zrobilam stttttrzaszna zbrodnie na moich wlosach a teraz na kolanach blagam o pomoc. ale od poczatku:kiedys jakies 5 lattemu mialam cudne naturalne grube wloski ech... ale ze jestem glupia nad wyraz poszlam do salonu na pasemka mialy to byc NITECZKI wyszla AUTOSTRADA ![]() ![]() 1 zdj jak bylam mala 2 naturalne wloski...jak bylam duza:P 3i4 obecne...no i teraz sie zastanawiam czy to przeblyski rudosci czy czerwieni i czy da sie dojsc do naturalnego kolorku lub bardzo zblizonego chlodnego odcienia ?
cierpliwość to geniusz ... DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK.... paula darcy dukan 68 ![]() ![]() Edytowane przez olunek Czas edycji: 2008-11-17 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.