![]() |
#331 |
Przyczajenie
|
Dot.: Twój ortodonta-opinie Kraków
ortomania, ortovena szczerze nie polecam, dr kalina nigdy nie robi niczego do konca, po wizycie kontrolnej musze wracać po tygodniu zeby prosic aby cos poprawiła. gabinety dbają tylko o klientów z kasą. żaluje ze wybralam akurat ten gabinet
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Raczkowanie
|
Moi dorodzy przestegam przed pseud-ortodontami, czyli lekarzami ktorzy nie maja specjalizacji z ortodoncji a się nią zajumują nie majac zielonego pojecia i usuwają zeby jak popadnie. Moj kolega wlasnie uciekl od takiego lekarza w Krakowie ktory:
w poniedzialek - robił zachowawcza, we wstorek - robnił endodoncje a w piatek - -robił ortodoncje. Nie wiedzialem, ze tak mozna dlatego dzwoniac do gabinetu pytajcie się, czy dany lekarz ma skonczona specjalizację z ortodoncji i zdał egazamin panstowowy bo coraz wiecej jest chochsdztaplerów, a najlepije jeszcze ze za niedługo niektorzy beda zajnowac sie ortodoncja po ukonczeniu studium doskonnalenia praktynczego w Warszawe, gdzie profesorowie za 50 tys/semestr ofrtuja nmauczeni sie ortodoncji w 2 lata, gdzie normalnie ze specjalizacja trwa to okolo 6. Takze przestrzegam! ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Widać, ze konkurencja nie śpi bo ma ktos 2 wpisy i takie rzeczy wypisuje, akurat ortovene polecam bo to najlepszy gabinet w malopolsce....nie polecam natomiast tych ganinetow, gdzie za ortodoncje zabieraja sie stomatolodzy a nie ortodoncji... ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- To kompletna bzdura........ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
A wpisy bartka88 to wpisy kogoś z ortoveny-ortomanii.
Ta firma zna siłę marketingu szeptanego w sieci i ma wynajętą osobę do pisania peanów na cześć dr Trautzel i Motyl, oraz do czuwania, by po każdej negatywnej opinii na ich temat pojawiło się szybciutko odbicie wszystkich argumentów (doskonałym tego przykładem jest choćby ten wątek na Wizażu). Niestety, każda inteligentna osoba od razu się zorientuje, że to nie jest naturalne... Ja też należę do grona niezadowolonych pacjentów ortoveny i -na razie bezskutecznie, bo nikt się nie chce podjąć naprawiania spapranej roboty - próbuję znaleźć sobie innego ortodontę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Tak piszę bo mi za to płacą i to naprawdę sporo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
Widać, że konkurencja która cierpi na brak pacjentów! to już jest poprostu nieetyczne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Ja tam opłaconym trollem nie jestem i nie byłam, w dr Kalina prowadziła 2 lata mojego TŻta i prowadziła bardzo dobrze, wizyty co miesiąc, nie musiały być częściej, teraz jest już PO i ząbki są super równe i jest bardzo zadowolony.
PS. dr Kalina jest w ciąży ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Rozeznanie
|
czy któraś z Was ma System Clear Aligner? który gabinet byście polecały w Krakowie jeżeli chodzi o ten rodzaj leczenia? czytałam,że jest w Ortovenie i Luxdentica. Proszę o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Przyczajenie
|
Koszmar
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
Czeeść dziewczyny, szukam TANIEGO ortodonty w Krakowie czy okolicach, kogo polecacie, proszę to dla mnie ważne, mmaagdaaa@interia.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Hehe, określenie "tani ortodonta" jest niestety samo wykluczające się.
![]() Leczenie ortodontyczne to droga "rozrywka". Choć wiadomo, że w różnych gabinetach są inne ceny. Proponuję google i samemu trochę poszperać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Przyczajenie
|
Witam.
Ja zakładałem aparat u dr Barbary Ciszek pół roku temu i jestem bardzo zadowolony. Co mnie ujęło, to to że nie namawiała mnie na siłę na aparat kryształowy (taki ostatecznie założyłem) a poza tym szacun dla wiedzy i doświadczenia - 7 lat temu leczyła moją siorę - też z dobrym efektem. Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Przyczajenie
|
![]()
Hey, Mam pytanie,
czy miał ktoś może kiedyś leczone zęby aparatem częściowym? zastanawiam się czy było by to w moim przypadku możliwe, ponieważ chodzi mi o wyprostowanie tylko przednich jedynek... łuk zębów mam w porzadku, miejsce na jedyneczki też jest, słyszałam , że czasami ortodonci zakładają takie aparaty.. z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do aparatów częściowych to nie pomogę, wiem jedynie że znajoma przez pewien okres czasu nie miała zamków na wszystkich zębach i nie miała łuku, tylko dwa druciki po jednym z każdej strony. Ale co uzasadnia takie leczenie i w jakim przypadku jest skutecznie nie wiem - ona teraz ma aparat na wszystkich zebach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich, którzy leczyli się leczą lub zamierzają leczyć się u dr Motyl inaczej Czupryna... Leczyłem sie u niej pół roku
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Rozeznanie
|
Ja się u niej leczę (jeszcze). Zmartwiłeś mnie, bo jesteś już drugą osobą, która pisze, że ma zniszczone szkliwo po zdjęciu aparatu u dr Motyl
![]() Edytowane przez natewa Czas edycji: 2011-09-08 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Przyczajenie
|
Czytałem ten wpis. Ona ma porysowane tylko przednie zęby... ja niestety wszystkie.jakby ktoś mógłby mi wyjaśnić skąd to się wzieło. Tamtej dr Motyl powiedziała, że to przez szczotkowanie. Ja w takie głupoty nie wierze. Moja dentystka nie chciała mi powiedzieć bo to chyba znajome. Ona mnie skierowała do dr Motyl. Może jakaś konkurencja wchodzi tutaj i nie ma skrupułow i mi to wyjaśni abym nie dał sie spławić dr M. ze to przez szczotkowanie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Raczkowanie
|
To też się zaczynam martwić, bo również jestem pacjentką dr Motyl....Ale z drugiej strony czytałam kiedyś o tym,że po zdjęciu aparatu faktycznie mogą być jakieś "rysy" na szkliwie,ale, że to wszystko wróci do normy po bodajże 3 mies, a proces ten dodatkowo można przyspieszyć, używając specjalnej pasty dostępnej w aptekach, która zawiera więcej fluoru. Nazwy nie pamiętam.
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja też leczyłam się u dr Motyl kilka lat temu. Po zdjęciu aparatu miałam trochę szorstkie i zmatowione zęby przez jakiś czas i to było od ścierania kleju, ale z czasem wszystko wróciło do normy. Nie mam żadnych widocznych ubytków w szkliwie, rys, bruzd itp. Zęby wyglądają normalnie - są gładkie i błyszczące. Odpukać w niemalowane ![]()
![]() |
#353 |
Przyczajenie
|
Spotkało mnie bardzo przykre doświadczenie z ortomanią.
Ponad 2 miesiące temu umówiłam się na wizytę do dr Motyl, wizytę wyznaczono mi na 26. września, do wczoraj nie mogłam się doczekać tej wizyty i byłam niesamowicie podekscytowana że to już za tydzień, ale niestety.... zadzwoniła do mnie Pani, oświadczając, że w godzinach mojej wizyty, Pani dr jest na zebraniu i nie może mnie przyjąć, i proponuje mi wizytę jutro, oczywiście u innego ortodonty..natomiast na wizytę u dr Motyl muszę poczekać kolejne 2 miesiące..... Nie mogę tego pojąć, jak można tak bezczelnie potraktować klienta, umawiam sie do konkretnego lekarza, czekam na wizyte 2 miesiące, po czym tydzień wcześniej jestem informowana, że mam czekać kolejne miesiące, albo iść do innego... jeszcze zostałam poinformowana, że widocznie Pani doktor ma tylu pacjentów, że nie wolnych terminów, to po co w takim razie umawiają kolejnych........ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Wtajemniczenie
|
hej,
leczę się u Pani dr Motyl i napiszę tyle, że u niej jest bardzo duża liczba pacjentów. Mnie to zawsze irytuje, że mam konkretnie umówioną godzinę a zawsze muszę czekać (tylko raz się zdarzyło, że weszłam punktualnie). Niestety teraz sytuacja wygląda nieciekawie, gdyż dr Motyl ma dużą liczbę pacjentów i bardzo często między umówionymi wizytami przychodzą pacjenci z awariami i nagłymi przypadkami. A i z tego co się zorientowałam, to jedna z ortodontek z ortomanii poszła na urlop macierzyński i prawdopodobnie dr Motyl przejęła część jej pacjentów. Do samej ortodontki nie mam zastrzeżeń - zawsze mnie przeprasza za opóźnienia i jak na razie efekty leczenia widać. Natomiast nie podoba mi się organizacja pracy ortomanii. Informacje na stronie internetowej są po części nieaktualne. Przykładem jest płacenie kartą. W ortomanii wisi kartka, że pobierana jest prowizja od płatności powyżej 200zł - natomiast na stronie internetowej jest kwota 100 zł. Dodatkowo jedna Pani z rejestracji twierdziła, że jest tak jak na stronie internetowej a druga Pani twierdziła, że jest tak jak na kartce wiszącej w rejestracji (czyli powyżej 200 zł) i komu niby mam wierzyć? No i naprawdę powinni zadbać o to by nie było takich dużych opóźnień.
![]() |
![]() |
#355 | |
Raczkowanie
|
Oświadczam ze to wierutne kłamstwo. Prosze zadzownic do ortomanii i sami sie przekonacie, ze Pan/Pani kłamie. Ale rouzmiem, ze to jakas konkurencja....wiec oszczerstwa mnie nie dziwią. Nie znam zadnego ortodonty w Krakowie, gdzie 2 m-ce musiałbym czekac na wizyte .... to klamstwo iabsurd.
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Faktycznie w Ortomani są straszne opóźnienia i jakiś ogólny brak organizacji. Byłam w tym gabinecie tylko 3 razy- właśnie jako pacjentka "awaryjna", ale mam 2 koleżanki, które tam chodziły i też zawsze narzekały na kolejki. W Ortovenie pod tym kątem jest lepiej, aczkolwiek też się już to zaczyna zmieniać na gorsze. Tzn. jak zaczynałam leczenie, w styczniu 2010, to zawsze wchodziłam do gabinetu o wcześniej umówionej porze. A teraz bywa z tym różnie, zdarzyło mi się czekać raz nawet godzinę...:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
W Ortomanii jest to samo, przynajmniej w godzinach popołudniowo-wieczornych. Zawsze opóźnienie i tłumy w poczekalni...
Wydaje mi się, że nikt nie kontroluje ilości pacjentów i w tym tkwi problem. Kilka razy słyszałam, jak ktoś przychodzi na konsultację lub umawia się na klejenie aparatu i zawsze zastanawiam się jak zamierzają wcisnąć na wizyty kolejnych ludzi, jak jest problem z tymi już przychodzącymi... Powinni umawiać nowych pacjentów dopiero, gdy ktoś inny kończy leczenie, a nie tak bez opamiętania... Tak naprawdę to się odbywa naszym kosztem, bo pani dr ma wtedy mniej czasu na człowieka, jest zmęczona itd. gosiunia6, rozumiem Twoje wkurzenie, oczywiście to było nie fair, ale powiem Ci, że jak ja szukałam sobie 2 lata temu ortodonty i próbowałam się dostać do tych uznanych krakowskich sław typu dr Zalewska, dr Stós to terminy były wielomiesięczne własnie, więc 2 miechy to nie jest wcale dużo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam już ponad rok leczę się w Ortomanii, tyle że u dr Moszyńskiego i nie narzekam - nigdy mi się nie zdarzyły sytuacje, o których piszecie, zawsze wszystko na czas a i pan doktor bardzo w porządku. Dziś właśnie wybieram się na wizytę, mogę Wam potem napisać, jak było
![]()
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2011-12-05 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.