|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
jak dla mnie abs to była czysta przyjemność... nie to co a6w, także myślę, że skoro wytrzymałaś już tyle szóstkę to z absem sobie dasz radę na relaksie ![]() ja też wieczorem ćwiczę bo tylko wtedy mam czas oO. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Rozeznanie
|
Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)
a ja sobie ostatnio odpuscilam cwiczonka bo strasznie duzo nauki mialam ;/ ehh ale biore sie do roboty ;D !! od dzis?? moze ! moze napewno !;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj cwiczylam ABS- tak na sprobowanie chcialam zobaczyc, co to w ogole jest..
i tak jak jahstina88- zrobilam je na pelnym relaksie. ale tez mam za soba 27.dzien a6w ![]() jeszcze tylko.. 15 xd
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
a ja własnie zrobiłam "ja chce mieć taki brzuch" + swoje ćwiczenia na boczki, no i 300 podskoków skakanką. a wieczorkiem hula hop i rowerek. trzeba mieć ładny brzusio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Przyczajenie
|
To i ja się dołączam, też marzy mi się płaski, umięśniony brzuszek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
ach szkoda, ze nie umiem przyspieszać czasu.. nie mogę się doczekać efektów mojej pracy..
Życze Wszystkim kolorowych snów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj, też bym chętnie chciała przyspieszyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Witam ! ; **
Wybaczcie moje drogie panie,że nie było mnie tak strasznie długo,ale wybyłam ;p i nie miałam dostępu do internetu :/ Oczywiście moja dietka i cwiczenia nie zostały zapomniane ;p Diętę cały czas stosuję,ćwiczę i biegam ;p I jak idzie ? ;D Trzymam w kciuki ![]() Pozdrawiam gorąco ; ** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Ja nie wpisuję się codziennie ponieważ w sumie każdego dnia robię to samo hehe jeśli chodzi o ćwiczenia.A6W dziś już 40 dzień plus od 2.5 -3.5 h intensywengo treningu;]
miłego dnia dziewczyny;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w Nowym Roku przeprosiłam się z ćwiczeniami, marzy mi się powrót do ładnie wyrzeźbionego brzuszka, bo taki już miałam (no może dolna partia brzuszka nie była "perfekcyjna
![]() ![]() ![]() ![]() I od razu pytanie, jakie ćwiczenia są dobre na dolne partie brzucha?
![]() |
#342 | |
Raczkowanie
|
]
Cytat:
Będziesz dumnie kroczyć ze swoim płaskim i jędrnym brzuszkiem;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
hej
ja dzisiaj zrobiłam 200 brzuszków zwykłych, 60 "skrętnych", 60 z nogami pod kątem 90 stopni, a oprócz tego nożyce (pionowe,poziome). Co do diety to żadnej nie stosuję zresztą jestem "niejadkiem" za to słodycze mogłabym jeść ciągle :P, nie jem po 18 (ewentualnie jakiś owoc,jogurt naturalny) no i ograniczam fast food`y i słodycze to tyle ![]()
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytanie dotyczace brzuszkow. Wszedzie pisze, ze przy wykonywaniu brzuszkow trzeba miec caly czas napiete miesnie, mozna je rozluznic tylko podczas odpoczynku miedzy seriami, ale ja mam z tym problem, bo nie umiem tak wytrzymac, bo zaraz tak mnie bola te miesnie, ze musze sie zatrzymac.
Oto przykladowe cwiczonko: "Poloz sie na plecach, ugnij nogi w kolanach, podloz dlonie pod tyl glowy. Zrob wdech. Z wydechem oderwij on maty lopatki. Wytrzymaj liczac do 3. Opusc lopatki na podloze. Nie rozluzniaj miesni brzucha. Zrob zalecana liczbe powtorzen." W moim wykonaniu wyglada to tak, ze z wydechem napinam miesnie, odrywam sie od podlogi, licze do 3, opuszczam sie spowrotem na podloge i w tym momecie rozluzniam miesnie, lapie powietrze, wypuszczam, znowy napinam miesnie i wykonuje cwiczenie i tak w kolko. Jesli mialabym caly czas trzymac napiete miesnie, to w tym czasie nie moglabym swobodnie oddychac, bo zeby zrobic wdech musze rozluznic miesnie i ponownie je spinam po wydechu. Przez to raczej wolno ida mi te brzuszki. Czy ja zle cwicze? Jak Wy to robicie? Kurde przez to wlasnie nie lubilam nigdy cwiczyc brzucha, jedynie przy takich pewlych brzuszkach, kiedy ma sie zaczepione nogi umiem zrobic kilka na raz bez rozluzniania, bo takie brzuszki szybko sie robi i nawet nie mysle wtedy o oddychaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Jeju dziewczyny muszę się wziąć za siebie. Tak dawno nie ćwiczyłam, że to szok!
![]() Na szczęście mięśnie z brzuszka nie sflaczały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Die mój ostani dzień a6w -->cieszę się bardzo.Jutro będę alej trenowac mięśnie brzucha ale w innej formie.Tzn.do standardowych treningów z trenerem dodam jakieś brzuszkowe serie;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, tak sobie dzisiaj pomyślałam że to ostatni moment aby zacząć coś ze sobą robic!!! Zbliża się okres wiosna - lato... Jeżeli teraz nie zaczniemy zrzucać zbędnych kilogramów to za miesiąc może być już troszkę za późno !!! Ja po przerwie zimowej zaczynam od dzisiaj!!! Zaraz po pracy biegnę na siłownie. Powiem szczerze że zbierałam się do tego gestu chyba 2 tygodnie!!! Ale dzisiaj pomogło mi słońce które pobudziło nie do działania!!! Trzymam za was kciuki, a wy trzymajcie za mnie!. Abyśmy wytrwały w tych ambitnych postanowieniach!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie ![]() ![]() Biore sie ostro za walke z moim brzuszkiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Efekty a6w są świetne
![]() Polecam gorąco. Ja pomimo iż 6 zakończyłam to teraz będę walczyć o u3manie efektów plus o jeszcze fajniejszy brzuszek.Trochę do umięśnienia w jego dolnej części mi zostało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Robię 8 ćwiczeń po 30 powtórzeń na każdą nogę: owe ćwiczenia to : ->ćwiczenie nr 5 z a6w ->ćwiczenie nr 6 z a6w -> nożyce poziome ->nożyce pionowe ->zwykłe brzuszki z nogami wyprostowanymi do góry[tak,że nogi i brzuch tworzą kąt prosty] ->w leżeniu na plecach podnoszę jedną nogę wyprostowaną do góry druga nogę [również wyprosotwaną ] unoszę około5 cm nad ziemię .Gdy już przyjmę ową pozycję wtedy robię 30 skrętów ->takich ,że np moja lewa ręka dotyka wyprostowanej do góry prawej nogi.Potem analogicznie dla przeciwnej ręki i nogi;] ->tzw. brzuszki bokserskie ->tzn .nogi zgięte w kolanach uniesione są do góry[tak jak w przypadku ćwiczenia nr 2 z a6w] z tymże dłonie ułożone są w pozycji bokserskiej tzn [troszkę zmodyfikowanej] przylegalją "zgiete " do klatki piersiowej i wtedy robię krążenie tułowiem 30 razy w jedną stronę i 30 razy w drugą], ->kolejne ćwiczenie to tzw deska.kladę się na brzuchu,następnie ukladam nogi jak do męskiej pompki .Odnośnie rąk to kładę się na przed ramionach tak aby od nadgarstka do łokcia dotykaly ziemi i w takiej pozycji wy3muję około 3 minut P.S Te ćwiczenia to taki standard .Na treningach mam dodatkowo kilka inyych . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
Witam ; *
Choroba mnie dopadła ;( Ale nie ma leniuchowania ;D U mnie też już widać spore efekty ;DD Spadł tłuszczyk i widać mięśnie ;DD Oczywiścię ćwiczę dalej,żeby było jeszcze lepiej ;D Pozdrawiam ; ** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Hejka ; **
I jak idzie? ;D Wczoraj zaczełam skakać na skakance ;D Nie dość,że można zgubić troszkę tłuszczyku to na dodatek świetna zabawa ; DD Przeczytałam na jakimś forum,że wzmacniamy i umięśniamy nóżki.Zwiększamy swoją sprawność i kondycję ruchową ; DD Jeżeli chodzi o czas skakania to dla początkujących jest najlepsze 3 minutki z małymi przerwami i później znów 3 minutki i tak maksymalnie do 20 minut. Ważne przy skakaniu jest to,aby pracowały same nadgarstki a nie całe ręce no i oczywiście skakać powinno się na palcach,a nie na całych stopach. I co zabiera się ktoś za skakanke ? ; D Pozdrawiam gorąco ; ** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
Dziś piękna sobota a ja miałam 5 godzin ostrego treningu.Zaraz zabieram się za ksiązki ponieważ "sprawny musi być i umysł i cało".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co jeszcze robisz na brzuszek oprócz tego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm...Więc (; Skaczę na skakance ![]() ![]() Szukam właśnie jakiś nowych ćwiczonek na brzuszek ( jak znajdę jakieś ciekawe to dopisze ;p ) i ogólnie chcę poprawić swoje ciałko więc ćwiczę nie tylko na brzuch. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Jak narazie to nie znalazłam żadnych nowych ciekawych ćwiczeń,ale później poszukam :P
Teraz lęcę oglądać film ;D Wydaje się ciekawy "Serce nie sługa" ![]() Życzę miłego wiczoru i dobrej i spokojnej nocki ; ** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.