![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Małe testowanie naszych TŻ
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Tak na marginesie... coś nam ściemniasz tofaniutka, bo studiuje prawo... i poza anglistą to każdy z dr/prof itd jest absolwentem wydziału prawa. Nawet goście wykładający historię ustroju...
I nie ma tam takiego przedmiotu jaki mogłaby wykładać polonistka... No cóż. Kłamstwo ma krótkie nóżki, szczególnie jak wiedza w pewnych dziedzinach kuleje. P.s A to, że w liceach magistrzy, którzy mają przerost formy nad treścią każą sobie mówić per pan/pani profesor to inna inszość i z faktycznym tytułem nie ma nic wspólnego.
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2010-02-11 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
BAN stały
|
chyba jednak ta Twoja rodzina to jednak coś ceni to wyksztalcenie, skoro nie mozesz zostać przy swoim braku matury i musisz iść na studia (no przecieć Ty się już znakomicie realizujesz), by nie być, no własnie, ''gorszą'' od nich.
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Pytałam o specjalizację. No ale możesz nie wiedzieć. Ale może wiesz jaką książkę wydała, bo to już by było bliżej specjalizacji. Interesuję się z przyczyn czysto zawodowych - żeby nie było, że atak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie polonistka zalatuje taką ściemą, że aż cuchnie ![]()
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno jest pewne. Ja go nie pobiję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie znam jej zyciorysu,musiałabym zapytac jej a ja widze 2 razy w tyg i nie zawsze moge z nią rozmawiać... a co miała robić??? czekać aż jej się zwolni miejsce? u mamy pracuje już rok i żadnych problemów jak nie może przyjśc do pracy to nie przychodzi chociaż czasem nawet jak nie może to musi... ale dogadac sie da... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tobie cuchnie i twoja sprawa... Wiem tylko że jej córka ma raka i zazwyczaj jest w szpitalu a babka ma na głowie wnuka. W szkole uczy tylko 15 godzin w tyg. wiesz... czasem ludzie nie maja wyboru... miała wybrać pracę niz córkę? - nie wiem tego od niej bo babka o sobie dużo nie mówi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
BAN stały
|
ja też dziewczyny o ściemniania nie posądzam; zlewam tak ogólnie, kiedy ktoś tylko troluje, a kiedy pisze mniej czy bardziej wiarygodnie, ja się czepiam jedynie tego, że im bardziej koleżanka chce się wykazać swoją, hm, no, swoją dojrzałością czy coś, tym dziwniej mi się te jej posty troszku odbiera.
![]() pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nawet biorąc pod uwagę to, ze siostra nie jest profesorem... Cytat:
A ja tam posądzam ogólnie i w każdym temacie o takie ściemnianie, że wióry lecą. ![]()
![]() |
#344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sądząc po twoim nicku jesteś ode mnie starsza o rok więc możesz być na 2 roku albo nawet pierwszym. życzę abyś dotrwała mój brat rzucił prawo na 2 roku. . . ale twoje pojęcie na temat wykładowców jest błędne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli ktoś ma dobre wykształcenie (stopnie), pomysły badawcze, promotora, to nie ma problemu żeby do konkursu na asystenta stawał. O profesorze nie wspomnę, naprawdę, znam realia od podszewki. Jeśli ktoś zrobił habilkę to nie ma bata, żeby macierzysta uczelnia dała mu odejść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |||
Raczkowanie
|
tofaniutka ja nie wiem. czytam Twoje wypowiedzi... i wydaje mi się, że jesteś z innej bajki niż ja..
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Biorąc pod uwagę, że przeciętny przewód doktorski kosztuje macierzysty instytut 10 tysięcy zł to nie pytam ile kosztuje kolokwium habilitacyjne. U mnie był taki przypadek, że rada instytutu się oburzyła, że ktoś zrobił dr, a zaraz potem chciał odejść na inną uczelnię. Bo kasa wywalona w błoto.
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
ja już pisałam w kółko i to samo i nie będę wam nic udowadniac bo dla was wszytsko jest niemożliwe... Trudno nie zalezy mi aby was przekonać... na to wychodzi że wymyślam... heh no cóż... nie wiem po co miałabym to robić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba Cię rozczaruję ![]() A dla mnie najcięższy był 1 rok. Bo był ogromny przeskok między liceum a studiami. Teraz jest dużo lepiej ![]() A co do pojęcia na temat wykładowców NIE WIEM jak jest na innych wydziałach prawa. Wiem, że z tego co się orientuję wśród przedmiotów, które już miałam to wykładowcy z historii prawa, historii ustroju itd, byli absolwentami prawa właśnie i na tym wydziale robili doktorat i habilitację. Ewentualnie istnieje coś takiego jak przedmioty wykształcenia ogólnego. Filozofia socjologia itd. Tego nauczają specjaliści w swojej dziedzinie z prawem niezwiązani, ale oni wykładają tam tak jakby "dodatkowo", bo swoje katedry i główne pole działalności mają na odpowiednim wydziale.
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
Drogie trollątko,
Nie wiem jak to u Was jest z ta rodzinną tradycją posiadania wykształcenia wyższego, bo: 1) Ty generalnie nie widzisz sensu takowego a podchodzisz do tego bardziej ambicjonalnie niż zdroworozsądkowo bo "wszyscy w rodzinie mają, ale w sumie po co to, skoro mam już biznesik, choć żem bez matury..." 2) brat wymiękł na prawie na 2 roku (też chyba samozaparcia brakło, czyżby podzielał Twoja filozofię co do kształcenia?) 3) no, siostra, ok, ale w sumie to i jej było psu na budę, bo teraz nikt w promieniu 2 godz (w obie strony, o zgrozo!!!) nie chce jej pracy dać (swoja drogą, gdzie ona mieszka że tak daleko do jakiegokolwiek ośrodka studenckiego?). Zamotałaś się, zwyobrażałaś (albo raczej: próbowałaś zwyobrażać) ludzi wykształconych (ehhh, zawiść), a teraz wydaje ci się, że cały wizaż to małoobrotne hieny żerujące na ambitnej 19-latce. Nie, dzieciątko, to po prostu zabawne jak rozpieszczona, niesamodzielna niedoszła fryzjerka próbuje udowadniać swą wyższość nad resztą świata. Świata Wizażu przynajmniej;-)
Zważmy zysk i stratę, zakładając, że Bóg jest - jeśli wygrasz, zyskujesz wszystko; jeśli przegrasz, nie tracisz nic. Edytowane przez kinghah Czas edycji: 2010-02-11 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nigdy tego nie napisałam, wręcz przeciwnie... będę się uczyć ale ja nie zmaierzam siąść na laurach jak moja siostra. Salon już mam ale mogę mieć więcej...chcę i osiągne to... jestem bardziej samodzielna niż myślisz <rodzice Tylko dali fundusze> a teraz ja już potrafię się utrzymać. i po maturze zamierzam wyprowadzić się od rodziców czyli juz niedługo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Gdyby nie te "tylko" fundusze rodziców to nie miałabyś żadnego biznesiku...
Jak rodzice chcą pomagać, mają możliwość itd. super sprawa. Naprawdę. Tyle, że warto byłoby to docenić. Fakt, że się ma dzięki nim łatwiej w życiu, mniej zmartwień i brak kredytu na kilkadziesiąt lat. A Ty lekceważąco mówisz, że to "tylko kaska na rozruch", jakby to było takie nic...
#360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.