![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Dziewczyny, już wszystko jasne, na razie maleństwa nie będzie. Trochę nam smutno, ale widocznie tak miało być. Najpierw własne mieszkanko albo domek, tak jak to planowaliśmy, a potem Maksiu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Puma przykro mi ale może nastepnym razem Wam sie uda!!!
Trzyamamy kciuki!!
![]() |
#333 |
Przyczajenie
|
Witam Mamusie!
Dziś odebrałam kolejne badanie beta HCG i jesteśmy w ciąży. Ponieważ można powiedzieć, że radość miesza się ze strchem postanowiłam podzielić się z wami tą wiadomością Z doświadczenia wiem, że w grupie dużo fajniej przechodzi sięte 9 miesięcy niesamowitego oczekiwania na malenstwo ;-) Edytowane przez gosieg1 Czas edycji: 2009-08-06 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie! Faktycznie jestem pocieszona po wizycie u gina, rozwiał wiele moich wątpliwości. Wszystko jest w porządku a Malutek ma już 1 cm, widzieliśmy pikające serduszko, łzy mi same popłynęły z oczu.
Dostałam od gina czopki, które mają mi pomóc w pokonaniu mdłosci, zobaczymy... Któraś z Was pytała o nadżerkę, ja przechodziłam taki zabieg kilka lat temu i raczej nie miałam problemów z zajściem w ciążę. Biziaki dla Mamuś! |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
pisałyście wcześniej o zakupach... ja na razie staram sie jeszcze nic nie kupować... poczekam az minie 3 miesiąc... fakt faktem wózek, łózeczko.. to juz ewentualnie mam zaklepane ale kupowac bede dopiero później...
wy tu o pierogach a ja mam straszna ochotę na placki ziemniaczane z góra kwaśnej smietany ![]() ![]() ![]()
#336 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
forum czytam od kiedy wróciłam z wakacji, czyli tydzień. O ciązy dowiedziałam się własnie na wakacjach (22 lipca: dwie kreseczki, w tym jedna blada, w łazience w leśniczówce ![]() Wszystkim mamusiom marcowo-kwietniowym życzę aby maleństwa rosły zdrowo w Waszych brzuszkach! |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
O jacie!!! placki ziemniacane i kwasna Śmietana!!!
![]() gooffi witaj na naszym watku! Mam pytanie kiedy miałaś ostatnia @ bo termin masz jak ja ja ostatnia @ miałam 20 czerwca i dzis wychodzi 6 tydz. 5 dz.. chyba że miałaś okres nie w terminie?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. Mdłosci mi narazie przeszły i bardzooo sie z tego ciesze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
Moje drogie,
Długo zastanawiłam się czy coś nadmienc w tym temacie. Postanowiłam, że jednak coś wam powiem na temat wyjazdów zwłaszcza w góry. Nie wiem czy wiecie, że wyjazdy w góry, loty samolotem dla kobiet w ciąży są ryzykiem z uwagi na zmianę ciśnienia. Piszę o tym bo sama już to przechodziłam poprzednim razem. Myślę że każda z nas przed planowaną wyprawą, wyjazdem powinna zapytac swojego lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
gosieg kurka a my mamy wesele 5 wrzesnia w górach ... i zoistajemy tam tydzien potem do łodzi 19znowu na wesele!! ale spytam lekarza teraz w poniedziałek bo natepna wisyta bedzie brzed samym wyjazdem
![]()
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
Ja jak byłam w ciąży z moją córunią też miałam wesele w górach - konkretnie w Mszanie i mój lekarz mi nie pozwolił jechać a mieszkam w Krakowie więc nie tak daleko. Uznał że jednak taka zmiana ciśnień możebyć ryzykowna. I nie pojechałam bałam się zaryzykowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
A w którym tygodniu miałąs to wesele?? bo moze mnie pusci jak to pocztake
![]() |
#343 |
Rozeznanie
|
A jak tam Madziu Twoje samopoczucie? Mdłości już lżejsze? Pytam, bo tak porównując mój termin, to mi zaczną się za jakiś tydzień , dwa....
![]() A ja wyjeżdżam nad jezioro na tydzień i ciekawa jestem czy spędzę ten czas nad jeziorem, czy nad innym "zbiornikiem wodnym",tylko takim ceramicznym.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i oczywiście gratuluję! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
madziwnia - tak, termin mojej ostatniej @ to 20 czerwca. Od samego początku czytania forum Cię "wyłowiłam" z racji tego że masz termin na ten sam dzień (@ miałam regularne od kilku miesięcy jak w zegarku - zawsze 20) i idziemy łeb w łeb
![]() Co do wyjazdów w góry, to zapewne chodzi o wspinanie się na Rysy, Śnieżkę czy inne wieksze szczyty. Przypuszczam, że "wesele w górach" oznacza Zakopane, Karpacz czy inne miasto górskie i myślę, że nie powinno być z tym problemu (a jakie świeże górskie powietrze!) Ja np. gdy dowiedziałam się o ciąży, to byłam na wakacjach w górach stołowych. Najwyższy szczyt, to Szczeliniec (919 m n.p.m.) i czułam się tam lepiej niż teraz. Ale pewno dlatego, że to był sam początek.Oczywiście chodzenie po tamtych górach to praktycznie spacerki jak po deptaku. gosieg - dziwi mnie opinia Twojego lekarza z poprzedniej ciąży. Też jestem z Krakowa i dla mnie Mszana, to żadne góry ![]() Moja lekarka mówiła o nielataniu samolotem, o górach nie wspominała. |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
Byłam w 7 miesiącu ciąży podczas tego wesela w górach. Każda kobieta reaguje inaczej, ponieważ ja od początku miałam problemy - bardzo uważałam. Myślę że wszystko zalezy również od przyzwyczajenia organizmu. Żona mojego kuzyna (to było właśnie ich wesele) wychowana w górach w czasie ciązy zmieniała miejsce pobytu bez przerwy od gór w polsce po Norwegię i nic jej nie było. Moja koleżanka natomiast w 2 miesiącu ciąży pojechała do Zakopanego na weekend. Wyjechali w 3 -kę a wrócili we dwoje. To samo stało się z moja bratową
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- gooffi a do którj pani dr chodzisz??? Pytam bo sporo przeszłam w życiu jeśli chodzi sprawy ginekologiczo-położnicze i przez to poznałam naprawde wielu lekarzy. Odnośnie wcześniejszych zakupów to ja poprzednio ubranka zaczełam gromadzić pod koniec drugiego trymestru a inne większe zakupy wybierłam w internecie a z uwagi na to, że musiałam leżeć "plackem" na zakupy jeźdzł mój mężulek z moją mamą. Jeśli teraz też będzie dziewczynka to prawie wszystko już mam, jeśli chłopiec ubrania będę "musiła" kupić ![]() Co do zakupu wózka to był prawdziwy problem ale o tym skrobnę później bo teraz moje córenka wstała i idziemy jesc obiadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedzi o taxo
ale mi smaka na placki ziemniaczane narobilyscie ![]() jesli chodzi o gory to ja nie wiem ale tez o ciazy tej dowiedzialam sie bedac w zakopanym na wakacjach i chodzilam pogorach bylam nad morskim okiem miedzy innymi i narazie wszystko ok i oby tak dalej u mnie mdloscidalej tzn wzasadzie mdli mnie caly dzien a jak juz tak bardzo to znaczy ze trzeba cos zjesc i jak cos dziabne to przechodzi nachwile |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Chciałabym życzyć Wam wszystkim miłego weekend-u bez mdłości, wymiotów, plamień i innych dolegliwości. Uwielbiam o tej porze piątki i tą myśl że mam cały weekend dla siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy okazji: fajne kociaki na zdjęciu ![]() Cytat:
Na początku roku, gdy chciałam zrobić sobie badania przed planowaną ciążą trafiłam do dr Góreckiej na ul. Sebastiana, ma bardzo dobre opinie. Tam jednak za wszystkie badania (robiłam wtedy toxo, cytomegalię, usg piersi, listeria, HBs, wirus różyczki, herpesy, chlamydię, mycoplasmę i ureaplasmę) płaciłam i zostawiłam około 500 zł. Wizyta coś koło 150 zł (z usg). Dalej się martwię swoim ciałkiem żółtym, to znaczy martwię się maluszkiem bez ciałka żółtego. Teraz się martwię na dodatek tymi wyjazdami do Szczawnicy i delegacjami. Z jednej strony nie mogę się niegdzie nie ruszać z miasta a z II strony skąd mogę wiedzieć, że nic się nie stanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki !!
własnie wróciłam od lekarza ![]() moje maleństwo ma 22 milimetry ![]() ![]() widzialam bijace serduszko, teraz siedze, patrze na zdjecie i sie smieje sama do siebie... az plakac mi sie ze szczescia chce ![]() MADZIWNIA prosze o wpisanie na liste przewidywana data porodu to 8.03. ![]()
#351 |
Przyczajenie
|
gooffi głowa do góry poprostu do odwołania alarmu z maleństwem bardzo na siebie uważaj, odpoczywaj staraj się nie denerwować, tryb życia bardzo słabej emerytki
![]() Teraz łykam magne b6 i feminantal 800 i staram się na siebie bardzo uważać |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mmusie
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Asienka widze ze nasze ciąze zblizone sa do siebie u mnie dzisiaj mija 9t i 2d
![]() ![]() ![]()
#355 |
Raczkowanie
|
mrowak - jeśli chodzi o toxo, to wydaje mi sie, że trzeba przede wszystkim przestrzegać zasad higieny: myć ręcę po kontakcie z kotem (nie jeść z takich rąk nic), unikać czyszczenia kuwety i nie dać się zwariować. Słyszałam też że można kota przebadać czy on tą toxo może roznosić, ale nic bliżej nie wiem (z moim wychodzącym byłoby ciężko, bo dziś nie ma jutro łapie i co?, ale może z domowymi jest inaczej, nie wiem). Ja np. od kiedy się dowiedziałam o ciąży nie głaskam już obcych kotów spotkanych na ulicy (jedni stwierdzą, że wiadomo, inni że przesada, zależy od podejścia - jak moja koleżanka była w ciąży i mówiła, że by wtedy kota nie dotknęła obcego, to mówiłam, że przesada, teraz widzę to inaczej
![]() Idę spać, bo okrutnie zmęczona jestem: byliśmy z mężem na kolacji u brata - makaron z sosem warzywnym oraz PRAWDZIWE czekoladowe ciasto - pycha. Dobranoc przyszłe mamusie ![]() asienka - super że wszystko w porządku! karolcia - pamiętam Cię z wątku o planowaniu, podczytywałam kiedyś (jakoś w kwietniu czy maju) gosieg - dzięki za słowa otuchy! Mam nadzieję, że u Ciebie jednak się okarze, że wszystko dobrze. Edytowane przez gooffi Czas edycji: 2009-08-07 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Gooffi, kuwety unikam już od chyba pół roku, jak nie dłużej, o higienę po zabawie z kotem (wyłącznie swoim lub ewentualnie znajomymi kotami niewychodzącymi) oczywiście dbam, a owoce i warzywa myję jak potłuczona
![]() Moje chłopaczyska są niewychodzące i niewystawowe więc kontakty z innymi zwierzakami są ograniczone do minimum, a właściwie nie ma ich wcale. Gdzieś przeczytałam żeby unikać mięsa marynowanego i chyba nie kumam w czym rzecz. Surowego to rozumiem, wędzonego też, ale grillowanego, a tym bardziej marynowanego to nie rozumiem, przecież nikt nie je marynowanego mięsa na surowo ![]() ![]() Jeśli chodzi o ciążowe przyjemności to ja mam lekki ból piersi, rzadko nudności, zero wymiotów, za to permanentne zmęczenie. Szczególnie kiedy zabieram się do pracy- w tej chwili pracuję z domu i przy kompie i już na sam widok komputera słabo mi się robi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wy też jesteście takie zmęczone jak ja?? Po 8 godzinach w pracy ja poprostu padam nie mam juz siły na nic. Przychodze do domu jem obiad(jak tż zrobi) i sie od razu kłade do łóżka. Ja na dodatek pracuje też w sobote i własnie sie szykuje do pracy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Przyczajenie
|
magda3456 no pewnie, że jesteśmy zmęczone to podobno normalne, że w pierwszym trymestrze np bardzo chce się spać. U mnie w pierwszej ciąży zdazało mi się zasnąć nad papierami. Teraz mam konfort bo jestem na urlopie wychowawczym więc jak moja córunia śpi to ja też idę sobie pospać
![]() Edytowane przez gosieg1 Czas edycji: 2009-08-08 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
![]()
hej, no i wreszcie weekend
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
apropo uowy to musze sprawdzic swoja czy mam na czas nie okreslony bo nie pamietam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.