|
|
#331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
Cytat:
Dyskretnie trzeba.
|
|
#332 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to określenie chyba od effuniaka się wzięło, bo ona tylko ten wymiar bierze pod uwagę.nie masz dużej różnicy między obwodem w pozycji prostej a pochylonej, więc całkiem prawdopodobne, że brytyjskie 65DD będzie ok. Jak masz możliwość, to zamów jeszcze 65E dla porównania i wybierz lepszy. Zawsze jeśli kupujesz pierwszy stanik to lepiej mieć 1 cm luzu niż żeby był na styk, bo pod wpływem noszenia dopasowanego stanika obwód w biuście rośnie (a zmniejsza się pod biustem). Cytat:
.
|
||
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
heeeej, zauważcie mnie
![]() ponawiam pytanie: co to jest głębokosc miseczki i jak ją zmierzyc??
|
#334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko nie wiem, czy ja to umiejętnie wyjaśnię: mierzysz ją od jednego końca fiszbiny do drugiego po łuku (krawędzią tego łuku jest materiał miseczki). |
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (ja myślałam na początku że to jest tak jakby wysokosc miseczki, ale jak chciałam sprawdzic na sobie, i zobaczyłam że opisywany stanik ma głębokosc miseczki 27 cm... to pomyślałam że niezły biuścik trzebaby miec i czy to na pewno 65F ![]() mam jeszcze pytanie odnośnie podszywania tasiemki: czy mogłaby któraś z podszywających zamieścic fotkę takiego podszytego stanika? bo chciałabym sobie podszyc kilka fajnych miękkich staniczków a nie wiem jak ma to wyglądac.. bardzo proszę
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję za pomoc! Zaczęłam przeszukiwanie sklepów internetowych i już sobie upatrzyłam kilka modeli biustonoszy. Ciągle trochę się boję zamówić, ale najwyżej wymienię na inny rozmiar. Jeszcze raz bardzo dziękuję
|
|
|
|
#337 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałąm na myśli gumkę a napisałam tasiemkę..![]() ahaaa, czyli to się nie przyszywa na całej długości tylko przy zapięciu, naciągnąc, i przy fiszbinie! to fajnie, chyba nie będzie tak trudno ![]() może i było wklejane, ale jestem tu od niedawna a poprzedni wątek ma tyyyyle stron... w każdym razie dzięki za wyjaśnienie
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
mama mi podszyła aragona na całej długości - lepiej trzyma i jest wreszcie na prawdę ścisły. poza tym, jak się podszyje tylko przy zapięciu i fiszbinie (albo tym takim boczku) to gumka czasem wystaje pod obwodem^^'
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, ja jak zwykle spóźniona, ale:
lightangel- plastry niet ![]() Też mam 73 pod biustem i spokojnie w 65 się wbijam, a co luźniejsze, np. niektóre freye, to musiałam mierzyć 60. Ładnie wszystko wmasowuj regularnie, najlepiej "machnij" jeszcze kilka razy w ciągu dnia (np. podczas wizyty w toalecie, dobry patent ) i po pierwszych 2tyg powinnaś zobaczyć pierwsze efekty. Bardzo cichtko nie zgodzę się z Luizką- uważam, że pierwszy stanik lepiej kupić z miseczkami na wyrost o jedno oczko, nawet jeśli nie masz za bardzo co zbierać z pleców ( a zapewne masz, jeśli nosiłaś obwód 80), to piersi staną się bardziej jędrne, co też może wpływać na potrzebę większej miseczki. Na początek najlepszy stanik zabudowany, miękki na fiszbinach. Standardowo na migrację polecane są Cuvy Kate.Odnośnie tego sklepu w LBN- właśnie tam kupiłam moje dwa ostatnie nabytki, tzn, sklep fizycznie jeszcze nie działa, dzisiaj miały dojechać półki , ale bez problemu można się było umówić na prywatne mierzenie. I ceny nieco niższe, niż w necie![]() Próbowałam robić zdjęcia mojej Verony balconette, ale miernie to wyszło, nic nie widać, więc nawet nie wstawiam. Dzisiaj ją nosiłam, więc z relacji na gorąco- fiszbiny jednak nieco za szerokie, mimo że ładnie zbiera z boków, to nie robi jabłuszek nietety. Jest też dosyć zabudowana pod pachami, podobnie jak CK i również ma miażdżący mostek. Co nie zmienia faktu, że jest przepiękna, haft przypomina mi XVIII-wieczne gorsety. Ale największą zaletą są ramiączka- regulowane tylko w 1/3 , ale są dokładnie takie, jak powinny. Ja jestem raczej niska, CK regulowane od połowy są dla mnie trochę za dlugie, a w Veronie-idealne. Poza tym, one są szyte tak lekko na skos, przez co nie wpijają się z boku.Tak więc ogólnie staniczek bardzo przyjemny (dziś kilka razy zapomniałam, że w ogóle mam go na sobie ), ale ja jestem jednak wąskofiszbinowa chyba. Co nie zmienia faktu, że mam ochotę jeszcze na jakiegoś panachowego plunge'a
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
tak Was czytam i czytam i w końcu postanowiłam się odezwać. ![]() Poprzednią część wątku przeczytałam prawie, że całą i przybyłam i tu. Zawsze wydawało mi się, że piersi mam nie za duże, szeroko rozstawione no i ten obwód - przecież taki duży, bo żebra szeroko. A guzik z pętelką. Poszperałam, pomierzyłam i jako że czasu i możliwości tez poniekąd bo cieżko znaleźć sklep z rozmiarówką porządną postanowiłam zamówić coś internetowo. I tak wczoraj w ruch poszły dwie sztuki staników w rozmiarze 70E ![]() Przymierzałam też 70D i był ciut za mały, wiec zdecydowałam się na wiekszy - i tak właściwie mi wychodzi 'obliczeniowo'. Powinny być w przyszłym tygodniu Oczywiscie pochwalę się co i jak ![]() Dodam jeszcze iż nosiłam coś na kształt 80B <rozpacz> Ach, ciekawa jestem tej zmiany
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
P.S. ale tu produkcja... |
|
|
|
|
#344 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w pierwszym staniku zawsze lepiej mieć ok. 1 cm luzu, bo miseczka szybko się wypełni. ale nie da się kupić stanika za bardzo na wyrost, bo w za dużej miseczce nie ułożysz odpowiednio biustu. jeśli dajmy na to 65F jest akurat, a w 65FF jest dużo pustej przestrzeni i piersi nie układają się, to należy jednak wziąć miseczkę mniejszą. jednak jeśli w 65FF luz jest większy, ale mimo to piersi dobrze się układają i nie wpływa to negatywnie na podtrzymanie biustu, to jak najbardziej można zostawić 65FF.Cytat:
Moja mama chyba w końcu przekonała się do zmiany rozmiaru. Wcześniej twierdziła, że w 65tkach jest jej za ciasno i że najwygodniej jej w 70C (powinna nosić 30E/30F), a teraz uznała, że jednak przeszkadza jej ten zły rozmiar i dopytuje się o sklep w lublinie. Cytat:
Z pewnością korzystnie wpłynie na wygląd Twoich piersi. Życzę udanych zakupów.Cytat:
|
||||
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mi się spodobały staniczki Ewy Bien
ten: http://www.intymna.pl/katalog/comple...8ef26b2e8f3426 albo ten: http://www.intymna.pl/katalog/comple...8ef26b2e8f3426 albo ten: http://www.intymna.pl/katalog/comple...8ef26b2e8f3426 Co i nich myślicie? Macie takie? Rozciągają się? Warto kupic?
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem was podczytuję, a teraz piszę, bo mam kilka pytań.
No, może nie kilka, jedno. Liczyłam rozmiar stanika elektronicznym bra-fitterem, ale. Ale! Pomiary nie wychodzą mi idealnie takie same. Czasem wychodzi mi 70/80, czasem 71/81. Tylko jeden cm, ale kalkulator już zmienia mi rozmiar. Wg brytyjskiej rozmiarówki jest to albo 30B, albo 30C. Europejska jest taka sama w obu przypadkach 65B. Ale co z brytyjską? Nie wiem, jaki w końcu rozmiar. Wiadomo, najlepiej mierzyć, ale chciałabym wstępnie ustalić, która rozmiarówka w pierwszej linii byłaby prawidłowa. |
|
|
|
#347 |
|
Konto usunięte
|
Niestety nie da się nazbyt określić. Jeśli chcesz zamówić z neta, to zamów oba rozmiary.
|
|
|
|
#348 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Możesz próbować z 65C jeżeli uważasz że masz co zgarniac z boczków |
|
|
|
|
#349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przywiązuj się tak kurczowo do tego co podaje kalkulator i tabelki. Ten rozmiar jest tylko orientacyjny. Kalkulator jest skonstruowany tak, że podaje rozmiar dla którego jest największe prawdopodobieństwo trafienia, ale... nigdy nie ma 100% pewności. Poza tym, producenci sami nie trzymają się swoich tabelek. I produkują staniki, które odbiegają od ich teoretycznego rozmiaru. Ostateczny rozmiar, jaki zamówisz on-line dobieraj juz do konkretnego modelu, w konkretnym kolorze. Najlepiej wtedy poszukać informacji na Lobby albo np. w katalogu LMB: http://kataloglmb.blox.pl/html LB: http://kataloglb.blox.pl/html lub w katalogu na balkonetce: http://balkonetka.pl/katalog/ Możesz tam poczytać recenzje, porównać jakie rozmiary mierzyły recenzentki i jakie one mają wymiary. Jeśli to nie rozwieje Twoich wątpliwości to wtedy najlepiej gdzieś (na lobby albo tutaj na wizażu) zapytać podając swoje wymiary i konkretny model. Ale nadal musisz pamiętać, że każdy biust się różni i nawet wtedy nie ma 100% pewności, że rozmiar będzie odpowiedni. [1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12427805]ale brytyjczyki teoretycznie są większe ;> miseczka C dla brytyjczyka zaczyna się od 81,5 , a w polskiej rozmiarówce od 81 Możesz próbować z 65C jeżeli uważasz że masz co zgarniac z boczków[/quote] W tabelce brytyjskie 30C to 81,5, a polskie 65C to 82cm. Miseczki brytyjskie są większe powyżej D, a poniżej D teoretycznie są mniejsze.
|
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#351 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#352 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#354 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12430314]hmm no zależy jak kto na to patrzy:P ale brytyjczyki powinny być większe nawet w tych do D - wynika to z przeskoku w polskich o 2cm a w brytyjskich o 2,5 :P ale to tylko moja teoria .. powyżej D to już wiadomo dlaczego są więszke
[/quote]No właśnie. Zgodzisz się chyba, że miseczka D jest wspólna i przy obwodzie 65, 65D to 84cm? I aby dojść do miseczki C odejmujemy odpowiednio 2 lub 2,5 cm. Co nam daje 82cm w polskiej rozmiarówce i 81,5 w brytyjskiej. ![]() A pomiędzy 81 i 84 są aż 3cm różnicy, czyli nie pasuje to do polskich miseczek ![]() Tak jest zresztą w tej tabelce: http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31 Chociaż w zasadzie to nieistotne
Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2009-05-23 o 14:08 |
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteś pewna, że nic Ci się nie pomyliło?
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedno oczko na obwodzie, to dwa oczka w miseczce, taki jest przeskok.
|
|
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
agta85, evelinek_r przypuszczam, że madzie chodziło o realną wielkość miseczki, ale nie wiem w jaki sposób ona to obliczyła. Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-05-23 o 19:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

Dyskretnie trzeba.

W zwisie (jak to brzmi
.

w każdym razie dzięki za wyjaśnienie
, ale są dokładnie takie, jak powinny. Ja jestem raczej niska, CK regulowane od połowy są dla mnie trochę za dlugie, a w Veronie-idealne. Poza tym, one są szyte tak lekko na skos, przez co nie wpijają się z boku.

) z 1 strony wątku pokazuje mi