Nietrafione, głupie, badziewne prezenty - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-10, 13:24   #331
Leila:)
Rozeznanie

Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
Jasne. To przeczytaj jeszcze raz listę moich prezentów i wskaż mi proszę gdzie tu jest wyraz sympatii obdarowujących. Bo mnie cieszy byle pierdółka, byle dana od serca.
zgadzam sie w tym wypadku, dajacy sie nie postaral wcale. To prawie tak jakby znalezc patyk na ulicy i sobie pomyslec 'o, to sie nada na prezent' . Jednak minimum inicjatywy by sie przydalo.
Z czasow LO pamietam, jak na mikolajki klasowe kolezanka dostala plyte z gazety, w papierowym opakowaniu bo nawet nie dolaczaja w plastikowych, z chamskim napisem ze to z tego czy inengo magazynu, w dodatku z jakimis 'pilkarskimi' piosenkami, ni wypial, ni przypial. I czekoladki Aro, dobrze ze nie z Biedronki. Nawet jesli ktos nie mial duzo kasy, byl limit- i jesli inni kupuja za powiedzmy, 20 zl a ten kupi za 3 zl, to cos tu chyba nie gra.
Stary 2009-12-10, 13:34   #332
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leila:) Pokaż wiadomość
zgadzam sie w tym wypadku, dajacy sie nie postaral wcale. To prawie tak jakby znalezc patyk na ulicy i sobie pomyslec 'o, to sie nada na prezent' . Jednak minimum inicjatywy by sie przydalo.
Z czasow LO pamietam, jak na mikolajki klasowe kolezanka dostala plyte z gazety, w papierowym opakowaniu bo nawet nie dolaczaja w plastikowych, z chamskim napisem ze to z tego czy inengo magazynu, w dodatku z jakimis 'pilkarskimi' piosenkami, ni wypial, ni przypial. I czekoladki Aro, dobrze ze nie z Biedronki. Nawet jesli ktos nie mial duzo kasy, byl limit- i jesli inni kupuja za powiedzmy, 20 zl a ten kupi za 3 zl, to cos tu chyba nie gra.
Dlatego za czasów, gdy jeszcze chodziłam do szkoły (milion lat temu ) to była zasada, kupujemy np za 20 zł. To oznaczało, że należy kupić prezent dokładnie za 20 zł. Jeśli kupiłaś coś za 18 zł to należało dodać coś za 2 zł żeby się zgadzało, np. czekoladę. Wtedy nikt nie czuł się pokrzywdzony.
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-10, 15:08   #333
fooosy
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Moim zdaniem ważna jest też wartość sentymentalna prezentu - jezeli dajemy coś osobistego, od serca, to ie ma co trzymac się sztywnych reguł. Podam przykład - moja koleżanaka postanowaił, że swojemu mężowi o tym, że bedzie tata powie ęya pomocę fotokubka. Prezent wart kilka złotych, ale radość niesamowita. Wszyscy się śmiali, by szczęścliwemu tacie kubek nie wypadł z rąk. Ale czy taki upominek mozna przeliczać na pieniądze?
fooosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-10, 21:45   #334
malenstfo24
Rozeznanie

Ktoś zostanie obdarowany torbą ekologiczną za 4.50 to nie żart patrzę co ludzie kupują na prezenty i w tym roku klientka nr1 w beznadziejności kupiła torba ekologiczna "to taki fajny praktyczny prezent" i kobieta kupiła4 strzeżcie się może to Twoja Babcia
nr2 w rankingu zestawy missy i jean marc za 13zł mocne zapachy, ale kobity nawet nie chcą znać zapachu gdy się im proponuje pokazać
nr3 porcelanowe mikołaje jakby robiące za dzwonek bo w środku mają takie dyndadełko

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-10, 22:06   #335
Shazney
Zakorzenienie

Kiedyś na mikołajki dostałam jakieś pierdułki zapakowane... uwaga! w pampersa! Ja zawsze kupuję praktyczne prezenty, więc i na owe mikołajki obdarowałam wybraną osobę książkami. Pamiętam, że byłam bardzo zawiedziona .

Zdarzyło mi się również dostać "perfumy" Być może..., za dużą o dwa rozmiary piżamę, kryształowe figurki, maskotki (to już jakiś koszmar!), a ostatnio z okazji urodzin - kubek z męską częścią ciała... I ja mam tylko jedno pytanie: po co mi to? no po co?

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-11, 09:45   #336
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Kiedyś na mikołajki dostałam jakieś pierdułki zapakowane... uwaga! w pampersa! Ja zawsze kupuję praktyczne prezenty, więc i na owe mikołajki obdarowałam wybraną osobę książkami. Pamiętam, że byłam bardzo zawiedziona .
Jak to w pampersa??!!??
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-11, 11:13   #337
Shazney
Zakorzenienie

No tak - w prawdziwego pampersa, co to się dzieciom zakłada . Następnie obklejono taśmą, żeby nic nie wypadło. Mówię Wam, to była porażka.

and random compliments.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-11, 14:42   #338
Deppka
Raczkowanie

Hm... moja ciotka razem ze stryjem(wujkiem? nigdy nie wiem sorki ) są mistrzami w kupowaniu badziewnych i głupich prezentów.
Co roku (trwa to już 4 !!! rok) na gwiazdkę dostaję od nich zestaw REXONA z jakimś badziewiem typu nauszniki, torebeczka piórnik, styl słitaśnej Barbie. Szlag mnie trafia.
Ogólnie w klasach 1-6 zostawałam obdarowywana przez rówieśników figurkami, skarbonkami i kubkami. Nienawidzę tego! Figurek nie zbieram, piję ze szklanek. W tym roku, mam nadzieję, że wreszcie dostanę jakiś jajcarski prezent, uwielbiam takie rzeczy
Deppka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-11, 15:20   #339
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

co się "szalonych" prezentów tyczy- mój kumpel dostał od swoich kumpli na 18-stkę kozę. Dobrze, że miał babcię na wsi, to miał gdzie to stworzenie ulokować. Koza była obwieszona kokardkami, balonami, i została wprowadzona na salę w trakcie imprezy- śmiechu było- nie powiem.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-11, 16:02   #340
Shazney
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15799192]co się "szalonych" prezentów tyczy- mój kumpel dostał od swoich kumpli na 18-stkę kozę. Dobrze, że miał babcię na wsi, to miał gdzie to stworzenie ulokować. Koza była obwieszona kokardkami, balonami, i została wprowadzona na salę w trakcie imprezy- śmiechu było- nie powiem. [/QUOTE]

A co by było gdyby nie miał co z kozą zrobić? Ludzie to mają czasem pomysły...

and random compliments.
Stary 2009-12-12, 01:01   #341
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

No dokładnie...
Np ja jakbym dostała taką koze to po pieewsze nie mialabym co z nią zrobić, po drugie nie chciałabym się z nia rozstawać, bo kocham kozy i marze o kozie...
Wiem dziwnie brzmi

No i zapewniliby mi tylko smutki i problem..:/

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-12, 16:02   #342
martynatka
Raczkowanie

haahahahahahaahah xD marzysz o kozie ? ;D jesteś wielka ! ale poważnie w takim pozytywnym znaczeniu ;D
Ja np czasem chciałabym mieszkać na wsi, albo miec jeszcze ze 2 psy ale żeby koze ?;D
Niestety nie miałabym z nią co zrobic.. faktycznie jest ciotka na wsi, ale jak tą koze dotransportować ?
martynatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 09:53   #343
heroin
BAN stały

Dot.: Najgorszy, najbardziej nie trafiony prazent jaki dostałyście?

Cytat:
Napisane przez Krakoska87 Pokaż wiadomość
Na 18 urodziny dostałam od znajomego drewnianego węża, długość ok.40 cm,taki "pokawałkowany",że może się wić. Świetny prezent:/ dziś jest trochę popsuty i robi za ozdobę w doniczce z kwiatkiem u mojej siostry:/
Od 10 minut nie mogę sie przestać śmiać, nie wiem jakos wizja powalkowanego weza, ktory moze sie wic na 18

Oprocz najrozniejszych zasmiecaczy,bibeltow czy art "lazienkowych" nie zapomne pewnego swetra-kolczugi w barwach jesieni, lekko mowiac . Najgorsze bylo to ze wszyscy chcieli mnie w nim zobaczyc dodam jeszcze ze bylam wtedy grubaskiem, co po niektorzy niewytrzymali i zaczeli sie smiac reszta sie jakos powstrzymala. Niemile wspominam te swieta.
heroin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 08:29   #344
Super Fotograf
Raczkowanie

Biedna koza Heh ludzie mają czasami dziwne pomysły. Cóż koza to bardzo pożyteczne zwierze, ale chyba szkoda ją męczyć dla śmiechu i zabawy
Super Fotograf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 13:33   #345
Izulkowa
Raczkowanie

A ja nigdy nie zapomnę wielkiej figurki Shreka. Swego czasu wraz z całą moją klasą podarowaliśmy takiego wychowawcy na imieniny (według moich inteligentnych koleżanek miała to być aluzja do wychowawcy :/) i wszystko byłoby okey gdyby nie to że dwa lata później, tego samego Shreka dostała moja kuzynka, na Mikołajki klasowe od żony tegoż Wychowawcy Prezent cudowny!

"Życie przypomina paczkę fasolek wszystkich smaków Bertiego Botta.
Wyjmujesz którąś i masz nadzieję, że wreszcie jest to coś dobrego, a zazwyczaj okazuje się, że gorzej nie mogłeś trafić."
Izulkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 13:44   #346
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Ja kiedyś dostałam od byłej przyjaciółki majtki,używane,bardzo mi sie spodobały i pytałam ją gdzie kupiła bo chciałam kupic takie same a ona na urodziny podarowała mi swoje,chciałam jej z grzeczności podziękować ale bardzo długo nie mogłam wydobyć z siebie słowa
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 14:15   #347
Super Fotograf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybkad Pokaż wiadomość
Ja kiedyś dostałam od byłej przyjaciółki majtki,używane,bardzo mi sie spodobały i pytałam ją gdzie kupiła bo chciałam kupic takie same a ona na urodziny podarowała mi swoje,chciałam jej z grzeczności podziękować ale bardzo długo nie mogłam wydobyć z siebie słowa
No teraz chyba przebiłaś wszystkich. Hehe masakra taki prezent dostać;]
Stary 2009-12-14, 16:38   #348
agatka13121988
Zakorzenienie

Cytat:
nie no nie moge, bijesz wszystkich na glowe
Stary 2009-12-14, 18:00   #349
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Masakra
Ale powiedziała Ci, że to są używane, czy sama to jakoś wydedukowałaś?

EDIT: Nie no nie mogę Brat na mnie patrzy jak na wariatkę, bo nie mogę się uspokoić xD

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 18:08   #350
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
ale jaaaak toooo, nie wierze Moze ona ci dala swoje.. ale ze dostala tez i jeszcze ich nie uzywala tylko przekazala dalej?? no nie gadaj ze tak sciągnela i ci dala hehehe nie no wiem ze pewnie uprane ale jesteś pewna ze ona je nosiła?? bo nie moge w to uwierzyć:P
Stary 2009-12-14, 21:50   #351
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Nieeee,to nie było tak,że je z pupy zdjęła i mi dała.
Dała mi uprane,w torebeczce na prezent ze słowami że skoro tak bardzo mi się spodobały to są moje
Gwoli sprawiedliwości trzeba przyznać,że to były majtki z dość drogiego sklepu z bielizną
Może nie powinnam tego wyśmiewać bo pewnie chciała być miła ale wychowano mnie w przekonaniu,że majtki nosi się tylko swoje i nie zakłada się nawet majtek siostry
Stary 2009-12-14, 22:05   #352
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
Dała mi uprane,w torebeczce na prezent ze słowami że skoro tak bardzo mi się spodobały to są moje
Gwoli sprawiedliwości trzeba przyznać,że to były majtki z dość drogiego sklepu z bielizną
Może nie powinnam tego wyśmiewać bo pewnie chciała być miła ale wychowano mnie w przekonaniu,że majtki nosi się tylko swoje i nie zakłada się nawet majtek siostry
Ahahha

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 22:26   #353
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
aaaaaaaaaaaaa to ja źle zrozumialam. Myślałam, ze jak ona ci już dała prezent to powiedziałaś o jakie fajne gdzie kupilas to kupie sobie drugie(wiem bez sensu) a ona wtedy a nie pamiętam bo to moje majtki
Ale u mnie coś dziś troche z myśleniem jest nie tak:P
Cytat:
nie zakłada się nawet majtek siostry
o o

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 10:18   #354
Super Fotograf
Raczkowanie

Chyba powinniśmy jakiś ranking badziewnych prezentów zrobić. Do wygrania będzie pozycja z pierwszego miejsca
Stary 2009-12-15, 13:15   #355
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

to ja tez napisze :
- wszelkiego rodzaju figurki z ceramiki
-przeterminowane kosmetyki
- ramki i albumy na zdjecia - takie kupione na odczepnego
-ubrania uzywane lub w duzo za duzym rozmierze bardziej chińskie niz same chiny
-bazarkowe wianuszki na Swięta BN

moj tz kiedys dostał ciasto od babci na urodziny, byłoby wszystko ok bo babcia ciasta piecze pyszne gdyby nie to ze byly odkrojone 2 kawałki bo... inne wnuki chciały sprobowac to im dała

ale nawet z takich mozna sie cieszyc lepsze to niz w dzien urodzin czy na swieta usłyszec "wszystkiego najlepszego a prezent bedzie pozniej "a pozniej nigdy nie nadchodzi i tak juz od kilkunastu lat za kazdym razem i uwierzcie ze na mysl o urodzinach robi mi sie przykro dobrze ze sa dopiero w pazdzierniku no a swieta jakos mam nadzieje przetrwam .a mnie cieszy nawet głupi lizak czy zrobione cos własnorecznie i wszyscy zainteresowani wiedza o tym doskonale bo czesto to powtarzam.

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55

Edytowane przez olunek
Czas edycji: 2009-12-15 o 13:18
olunek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 16:09   #356
och
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olunek Pokaż wiadomość
to ja tez napisze :
ale nawet z takich mozna sie cieszyc lepsze to niz w dzien urodzin czy na swieta usłyszec "wszystkiego najlepszego a prezent bedzie pozniej "a pozniej nigdy nie nadchodzi i tak juz od kilkunastu lat za kazdym razem i uwierzcie ze na mysl o urodzinach robi mi sie przykro dobrze ze sa dopiero w pazdzierniku no a swieta jakos mam nadzieje przetrwam .a mnie cieszy nawet głupi lizak czy zrobione cos własnorecznie i wszyscy zainteresowani wiedza o tym doskonale bo czesto to powtarzam.
O rany, a od kogo słyszysz takie teksty jesli można spytać?

Ja tez sie moze pierwszy raz wypowiem
Tak czytam te wasze teksty i ja chyba jestem inna;P Potrafię się ucieszyć naprawdę z każdego prezentu, bo uwielbiam prezenty i zawsze nawet jak nie jest do końca trafiony to sobie tłumacze, że się przyda. I zazwyczaj się przydaje. Zawsze doceniam intencje czyjeś i nie pamiętam, żebym kiedyś dostała jakiś bardzo nietrafiony prezent, może w dzieciństwie kiedyś...Moja mama tak mnie wychowała, że trzeba się cieszyć z każdego prezentu, już nie mówiąc o okazaniu tego. Racja, ze jak ktos daje firmowy kubek, na który nie wydał ani grosza, albo przeterminowaną czekoladę, czy własny portfel..to to jest przesada,ale jak ktoś pisze, zę dostał cos w paski chociaz pasków nie nosi-no to to juz naprawdę troche ksiezniczkowate, bo nikt nie zna czyjejś garderoby na wylot,tym barziej jakas tam ciotka, ktora sie rzadko widuje. Paski sa bardzo uniwersalnym wzorem i nie wie jaki sie ma styl...Rzeczy do kapieli tak samo-ktoś dostał coś o słodkim zapachu a takiego nie lubi-no kurcze, nikt nie uprawia telepatii, nie kazdy zna kazego na wylot i odczytuje potrzeby...Kupowanie prezentow to naprawde trudna sztuka.
och jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 08:35   #357
kalaaa83
Raczkowanie

GG do kalaaa83

bardzo trudna sztuka, dlatego lepiej się wcześniej dowiedzeń co kto lubi.

hit ostatnich mikołajek - prezent od kolezanki
bardzo drogi cień do powiek z wielkim wgnieceniem ciagnacym sie przez cala tą sprasowaną powierzchnie - i tłumaczenie że się w trakcie transportu chyba uszkodziło - a świetny miała tego dnia makijaż
kalaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 18:04   #358
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

ha ha ha ale się uśmiałam...dobry wątek!
u mnie w Rodzinie mistrzynią badziewnych prezentów jest Ciocia. Od paru lat kupuje mojej Mamie na Imieniny kolorowe kuchenne ręczniczki. Nabijamy się z tego, bo zawsze przed Imprezką już wiemy co dostanie. Mój TŻ też dał kiedyś czadu, a mianowicie na naszą pierwszą wspólną Gwiazdkę, czyli trzy lata temu kupił mi stroik ze świątecznym motywem. Oczywiście udawałam zachwyconą, żeby nie poczuł się urażony Od tamtego czasu zawsze idziemy razem i sama wybieram sobie prezent
stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-21, 08:51   #359
wild girl
Raczkowanie

na szczescie nie otrzymalam nigdy prezentu-porazki,ale jak czytam ten watek to wlos na glowie sie jezy,czego to ludzie nie wymysla...
Stary 2009-12-21, 10:58   #360
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Właściwie to tak sobie myslę,że lepiej dostać badziewny prezent i wiedzieć,że się ktoś wysilił niż nie dostać nic i myśleć,że ktoś Cię olał
Pamiętam jak dziś,kiedy w zeszłym roku latałam jak głupia za prezentem dla chłopaka,piekłam w nocy pierniczki dla niego,pakowałam wszystko w piękne pudełko z kokardami a wiecie co on mi wtedy dał : nic bo powiedział mi,że kolejki wszędzie były dzień przed wigilią i nie chciało mu się stać....
więc ja tak sobie myślę,że ucieszyłby mnie każdy prezent,nawet mały,brzydki i tani bo to nie chodzi o to co to ma byc tylko o to,żeby ktoś się postarał i pamiętał..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości