![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Aniesia, mamy ten sam termin
![]() U mnie bez zmian, czyli mdłości, senność i osłabienie. A od piątku jestem przeziębiona i czuję się fatalnie, leje się z nosa, bolą mięśnie. Boję się, żeby to fasolce nie zaszkodziło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moglabym tak naprawde nic nie jesc do 15 , a pozniej troche przechodza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Witajcie! szukam wątku na wizażu mamusiek listopadowo grudniowych i nie spodziewalam się, że już tak liczny wątek będzie, hi hi. Ja zrobiłam teścik 7 marca i wyszedł jak w pysk strzelił dwie piękne kreski
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#334 |
Raczkowanie
|
Dobry Wieczór
cały dzień poza domem i teraz miło się w końcu położyć się z komputerem ![]() Śnieg sypie za oknem jak oszalały, a ja myślałam, że to już wiosna... ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- I serdecznie witam u Nas nowe MAMUSIE! |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Witajcie, ja też cały dzień poza domkiem. U nas piękna wiosena niedziela była... Padam życzę spokojnej nocki.
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie zima i masa sniegu! zbieram sie na jazdy wlasnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ano ![]() ![]() Cytat:
![]() heh kochane u mnie ani widu ani słychu wiosny... Jestem u rodziców w Wałbrzychu i prócz zasp to nic nie widać ![]() Powiem Wam ze jestem jakoś dziwnie spokojna odnośnie mojej ciąży.. Nie mam pojęcia dlaczego... ale obym się nie myliła... Myślę że limit niefartów został wyczerpany.... OBY!!! Obecnie (teoretycznie) jestem na urlopie wychowawczym. Chciałam go przerwać i wrócić do pracy na początku marca... wiadomo kaska potrzebna... Niestety pismo wróciło do mnie - powód: adresat wyprowadził się!!! ![]() Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, szok i złość po kilku telefonach... Firmy nie ma - sprzedała wszystko ( za wyjątkiem pracowników). Została zamknięta w zeszłym roku - ze mną na wychowawczym zresztą... Nie mam wypowiedzenia, nie mam świadectwa pracy i o zgrozo WYCHOWAWCZEGO... ![]() Po urlopie macierzyńskim pracodawca był zobowiązany do składania do ZUSu co miesięcznych raportów odnośnie mojej osoby... nie złożył ani jednego... moja historia w ZUSie kończy się z chwilą ukończenia macierzyńskiego... Nie mam pracy, nie mam wychowawczego, nie mam wypowiedzenia, nie mam świadectwa pracy i nie mogę się zarejestrować w UP jako bezrobotna... i oczywiście niewiele z tym mogę zrobić... Cud miód malina... kocham nasz kraj.... ![]() ![]() A jak by tego było mało to mój mąż ma jechać na misję... We wrześniu! ![]() ![]() ![]() No coments... tylko wyć... ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy Wy też macie kłopoty ze snem w nocy?! Ja mogłabym nie spać całą noc, a potem w dzień skutecznie to odsypiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juszencja, mam problemy z zasnieciem, wczesniej (tydzien -dwa temu) nie moglam prawie cala noc spac , a jesli udalo mi sie zasnac to co chwile sie budzilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba pójdę zaraz na jakiś spacer bo powoli wariuje w mieszkaniu. Tak jakoś ładnie za oknem z tym śniegiem i słońcem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
przesyłam fluidki wiosenne bo u nas pięknie to wiosna jest szybciej ![]() ![]() ![]()
#343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Poza tym od dwóch dni apetytu nie mam wcale i raczej jem na siłe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Witam ciążówki ja mam termin porodu na 30 września (12 tc), mam już widoczny brzuchol a moja przyszła mleczarnia powiększyła się znacznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w 12 tc już widać brzuch?! Jejku, jaka ja jestem zielona w kwestii bycia w ciązy. Czytam niezliczone ilości artykułów, ale ciągle coś mnie zaskakuje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Juszencja z brzuchami jest różnie. W pierwszej ciąży brzuch wychodzi dość późno, bo mięśnie są dość dobrze napięte i jędrne ciało
![]() Ja w pierwszej ciąży wypychałam brzuch na siłę ![]() A w drugiej ciąży brzuch się pojawił ok. 18 tygodnia, więc nieco szybciej. Zobaczymy jak będzie teraz. Na razie jestem płaska jak deska i spodnie spadają mi z tyłka. Ważę się codziennie i nic na razie nie przytyłam. Mam okropne mdłości i brak apetytu na cokolwiek, więc się zmuszam. A co do spania. To ja śpię świetnie, jak zabita. Jednak co noc muszę wstawać na siusiu pomiędzy 3 a 5 w nocy ![]() Odrzuciło mnie całkowicie od słodkiego ![]() Poza tym strasznie mi duszno i ciągle wietrzę mieszkanie. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-03-15 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Moja mama i babcia miały bardzo małe brzuchy i bardzo późno było widać, iż są w ciąży. Stąd moje zaskoczenie, bo 12 tc to już lada moment przecież.
Mnie dziś zupełnie odrzuca od jedzenia. Nie jest mi niedobrze, ale jak pomyśle o jakimkolwiek jedzeniu to od razu mnie muli. Weronisia, jak przeziębienie? Już lepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie. Czuję się kiepsko. Jestem tak słaba, że nie umiem ustać kilku minut. Nos dalej zapchany. Cieszę się, że nie mam gorączki, bo bym chyba sfiksowała ze strachu o fasolkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Z przeziębieniem tak już jest, że trzeba je przeczekać. Zwłaszcza teraz, kiedy leki raczej nam szkodzą. Zdrowia życzę !
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz zobaczymy ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() |
#351 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak to będzie z naszymi brzuchami ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/2nn33e3ksyt7x3nm.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070825290413.png wiolkaslonko@gmail.com aniołek 28.06.2009[*] Edytowane przez wiolkaslonko Czas edycji: 2010-03-15 o 17:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam ochoty jesc i sie zmuszam, nie mam ochoty nawet na rzeczy , ktore uwielbialam.
![]() Ja juz zaczelam 7 tydzien - a za tydzien lekarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Ja 6 tydzień i drugi dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Co do brzuszka, to nie jest on jakiś duży poprostu jest już lekko widoczny, ale to ponoć zależy od kobiety, jedne szybciej wywala inne później
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Może się spotkamy na jakiejś warszawskiej porodówce, hi hi
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Ja przybrałam trochę na wadze przed zajściem w ciąże, dlatego teraz staram się naprawdę racjonalnie jeść, bez obżarstwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Biorę też duphaston i z tego co mi gino powiedział to można trochę od tego puchnąć, ale co się nie robi dla maluszka, który żyje w nas
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Ja krwawień nie miałam, tylko 2 ciąże wcześniejsze poroniłam, fakt,że było to bardzo dawno temu, ale lekarz powiedział,że nic się nie stanie jak pobiorę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe kiedy zacznie u mnie widac brzuch, niech jeszcze sie wstrzyma troche i poczeka na TZ- musimy w koncu poinformowac moich rodzicow. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.