|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cytat:
Cytat:
Kochanie, może palnął tylko coś w nerwach...problem jest taki, że jeśli złościmy się na kogoś kogo kochamy to ponieważ go kochamy to i znamy go dobrze i wiemy co powiedzieć, żeby zranić...przykre ale tak jest... wierzę gorąco, że gdy ochłoniecie, porozmawiacie spokojnie i pogodzicie się. tymaczsem ślę Ci uściski i buziaki..... ![]() Cytat:
![]() DDA- dorosłe dziecko alkoholika Cytat:
mi siętrafił "dobrze wychowany egzemplarz" nie będę w szczegółach opisywać co dla mnie robi i ile razy mnie odbiera z pracy. kocha mnie- wiem to na 10000000% - ma swoje wady i dla mnie z nimi walczy, tak ja mam swoje wady i walczęz nimi, nie ldatego, że on tego wymaga- ale dlatego, że gdy kogoś prawdziwie kochamy to sami pragniemy stawać się dla tej osoby lepsi.
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może mu przejdzie, sama pomyśl ile razy my (w sensie kobiety) coś palniemy bez pomyślunku. jesteśmy z Tobą ;*
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
witam wróciłam
![]() już mi lepiej,dzis zapisalam sie na kurs i po nowym roku chyba sie zacznie da jeszcze pani znac od kiedy dokladnie,wiec troche czas bedzie mi lecial ![]() nie bede sie smucic ide dalej ide w przód,nie cofam sie i nie bede płakać ![]() facet wczoraj mnie przeprosił,kupił czekolade,ale ja nie ugięta,za takie słowa powiedziałam,że trudno wrocic do normalnosci,no i stwierdził,ze sie wkurzył i powiedział to,bo to mnie na pewno zaboli i ze złosci to zrobił,Jeszcze tak z nim nie gadałam,ale musi mi powiedzieć czy che teraz czy che poczekać,bo ja go nie chce zmuszac na dziecko,mamy obije tego chcieć. Wysżło,ze mam faceta okrutnego,ale tak nie jest czasem pomaga sprzatac,zawiezie mnie tam gdzie che jak oczywisci ma wolny czas,bo pracuje od rana do wieczora to łatwo nie jest,akurat rzadko mi pomaga,ale nie mam za zle,ale sam stwierdził jakby juz był na swoim to by było inaczej,ale mieszkamy z rodzicami no i wiem jak to jest,bo ja nie lubie jak ktos mi w gary zaglada,fakt mamy kuchnie osobna,ale u mnie w kuchni sa rzeczy rodzicow i schodza a mój nie zbyt dobrze sie czuje,No i jest tez DDA pozdrawiam
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dra, tak się cieszę... i nie- w moich oczach twój facet wcale nie wydał się okrutny- tak jak napisałam: jak się kogoś kocha to się wie, jak go zranić. ja to robię i bywam okrutna dla swojego męża- choć kocham go barziej niż kogokolwiek na świecie. jestem pewna że twój mąż cię kocha. i wiedziałam że się pogodzicie. podziwiam cię za Twoją siłę. masz cudownego męża. każdemu z nas zdarza się coś chlapnąć w nerwach i ze strachu ( tak, faceci też się boją nawet bardziej niż my czazem a do tego oni się boją przyznać że się boją, żeby niewyjść na mięczaków.._ ale to, co świadczy o tym kim jesteśmy to umiejętność powiedzenia :przepraszam i przyznania się do błędu. mąż DDA..no to masz czasem pod górkę...tak jak mój mąż ma ze mną pod górkę...ale wiesz co- DDa bywają trudni, ale za to bardzo kochają i są bardzo lojalni no i - wiedzieć , że się jest DDa to już duży sukces...bo wiesz z czym walczysz. życzę Wam obojgu wielkiej siły bo wielką miłość do siebie już macie!
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
dra kochana.Ja 2 msc temu usłyszałam to samo od mojego meza co Ty.Jestesmy oboje uparci i dluga walczyłam sama ze soba zeby mu wybaczyc.
Ja bedac kiedys w furii najechałam na jego matke.Nie jest to kobieta godna nasladowania ![]() Zreszta jak Arturem usłyszy ze podnosimy glosy to odrazu ze smutna minka biegnie do kogos na rece.Boi sie.Widzac jego smutne oczka natychmiast przestajemy. Mezus musi sie poprostu okreslic z tym co bedzie dalej.No i najwazniejsze czego chce.Moze porostu ma jakies obawy i boi sie o tym powiedziec a klotnia sprowokowala go do ostatecznosci..Albo ma juz poprostu dosyc tych wyjazdow do lekarzy itd jak juz ktoraz z dziewczyn pisala.Najwazniejsza jest szczera i dluga rozmowa.
#336 |
Zakorzenienie
|
macie racje
my tez sie kochamy,kłocimy i wybaczamy sobie ![]() ja tez nie jestem bez winy,bo ja tez wiem gdzie uderzyc,zeby bolalo,jak on mi mowil ak ja mu tez i było ciezko wiem jest ciezko z DDA ,mówił mi jak w dziecinstwie ojciec mu nóz do gardla przykladal,bo zona na piwo nie chciala dac i inne rzeczy,DDA maja jakas blokade,jak sie moj tz do mnie wprowadzi to poczul sie tu bezpieczny,otworzyl sie,ale nie do konca.Mozliwe,ze napady takiej kłotni wynika co przeszedl w dziecinstwie,ja mam normalna rodzine nie wiem jak to jest miec w domu alkoholika,ale jak tesc pije ja nie umiem z nim gadac i tak se mysle teraz ze tz moze tez chcial dogrysc ,bo niestety tesc znow zaciagnal i pije juz 4 dnui,a byl ostatnio u siebie i moze dlatego ale najwazniejsze,ze sie pogodzilismy,ale jeszcze szczera rozmowa zostala,jak wroci z pracy to zobaczymy co dalej
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisałaś wcześniej, że po poronieniu piłaś- wyobrażam sobie jakim lękiem to musiało napawać twojego męża. może tego się boi? że kolejna porażka wywoła u ciebie znów to, czego on boi się nabardziej.... mój mąż pije bardzo mało, ale sama mam czasem atak paniki - choć on jak otwiera jedno piwo to rzadko je dopija do końca, jemu starczą trzy łyki dla smaku i tyle. a ja potrafię dostać atatku paniki... trzymam za was kciuki.. PS: A tak na marginesie u mnie bardzo ładnie zaczął się ten cykl ( jeśli ktoś pamięta skoki mojej tempki po poronieniu w zeszłym cyklu) w tym cyklu mam dzień 9 i muszę powiedzieć że tempka od końca miesiączki codziennie 6.45 - 36,2 - nawet sprawdziłam czy termometr działa i pokazuje inny wynik hihi ale w dzień pokazał 36,6 więc działa ciekawe czy będzie skok tempki na owu...hmmmm jutro rano cytologia!
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2008-12-15 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba mieć wiele samozaparcia by się od tego odciąć. I trzeba chcieć. A to są rodzice, więc jest ciężko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
Witam poniedzialkowo,
mam troche pracy dzisiaj bo czuje, ze wszyscy nagle przed Swietami sie obudzili i chceli czegos dowiedziec...a ja przeciez pracuje tylko do piatku a pozniej mam wolne do 6 stycznia ![]() ![]() I w zwiazku z naszym wyjazdem, zakupilismy w sobote choinke a wczoraj zostala juz ubrana. Mialam troche cykora czy nie obciach zapalac lampki bo sasiedzi zawsze sie gapia ale stwierdzilam, ze jak juz 1 listopada wiekszosc Finow dekoruje swoje balkony, ogrody itp to choinka na troche ponad tydzien nie zaszkodzi raczej. A chcialam poczuc troche swiat przed wyjazdem. Prezenty tez juz mamy dla wszystkich ale wiem, ze moj maz nie ma nic dla mnie ![]() ![]() A mnie po tym IUI napierdziela brzuch, codziennie, albo jajnki na zmiane. Nie wiem, nie kumam. A temperatury nie mierze (i troche szkoda) ale obrazilam sie na termomert ![]() Dra, dziwczyny maja racje, maz nie chce zle, nawet nie chcial Cie skrzywdzic ale wyladowac swoje zle emocje. Z takich przezyc sie nie wyrasta, ciagle sie czuwa. Kropka napisala cos czego sama doswiadczam, ..ze to sa rodzice wiec jest ciezko.. Milego dnia kochane ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2008-12-15 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
tak amcie racje,musze poczytac o DDA i zrozumiec go lepiej,a ja musze spokój opanowac,bo jestem dosc nerwowa osoba
ja sie troche boje,bo tz pije w weekendy,na jednym piwie sie nie konczy niestety,musi zawsze poczuc piwo,tak aby go szturlo,ale zabraniac nie bede,bo kiedys tak zrobilam i potrafil co wieczur codziennie pic piwa,teraz to weekendy tylko,ale i tak za duzo,ale mam nadziejz,e nie bedzie pil dziekuje wam dziewczyny po waszej rozmowie tez mi lepiej,dziekuje kochane jestescie
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na ten przykład w okresie młodzieńczego buntu popijałam sobie przy każdej okazji i delektowałam się faktem, że ktoś mi coś w tym temacie zarzuca gdy wracam do domu, bo mogłam wyrzygać co mi na sercu leżało. Od lat natomiast nie piję wcale. Cierpiałam 7 lat w poprzednim związku, bo mój ex (nie miał problemu!) lubił sobie wypić piwno, a wiedząc że tego nie lubię zawsze ujmował z pojemności. Zaczynał się przyznawać od jednego, a po wielu godzinach awantury okazywało się, że piw było 5 a do tego pół litra na trzech kumpli. ![]() Po latach zamieniłam faceta na niepijący model. ![]() Choć w tej materii mam spokój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() jutro idę na badania, ciekawe ile ze mnie zedrzą ![]() Kropko i jak kusisz się na piernik? ![]()
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje dziewczyny duzo lepiej tez sie poczulam,ale ciegle jestem przed rozmowa tz wraca za jakies2,3h dopiero
![]() |
#345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A TŻ nie przyciskaj, bo chyba ma teraz pod górkę, jak nie będzie chciał rozmawiać, powiedz jakich informacji oczekujesz i daj mu czas. Powodzenia! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz z "innej beczki" ![]() ![]()
![]() |
#347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro odbieram wyniki z tych przeciwciał co robiłam. Kropko czy mi się coś przyśniło czy Ty się na tym coś znasz? Bo teraz nie wiem czy sobie coś wymyśliłam czy nie?? A do gina jestem zapisana 23 grudnia dopiero i będzie usg. najbardziej mnie martwi, że @ może przyleźć teraz do 6 tygodni... Dziś jest 25 dc a mnie cyce bolą. Po pierwszym poronieniu @ przylazła po 35 dniach. Myślałam że teraz przylezie normalnie a tu ni hu hu.
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
tak wogóle wiecie co mi się dzisiaj śniło? że poszłam na solarium a tak wychodzi dziewczyna w ciąży z wielkim już brzuchem i mówi do koleżanki, zobacz jaki przysmażony
![]() ![]()
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
No to super, to jutro Cię pomaltretuję ![]() ![]()
![]() |
#352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#355 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
na moich oczach zaczal sie zmieniac, a ja z nim. tak jakbysmy oboje rownoczesnie dojrzeli w zwiazku. Cytat:
Cytat:
najbardziej mnie wkurza, jak tesciowa go czestuje. sama miala meza alkoholika, ojca alkoholika, sama nie ma problemu, ale syna czestuje a to piwkiem, a to wodeczka. przy okazji kazdej wizyty w ojczyznie gryze sie w jezyk, ale chyba niedlugo wybuchne.
www.liwia_nie_chce_spac.r epublika.pl Edytowane przez fleurdelacour Czas edycji: 2008-12-15 o 19:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
kosmitka
|
Cytat:
Z pozytywnych dla mnie wieści - dzisiaj mam już wynik z cytologii - jest jedyneczka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
wow, super...ooooh, oby u mnie byla jedyneczka albo dwojeczka....z naciskiem na jedyneczke ...
![]() |
#358 |
kosmitka
|
Na pewno wszystko będzie dobrze. Poza tym nie martw się nawet jak wyjdzie jakiś zły wynik - może w Holandii się nie mylą, ale w Polsce miałam za pierwszym razem 3 po czym po 2 tygodniach jest 1, dziwna sprawa nie?
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem wiem, czytałam że miałaś trójkę i ekspresową poprawkę... a może coś zakłociło wynik? my teraz z małżem zero miziania 3 dni przed cytologią..bo takie rzeczy albo irygacje mogą zakłocić wynik.. ale super , że masz jedyneczke, suuuuper ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
kosmitka
|
Zdaniem lekarza tamten wynik to pomyłka, dziwne, że takie rzeczy się zdarzają. Wcześniej miewałam też dwójki, podobno przy regularnym współżyciu to norma. Ostatnio jednak miałam dwie jedynki, stąd trójka to prawie jak wyrok. Cieszę się, że to jednak pomyłka i staranka mogą ruszyć pełną parą. Okazało się, że przy owu będziemy mieć gości, ale jakoś trzeba będzie sobie radzić
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.