|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cześć asi-ula ! Może razem zaczniemy ,Ja już po zakupach ,ale jeszcze rozpusta Walentynkowa ( kolacyjka pożegnalna ze zwykłym jedzonkiem
![]() JEST ~73-------------BEDZIE~ 60 ;d |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie żadnych leków (typu anty, hormony) nie biorę; fakt, że zdarzało mi się 2 razy w ubiegłym tygodniu zjeść trochę ciastek, ale oprócz tego trzymałam dietę i następnego dnia jadłam mniej, żeby bilans kalorii się wyrównał ![]() Niestety, ja będę mogła zacząć dopiero na początku marca, bo za półtora tyg czeka mnie wyjazd, gdzie nie będę miała warunków do ditetycznego jedzenia. Do tego czasu będę jeść mniej i ćwiczyć (tak jak teraz) a zaraz po powrocie zabieram się ostro za dietkę proteinową ![]() Myślisz, że zgubienie przy tej diecie ok 10 kg do maja jest realne??(jeśli faktycznie zacznę od ok. 5 marca??) Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
z miłą chęcią odpowiadam
![]() ![]() A jeśli chodzi o te 10 kg to sprawa indywidualna chyba. Dziewczyny tracą w 1 etapie po 2-10kg, a potem różnie.No i wiadomo im więcej się waży, tym łatwiej (niby, bo w moim przypadku nie) lecą kg...więc wszystko jest możliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej ![]() ![]() ![]() Ja dziś żegnałam się z ciastem i jabłkami.. i kopytkami.. ![]() ![]() Mam motywację, zrobiłam sobie zdjęcia w kilku starszych bluzkach i jak widzę ten brzuch i boczki.. yhh ![]() No to jedziemy z tym koksem od jutra ![]()
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
.... i kolejny dzien za nami
![]() Zyczę Wam wszystkim spokojnej nocki i nabrania sił na kolejny nowy dzień ![]()
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
Witam mile i wytrwale proteinki
![]() Mam nadzieje ze przemile spedzilyscie czas walentynkowy i nie grzeszylyscie za bardzo ![]() ![]() Na wadze dalej nie stanelam hahaha ale w dzinsach mam juz lekki luz i wysmienicie sie czuje i od dzis moglam juz warzywka wiec troszke poszalalam hmmmmmmmmmmm twarozek +pomidorek+ogoreczek kiszony+ seler konserwowy,to bylo pyszne! a co do drinkow to mozna z cola light..ale ostroznie ![]() kochane proteinki kolejny dzien minol i znowu jestesmy lzejsze a przynajmniej nie ciezsze i tak trzymac dziewczyny,zanim ten snieg stopnieje my bedziemy piekne i zadowolone z siebie. Paaaaaaaa spijcie zdrowo i milego kolejnego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki co tu tak cicho?
![]() ja na szczescie wieczorem dostalam @ wiec dzis umieram... nic nie moge jesc, jedyne co, to wypilam 2 kubki maslanki i herbaty, ale nic normalnego do ust nie wloze niestety ![]() mam nadzieje ze wam dietkowanie idzie lepiej niz mnie... ! buzi ![]()
![]() |
#338 |
Rozeznanie
|
Witam Was moje piekne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A od poniedziałku zaczynam treningi przed praca na Body space. I taka mała wskazówka jeslo któraś z Was zdecydowała sie na cwiczenia dodatkowo , to porponuje w miare możliwości ćwiczyć rano! wtedy ograznim spala wiecej tkanki tłuszczowej niz np wieczorem. Naprawde to jest święta prawda ![]() pozdrawiam i miłj niedzielki życze... U mnie kolejny dzień i kolejny kg w dół Bylo 57 jest 55 bedzie 50 ![]()
![]() |
#339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witam serdecznie ![]() u mnie tez nie jest najgorzej, zjadlam wlasnie udko z folii i popijam herbatke. ponawiam pytanie-sage owocowa mozna prawda??? bo bardzo mi pomaga przezwyciezyc glod ![]() milego dzionka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a u mnie jak bylo przez 2 dni 1,5 kg w dol, tak po 3 dniu 1 kg wrocil
![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
WITAM
![]() Od dziś na diecie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Przyczajenie
|
88niezapominajka88 zjadlas cos poza dieta ,ze przytylas kg? ja mam zupelnie inny problem w ogole nie moge zejsc juz w dol..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Przyczajenie
|
nie mozliwe ,az
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Przyczajenie
|
znalazlam cos ciekawego wyrazcie swoja opinie
http://www.poradnikzdrowie.pl/odchud...a,879_6279.htm czy mozna to stosowac do naszej diety? |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
Witajcie mile panie.
Karmen nie wiem dlaczego stoisz z waga w miejscu ale moze wlasnie tak reaguje Twoj organizm jakas forma obrony przed nowym zywieniem?nie mam pojecia widocznie masz jakis kryzys-kochana przetrwaj to,nie zalamuj sie dlatego zycze Ci wiele wytrwalosci- ![]() kurcze dziewczyny nie wiem czy mozna pic sage owocowa wogole nie mam pojecia czy herbatki owocowe wchodza w gre,ja odkad jestem na tej diecie nie siegnelam po zadna inna herbate jak zielona a nie powiem mam ochote na jaks dobra ale coz trzeba wytrzymac ,moze ktoras ma ksiazke Dukana i moglaby sprawdzic czy mozna owocowe stosowac. co do jednodniowej diety na owisiance uwazam ze jest dobra ale w IV fazie gdzie sie juz normalnie odzywiamy a i tak mamy w menu jeden dzien protein wiec jakbys sie zdazylo ze na kogos malo dziala i widzi iz przybiera na wadze moze zastosowac sobie i taki jeden dzien(bedzie dwa dni na diecie ale moze efekty utrzmania beda skuteczne)zawsze taka dieta moze byc w zapasie. Ja dzis jakas oslabiona jeste,m senna ale moze to ta pogoda ..........ja chce juz lata!mozna na rowerek pojsc i na dluzsze spacery i wogole czlowiek sie wiecej rusza i widzac promienie sloneczne ma ochote zyc dobra dziewczynki lece narazie kochane proteinki ![]() Edytowane przez rea69 Czas edycji: 2009-02-15 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Przyczajenie
|
sorki dziewczynki pomylilam Karmen z niezapominajka-wybaczycie mi????????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
DO~~ REA69
Myślę że herbatki owocowe odpadają , może dopiero w III fazie ![]() Ja nie mam pomysłu co zrobić z wołowiny :[ bo dotąd jej nie jadłam PROSZę o jakieś pomysły :# Jutro do pracy ![]() Smacznych snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
piszę w punktach będzie łatwiej
![]() 1. owsianka - myślę podobnie - dopiero w 4 fazie.platki owsiane to dużo węglowodanów,a nam chodzi o dużo białka ![]() 2. herbatka owocowa - myślę, że można, bo to przecież ekstrakt z suszu a nie czysty sok owocowy, a poza tym źrodło witamin i soli mineralnych.można spróbować i zobaczyć co sie będzie działo?a poza tym jak wolno cole to herbaty nie wolno?też zero kalorii. sprawdzałam w książce i nie znalazłam, że są zabronione ![]() 3. a potraw z wołowiny jest dużo - ja polecam gotowaną do miękkości i z musztardką( mniam), tatar z cebulką i ogóreczkiem ( jak ktoś lubi surowiznę) i pieczeń z ziołami i czosnkiem ![]() U mnie bez zmian... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Witam Was proteinki
![]() Dzisiaj od mojej cioci dowiedziałam się o diecie Pierre Dukana i od rana buszuję po internecie i czytam i czytam i jestem w szoku bo wychodzi na to, że ta dieta jednak działa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proszę powiedzcie mi co można jeść między posiłkami jak ma się ochotę na "coś" ???? |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Rozeznanie
|
czesc laski
![]() usypiam jak zwykle w pracy ![]() owsianka, herbatki owocowe - nie chociaz ja pije codziennie herbatke z guaraną i winogronami ![]() jak zwykle w weekend grzeszyłam... fakt ze nie super duzo ale nie mogłam sie oprzeć czekoladzie gorzkiej z malinami i w walentynki mąż na kolacje do pierogarni mnie zabrał... a ja kocham pierogi i zjadłam 4 ![]() z wolowinki robie najczesciej małe kotleciki... pisałam chyba dwie strony wczesniej jak je robie ![]() ![]() witam nowe proteinki, gratuluje spadku wagi i trzymam kciuki za dziewczynki, które maja zastój w spadaniu wagi bo sama chyba do nich należe... ale przetrwamy ![]()
#353 |
Wtajemniczenie
|
ja od dzis znow sie biore ostro za siebie! 2 podejscie... tym razem bedzie udane, bo tego chce najbardziej na swiecie, do tego zaczyna sie uczelnia, wiec jak to ja mam lepiej mi trzymac dietke niz siedzac w domku
![]()
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kochane!!!Zastój wagi przetrwałam i opłacało się znów 2kg mniej!Czyli czekanie popłaca
![]() Wiecie co??Chyba to prawda, że najgorsze to przerwać dietę w momencie kiedy waga stoi(bo wtedy organizm uporczywie broni zapasów i nastawiony jest na magazynowanie wszystkiego co trafi do naszych brzuszków). Ja zawsze przerywałam dietę w takim momencie, a teraz przeczekałm ![]() całuję was poniedziałkowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
DZIEN DOBRY
![]() Jestem w szoku ;* jeden dzien i ponad 1 kg mniej ( wcześniej nawet jak robiłam sobie glodowkę 1- dniową , tylko woda ) to waga mi nie spadła ![]() życzę WAM miłego dnia ! |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, ale dlaczego nie mozna owocowej herbatki?przeciez jest bez cukru i owocow w niej ciezko sie doszukac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ten kg, ktory wczoraj wrocil, dzis poszedl sobie z powrotem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Witam, od dłuższego czasu przymierzałam się do startu z Wami i wreszcie zaczęłam od dzisiaj walkę z moimi kilogramami . A zaczęłam od dzisiaj bo będąc w pracy nie mam czasu myśleć o jedzeniu. Rano były dwa jajeczka +2 plasterki indyka i kawka. Na obiad pierś z kurczaczka + jajeczko i korniszonki. Ale z piciem wody jest ciężej ratuje się zieloną herbatą.
Startuje 175 cm wzrost waga była ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fertka Czas edycji: 2009-02-16 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.