|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Finanse i rachunkowość
no w tym roku startuję na zaoczne, więc jestem dobrej myśli
bo to jedyna szkoła gdzie są dwa języki obce. A powiedzcie mi jak to jest tam z angielskim, bo robiąc test na stronie UŚ miałam poziom B1, a na UE mam poziom B2. Aż taka różnica poziomów między tymi uczelniami ? czy to tylko kwestia testu ?
|
|
#332 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
Poza tym, co Ty deklarujesz a na co Cię wrzucą to już loteria ale mało kto ma języki tak jak chciał więc deklarowanie angola B1 i niemieckiego A2 a lądowanie na angolu B2 i francuskim A1 to norma Tylko moja lektorka jest dosyć cięta i nie rozumie, że 90% grupy chciało B1 (a prawda jest taka, że grupa ogółem jest raczej słaba) i niektórzy mają naprawdę kosmos z tymi językami :/A na jaki język oprócz angola się nastawiasz?
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie angielski i niemiecki bo tylko z tymi mialam jakakolwiek stycznosc
chociaż hiszpanski od podstaw też jest kuszący
BLOGUJĘ Edytowane przez Honey7 Czas edycji: 2011-05-06 o 10:55 |
|
|
|
|
#334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja studiuje na tej samej uczelni co Ty, tylko jestem rok wyżej i mieliśmy 'normalny egzamin'. Z tego co pamiętam 10-12 zadań do rozwiązania i za wieloma ten egzamin wlókł się przez spory czas.Poziom jakiś super wysoki może nie jest... ale z tego co opisujesz to jakbyśmy studiowały na 2ch różnych uczelniach. Widać sporo zależy od tego na jakich wykładowców się trafi
|
|
|
#335 | |
|
|
Cytat:
![]() Z kim miałaś matmę? Napisz proszę na PW ![]() HONEY od hiszpańskiego uciekaj!!! Zamiast nauczyć się czegokolwiek sensownego będziesz kuła na pamięć tłumaczenie arcydurnych textów np. o oliwkach. Efekt jest taki, że ludzie po hiszpańsku nic nie potrafią powiedzieć, nie wiedzą jak zapytać się o drogę itp. ale wiedzą jak jest prasa hydrauliczna do oliwek, żenada.
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 |
|
|
Wygląda na to, że panie zmieniły zasady bo miałam matmę z tymi samymi osobami co rok Richemayi
![]() HONEY hiszpański jest cudowny, po LO całkiem sporo umiałam a teraz? Szkoda słów. Nie polecam z powodu prowadzącej.
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
No bo właśnie trochę się zaczynam stresować że nie pogodzę pracy ze studiami zaocznymi
ale muszę te myśli wypędzić z głowy i zacząć mysleć pozytywnie
|
|
#344 | |
|
|
Cytat:
Na tych studiach jest trochę roboty przed sesją, w środku semestru nie ma tak naprawdę prawie nic do roboty a większość prowadzących i tak ma gdzieś czy przychodzisz na zajęcia czy nie...
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
ooo rany, ja muszę jeszcze jechać na UŚ odebrać moje dokumenty , ha ha od stycznia tego nie zrobiłam xD ciekawe tylko kiedy znajdę na to czas
|
|
#346 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Tż dwa lata temu nie mógł się zdecydować: prawo/zarządzanie, złożył dokumenty na obu uczelniach. Na AE po prostu nie chodził ![]() Po dwóch latach chciał wziąć drugi kierunek, czyli FiR na AE. Przy składaniu dokumentów okazało się, że nie obchodzi ich, że jego świadectwo już jest na akademii, bo oni szukać tego nie będą, a odpisu notarialnego nie przyjmą, bo ich zdaniem to nie jest dokument. ![]() ![]() Myślałam, że padnę kiedy to słyszałam, dopiero kierownik spraw rekrutacyjnych podszedł do tego wyrozumiale (czyt. normalnie) ale na UE takich kwiatków jest sporo
|
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
no na UŚu dopiero miesiąc temu dostałam pismo, że zostałam skreślona z listy studentów ale przez pracę nie mam czasu kiedy tam jechać i je zabrać
|
|
#349 |
|
Przyczajenie
|
Moja kuzynka studiowała finanse i rachunkowość. Zrezygnowała już na 1 roku, gdyż nie poradziła sobie z matmy, ale była słaba z przedmiotów ścisłych więc się nie dziwię. Matmę trzeba znać bardzo dobrze.
|
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
mały OT do dziewczyn studiujących na UE w Katowicach:
Wiecie może czy możliwa jest zmiana wydziału w trakcie studiów? Spotkałyście się z takim przypadkiem? Znalazłam gdzieś na forum jedną wypowiedź, że w większości odrzucają takie prośby. Ale tak szczerze mówiąc inaczej zrezygnuję, nie otwarto "mojej" specjalizacji, a jeszcze więcej rachunkowości mnie dobije
|
|
|
|
|
#351 | |
|
|
Cytat:
Pytanie tylko czy Ci się to opłaca bo masz różnice programowe...A na jaką specjalność chciałaś?
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcę zmienić na ekonomię i praktycznie różnic nie mam, jeden przedmiot do zaliczenia z II semestru. ![]() Zobaczę, boję się tylko, że będę miała coś do poprawki na wrzesień (a będe miała ) i z tego powodu nie będę mogła zmienić wydziału.
|
|
|
|
|
|
#353 | |
|
|
Cytat:
W moim roczniku na 100% nie ma, nie pomyliło Ci się z przedmiotem
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem to jakiś czas temu ubezpieczenia były, właściwie to był cały osobny kierunek, jak teraz FiZOZ Znajomi to kończyli ![]() Trudno się dziwić, że mało kogo kręcą ubezpieczenia. Ale z drugiej strony ile osób może iść na rachunkowość...
|
|
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie kończę 3-letnie studia fin irach w Toruńskiej WSB :/ gdyby ktoś był zainteresowany..
|
|
#356 | |
|
|
Cytat:
Rachunkowość - wywoławczo otwarli 6 grup a w praktyce dużo osób ( w tym ja ) się ewakuuje z rachuny... Ale moim zdaniem ani jedna z tych specjalności jakoś wyjątkowo interesująca nie jest ![]() Co do ubezpieczeń jutro mam kolosa :/
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na jaką zmieniasz, jeśli mogę zapytać? |
|
|
|
|
|
#358 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#359 |
|
Przyczajenie
|
Hej, tegoroczne matury poszły mi fatalnie. Będę miał:
angol podstawa 62% matma podstawa 62% geografia rozszerzenie 60% Chcę studiować FiR, ale z takimi wynikami będzie trudno. Wiecie dziewczyny na jakie uczelniach mam szansę. Zamierzam złożyć dokumenty na kilka uczelni. Interesują mnie tylko studia dzienne. PILNE |
|
|
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja (jeśli tylko będe miała tę możliwość) zmienię na PR na ekonomii- a co, jak już się męczyć z drugim kierunkiem, to przynajmniej coś, co mnie interesuje ![]() Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

Poza tym, co Ty deklarujesz a na co Cię wrzucą to już loteria ale mało kto ma języki tak jak chciał więc deklarowanie angola B1 i niemieckiego A2 a lądowanie na angolu B2 i francuskim A1 to norma
Ja studiuje na tej samej uczelni co Ty, tylko jestem rok wyżej i mieliśmy 'normalny egzamin'. Z tego co pamiętam 10-12 zadań do rozwiązania i za wieloma ten egzamin wlókł się przez spory czas.