STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-07, 11:00   #331
szwaku
Raczkowanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

No i dobrze Waga pojedziesz i zobaczysz przynajmniej co i jak i jak tam w policji ciężko sie dostać że tak ludzi oblewają czy o co dokładnie chodzi??
szwaku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 11:19   #332
waga76
Przyczajenie

Wiesz co wydaje mi sie ze latwiejdostac sie w policji ale to tylko moje zdanie.Ja poleglam na muliselekcie....Test wiedzy byl latwy ,w strazy widze ze jest trudniejszy....wf dla dziewczyn jest ciezki na 30 dziewczyn zdalo ok 4...tak wiec jak widzisz...ja rowniez zdalam ale wtedy bylam troche mlodsza wiecej sie ruszalam no i pare kilo doszlo wiec w strazy nie bedzie tak latwo....Cwicze ale i tak sie boje..
waga76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 11:34   #333
Chaoz
Raczkowanie

YKAZ KWALIFIKACJI I UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWYCH, KTÓRYCH POSIADANIE UMOŻLIWIA ZWOLNIENIE KANDYDATA Z DRUGIEGO ETAPU POSTĘPOWANIA

1. Posiadanie kwalifikacji pilota uprawniających do pilotowania statków powietrznych będących w wyposażeniu albo planowanych do wprowadzenia w wyposażeniu Straży Granicznej.
2. Posiadanie co najmniej 5-letniego doświadczenia zawodowego: mechanika lotniczego obsługi, mechanika pokładowego lub mechanika poświadczenia obsługi statku powietrznego, uprawniającego do obsługi statków powietrznych będących w wyposażeniu albo planowanych do wprowadzenia w wyposażeniu Straży Granicznej.
3. Posiadanie kwalifikacji zawodowych marynarzy przydatnych do pełnienia służby bezpośrednio na jednostkach pływających Straży Granicznej lub do wykonywania obowiązków służbowych w komendzie oddziału Straży Granicznej niezbędnych dla zabezpieczenia prawidłowej realizacji zadań ustawowych Straży Granicznej w zakresie ochrony granicy państwowej na morzu.
4. Posiadanie wykształcenia wyższego z tytułem zawodowym magistra (równorzędnego) uzyskanym po ukończeniu kierunku studiów prawo, informatyka lub elektronika i telekomunikacja, a także kierunku studiów przygotowującym do pracy w dziedzinie łączności, telekomunikacji, optoelektroniki lub kryptografii w zakresie realizowanym w Straży Granicznej.
5. Posiadanie co najmniej tytułu zawodowego magistra (równorzędnego) i udokumentowanych dodatkowych uprawnień zawodowych w zakresie swojej specjalności w dziedzinach objętych zakresem działania Straży Granicznej (np. aplikacji kontrolerskiej, uprawnień nadzoru budowlanego, uprawnień tłumacza przysięgłego).
6. Posiadanie co najmniej łącznie 5-letniego doświadczenia zawodowego w:
1) pracy w Siłach Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej lub
2) pracy w Inspekcji Celnej, lub
3) pracy/służbie w Policji, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Urzędzie Ochrony Państwa, Biurze Ochrony Rządu, Straży Granicznej, lub
4) pracy w urzędzie obsługującym ministra właściwego do spraw wewnętrznych na stanowiskach służbowych, na których są realizowane zadania związane z zapewnieniem bezpieczeństwa i porządku publicznego, lub
5) pracy w Najwyższej Izbie Kontroli na stanowiskach pracowników nadzorujących czynności kontrolne i pracowników wykonujących czynności kontrolne, lub
6) pracy w urzędach lub w izbach skarbowych na stanowiskach służbowych, na których są realizowane zadania związane z wykonywaniem lub sprawowaniem nadzoru nad wykonywaniem kontroli skarbowej, prowadzeniem dochodzeń w sprawach o przestępstwa skarbowe i wykroczenia skarbowe lub wykonywaniem funkcji oskarżyciela publicznego w sprawach o przestępstwa skarbowe i wykroczenia skarbowe.
7. Posiadanie kwalifikacji i umiejętności szczególnie przydatnych do pełnienia służby w Straży Granicznej uzasadniających możliwość mianowania na stopień równorzędny obowiązujący w Straży Granicznej osoby przyjmowanej do służby i posiadającej stopień wojskowy, określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 62 ustawy z dnia 12 października 1990 r. o Straży Granicznej.
8. Posiadanie co najmniej 5-letniego doświadczenia zawodowego w zakresie profesjonalnej tresury psów.
Chaoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 11:35   #334
szwaku
Raczkowanie

No właśnie z tego co mi wiadomo to strasznie dużo osób na tym odpada o co tak dokładnie w tym chodzi???
Stary 2009-05-07, 11:43   #335
Chaoz
Raczkowanie

Edaf trzeba czytać ze zrozumieniem napisałem w kwalifikacjach (pilot,mechanik,tresura psów) że tylko te mają szanse na zwolnienie. Cała reszta z rozporządzenia jest teoretyczna i teraz jak nie masz znajomości nie przejdzie bo nic nie daje im.

A co do Prawa jak i wielu kierunków (byłem na prawie przeniosłem się) po tym jak nie wypaliła ustawa o zniesieniu korporacji w tym sektorze. To sam kierunek nie daje wcale dużo i prawnie zagnę połowę ich absolwentów. Wiesz dobrze że zapewnedobry prawnik nie musi mieć wiedzy a umiejętność korzystania z kodeksów aktów itd... a wielu absolwentów prawa tego nie umie.Ale nie tylko prawa, tak więc doświadczenie jest ważniejsze niż sam mgr.Ale jak jesteś po prawie to nie masz się co obawiać test ogólny to będzie dla ciebie nic bo to zbliżona wiedza.
Apropo udaje m się spełnić wyższe kierunkowe wykształcenie i udokumentowane uprawnienia na jednostki pływające i też musiałem przechodzić II etap.
Nie jest tak źle jak ktoś się przygotuje dacie radę, powodzenia

Edytowane przez Chaoz
Czas edycji: 2009-05-07 o 11:45
Chaoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 11:45   #336
waga76
Przyczajenie

Wiesz tak naprawde to sama nie wiem o co w tym muliti chodzilo...tak porabane pytanie odpowiadasz na dana chwile mimo iz juto inaczej bys zrobil pytan nie pamietam wyszlam w wielkim szoku a najgorzej nie wiem na jakiej postawie oni to oceniaja...gdzies niedawno widzialam na stronce pytania z muliselektu podobne...a jest ich od groma i nie wiesz czy dobrze odpowiadasz po wyjsciu mialam ochote doslownie zrobicMimo iz bylo po wszystkim ja chcialam tak sie odstresowac!
Stary 2009-05-07, 12:22   #337
szwaku
Raczkowanie

Waga ale z tego co widzę to chyba łatwiej się tam dostać niż do SG.Nie próbujesz jeszcze raz??? przecież krócej się czeka na to wszystko może warto jeszcze raz spróbowaćJa bym z chęcią teraz złożył no ale co jak tutaj narazie mam egz żeby później głupie rzeczy nie wychodziły hehe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-07, 12:38   #338
waga76
Przyczajenie

na razie czekam na egzaminy w ketrzynie!Co do policji to wF nie zalicze za krotki jest czas bo tam masz serie cwiczen zrobic w ciagu minuta 20 czy jakos tak i wiesz mi naprawde trudno jest nam kobietom zmiescic sie w tym czasie....silownia silownia i jeszcze raz silownia a nie ukrywam ze nie bardzo mam czas majac rodzine.Panowie to o ile pamietam chyba wszyscy zdali a ja zalapalam sie tylko tylko w czasie i nie bylo lekko.A na razie szykuje sie do ketrzyna .Szwaku jestes z jakiego odzdzialy SG?
Stary 2009-05-07, 12:47   #339
szwaku
Raczkowanie

ja Nadbużański OSGno ja tez się szykuje no ale nie wiadomo ile jeszcze trzeba będzie czekać nawet jak się pozytywnie zakończy to postępowanie a najgorsze jest to że nawet nie wiadomo czy na szkółke wezmą po tym wszystkim.Patrzyłem że na początku lipca jest szkółka w policji 800 miejsc, tak myśle posiadając Poświadczenie bezpieczeństwa to już pewnie tam nie musiałbym składać tej ankiety i może bym to w miarę szybko zrobił heheh Jak myślisz dałoby radę w dwa miesiące to wszystko przejść czy dłużej to trwa
Stary 2009-05-07, 13:09   #340
waga76
Przyczajenie

Wiesz co nie chce Ciebie w blad wprowadzac...Ja staralam sie jakies 1.5 roku temu .O ile teraz wiem nic sie nie zmienilo potrzebuja duzo osob a rekrutacja trwa naprawde w przyspieszonym tepie...Wydaje mi sie ze nie dluzej niz 2 miechy i powinienes juz byc po ..W czsie kiedy ja sie staralam to w jedym tygodniu miles test z wf i psychologa lacznie z testami a zaraz po nim multiselekt...naprawde to bylo szybko ze nawet w ciagu dobrego miesiaca mozna bylo sie uwinac!!!
Stary 2009-05-07, 13:15   #341
szwaku
Raczkowanie

O no to spoko teraz zamiast sie uczyć będę myślał nad policją hehe a z tą ankietą to nie wiesz jak może to wyglądać ?? ale w sumie to jest na 10lat także myślę że nie będzie więcej trzeba tego jeszcze raz przechodzić. Waga dzięki za pomocne info:dziek uje-kwiatek:

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-07, 13:19   #342
waga76
Przyczajenie

Dziekuje za kwiatek.Co do ankiety to nie mam pojecia.Wiem ze tam skladasz duzo duzo pozniej a nie na poczatku jak tutaj zaraz po pierwszej rozmowie.
Stary 2009-05-07, 13:28   #343
szwaku
Raczkowanie

Ale sobie chęci narobiłem heheciekawe czy tak można składać starając sie do jednych i drugich, dla nich to są koszty dla mnie to nie wiem hehe
Stary 2009-05-07, 13:36   #344
Onaaa23
Raczkowanie

mzona skladac papiery tu i tu , nie ma problemu z tym. A co szybkosci postepowania kw. w policji to waga ma racje szybko to trwa, i cholernie ciezko zdac multi psychotesty w SG to pikus...

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

waga!!!!!!!!!!!!!!! ja jade we wtore na probny wf do oddzialu, ale musimy najpierw zadzwonic na izbe chorych czy tego dnia bedzie lekarz, bo to on wystawia nam zaswiadczenie czy jestemy zdolni do odbycia testu spr. (w policji np takie zaswiadczenie trzeba bylo zalatwiac samemu) wiec waga ... do wtorku
Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 13:39   #345
szwaku
Raczkowanie

heheh no nie wiem jak z nimi to jest ale z opowieści to ciężko hehe no ale niektórzy zdają także muszą być do przejścia. widziałem na necie s można iśc na zajęcia do psychologa z tych testów cena 250zł i opinie ludzi po tych lekcjach że dużo dają i łatwo później to zdawać bo mówi co i jak odpowieadć na pytania żeby było oka jak sie nie zda tego multi to co można jeszcze raz go zdawać czy już wszystko skończone??
Stary 2009-05-07, 13:46   #346
Onaaa23
Raczkowanie

szwaku nie zdalam multiselectu, ale nie bede ci pisac ze to nie do przejscia itd. bo to ze ja nie zdalam nie znaczy ze ty nie zdasz tu chodzi o duzo szczescia... na pewno plecaczek tez, bo z miejsca gdzie mieszkam dostaja sie ludzie ktorzy naprawde nie powinni pracowac w Policji ... z roznych przyczyn a jednak pracuja multi to wielka sciema, porazka i bład psychologow, zauwazcie ze kto oblewa rekrutacje do policji jest odwalany glownie na multi - i wlasnie o to im chodzi np. test wiedzy ogolnej przed wf byl banalny, jedna wielka sztuka, nawet nie wiem jaki mialam wynik heheh bo nie podali, na wf ciezko kobietom, choc porownac teraz wf w SG w POlicji był TOTALNY LUZ przebieglam tor z palcem w ... pupie... szwaku na razie zapomnij o Policji, zdasz do SG

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

wsio od nowa robisz i dopiero za rok jesli multi oblejesz
a widzisz a ja slyszalam, ze rozmowy z psychologami przed egzaminem sa niepotrzebne, robi sie z mozgu woda, na multi odpowiadasz tak a pozniej na rozmowie pleciesz co innego, bo na tym to polega, czy odpowiadales szczerze na multi... przyznam ze jestem swiadoma tego ze nie zgadzalo sie wiele watkow z multiselektu i z mojej rozmowy z psychologiem, ale jak tu odpowiadac na pytania, gdzie masz 4 warianty wszystkie pietnuja twoje wady, bledy zyciowe itd ??? przy jednym pytaniu odpowiadasz BLIZEJ PRAWDY przy drugim tak samo i wychodzi ze krecisz bo odpowiadajac przy pytaniu nr 42 i wybierajac opcje "blizsza prawdy" zapominasz o tym bo to nie jest pelna prawda, albo nawet zupelnie nieprawda... kurcze motam ale ten multi naprawde jest powalony i pytania na nim chore....
Stary 2009-05-07, 13:46   #347
szwaku
Raczkowanie

heheh no na pewno plecak pomagaOnnna powiadasz że z palcem biegłaś?? heheh o to wysportowana z Ciebie Dziewczyna skoro tak mówisz to poczekam do końca maja zobaczymy jak się sprawy potoczą
Stary 2009-05-07, 13:51   #348
Onaaa23
Raczkowanie

szwaku w ketrzynie bedzie krucho, to sa cwiczenia wysilkowe z uzyciem miesni ktorych nigdy czlowiek nie uzywal : np pomki , boze jedyny ja w zyciu nie robilam pompek!!!! uginanie na laweczkasz...jeszcze lepiej... a w policji masz tor i go sobie pokonujesz, wtedy duzo biegalam wiec kondycje mialam lepsza niz teraz .... a teraz... to bedzie porażka wcale nie mowie ze jestem wysportowana!!!!
Stary 2009-05-07, 13:51   #349
waga76
Przyczajenie

O ile sie nie myle to po roku mozesz powtarzac muliselekt ale tu na 100% nie jestem pewna,gdyz mi sie cos moglo pomieszac ale psychologa jak nie zdasz to tez po roku i tym selektem chyba podobnie!

Do Onaa23.Moze bysmy sie zdzwonily abysmy sie tam spotkaly bedzie razniej biegac...Choc jak sie domyslam twoj wiek obok niku to za Toba zostanie tylko kuz a ja za nim....
Stary 2009-05-07, 13:55   #350
szwaku
Raczkowanie

moze chodzi o to żeby im powiedzieć że ten multi to pomyłka i wtedy puszczą hehe bo pomyślą że w końcu ktoś normalny przyszedł i to zauważył i powiedział heheh
Onnna chyba mamy zsynchronizowane zegarki co do minuty hehehe

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Onnna to był taki miły komplemencik hehe Waga dobre to z tym kurzem heheh
Stary 2009-05-07, 13:58   #351
Onaaa23
Raczkowanie

waga waga waga.... plis nie pograzaj, chodze na fitness i tam babki po 40 lepiej skacza jak ja heheheh nom jakos bysmy sie styknely ale na forum nie bardzo rozdawac swoje adresy kontaktowe heheheh wiec jak....
Stary 2009-05-07, 13:59   #352
waga76
Przyczajenie

Zebys wiedzial ze dobre z tym ''kuzem" bo zrobic takiego babola.....!!!Przepraszam za pomylki ale chyba za szybko chce napisac i tak to wychodzi..
Stary 2009-05-07, 13:59   #353
Onaaa23
Raczkowanie

szwaku dzieks za komplement
Stary 2009-05-07, 14:00   #354
waga76
Przyczajenie

Onaa !!!napisz mi prywatnie na maila
Stary 2009-05-07, 14:01   #355
Onaaa23
Raczkowanie

kurde koncze jesc zupke i ide kuc zanim mojego dzieciaczka nie ma waga moze jakos sie jeszcze spiszemy tu na forum i we wtorek pojdziem biegac hehehe
Stary 2009-05-07, 14:03   #356
waga76
Przyczajenie

Przez wekend mnie nie bedzie bo jade na wies na mazury.Zaraz ci cos przesle prywatnie na maila moge?
Stary 2009-05-07, 14:04   #357
Onaaa23
Raczkowanie

masz tu moje gg 12976293

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

na mazury powiadasz o to do mnie
Stary 2009-05-07, 14:09   #358
szwaku
Raczkowanie

Fajnie Wam że macie zapał do nauki bo ja mam takiego lenia w że szokmoże jutro jak wrócę z próbnej to mi się poprawi nastrój jak sie czegoś przyjemnego dowiem na temat szkółki hehe tzn już wiem ze najprawdopodobniej to będzie sierpień ale niestety chyba będą wybierać z dwóch etapów tego majowego i tego z wakacji to raczej nie jest zbyt pocieszające
Stary 2009-05-07, 14:19   #359
Onaaa23
Raczkowanie

a mi w kadrach mowili ze pazdziernik - listopad albo listopad - grudzien
Stary 2009-05-07, 14:24   #360
moooniaaaa
Zakorzenienie

Zawsze lepiej siedzieć w szkółce zimą i jesienią niż latem
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości