|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ze składu sznurowadeł
Przepieknie oprawiony kamień! gdy patrze na Twoje dzieła wszystko wydaje sie takie lekkie i proste- jakby się samo wyczarowało
![]() Tobie również wesołych świąt i kolejnych cudownych prac w Nowym Roku
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Dwa ostatnie wrzuty zaparły mi dech w piersiach! Wisior z zielonym ametystem jest obłędny, wszystko piękne
gratuluję talentu, bo masz dar tworzenia przepięknych rzeczy. Zazdroszczę
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
I Ty nie masz jeszcze swojego zakładu jubilerskiego?! Cudne, cudne i jeszcze raz cudne!
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, no ja tu więcej nie wchodzę. Kompleksów odstaję -to raz. Dwa - zawału serca można dostać od tych piękności, a je chcę jeszcze troszkę pożyć :P
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Bransoletka jak ze skarbca królewskiego..
|
|
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
PRzesliczne te Twoje prace
|
|
|
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich wszem i wobec w nowym roku. Jak zwykle już bardzo dziękuję za miłe komentarze. Dzisiaj generalnie świąteczne twory.
Srebrny koralowy wisior powstał chwile przed świętami . Natomiast drugi wisior to efekt eksperymentów na temat łączenia srebra z miedzią - ot taka przymiarka. Praca z miedzią czy brązem jest istotnie upierdliwa - pod względem wypalania srebro jest naprawdę mało kłopotliwe (sama nie wierzę że to napisałam . Jedno jest pewne eksperymenty będą kontynuowane
|
|
|
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwszy wisior przecudny! Taki niesamowicie kobiecy. I przyznam, że 2 pozostałe przy nim bledną
Choć przypuszczam, że gdy dojdziesz do wprawy w takich mixach, znowu nas zaskoczysz i oczarujesz
|
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pierwszego wisiora to juz pisałam na digarcie
![]() Dwa następne tez bardzo ciekawe, widac ze pierwsze próby, ale podobnie jak było ze srebrem, pewnie szybko sobie poradzisz z tymi metalami. A srebro jest rzeczywiście łatwe w obróbce w porównaniu z innymi metalami Sama chciałabym kiedys takiego mixu spróbować, jednak na pewno nie w erze moich teraźniejszych narzędzi.
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak jest bardzo upierdliwa. Z miedzią jeszcze nie próbowałam, bo "węgla kokosowego zabrakło"
, ale mam kilka opakowań. No a brązu , przynajmniej "surowego" ponoć nie wolno łączyć ze srebrem (swoją drogą ciekawa jestem na ile to prawda). Ale ogólnie fajny ten projekt łączony, tylko ciekawa jestem skąd się porobiły takie nierówności (chyba, że to specjalnie, a ja właśnie robię z siebie kretynkę ). Ładniutka ta miedź ogólnie. Kolor ma piękny. No a ten z koralem śliczny, ale już się nie będę rozpisywać .
|
|
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
zdecydowanie nierówności nie są zamierzone
i są wynikiem zbyt szybkiego suszenia grubszych elementów miedzianych. Z tego co wiem to brązu i miedzi nie wolno razem wypalać ze srebrem. Natomiast można wypalić jedno po drugim ale wtedy praca siedzi pół dnia w piecu ... najpierw 6 h wypalanie miedzi a później 2.5h srebra (wraz ze studzeniem pieca) -nie mówiąc o 20 minutowym sianiu węgla w poszukiwaniu wypalonych elementów ![]() muszę przyznać że jestem trochę rozczarowana właściwościami glinki brązu i miedzi ... a wyglądało to tak obiecująco ... Edytowane przez skladsznurowadel Czas edycji: 2010-01-05 o 12:45 |
|
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=
. Jedno jest pewne eksperymenty będą kontynuowane [/QUOTE]no i słusznie bo efekt jest bardzo fajny. Zdecydowanie pierwszy wisior jest naj ale te dwa pozostałe też chętni bym przywłaszczyła |
|
|
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
Ja pop prostu już nie wiem co pisać mam, każdy kolejny wrzut po prostu zachwyca, aż ciężko wybrać coś "naj"
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie trzy są niezwkłe i urocze ale w pierwszym się zakochałam
|
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
nowy rok nastał a ja zaczęłam porządki w moim biżuteryjnym majdanie. Efektem tego jest Candy
Mam do rozdania kilkanaście numerów pism 'Bead & Button' i 'Beads step by step' - mi się już nie przydadzą. W każdym bądź razie jak ktoś jest chętny na czasopisma jak na zdjęciu to zapraszam na mojego bloga.pozdrawiam agnieszka |
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio mało tu nowych zdjęć... wszystko dlatego, że ostatnio poświęciłam trochę czasu na wykonanie prac do trzech konkursów, co wiązało się z czasochłonnymi eksperymentami ;-)
przedstawiam dziś dwa projekty - pierwszy z nich to bransoletka z ametystami na konkurs organizowany dla przez Antidotum dla osób tworzących w AC - temat "wspomnienia", tytuł "smak czworolistu" - opis na stronie z pracami, gdzie odbywa się głosowanie internautów druga praca to wisior na "kryzysowy" konkurs portalu JewelryLessons, którego założeniem było zastosowanie tańszych materiałów, dlatego połączyłam w nim srebro z patynowaną miedzią
Edytowane przez skladsznurowadel Czas edycji: 2010-02-02 o 10:59 |
|
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
Zajrzałam sobie na stronkę pierwszego konkursu i nieskromnie napiszę, że Twoja bransoleta jest najlepsza z pokazanych tam prac
![]() ![]() Baaardzo mi się podoba Wisiorek też ma swój urok, ale bransa jest zdecydowanie bardziej klimatyczna ![]() edit: Jednak zmieniam zdanie - wisior jest równie uroczy Jak doczytałam jego nazwę, to od razu mi się wiosna w wiejskim ogródku mojej babci przypomniała, więc teraz już sama nie wiem co mi się bardziej podoba Edytowane przez ollccia Czas edycji: 2010-02-02 o 11:14 |
|
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
obydwie prace baaaaaaaaardzo mi się podobają widać że włożyłaś w nie dużo serca
i czekamy na wyniki konkursu
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
No to trafiłam
- zagłosowałam na czworolist nie wiedząc kto jest autorem - dalej uważam że jest świetny, ale te kryzysowe niezapominajki chyba jeszcze bardziej mi się podobają.
|
|
|
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
obie prace są przepiękne i zjawiskowe, ale zakochałam się w wisiorze
|
|
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
Bransoletka zdecydowanie najlepsza w konkursie
.. ale tu, na forum, wisior mnie zabił. Niemożliwie piękny.
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem co mi się bardziej podoba. Bo wisior za technikę (piękna ta niebieska miedź) a bransoletka za ogólny design. Nie wiem. Ale jeśli chodzi o ten konkurs Play Metal Clay to jeszcze raz powtórzę, że jak nie wygrasz to to będzie spisek. Jesteś w ogóle poza konkurencją - żadna praca nie ma takiego poziomu jak Twoja.
|
|
|
|
|
#353 |
|
www.dulcedo.pl
|
Bransa jest piękna wisior tez uważam jest super!!! Jesli chodzi o konkurs PLAYMETAL uważam, że poziomem odstajesz, ale mi osobiście też podoba się zachód słońca, fatalne są zdjecia prac. Lepsze już zrobili na posiedzeniu komisji. Biżuteria strasznie traci na tym. Ja zagłosowałam na Twoja pracę bez wachania
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Bransoletka jest piękna, niezwykle gustowna, elegancka, poprostu mistrzostwo. Wisior też niezwykły, niezwykle misterny i przyciągający wzrok
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, od razu zgadłam, że to niezapominajki
Świetnie wyszły. A bransoleta jest przepiękna, bez dwóch zdań wybija się na tle innych konkursowych prac
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
I bransa i wisior
Cudne, nie wiem którą pracę wolę Wygraną w konkursie masz w kieszeni
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Bransoletka śliczna i wisior też rewelacyjny
Bransoletka mi się podoba najbardziej z pokazywanych dotychczasowo wykonanych w podobnej formie. A te niebieskie kwiatuszki wyglądaja prześlicznie w wisiorze i bardzo mi sie też tył podoba, bo wygląda jakbyśmy spoglądali przez trawę na jezioro
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za dobre słowo, dziewczyny
![]() wykonanie wisiora z miedzianymi kwiatkami to była prawdziwa jazda, w końcu już zupełnie straciłam orientację, co o nim myśleć - może jak go schowam na miesiąc, to uda mi się spojrzeć na niego świeżym okiem ![]() co innego bransoletka do Antidotum - po rozmyślaniu przez tydzień o jej projekcie musiałam się szybko uwinąć z realizacją i "jeszcze ciepłą" wysyłałam, więc oglądam ją teraz na zdjęciach, prawie jak cudzą ![]() co do konkursu - dzięki tak wysoką ocenę mojej pracy mnie jest niezręcznie robić porównania, powiem tylko, że miałam nadzieję, że będzie więcej prac - jednak to pierwsza edycja konkursu, może więc w przyszłym roku znajdzie większe zainteresowanie...dziś wrzucam zdjęcia z trzecią (i, mam nadzieję, ostatnią w tym kwartale, hehe ) pracą na konkurs - tym razem do Japonii - "szkic z jabłonią" - dawno wymyślona bransoleta, do której nie miałam odwagi się zabrać uzyskała wreszcie materialny kształt - dużo srebra, dużo pracy, dużo radochy
Edytowane przez skladsznurowadel Czas edycji: 2010-02-03 o 14:14 |
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
uwierz że mi dużo radochy daje samo oglądanie tych twoich cudności
i życze powodzenia w kolejnym konkursie
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Faaaajna bransa
A szczególnie te gałązki wiśniowe na wewnętrznej stronie Ale czy ona nie jest ciężka? Bo tak na fotce masywnie wygląda i ma się wrażenie, że sporo musi ważyć... Nigdy nie miałam okazji mierzyć podobnej biżu i jestem ciekawa strasznie jak to się nosi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

gratuluję talentu, bo masz dar tworzenia przepięknych rzeczy. Zazdroszczę
jestem również

Sama chciałabym kiedys takiego mixu spróbować, jednak na pewno nie w erze moich teraźniejszych narzędzi.
, ale mam kilka opakowań. No a brązu , przynajmniej "surowego" ponoć nie wolno łączyć ze srebrem (swoją drogą ciekawa jestem na ile to prawda). Ale ogólnie fajny ten projekt łączony, tylko ciekawa jestem skąd się porobiły takie nierówności (chyba, że to specjalnie, a ja właśnie robię z siebie kretynkę 
i inne tworki bizuteryjne
i czekamy na wyniki konkursu