![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III
Moniko przykro mi, ze tak odebrałaś moje słowa. Nie taki był mój cel. Chciałam Cie jedynie uczulić na to aby nie ufać bezgranicznie lekarzowi. Poszukaj sama jakie należy wykonać badania i sie ich domagaj a jak Ci nie dadzą to zrób na własną rękę. Dostałaś skierowanie na rtg płuc a co z krwią, moczem, kałem??? Być może jest to konsekwencja niedoleczonego zap. oskrzeli. Jednak sprawdzenie ogólnego stanu zdrowia Werki to w tej chwili podstawa.
Niestety badanie kału w kierunku pasożytów daje często błędnie negatywny wynik, np. taka glista jajeczkuje raz na 28 dni i trafić akurat w ten dzień jest niezmiernie trudno.. Dlatego trzeba porobić też inne badania. Popros o manualny rozmaz krwi - jest dokładniejszy niż komputerowy. To, ze czegos nie wiesz nie oznacza że to lekceważysz. Lekarz pierwszego kontaktu na swoich studiach ma tylko kilka godzin poświeconych parazytologii, edukacja w tym względzie bardzo kuleje. Gosiula a kto mówi o szukaniu chorób tak gdzie ich nie ma????? ![]() Też uważam, że jak dziecko nie ma żadnych objawów, nie choruje często, ma apetyt to nie ma sensu robić badań. Ewentualnie raz w roku badanie krwi - to wszystko. Magda z tym odrobaczaniem profilaktycznie to też nie jest najlepszy pomysł. Chcąc odrobaczyć skutecznie trzeba by podać mase różnych leków (conajmniej trzy), np.podajac lek tylko na obłe mozemy doprowadzić do ogromnego przerostu grzybów lub lamblii. Rzadko kiedy robale występują pojedynczo. Odrobaczanie trzeba przeprowadzać trzykrotnie i muszą sie jej poddać wszyscy członkowie rodziny. Poza tym dieta i pozbywanie sie toksyn - to jest równie ważne. Ech - temat rzeka. Edycia ja Cie widzę w lżejszej grzywce, bardziej pocieniowanej, lekko na bok. Jak będę miałą chwilke to poszukać takiej fryzurki ![]() Na koniec robalowego tematu chciałabym przytoczyc fragment ksiażki, którą obecnie czytam. Dodam, że autorka przeżyła inwazję pasożytami, pracowała długo w przedsiębiorstwie spożywczym, z racji czego robiła regularnie stosowne badania (w tym na pasozyty). Za każdym razem otrzymywała stempel" zdrowa". Aż którejś nocy glisty wyszły jej ustami... Skoro problem robali nie istnieje to dlaczego ksiażka jej autorsta jest bestsellerem a naturalne preparaty przeciwasozytnicze sprzedają sie hurtowo, hmmmm ![]() "Robaki obłe i płaskie, przywry, bakterie oraz grzyby to cała zbieranina obrzydliwych wampirów pożerających naszą krew i tkanki przy milczącym przyzwoleniu oficjalnej medycyny. A prosty człowiek zajęty swoimi sprawami, nie podejrzewa, że jego dolegliwości to pasożyty. Idzie do lekarza i jest badany. Lekarz bada krew rojącą się od rzęsistków, chlamydii, toksoplazmy, leptospirów, mnóstwa zarodników i szuka tylko tego, co jest mu jako specjaliście potrzebne. Doszło do tego, że ginekolog nie widzi flory pasożytniczej w chorych narządach płciowych kobiety, pulmonolog nie zauważa wielu geohelmintów w pęcherzykach płucnych, przeciwnie - wykształcenie zasłania mu oczy do tego stopnia, że plątanina glist i grzybów w płucach - nokardioza, mukomykoza, glistnica, paragonimoza - nie jest przez niego dostrzegana." "Pasożyty i ich produkty przemiany materii są człowiekowi genetycznie obce. Ich dostanie się do krwi i tkanek wywołuje reakcję odrzucenia i wydalenia z ciała lub unieszkodliwienia - tak jak w przypadku każdego antygenu. Alergię wywołują wadzielone przez pasożyta produkty przemiany materii, a także substancje, które powstają podczas rozszczepienia się otoczek jajeczek tych drobnoustrojów. Często obserwuje się zapalenie płuc, kaszel z objawami astmy, wydzielanie płynu wraz z krwią, wysypki, pokrzywki na skórze, uciążliwe swędzenie, zimny pot, spadek sił witalnych, bóle w sercu ... Proszę zwrócić się do alergologa i nie usłyszą Państwo od niego ani słowa o pasożytniczej naturze alergii."
![]() |
#332 |
Rozeznanie
|
Doridee- również uważam ,ze trzeba znaleźć przyczynę jeśli choroba nie ustępuje ,bądź nawraca.
Chodziło mi o to ,ze jeśli dziecko jest zdrowe ,to nie ma co na siłę szukać u niego chorób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Wtajemniczenie
|
No cóż Doridee owszem przyznaję Ci rację bo ja też o tym czytałam, na jesieni przerobiłam cały temat.
nasza pediatra stwierdziła tylko że to odrobaczanie to z uwagi na pasożyty takie a taki ale nie będę wym. wszystkich aby niczego nie pokręcić - i chodzi o to że maluch ma kontakt w piasku itp. ja rozmawiałam z nią o tym ale Iza jak na razie nie choruje i nie ma dziwnych alergii niewiadomego pochodzenia - więc raczej nie ma potrzeby robić obecnie dokładnych pod tym kontem pasożytów - chociaż przyznaję, ze już małej dwu krotnie robiłam kał na pasożyty, no tak profilaktycznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Doridee nie wiedzialam ze AZ tak jestes obeznana w temacie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie macie pojecia jak mi ulzylo jak jej temperatura spadla ![]() jak teraz pojdziemy do lekarza i jej wyklaruje o tych robalach to pewnie pouczy mnie tak jak ostatnio-ze za duzo czytam... ![]() Tak sobie mysle ze sama moge miec jakiegos tasiemca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosiula u nas tez sa teraz rekolekcje ![]() Sluchajcie odnosnie solarium-mam mnostwo pieprzykow,opalac sie moge tylko z wysokim filtrem a najlepiej wcale ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Monika oczywiście wyleczenie teraz tego zapalenia to priorytet. Faktycznie dobrze odczekać jakiś czas po leczeniu ze zrobieniem badań krwi itp. Najgorzej jak mija tydzień i choroba powraca.. Poczekaj, może tym razem zostanie dobrze przeleczona, później porób dla pewności badania i już.
Jak masz pieprzyki to nie opalaj sie w ogóle ![]() Też mam masę pieprzyków. Jeden mam już wycięty i przebadany onkologicznie, póki co nie widać zagrozenia ale opalanie też mam wzbronione. Byłam z Alą na kontroli. Nie jest jeszcze super, mamy skończyć antybiotyk i za tydzień znowu do kontroli. Jak będzie OK, to przepisze ten Ribomunyl. Przedszkole sobie póki co darujemy, ale na dwór mozemy powoli wychodzić, ufff. Siedzę juz 1,5 tyg. w domu - masakra.. Śnieżynko pytałaś o wit. D3. Otóż Ala miała bardzo maleńkie ciemiaczko przednie. Zbyt wczesne zarośnięcie groziło poważnymi komplikacjami rozwijajacego sie mózgu. Sprawdzanie ciemiaczka nalezy do rutynowych badań, na równi z ważeniem, mierzeniem, sprawdzaniem obwodów: głowy i klatki piersiowej. U nas kończyło się na mierzeniu i ważeniu ![]() Nauczyłam sie już, ze jak sama nie dopilnuję wszystkiego to nikt tego za mnie nie zrobi. Lekarzom przestałam ufać już dawno.
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Dorideee a feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
![]() ![]() ![]() ![]() Monika dlatego mamy Doridee która nas uswiadami i pisze o tych obrzydliwych glizdach ktore wyłaza z buzi ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-03-25 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Monika ja tez mam pieprzyki, ale chodze do solarium. Nigdy wczesniej nie slyszalam, ze nie powinno sie chodzic, jak ma sie pieprzyki. Ja w sumie nie chodze duzo, bo jakies 10 razy w ciagu roku, a wiem, ze sa i takie ze smigaja codziennie (!) Musze sie kiedys wybrac do lekarza na wyciecie jednego ( na szyi ) ,bo bardzo mi przeszkadza ( te inne nie odstawaja od skory
![]() Dzisiaj na basen sie wybieramy ![]() ![]() Djamelko nasz wielorybku, jak sie czujesz ?? Jak maly Dawidek ??? Pokaz jakies fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Sniezynka z pieprzykami nie wolno
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Doridee Sniezynka ja mam naprawde duzo tych pieprzykow,po mamusi i dziadku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monka ja od czasu mojej kuracji u dermatologa nie uzywam zadnych cudenkow ![]() ![]() ![]() ![]() za godzine jedziemy na kolejny zastrzyk-juz czwarty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Monika mi sie wydaje ze masz to uwarunkowane genetyczni, takze z wiekiem ci sie pojawiaja i duzy wplyw tez napewno ma słonce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ide spac , tz zabral dzidka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Monka ja sie na codzien nie maluje wcale
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
Czesc Robaczki!!!!!!!!!!!!!!
