...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-14, 18:22   #331
Rajskie mniam
Raczkowanie

Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Cześć asi-ula ! Może razem zaczniemy ,Ja już po zakupach ,ale jeszcze rozpusta Walentynkowa ( kolacyjka pożegnalna ze zwykłym jedzonkiem ) OD JUTRA ZACZYNAM

JEST ~73-------------BEDZIE~ 60 ;d
Rajskie mniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 19:27   #332
Anusiaczek10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimee Pokaż wiadomość
Ja jestem 5 dzień na proteinach i jest ok.najgorszy był pierwszy dzień - totalne osłabienie. A teraz z każdym dniem coraz więcej energii się pojawia, co związane jest chyba ze zwiększonym spalaniemkalorii oczywiście

A co do twojego wrażenia tycia to może jakieś zdrowotne problemy??Bo przy takim stylu jak opisałaś - regularne jedzenie i ćwiczenia - to dziwne,że waga rośnie. A może jakieś hormony bierzesz?
Pozdrawiam i zapraszam do dietkowania
Dziękuję Ci za odpowiedź a czy oprócz diety ćwiczysz bądź ćwiczyłaś?
Właśnie żadnych leków (typu anty, hormony) nie biorę; fakt, że zdarzało mi się 2 razy w ubiegłym tygodniu zjeść trochę ciastek, ale oprócz tego trzymałam dietę i następnego dnia jadłam mniej, żeby bilans kalorii się wyrównał
Niestety, ja będę mogła zacząć dopiero na początku marca, bo za półtora tyg czeka mnie wyjazd, gdzie nie będę miała warunków do ditetycznego jedzenia. Do tego czasu będę jeść mniej i ćwiczyć (tak jak teraz) a zaraz po powrocie zabieram się ostro za dietkę proteinową
Myślisz, że zgubienie przy tej diecie ok 10 kg do maja jest realne??(jeśli faktycznie zacznę od ok. 5 marca??)
Pozdrawiam serdecznie
Anusiaczek10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 20:08   #333
mimee
Raczkowanie

z miłą chęcią odpowiadamnie ćwiczę jakoś specjalnie,ale codziennie mam godzinę spaceru obowiązkowego z synkiemale myślę że ćwiczenia zawsze pomogą, bo podnoszą ciśnienie i podkręcają metabolizm, co przy tej diecie może okazać się korzystne. W pierwszych dniach, z tego co wiem, to raczej nie ćwiczy się ,bo człowiek jest trochę słaby, ale potem - owszem, czemu nie??
A jeśli chodzi o te 10 kg to sprawa indywidualna chyba. Dziewczyny tracą w 1 etapie po 2-10kg, a potem różnie.No i wiadomo im więcej się waży, tym łatwiej (niby, bo w moim przypadku nie) lecą kg...więc wszystko jest możliwe
mimee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 20:43   #334
asi_ula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rajskie mniam Pokaż wiadomość
Cześć asi-ula ! Może razem zaczniemy ,Ja już po zakupach ,ale jeszcze rozpusta Walentynkowa ( kolacyjka pożegnalna ze zwykłym jedzonkiem ) OD JUTRA ZACZYNAM

JEST ~73-------------BEDZIE~ 60 ;d

Hej Jasne - możemy zacząć razem Cel mamy nawet ten sam, tyle, że ja teraz ważę ok. 67
Ja dziś żegnałam się z ciastem i jabłkami.. i kopytkami..
Mam motywację, zrobiłam sobie zdjęcia w kilku starszych bluzkach i jak widzę ten brzuch i boczki.. yhh Mam nadzieję, że szybko mi zlecą pierwsze kilogramy.

No to jedziemy z tym koksem od jutra

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
And you just don't notice...
<3

>10<

asi_ula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 21:42   #335
karmen20
Rozeznanie

GG do karmen20

.... i kolejny dzien za nami
Zyczę Wam wszystkim spokojnej nocki i nabrania sił na kolejny nowy dzień

Proszę odpisujcie w moim wątku
karmen20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 22:12   #336
rea69
Przyczajenie

Witam mile i wytrwale proteinki

Mam nadzieje ze przemile spedzilyscie czas walentynkowy i nie grzeszylyscie za bardzo.ja troszke i musze sie przyznac ze zjadlam dzis jedno cistko tortowe ale jedno! i jednego cukierka jak Walentynki to trzeba zaszalec.
Na wadze dalej nie stanelam hahaha ale w dzinsach mam juz lekki luz i wysmienicie sie czuje i od dzis moglam juz warzywka wiec troszke poszalalam
hmmmmmmmmmmm twarozek +pomidorek+ogoreczek kiszony+ seler konserwowy,to bylo pyszne!

a co do drinkow to mozna z cola light..ale ostrozniebo szybko wchodzi do glowy

kochane proteinki kolejny dzien minol i znowu jestesmy lzejsze a przynajmniej nie ciezsze i tak trzymac dziewczyny,zanim ten snieg stopnieje my bedziemy piekne i zadowolone z siebie.
Paaaaaaaa spijcie zdrowo i milego kolejnego dzionka
rea69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 10:54   #337
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

dziewczynki co tu tak cicho?

ja na szczescie wieczorem dostalam @ wiec dzis umieram... nic nie moge jesc, jedyne co, to wypilam 2 kubki maslanki i herbaty, ale nic normalnego do ust nie wloze niestety

mam nadzieje ze wam dietkowanie idzie lepiej niz mnie... ! buzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-15, 11:25   #338
karmen20
Rozeznanie

GG do karmen20

Witam Was moje piekne jak sie macie w niedzielne południe Bo ja sie czuje rewelacyjnie) ale to chyba podświadomość na mnie tak działa i nawet rogaliki mojej mamy swiezutko upieczone mnie nie kuszą a od wczorak leża na stole ajjj ale sie zaparłam wlasnie sie szykuję na jakis obiadek trzeba cos zrobić .
A od poniedziałku zaczynam treningi przed praca na Body space.
I taka mała wskazówka jeslo któraś z Was zdecydowała sie na cwiczenia dodatkowo , to porponuje w miare możliwości ćwiczyć rano! wtedy ograznim spala wiecej tkanki tłuszczowej niz np wieczorem. Naprawde to jest święta prawda

pozdrawiam i miłj niedzielki życze...

U mnie kolejny dzień i kolejny kg w dół

Bylo 57 jest 55 bedzie 50

Proszę odpisujcie w moim wątku
karmen20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 13:07   #339
AsiulekWawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmen20 Pokaż wiadomość
Witam Was moje piekne jak sie macie w niedzielne południe Bo ja sie czuje rewelacyjnie) ale to chyba podświadomość na mnie tak działa i nawet rogaliki mojej mamy swiezutko upieczone mnie nie kuszą a od wczorak leża na stole ajjj ale sie zaparłam wlasnie sie szykuję na jakis obiadek trzeba cos zrobić .
A od poniedziałku zaczynam treningi przed praca na Body space.
I taka mała wskazówka jeslo któraś z Was zdecydowała sie na cwiczenia dodatkowo , to porponuje w miare możliwości ćwiczyć rano! wtedy ograznim spala wiecej tkanki tłuszczowej niz np wieczorem. Naprawde to jest święta prawda

pozdrawiam i miłj niedzielki życze...

U mnie kolejny dzień i kolejny kg w dół

Bylo 57 jest 55 bedzie 50

witam serdecznie
u mnie tez nie jest najgorzej, zjadlam wlasnie udko z folii i popijam herbatke.
ponawiam pytanie-sage owocowa mozna prawda???
bo bardzo mi pomaga przezwyciezyc glod
milego dzionka
AsiulekWawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 14:11   #340
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

dziewczyny a u mnie jak bylo przez 2 dni 1,5 kg w dol, tak po 3 dniu 1 kg wrocil co ja mam robic?? nie zamierzam przestac z ta dieta,wierze,ze schudne...

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 14:33   #341
Rajskie mniam
Raczkowanie

WITAM
Od dziś na diecie I muszę przyznać że nie jest żle . Na śniadanko jajeczko , plasterek szyneczki z indyka i jogurt 0% , potem kawa i duuuuuuuzo wody .Na obiad pierś z kurczaka na parze - i wcale nie czuję głodu Mam nadzieję że to działa i jutro na wadzę coś zmaleje .) POZDRAWIAM wszystkie startujące proteinki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-15, 16:28   #342
qtslodziaq
Przyczajenie

88niezapominajka88 zjadlas cos poza dieta ,ze przytylas kg? ja mam zupelnie inny problem w ogole nie moge zejsc juz w dol.. stoje w miejscu a jem tak samo.. mysle,ze trzeba dac organizmowi wiecej bialek czyli tego co ma najwiecej tego bialka.. dolaczam sie do waszej listy z 61 kg -schudlam na 58 a chce wazyc 52
qtslodziaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 16:30   #343
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Napisane przez qtslodziaq Pokaż wiadomość
88niezapominajka88 zjadlas cos poza dieta ,ze przytylas kg? ja mam zupelnie inny problem w ogole nie moge zejsc juz w dol.. stoje w miejscu a jem tak samo.. mysle,ze trzeba dac organizmowi wiecej bialek czyli tego co ma najwiecej tego bialka.. dolaczam sie do waszej listy z 61 kg -schudlam na 58 a chce wazyc 52
wlasnie wszytsko zgodnie z dieta duuuuzo bialka, duzooooo wody i lipa zobacze,co bedzie jutro

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2009-02-15, 16:35   #344
qtslodziaq
Przyczajenie

nie mozliwe ,az .. jakis efekt uboczny?.. teraz to mnie wystraszylas ..
Stary 2009-02-15, 16:48   #345
qtslodziaq
Przyczajenie

znalazlam cos ciekawego wyrazcie swoja opinie

http://www.poradnikzdrowie.pl/odchud...a,879_6279.htm

czy mozna to stosowac do naszej diety?
Stary 2009-02-15, 18:44   #346
rea69
Przyczajenie

Witajcie mile panie.
Karmen nie wiem dlaczego stoisz z waga w miejscu ale moze wlasnie tak reaguje Twoj organizm jakas forma obrony przed nowym zywieniem?nie mam pojecia widocznie masz jakis kryzys-kochana przetrwaj to,nie zalamuj sie dlatego zycze Ci wiele wytrwalosci-
kurcze dziewczyny nie wiem czy mozna pic sage owocowa wogole nie mam pojecia czy herbatki owocowe wchodza w gre,ja odkad jestem na tej diecie nie siegnelam po zadna inna herbate jak zielona a nie powiem mam ochote na jaks dobra ale coz trzeba wytrzymac ,moze ktoras ma ksiazke Dukana i moglaby sprawdzic czy mozna owocowe stosowac.

co do jednodniowej diety na owisiance uwazam ze jest dobra ale w IV fazie gdzie sie juz normalnie odzywiamy a i tak mamy w menu jeden dzien protein wiec jakbys sie zdazylo ze na kogos malo dziala i widzi iz przybiera na wadze moze zastosowac sobie i taki jeden dzien(bedzie dwa dni na diecie ale moze efekty utrzmania beda skuteczne)zawsze taka dieta moze byc w zapasie.

Ja dzis jakas oslabiona jeste,m senna ale moze to ta pogoda ..........ja chce juz lata!mozna na rowerek pojsc i na dluzsze spacery i wogole czlowiek sie wiecej rusza i widzac promienie sloneczne ma ochote zyc
dobra dziewczynki lece narazie kochane proteinki

Edytowane przez rea69
Czas edycji: 2009-02-15 o 18:46
Stary 2009-02-15, 18:48   #347
rea69
Przyczajenie

sorki dziewczynki pomylilam Karmen z niezapominajka-wybaczycie mi????????
Stary 2009-02-15, 18:58   #348
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Napisane przez rea69 Pokaż wiadomość
sorki dziewczynki pomylilam Karmen z niezapominajka-wybaczycie mi????????
ja wybacze

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2009-02-15, 19:17   #349
Rajskie mniam
Raczkowanie

DO~~ REA69
Myślę że herbatki owocowe odpadają , może dopiero w III fazie W książce Dukan nawet ostrzega aby ograniczyć cytrynę - jedynie do przyprawienia .
Ja nie mam pomysłu co zrobić z wołowiny :[ bo dotąd jej nie jadłam PROSZę o jakieś pomysły :#
Jutro do pracy
Smacznych snów
Stary 2009-02-15, 19:43   #350
mimee
Raczkowanie

piszę w punktach będzie łatwiej:

1. owsianka - myślę podobnie - dopiero w 4 fazie.platki owsiane to dużo węglowodanów,a nam chodzi o dużo białka

2. herbatka owocowa - myślę, że można, bo to przecież ekstrakt z suszu a nie czysty sok owocowy, a poza tym źrodło witamin i soli mineralnych.można spróbować i zobaczyć co sie będzie działo?a poza tym jak wolno cole to herbaty nie wolno?też zero kalorii. sprawdzałam w książce i nie znalazłam, że są zabronione

3. a potraw z wołowiny jest dużo - ja polecam gotowaną do miękkości i z musztardką( mniam), tatar z cebulką i ogóreczkiem ( jak ktoś lubi surowiznę) i pieczeń z ziołami i czosnkiem

U mnie bez zmian...jestem 6 dzień na samych proteinach ( no i były małe grzeszki) i chyba wprowadzę warzywa, bo coś mi się waga zatrzymała 2 dni temu, a jak się zatrzymała to może nie ma sensu ciągnąć tego pierwszego etapu???zresztą zobaczę jeszcze jutro wagę rano i pomyślę. A wy co o tym sądzicie??buziaki na następny tydzień
Stary 2009-02-15, 20:18   #351
anusiaanulka
Raczkowanie

GG do anusiaanulka

Witam Was proteinki )

Dzisiaj od mojej cioci dowiedziałam się o diecie Pierre Dukana i od rana buszuję po internecie i czytam i czytam i jestem w szoku bo wychodzi na to, że ta dieta jednak działa ) MAM TAKĄ NADZIEJĘ, ŻE NA MNIE TEŻ PODZIAŁA ))) Nie mam fakt faktem książki ale sobie ją kupię na allegro. Kilka dni minie za nim do mnie dotrze, więc do tego czasu muszę polegać na tym co Wy mi poradzicie Wiem, że powinnam na przemian stosować nabiał z nabiałem połączonym z warzywami i ja chyba zrobię sobie 5/5 Stosowałam już w życiu mnóstwo diet ale nic Ostatnio schudłam 12 kilko ale zaraz później przytyłam ze zdwojoną siłą i teraz mam do zrzucenia 17 kilo. W życiu tak dużo nie ważyłam i ogólnie jestem przerażona ale też pełna wiary w to, że tym razem mi się uda!! Aż boję się mężowi powiedzieć o moim kolejny odkryciu bo pewnie mi powie, że on nie wierzy w takie cuda i lepiej powinnam więcej ćwiczyć ale co tam to nie on się czuje źle w moim ciele

Proszę powiedzcie mi co można jeść między posiłkami jak ma się ochotę na "coś" ????
anusiaanulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 06:09   #352
natalaplo
Rozeznanie

czesc laski

usypiam jak zwykle w pracy

owsianka, herbatki owocowe - nie

chociaz ja pije codziennie herbatke z guaraną i winogronami

jak zwykle w weekend grzeszyłam... fakt ze nie super duzo ale nie mogłam sie oprzeć czekoladzie gorzkiej z malinami i w walentynki mąż na kolacje do pierogarni mnie zabrał... a ja kocham pierogi i zjadłam 4

z wolowinki robie najczesciej małe kotleciki... pisałam chyba dwie strony wczesniej jak je robie zreszt ą dzis chyba na obiad je sobie odgrzeje bo mam zapas w zamrażalniku

witam nowe proteinki, gratuluje spadku wagi i trzymam kciuki za dziewczynki, które maja zastój w spadaniu wagi bo sama chyba do nich należe... ale przetrwamy

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
natalaplo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 06:52   #353
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

ja od dzis znow sie biore ostro za siebie! 2 podejscie... tym razem bedzie udane, bo tego chce najbardziej na swiecie, do tego zaczyna sie uczelnia, wiec jak to ja mam lepiej mi trzymac dietke niz siedzac w domku
Stary 2009-02-16, 07:45   #354
mimee
Raczkowanie

Dziewczyny kochane!!!Zastój wagi przetrwałam i opłacało się znów 2kg mniej!Czyli czekanie popłacajak pisałam wcześniej miałam zamiar przejść do 2 fazy, ale po dzisiejszym ważeniu stwierdzam,że jednak 10 dni 1 fazy zrobię.

Wiecie co??Chyba to prawda, że najgorsze to przerwać dietę w momencie kiedy waga stoi(bo wtedy organizm uporczywie broni zapasów i nastawiony jest na magazynowanie wszystkiego co trafi do naszych brzuszków). Ja zawsze przerywałam dietę w takim momencie, a teraz przeczekałm

całuję was poniedziałkowowytrw ałości!!!
Stary 2009-02-16, 07:46   #355
mimee
Raczkowanie

98......94............... ...................78
Stary 2009-02-16, 07:57   #356
Rajskie mniam
Raczkowanie

DZIEN DOBRY
Jestem w szoku ;* jeden dzien i ponad 1 kg mniej ( wcześniej nawet jak robiłam sobie glodowkę 1- dniową , tylko woda ) to waga mi nie spadła Zjadłam sobie placuszki na śniadanko- pycha :} na obiadek rybkę a w pracy jakiś serek .
życzę WAM miłego dnia !
Stary 2009-02-16, 08:25   #357
AsiulekWawa
Raczkowanie

dziewczyny, ale dlaczego nie mozna owocowej herbatki?przeciez jest bez cukru i owocow w niej ciezko sie doszukac ja ja pije litrami..
AsiulekWawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 08:30   #358
Marzena100
Przyczajenie

GG do Marzena100

Cytat:
Napisane przez anusiaanulka Pokaż wiadomość
Witam Was proteinki )

Dzisiaj od mojej cioci dowiedziałam się o diecie Pierre Dukana i od rana buszuję po internecie i czytam i czytam i jestem w szoku bo wychodzi na to, że ta dieta jednak działa ) MAM TAKĄ NADZIEJĘ, ŻE NA MNIE TEŻ PODZIAŁA ))) Nie mam fakt faktem książki ale sobie ją kupię na allegro. Kilka dni minie za nim do mnie dotrze, więc do tego czasu muszę polegać na tym co Wy mi poradzicie Wiem, że powinnam na przemian stosować nabiał z nabiałem połączonym z warzywami i ja chyba zrobię sobie 5/5 Stosowałam już w życiu mnóstwo diet ale nic Ostatnio schudłam 12 kilko ale zaraz później przytyłam ze zdwojoną siłą i teraz mam do zrzucenia 17 kilo. W życiu tak dużo nie ważyłam i ogólnie jestem przerażona ale też pełna wiary w to, że tym razem mi się uda!! Aż boję się mężowi powiedzieć o moim kolejny odkryciu bo pewnie mi powie, że on nie wierzy w takie cuda i lepiej powinnam więcej ćwiczyć ale co tam to nie on się czuje źle w moim ciele

Proszę powiedzcie mi co można jeść między posiłkami jak ma się ochotę na "coś" ????
Witaj. Faza naprzemienna, o której piszesz, jest drugą fazą diety. Pierwsza to tzw. Faza uderzeniowa, która powinna trwać od 1 do 10 dni w zależności od ilości kilogramów do zrzucenia. W tej fazie jemy tylko same białka i pijemy wodę, herbatkę, kawę. Wszystko co Ci potrzebne opisane jest świetnie na pierwszej stronie wątku przez natalaplo. Powodzenia.
Marzena100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 09:47   #359
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

witam
ten kg, ktory wczoraj wrocil, dzis poszedl sobie z powrotem mam nadzieje,ze juz bedzie teraz tylko w dol jade zaraz na silownie,saune i basenik, wiec odezwe sie wieczorem

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2009-02-16, 12:09   #360
fertka
Raczkowanie

Witam, od dłuższego czasu przymierzałam się do startu z Wami i wreszcie zaczęłam od dzisiaj walkę z moimi kilogramami . A zaczęłam od dzisiaj bo będąc w pracy nie mam czasu myśleć o jedzeniu. Rano były dwa jajeczka +2 plasterki indyka i kawka. Na obiad pierś z kurczaczka + jajeczko i korniszonki. Ale z piciem wody jest ciężej ratuje się zieloną herbatą.
Startuje 175 cm wzrost waga była 78 jest 78 a będzie 68

Edytowane przez fertka
Czas edycji: 2009-02-16 o 12:11
fertka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości