![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: A kto studiuje prawo?
Uff... uspokoiłyście mnie, dzięki
![]()
![]() |
#332 |
Przyczajenie
|
hej, ja na razie koncze gimnazujum ale juz staram sie orientowac co i jak w tej kwestii. wybralam juz szkole, profil :pol-hist.
jako drugi jezyk mam do wyboru wloski lub lacine.. caly czas myslalam o wloskim, ale teraz jak przeczytalam ze i tak lacina mnie nie ominie to sie nad tym zastanawiam, co radzicie? a mature trzeba zdawac dodatkowo tylko z historii wosu czy czegos jeszczE? z gory dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co matury, odpowiedź znajdziesz na www uczelni, które Cie interesują.
![]() |
![]() |
#334 |
stary jednooki dachowiec
|
Dokładnie.
Łacina w takim zakresie (3 lata nauki) nie będzie Ci potrzebna. Z włoskiego przynajmniej będziesz miała pożytek. ![]()
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Konto usunięte
|
wiecie moze jak to wyglada z przepisywaniem sie po 1 roku z uczelni w innym miescie(poziomowo wzglednie slabszym- szczecin), do poznania? ponoc u nas w sz-n jest wiecej zajec na 1 roku i programowo mamy wiecej pkt. tylko jak to wyglada z przenoszeniem sie? trzeba miec jakas wymagana srednia,czy jak? bo jesli nie dostane sie poza sz-n to planuje przeniesc sie po 1 roku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;18448407]wiecie moze jak to wyglada z przepisywaniem sie po 1 roku z uczelni w innym miescie(poziomowo wzglednie slabszym- szczecin), do poznania? ponoc u nas w sz-n jest wiecej zajec na 1 roku i programowo mamy wiecej pkt. tylko jak to wyglada z przenoszeniem sie? trzeba miec jakas wymagana srednia,czy jak? bo jesli nie dostane sie poza sz-n to planuje przeniesc sie po 1 roku[/QUOTE]
najlepiej zadzwoń do dziekanatu w poznaniu i zapytaj, bo na każdej uczelni to inaczej wygląda ![]()
![]() |
#337 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
stary jednooki dachowiec
|
Poszukaj w internecie regulaminu studiów tej uczelni.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;18448544]tylko,że ja dopiero od października zaczynam 1 rok, tak tylko bym chciała na przód wiedzieć
![]() to nie szkodzi ![]() ![]()
![]() |
#340 |
kosmitka
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;18448407]wiecie moze jak to wyglada z przepisywaniem sie po 1 roku z uczelni w innym miescie(poziomowo wzglednie slabszym- szczecin), do poznania? ponoc u nas w sz-n jest wiecej zajec na 1 roku i programowo mamy wiecej pkt. tylko jak to wyglada z przenoszeniem sie? trzeba miec jakas wymagana srednia,czy jak? bo jesli nie dostane sie poza sz-n to planuje przeniesc sie po 1 roku[/QUOTE]
To zależy od uczelni, od prowadzącego i liczby godzin. Mogę to opisać na swoim przykładzie - studiuję w Olsztynie i chcę teraz po I roku przenieść się do Gdańska, okazuje się, że wszystkie przedmioty są przepisywane poza Historią powszechną państwa i prawa - ten wykładowca nie przepisuje. Z technicznego punktu widzenia oznacza to, że mimo że decyzję o przeniesieniu podejmuje dziekan wydziału za zgodą mojego dziekana to i tak do moich obowiązków należy uzgodnienie z wykładowcami przepisania oceny ![]()
![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale pomimo tego, że nie jest łatwo z tym, to radzę uciekać z UWM- u jak najdalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
kosmitka
|
Spaza z nieba mi spadłaś
![]()
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
jaki jest limit miejsc na UWr na prawo wieczorowe i dziennie ( jakie byly w tamtym roku jesli ktos pamieta).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różnica jest ogromna, na nic w świecie nie chciałabym tam wrócić. Na pewno poziom jest o wiele wyższy- utrzymuję kontakt z ludźmi z roku z olsztyna i mam porównanie- b.często to co u nas wymagają jako podstawę, to oni nie mają kompletnie o tym pojęcia, albo w ogóle nie przerabiają podstawowych ustaw ![]() ![]() jeśli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem ![]() ![]() Edytowane przez Spaza Czas edycji: 2010-04-09 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
kosmitka
|
Spaza pomęczę Cię na PW
![]()
![]() |
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
Dwa lata temu nie bylo w ogole problemow z przeniesienem, praktycznie wszyscy, ktorzy wywiazali sie z obwiazkow na uczelni, nie mieli zadnych poprawek i mieli wzglednie dobra srednia (powyzej 4.0) dostali dezycje o przeniesieniu.. Niestety, teraz na UAM zmienila sie osoba wydajaca postanowienia i wszyscy dostali odmowe, uzasadniona brakiem miejsc. Jest jednak latwy sposob na przeniesienie. Jesli nie pojdzie Ci na maturze, popraw ja, zloz dokumenty do Poznania za rok i od razu podanie o przepisanie na rok drugi. Wszystkie osoby, ktore wykorzystaly ten sposob zostaly przeniesione. Poza tym w Szczecinie wcale nie jest tak latwo jak mogloby sie zdawac osobom spoza uczelni, ale wiadomo poziom to jedno, a prestiz to drugie... Dlatego tez chcialabym sie przeniesc ![]()
62-60-54 ![]() Edytowane przez SailorMoon Czas edycji: 2010-04-10 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
kosmitka
|
Spaza dotarło, dziękuję bardzo. W sobotę dostawałam po kilka takich samych pw od jednych, a zero od drugich. Łącza z wiadomych względów były bardzo przeciążone.
Dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
A ja mam takie pyt odnosnie tego kierunku: czy któraś przenosiła się z zaocznych na dzienne? Jak to wygląda? Chce iść na zaoczne prawo w nast roku. Nie myśle o dziennych ponieważ bede bronić licencjatu z mojego 1 kierunku-anglistyki i boje sie, że nie wyrobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
nie ma problemu z przeniesieniem jeśli tylko masz wystarczającą średnia
![]() Na pewno lepiej przenieść się po I roku bo jest łatwiej, niezależnie na którym roku się przenosisz na dzienne z zaocznych liczą ci średnią od początku studiów (więc lepiej jak ci podsumują I rok aniżeli 3 lata bo to różnie bywa i z czegoś może zawsze się noga podwinąć) Powodzenia życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
Dziękuje bardzo za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
To zależy od uczelni,na UJ musiałabyś ponownie przejść rekrutację i wpisać się od razu na drugi rok.Średnia nie ma znaczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Rozeznanie
|
oliwka_ jak Ci się podobało na uam? Ja jestem na pierwszym roku, na nowych zasadach, brak warunków dla pierwszego rocznika i nauki jest coraz wiecej i więcej
![]() ![]() Potwierdzam, że chyba lepiej być 1 rok na zaocznych i potem się przenieść na zaoczne, jeśli ktoś ma pewność, że i tak by się dostał z rekrutacji.... ![]() Tak w ogóle to witam studentki prawa, ja obecnie jestem w fazie zalamania, ale wiem, że muszę dać radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
Ty także na 1 roku? W jakim mieście studiujesz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jest moze ktos ,kto od pazdziernika zaczyna prawo zaoczne na UAM?? Z checia pogadam ![]()
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny!
A ja tak z innej beczki, macie może jakieś materiały z historii Polski i z historii powszechnej? te nieszczęsne różnice programowe do nadrobienia. :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
na 3 ,studiuję w Krakowie,ale z tego ,co widzę moje koleżanki z różnych zakątków Polski przeżywają obecnie kryzys na na prawie-u mnie się zaczął chyba od półmetka
![]() gagateczkaaa-to zależy z którego wydziału materiały potrzebujesz? Edytowane przez twizzy Czas edycji: 2010-04-20 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.