![]() A wiec na ten temat to sie nie wypowiadam,bo fakt faktem troche sie naczytalam,ale nieznam sie na tym bo nie jestem lekarzem ani rodzicem dzieci od Moniki.Uwazam ze jest matka 3 dzieci (ma wieksze doswiadczenie co ja)i przedewszystkim zna ich lepiej kto kolwiek. Sniezynka no ja czuje sie ![]() ![]() ![]() Zdiecie musze jakies zrobic,to wtedy wkleje. Monika ty pochodzisz z Nysy,slyszalas o tej pumie co sobie wedruje w naszych okolicach?Ale jaja.Moje Glubczyce tez odwiedzila ![]() Edycia mi sie taka fryzurka podoba ![]() Ja sie tez maluje prawie co dziennie,nie niewiadomo jak ,ale puder nakladam,tylko przez to ze mam brzydka cere ,to znaczy rozne przebarwienia,troche piegusow ![]() ![]()
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Monika też mam setki pieprzyków, z wiekiem ich ciagle przybywa. Są raczej niegroźne, ale zalecenia są takie aby ich nie opalać
![]() Czym leczyłaś cerę??? Jakieś maści ogólnie dostępne, czy specjalnie robione?
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
ale jestem leń
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amelka napewno ci musi byc cięzko, ladnie to opisałas , w pierwszej ciązy to było byczenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Znaica , czyżby jakies remoncik? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Rozeznanie
|
Monka no ja wstaje mniedzy 6h-6h30 ,ja sie ubieram expresowo,Kevinowi szykuje ubrania dzien predzej i Sara sama sie ubiera a sniadanie tez szybko jedza .Ale wstaje o tej godzinie bo Kevin mnie budzi
![]() Co do tej pumy to byla kolo was gdzies kolo bialej,Niemyslowic potem w Glubczycach a teraz kolo Kiedzierzyna-Kozla.Niezlapali jej jeszcze ![]() Ale ty masz laska sny ![]()
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Amelka hehe no sny mam glupie czasem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Djamelka to juz sie doczekasz dzidziusia,ja najgorzej mialam z pierwszym,szkola,matura itp
![]() ![]() ![]() A o tej pumie tez slyszalam w radio ![]() ![]() Doridee ja bylam pierwszy raz u dermatologa w listpadzie-moja cera byla w oplakanym stanie,ale z mojej glupoty-stosowalam wiele roznosci i niestety.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monka ach ty i te twoje fenomenalne sny ![]() Edytowane przez MONIKA1850 Czas edycji: 2009-03-25 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Witka
Monika wyplacilas sie ladnie na te leki , ale najważniejsze że ci pomogły, bo dużo ludzi bierze leki i dalej nic i nic. Cos ty takiego kladla na twarz że ci tak zmasakrowało cere? oprócz dermacolu. Dermacol to kaszana taka że szok , na sobie spróbowałam i tez miałam cere w opłakanym stanie, błedne koło, maskowałam nim to co jest a następnego dnia dwa razy tyle było.Ale załamke miałam. Znikaja ci te przebarwienia po tym kremie? Ja kiedys uzywałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Monka przebarwiena znikaja,co prawda powoli ale znikaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pani dermatolog mi powiedziala jedna bardzo cenna wskazowke,ze osoby majace tlusta cere notorycznie popelniaja jeden podstawowy blad!Probuja ja wysuszyc-a nie tedy droga ![]() ![]() ![]() Dzis u nas cudna pogoda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Kurka skasowalam sobie posta buuuuuuuuuuuu
![]() Monika prawda prawda , nawilzenie to podstawa , niezaleznie od typu cery. I zero wysuszania tłustej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-03-26 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Monika to ładną kuracje przeszłaś
![]() ![]() ![]() Niestety też eksperymentuje na sobie różne wynalazki p/trądzikowe. Ostatnio kupiłam kilka preparatów krzemowych: krem z krzemem Aleksandra i maseczke krzemową - fajnie działają. Krem stosuję od niedawna (na noc, tylko na strefę T) i juz widzę poprawę. Punktowo stosuję Acnefan - ładnie wysusza. Kuracje Acne Dermem lub Skinorenem chcę sobie zafundować na jesieni ![]() Monka też lubie kamuflaże Art Deco ![]() ![]() A ja nie wiem jaka u nas temperatura bo termometr mi sie zepsuł. Monka ma być cieplej od przyszłego tygodnia. A prawdziwa wiosna podobno dopiero po świętach ![]()
Alicja ![]() Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2009-03-26 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Doridee a uzywałas utrwalający kamuflaż puder sypki i podkład mineralny z Artdeco? http://www.balticcompany.pl/index.ph...%2Fartdeco.php , daje link, ciekawa jestem jak ten sie sprawdzi. Jak gdzies dorwe z kryolan to zakupie, w jakiej cenie jest, jaka pojemnośc? tez taki malutki jak z artdeco? Kumpel mi własnie to samo powiedzial o pogodzie hehe , kurka sama nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Monka ten puder utrwalajacy używałam, zużyłam niejeden
![]() ![]() Tematyka robalowa na topie jest hehe, grudniowo-styczniowe też od jakiegos czasu wałkują temat ![]() ![]()
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Monka no tak"palimy gume"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doridee korzystanie z „kąpieli słonecznych” podczas kuracji kwasem azelainowym (substancja czynna leku Acne-Derm i Skinoren) zwykle nie powoduje reakcji fototoksycznych ani fotoalergicznych. Aczkolwiek bardzo rzadko mogą wystąpić reakcje nadwrażliwości na światło i alergiczne reakcje skórne, np. wysypka zreszta opinie sa podzielone,jedni mówia że można sie opalać inni ze nie powinno sie,ja raczej nie będę ryzykowac ![]() ![]() Ja kiedyś stosowalam Benzacne-ale miałam spaloną nim twarz ![]() ![]() Edytowane przez MONIKA1850 Czas edycji: 2009-03-26 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
Acnederm niby nie powoduje przebarwień, przynajmniej tak jest napisane na ulotce, ale tu na wizazu dziewczyny zgodnie stwierdziły, że profilaktycznie warto się maziać wysokimi filtrami.
Ja w zeszłym roku odstawiłam acne derm na lato i w lato piękne plamy mi powyłaziły, od razu systematycznie wzięłam się za stosowanie filtru. Ale prawda jest taka, że filtry sa tak upierdliwe w stosowaniu, że każdy ryzykuje i sam się musi przekonać. Też podczytuje styczniówki. Załamuje mnie ta dieta przy robakach. poczekam do lata, bo wtedy jakoś naturalnie jem mniej węgli. Szkoda, że nikt nie zrobił zdjęć z tej kąpieli na robaki, bo jakoś średnio chce mi się wierzyć. Nawet jak bym wierzyła, to chyba bym nie zastosowała tego na sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
ja z podobnego powodu nie zastosuję tego na sobie. Jak o wyłażeniu sobie pomyślę, to mam ciary na plecach.
W domu mam zakaz na gadanie o robalach ![]() Z jednej strony robi się z tego mała paranoja, ale z drugiej jak myślę o tym, że mamy dużo kontaktu ze zwierzętami od wielu, wielu lat i o moich okresowych kłopotach żołądkowych, to czuję, że coś jest na rzeczy. Strasznie żałuję, że nie ma dla ludzi jednej tabletki tak jak u zwierzątek. Wszystkie te ziołowe napary są ohydne, poza tym spore ich ilości trzeba zażywać. Wychodzi na to, że na wszystkie typy skuteczne są pestki dyni, ale też w dużych ilościach. No i ta dieta, bardzo wymagająca. A recept raczej nie dostanę.Cykl leczenia pigułami jaki opisała Rzabba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Justyna dokładnie
![]() Tak, pestki dyni w dużej ilosci bardzo skuteczne. I wiele innych naturalnych produktów i ziół. Jednak rzecz w tym aby później zastosować środek przeczyszczajacy i lewatywy - aby pozbyć się martwych "obcych" z organizmu. Widziałaś ten filmik?? http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=GiHtUFuGgSA Myślisz, ze to faktycznie robale czy jakiś montaż?? Wrażliwym nie polecam ogladania ![]() Ciekawy artykuł: https://mamotoja.pl/maluch_zdrowie_artykul,4383.html
Alicja ![]() Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2009-03-26 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Doridee ten filmik
![]() ![]() a ten artykul ciekawy ![]() ![]() ![]() Doridee co sadzisz o tym? http://gronkowiec.eu/naturalna-ziolo...ra-protex.html Edytowane przez MONIKA1850 Czas edycji: 2009-03-26 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
Szczerze się zastanawiam czy to nie ściema, bo jak ociera mu te robale czarne na początku to to w ogóle nie jest pokazane z bliska. Pozniej z bliska tylko bruzdy na buzi, które w duźym stopniu przypominają blizny trądzikowe. A ten robal na brwi to tak róźnie w róźnych momentach wygląda.
Ja się chyba zdecyduję na colon pack, ale nie cały pakiet. Na allegro można kupić tę pierwszą część za 75 zl. Z błonnikiem i oczyszczaniem sama sobie poradzę. Myślę, że ispagul spokojnie zastąpi ten ich błonnik, a jest dużo tańszy. Rzabba u swoich dziewczyn szybko rozpoznała robale. Ja nie mam pewności czy są i dlatego tak się nad sobą waham. Zresztą musiałabym chłopa też odrobaczyć, ale on już nie chce nawet słyszeć słowa robal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.