Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-22, 21:19   #331
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Wiem że 80 to dużo za dużo, ale przy tej rozmiarówce którą oferuje większość sklepów miała wybór - albo mniejszy obwód pod biustem, w który za nic w świecie nie mogłam wcisnąć moich "szczeniaczków" albo większy obwód i miseczka w której się mieszczą. Dzisiaj przeczytałam ile z Was kupuje biustonosze w internecie, jak już ustalę właściwy rozmiar to od razu rozpocznę poszukiwania odpowiedniego biustonosza i pozbędę się tych staników które mam.
Oj pozbędziesz! Ja nie miałam, żalu wyrzucić swoich.
Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Nie dziwię się waszemu "zboczeniu" ale, bez urazy, ciekawie musicie wyglądać patrząc się innym kobietom na biust
Przypuszczam, że o ile uda mi się znaleźć dobry stanik to też tak będę mieć :P
Dyskretnie trzeba.
Stary 2009-05-22, 21:28   #332
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Luizka - na życzenie W zwisie (jak to brzmi ) mam 88 cm.

Lightangel - jeśli masz 74 pod biustem, to z pewnością 80C ma za luźny obwód. Nawet jak na "tradycyjną" rozmiarówkę...

Cóż za piękny biust na Balkonetce... Też chcę taki
zwis rzeczywiście nie brzmi za ciekawie, może lepiej po prostu pisać w pozycji pochylonej to określenie chyba od effuniaka się wzięło, bo ona tylko ten wymiar bierze pod uwagę.
nie masz dużej różnicy między obwodem w pozycji prostej a pochylonej, więc całkiem prawdopodobne, że brytyjskie 65DD będzie ok. Jak masz możliwość, to zamów jeszcze 65E dla porównania i wybierz lepszy. Zawsze jeśli kupujesz pierwszy stanik to lepiej mieć 1 cm luzu niż żeby był na styk, bo pod wpływem noszenia dopasowanego stanika obwód w biuście rośnie (a zmniejsza się pod biustem).

Cytat:
Nie dziwię się waszemu "zboczeniu" ale, bez urazy, ciekawie musicie wyglądać patrząc się innym kobietom na biust
to moje gapienie się zazwyczaj jest dyskretne, ale ostatnio np. nie mogłam się powstrzymać i specjalnie zapomniałam o dyskrecji. pomyślałam sobie, że może kobieta zastanowi się, dlaczego ja się gapię w jej biust? że może coś jest nie tak? obwód miała na szyi, a biust sięgał prawie pępka .
Stary 2009-05-22, 21:35   #333
*Catherrine*
Zakorzenienie

heeeej, zauważcie mnie
ponawiam pytanie: co to jest głębokosc miseczki i jak ją zmierzyc??
Stary 2009-05-22, 21:39   #334
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
heeeej, zauważcie mnie
ponawiam pytanie: co to jest głębokosc miseczki i jak ją zmierzyc??
miałam odpisać, ale w natłoku postów zapomniałam

tylko nie wiem, czy ja to umiejętnie wyjaśnię:
mierzysz ją od jednego końca fiszbiny do drugiego po łuku (krawędzią tego łuku jest materiał miseczki).
Stary 2009-05-22, 21:44   #335
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
miałam odpisać, ale w natłoku postów zapomniałam

tylko nie wiem, czy ja to umiejętnie wyjaśnię:
mierzysz ją od jednego końca fiszbiny do drugiego po łuku (krawędzią tego łuku jest materiał miseczki).
zrozumiałam, dziękuję!
(ja myślałam na początku że to jest tak jakby wysokosc miseczki, ale jak chciałam sprawdzic na sobie, i zobaczyłam że opisywany stanik ma głębokosc miseczki 27 cm... to pomyślałam że niezły biuścik trzebaby miec i czy to na pewno 65F

mam jeszcze pytanie odnośnie podszywania tasiemki: czy mogłaby któraś z podszywających zamieścic fotkę takiego podszytego stanika? bo chciałabym sobie podszyc kilka fajnych miękkich staniczków a nie wiem jak ma to wyglądac.. bardzo proszę
Stary 2009-05-22, 21:48   #336
lightangel
Zakorzenienie

Bardzo dziękuję za pomoc! Zaczęłam przeszukiwanie sklepów internetowych i już sobie upatrzyłam kilka modeli biustonoszy. Ciągle trochę się boję zamówić, ale najwyżej wymienię na inny rozmiar. Jeszcze raz bardzo dziękuję
lightangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 21:58   #337
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za pomoc! Zaczęłam przeszukiwanie sklepów internetowych i już sobie upatrzyłam kilka modeli biustonoszy. Ciągle trochę się boję zamówić, ale najwyżej wymienię na inny rozmiar. Jeszcze raz bardzo dziękuję
Jak już coś wybierzesz, to tutaj masz informacje, o rozciągliwości obwodu i miseczkach. mogą się przydać. Staniki CurvyKate są dobre na początek. Na balkonetce jest katalog staników, gdzie możesz zobaczyć różne modele na żywo.

Cytat:
mam jeszcze pytanie odnośnie podszywania tasiemki: czy mogłaby któraś z podszywających zamieścic fotkę takiego podszytego stanika? bo chciałabym sobie podszyc kilka fajnych miękkich staniczków a nie wiem jak ma to wyglądac.. bardzo proszę
lepiej podszywać gumką, bo tasiemka nie jest rozciągliwa i wbija się w ciało. w poprzednim wątku na pewno były wklejane zdjęcia, ja teraz nie bardzo mam możliwość, żeby wstawić. gumka powinna mieć 1-2 cm szerokości, jeden koniec przyszywasz do zapięcia, a drugi przy fiszbinie.
Stary 2009-05-22, 22:43   #338
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej podszywać gumką, bo tasiemka nie jest rozciągliwa i wbija się w ciało. w poprzednim wątku na pewno były wklejane zdjęcia, ja teraz nie bardzo mam możliwość, żeby wstawić. gumka powinna mieć 1-2 cm szerokości, jeden koniec przyszywasz do zapięcia, a drugi przy fiszbinie.
tak tak, gumką miałąm na myśli gumkę a napisałam tasiemkę..
ahaaa, czyli to się nie przyszywa na całej długości tylko przy zapięciu, naciągnąc, i przy fiszbinie! to fajnie, chyba nie będzie tak trudno
może i było wklejane, ale jestem tu od niedawna a poprzedni wątek ma tyyyyle stron... w każdym razie dzięki za wyjaśnienie
Stary 2009-05-22, 22:53   #339
nelyen
Zadomowienie

mama mi podszyła aragona na całej długości - lepiej trzyma i jest wreszcie na prawdę ścisły. poza tym, jak się podszyje tylko przy zapięciu i fiszbinie (albo tym takim boczku) to gumka czasem wystaje pod obwodem^^'

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 23:20   #340
evelinek_r
Wtajemniczenie

Ok, ja jak zwykle spóźniona, ale:

lightangel- plastry niet Miałam, próbowałam wyglądało kiepsko, mimo że wcześniej była "przymiarka" z jedną parą, odkleiło się toto po ok pół h, chociaż przez pierwszy kwadrans nawet podtrzymywał biust
Też mam 73 pod biustem i spokojnie w 65 się wbijam, a co luźniejsze, np. niektóre freye, to musiałam mierzyć 60. Ładnie wszystko wmasowuj regularnie, najlepiej "machnij" jeszcze kilka razy w ciągu dnia (np. podczas wizyty w toalecie, dobry patent) i po pierwszych 2tyg powinnaś zobaczyć pierwsze efekty. Bardzo cichtko nie zgodzę się z Luizką- uważam, że pierwszy stanik lepiej kupić z miseczkami na wyrost o jedno oczko, nawet jeśli nie masz za bardzo co zbierać z pleców ( a zapewne masz, jeśli nosiłaś obwód 80), to piersi staną się bardziej jędrne, co też może wpływać na potrzebę większej miseczki. Na początek najlepszy stanik zabudowany, miękki na fiszbinach. Standardowo na migrację polecane są Cuvy Kate.

Odnośnie tego sklepu w LBN- właśnie tam kupiłam moje dwa ostatnie nabytki, tzn, sklep fizycznie jeszcze nie działa, dzisiaj miały dojechać półki, ale bez problemu można się było umówić na prywatne mierzenie. I ceny nieco niższe, niż w necie

Próbowałam robić zdjęcia mojej Verony balconette, ale miernie to wyszło, nic nie widać, więc nawet nie wstawiam. Dzisiaj ją nosiłam, więc z relacji na gorąco- fiszbiny jednak nieco za szerokie, mimo że ładnie zbiera z boków, to nie robi jabłuszek nietety. Jest też dosyć zabudowana pod pachami, podobnie jak CK i również ma miażdżący mostek. Co nie zmienia faktu, że jest przepiękna, haft przypomina mi XVIII-wieczne gorsety. Ale największą zaletą są ramiączka- regulowane tylko w 1/3, ale są dokładnie takie, jak powinny. Ja jestem raczej niska, CK regulowane od połowy są dla mnie trochę za dlugie, a w Veronie-idealne. Poza tym, one są szyte tak lekko na skos, przez co nie wpijają się z boku.

Tak więc ogólnie staniczek bardzo przyjemny (dziś kilka razy zapomniałam, że w ogóle mam go na sobie), ale ja jestem jednak wąskofiszbinowa chyba. Co nie zmienia faktu, że mam ochotę jeszcze na jakiegoś panachowego plunge'a
evelinek_r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 23:22   #341
ijaa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

tak Was czytam i czytam i w końcu postanowiłam się odezwać.

Poprzednią część wątku przeczytałam prawie, że całą i przybyłam i tu.
Zawsze wydawało mi się, że piersi mam nie za duże, szeroko rozstawione no i ten obwód - przecież taki duży, bo żebra szeroko.
A guzik z pętelką.

Poszperałam, pomierzyłam i jako że czasu i możliwości tez poniekąd bo cieżko znaleźć sklep z rozmiarówką porządną postanowiłam zamówić coś internetowo.
I tak wczoraj w ruch poszły dwie sztuki staników w rozmiarze 70E
Przymierzałam też 70D i był ciut za mały, wiec zdecydowałam się na wiekszy - i tak właściwie mi wychodzi 'obliczeniowo'.
Powinny być w przyszłym tygodniu Oczywiscie pochwalę się co i jak
Dodam jeszcze iż nosiłam coś na kształt 80B <rozpacz>
Ach, ciekawa jestem tej zmiany

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 09:26   #342
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Oj pozbędziesz! Ja nie miałam, żalu wyrzucić swoich.
Ja któregoś dnia miałam akurat taki humor,że bez mrugnięcia okiem wywaliłam całą niepasującą bieliznę A przedtem też mi było szkoda
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 09:31   #343
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

tak Was czytam i czytam i w końcu postanowiłam się odezwać.

Poprzednią część wątku przeczytałam prawie, że całą i przybyłam i tu.
Zawsze wydawało mi się, że piersi mam nie za duże, szeroko rozstawione no i ten obwód - przecież taki duży, bo żebra szeroko.
A guzik z pętelką.

Poszperałam, pomierzyłam i jako że czasu i możliwości tez poniekąd bo cieżko znaleźć sklep z rozmiarówką porządną postanowiłam zamówić coś internetowo.
Przymierzałam też 70D i był ciut za mały, wiec zdecydowałam się na wiekszy - i tak właściwie mi wychodzi 'obliczeniowo'.
To dobrze, że zostałaś uświadomiona w sprawie swojego rozmiaru..
P.S. ale tu produkcja... Ja ostatnio rzadko jestem, ale z przyczyn naukowych (sesja)
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 09:48   #344
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evelinek_r Pokaż wiadomość
Bardzo cichtko nie zgodzę się z Luizką- uważam, że pierwszy stanik lepiej kupić z miseczkami na wyrost o jedno oczko, nawet jeśli nie masz za bardzo co zbierać z pleców ( a zapewne masz, jeśli nosiłaś obwód 80), to piersi staną się bardziej jędrne, co też może wpływać na potrzebę większej miseczki. Na początek najlepszy stanik zabudowany, miękki na fiszbinach. Standardowo na migrację polecane są Cuvy Kate.
Może wtedy nie do końca zrozumiale się wyraziłam w pierwszym staniku zawsze lepiej mieć ok. 1 cm luzu, bo miseczka szybko się wypełni. ale nie da się kupić stanika za bardzo na wyrost, bo w za dużej miseczce nie ułożysz odpowiednio biustu. jeśli dajmy na to 65F jest akurat, a w 65FF jest dużo pustej przestrzeni i piersi nie układają się, to należy jednak wziąć miseczkę mniejszą. jednak jeśli w 65FF luz jest większy, ale mimo to piersi dobrze się układają i nie wpływa to negatywnie na podtrzymanie biustu, to jak najbardziej można zostawić 65FF.

Cytat:
Napisane przez evelinek_r Pokaż wiadomość
Odnośnie tego sklepu w LBN- właśnie tam kupiłam moje dwa ostatnie nabytki, tzn, sklep fizycznie jeszcze nie działa, dzisiaj miały dojechać półki, ale bez problemu można się było umówić na prywatne mierzenie. I ceny nieco niższe, niż w necie

Próbowałam robić zdjęcia mojej Verony balconette, ale miernie to wyszło, nic nie widać, więc nawet nie wstawiam. Dzisiaj ją nosiłam, więc z relacji na gorąco- fiszbiny jednak nieco za szerokie, mimo że ładnie zbiera z boków, to nie robi jabłuszek nietety. Jest też dosyć zabudowana pod pachami, podobnie jak CK i również ma miażdżący mostek. Co nie zmienia faktu, że jest przepiękna, haft przypomina mi XVIII-wieczne gorsety. Ale największą zaletą są ramiączka- regulowane tylko w 1/3, ale są dokładnie takie, jak powinny. Ja jestem raczej niska, CK regulowane od połowy są dla mnie trochę za dlugie, a w Veronie-idealne. Poza tym, one są szyte tak lekko na skos, przez co nie wpijają się z boku.

Tak więc ogólnie staniczek bardzo przyjemny (dziś kilka razy zapomniałam, że w ogóle mam go na sobie), ale ja jestem jednak wąskofiszbinowa chyba. Co nie zmienia faktu, że mam ochotę jeszcze na jakiegoś panachowego plunge'a
Fajnie, że zadowolona jesteś z zakupu, fiszbiny na mostku na pewno niedługo się dopasują.
Moja mama chyba w końcu przekonała się do zmiany rozmiaru. Wcześniej twierdziła, że w 65tkach jest jej za ciasno i że najwygodniej jej w 70C (powinna nosić 30E/30F), a teraz uznała, że jednak przeszkadza jej ten zły rozmiar i dopytuje się o sklep w lublinie.

Cytat:
Napisane przez ijaa
A guzik z pętelką.

Przejście z 80B na 70E to spora zmiana Z pewnością korzystnie wpłynie na wygląd Twoich piersi. Życzę udanych zakupów.

Cytat:
Ja któregoś dnia miałam akurat taki humor,że bez mrugnięcia okiem wywaliłam całą niepasującą bieliznę A przedtem też mi było szkoda
Ja też mam zamiar zrobić porządek w staniach, ale to dopiero po ostanikowaniu mamy. Mam kilka nietrafionych modeli praktycznie nieużywanych (30DD, 30D), muszę je sprzedać na allegro, a resztę wyrzucić.
Stary 2009-05-23, 10:14   #345
*Catherrine*
Zakorzenienie

Strasznie mi się spodobały staniczki Ewy Bien
ten: http://www.intymna.pl/katalog/comple...8ef26b2e8f3426
albo ten: http://www.intymna.pl/katalog/comple...8ef26b2e8f3426
Co i nich myślicie? Macie takie? Rozciągają się? Warto kupic?
Stary 2009-05-23, 10:35   #346

Czasem was podczytuję, a teraz piszę, bo mam kilka pytań.

No, może nie kilka, jedno. Liczyłam rozmiar stanika elektronicznym bra-fitterem, ale. Ale! Pomiary nie wychodzą mi idealnie takie same. Czasem wychodzi mi 70/80, czasem 71/81. Tylko jeden cm, ale kalkulator już zmienia mi rozmiar. Wg brytyjskiej rozmiarówki jest to albo 30B, albo 30C. Europejska jest taka sama w obu przypadkach 65B. Ale co z brytyjską? Nie wiem, jaki w końcu rozmiar. Wiadomo, najlepiej mierzyć, ale chciałabym wstępnie ustalić, która rozmiarówka w pierwszej linii byłaby prawidłowa.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 10:46   #347
201604211131
Konto usunięte

Niestety nie da się nazbyt określić. Jeśli chcesz zamówić z neta, to zamów oba rozmiary.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 10:51   #348
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość

No, może nie kilka, jedno. Liczyłam rozmiar stanika elektronicznym bra-fitterem, ale. Ale! Pomiary nie wychodzą mi idealnie takie same. Czasem wychodzi mi 70/80, czasem 71/81. Tylko jeden cm, ale kalkulator już zmienia mi rozmiar. Wg brytyjskiej rozmiarówki jest to albo 30B, albo 30C. Europejska jest taka sama w obu przypadkach 65B. Ale co z brytyjską? Nie wiem, jaki w końcu rozmiar. Wiadomo, najlepiej mierzyć, ale chciałabym wstępnie ustalić, która rozmiarówka w pierwszej linii byłaby prawidłowa.
ale brytyjczyki teoretycznie są większe ;> miseczka C dla brytyjczyka zaczyna się od 81,5 , a w polskiej rozmiarówce od 81
Możesz próbować z 65C jeżeli uważasz że masz co zgarniac z boczków
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 12:50   #349
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak jak sama napisałaś najlepiej przymierzyć.

Nie przywiązuj się tak kurczowo do tego co podaje kalkulator i tabelki. Ten rozmiar jest tylko orientacyjny. Kalkulator jest skonstruowany tak, że podaje rozmiar dla którego jest największe prawdopodobieństwo trafienia, ale... nigdy nie ma 100% pewności.

Poza tym, producenci sami nie trzymają się swoich tabelek. I produkują staniki, które odbiegają od ich teoretycznego rozmiaru. Ostateczny rozmiar, jaki zamówisz on-line dobieraj juz do konkretnego modelu, w konkretnym kolorze.

Najlepiej wtedy poszukać informacji na Lobby albo np. w katalogu LMB: http://kataloglmb.blox.pl/html LB: http://kataloglb.blox.pl/html lub w katalogu na balkonetce: http://balkonetka.pl/katalog/
Możesz tam poczytać recenzje, porównać jakie rozmiary mierzyły recenzentki i jakie
one mają wymiary. Jeśli to nie rozwieje Twoich wątpliwości to wtedy najlepiej gdzieś (na lobby albo tutaj na wizażu) zapytać podając swoje wymiary i konkretny model. Ale nadal musisz pamiętać, że każdy biust się różni i nawet wtedy nie ma 100% pewności, że rozmiar będzie odpowiedni.

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12427805]ale brytyjczyki teoretycznie są większe ;> miseczka C dla brytyjczyka zaczyna się od 81,5 , a w polskiej rozmiarówce od 81
Możesz próbować z 65C jeżeli uważasz że masz co zgarniac z boczków[/quote]

W tabelce brytyjskie 30C to 81,5, a polskie 65C to 82cm. Miseczki brytyjskie są większe powyżej D, a poniżej D teoretycznie są mniejsze.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 12:53   #350

Dziękuję za odpowiedzi
Stary 2009-05-23, 13:11   #351
luizka__
Rozeznanie

Cytat:

Może zmierz jeszcze obwód w biuście będąc w pozycji pochylonej pod kątem 90 stopni? Czasem trudno dokładnie zmierzyć obwód biustu stojąc prosto.

Cytat:
Napisane przez Catherrine
Strasznie mi się spodobały staniczki Ewy Bien
ten: http://www.intymna.pl/katalog/comple...8ef26b2e8f3426
Co i nich myślicie? Macie takie? Rozciągają się? Warto kupic?
Mi też się spodobały, ale nie mieszczę się w ich rozmiarówkę. Ten pierwszy jest na balkonetce, więc możesz zobaczyć jak się prezentuje na żywo. Moim zdaniem lezy bardzo fajnie.
Stary 2009-05-23, 13:54   #352
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
W tabelce brytyjskie 30C to 81,5, a polskie 65C to 82cm. Miseczki brytyjskie są większe powyżej D, a poniżej D teoretycznie są mniejsze.
hmm no zależy jak kto na to patrzy:P ale brytyjczyki powinny być większe nawet w tych do D - wynika to z przeskoku w polskich o 2cm a w brytyjskich o 2,5 :P ale to tylko moja teoria .. powyżej D to już wiadomo dlaczego są więszke
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 13:56   #353
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Muszę niedługo kupić sobie kostium kąpielowy i jakiś stanik,ale właściwie nie wiem jaki rozmiar "Elektroniczny Bra-Fitter" () z 1 strony wątku pokazuje mi
Rozmiar brytyjski: 30 (65) DD
Rozm.brytyjski,stanik rozciągliwy : 28 (60) F
Rozm.brytyjski,stanik wyjątkowo ścisliwy: 32 (70) C
Rozm.polski: 65 D
Pod biustem mam 75-76 cm,a w biuście 86 cm,na razie noszę stanik w rozm.75 B (robią mi się w nim malutkie bułeczki po właściwym "włożeniu" piersi,ale dobrze się w nim czuję i nie widać tego pod bluzkami),nie wiem czy ten 65 D nie byłby na mnie za ciasny w obwodzie? Nie mam za bardzo gdzie przymierzyć w sklepie,raczej będę kupować przez internet Pomóżcie
ja też mam tyle pod biustem. Mierzyłam kostiumy z nowej kolekcji Freya (i kupiłam)- 65, były ok. Mierzyłam również Sorrento Panache - obwód 65 był nawet lekko za luźny.
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 14:07   #354
agta85
Wtajemniczenie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12430314]hmm no zależy jak kto na to patrzy:P ale brytyjczyki powinny być większe nawet w tych do D - wynika to z przeskoku w polskich o 2cm a w brytyjskich o 2,5 :P ale to tylko moja teoria .. powyżej D to już wiadomo dlaczego są więszke [/quote]

No właśnie. Zgodzisz się chyba, że miseczka D jest wspólna i przy obwodzie 65, 65D to 84cm?
I aby dojść do miseczki C odejmujemy odpowiednio 2 lub 2,5 cm. Co nam daje 82cm w polskiej rozmiarówce i 81,5 w brytyjskiej.
A pomiędzy 81 i 84 są aż 3cm różnicy, czyli nie pasuje to do polskich miseczek

Tak jest zresztą w tej tabelce: http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31

Chociaż w zasadzie to nieistotne

Edytowane przez agta85
Czas edycji: 2009-05-23 o 14:08
Stary 2009-05-23, 14:33   #355

Cytat:
Może zmierz jeszcze obwód w biuście będąc w pozycji pochylonej pod kątem 90 stopni?
Tak właśnie zrobiłam Mam małą różnicę między obwodami i mały biust.
Dobra, to nie zostaje nic innego jak mierzenie
Stary 2009-05-23, 14:33   #356
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minimo Pokaż wiadomość
jestem z krakowa, biustonosze kupuje zazwyczaj z victoria secret's no ale tak jak mowie wszystkie mam 75A i tak jak mowisz cigle podsuwaja mi sie do gory, ramiaczka mam scisniete tak ze mi sie wzynaja w ramiona ale powiem szczerze ze rozmiar D to jakis kosmos dla mnie nie wiedzialam ze cos takiego istnieje a co dopiero ze bedzie to moj rozmiar jak ogladam biustonosze w sklepach to miseczka D jest przeciez ogromna:P
Miska to roznica miedzy obwodemw biuscie, a pod biustem. Zanizajac obwod z 75A na 60 wychodzi C, czyli 60C. Miseczka zostaje tej samej wielkosci co w tej ktora nosisz, tyle ze masz wygodniejszy tanik. Obwod to podstawa.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 14:41   #357
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Tak właśnie zrobiłam Mam małą różnicę między obwodami i mały biust.
Dobra, to nie zostaje nic innego jak mierzenie
racja, najlepiej zmierzyć oba rozmiary i wybrać lepszy
Stary 2009-05-23, 14:45   #358
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Zanizajac obwod z 75A na 60 wychodzi C, czyli 60C.
Jesteś pewna, że nic Ci się nie pomyliło?
Stary 2009-05-23, 15:20   #359
evelinek_r
Wtajemniczenie

Cytat:
Miska to roznica miedzy obwodemw biuscie, a pod biustem. Zanizajac obwod z 75A na 60 wychodzi C, czyli 60C. Miseczka zostaje tej samej wielkosci co w tej ktora nosisz, tyle ze masz wygodniejszy tanik. Obwod to podstawa.
Jedno oczko na obwodzie, to dwa oczka w miseczce, taki jest przeskok.
evelinek_r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 18:27   #360
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Da się w ogóle tak wyliczyć zaniżając? hmm... 75A jest na 88cm, czyli 13 cm różnicy między obwodem a miseczką, 60C jest na 77cm, czyli 17cm różnicy między obwodem a miseczką. Czyli wychodziłoby, że miseczka w 60C będzie głębsza.

agta85, evelinek_r przypuszczam, że madzie chodziło o realną wielkość miseczki, ale nie wiem w jaki sposób ona to obliczyła.

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-05-23 o 19:19
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości