|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Moje dzisiejsze U, prosze o ocene bo chyba przesadzilam dzis....
1. 2 łyżki owsianki, otręby, łyżka słonecznika, pol szkl maslanki owocowj 0%, danio waniliwoiy (150g) 2. Tu się zaczeło.... jakis pol paki (40g, czyli 160 kcal) wafli ryzowych zjedzonych z 200g sra chudego i 3 łyżkami dżemu (dzem na szczesci niskoslodzony :P).. 3. pol duzego fileta z pangi pieczony z warzywami z odrobinką oliwy, 3 łyżki jogurtu nat. 4. 100g srka homo nat ze słonecznikiem i... lody z algidy krowka (mniaaaam:P) jakis pol pudelka czyli ok. 400 kcal 5. 2 łyżki owsianki z odrobiną budyniu karmelowego i ogromnym jabłkiem... niewiele go bylo tego budyniu, al owsianka o tej porze to ni bardzo.. 6. pieczona piers z kurczaka, ogorek zilony Chyba troche za duzo tego?:/ A nie wyklucozne z cos jeszcze wpadnie bo do gzaminu sie ucze. Prosz o ocn bez taryfy ulgowej ;] p.s. cos mi sie klawiatura przycina i nie pisze mi literki "e" :P Edytowane przez summertime Czas edycji: 2009-01-28 o 20:51 |
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!czemu u? bardzo skromnie...
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Proooooooooosze po raz kolejny powiedzcie jak to jest z tym jak piszecie, że np. zjadłyście 100g kaszy/ryżu/makaronu, to chodzi o wagę przed ugotowaniem, czy po???
|
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
kalorie z ryżu, kasz, makaronów itp to się liczy przed ugotowaniem, waga suchego produktu
dziewczyny proszę zerknijcie na moje RRRRRRRR
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Witam, moje dzisiejsze U :
sniadanie : kasza manna na mleku 2% ok dwie szklanki mleka, ok 3 lyzki kaszki, garsc rodzynek silownia ok 1,5 godz w tym 50min jazdy na rowerze obiad : dwa male filety tilapi panierowane smazone na masle plus ok 250gr tartych buraczkow doprawionych warzywkiem i pieprzem przekaska : garsc orzechow makadamia kolacja : serek danio z warzywami pozdrawiam
|
|
|
|
#336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idealny posiłek potreningowy to chude białko + węglowodany(mogą być nawet proste).Tak więc jeśli kolację będziesz jadła ok. 3h przed snem to spokojnie możesz zjeść węgle + białko (tylko bez tłuszczy). Jeśli planujesz zjeść kolację 1h przed snem, to bezpośrednio po treningu możesz zjeść banana (co by poziom cukru podratować), a kolację czystobiałkową I węgle najlepiej jesc wtedy : na sniadanie, przed treningiem, po treningu. Takze zamiast do 2 sniadania, lepiej wrzuc przed treningiem
Edytowane przez shockwaves Czas edycji: 2009-01-28 o 22:01 |
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję shockwaves !
|
|
|
#338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
witam was zamieszczam dzisiejsze R jezeli to mozliwe prosze o ocene i pomoc w obliczeniu kalorii
sniadanie 3 lyzki platkow owsianych, mala garstka slonecznika, mala garstka orzechow, kostka orzkiej czekolady, 2 suszone sliwki, mala garstka rodzynek z ok 200ml mleka 1,5% 2sniadanie chleb razowy (70g) z plasterkiem szynki, banan obiad, ok 150 piersi z kurczaka podsmazanej bez oleju na teflonie z ok 250g warzyw na patelnie i 30g makaronu pelnoziarnistego podwieczorek/kolacja (ok 20:30) serek homo naturalny z garska orzechow, slonecznika i rodzynek, pol kostki czekolady slodkiej |
|
|
|
#341 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Będę się stosować To nawet dla mnie dość wygodnie, dawać te węgle do podwieczorku i kolacji
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakos mam wrazenie z duzo tego jest, bo wstalam o 8:30 dopiero i dlatgo pewnie. Tak to jest jak sie nie wpisuje swoich jadlospisow na NCJ to od razu cos sie w glowie miesza :P Na U jestem od dwoch tygodni na czas sesji i tak sprawdzam jak moj organizm bedzie reagowal, jesli nie przytyje znaczy, ze rdukcja byla poprawna i nie bedzie efektu jojo :P Tak to sobie tlumacze. No ale przyzwyczajnia niektore z R zostaja ;] Dziekuje Ci bardzo za ocene
Edytowane przez summertime Czas edycji: 2009-01-28 o 22:53 |
|
|
|
|
#343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
up |
|
|
|
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi nie o kalorie chodzi tylko o ilość...
Bo nie wiem ale ja np. nie wyobrażam sobie zjeść CAŁeGO woreczka kaszy bądź ryżu. Może mi to ktoś objaśnić? |
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
ja już sama nie wiem, byłam na R przez 3 tyg i schudłam 4 kg n i doszłam do wymarzonej wagi ale zaczęły się ferie i wypady a to d grycana, a to do coffee heaven no i chociaż dużo nie jadłam stracone kg szybko wróciły. Chciałabym żebyście pomogły mi znależć błędy w mojej redukcji bo za każdym razem jak wchdzę na utrzymanie to mi się nie udaje i efekt jojo murowany. Oto przykładowy mój jadłospis na R :
Śn: szklanka mleka z 2,5 łyżkami pł. owsianych do tego starte jabłko IIŚn: 2 kromki ciemnego pieczywa z wędliną i ogórkiem konserwowym Ob: zupa np. kapuśniak a na drugie pół wreczka brązowego ryżu z gulaszem i kapustą gotowaną Pod: Garść fistaszków czasem z kromką razowca z twarożkiem i pomidorem Kol: wieśniak lekki z wkrojonymi 2 ogórkami konserwowymi i 1/4 papryki Pół godziny przed obiadem i kolacją piję czerwną herbatkę a w ciągu dnia zieloną. Do tego cdziennie ćwicze 8 min na nogi, brzuch i pośladki i pół godziny tańczę, czasem też wpadnie pół godzinny spacerek. Proszę pomóżcie znaleźć mi błędy które popełniam |
|
|
|
#347 |
|
Rozeznanie
|
uwaga ;d
jeny koniec rozpusty koniec od jutra koniecznieee (bo niby sie redukuje czy utrzymuje czy co tam a wychodzi P) a dzisiaj, z ciekawosci ile kalorii wciagnelam ehhh: 1. (o 12) platkow roznych, lacznie z granola, duuuzo jakies 80 czy 100g, jogurt nat, troche kefiru jablko mandarynka kawalek banana, grzesiek w czekoladzie, pasek duzej milki, troche drzemu 2. zupa grzybowa, dwa panierowana smazone kotlety sojowe, sporo surowki z selera i ogorek z octu potem big jablko i sporo mieszanki studenckiej 3. a z kolacjami ostatnio szaleje- ostatnio codziennie jem ja godzine, tak jak sniadania kiedys ;p siedze i jem i najesc sie nie moge hehe pol grahamki (ale na dwie kanapki zrobiona) i prawie cala taka duza bula ziarnista (3kanapki ) z almette ziolowym, i z serkiem wiejskim (duzo serka zjadlam ) troche plesniowego i topionego sera, warzywka na kanapki, korniszonki, troche drzemu z wisniami, granola orzechowa i fitella tropikalna z jogurtem nat i z jablkiem mandarynka i bananem, a potem jogobella sliwkowa z fitella sliwkowa, czekolada, jablko i... i chyba juz koniec uf.
|
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Przejrzalam troche forum i mam pytanie..
