* Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-25, 12:29   #331
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III

Moniko przykro mi, ze tak odebrałaś moje słowa. Nie taki był mój cel. Chciałam Cie jedynie uczulić na to aby nie ufać bezgranicznie lekarzowi. Poszukaj sama jakie należy wykonać badania i sie ich domagaj a jak Ci nie dadzą to zrób na własną rękę. Dostałaś skierowanie na rtg płuc a co z krwią, moczem, kałem??? Być może jest to konsekwencja niedoleczonego zap. oskrzeli. Jednak sprawdzenie ogólnego stanu zdrowia Werki to w tej chwili podstawa.
Niestety badanie kału w kierunku pasożytów daje często błędnie negatywny wynik, np. taka glista jajeczkuje raz na 28 dni i trafić akurat w ten dzień jest niezmiernie trudno.. Dlatego trzeba porobić też inne badania. Popros o manualny rozmaz krwi - jest dokładniejszy niż komputerowy.
To, ze czegos nie wiesz nie oznacza że to lekceważysz. Lekarz pierwszego kontaktu na swoich studiach ma tylko kilka godzin poświeconych parazytologii, edukacja w tym względzie bardzo kuleje.

Gosiula a kto mówi o szukaniu chorób tak gdzie ich nie ma????? W przypadku Moniki choroba jest, i to juz od dłuższego czasu.
Też uważam, że jak dziecko nie ma żadnych objawów, nie choruje często, ma apetyt to nie ma sensu robić badań. Ewentualnie raz w roku badanie krwi - to wszystko.

Magda z tym odrobaczaniem profilaktycznie to też nie jest najlepszy pomysł. Chcąc odrobaczyć skutecznie trzeba by podać mase różnych leków (conajmniej trzy), np.podajac lek tylko na obłe mozemy doprowadzić do ogromnego przerostu grzybów lub lamblii. Rzadko kiedy robale występują pojedynczo. Odrobaczanie trzeba przeprowadzać trzykrotnie i muszą sie jej poddać wszyscy członkowie rodziny. Poza tym dieta i pozbywanie sie toksyn - to jest równie ważne. Ech - temat rzeka.

Edycia ja Cie widzę w lżejszej grzywce, bardziej pocieniowanej, lekko na bok. Jak będę miałą chwilke to poszukać takiej fryzurki

Na koniec robalowego tematu chciałabym przytoczyc fragment ksiażki, którą obecnie czytam. Dodam, że autorka przeżyła inwazję pasożytami, pracowała długo w przedsiębiorstwie spożywczym, z racji czego robiła regularnie stosowne badania (w tym na pasozyty). Za każdym razem otrzymywała stempel" zdrowa". Aż którejś nocy glisty wyszły jej ustami...
Skoro problem robali nie istnieje to dlaczego ksiażka jej autorsta jest bestsellerem a naturalne preparaty przeciwasozytnicze sprzedają sie hurtowo, hmmmm

"Robaki obłe i płaskie, przywry, bakterie oraz grzyby to cała zbieranina obrzydliwych wampirów pożerających naszą krew i tkanki przy milczącym przyzwoleniu oficjalnej medycyny. A prosty człowiek zajęty swoimi sprawami, nie podejrzewa, że jego dolegliwości to pasożyty. Idzie do lekarza i jest badany. Lekarz bada krew rojącą się od rzęsistków, chlamydii, toksoplazmy, leptospirów, mnóstwa zarodników i szuka tylko tego, co jest mu jako specjaliście potrzebne. Doszło do tego, że ginekolog nie widzi flory pasożytniczej w chorych narządach płciowych kobiety, pulmonolog nie zauważa wielu geohelmintów w pęcherzykach płucnych, przeciwnie - wykształcenie zasłania mu oczy do tego stopnia, że plątanina glist i grzybów w płucach - nokardioza, mukomykoza, glistnica, paragonimoza - nie jest przez niego dostrzegana."
"Pasożyty i ich produkty przemiany materii są człowiekowi genetycznie obce. Ich dostanie się do krwi i tkanek wywołuje reakcję odrzucenia i wydalenia z ciała lub unieszkodliwienia - tak jak w przypadku każdego antygenu. Alergię wywołują wadzielone przez pasożyta produkty przemiany materii, a także substancje, które powstają podczas rozszczepienia się otoczek jajeczek tych drobnoustrojów. Często obserwuje się zapalenie płuc, kaszel z objawami astmy, wydzielanie płynu wraz z krwią, wysypki, pokrzywki na skórze, uciążliwe swędzenie, zimny pot, spadek sił witalnych, bóle w sercu ... Proszę zwrócić się do alergologa i nie usłyszą Państwo od niego ani słowa o pasożytniczej naturze alergii."
Stary 2009-03-25, 12:52   #332
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Doridee- również uważam ,ze trzeba znaleźć przyczynę jeśli choroba nie ustępuje ,bądź nawraca.
Chodziło mi o to ,ze jeśli dziecko jest zdrowe ,to nie ma co na siłę szukać u niego chorób.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 12:58   #333
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

No cóż Doridee owszem przyznaję Ci rację bo ja też o tym czytałam, na jesieni przerobiłam cały temat.
nasza pediatra stwierdziła tylko że to odrobaczanie to z uwagi na pasożyty takie a taki ale nie będę wym. wszystkich aby niczego nie pokręcić - i chodzi o to że maluch ma kontakt w piasku itp.
ja rozmawiałam z nią o tym ale Iza jak na razie nie choruje i nie ma dziwnych alergii niewiadomego pochodzenia - więc raczej nie ma potrzeby robić obecnie dokładnych pod tym kontem pasożytów - chociaż przyznaję, ze już małej dwu krotnie robiłam kał na pasożyty, no tak profilaktycznie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 13:46   #334
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Doridee nie wiedzialam ze AZ tak jestes obeznana w temacieteraz to juz na 100% zrobie jej te badania,ale narazie mi lekarka powiedziala ze wynik morfologii moze wyjsc nieco inny niz zawsze po zastrzykasz,a po poprzednim antybiotyku milam odczekac ok.tygodnia,no ale w tym czasie niestety Weronika zachorowala znowuja juz teraz sama nieweim czy lekarz leczy dobrze czy niemam tak namieszane w glowie ze najlepiej to bym nas wszystkich przebadala...i pewnie tak zrobie,nawet z tesciowa rozmawialam na temat tego badania kalu,glist itp.ona rowniez nie wiedziala ze zapalenie oskrzeli czy pluc moze miec zwiazek z pasozytamijak widac nie kazdy jest tak uswiadomiony...ty duzo czytasz bo problem was dotyczywiec jestes na biezaco,mimo to dziekuje ci za rady,ciesze sie ze nie mials na mysli tegpo co odczulam czytajac twoij postno trudno,nie bylam na swiadoma ze sprawy moga wygladac tak a nie inaczej.Sorry.

nie macie pojecia jak mi ulzylo jak jej temperatura spadlato dobry znak nie???

jak teraz pojdziemy do lekarza i jej wyklaruje o tych robalach to pewnie pouczy mnie tak jak ostatnio-ze za duzo czytam...

Tak sobie mysle ze sama moge miec jakiegos tasiemcajem,jem i jem,rozne rzeczy i nieraz tez te niezdrowe,moge podjadac nawet przed snem a nie tyjedlaczego??? Kazdy sie dziwi ze moge zjesc takie porcje a nie utyje ani grama,ostatnio jak schudlam to taka waga mi sie trzyma.z jednej strony to dobrzeale z drugiej jak sie czlowiek zastanowi zwlaszcza teraz jak czytam o tych robactwach to moze cos w tym jestale jak bym chciala tak sie zastanawiac nad wszystkim to pewnie bym oszalala

Gosiula u nas tez sa teraz rekolekcje

Sluchajcie odnosnie solarium-mam mnostwo pieprzykow,opalac sie moge tylko z wysokim filtrem a najlepiej wcaleto na solarium raczej tez nie moglabym chodzic co???Moja kolezanka chce teraz na lato otworzyc salon fryzjerski i w tym tez solarium ,mialabym baaardzo blisko ale sama nieweim czy warto ryzykowac?w zyciu nie bylam na solariumogolnie to jestem raczej blada twarz,ale na sloncu to bym lezala godzinami
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 14:44   #335
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monika oczywiście wyleczenie teraz tego zapalenia to priorytet. Faktycznie dobrze odczekać jakiś czas po leczeniu ze zrobieniem badań krwi itp. Najgorzej jak mija tydzień i choroba powraca.. Poczekaj, może tym razem zostanie dobrze przeleczona, później porób dla pewności badania i już.
Jak masz pieprzyki to nie opalaj sie w ogóle Lampy solarium emitują głównie promienie UVA, które sa potwornie destrukcyjne dla naszej skóry. No i przede wszystkim podnoszą ryzyko zachorowania na raka skóry, który w naszym kraju jest ciagle jedną z najbardziej śmiertelnych odmian raka.
Też mam masę pieprzyków. Jeden mam już wycięty i przebadany onkologicznie, póki co nie widać zagrozenia ale opalanie też mam wzbronione.

Byłam z Alą na kontroli. Nie jest jeszcze super, mamy skończyć antybiotyk i za tydzień znowu do kontroli. Jak będzie OK, to przepisze ten Ribomunyl. Przedszkole sobie póki co darujemy, ale na dwór mozemy powoli wychodzić, ufff. Siedzę juz 1,5 tyg. w domu - masakra..

Śnieżynko pytałaś o wit. D3. Otóż Ala miała bardzo maleńkie ciemiaczko przednie. Zbyt wczesne zarośnięcie groziło poważnymi komplikacjami rozwijajacego sie mózgu. Sprawdzanie ciemiaczka nalezy do rutynowych badań, na równi z ważeniem, mierzeniem, sprawdzaniem obwodów: głowy i klatki piersiowej. U nas kończyło się na mierzeniu i ważeniu Reszte musiałam pilnować sama i dobrze.
Nauczyłam sie już, ze jak sama nie dopilnuję wszystkiego to nikt tego za mnie nie zrobi. Lekarzom przestałam ufać już dawno.
Stary 2009-03-25, 14:50   #336
monka23
Zakorzenienie

Dorideee a feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee . Dobrze ze piszesz o tym tutaj. Powinni na biologi w szkolaś średnich pokazywać takie dokumenty i uświadamiać mlodziez. Co i nnego uczyc sie z ksiązki i czytac o skutkach a co innego widziec na wlasne oczy, napewno pozostanie w świadomości. U was wszystko w porzadku, robiliscie wszyscy badania? bo Alusce robilas , a nie pamietam czy cos wspominałas o was. Kurde chyba tez sobie zrobie.

Monika dlatego mamy Doridee która nas uswiadami i pisze o tych obrzydliwych glizdach ktore wyłaza z buzi. Wyobrazie a tym wypadku wpływa na psychike i nastawienie Uzywasz dalej dermacol? Ja od miesiaca uzywam kamuflazu z Ardeco - Swietny , jest maluutenki ale baaaaardzo wydajny po miechu nic mi prawie nie ubylo NIe zatyka , trzyma sie , nie robi sie po nim tłusta skóra, nie blyszczy sie, no genialny Po dermacolu mialam pole zaskorniaków a po tym nic.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-03-25 o 14:53
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 15:13   #337
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monika ja tez mam pieprzyki, ale chodze do solarium. Nigdy wczesniej nie slyszalam, ze nie powinno sie chodzic, jak ma sie pieprzyki. Ja w sumie nie chodze duzo, bo jakies 10 razy w ciagu roku, a wiem, ze sa i takie ze smigaja codziennie (!) Musze sie kiedys wybrac do lekarza na wyciecie jednego ( na szyi ) ,bo bardzo mi przeszkadza ( te inne nie odstawaja od skory )

Dzisiaj na basen sie wybieramy odpoczne troche od moich dziewczynek

Djamelko nasz wielorybku, jak sie czujesz ?? Jak maly Dawidek ??? Pokaz jakies fotki
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-25, 15:27   #338
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka z pieprzykami nie wolno , nie zaleca sie solarium , ja tez tak slyszalam, mowi sie o tym w tv w roznych programach Wogole solar nie zdrowy, a te co chodza dzien w dzien to juz choroba, psycholog przy drzwiach solarki powinien stac i im tlumaczyc Szczeze to nawet mi ich nie zal bo wszedzie trabia ze takie czeste wizyty sa niebezpieczne , ale kazdy ma swoj rozum.
Stary 2009-03-25, 15:30   #339
MONIKA1850
Zakorzenienie

Doridee Sniezynka ja mam naprawde duzo tych pieprzykow,po mamusi i dziadkuje odziedziczylam,moje rodzenstwo nie ma nictylko mnie tak wysypalo,na rekach,glownie ramionach mam pelno takich plaskich brazowych plamek,na plecach mam glownie wystajace a jedna to akurat pod zapieciem od stanika i czesto ja uszkadzamno i mam dwie dosc duze nkolo uszu-jedna to wielkosci malej wisienki a z drugiej strony w tym samym miejscu nieco mniejsza-jak ziarnko grochuduzo osob mi mowi ze mam dac usunac i drugie tyle ze mam temu dac spokojw internecie pisza ze lepiej usunac ale ja sie boje...sama nieweim czemu,przydaloby mi sie zwlaszcza te na plecach usunacbo ona najbardziej mi przeszkadzaa co gorsze to widze ze mi tych pieprzykow przybywa-tych plaskich plamekna samej lewej recy w miejscu do lokcia naliczylam 24szta na przedramieniu 48 i to tylko jedna rekano ale to akurat nie sa chyba zadne powazniejsze zminy na skorze???tylko od czego wylazateraz najwiecej wychodzi mi na dekoldzie i szyji,mi to w zyciu nie przeszkadza,oby to nie bylo nic zlego,zreszta moja mama miala ich chyba z milion i nic sie nie dzialoa nowotworu skory nie miala

Monka ja od czasu mojej kuracji u dermatologa nie uzywam zadnych cudenkowzero pudrow,podkladow i innychtylko mazidla do oczu i ewentualnie antybakteryjny korektorza szkoda mi mojej pieknej wyleczonej cery na jakies zapychacze(oczywiscie mam na mysli dermacol bo innego nie uzywalam)

za godzine jedziemy na kolejny zastrzyk-juz czwarty
Stary 2009-03-25, 16:49   #340
monka23
Zakorzenienie

Monika mi sie wydaje ze masz to uwarunkowane genetyczni, takze z wiekiem ci sie pojawiaja i duzy wplyw tez napewno ma słonce z tego co czytam to lubisz sie wylegiwac, wiec nie przesadzaj z opalaniem. Fajnie ze sobie wyleczylas skore ja to stara pudernica jestem i sie maluje pudruje i tak dzien w dzien hehe juz taki moj los.Opczailam sobie na necie z ardeco kilka pudrow , kamuflarze itd i juz w piatek bede leciec do sklepu hehe .

Ide spac , tz zabral dzidka juchuuuuuuuuuuuuuuu
Stary 2009-03-25, 17:55   #341
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka ja sie na codzien nie maluje wcalejak gdzies sie wybieram to owszem ale jak siedze w domu to nienawet po zakupy mi sie niechce maziac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-25, 19:11   #342
djamelka
Rozeznanie

Czesc Robaczki!!!!!!!!!!!!!!

A wiec
na ten temat to sie nie wypowiadam,bo fakt faktem troche sie naczytalam,ale nieznam sie na tym bo nie jestem lekarzem ani rodzicem dzieci od Moniki.Uwazam ze jest matka 3 dzieci (ma wieksze doswiadczenie co ja)i przedewszystkim zna ich lepiej kto kolwiek.

Sniezynka no ja czuje sie ,no coraz gorzejBrzuch mi zaczal rosnac coraz szybciej,mam czesto zgage i ,apewno jest mi ciezej co przy poprzednich ciazach.Pierwsza ciaza byla miodzio bo po pierwsze moglam sie wylegiwac ile chcialam,druga nie bylo tak zle bo Sara mniala 5lat chodzila do szkoly wiec tez nie bylo zle.A teraz bieganina ,tu do szkoly po Sare na obiad,tu juz ja zaprowadzic spowrotem itd .No ciezko troche,ale zostalo mi tylko 9 tygodni wiec przezyje
Zdiecie musze jakies zrobic,to wtedy wkleje.

Monika ty pochodzisz z Nysy,slyszalas o tej pumie co sobie wedruje w naszych okolicach?Ale jaja.Moje Glubczyce tez odwiedzila

Edycia mi sie taka fryzurka podoba

Ja sie tez maluje prawie co dziennie,nie niewiadomo jak ,ale puder nakladam,tylko przez to ze mam brzydka cere ,to znaczy rozne przebarwienia,troche piegusowno ale coz taka mnie bozia stworzyla
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 19:37   #343
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monika też mam setki pieprzyków, z wiekiem ich ciagle przybywa. Są raczej niegroźne, ale zalecenia są takie aby ich nie opalać
Czym leczyłaś cerę??? Jakieś maści ogólnie dostępne, czy specjalnie robione?
Stary 2009-03-25, 19:50   #344
monka23
Zakorzenienie

ale jestem leń własnie wstałam , tz mnie obudzil jeszcze bym pospała, tylko jakies chore sny mialam Auta sie palily, swiatlo ustawiała w wc , dzidek obsmarkany ze az smarki zaschniete, wujek ktory w snie kulal cala lewa strone miaŁ chorĄ, ta panna w ciazy mowila ze to pulpasiec, babcia ktora ugotowała kopytka , które wujek znadł.

Amelka napewno ci musi byc cięzko, ladnie to opisałas , w pierwszej ciązy to było byczenie, dobre masz nastawienie, jeszcze tylko 9 tyg i bedziesz miec dzidzie. Pewnie szkrabika będziesz musiala ze soba brac, o której ty wstajesz ? Szybko chyba, bo ty sie ubrac musisz, pewnie na szybko to robisz dzieciaki , zrobic im jesc , albo poczekac az zjedza , wyszykowac je , albo poczekac az siie ubiora i sru gaz do szkoly i przedszkolaPowi em ci ze w necie widziałam tytul artykułu o tej pumie, ale nie czytałam, mowisz ze w Nysie i co znalezli ja? teraz mamuski z malym na poligon nie puszcze Kurka żeby ja znależli bo ja mieszkam ulice od lasu , poligonu , bunkrów oj trzeba dzieciaki pilnowac bo podleci i porwie

Znaica , czyżby jakies remoncik? bo cie nie ma i nie ma pracke zmienilas chyba juz,, jakie tam mialas godziny pracy, chyba lepsze niz poprzednio, jak ekipa , ile polakow. OPOWIADAJJJ
Stary 2009-03-25, 19:58   #345
djamelka
Rozeznanie

Monka no ja wstaje mniedzy 6h-6h30 ,ja sie ubieram expresowo,Kevinowi szykuje ubrania dzien predzej i Sara sama sie ubiera a sniadanie tez szybko jedza .Ale wstaje o tej godzinie bo Kevin mnie budzi
Co do tej pumy to byla kolo was gdzies kolo bialej,Niemyslowic potem w Glubczycach a teraz kolo Kiedzierzyna-Kozla.Niezlapali jej jeszczechyba ze dzisiaj po poludniu -niewiem

Ale ty masz laska snyPawnie jak wstajesz to jestes wiecej padnieta co przed spaniem!
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 20:15   #346
monka23
Zakorzenienie

Amelka hehe no sny mam glupie czasem .Kevin to taki twoj budzik hehe czy nastawiasz jeszcze jakis ? moj maly tez moja mame do pracy budzil, do czasu az pospal dluzej to z torpedy z wyra wyskoczyla bo by sie sloznila hehe. Ja to pewnie jak dzidka bede zawozic do przedszkola to pewnie w pizamie i szlafroku hehe dobrze ze mam blisko to sie nie rozbudze, zostawie go i zaraz wroce do domu i w wyrko wskocze hehe . Mogli by juz ta pume złapac , zanim nieszczescie sie stanie i kogos pogryzie.
Stary 2009-03-25, 21:00   #347
MONIKA1850
Zakorzenienie

Djamelka to juz sie doczekasz dzidziusia,ja najgorzej mialam z pierwszym,szkola,matura itpale dalam rade za to z Bartoszem sie byczylam i z Daria tez chociaz juz mniej bo wtedy Weronika do szkoly,Bartosz tez mial tylko 3latka wiec chcial miec mnie tylko dla siebieale teraz jest luzik-wyrabiam chociaz nieraz juz mi rece opadaja

A o tej pumie tez slyszalam w radioniby jeszcze nie zlapali

Doridee ja bylam pierwszy raz u dermatologa w listpadzie-moja cera byla w oplakanym stanie,ale z mojej glupoty-stosowalam wiele roznosci i niestety..zaczelam brac Tetralysal-codziennie dwa razy po 300mg,do tego na zmiane,rano i w poludnie Zineryt(plyn do smarowania) i wieczorem Skinoren i tak przez trzy miesiace,to byla dosc kosztowna kuracja bo 16 tabletek Tetralysalu kosztowalo ponad 30zl a starczaly na 8 dni,a Zineryt i Skioren srednio po 40zl,starczaly na ok 3tyg,wszystko na recepte ,ale warto bylocera mi sie poprawila o 98% zostaly tylko przebarwienia po tradzikowe,obecnie juz od miesiaca uzywam Acnederm-to polski odpowiednik Skinorenu ale polowe tanszystosuje go rano i wieczorem,ma mi zniwelowac te przebarwieniamam sobie specjalnie zrobione zdjecia przed kuracja i wtedy wygladalam fatalnieteraz jest okjuz wiecej nie bede testowac na sobie zadnych cudeniek

Monka ach ty i te twoje fenomenalne sny

Edytowane przez MONIKA1850
Czas edycji: 2009-03-25 o 21:01
Stary 2009-03-26, 09:25   #348
monka23
Zakorzenienie

Witka

Monika wyplacilas sie ladnie na te leki , ale najważniejsze że ci pomogły, bo dużo ludzi bierze leki i dalej nic i nic. Cos ty takiego kladla na twarz że ci tak zmasakrowało cere? oprócz dermacolu. Dermacol to kaszana taka że szok , na sobie spróbowałam i tez miałam cere w opłakanym stanie, błedne koło, maskowałam nim to co jest a następnego dnia dwa razy tyle było.Ale załamke miałam. Znikaja ci te przebarwienia po tym kremie? Ja kiedys uzywałam ten noo hmm nie pamietam nazwy cos z perła czy jakos tak , musze wyszukac w necie , juz wiem no -scar
Stary 2009-03-26, 10:30   #349
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka przebarwiena znikaja,co prawda powoli ale znikajaczym:rolleye s:stosowalam wiele naraz,co chwile zmienialam podklad,no i ten kochany zapychacz-dermacolw moim przypadku bylo tak jak z toba,stosowalam na jedno a na drugi dzien bylo tego jeszcze raz tylejak bylam w trakcie tej calej kuracji to sie naczytalam w necie opini na temat preparatow ktore stosowalam i zalamalam sie jak wiekszosc je stosujacych nie mialo poprawypotem mialam schizy bo widzialam ze mi tez nic nie schodzi(po tyg kuracji)a niestety po tygodniu efekty nie byly tak spektakularne jak myslalamcera zaczela sie poprawiac po okolo miesiacuw miedzy czasie mowilam mojej dermatolog ze nie mam porawy,jechalam po tygodniu zeby zapisala dalej tetralysal,a ona na to ze jak po miesiacu nie bedzie poprawy to niestety przepisze Roaccutanea tego nie chcialamwiem jakie sa po tym skutki uboczne a pozatym cena30 20mg kapsulek 368zl a 10mg 212zl wiec wieciea pozatym izotretoina jest o wiele mocniejsza od tetracyklin.Jedynym skutkiem ubocznym tej calej kuracji bylo to ze okropnie zaczely wypadac mi wlosyale lekarka mnie o tym uprzedzilachoci az nigdy tyle mi nie wypadalono ale teraz juz wszystko sie ustabilizowaloi i jestem happyboje sie tylko nawrotu a to jest na 60-70% prawdopodobneno ale jesli bede prawidlowo dbac o cere to bedzie ok.

Pani dermatolog mi powiedziala jedna bardzo cenna wskazowke,ze osoby majace tlusta cere notorycznie popelniaja jeden podstawowy blad!Probuja ja wysuszyc-a nie tedy drogatlusta cera potrzebuje nawilzenia,bo gdy jest nadmiernie wysuszona to pory wydzielaj ajeszcze wiecej sebum i kolo sie zamykaja mam mieszana-jedna z trudniejszych,no ale dostalam mase dobrych rad i jestem juz madrzejsza

Dzis u nas cudna pogodamimo ze sniegu pelno,w nocy byl mroz ok.-10st,a teraz swieci slonko i jest cieplutkoide robic obiadek i rybki wysprawiac bo kupilam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 11:00   #350
monka23
Zakorzenienie

Kurka skasowalam sobie posta buuuuuuuuuuuu

Monika prawda prawda , nawilzenie to podstawa , niezaleznie od typu cery. I zero wysuszania tłustej , ja tez mam mieszana. Przewaznie jest tak , że na efekty kuracji trzeba troszke dłużej czekac , nie ma cudownego leku na prychole gdzie po tyg wszystko złazi. Dobrze ze sie nie podałaś, bo czasem osoby po tyg , 2, czy 3 , rezygnuja z tabletek bo mysla ze to nic nie da i zaczynaja inna kuracje i tak w kołko. Moze powinnas zacząc funogwac na tabletkach anty jezeli piszesz ze cie znowu wysypie na 60-70 ptocent, bo ty chyba nic z hormonów nie bierzesz, a z tz-tem palicie gume . Czy bierzesz jakies inne zabezpieczenie bo nie pamietam Ja sie napaliłam na implant, na 5 lat go wszczepując, ale jak doczytałam że skutkiem ubocznym jest trądzik, raz dwa mi przeszło Matko jedyna - 10 no ladnie ladnie to ja teraz nie wiem co brac malemu , kozaki kurtke zimowa? nie zmiesci mi sie juz. jak cos to mam kombinezon w pl , trudno.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-03-26 o 11:01
Stary 2009-03-26, 11:04   #351
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monika to ładną kuracje przeszłaś Super, ze Ci pomogło i oby efekt sie utrzymał, trzymam kciuki bo ładna cera to podstawa Ja też mam mieszaną cerę, skłonną do przesuszenia.. Na temat pielęgnacji wiem chyba wszystko, no i co z tego
Niestety też eksperymentuje na sobie różne wynalazki p/trądzikowe. Ostatnio kupiłam kilka preparatów krzemowych: krem z krzemem Aleksandra i maseczke krzemową - fajnie działają. Krem stosuję od niedawna (na noc, tylko na strefę T) i juz widzę poprawę. Punktowo stosuję Acnefan - ładnie wysusza. Kuracje Acne Dermem lub Skinorenem chcę sobie zafundować na jesieni Teraz nie ma sensu bo wysokich filtrów nie lubię.

Monka też lubie kamuflaże Art Deco Mam jeden i zestaw kamuflaży Kryolan, bardziej suche niz Art Deco - super tez jako baza pod cienie
A ja nie wiem jaka u nas temperatura bo termometr mi sie zepsuł. Monka ma być cieplej od przyszłego tygodnia. A prawdziwa wiosna podobno dopiero po świętach

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2009-03-26 o 11:07
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 11:17   #352
monka23
Zakorzenienie

Doridee a uzywałas utrwalający kamuflaż puder sypki i podkład mineralny z Artdeco? http://www.balticcompany.pl/index.ph...%2Fartdeco.php , daje link, ciekawa jestem jak ten sie sprawdzi. Jak gdzies dorwe z kryolan to zakupie, w jakiej cenie jest, jaka pojemnośc? tez taki malutki jak z artdeco? Kumpel mi własnie to samo powiedzial o pogodzie hehe , kurka sama nie wiem juz i tak mam nadbagaz .
Stary 2009-03-26, 11:51   #353
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka ten puder utrwalajacy używałam, zużyłam niejeden Bardzo dobry, kolor ma biały, ale dopasowuje sie do podkładu. Tych mineralnych nie używałam

Tematyka robalowa na topie jest hehe, grudniowo-styczniowe też od jakiegos czasu wałkują temat Ale to dobrze, może w końcu lekarze też przejrzą na oczy - choc pewnie nie będzie to sprzyjało ich kieszeniom
Stary 2009-03-26, 11:56   #354
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka no tak"palimy gume"bo po ostatnich pigulach mialam okropna wysypke i lekarz kazal odstawic,mam tak regularne cykle(co 29 dni)ze mozemy sobie pozwolic na żywcaa tak powaznie to uwazamy,z ta guma to tak nie za bardzo ale coza dalej zobaczymy...narazie jest spokomasz racje wiele osob rezygnuje z leczenia,ja akurat nie mialam takiego zamiaru tylko watpliwosci-ale okazalo sie ze warto poczekac

Doridee korzystanie z „kąpieli słonecznych” podczas kuracji kwasem azelainowym (substancja czynna leku Acne-Derm i Skinoren) zwykle nie powoduje reakcji fototoksycznych ani fotoalergicznych. Aczkolwiek bardzo rzadko mogą wystąpić reakcje nadwrażliwości na światło i alergiczne reakcje skórne, np. wysypka zreszta opinie sa podzielone,jedni mówia że można sie opalać inni ze nie powinno sie,ja raczej nie będę ryzykowacmam zamiar zakończyć kurację na początku maja,bo wtedy będzie już słonce grzało pełną parą

Ja kiedyś stosowalam Benzacne-ale miałam spaloną nim twarzale to już dawno temu

Czas edycji: 2009-03-26 o 11:59
Stary 2009-03-26, 12:47   #355
parapet
Zadomowienie

Acnederm niby nie powoduje przebarwień, przynajmniej tak jest napisane na ulotce, ale tu na wizazu dziewczyny zgodnie stwierdziły, że profilaktycznie warto się maziać wysokimi filtrami.
Ja w zeszłym roku odstawiłam acne derm na lato i w lato piękne plamy mi powyłaziły, od razu systematycznie wzięłam się za stosowanie filtru. Ale prawda jest taka, że filtry sa tak upierdliwe w stosowaniu, że każdy ryzykuje i sam się musi przekonać.

Też podczytuje styczniówki. Załamuje mnie ta dieta przy robakach. poczekam do lata, bo wtedy jakoś naturalnie jem mniej węgli. Szkoda, że nikt nie zrobił zdjęć z tej kąpieli na robaki, bo jakoś średnio chce mi się wierzyć. Nawet jak bym wierzyła, to chyba bym nie zastosowała tego na sobie.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 13:09   #356
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Justyna, ja sie do kąpieli powoli przymierzam - ale boje sie, oj boję. Właśnie tego, ze zaczną wyłazić bleeeeee
Stary 2009-03-26, 14:44   #357
parapet
Zadomowienie

ja z podobnego powodu nie zastosuję tego na sobie. Jak o wyłażeniu sobie pomyślę, to mam ciary na plecach.
W domu mam zakaz na gadanie o robalach

Z jednej strony robi się z tego mała paranoja, ale z drugiej jak myślę o tym, że mamy dużo kontaktu ze zwierzętami od wielu, wielu lat i o moich okresowych kłopotach żołądkowych, to czuję, że coś jest na rzeczy.

Strasznie żałuję, że nie ma dla ludzi jednej tabletki tak jak u zwierzątek.
Wszystkie te ziołowe napary są ohydne, poza tym spore ich ilości trzeba zażywać. Wychodzi na to, że na wszystkie typy skuteczne są pestki dyni, ale też w dużych ilościach.
No i ta dieta, bardzo wymagająca.

A recept raczej nie dostanę.Cykl leczenia pigułami jaki opisała Rzabba
Stary 2009-03-26, 14:57   #358
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Justyna dokładnie Rzabba ma dużą wiedzę o robalach, sama przeprowadziła odrobaczanie dziewczynek na własną rękę. Można, ale podstawa to zrobić to właściwie, bo można tylko pogorszyć sprawę..
Tak, pestki dyni w dużej ilosci bardzo skuteczne. I wiele innych naturalnych produktów i ziół. Jednak rzecz w tym aby później zastosować środek przeczyszczajacy i lewatywy - aby pozbyć się martwych "obcych" z organizmu.
Widziałaś ten filmik??
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=GiHtUFuGgSA
Myślisz, ze to faktycznie robale czy jakiś montaż?? Wrażliwym nie polecam ogladania

Ciekawy artykuł:
https://mamotoja.pl/maluch_zdrowie_artykul,4383.html

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2009-03-26 o 15:26
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 15:46   #359
MONIKA1850
Zakorzenienie

Doridee ten filmikochyda,a ten nastepny co jednej babce z glowy wyjmuje spod skory bleeee

a ten artykul ciekawyprzyda mi sie na kolejnej wizycie u lekarzachyba zrobie badania wszystkim dzieciom i nam

Doridee co sadzisz o tym?

http://gronkowiec.eu/naturalna-ziolo...ra-protex.html

Czas edycji: 2009-03-26 o 15:50
Stary 2009-03-26, 16:50   #360
parapet
Zadomowienie

Szczerze się zastanawiam czy to nie ściema, bo jak ociera mu te robale czarne na początku to to w ogóle nie jest pokazane z bliska. Pozniej z bliska tylko bruzdy na buzi, które w duźym stopniu przypominają blizny trądzikowe. A ten robal na brwi to tak róźnie w róźnych momentach wygląda.

Ja się chyba zdecyduję na colon pack, ale nie cały pakiet. Na allegro można kupić tę pierwszą część za 75 zl. Z błonnikiem i oczyszczaniem sama sobie poradzę. Myślę, że ispagul spokojnie zastąpi ten ich błonnik, a jest dużo tańszy.

Rzabba u swoich dziewczyn szybko rozpoznała robale. Ja nie mam pewności czy są i dlatego tak się nad sobą waham. Zresztą musiałabym chłopa też odrobaczyć, ale on już nie chce nawet słyszeć słowa robal
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości