|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011? | |||
Tak, przybede z miła chęcią. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 80,00% |
Nie, i nie pytajcie dlaczego. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 20,00% |
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic
hej, moge sie przylaczyc? Jestem z Manchesteru
![]()
![]() |
#332 | ||
Raczkowanie
|
Super zakupki i jakie super ceny
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko ostrzegamy, to uzaleznia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
gasienica - ja generalnie jestem wielka fanka medycyny naturalnej, wiec zawsze jak mnie cos lapie to faszeruje sie mega duza iloscia cieplego mleka z maselkiem i czosnkiem, do tego pije duzo wody mineralnej <malymi lyczkami> o tym powiedziala mi jedna z rezydentek w domu gdzie pracuje i to ponoc jakis okolicznowojenny sposob na przeziebienia, jak widac dziala
![]() ![]() ![]() anyolek, plotusnic tu nigdy za wiele, ale tak jak powiedziala gasienica, to wciaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Jestem przygotowana na niebezpieczenstwo w postaci uzaleznienia zwiazane z przylaczeniem sie do watku
![]()
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Hana dzieki za rady, tez wole naturalnie, ale o tej wodzie malymi lyczkami nie slyszalam.
Mialam bardzo przyjemny ale zarazem wyczerpujacy weekend, wiec zmykam juz do lozka. Slodkich snow i do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
no ja o tej wodzie tez nie slyszalam wczesniej, ale ma to sens w sumie.
a cos robila dzisiaj,ze tak przyjemnie ale wyczerpujaco bylo? ![]() anyolek a skad jestes z PL? i gdzie mieszkasz w Manchesterze? i co porabiasz? ![]() ja jak zwykle daje sie poniesc swej wscibskosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cała niedziele przepierdzielismy z TZ ![]() ![]() do jutra miłe panie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Witajcie w poniedziałkowy poranek
![]() Jak tam po weekendzie? Która zaszalała (oprócz Luci, bo to już wiemy ![]() ![]() hana do tej herbatki z imbirem i cytryną dodaj sobie miodu. polecam też oczywiście herbatkę "z prądem" ![]() Agia jaki kurs robisz? ACCA? trzymam kciuki anyolek witamy ![]() A wszystkim i każdej z osobna życzę miłych walentynek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() anyolek witaj witaj ![]() ![]() ![]() hana nie przejmuj sie wscibskoscia ja jestem taka sama ![]() ![]() ![]() ![]() gasiennica jakbysmy sie wszystkie zebraly i pojechaly na car boota to niezly sajgon by byl ![]() ![]() ![]() agia jesli jedziesz po cos na car boota i wiesz w sumie po co czego szukac jest lepiej bo jesli jedziesz tak pochodzic to nie ma sensu bo wtedy widzisz tylko takie badziewia. ja jezdze wtedy kiedy mysle z gory czego szukam a tak nie bo tylko czas trace. co do sciezki zawodowej to zycze powodzenia! i tak juz jestes na dobrej drodze ale zycze przyszlej wspinaczki wyzej i wyzej jak tylko sie da ![]() no to kochane zycze milego dnia i wieczorku z partnerami, mezami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Rozeznanie
|
anyolek - witam rowniez
![]() ![]() shehzadi - jeszcze nie ![]() ![]() muaa - z car bootami to w sumie prawda i prawdopodobnie dlatego nie moge sie do nich przekonac, bo ja zazwyczaj na zakupy wychodze ot tak, popatrzec i kupic jak cos mi sie spodoba, a rzadko w celu kupienia czegos konkretnego wlasnie. Dzieki bardzo za zyczenia powodzenia - tak jak napisalam wczesniej, dla mnie wazne, ze juz wiem dokad zmierzam, a reszta jakos sie ulozy ![]() ![]() Milych Walentynek wszystkim zycze - niewazne czy w jakikolwiek sposob pragniecie je swietowac czy tez nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
Agia super, że znalazłaś swoje miejsce
![]() ![]() co do car boot'ów, to myślę, że oprócz jasno określonego celu trzeba mieć też oko do detali. to chyba trochę jak z wyprzedażami - wśród morza badziewia wyłapać coś wartościowego. dla mnie ciekawa jest sama idea takich car boot'ów i to, co ludzie wystawiają do sprzedaży. myślicie, że w Polsce by się to przyjęło czy raczej nie? u nas jest chyba taka mentalność, że z jednej strony myślimy "a kto by to chciał kupić" a z drugiej "nie wyrzucę, bo może się jeszcze przyda" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
shehzadi - dziekuje bardzo
![]() ![]() ![]() Ja sama u siebie staram sie walczyc z myslami 'nie wyrzuce, bo moze sie jeszcze przydac', bo w taki sposob robi sie wielka graciarnia w domu, ale niekoniecznie mi to wychodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
Agia słyszałam właśnie, że ceny tych kursów są bardzo wysokie i nawet zakup książek i samodzielna nauka nie należy do najtańszych. Też mam zawsze problem z "samomobilizacją", ale wizja egzaminu to trochę taki katowski topór wiszący nad głową, więc chociaż to mobilizuje. Trzymam kciuki a Ty składaj raporty z postępów w nauce
![]() co do car boot'ów, to myślę, że nasza historia, a przede wszystkim ostatnie 100 lat, powoduje, że mamy potrzebę gromadzenia rzeczy na wszelki wypadek. poza tym, u nas jest chyba takie myślenie, że jak czegoś w domu nie potrzebuję, to albo oddam to komuś z rodziny/znajomych (w domyśle: biedniejszemu, potrzebującemu) albo wywiozę na działkę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
agia Beatka juz zaczela dwa tyg temu a ja ciagle czekam na papiery i juz zaczyna mnie to irytowac...... ale juz mamy praktycznie miejsca pozajmowane
![]() ![]() ![]() a do opieki to ja juz mam od dwoch latek mala istotke ![]() shehzadi tez slyszalam i wiem ze sa calkiem drogie takie kursy ale Agia inwestuje w siebie co zawsze daje pozniej wyniki superowe ![]() ![]() ![]() ![]() co do car bootow w Polsce to nie wydaje mi sie ze takie cos by przeszlo bo jakos Polacy sie wstydza kupowac takie rzeczy co tutaj jest calkiem naturalne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do dyskusji na temat car boot, to zawsze chcialam jechac ale ta poranna pora mnie odstrasza. i to jeszcze w niedziele kiedy moge sie wyspac. ale TZ ostatnio mowil cos ze moze bysmy pojechali zobaczyc, co to takiego ![]() Buziaki kochane ![]()
![]() |
![]() |
#346 |
Rozeznanie
|
Muaa, z pozbywaniem sie rzeczy mam podobnie - dlugie tygodnie wyrzucania sobie, ze to czego sie pozbylam, na pewno bedzie mi jeszcze kiedys potrzebne, a jak pozniej rzeczywiscie sie zdarzy, ze ta rzecz by sie przydala to wychodzi ze mnie wielkie i kwasne 'A NIE MOWILAM!'
Dwa tygodnie blyskawicznie Ci zleca ![]() Ja wlasnie tak uwazam, ze kursy to nie pieniazki wyrzucone w bloto, tylko inwestycja ![]() ![]() Lucaa_rules, ja z kolei zawsze bylam dobra z matematyki i zawsze ja lubilam - mat-fiz w ogolniaku, pozniej studiowalam nawet matematyke przez pol roku na uniwersytecie, ale nie do konca mi to odpowiadalo, poniewaz bylo tam za malo liczb, a za duzo udowadniania twierdzen. No a pozniej informatyka i ekonometria z wystarczajaca dla mnie iloscia matematyki ![]() A jesli lubisz analize i przetwarzanie danych, to zawsze takze mozesz pomyslec o zastaniu analitykiem wlasnie ![]() Prosze, tu masz linki do strony AAT i do strony Kaplan Financial (to jest szkola, ktora ja wybralam), moze akurat Cie to zainteresuje. Jest mnostwo szkol, w ktorych mozesz sie uczyc - polecam Ci przejsc przez fora internetowe, bo kazda szkola ma swoich zwolennikow i przeciwnikow, kazda ma inny sposob nauczania i inne ksiazki. Ja osobiscie polecam ksiazki Kaplan Financial, ale jesli chodzi o sprawy czysto organizacyjne jak tempo odpisywania na emaile, elastycznosc w doborze terminow egzaminow, czy jakosc informacji udzielanych przez telefon to nie jestem z nich zbyt zadowolona ![]() Na stronie Kaplan Financial masz takze informacje o cenach (do podstawowych cen nalezy dodac rowniez dodatkowe koszta samego egzaminu, ewentualnych poprawek, dodatkowych lekcji, itp) - zakladajac, ze wybierzesz najtansza opcje (czyli distance learning) i kazdy egzamin zdasz za pierwszym razem (czyli nie bedziesz musiala inwestowac w poprawki i dodatkowe zajecia) to praktycznie za kazdym razem mowimy o cenie czterocyfrowej (ceny takze ida w gore w zaleznosci od stopnia zaawansowania) ![]() ![]() Dobra, nie przynudzam juz - mam nadzieje, ze moze komus innemu te informacje przydadza sie takze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
agia wiem ze zleci
![]() ![]() ech te nasze *******y w domu .... ![]() ja wlasnie tez bylam dobra w matematyce i nawet ja lubilam i tez marze o takiej pracy z liczbami ale to moze jak bede starsza ![]() ![]() ![]() luca mozecie pojechac troszke pozniej jesli chcecie pojechac zobaczyc co to takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Raczkowanie
|
nic nadzwyczajnego, w piatek bylam w pubie i pozno poszlam spac, a w sobote mielismy gosci (znajomi Tz) i siedzieli do 3. w niedziele wstalam juz o 9 bo na 11 bylam umowiona i 5 godzin chodzilam z kolezanka po sklepach.
dzieki, mam nadzieje, ze tobie dzien milo mija.. robicie z mezem cos specjalnego? Cytat:
![]() kurcze sie dzis rozpisalyscie ![]() jak tam walentynki mijaja? ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- a odnosnie tych car bootow i wyrzucania rzeczy - w Polsce sa komisy popularne. Podobna dziala tylko, ze z posrednikiem.. Moja siostra po synku tam rzeczy oddaje i jak cos uda sie sprzedac to mu pieniazki odklada na konto, ktore specjalnie dla niego otworzyla. I calkiem niezle jej to idzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
zgadzam się w 100%, że warto się doszkalać i inwestować w siebie. sama jestem typem wiecznego studenta
![]() ![]() ![]() liczb nie lubię i z matematyki nigdy nie byłam orłem. teraz pracuję z orzeczeniami sądowymi i wszystkie podatkowe przyprawiają mnie o zawrót głowy ![]() gąsienica kupiłaś coś na tych długich zakupach? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
z zakupow wrocilam z cala masa rzeczy dla dzieci, ktorych tyle sie pojawilo w mojej rodzinie i u znajomych! dla siebie nic a nic. tylko kawa. buzki i do jutra |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
ech kobiety padam na twarz. zrobilam gruntowny porzadek w sypialni, bo czyms mi tak smierdzi. juz pytalam na innym forum, co to moze byc. przerabialam mozliwe opcje i w koncu umylam dywan dzis, to znaczy nie caly, tylko w miejscach gdzie byl brudny po poprzednim, jeszcze taki proszkiem pojechalam i podkurzaam potem. matko jedyna, mam nadzieje ze pomoze!!
Agus ![]() ![]() ![]()
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
no ja juz jestem z powrotem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kobietki mozecie polecic dobra posciel, w sensie koldre i poduszki. my musimy wymienic bo nasze mimo wielokrotnych pran, przesmierdly strasznie i nie chce po raz kolejny jakiegos badziewia kupowac.
![]() |
![]() |
#354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wszyscy mi powtarzaja, ze najlepsza posciel jest z pierza, sama nie probowalam z uwagi na moje przekonania i wyrzuty sumienia ze pod oskubana kaczka spie ![]() ![]() dziewczeta a robila z was ktoras prawko w anglii? macie jakiegos sprawdzonego instruktora? ja dostalam swoje tymczasowe prawko, ale kompletnie nie wiem jak sie zabrac do reszty... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu moj TZ zdawal prawko w Anglii. z konstruktorami to naprawde jak trafisz. ktos moze byc super dla jednej osoby ale drugiej juz nie podpasi. my szukalismy prywatnie, na prywatnych stronach bo to taniej, niz z jakiejs firmy. do tego polecam zakupienie CD z testami teoretycznymi i cwiczenia na hazard perception. no i jest o tyle dobrze, ze nie musisz wyjezdzic okreslonej ilosci godzin. jezeli instruktor po 5 godzinach stwierdzi ze urodzilas sie z kierownica w reku to moze cie smialo puscic na egzamin
![]()
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
lucaa_rules - w skrocie 'bookkeeping' to zapisywanie transakcji bez jakiegos wiekszego ich analizowania, a 'accounting' to zarowno zapisywanie transakcji, jak i tworzenie raportow, analiz, itp, czyli bardziej skomplikowana funkcja. Tutaj masz linka do szerszego opisu
![]() shehzadi - zdzieraja ze mnie ZA duzo ![]() ![]() Gasienica - to nawet nie zaluj, bo ta nowa komedia z Jennifer Aniston ma fatalne recenzje - 1/5 w Metro ![]() ![]() hana_sakura - ja mam prawko dopiero od pieciu miesiecy i robilam je w Anglii, ale mojego instruktora nie moge z czystym sercem polecic ![]() ![]() My, jak pisalam juz chyba wczesniej, nie obchodzimy jakos specjalnie Walentynek, ale moj partner przywital mnie bukietem czerwonych roz i przygotowanym obiadem - wiecej to dla mnie warte niz jakakolwiek kupiona kartka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Wtajemniczenie
|
no ja przywitam mojego TZ, wlasnorecznie przyrzadzona kielbasa z patelni
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry kobietki! i do roobty
![]()
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
milego dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Jaka u Was pogoda? U nas słonecznie, ale niestety mróz.
gąsienica kupowanie ciuszków dla dzieci jest super ![]() ![]() Agia mój mąż myślał o zrobieniu ACCA, stąd moje informacje o tym kursie. on jest z wykształcenia księgowym, ale studia robił w Pakistanie, więc żeby pracować w UK i tak musiałby zrobić jakieś wyrównanie, np. właśnie ACCA. w końcu jednak zrezygnował, bo chce się zajmować czymś innym. ![]() Dziewczyny, a czy instruktorzy jazdy nie naciągają klientów? W sensie: nie mówią, że jeszcze potrzebujesz więcej jazd żeby wyciągnąć więcej kasy? Wiem, że kombinowanie jest polską cechą, ale tak pytam, bo mój TŻ myśli o zrobieniu prawka w UK |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.