![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Codzienność kobiety cz. II
Witam.
Czytam regularnie ale nie chce mi się pisać. Spałabym ciągle a pogoda ku temu sprzyja. Kasiu miałam pisać wcześniej ale mi posta zjadło: zastawa taka elegancka,że nie pogadasz, współczuje grypy, moja córcia miała i 3 dni w szpitalu z nia przeleżałam. Asiu ta opiekunka to w ogóle jakaś niepoważna osoba. Znaleźliśmy mieszkanie ale jeszcze czekamy na sprawdzenie referencji.W między czasie okazało sie ze musimy sie wyprowadzic do poniedziałku i jutro maż idzie do tej agencji przyspieszyc sprawę.Czekamy też na jakąś odpowiedź od urzędu miasta ale wczoraj babka mi powiedziała,ze w poniedziałek jak komornik przyjdzie zmienić zamki to mamy zadzwonić.No ręce opadaja.Przecież nie bede czekała do ostatniej chwili z przeprowadzką. Samopoczucie kiepskie.Co bym nie zjadła to zaraz mi niedobrze.Jeszcze mam problemy z zebami.Jakieś dziury mi powychodziły i chodze co tydzień do dentysty i naprawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Cześć. Ja tak na chwilkę.
Kasiu spóźnione życzonka ale bardzo szczere ![]() Nie było mnie znów trochę, ale oczywiście miałam kolejną przygodę że się tak wyrażę. 10 listopada trafiłam do gina z bólem brzucha i okazało się że mam skurcz macicy, prawdopodobnie na tle nerwowym. dostałam leki na 3 dni a jakby nie pomogły to kroplówka, na szczęście pomogły, ale za to po odstawieniu znów zaczęło boleć. Na szczęście obyło sie bez szpitala, ale leżenie plackiem na nowo. Wczoraj byliśmy do kontroli no i na szczęście już jest ok skurcz ustąpił, maluszek ślicznie rośnie ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Madzia a jakie to rajsopki może bym sobie kupiłą ![]() Tak uwielbiam chodzić po sklepach w okresie przedświątecznym a tu trzeba będzie się obejść zakupami przez neta. No ale wiadomo maluszek najważniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to co zdradzisz nam juz plec? Ja nadal obstawiam chlopca ![]()
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Olivka ![]() Kochana ja zamówiłam pierwsza z allegro te rajty a za mna mamusie marcowo0kwietniowe i wszyscy sa zadowoleni.. ale odrazu mówie bierz te co maja DeN 80 wcale nie sa grube ci powiem... a jesli planujesz np.jakąs impreze chodź w twoim stanie NIE WOLNO!!! TO ZAMÓW SOBIE NP. DEN 40 sa cienkie... musze sobie domówic jeszcze jedne sa swietne a i dziewczyny dużo innych zakupów u tej laski zamawiały wręcz hutrowo bo sie iopłaca tak robic tylko raz za przesyłke.. wyprawki u niej kompletujemy... więc ci polecam: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=5927936 Majteczki z Canpola ciązowe tez super.. mam ![]() School kochana jutro mam wizyte i USG połówkowe takie dłuższe i jutro poznam płeć swojej pociechy... Tylko jedna koleżanka dzis powiedziała że ładnie wyglądam i że to na dziewczynkę.. bo bzdury ze dziewczynka zabiera urode.. hihi i tylko raz dzis tez sniła mi sie dziewczynka.. a do tej pory snili mi sie tylko chłopcy i WSZYSCY twierdza że chłopak.. zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Dziewczyny jeszcze pytanie jaka muzyke moge puscic maluszkowi do brzuszka bo ja znam duzo ale nie znam wykonawców.. cos a'la Enya.. piekne ma utwory chodzi i o takie włłasnie rodzaje spokojnej muzyki.
![]() |
![]() |
#335 |
BAN stały
|
hejka.
Jakos dzisaj nie jestemw sosie Mala chora wiec caly dzien sieszialam w domku nie mailam co do roboty...to oczywiscie myslalam i Woogle to sie przerazilam ta Grypa...ze ja dostane..ze juz jestem chora ze mam objawy...Ja to wlasnie taka jestem slabe nerwy...i wogole...ehehe ![]() ![]() No i dlatego nie ogladam wiadomosci zeby sie jeszcze bardziej nie stresowac...ale jakos tak dzis w TV natrafilam na nie i co mowili ze jakas Kobieta w ciazy zachorowala ze robili jej CC ze z dzieciem oki nie jest chore a ta kobeta walczy o zycie..;( ![]() ![]() i odrazu wspomienia o TOmku wracja..... ![]() ![]() ![]() Kto mnie przytuli??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ja radzę słuchać takiej muzyki jakiej słuchasz! bo co z tego, że będziesz słuchała muzykę której nigdy potem nie będziesz słuchać??? Ja puszczałam Kai w brzuszku całe dnie "karuzelę" i co? i ku-pa to dało! żadnej pozytywnej reakcji nie widziałam ani uspokajajacej ani usypiającej. Za to Kaja lubi Dżem ![]() ![]() ale z tego co słuchała w brzuszku to jakoś niewiele Oliwka no cóż, niech tam sobie domek zarasta! Odmólisz go jak .... dzidzia skończy pół roczku albo roczek ![]() ![]() ![]() I OBIE PANIE CIĘŻARÓWKI ![]() trzymam kciuki za dziewczynki ![]() Daria u Ciebie to się wyłamię (trzecia Pani ciężarówko) bo macie już córcię, więc jak chcecie chłopca to ....... hihihihihi niech będzie! buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Madzia Gabi ma calkowita racje ja przy Maxim sluchalam powaznej , medytacyjnej i patrz jakiego nerwola mam w domu hahaha i wcale go nie uspokajala ta muzyka
Przy Gabi sluchalam wszystkiego i......zadna muza jej nie uspokaja ![]() Anetka ![]() ![]() Motylicaja moja rada jesc duzo czosnku miodu i warzyw spacerowac , uprawiac sport , myc lapki i wypiac ![]() Ja czytam czytam i wyczytuje ze teraz coraz wiecej jest ofiar poszczepionkowych niz tych zarazanych i tago sie trzymam ![]() W zwiazku z tym ze wali mi na leb ![]() Duzo jak na jeden raz ale ja tak mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich.
Olivka to dobrze że wszystko z dzidzi ok, a domem i bałaganem się nie martw, Ty i maluszek jesteście teraz najważniejsi, a reszta zajmiesz się w odpowiednim czasie. Trzymam kciuki za dziewczynkę lub chłopca. Oby zdrowe! Ja jestem cały tydzień z najmłodszą córką sama bo opiekunka do dzisiaj nie dała znaku życia, to nie ma tego co by na dobre nie wyszło za dwa tyg. listopada nie mam jej zamiaru wogóle zapłacić. A od poniedziałku mała idzie do żłobka, wiecie co to naprawdę trzeba miec szczęście bo u nas i w przedszkolach i żlobkach nie ma miejsc ale gdzie zadzwonię to się okazuje że właśnie jedno miejsce się zwolniło i mogę dać dziecko, ależ się cieszę. A starsze wiecie jacy wracają zadowoleni z przedszkola naprawdę i są wręcz szczęsliwi jak rano wstaja i ja im potwierdzam że wiozę ich do przedszkola. A dzisiaj spałam tylko w sumie ze 2 godz. bo mała wczoraj dostała 3 dawkę szczepionki i miała w nocy gotączkę i ją zbijałam okładami. Ale paskudnie bo ona jak ją boli to nie płacze tylko krzyczy i podrażniła sobie gardlo tak że jak coś do buzi do jedzienia dzisiaj bierze to od razu wymiotuje, nawet kleik ryżowy nie pomógł. Na razie nie daję jej nic bo gorączka spadła i mam nadzieję że do południa jej przejdzie, ale nie jest już teraz źle bo bawi się uśmiecha i rozmawia. trzeba tylko trochę poczekać.
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
hej Madzia jutro wejdę na allegro i pokupuję co nieco
![]() W zasadzie mi z USG się termin na 30 kwietnia kroi więc się łapię na kwietniówki ![]() Kiedyś jak będę się lepiej czuć to wejdę i poczytam pewnie już jakieś zakupki robicie itp. na pewno mi się coś z waszych porad przyda ![]() Kasia no jasne że tak, warto choćbym miała do końca leżeć- w ogóle to i tak dobrze że w domu a nie w szpitalu jak na razie ![]() Gabi no nie jest tak tragicznie ale wiesz jak się leży to się wszystko widzi ![]() A płeć nie potwierdzona ani nie zaprzeczona bo dzidzia się tak wyodwracała że nic nie było widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba chłopak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aLE DZIECIE BYŁO TAK UPARTE ŻE OD POCZATKU A MAM 15 MINUT FILMU odwróciło sie pleckami do góry i pupą i nawet chwilę nie pokazał twarzyczki NIC! A taka smieszna pozycje obrał że tylko hcyba jajca były bo pisior nawet ukrył.. ale lekarz powiedział że jajka przecięcia nie mają.. wiec chyba nie cipuszka... ![]()
![]() |
![]() |
#342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bedziesz jeszcze miala okazje potwierdzic plec? Bo tu w USA ostatnie USG robia wlasnie w 20-21 tygodniu ciazy i jak nie ma komplikacji, to dzidzie sie widzi nastepny raz dopiero po narodzinach ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#343 | ||
BAN stały
|
Cytat:
to super jak miejsce w zlobku jest... ![]() Cytat:
BRAVO!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Wiec wczoraj milam taki dzien...Wiec Grypa jak grypa...a bedzie co bedzie... wrocilam do was.... ![]() ![]() ![]() Ja bylam w Klubie konnym w odwiedzimy bo dawno s sisorka nie bylysmy bo ona teraz gdzies indziej jezdzi...Fajnie bylo ![]() ![]() A bylam dzis u Piotrka i jestem z siebie dumna z asertywnosci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A pozatym to oki...dzis znacznie lepszy humrek MAM ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
MADZIA TO GRATULUJE
![]() ja na sekunde moj syn jest chory wlasnie zbieram sie do lekarza no k...wa nie wyleczyli mi dzieciaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Iza
![]() Kasia kurcze a ponoć zmieniłaś lekarza i to ten nowy tak sprawe zaniedbał!! Fuck!! Killim normalnie!!! brak słów ... Ucałuj mojego Maxia od cioci Madzi i życz mu zdrówka!!! ![]() Motylicaja.. ![]() ![]() ![]() Widac potrafisz .. tylko wiecej chęci.. bo pół swiatu tego kwiatu!!! School na szczęście ide za ok 2 tyg znowu na wizytę więc poprosze o USG żeby mi potwierdził.. aj aj aj ![]() Gabi ??? Jak sie Twoja księżniczka czuje??? Darianno a jak ty sie czujesz? Jakies wieksze dolegliwości!!
![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#349 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() [QUOTE=madziwnia;15390943]Motylicaja.. ![]() ![]() ![]() Widac potrafisz .. tylko wiecej chęci.. bo pół swiatu tego kwiatu!!! [QUOTE] A dziekuje dziewczyny.....No wlasnie tylko zeby sie tak jeszcze do facetow postawic i bedzie Git.... ![]() A ja witam po dlugim spaniu...hehe do 11.00 i zrobieniu zapiekanki z ziemniakow.... ALe u mnie dzis piekna pogoda....sloneczko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Halo
U mnie do d... Max ma wirusa przelewa sie przez rece , Gabi najhetniej tez na rekach bo jak brat to ona tez wiec mam niewesolo DZis mama przychodzi wiec odciazy troszke ale nie powiem jak sie czuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
OLIWKA
leżaj spokojnie, ja niby wielkich powodów nie miałam a wyleżałam to i Ty wyleżysz a szafki................... ....... cóż niech się proszą, może się doproszą ![]() ![]() Madzia a ja tam się na "wrózbach ciążowych" nie znam ale lubię dziewczynki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Będzie miała Kaja i Gabi kogo podrywać nad morzem ![]() Asia u nas w ciągu "roku szkolnego" żadnych szans nie ma na przyjęcie do żłobka czy przedszkola- nawet jak się milion miejsc zwolni. Biorą od września i koniec!!! Iza jak Twoje sprawy??? Coś do przodu? Kasia nie zazdroszcze. Dwoje dzieci naraz "niańczyć" to ciężko musi być jak diabli- ja jednej czasem nie daje rady ![]() School w PL jeśli wszystko ok to robią usg na początku ciąży potem 20 tydz i potem 35-36 i zaraz przed porodem. Ja miałam więcej bo ja chodziłam do mojego gina i ... do paru innych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- a ja zakończyłam właśnie maraton drugich zmian i mam nadzieje ze Kaja sie uspokoi bo A. twierdzi, ze bez mamy czytac beze mnie, wieczorami tragedia ![]() spadam bo sie moj wierciuch wierci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mnie cos dzis mdli..... ![]() ide zaraz do Cioci... milej soboty |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Witam
Otrzepałąm troszke kompa bo stwierdziłam że musze ponarzekać a wiadomo lepiej Wam niz np. męzowi hihihi Od godziny 2,35 nie śpie ok 5 włączyłam juz TV a T. spał dalej potem o 7.45 wstalismy juz z wyrka bo nie wiedziałam na która maja przyjechac z oknami i wstaje i patrze a oni juz podjerżdżaja ![]() o godz. 14 ona już wstawione tylko mój T z kolegą jeszcze do 16 podmurowywali małe tego zamurowujemy przejście z kuchni do pokoju w kórym bedzie teraz nasza sypialnia i pokój dzidzi. Ale okna teraz są ![]() ![]() jedyne co mnie wkurza to tona kurzu a to nie konoiec bo dalej robia te drzwi i jeszcze jedna sciane beda zdrapywać... a juz juz mam tak sucho w nosie że szok.. mam nadzieję że taki kurz nie zaszkodzi mi i Maleństwu ![]() dobra uciekam dalej bo ja przecież na bierzaco latam z odkurzaczem i ten pył odkurzam i z mopem... a udało mi sie przespac w dzien godzinke.. jestem nieprzytomna normalnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny.
Normalnie czuje się jakbym nie czuła.Co zjem zaraz mi niedobrze.Słodycze są ble.Nie żygam tylko mnie muli.Nie wiem co gorsze żyganie czy to mulenie. Mąż koło mnie skaka.Ja nic nie robię.No ale umyć sie muszę sama. Kasiu nie zazdroszczę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja znow sosbotni wieczor sama ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I oczywiście gratuluję chłopczyka ![]() Dziewczyny, nie jestem w stanie odnieść się do waszych postów, ale postaram się być już od teraz na bieżąco ![]() U mnie z ciążą wszystko git, czasami właściwie nie czuję, że w ogóle jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to tyle u mnie... no i postaram się wykazać większą aktywnością na wątku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
Moj synek poszedl do przedszkola , w prawdzie kaszle ale tylko czasem i pan doktor kazal tylko do kontroli za 3 dni przyjsc wiec mam nadzieje ze tym razem zaniedbania nie bedzie Ja ostatnio jak zombi chodze bo moja mala daje czadu zarowno w dzien jak i w nocy Z nowinek to moja cora "raczkuje" na dupie do przodu ![]() ![]() Buziaczki dla wszystkich zmykam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A propos chorujących dzieci, to moja chrześniaczka (2,5 roku) jest ciężko chora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ojj bedne dziecko....ciekawe co ot za lek jej tak zaszkodzil witajcie ![]() a u mnie siasiadka urodzila coreczke..w czwartek dzis przyjechal z nia do domku to jej 3 a wsumie 4 corka bo ta 4 umarla ![]() Dzis umie humor popsuty.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i orzy tej sytulacji Piotrus ucierpila bo troszke niemila bylam dla niego..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
i zaprowadź tu człowieku dziecko do lekarza!
moja kuzynke tak wyleczyli (rocznik 1981) że wylądowała w szkole specjalnej i do dziś nie bardzo sobie radzi z samodzielnym życiem a urodziła się zdrowa!!! takie jej leki dawali, że się okazało, ze to dawka za wielka nawet dla dorosłej kobiety a ona miała 6-7 lat!!! Kasia witaj w klubie. Jeszcze trochę a udusiam własne szczęście niedobre! Budzi się co 30 minut co godzinę i bez piersiaka zasnąć nie umie! nosz można paść na twarz a nad ranem to już mnie nerwy noszą nieziemskie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.