|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)
Cześć dziewczyny.Nareszcie mogę tu do Was zajrzeć.Siedzę od środy u teściów , ale dziś przywlokłam swój tyłek do rodziców(dałam pieskowi radę,ledwie tu doczłapał ).Od dziś zaczyna się moja próba.Mam imieniny babci...wię pewnie jutro nie zabraknie:sernika,wzetki, cukierasków,szyneczek,boc zków ,gołąbków,coli i pewnie jeszcze tony innych łamaczy diet.Postanowiłam że dam radę......bo przecież muszę.Wcinam ogromne ilości suróek.Uwielbiam je.Posadziłam nawet prawie miesiąc temu 90 krzaczków pomidorków .Uwielbiam je.Opróz pomidorów ogórki ,rzodkiew,sałatę.Ale mam problem.Nie moge wytrzymać dnia bez mięsa.To taka wada mojego układu nerwowego.Neurolog powiedział mi ,że muszę sporo białka pochodzenia zwierzęcego.Bo inazej nerwy mnie zjedzą .Trzymajcie za mnie jutro kciuki , żebym nie dała ciała na tej babcinej imprezie.
|
|
|
|
|
#332 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-albo zawijam w folię posmarowaną leciutko oliwą z oliwek (zdrowe tłuszcze) i piekę w piekarniku ok. 30 minut (jeśli ryba jest zamrożona trzeba ja najpierw rozmrozić) , -albo obtaczam rybkę leciutko w mące żytniej (dozwolona na diecie) i smażę na patelni na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Smacznego! Najlepsze są jednak rybki świeże , jak np. dorsz ,pstrąg,jak upiekę taką całą, to mam danie na 2 dni. Można też rybkę ugotować np. w wywarze z Vegety,wtedy króciutko się gotuje ok. 10 minut,aby się nie rozpadła,też takie jadłam,ale wolę pieczone lub smażone. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Z owoców to raczej wystrzegałabym sie bananów i winogron,bo przynajmniej ja po nich przestawałam chudnąć,z owoców najlepsze są na redukcję truskawki,jabłka,grapefru ity,mogą też być pomarańcze i mandarynki,nie wiem o której jadłaś podwieczorek ,bo owoce powinno się jeść nie później niż do 16-tej. Na kolację niewskazane jest pieczywo,pieczywko pełnoziarniste powinno sie jeść przed południem,zjedz na kolację sam serek wiejski lub twaróg i do tego warzywka. Pozdrawiam
|
|||
|
|
|
|
#333 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Bo nie ma powodu dla którego miałabyś nie jeść mięsa. Trzeba tylko wybierać odpowiednio, pierś kurczaka i indyka są bardzo niskokaloryczne - szczególnie pieczone bez tłuszczu albo grillowane, udka bez skóry, jedz też ryby (zarówno chude jak i tłuste - mają bardzo zdrowe tłuszcze), możesz jeść chudą wołowinę (prawie tak niskokaloryczna jak kurczak), z wieprzowiny polędwica jest chudziutka. Chuda szynka też jest w porządku. Białko zwierzęce to też jajka, możesz jeść nawet codziennie (mit o cholesterolu został już obalony) i nabiał. Przecież nie możesz żywić się surówkami, dorobisz się tylko niedoborów białka i tłuszczu (który też jest potrzebny!). |
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
ja też przechodziłam przez kopenhaską kiedy po ciązy waga wogole nie chciala mi sie ruszyć... i nie polecam, nie powtórzyłabym... nie ma sensu, lepiej powoli a skutecznie
choć mi w sumie po niej nie wróciło nic... bo potem dalej chudłam...
|
|
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
mama przytaszczyła do domku herbatkę vitax - slim max i nie wiem czy pić to ( bo jednak do zgubienia jest te 16kg więc czemu by nie jeśli to coś pomoże) czy olać i sobie nie szkodzić.
Skład: hibiskus, herbata Pu-erh, liść mate, owoce dzikiej róży, orzeszki Cola, nasiona guarany, ekstrat owoców Garcinia cambogia, L-karnityna Jeśli ktoś ma pojęcie jak działa taka herbatka no i czy nie rozreguluje mi metabolizmu to proszę pięknie o odpowiedzi na opakowaniu pisze, że hamuje przetwarzanie cukrów w tłuszcze, dodaje energii i pomaga w kontroli nad apetytem. Dodali, że musi być połączona z dieta i ćwiczeniami... jednak to co piszą a jaka rzeczywistość to już coś zupełnie innego może się okazać Dodam, że nie chcę iść na skróty....
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie można pić, byleby nie za dużo... jedna dziennie, jako dodatek... tak mi sie zdaje. Natomiast polecam czerwoną i zielona herbatkę, wode niegazowaną, albo przegotowaną z sokiem z cytryny, z sokiem z pomarańczy, jabłkowym, może być z sokiem z truskawek... ogólnie dużo napoi
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() W ogóle jak już się namęczę żeby schudnąć to chyba na głowie stanę żeby nie przytyć, nie wiem co ja bym zrobiła w ciąży, pewnie była na diecie ciążowej Podobno będąc w ciąży zużywa się tylko kilkaset (300? 400) kcal więcej niż normalnie. Pewnie bym siedziała i liczyła ![]() Też bym chciała zejść poniżej 70 kg, to już byłby dla mnie sukces Ale do tego mi brakuje jeszcze 8 kg. (dzisiejsze ważenie - 78.3 kg)
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
( choć nie wiem, czy ma podobne właściwości bo na forum się nie doszukałam żadnych info). Woda min jak najbardziej. To moje podstawowe napoje. Zastanawiałam się jedynie czy taką herbatke mogę bez obaw pić skoro już jest. Czytałam na forum, że niektóre uzależniają stąd moje obawy. Powiem, że ma chyba działanie moczopędne bo w nocy musiałam iść do wc jak wczoraj wypiłam, a nigdy wcześniej mi się nie zdarzało żeby nie wytrzymać do rana---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
... ale ja się tym nie przejmuję dziecko daje tyle radości, że równoważy to wiele, że tak to nazwę skutków ubocznych
"Do sukcesu nie ma żadnej windy... trzeba iść po schodach" Edytowane przez niezapomniana Czas edycji: 2009-05-22 o 14:01 |
||
|
|
|
|
#339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisane przez lexie Kurczę, aż strach w ciążę zachodzić ![]() W ogóle jak już się namęczę żeby schudnąć to chyba na głowie stanę żeby nie przytyć, nie wiem co ja bym zrobiła w ciąży, pewnie była na diecie ciążowej Podobno będąc w ciąży zużywa się tylko kilkaset (300? 400) kcal więcej niż normalnie. Pewnie bym siedziała i liczyła ![]() lexie-nie myśl że i ty musisz tyle przybrać może być inaczej
|
|
|
|
#341 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
No wiem że nie muszę przybrać, bo widziałam też kobiety które po ciąży miały dosłownie identyczną figurę jak przed. Nie wiem jak tego dokonały, ale im się udało
. Tzn co do jednej to wiem, ona po prostu była na diecie calutką ciążę, nie jadła chleba, ziemniaków, ogólnie drastycznie obcinała węgle. Nie wiem czy to tak zdrowo w ciąży...
|
|
|
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
[/quote]No to te herbatki co masz pij pij pij i wode... a taka pozwol sobie wypic raz dziennie,albo raz na dwa dni
[/quote]Na opakowaniu jest ograniczenie do max 2 dziennie, więc i tak bez szaleństw a tak pomyślałam, że od czasu do czasu jedną wypiję żeby mamie przykrości nie robić
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
No i zjadłam pizze i wszystko zwróciłam mój żołądek już nie przyjmuje takiego jedzonka ale może i dobrze
|
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,ja już jestem po 2 śniadankach i po obiadku,które dzisiaj były przepyszne,załączam Wam fotki:
I śniadanie(moje ulubione) godz. 9.30: owsianka z 3 dużych czubatych łyżek płatków owsianych,1 dużej czubatej łyżki otręb pszennych,1 serka wiejskiego lekkiego z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g ,do tego wrzucone pokrojona w kosteczkę 1 duża rzodkiewka i kawałek surowej papryki,koperek świeży i natka zielona pietruszki II śniadanie godz. 12.30: 25 dag truskawek +jogurt naturalny 2,5 % tłuszczu 250 g PYSZNE!Pierwszy raz jadłam truskawki,smakuje za więcej! Obiad godz.15.30 połowa świeżego pstrąga tj.około 20 dag upieczonego w folii w piekarniku doprawionego solą,sokiem z cytryny i świeżym koperkiem+surówka z kapustki kiszonej doprawiona świeżym koperkiem i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia (jutro zjem sobie drugą połówkę tego pstrąga,bo piekłam go w całości) I powiedzcie,że jedzenie na diecie nie jest smaczne.WSZYSTKO PYCHOTKA i jeszcze się chudnie
|
|
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
Ja też uuuwieeeelbiam truskaweczki... dziś moja dieta choć nie przewidziałam tego, prawie w każdym posiłku miała truskaweczki
normalnie truskawkowy dzień
|
|
#347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to prawda, dzieci to wielkie szczęście. I jak widziałam jak tyję i tyję i idę w górę na wadze... pocieszałam się, że urodzę, byle zdrowe dziecko, a potem jakoś się zrzuci, a teraz nie mogę kombinować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do posiłków, mniam wyglądają super
|
||||
|
|
|
|
#348 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Powiem Ci, że ja po kilku miesiącach takiego dość spokojnego odchudzania też kiepsko toleruję tłuste rzeczy typu pizza. Nie aż tak żeby wymiotować, ale żołądek protestuje. |
|
|
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziewczynki mam kryzys... między godz 15 a 18 już trzeci dzień mam taką ciągote na słodkie, że resztkami sił powstrzymuje się żeby nie pobiec do kuchni i nie ukroić sobie ciasta
|
|
#350 | |
|
Rozeznanie
|
bassienkaw- Nieźle... to jak długo jestes na dietce?
lexie- No właśnie, długo jesteś na diecie? Właśnie że nie teraz jest dobry miesiąc ale ostatnio zjadłam kiełbaske z grila i też po niej (zdychałam)ale już kiedyś miałam problemy z ciężkimi potrawami a teraz to się nasila kiedy zjem.Przynajmniej nie będzie mnie na przyszłość kusić.ZDROWE JEDZONKO JEST LEPSZE. Dziewczyny czy tuńczyk w puszce to obojętnie jaki bo ja kupiłam w oleju z groszkiem ale były jeszcze w pomidorach i na ostro.A jaki najlepiej??? ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja np. najbardziej lubie w kawałkach, a nie rozdrobniony. Jem nawet bez niczego
|
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Nie nazwałabym tuńczyka czystym białkiem, bo niestety, ale rtęci tam nie brakuje i innego świństwa, dlatego nie jest zbyt zdrowy.
|
|
|
#353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszędzie czyha zło. A tuńczyka nie je się 3 razy dziennie, także wątpie by zagrażało to życiu No, ale mogę się naiwnie i nieświadomie mylić.
|
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
LEXIE tak to jest,ze po pewnym czasie zle tolerujesz pewne rzeczy... ale np przychodzi dzien,ze wpieprzysz nie wiadomo ile, przejesz to wszystko i koniec... mozesz wpieprzac, granica przejedzona...
NIEZAPOMNIANA u mnie najgorszy problem to jedzenie wieczorem w chwili obecnej no i slodycze w kazdej porze dnia,ale ogolnie jak naraize nie jest zle... teraz spilam sie troche winem z bratowa, bo przyjechala do nas z bratankiem... Łucja własnie usnela, Damian poszedl je odwiezc, a mi sie seksu chce ![]() MAGDZIE córka ma 1,5 roku ogólnie, ale ostatnie pół roku to obżeranie się, wpieprzanie, słodycze, tłustości, więc i tak nie jest źle, jak na pół roku i 7kg na plusie... nie no, zawzse trzeba jakies wytlumaczneie znalezc hahaha |
|
|
|
|
#356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiam i upojnej nocy![]() DO JUTRA DZIEWCZYNY dzisiaj tu dosyć napisałyśmy
|
|
|
|
#357 | |||||||
|
Raczkowanie
|
a no jestem
zainteresował mnie ten watek i mam nadzieje zabawić tu na dłużej![]() Cytat:
1.Waga lekko spada - przy ograniczeniu pokarmu i spożywaniu większej ilości warzyw, przyspieszających perystaltykę jelit, przewód pokarmowy jest prawie pusty, co natychmiast uwidacznia się na wadze. 2.Waga stoi w miejscu - trzymamy dietę, kiszki marsza rżną, a mimo to - ciężar się nie zmienia. dlaczego? Ano dlatego, że organizm jeszcze chroni swój magazyn tłuszczowy. 3.Waga lekko spada - dobra nasza: organizm zaczyna czerpać zapasy z "magazynu", czyli z tkanki tłuszczowej. 4.Waga znów stoi w miejscu - pełna mobilizacja organizmu, który przestawia się na oszczędne spalanie energii. wszystkie mechanizmy obronne pracują na pełnych obrotach. 5.Waga skokiem rusza w dół - organizm zaakceptował kryzysową aprowizację, czerpie energię z zapasów. 6.waga stoi w miejscu - kryzys kryzysem, ale wszystko ma swoje granice, włącza się alarm: przestawiamy się na jeszcze oszczędniejsze gospodarowanie energią. 7.Waga stoi w miejscu - organizm przyzwyczaja się do nowej wagi. 8.Waga skokowo idzie w dół - organizm sięga jednak po zapasy tkanki tłuszczowej. 9.Waga stoi w miejscu - organizm przyzwyczaja się do nowej wagi - uznaje ja za coś normalnego. akceptuje też zmniejszone zapasy magazynów. Cytat:
może to faktycznie taki zastój wagi, który trzeba przeczekać. Cytat:
![]() Cytat:
może to i lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak jak obiecałam wczoraj się przełamałam i jeździłam na rowerku 40 min ![]() Dzisiaj leniuchuje, bo miałam 3 zaliczenia na uczelni i jestem padnięta ;-p Naprawdę się rozpisałyście
Jeżeli boisz się utyć - wypij przed jedzeniem setkę. Usuwa uczucie strachu Edytowane przez ~~Cinderella~~ Czas edycji: 2009-05-22 o 21:59 |
|||||||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Kobietki
Widzę, że jestem dziś pierwsza Ja pospałam sobie, aż do 8:20 co spowodowało, że moje śniadanie przesunęło się w czasie o 2h. Właśnie wrąbałam owsianeczkę z jabłuszkiem i cynamonem i przeglądam wątki.... Widzę, że się troszkę rozpisałyście wczoraj, ale to dobrze dobrze, im nas więcej i im więcej piszemy tym jest milej, ciekawiej i przyjemniej Ekhm no ja dziś tak na marginesie zaczynam kobiece dni No nic nie będę wam marudzić ![]() Co do abs to mam zakwasiki tych górnych partii mięśni ( ćwiczy się je podrzucając dupkę do góry) bo nigdy ich wcześniej nie ćwiczyłam. Myśle, że jak samopoczucie pozwoli to dziś to powtórzę... Dziś duuużo sprzątania, więc trochę się poruszam, ale nie wiem czy dam rade jakieś inne ćwiczenia wykonać. Zastanawiam się nad wieczornym bieganiem, lub Nordic Walking bo na jesień uprawiałam i śmigałam nawet 7km dziennie. Kondycja była wyśmienita no i bóle pleców ustały. Diety wtedy nie stosowałam, nawet się nie ważyłam, więc nie powiem jak to wpływa... Jedno wiem, dla osób, które mają nadwage jest to o niebo bezpieczniejsze od biegania bo nie obciąża stawów. Polecam wam bardzo, zamiast biegania. No dobra kończe bo się rozpisałam
|
|
#359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ze mnie wiekszy śpioch, bo wstałam o 9.30 chociaż budzik już od 7.00 krzyczał żeby wstawac ![]() Śniadanie niezbyt zdrowe (przez sos): 2 kromki chleba razowego masełko 3 plasterki polędwicy pomidorek i ... sos chrzanowy (na bazie majonezu )i herbatka (nie słodzę już z 6 lat także cukrem się nie przejmuje )Też mnie czeka mnóstwo sprzątania także będzie niezła gimnastyka! Prócz tego planuję godzinkę rowerkiem i brzuszki. Mam dużo płytek z cwiczeniami ale nie chce mi się dzisiaj przy nich cwiczyc. Oj długo u ciebie trwają ,,trudne dni". Tez tak kiedys mialam. Teraz okres trwa 4 dni w tym 1-2 ,,trudne" Ale jakby cie nerwy nosily to dzisiaj mozna to spożytkowac na sprzątaniu ![]() Nigdy nie uprawiałam Nordic Walking. Mieszkam na wsi i jakoś tak głupio byłoby mi z kijkami ganiac Biegac ogólnie nie lubię - jak coś to spaceruję z moimi trzema pieskami ![]() Życzę wszystkim miłego dzionka!
Jeżeli boisz się utyć - wypij przed jedzeniem setkę. Usuwa uczucie strachu Edytowane przez ~~Cinderella~~ Czas edycji: 2009-05-23 o 11:06 |
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
Witam ja już przygotowałam obiadek dzisiaj najem się szparagów.
śniadanko-2 kromki chleba pełnoziarnistego jajko z sałatą i pomidorem i reszte od wczoraj tuńczyka obiad-1 ziemniak i troszke sosu koperkowego szparagi,sałata i jajko podwieczorek-jabułko i pare czareśni kolacja-sałatka z pomidorów,ogórków,rzotkie wki,sałaty i serek feta-(troszke)uwielbiam mniam mniam ktoś pytał kiedyś o której jem kolacje więc nie później niż o 18.00 Nordic Walking u nas widzę pełno ludzi jak chodzi z tymi kijkami Miłego dnia pa do wieczora ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Też mieszkam na wsi i u nas pełno ludzi z tym chodzi starsi mają nawet instruktora jak chodzić.Trudne dni mam tylko 3 ale kiedyś też miałam tydzień i to było stras
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

Cześć dziewczyny.
).Od dziś zaczyna się moja próba.Mam imieniny babci...wię pewnie jutro nie zabraknie:sernika,wzetki, cukierasków,szyneczek,boc zków ,gołąbków,coli i pewnie jeszcze tony innych łamaczy diet.Postanowiłam że dam radę......bo przecież muszę.Wcinam ogromne ilości suróek.Uwielbiam je.Posadziłam nawet prawie miesiąc temu 90 krzaczków pomidorków
.Trzymajcie za mnie jutro kciuki , żebym nie dała ciała na tej babcinej imprezie.

moja silna wola wystawiona jest na WIELKĄ próbę 

na opakowaniu pisze, że hamuje przetwarzanie cukrów w tłuszcze, dodaje energii i pomaga w kontroli nad apetytem. Dodali, że musi być połączona z dieta i ćwiczeniami... jednak to co piszą a jaka rzeczywistość to już coś zupełnie innego może się okazać
Dodam, że nie chcę iść na skróty....

... ale ja się tym nie przejmuję 

może to i lepiej