Czy na R moga byc takie rzeczy..?? Jak cos jest zle to prosze o poprawe bo staram sie ulozyc swoja diete a jak mowilam jestem w tym zielona..![]() Śniadanie: - 250 ml Mleka + 2 łyżki otrąb owsianych + 5 łyżek płatków żytnich/ owsianch/musli + łyzka słonecznika + łyżka rodzynek - Jogurt naturalny + płatki żytnie /owsiane - Placki z płatkami owsianymi ( jajko z płatkami smażone na patelce teflonowej) + jogurt + dżem - jajecznica z 2 jajek + kromka chleba żytniego II Śniadanie: - kanapka chleba żytniego/razowy + serek + wędlinka + pomidor + ogórek / + jajko na twardo - owoce Obiad: - Ryz/ kasza/ makaron razowy + Warzywa na parze/ marchewka tarta z jabłkiem / pieczarki z pomidorem/ kiełki + ryba/ sojowe/ mięso gotowane + sos łowicz/ pieczarkowy (pieczarki, cebula, jogurt naturalny) - Kasza z pomidorem i z wędlinką -Pierogi gotowane Podwieczorek - Serek homogenizowany naturalny + orzechy Kolacja: - Serek wiejski + warzywa/ pestki/orzechy - Biały chudy serek Brakuje mi pomysłów na kolacje a nie mam zbytnio czasu na gotowanie ryb lub warzyw wieczorem a wiejskiego tez mam juz dosc no i probuje ograniczyc jedzenie chleba..
|
#349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trooskaffka produkty ktore podalas są jak najbardziej ok na R. Tylke lepiej zrezygnuj z pestek / orzechów na kolację, lepiej własnie na podwieczorek czy 2 śniadanie! Jeżeli chodzi o kolacje, to jak jest wiecej niz 2h przed snem mozesz sobie zjesc krome chlebka. Poza tym mozesz zrobic sobie sałatke z tunczyka z puszki w/w <-- nie jest jakos specjalnie duzo roboty albo rybe upiec w folii z rozmarynem, koperkiem, troche przypraw, cytryna, odrobina masełka / oliwy z ol - tez roboty niewiele ! jezeli na obiad nie jesz piersi kuraka, mozesz sobie ugotowac i zjesc z warzywami, albo dodac to sałatki ! Poczytaj inne R-owe jadłospisy, moze cos Cie zainspiruje
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-01-29 o 09:41 |
|
|
|
|
#350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też całego nie potrafię zjeść. Zwykle jem pół woreczka + kurczak + surówka. Po prostu jedni mają bardziej rozciągnięte/pojemne żółądki i dają radę zjeść tyle, a inni nie.
|
|
|
|
#352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
liczę na was dziewczyny |
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o ocenę
REDUKCJA - 10.00 I Śniadanie : 2 małe kromki razowego pieczywa z twarogiem naturalnym. Szklanka kefiru truskawkowego 0% - 13.30 II Śniadanie: kanapka z twarogiem, jabłko, kawa z mlekiem - 17.00 Obiad: kotlet schabowy na oliwie z oliwek, 1/3 torebki ryżu pełnoziarnistego, surówka - 20.00-21.00 Kolacja: Orzechy laskowe + serek homogenizowany naturalny
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=353716 Edytowane przez ryba_22 Czas edycji: 2009-01-29 o 12:45 |
|
|
|
#354 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje za ocenke;* dzisiaj bedzie poprawa! |
||
|
|
|
#355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Dotarłam tutaj pierwszy raz z innego wątku dziewczyny podały link. Podjęłam decyzję o diecie redukcyjnej tzn muszę zgubic ok 10kg. Jesli mozecie pomozcie w ocenie posilkow bo w sumie duzo nie jem a 10kg przybylo.
Tak wiec Redukcja: śniadanie 2 pierogi z serem (zazwyczaj omlet itp)7,30 II sniadanie 12,30 kanapka z razowca i plaster szynki chudej kilka malych pomidorkow wczesniej godzinke gruszka. Obiad kolo 15 pewnie jakiś kurczak z ryzem brazowym. 19 kolacja jajecznica lub cos z nabialu ewentualnie tunczyk z jajem i cebulka. Do tego codziennie ok 3 kawy z mlekiem 2% woda herbata i niestety cola ale zazwyczaj zero. Proszę o pomoc. |
|
|
|
#357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kikusia dziękuję, dziękuję i po stokroć dziękuję za odpowiedź i tak miłe podejście do mojej osoby Syropków próbowałam wiele: Citropepsin, Apetizar, Amarosal, Carominthe, a ostatnio wybłagałam u lekarza nawet Megace( silny lek dla ludzi wyniszczonych przez anoreksję lub nowotwory).Po syropkach żadnego efektu nie widzę, a to Megace, które jest podobno aż niebezpiecznie silne też na mnie nie działa. Eh ze mną naprawdę jest coś nie tak. Mogłabym przez cały dzień zjeść tylko jogurt i bym głodna nie była... Czy wy jak wychodziłyście z ED to też zupełnie nie miałyście apetytu? A po zjedzeniu czegokolwiek czułyście meeega ciężar i aż ciężko było wam oddychać? ja tak właśnie mam. Czy to mija jak rozkręcić ten metabolizm, trawienie, apetyt? Ach nie mam już pomysłu... A Kikusia jak możesz to podaj mi jeszcze twój przepis na te "Cycki murzynki" Bardzo Ci z góry dziękuję A swoją drogą przeczytałam prawie całą 6 część NCJ i podziwiam twoje jadłospisy, samozaparcie i odebrałam Cię jako przesympatyczną dziewczynę. Gorąco pozdrawiam i śle buziaczki |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drugie śniadanie może być, kanapka, warzywo i owoc jest ok. Do obiadu koniecznie warzywa. Kurczak + ryż brązowy jest ok. Kolacja białkowa - jak najbardziej. Moja sugestia jest tylko taka : wstajesz o 7.30, więc rozłóż sobie jadłospis na 5 posiłków, a nie 4. Przyspieszy to przemianę materii. Pomiędzy pierwszym i drugim śniadaniem powinna być też mniejsza przerwa. Optymalnie jest jeść co ok. 3 godziny, ale te przerwy nie mogą być dłuższe niż 5 godzin(bo wtedy organizm zaczyna magazynować tkankę tłuszczową). Tak więc jeśli masz taką możliwość, proponuję przyjąć mniej więcej taki schemat: I śniadanie 7.30 II śniadanie 10.30 Obiad 13.30 Podwieczorek 16.30 Kolacja 20.00 Postaraj się, żeby conajmniej 2 posiłki były czystobiałkowe, bez węglowodanów. Polecam picie dużych ilości zielonej herbaty, poprawia przemianę materii. Co do coli zero- postaraj się wyeliminować całkowicie. Jeśli lubisz gazowane, to lepiej będzie pić wodę mineralną gazowaną ze wciśniętą cytryną I pamiętaj, że dieta to połowa sukcesu i żeby zejść na wadze potrzeba więcej ruchu ![]() Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam
|
|
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
Ogromnie dziękuję za odpowiedź. Zastosuję się w 100% do zaleceń a mam pytanie co do węglowodanów mogą być w 2 posiłkach czy lepiej zrezygnować do jednego? Tak wiem ruch też włączę myślę, że od lutego znowu na siłownię pójdę a jak na razie od wczoraj w domku ćwiczenia 8minutes na brzuch pośladki i ramiona. Wiem powinno być więcej aerobów, ale czekam jak będzie cieplej to wtedy rowerek może bieganie w Kabtach
|
|
|
|
#360 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
brakuje mi bardzo warzyw, NNKT, makro i mikroelementów - makrela, orzechy, pestki, oliwa z oliwek, chociażby żółtko jajka...? te składniki są niezwykle ważne dla Twojego organizmu, także (a nawet zwłaszcza) podczas redukcji ![]() PS I kalorycznie jest mimo wszystko trochę mało, orzechy pomogłyby Ci nadrobić ![]() Edytowane przez chevi Czas edycji: 2009-01-29 o 14:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

buziaki!
szczególnie, jeśli to sprawia Ci taką przyjemność: D
; 2 brzoskwinie w syropie z puszki
!
wcale nie zjadlas duzo, jest ok