Płaski brzuch - walczymy razem :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-09, 14:48   #331
Jahstina88
BAN stały

Talking Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
wieczorem. rano nie mam czasu, bo się spieszę do szkoły.
ja planuję ruszyć z ABS po a6w, bo naprawdę wnerwia mnie ta dolna partia brzucha ;d ciężko jest?

jak dla mnie abs to była czysta przyjemność... nie to co a6w, także myślę, że skoro wytrzymałaś już tyle szóstkę to z absem sobie dasz radę na relaksie

ja też wieczorem ćwiczę bo tylko wtedy mam czas oO.
Jahstina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-09, 19:16   #332
Majeczka993xy
Rozeznanie

Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)

a ja sobie ostatnio odpuscilam cwiczonka bo strasznie duzo nauki mialam ;/ ehh ale biore sie do roboty ;D !! od dzis?? moze ! moze napewno !;D
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-09, 23:40   #333
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

ja dzisiaj cwiczylam ABS- tak na sprobowanie chcialam zobaczyc, co to w ogole jest..
i tak jak jahstina88- zrobilam je na pelnym relaksie. ale tez mam za soba 27.dzien a6w
jeszcze tylko.. 15 xd
Stary 2009-01-10, 10:33   #334
Brenda_21
Zakorzenienie

GG do Brenda_21 Send a message via Skype™ to Brenda_21

a ja własnie zrobiłam "ja chce mieć taki brzuch" + swoje ćwiczenia na boczki, no i 300 podskoków skakanką. a wieczorkiem hula hop i rowerek. trzeba mieć ładny brzusio
Stary 2009-01-10, 20:56   #335
ishee
Przyczajenie

To i ja się dołączam, też marzy mi się płaski, umięśniony brzuszek Na początek zacznę od skoków na skakance, bo bieganie planuję dopiero na wiosnę. Nie będę czekać, aż spadnie mi tłuszcz z brzucha, tylko od razu zabieram się za brzuszki, żeby wzmocnić mięśnie i ogólnie zadbać o sprawność ciała, bo cienko z moją kondycją Zrobiłam dzisiaj parę podskoków na skakance i kolka mnie złapała Znalazłam fajne ćwiczonka w starym numerze "Shape'a", narazie będę je wykonywać, a jak już trochę się wzmocnię, to spróbuję z A6W. Co do jedzenia, to nie planuję rygorystycznej diety, po prostu mam zamiar mniej jeść, ograniczyć trochę słodycze i chipsy pić dużo wody mineralnej. Białe pieczywo zastąpić ciemnym, ale z makaronów nie potrafię zrezygnować hehe ale od czasu do czasu chyba nie zaszkodzi Wolę jeść w miarę wszystko, w małych ilościach, ale za to dużo ćwiczyć, niż odmawiać sobie tego, czy tamtego.. Chcę sobie jeszcze kupić hula hop, na Allegro widziałam takie fajne, z wypustkami. Ogólnie to chcę trochę schudnąć z całego ciała. Ćwiczę z hantlami 2kg - ćwiczonka na ramiona z płytki Tamelee.
ishee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 23:04   #336
Brenda_21
Zakorzenienie

GG do Brenda_21 Send a message via Skype™ to Brenda_21

ach szkoda, ze nie umiem przyspieszać czasu.. nie mogę się doczekać efektów mojej pracy..
Życze Wszystkim kolorowych snów
Stary 2009-01-10, 23:17   #337
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez Brenda_21 Pokaż wiadomość
ach szkoda, ze nie umiem przyspieszać czasu.. nie mogę się doczekać efektów mojej pracy..
Życze Wszystkim kolorowych snów
dziękuję i nawzajem ;*

oj, też bym chętnie chciała przyspieszyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 05:48   #338
Kasixxa
Raczkowanie

Witam ! ; **
Wybaczcie moje drogie panie,że nie było mnie tak strasznie długo,ale wybyłam ;p i nie miałam dostępu do internetu :/
Oczywiście moja dietka i cwiczenia nie zostały zapomniane ;p Diętę cały czas stosuję,ćwiczę i biegam ;p
I jak idzie ? ;D
Trzymam w kciuki
Pozdrawiam gorąco ; **
Kasixxa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 11:39   #339
Merlieth
Raczkowanie

Ja nie wpisuję się codziennie ponieważ w sumie każdego dnia robię to samo hehe jeśli chodzi o ćwiczenia.A6W dziś już 40 dzień plus od 2.5 -3.5 h intensywengo treningu;]

miłego dnia dziewczyny;D
Merlieth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 12:48   #340
Jahstina88
BAN stały

Talking Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)

Cytat:
Napisane przez Merlieth Pokaż wiadomość
Ja nie wpisuję się codziennie ponieważ w sumie każdego dnia robię to samo hehe jeśli chodzi o ćwiczenia.A6W dziś już 40 dzień plus od 2.5 -3.5 h intensywengo treningu;]

miłego dnia dziewczyny;D
ajć jeszcze tylko 2 dni Ci zostały. ależ zazdroszczę. ja mam przed sobą jeszcze 31 dni oO. i też chciałabym przyspieszyć ten czas jak to poprzedniczki pisały ;p ale mam nadzieję, że na wiosnę będę dumnie paradować w bluzach i t-shirtach bez zbędnych wałeczków i boczków
Stary 2009-01-11, 13:51   #341
Aliszcze
Zakorzenienie

Dziewczyny, w Nowym Roku przeprosiłam się z ćwiczeniami, marzy mi się powrót do ładnie wyrzeźbionego brzuszka, bo taki już miałam (no może dolna partia brzuszka nie była "perfekcyjna), ale moje starania o dziecko, torbiele na jajnikach, które pojawiły się w skutek leków na ciążę, spowodowały, że musiałam odstawić ćwiczenia na bok, zapuściłam się troszkę, trochę przytyłam, nie wiem dokładnie ile, bo na wagę boję się wchodzić, ale na moje oko ok. 5 kg torbieli już nie mam, o dzidzie wciąż z mężem się staramy, ale ćwiczenia nie zaszkodzą z chęcią przyłączę się do Waszego grona, jeśli mnie przyjmiecie

I od razu pytanie, jakie ćwiczenia są dobre na dolne partie brzucha?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 14:14   #342
Merlieth
Raczkowanie

]
Cytat:
Napisane przez Jahstina88 Pokaż wiadomość
ajć jeszcze tylko 2 dni Ci zostały. ależ zazdroszczę. ja mam przed sobą jeszcze 31 dni oO. i też chciałabym przyspieszyć ten czas jak to poprzedniczki pisały ;p ale mam nadzieję, że na wiosnę będę dumnie paradować w bluzach i t-shirtach bez zbędnych wałeczków i boczków
Zobaczysz czas bardzo szybko minie...nim się spostrzeżesz a już wiosna będzie;D
Będziesz dumnie kroczyć ze swoim płaskim i jędrnym brzuszkiem;D
Stary 2009-01-11, 16:42   #343
Kikiaa
Raczkowanie

Hej chciałabym sie wlaczyc do akcji. Brzuch to moja zmora robie brzuszki przysiady, a dzisiaj przegladajac YOUTUBE'a znalazlam cwiczenia P 90 X AB RIPPER X. Zaczynam dzisiaj wieczorem, a tak wogole to juz chyba 1,5 tygodnia cwicze rano i wieczorem po 30 polprzysiadow z ciezarkami + co najmniej 30 minut cwiczen na macie, scyzoryki, brzuszki z nogami zalozonymi pod katem 90 stopni na lozku + sklony z pozycji lezacej + rowerek + cwiczenia z ciezarkami na rece i plecy , a jesli chodzi o specjalna diete, to niech mnie grom trzasnie bo nie moge obejsc sie bez slodyczy zapiekanek, pizzy itp ..... eh jakis czas temu wytrzymalam tylko tydzien na diecie .... oj bida bida ze mna

. Co mnie nie zabije... to mnie wzmocni.

Zagłosuj
Kikiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 19:36   #344
coll
Raczkowanie

GG do coll

hej
ja dzisiaj zrobiłam 200 brzuszków zwykłych, 60 "skrętnych", 60 z nogami pod kątem 90 stopni, a oprócz tego nożyce (pionowe,poziome). Co do diety to żadnej nie stosuję zresztą jestem "niejadkiem" za to słodycze mogłabym jeść ciągle :P, nie jem po 18 (ewentualnie jakiś owoc,jogurt naturalny) no i ograniczam fast food`y i słodycze to tyle
Stary 2009-01-11, 20:39   #345
madiya
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie dotyczace brzuszkow. Wszedzie pisze, ze przy wykonywaniu brzuszkow trzeba miec caly czas napiete miesnie, mozna je rozluznic tylko podczas odpoczynku miedzy seriami, ale ja mam z tym problem, bo nie umiem tak wytrzymac, bo zaraz tak mnie bola te miesnie, ze musze sie zatrzymac.

Oto przykladowe cwiczonko: "Poloz sie na plecach, ugnij nogi w kolanach, podloz dlonie pod tyl glowy. Zrob wdech. Z wydechem oderwij on maty lopatki. Wytrzymaj liczac do 3. Opusc lopatki na podloze. Nie rozluzniaj miesni brzucha. Zrob zalecana liczbe powtorzen."

W moim wykonaniu wyglada to tak, ze z wydechem napinam miesnie, odrywam sie od podlogi, licze do 3, opuszczam sie spowrotem na podloge i w tym momecie rozluzniam miesnie, lapie powietrze, wypuszczam, znowy napinam miesnie i wykonuje cwiczenie i tak w kolko. Jesli mialabym caly czas trzymac napiete miesnie, to w tym czasie nie moglabym swobodnie oddychac, bo zeby zrobic wdech musze rozluznic miesnie i ponownie je spinam po wydechu. Przez to raczej wolno ida mi te brzuszki. Czy ja zle cwicze? Jak Wy to robicie? Kurde przez to wlasnie nie lubilam nigdy cwiczyc brzucha, jedynie przy takich pewlych brzuszkach, kiedy ma sie zaczepione nogi umiem zrobic kilka na raz bez rozluzniania, bo takie brzuszki szybko sie robi i nawet nie mysle wtedy o oddychaniu
madiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 08:46   #346
neheszta
Zakorzenienie

Jeju dziewczyny muszę się wziąć za siebie. Tak dawno nie ćwiczyłam, że to szok!
Na szczęście mięśnie z brzuszka nie sflaczały Ale muszę się przełamać, w końcu za 6 miesięcy będę sama w Egipcie z TZ i trzeba się jakoś prezentować
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 11:01   #347
Merlieth
Raczkowanie

Die mój ostani dzień a6w -->cieszę się bardzo.Jutro będę alej trenowac mięśnie brzucha ale w innej formie.Tzn.do standardowych treningów z trenerem dodam jakieś brzuszkowe serie;]
Stary 2009-01-13, 11:22   #348
RYBACZEK33
Raczkowanie

Hej dziewczyny, tak sobie dzisiaj pomyślałam że to ostatni moment aby zacząć coś ze sobą robic!!! Zbliża się okres wiosna - lato... Jeżeli teraz nie zaczniemy zrzucać zbędnych kilogramów to za miesiąc może być już troszkę za późno !!! Ja po przerwie zimowej zaczynam od dzisiaj!!! Zaraz po pracy biegnę na siłownie. Powiem szczerze że zbierałam się do tego gestu chyba 2 tygodnie!!! Ale dzisiaj pomogło mi słońce które pobudziło nie do działania!!! Trzymam za was kciuki, a wy trzymajcie za mnie!. Abyśmy wytrwały w tych ambitnych postanowieniach!!!
RYBACZEK33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 12:57   #349
wibovit
Raczkowanie

Cytat:
Die mój ostani dzień a6w -->cieszę się bardzo.Jutro będę alej trenowac mięśnie brzucha ale w innej formie.Tzn.do standardowych treningów z trenerem dodam jakieś brzuszkowe serie;]

i jak efekt końcowy po a6w? warto było? ja się ciągle mobilizuję, żeby zabrać sie za a6w
wibovit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 09:34   #350
Jahstina88
BAN stały

Wink Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)

Cytat:
Napisane przez wibovit Pokaż wiadomość
i jak efekt końcowy po a6w? warto było? ja się ciągle mobilizuję, żeby zabrać sie za a6w
właśnie właśnie, jakie efekty? ja dzisiaj 14 dzień dam radę wiem to
nie jest źle :P:P pozdrawiam
Stary 2009-01-14, 09:55   #351
Enaffi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RYBACZEK33 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, tak sobie dzisiaj pomyślałam że to ostatni moment aby zacząć coś ze sobą robic!!! Zbliża się okres wiosna - lato... Jeżeli teraz nie zaczniemy zrzucać zbędnych kilogramów to za miesiąc może być już troszkę za późno !!! Ja po przerwie zimowej zaczynam od dzisiaj!!! Zaraz po pracy biegnę na siłownie. Powiem szczerze że zbierałam się do tego gestu chyba 2 tygodnie!!! Ale dzisiaj pomogło mi słońce które pobudziło nie do działania!!! Trzymam za was kciuki, a wy trzymajcie za mnie!. Abyśmy wytrwały w tych ambitnych postanowieniach!!!

Właśniejak pomysle o słoneczku i o wiośnie odrazu jestem zmotywowana
Biore sie ostro za walke z moim brzuszkiem,mozna powiedzieć że ćwicze codziennie ale nie tak intensywnie jak bym chciała musze opracować sobie jakiś plan ćwiczeń i trzymać sie go.Dziewczyny trzymam kciuki za was i za siebie bądzmy wytrwałe do wiosny już niedaleko
Enaffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 11:29   #352
Merlieth
Raczkowanie

Efekty a6w są świetne Spadają cm w talii pozatym mięśnie brzucha są lekko zarysowane i brzuch ogólnie jest bardziej zbity;D
Polecam gorąco.

Ja pomimo iż 6 zakończyłam to teraz będę walczyć o u3manie efektów plus o jeszcze fajniejszy brzuszek.Trochę do umięśnienia w jego dolnej części mi zostało.
Stary 2009-01-14, 21:36   #353
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Efekty a6w są świetne Spadają cm w talii pozatym mięśnie brzucha są lekko zarysowane i brzuch ogólnie jest bardziej zbity;D
Polecam gorąco.

Ja pomimo iż 6 zakończyłam to teraz będę walczyć o u3manie efektów plus o jeszcze fajniejszy brzuszek.Trochę do umięśnienia w jego dolnej części mi zostało.
tez mam wlasnie problem z dolna partia. mozesz podzielic sie z nami swoimi cwiczeniami, ktore zamierzasz robic? ;d
Stary 2009-01-15, 09:23   #354
Merlieth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
tez mam wlasnie problem z dolna partia. mozesz podzielic sie z nami swoimi cwiczeniami, ktore zamierzasz robic? ;d
Pewnie,że mogę;] Wczoraj zaczęłam.

Robię 8 ćwiczeń po 30 powtórzeń na każdą nogę: owe ćwiczenia to :

->ćwiczenie nr 5 z a6w
->ćwiczenie nr 6 z a6w
-> nożyce poziome
->nożyce pionowe
->zwykłe brzuszki z nogami wyprostowanymi do góry[tak,że nogi i brzuch tworzą kąt prosty]
->w leżeniu na plecach podnoszę jedną nogę wyprostowaną do góry druga nogę [również wyprosotwaną ] unoszę około5 cm nad ziemię .Gdy już przyjmę ową pozycję wtedy robię 30 skrętów ->takich ,że np moja lewa ręka dotyka wyprostowanej do góry prawej nogi.Potem analogicznie dla przeciwnej ręki i nogi;]
->tzw. brzuszki bokserskie ->tzn .nogi zgięte w kolanach uniesione są do góry[tak jak w przypadku ćwiczenia nr 2 z a6w] z tymże dłonie ułożone są w pozycji bokserskiej tzn [troszkę zmodyfikowanej] przylegalją "zgiete " do klatki piersiowej i wtedy robię krążenie tułowiem 30 razy w jedną stronę i 30 razy w drugą],
->kolejne ćwiczenie to tzw deska.kladę się na brzuchu,następnie ukladam nogi jak do męskiej pompki .Odnośnie rąk to kładę się na przed ramionach tak aby od nadgarstka do łokcia dotykaly ziemi i w takiej pozycji wy3muję około 3 minut

P.S Te ćwiczenia to taki standard .Na treningach mam dodatkowo kilka inyych .
Stary 2009-01-15, 16:29   #355
Kasixxa
Raczkowanie

Witam ; *
Choroba mnie dopadła ;( Ale nie ma leniuchowania ;D
U mnie też już widać spore efekty ;DD
Spadł tłuszczyk i widać mięśnie ;DD
Oczywiścię ćwiczę dalej,żeby było jeszcze lepiej ;D
Pozdrawiam ; **
Stary 2009-01-17, 15:12   #356
Kasixxa
Raczkowanie

Hejka ; **
I jak idzie? ;D Wczoraj zaczełam skakać na skakance ;D Nie dość,że można zgubić troszkę tłuszczyku to na dodatek świetna zabawa ; DD

Przeczytałam na jakimś forum,że wzmacniamy i umięśniamy nóżki.Zwiększamy swoją sprawność i kondycję ruchową ; DD

Jeżeli chodzi o czas skakania to dla początkujących jest najlepsze 3 minutki z małymi przerwami i później znów 3 minutki i tak maksymalnie do 20 minut.
Ważne przy skakaniu jest to,aby pracowały same nadgarstki a nie całe ręce no i oczywiście skakać powinno się na palcach,a nie na całych stopach.

I co zabiera się ktoś za skakanke ? ; D

Pozdrawiam gorąco ; **
Stary 2009-01-17, 16:42   #357
Merlieth
Raczkowanie

Dziś piękna sobota a ja miałam 5 godzin ostrego treningu.Zaraz zabieram się za ksiązki ponieważ "sprawny musi być i umysł i cało".
Stary 2009-01-17, 18:59   #358
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasixxa Pokaż wiadomość
Hejka ; **
I jak idzie? ;D Wczoraj zaczełam skakać na skakance ;D Nie dość,że można zgubić troszkę tłuszczyku to na dodatek świetna zabawa ; DD

Przeczytałam na jakimś forum,że wzmacniamy i umięśniamy nóżki.Zwiększamy swoją sprawność i kondycję ruchową ; DD

Jeżeli chodzi o czas skakania to dla początkujących jest najlepsze 3 minutki z małymi przerwami i później znów 3 minutki i tak maksymalnie do 20 minut.
Ważne przy skakaniu jest to,aby pracowały same nadgarstki a nie całe ręce no i oczywiście skakać powinno się na palcach,a nie na całych stopach.

I co zabiera się ktoś za skakanke ? ; D

Pozdrawiam gorąco ; **
ja tez od paru dni skakam na skakance, fajna sprawa
a co jeszcze robisz na brzuszek oprócz tego?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 19:30   #359
Kasixxa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
ja tez od paru dni skakam na skakance, fajna sprawa
a co jeszcze robisz na brzuszek oprócz tego?

Hmm...Więc (; Skaczę na skakance Biegam,nożyce,nożyce pionowe i poziome,brzuszki zwykłe i skośne,scyzoryki. A Ty ?

Szukam właśnie jakiś nowych ćwiczonek na brzuszek ( jak znajdę jakieś ciekawe to dopisze ;p ) i ogólnie chcę poprawić swoje ciałko więc ćwiczę nie tylko na brzuch.
Stary 2009-01-17, 20:02   #360
Kasixxa
Raczkowanie

Jak narazie to nie znalazłam żadnych nowych ciekawych ćwiczeń,ale później poszukam :P
Teraz lęcę oglądać film ;D Wydaje się ciekawy "Serce nie sługa"

Życzę miłego wiczoru i dobrej i spokojnej nocki ; **
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości