|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na ćwiczeniach też są oceny i bez zaliczenia ćwiczeń nie zaliczasz wykładów, co za tym idzie nie zdajesz heh, z tym, że ja w każdym przypadku mam wykłady z tą samą prowadzącą co ćwiczenia, a oceny do piątku, też mam teraz niezły "kocioł"
|
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
W sumie to ja juz nie wiem czy mam oceny czy pkt , max 5 pkt , za kazdy preparat , ale tez ma tak ze , jak nie zalicze cw to wykladow tez nie, no ale dobra ja 100 razy wole cw niz Farmakologie i wkuwac
|
|
|
|
#334 |
|
Przyczajenie
|
Witam...mam pytanie. która ze szkol w Warszawie ktora kształci w kierunku technik farmacjii polecacie? bo czem predzej musze sie zdecydowac a jakos nie mam orientacji zbyt dobrej..
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
dobrą opinią cieszy się państwowa szkoła na rakowieckiej.
ogólnie- proponuję wybierać szkoły państwowe. pracodawcy mają do nich większe zaufanie: http://portalwiedzy.onet.pl/forum.ht...ZvcnVtMDAxLmpz Edytowane przez Justy Czas edycji: 2010-01-26 o 20:05 |
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam dziewczyny?
Ja już feriuję od czwartku
|
|
|
|
#337 | |
|
Rozeznanie
|
O hej
No tak inne wojewodztwo , ja mam ferie od 14 lutego doipero I jakas pustke mam w szkole , bo 4 semestr poszedl na praktyki ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Tez slyszlam dobre opinie o tej szkole , i sama mialam tam isc , no , ale plany mi sie zmienily Mozesz tam chodzic dziennie bezplatnie, a jak sie nie dostaniesz to platnie ,
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny!
Widze, ze oceny u Was już wystawione a u mnie cisza W piątek skończyłam praktyki szpitalne, o wiele bardziej mi się podoba niż w aptece otwartej, ale to chyba wszystko zależy od apteki do jakiej się trafi. Został mi jeszcze 3 dni w aptece otwartej i zajęcia praktyczne mam z głowy ![]() Super, ze Wam tak dobrze idzie ;* Powodzenia!
|
#339 |
|
Przyczajenie
|
tak sie właśnie czaiłam na ta na Rakowieckiej
ale niestety na semestr letni teraz od lutego ne przyjmuja.. dopiero od wrzesnia nabór;/ i musze wybrac albo na saskiej "omega" albo "collegium" na stawkach.. macie moze jakies info ? gdzie lepiej..?
|
|
|
|
#340 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecytaj inforacje od ilu lat skzola jest na rynku---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
A ja ma pytanko czy kazdy musi odbyc praktyki w aptece szpitalnej czy to zalezy od szkoly?
|
||
|
|
|
#341 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kiedys maiam taki plan zeby podpytac dziewczyn w aptece gdzie skonczyly Moze podpytaj skad sa wykladowcy i w ogole
Edytowane przez edytka8787 Czas edycji: 2010-01-24 o 11:13 |
|
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Właśnie przeczytałam cały wątek, gdyż w przyszłości planuję pójść na technika farmacji. Widzę, że opłaca się iść na ten kierunek. Mam pytanie, czy jest tu ktoś z dolnego śląska, kto uczy/ł (planuje iść) na tym kierunku? Pozdrawiam!
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Edytko- nie wiem czy każda szkoła układa program zajęćpraktycznych indywidualnie,ale wydaje mi się,że zajęcia w szpitalnej są obowiązkowe - jest tym coś ponad 60 h do wyrobienia
|
#345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez edytka8787 Czas edycji: 2010-01-24 o 19:41 |
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już też mam ferie
a po feriach na dzień dobry 4 sprawdziany zapowiedziane ale pare dni i tak zamierzam poleniuchować![]() Z tego co wiem, to praktyki w aptece szpitalnej są obowiązkowe...
|
|
#347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpoczniecie od tych mrozow , aja musze lazic
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
A dzis kolejny raz slyszalam w tv tzw strajk Farmaceutow w aptece o recepty , ze lekarze pisza nieczytelnie, i pacjenci tez sie pod ta petycja podpisuja , widzialam to u siebie w aptekach ;P
|
|
|
|
#350 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich
![]() mam pytanko czy ktoś wie coś na temat szkoły TEB edukacja w Lublinie???? ponieważ wybieram się tam właśnie na technika farmaceutycznego, jestem ciekawa czy warto inwestować kasę, bo to jest szkoła policealna płatna. A tak a propos to trochę jestem przerażona waszymi wpisami na temat tego rycia, czyli nauki. Naprawdę jest aż tak ciężko??? Ja skończyłam studia, ale wolę nie pisać kiedy to było )), już odzwyczaiłam się od nauki![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Witam Wszystkich ![]() Mam pytanko czy ktoś wie coś na temat szkoły TEB- edukacja w Lublinie??? wybieram się właśnie na technika farmaceutycznego od lutego, a jestem ciekawa czy warto to tej szkoły iść, czy się czegoś nauczę . A tak a propos to trochą przerażają mnie Wasze wpisy na temat nauki(rycia na technika farmacji), bo ja skończyłam studia, ale kiedy to było. I oczywiście nie mam pracy po nich.
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nauki jest dużo, praktycznie każdy tydzień usłany zaliczeniami. 90% pamięciówka. Więc tak hop siup to nie ma. Ja się nigdy nie uczyłam tyle co w tej szkole hehe
|
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
No tak racja pamieciowka jest
Ale polecam sie uczyc sytematycznie , bo potem na koncowym egzaminie tyle nauki to troche ciezko ;/ ;/;/
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo, zgadzam się w 100%
|
|
#354 |
|
Przyczajenie
|
Mam jeszcze pytanie czy na studium farmaceutycznym rozwiązujecie jakieś zadania z chemii??? mam na myśli takie zadania np. dot. np. moli, obliczania steżeń i innych takich które rozwiązywało się w szkole średniej
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tylko kilka tego typu zadań było na ćwiczeniach z analizy leków i to na samym początku.
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
W tym roku zdaję maturę no i wybieram się na studia. Jest tutaj ktoś z Lublina/Wrocławia/Warszawy, który jest w trakcie studium lub już ukończył? Chciałabym spróbować tego studium farmacji jeszcze w trakcie studiów. Warto? Na studium trzeba się uczyć z dnia na dzień czy dopiero kiedy są zaliczenia?
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak od samego początku roku?
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

ja jestem taka zakrecona, ze hej
)

No tak inne wojewodztwo , ja mam ferie od 14 lutego doipero

. A tak a propos to trochą przerażają mnie Wasze wpisy na temat nauki(rycia na technika farmacji), bo ja skończyłam studia, ale kiedy to było. I oczywiście nie mam pracy po nich.