|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam się, że nie zrozumiałam co Ania miała na myśli
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziś jak zwykle 4 rano obudziły mnie mdłości a o 5 leciałam do ubikacji. Modliłam się w pracy żeby tylko nie chciało mi sie tam wymiotować. Nikomu w pracy jeszcze nic nie mówiłam, chcę to zrobić jak w piatek pójdę do lekarza i da mi zaświadczenie. Chociaż zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Kiedy wy zamierzacie powiedziec o tym pracodawcy?
Mam też nadzieje,że trafie na dobrego lekarza, bo z tego co pisałyście nawet prywatny może źle potraktować. Tak myślę sobie czy nie wziąć już krótkiego zwolnienia lekarskiego, bo czuje sie fatalnie i pracę mam stresującą plus dojazdy. |
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie nie mam potrzeby brać zwolnienia choć przyznam, że z chęcią bym odpoczęła. Ale jeśli Ty sie tak żle czujesz to lekarz powinnien dać Ci zwolnienie. Porozmawiaj z nim.
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko, Cass ma rację, jeśli się źle czujesz to lekarz bez problemu wypisze Ci zwolnienie.
Moim pracodawcą jest mój tata z jednej strony to fajnie, ale z drugiej nie moge sobie "od tak o" pójśc na całą ciążę na zwolnienie mimo dobrego samopoczucia jak robi wiele dziewczyn. Pewnie jeśli będe szła na zwolnienie to wtedy kiedy bym się juz naprawdę źle czuła, narazie nie ma takiej potrzeby. W sumie pracę mam typową przed komputerem więc nie ma mowy oprzemęczaniu
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh, Cass artykułu nie napisała ale wkleiła go kiedyś na pewnej stronie i strasznie mi się spodobał ... chociaż on już mnie traktuje wyjatkowo ...np. "dla Ciebie wszystko" ![]() j.w koleżanka juz po laparoskopii - pisała ze narazie wszystko ok! Wyników jeszcze nie zna, wiec czekamy
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba dawno to było...
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z przyjaciółka musi być dobrze.. |
|
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
Hm...to u mnie chyba nic jeszcze na usg nie wykaże skoro z moich obliczeń to 5tc i 4 dc??
Kurczę, mam nadzieję, że coś już będzie....:/ Od dzisiaj łykam juz kwas foliowy ![]() Słyszałam, że łatwiej jest schudnąć gdy się nie karmi dziecka piersią, bo wtedy można stosować dietę, a maleństwo na tym nie ucierpi. |
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Truheart denerwujesz sie już? Ja staram sie nie myśleć o jutrzejszej wizycie bo jeszcze bardziej sie stresuje O której masz wizytę?
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2008-11-17 o 16:07 |
|
|
|
|
#342 |
|
Wtajemniczenie
|
No mój Tz też mi się przymila jak tylko potrafi
nie powiem odpowiada mi taki stan rzeczy Też mnie dzisiaj brało, żeby po test lecieć
|
#343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A sam sobie wymyślił, tzn przeczytał w jakimś artykule, że jak kobieta urodzi dziecko to mąż idzie w odstawkę ... co się mu otłumaczyłam ze to tylko niektóre tak mają
|
||
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
No mój mąż też sie stara, nawet sprzątać zaczął
![]() Mnie również pobolewa brzuch ale tak jak przed@, nie mam silnych skórczy.Najśmieszniejszy jest ten brzuch, bo ja zawsze miałam bardzo płaski brzuch i teraz mi zaczyna wystawać poza spodnie i wszystko mnie ugniata w weekend pokazywałm Tz takie specjalne spodnie ciązowe i zaczął się śmiać że już się zaczyna...chodziło mu o to że garderobę będe musiała wymienić!Tylko żeby to 12 tygodni szybko zleciało, bo one są najbardziej niebezpieczne! |
|
|
|
#345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć pewnie wejdę później, bo moja siostra jest na 13.10....pani w rejestracji była bystraCytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym chciała żeby ten I trymestr już minął
|
|||
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez sensu. Każda jakieś tam obawy ma, ale nie można im się poddawać |
|
|
|
|
#347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko że niestety mamy takich lekarzy ![]() Już niedługo i będę wiedzieć na pewno co i jak. Zazdroszczę wam truheart i cass że jutro macie wizytę. Napiszcie koniecznie co wam powiedzieli. Pozdrawiam i trzymam za nas wszystkich kciuki Edytowane przez AsssiiA Czas edycji: 2008-11-18 o 00:21 |
|
|
|
|
#348 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie moge się doczekać wizyty, bo to będzie pierwsza
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Już jestem po wizycie Weszłam bez kolejki bo moja mamcia z rana już zadzwoniła i poprosiła o ekspresowe przyjęcie. Zdąrzyłam zdjąć kurtkę i TŻ połozyć na kolana i już pani doktor mnie wywołała Zapytała sie kiedy miałam ostatnią @, wyliczyła mi termin porodu (3 lipca) i kazała wskoczyć na fotelik. Zrobiła mi cytologię ( troszkę niemiłe uczucie, takie skrob skrob, ale dało sie wytrzymać), obejrzała wszystko dokładnie a potem zbadała palpitacyjnie. Stwierdziła tyłozgięcie macicy, troszkę sie przestraszyłam ale uspokoila mnie ze to nic groznego i że w ciąży mi sie wyprostuje. Dała mi skierowanie na wszystkie badania (mam je zrobić dopiero kilka dni przed następną wizytą, którą mam 15 grudnia (wtedy zrobi mi dokładne usg bo dzidziusia bedzie dobrze widac). Aha i dostałam globulki bo zauważyła infekcję (która niestety powraca u mnie) A tak pozatym wszystko oki, ciąży sobie nie uroiłam, fasolka siedzi sobie w brzuszku ![]() Truheart, czekamy teraz na Twoje relacje z pierwszej wizyty
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze trochę..Też mam tyłozgięcie ![]() Po lekarzu mam jeszcze parę spraw do załatwienia więc pewnie dopiero wieczorem opiszę jak było
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
tez mialam tylozgiecie, a teraz to nie wiem, przy nastepnej wizycie sie zapytam czy moze po ciazy mi sie szyjka wyprostowala
![]() a co do karmienia piersia, to ja wciaz karmie i tak przed ciaza wazylam 50kg i z taka waga zaczynalam ciazowy stan do porodu wazylam 62kg, tuz po porodzie stracilam kilka kilogramow i waga osiagnela 56kg, a na dzien dzisiejszy waze 48kg. Wiec dziewczyny, karmienie wyciaga, diety specjalnej nie mialam, a jadlam duzo, ale nie moglam jesc mleka i przetworow mlecznych typu zupy mleczne, kakao, kefiry, jogurty itp bo maly mial kolki, ale po 2 miesiacach wrocilam do mleczka i najwazniejsze ze z malym okej. A ja nadal jem wiecej niz TZ a waga ucieka ze mnie. Dziecko wyciaga, jemu przybywa kg a mi ubywa mam nadzieje ze juz stop bo mam 161cm wzrostu i 48kg... wiec wiecej schudnac nie chce a planuje karmic do 1 roku zycia dziecka.
|
#352 |
|
Wtajemniczenie
|
Cassandra ale Ci zazdroszczę
fajnie, że masz spoko lekarkę soczkiem oczywiście ![]() Anisia25 to ja z podobną wagą będę startować - 49 kg choć ostatnio przez te mdłości trochę schudłam.
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam 67cm ciezko troche odzyskac mi talie ale to byl moj odwieczny problem wiec przestalam sie przejmowac
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
No to i ja jestem po wizycie
![]() Na początek było godzinne opóźnienie...no, ale trudno, posiedziałam sobie z siostrą, która miała wizytę przede mną. Pan doktor nie chciał robić usg, bo stwierdził, że będzie mało widać i szkoda pieniędzy, ale ja się uparłam i mam ![]() Tak więc całe 2,7mm fasolki z bijącym serduszkiem mieszka u mnie Następną wizytę mam 02.12, na którą mam przyjść z wynikami sterty badań. Muszę jechac do laboratorium już jutro, bo w przyszłym tygodniu nie będzie mnie w Polsce. Lekarz bardzo fajny, tylko ta wizyta jakaś taka na wariata, że zapomniałam spytać o kilka spraw. Przy następnej wizycie muszę sobie spisać na kartę pytania
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam skierowania na badania: morfologia, mocz, WR, glukoza na czczo, grupa krwi. Chciałam juz dzisiaj zrobić te badania ale pani powiedziała, że jeszcze za wczesnie bo wizytę mam dopiero na 15 grudnia a wyniki muszą być "świeże", także mam je wykonać 3 dni przed następną wizytą. Fajnie, że miałaś już USG. Mi nie chciała zrobić też stwierdziła, że to za wcześnie. Jestem cierpliwa, poczekam jeszcze ten miesiąc ![]() Najważniejsze, że fasolka jest w brzuszku
|
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie sobie wyliczyałaś termin ![]() Cytat:
![]() ........................ byłam dzisiaj na becie - dzzwonie do przychodni, pytam o betę a pani 3 razy do słuchawki "ale jakie badanie pani chciała zrobić"? aż wkońcu powiedziałam ze chce sprawdzić czy naprawdę jestem w ciązy! A ona mi na to: aaaaa test ciążowy?![]() pokłuła mnie troszke, zapłaciłam 35 zł i wyniki jutro ... mają być ok 11, ale odbiorę dopeiro po 15. Dzisiaj miałam małą rewolucję w pracy bo zmieniałyśmy biuro - teraz pracujemy w hotelu i już nie będziemy marznąć / a jak się szło do WC to prawie tyłek przymarzał A ja w moim stanie to nie mogę marznąć - oczywiście szef jeszcze nic nie wie
|
||
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To teraz już możecie ze spokojem spaść na dolną listę na "Próbować..." A jaki terami pan doktor Ci wyliczył? noi gdzie Ty się wybierasz? Na wakacje?
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to się świetni funfle okazali![]() Powiedział żebym uważała żeby sie nie przeziębić, że to wczesna ciąża, ale żeby się nic nie martwić i tyle ![]() A jadę do siostry ciotecznej na obronę do Perugii ona też w dwupaku, byłyśmy dziś razem u pana doktora takie mini wakacje
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za facet ![]() No to życzę Ci udanych mini wakacji A powiedz mi jak to jets z wizytą u gina z TZ-tem .... .... bo ja się zastanawiam czy zabrać mojego ... i byłaś prywatnie?Edit. moja przyjaciółka po laparoskopii - jajowody drożne ale ma ogniska endometriozy ... czy to się jakoś leczy? Co z fasolką? Kurcze zamiast się cieszyć moim stanem to ja się martwię o nią ...
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-11-18 o 17:20 |
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do przyjaciółki to ja niestety nie wiem ale chyba lekarz jej coś powiedział? coś poradził? będzie dobrze, musi być |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

...np. "dla Ciebie wszystko"

fajnie, że masz spoko lekarkę
soczkiem oczywiście