|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011? | |||
| Tak, przybede z miła chęcią. |
|
8 | 80,00% |
| Nie, i nie pytajcie dlaczego. |
|
2 | 20,00% |
| Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic
hej, moge sie przylaczyc? Jestem z Manchesteru
|
|
#332 | ||
|
Raczkowanie
|
Super zakupki i jakie super ceny
Moze wszystkie razem sie kiedys wybierzemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko ostrzegamy, to uzaleznia
|
||
|
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
gasienica - ja generalnie jestem wielka fanka medycyny naturalnej, wiec zawsze jak mnie cos lapie to faszeruje sie mega duza iloscia cieplego mleka z maselkiem i czosnkiem, do tego pije duzo wody mineralnej <malymi lyczkami> o tym powiedziala mi jedna z rezydentek w domu gdzie pracuje i to ponoc jakis okolicznowojenny sposob na przeziebienia, jak widac dziala
i leze w lozeczku przez jeden dzien <dluzej nie daje rady bo mnie szlag trafia > aha i jeszcze herbatka z imbirem i cytryna, mega rozgrzewajaca. i zadnej chemii ![]() anyolek, plotusnic tu nigdy za wiele, ale tak jak powiedziala gasienica, to wciaga
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Jestem przygotowana na niebezpieczenstwo w postaci uzaleznienia zwiazane z przylaczeniem sie do watku
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Hana dzieki za rady, tez wole naturalnie, ale o tej wodzie malymi lyczkami nie slyszalam.
Mialam bardzo przyjemny ale zarazem wyczerpujacy weekend, wiec zmykam juz do lozka. Slodkich snow i do jutra |
|
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
no ja o tej wodzie tez nie slyszalam wczesniej, ale ma to sens w sumie.
a cos robila dzisiaj,ze tak przyjemnie ale wyczerpujaco bylo? ![]() anyolek a skad jestes z PL? i gdzie mieszkasz w Manchesterze? i co porabiasz? ![]() ja jak zwykle daje sie poniesc swej wscibskosci
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() cała niedziele przepierdzielismy z TZ ach błogie lenistwo... ale coz, weekend i po weekendzie i znow do roboty ![]() do jutra miłe panie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w poniedziałkowy poranek
![]() Jak tam po weekendzie? Która zaszalała (oprócz Luci, bo to już wiemy )? U mnie niestety robota i robota hana do tej herbatki z imbirem i cytryną dodaj sobie miodu. polecam też oczywiście herbatkę "z prądem" ![]() Agia jaki kurs robisz? ACCA? trzymam kciuki anyolek witamy ![]() A wszystkim i każdej z osobna życzę miłych walentynek |
|
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() anyolek witaj witaj w sumie dziewczyny maja racje ze wciaga ja wczoraj co godzinke wchodzilam i sprawdzalam czy ktos cos nowego nie napisal hana nie przejmuj sie wscibskoscia ja jestem taka sama lubie wiedziec o innych i pytam z otwartoscia niektorzy reaguja - a cos ty taka ciekawa, a inni normalnie odpowiadaja no i jak cos mi nie pasuje tez dlugo tego nie ukrywam i czasami place slona cene za swoja szczerosc.... niektorzy nie potrafia przyjac szczerosci w pozytywny sposob....gasiennica jakbysmy sie wszystkie zebraly i pojechaly na car boota to niezly sajgon by byl ale pozytywny no ale kto wie moze sie wkoncu zbierzemy ![]() agia jesli jedziesz po cos na car boota i wiesz w sumie po co czego szukac jest lepiej bo jesli jedziesz tak pochodzic to nie ma sensu bo wtedy widzisz tylko takie badziewia. ja jezdze wtedy kiedy mysle z gory czego szukam a tak nie bo tylko czas trace. co do sciezki zawodowej to zycze powodzenia! i tak juz jestes na dobrej drodze ale zycze przyszlej wspinaczki wyzej i wyzej jak tylko sie da ![]() no to kochane zycze milego dnia i wieczorku z partnerami, mezami
|
|
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
anyolek - witam rowniez
Tak naprawde to kazde forum wciaga, a Wizaz ma szczegolne wlasciwosci uzalezniajace, tak wiec zycze milego pisania i czytania ![]() shehzadi - jeszcze nie Ja jestem dopiero przy poczatku AAT, a do ACCA to jeszcze dluuuuga droga. Myslec o tej konkretnej sciezce zawodowej zaczelam dopiero w wakacje zeszlego roku, wczesniej bylam zwiazana raczej z payrollem zmiksowanym z HR i generalna administracja, wiec teraz musze nadrobic troche brakow. Dla mnie jest jednak wazne, ze w koncu znalazlam to co naprawde lubie robic i w czym czuje sie dobrze, a do tego jest to dla mnie jakiegos rodzaju wyzwaniem, wiec moj mozg jest w ciagly sposob pobudzany muaa - z car bootami to w sumie prawda i prawdopodobnie dlatego nie moge sie do nich przekonac, bo ja zazwyczaj na zakupy wychodze ot tak, popatrzec i kupic jak cos mi sie spodoba, a rzadko w celu kupienia czegos konkretnego wlasnie. Dzieki bardzo za zyczenia powodzenia - tak jak napisalam wczesniej, dla mnie wazne, ze juz wiem dokad zmierzam, a reszta jakos sie ulozy No i tak jak juz Ci wczesniej napisalam, ciesze sie, ze Tobie rowniez sie uklada i zycze duzo powodzenia z Twoim projektem takze Milych Walentynek wszystkim zycze - niewazne czy w jakikolwiek sposob pragniecie je swietowac czy tez nie
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Agia super, że znalazłaś swoje miejsce
. według mnie najważniejsze jest wykonywanie pracy, którą się lubi, a wszystkie inne kwestie, w tym finansowe, są mniej istotne. życzę Ci wytrwałości i spełnienia marzeń co do car boot'ów, to myślę, że oprócz jasno określonego celu trzeba mieć też oko do detali. to chyba trochę jak z wyprzedażami - wśród morza badziewia wyłapać coś wartościowego. dla mnie ciekawa jest sama idea takich car boot'ów i to, co ludzie wystawiają do sprzedaży. myślicie, że w Polsce by się to przyjęło czy raczej nie? u nas jest chyba taka mentalność, że z jednej strony myślimy "a kto by to chciał kupić" a z drugiej "nie wyrzucę, bo może się jeszcze przyda" |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
shehzadi - dziekuje bardzo
Ja sie ucze przez distance learning, czyli z ksiazek, ale jestem w kontakcie mailowo-telefonicznym ze swoim nauczycielem. Taka droga jest na pewno trudniejsza (nie mowiac juz o moich problemach z mobilizacja do nauki w tym roku ), ale prawie dwa razy tansza. Ja w tej chwili sama place za nauke, a ceny lekcji w klasach byly dla mnie zaporowe, wiec zeby ruszyc z tym kursem zaczelam taka wlasnie droga. Mam nadzieje, ze od nastepnego poziomu nauki pojawi sie u mnie opcja finansowania przez mojego pracodawce, bo koszta nauki sa wysokie ![]() Ja sama u siebie staram sie walczyc z myslami 'nie wyrzuce, bo moze sie jeszcze przydac', bo w taki sposob robi sie wielka graciarnia w domu, ale niekoniecznie mi to wychodzi Tak wlasciwie to nie wiem dlaczego car bootow nie ma w Polsce, to jest dobry sposob by pozbyc sie niechcianych rzeczy, a wiadomo - co dla jednej osoby jest smieciem, dla drugiej bedzie skarbem
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Agia słyszałam właśnie, że ceny tych kursów są bardzo wysokie i nawet zakup książek i samodzielna nauka nie należy do najtańszych. Też mam zawsze problem z "samomobilizacją", ale wizja egzaminu to trochę taki katowski topór wiszący nad głową, więc chociaż to mobilizuje. Trzymam kciuki a Ty składaj raporty z postępów w nauce
.co do car boot'ów, to myślę, że nasza historia, a przede wszystkim ostatnie 100 lat, powoduje, że mamy potrzebę gromadzenia rzeczy na wszelki wypadek. poza tym, u nas jest chyba takie myślenie, że jak czegoś w domu nie potrzebuję, to albo oddam to komuś z rodziny/znajomych (w domyśle: biedniejszemu, potrzebującemu) albo wywiozę na działkę |
|
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
agia Beatka juz zaczela dwa tyg temu a ja ciagle czekam na papiery i juz zaczyna mnie to irytowac...... ale juz mamy praktycznie miejsca pozajmowane
jak mi dojda wkoncu papiery to startuje 1wszego marca koniec leniuchowania ktore mi bokami wychodzi ![]() a do opieki to ja juz mam od dwoch latek mala istotke shehzadi tez slyszalam i wiem ze sa calkiem drogie takie kursy ale Agia inwestuje w siebie co zawsze daje pozniej wyniki superowe wiec nie wyrzuca kasy w bloto wiec warto zaplacic troche wiecej i sie doksztalcac a tym bardziej ze wie ze robi to co kocha i nie straci tych pieniazkow bo pozniej sie okaze ze zrobi kurs a nie chce tego dluzej robic ale zamotalam ![]() co do car bootow w Polsce to nie wydaje mi sie ze takie cos by przeszlo bo jakos Polacy sie wstydza kupowac takie rzeczy co tutaj jest calkiem naturalne i uwielbiam UK za wlasnie car booty no i po drugie macie racje ze my Polacy mamy " we krwi" chomikowanie rzeczy a pozniej sie okazuje ze polowa tych rzeczy nadaje sie tylko na smieci ale powiem wam ze ja czesto mam tak ze wyrzuce cos a pozniej za dwa tyg mowie do siebie " ales ty narobila teraz by sie to przydalo w sam raz " tez tak macie? i dlatego zanim cos wyrzuce mysle 1000 razy a moj maz to juz w ogole nie umie wyrzucac ! ja pierdziele.... cala komorka strych i wszedzie gdzie sie da sa jego narzedzia itd .... no ale coz ostatnio stwierdzil ze "odda" mi strych na moje rzeczy hahaha
|
|
|
|
|
#345 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale lubie cyferki, lubie analizowac i przetwarzac dane wiec moze to cos dla mnie, bo ja nadal szukam swojego miejsca, a w mojej pracy zwyczajnie sie nudze i brak ni nowych wyzwanCytat:
A co do dyskusji na temat car boot, to zawsze chcialam jechac ale ta poranna pora mnie odstrasza. i to jeszcze w niedziele kiedy moge sie wyspac. ale TZ ostatnio mowil cos ze moze bysmy pojechali zobaczyc, co to takiego ![]() Buziaki kochane
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
Muaa, z pozbywaniem sie rzeczy mam podobnie - dlugie tygodnie wyrzucania sobie, ze to czego sie pozbylam, na pewno bedzie mi jeszcze kiedys potrzebne, a jak pozniej rzeczywiscie sie zdarzy, ze ta rzecz by sie przydala to wychodzi ze mnie wielkie i kwasne 'A NIE MOWILAM!'
Dwa tygodnie blyskawicznie Ci zleca ![]() Ja wlasnie tak uwazam, ze kursy to nie pieniazki wyrzucone w bloto, tylko inwestycja Koszta tych kursow sa wysokie, a ukonczenie ich tak naprawde wcale nie gwarantuje pracy w zawodzie (co widac po przeczytaniu setek opini na forach dotyczacych np. AAT) i dlatego duzo ludzi sie zraza i nie kontynuuje nauki. Rynenk finansowy w UK ma ograniczona liczbe miejsc pracy, a pracodawcy niechetnie przyjmuja osoby bez doswiadczenia i z tylko teoretyczna wiedza, wiec trzeba duzo samozaparcia w rozsylaniu cv i jeszcze wiecej szczescia, by dostac wymarzona prace. Mimo wszystko polecam jednak - zdany egzamin daje duzo satysfakcji Lucaa_rules, ja z kolei zawsze bylam dobra z matematyki i zawsze ja lubilam - mat-fiz w ogolniaku, pozniej studiowalam nawet matematyke przez pol roku na uniwersytecie, ale nie do konca mi to odpowiadalo, poniewaz bylo tam za malo liczb, a za duzo udowadniania twierdzen. No a pozniej informatyka i ekonometria z wystarczajaca dla mnie iloscia matematyki ![]() A jesli lubisz analize i przetwarzanie danych, to zawsze takze mozesz pomyslec o zastaniu analitykiem wlasnie ![]() Prosze, tu masz linki do strony AAT i do strony Kaplan Financial (to jest szkola, ktora ja wybralam), moze akurat Cie to zainteresuje. Jest mnostwo szkol, w ktorych mozesz sie uczyc - polecam Ci przejsc przez fora internetowe, bo kazda szkola ma swoich zwolennikow i przeciwnikow, kazda ma inny sposob nauczania i inne ksiazki. Ja osobiscie polecam ksiazki Kaplan Financial, ale jesli chodzi o sprawy czysto organizacyjne jak tempo odpisywania na emaile, elastycznosc w doborze terminow egzaminow, czy jakosc informacji udzielanych przez telefon to nie jestem z nich zbyt zadowolona Na stronie Kaplan Financial masz takze informacje o cenach (do podstawowych cen nalezy dodac rowniez dodatkowe koszta samego egzaminu, ewentualnych poprawek, dodatkowych lekcji, itp) - zakladajac, ze wybierzesz najtansza opcje (czyli distance learning) i kazdy egzamin zdasz za pierwszym razem (czyli nie bedziesz musiala inwestowac w poprawki i dodatkowe zajecia) to praktycznie za kazdym razem mowimy o cenie czterocyfrowej (ceny takze ida w gore w zaleznosci od stopnia zaawansowania) Jak bedziesz miala jakies pytania to pisz smialo ![]() Dobra, nie przynudzam juz - mam nadzieje, ze moze komus innemu te informacje przydadza sie takze
|
|
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
agia wiem ze zleci
ale sie doczekac i tak nie moge ech te nasze *******y w domu .... moze kiedys przyjdzie czas ze bedziemy wiedzialy co wyrzucic a co zostawic hihi.ja wlasnie tez bylam dobra w matematyce i nawet ja lubilam i tez marze o takiej pracy z liczbami ale to moze jak bede starsza narazie wole pracowac aktywnie i tez myslalam o takim kursie wlasnie w swoim domu bo nie mam specjalnych problemow z "samonauka" ale jeszcze zdaze ![]() luca mozecie pojechac troszke pozniej jesli chcecie pojechac zobaczyc co to takiego
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
nic nadzwyczajnego, w piatek bylam w pubie i pozno poszlam spac, a w sobote mielismy gosci (znajomi Tz) i siedzieli do 3. w niedziele wstalam juz o 9 bo na 11 bylam umowiona i 5 godzin chodzilam z kolezanka po sklepach.
dzieki, mam nadzieje, ze tobie dzien milo mija.. robicie z mezem cos specjalnego? Cytat:
![]() kurcze sie dzis rozpisalyscie kursy super sprawa, tylko tak jak piszecie przerazliwie drogie. jak tam walentynki mijaja? ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- a odnosnie tych car bootow i wyrzucania rzeczy - w Polsce sa komisy popularne. Podobna dziala tylko, ze z posrednikiem.. Moja siostra po synku tam rzeczy oddaje i jak cos uda sie sprzedac to mu pieniazki odklada na konto, ktore specjalnie dla niego otworzyla. I calkiem niezle jej to idzie. |
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się w 100%, że warto się doszkalać i inwestować w siebie. sama jestem typem wiecznego studenta
i ciągle planuję, co by tu jeszcze studiować. oczywiste jest, że taki kurs musi kosztować. nie wiem ile z Agii zdzierają, ale mam nadzieję, że jest to adekwatne do tego co oferują . w Polsce niestety często wydanie dużej ilości kasy nie idzie w parze ze zdobywaniem wiedzy na wysokim poziomie liczb nie lubię i z matematyki nigdy nie byłam orłem. teraz pracuję z orzeczeniami sądowymi i wszystkie podatkowe przyprawiają mnie o zawrót głowy . szczerze Was podziwiamgąsienica kupiłaś coś na tych długich zakupach? Na walentynki nic nie zaplanowaliśmy, bo mój mąż nie lubi takich świąt. nawet do dnia kobiet nie może się przekonać , ale walczę z jego niechęcią. na razie osiągnęłam tyle, że dostałam sweterek z tekstem "żebyś nie narzekała, że ci nic nie kupiłem na walentynki" . a Wy jak? świętujecie?
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z zakupow wrocilam z cala masa rzeczy dla dzieci, ktorych tyle sie pojawilo w mojej rodzinie i u znajomych! dla siebie nic a nic. tylko kawa. buzki i do jutra |
|
|
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
ech kobiety padam na twarz. zrobilam gruntowny porzadek w sypialni, bo czyms mi tak smierdzi. juz pytalam na innym forum, co to moze byc. przerabialam mozliwe opcje i w koncu umylam dywan dzis, to znaczy nie caly, tylko w miejscach gdzie byl brudny po poprzednim, jeszcze taki proszkiem pojechalam i podkurzaam potem. matko jedyna, mam nadzieje ze pomoze!!
Agus ![]() ![]() Bog Ci zaplac za linka, naprawde ciekawe te strony. tak mysle o bookeeping i kursie z Sage (bo tego prawie wszedzie wymagaja, nawet nie w rolach ksiegowego, a znajomosc jest atutem). Mozesz mi wyjasnic roznice miedzy byciem accountant a bookeeperem? Moze znajde jakies probne kursy online, zebym sie nie wkopala w wydanie kupy kasy a a sie potem okaze ze to nie dla mnie.
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
no ja juz jestem z powrotem
okazalo sie, ze wszsytkie bilety wyprzedane a czekac na kolejny seans mi sie nie chcialo.
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sobie spedzam walentynki samotnie gdyz moj TZ w robocie do 22:30.kobietki mozecie polecic dobra posciel, w sensie koldre i poduszki. my musimy wymienic bo nasze mimo wielokrotnych pran, przesmierdly strasznie i nie chce po raz kolejny jakiegos badziewia kupowac.
|
|
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszyscy mi powtarzaja, ze najlepsza posciel jest z pierza, sama nie probowalam z uwagi na moje przekonania i wyrzuty sumienia ze pod oskubana kaczka spie kupilam swoja z wypelnieniem z mikrofibry i w sumie jestem zadowolona. z koldry, bo poduszki niestety szybko stracily swoja "puszystosc" i nawet nie kosztowalo mnie to jakos bardzo duzo, za koldre zaplacilam cos ok. dwudziestu funtow na ebayu z tego co pamietam.dziewczeta a robila z was ktoras prawko w anglii? macie jakiegos sprawdzonego instruktora? ja dostalam swoje tymczasowe prawko, ale kompletnie nie wiem jak sie zabrac do reszty...
|
|
|
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu moj TZ zdawal prawko w Anglii. z konstruktorami to naprawde jak trafisz. ktos moze byc super dla jednej osoby ale drugiej juz nie podpasi. my szukalismy prywatnie, na prywatnych stronach bo to taniej, niz z jakiejs firmy. do tego polecam zakupienie CD z testami teoretycznymi i cwiczenia na hazard perception. no i jest o tyle dobrze, ze nie musisz wyjezdzic okreslonej ilosci godzin. jezeli instruktor po 5 godzinach stwierdzi ze urodzilas sie z kierownica w reku to moze cie smialo puscic na egzamin
no i nalezy rowniez wynajac samochod z instruktorem na egzamin (na 2 godziny), bo centrum egzaminacyjne nie dostarcza wlasnych pojazdów. to akurat jest bol, bo musisz placic nie wiedzac czy zdasz czy nie.
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
lucaa_rules - w skrocie 'bookkeeping' to zapisywanie transakcji bez jakiegos wiekszego ich analizowania, a 'accounting' to zarowno zapisywanie transakcji, jak i tworzenie raportow, analiz, itp, czyli bardziej skomplikowana funkcja. Tutaj masz linka do szerszego opisu
![]() shehzadi - zdzieraja ze mnie ZA duzo Ale mysle, ze rzeczywiscie adekwatnie, bo AAT to profesjonalny kurs, a jedyna inna droga by pojsc w strone finansow bez jakichkolwiek kursow to zaczynac od najbardziej podstawowej funkcji biurowej i sie piac ta drabinka, a ja juz wole zainwestowac w kursy niz wracac znow do poczatku Gasienica - to nawet nie zaluj, bo ta nowa komedia z Jennifer Aniston ma fatalne recenzje - 1/5 w Metro Ostatnio tak slabe recenzje mial chyba 'Ugly Truth' z Katherine Heigl i Gerardem Butlerem i mimo iz obydwoje tych aktorow bardzo lubie i nie chcialam wierzyc, ze moze byc az tak zle, to sie jednak potwierdzilo - ten film byl zenujaco slaby ![]() hana_sakura - ja mam prawko dopiero od pieciu miesiecy i robilam je w Anglii, ale mojego instruktora nie moge z czystym sercem polecic My, jak pisalam juz chyba wczesniej, nie obchodzimy jakos specjalnie Walentynek, ale moj partner przywital mnie bukietem czerwonych roz i przygotowanym obiadem - wiecej to dla mnie warte niz jakakolwiek kupiona kartka |
|
|
|
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja przywitam mojego TZ, wlasnorecznie przyrzadzona kielbasa z patelni
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry kobietki! i do roobty
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
milego dnia
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Jaka u Was pogoda? U nas słonecznie, ale niestety mróz.
gąsienica kupowanie ciuszków dla dzieci jest super . są takie słodkie. tylko niestety trochę drogie. ja to najbardziej lubię ubranka w stylu koszulka z kołnierzykiem dla chłopca a la "jestem mały elegancik" Agia mój mąż myślał o zrobieniu ACCA, stąd moje informacje o tym kursie. on jest z wykształcenia księgowym, ale studia robił w Pakistanie, więc żeby pracować w UK i tak musiałby zrobić jakieś wyrównanie, np. właśnie ACCA. w końcu jednak zrezygnował, bo chce się zajmować czymś innym. ![]() Dziewczyny, a czy instruktorzy jazdy nie naciągają klientów? W sensie: nie mówią, że jeszcze potrzebujesz więcej jazd żeby wyciągnąć więcej kasy? Wiem, że kombinowanie jest polską cechą, ale tak pytam, bo mój TŻ myśli o zrobieniu prawka w UK |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

na szczescie nie piłam duzo, wiec moge nawet normalnie funkcjonowac
to nie alkohol mnie wykonczył, tylko moj wlasny osobisty TZ i jego reakcja na mow new look hehe
> aha i jeszcze herbatka z imbirem i cytryna, mega rozgrzewajaca. i zadnej chemii 

), ale prawie dwa razy tansza. Ja w tej chwili sama place za nauke, a ceny lekcji w klasach byly dla mnie zaporowe, wiec zeby ruszyc z tym kursem zaczelam taka wlasnie droga. Mam nadzieje, ze od nastepnego poziomu nauki pojawi sie u mnie opcja finansowania przez mojego pracodawce, bo koszta nauki sa wysokie
, ale walczę z jego niechęcią. na razie osiągnęłam tyle, że dostałam sweterek z tekstem "żebyś nie narzekała, że ci nic nie kupiłem na walentynki" 
Ale mysle, ze rzeczywiscie adekwatnie, bo AAT to profesjonalny kurs, a jedyna inna droga by pojsc w strone finansow bez jakichkolwiek kursow to zaczynac od najbardziej podstawowej funkcji biurowej i sie piac ta drabinka, a ja juz wole zainwestowac w kursy niz wracac znow do poczatku
Ostatnio tak slabe recenzje mial chyba 'Ugly Truth' z Katherine Heigl i Gerardem Butlerem i mimo iz obydwoje tych aktorow bardzo lubie i nie chcialam wierzyc, ze moze byc az tak zle, to sie jednak potwierdzilo - ten film byl zenujaco slaby