|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)
Leonka ona tę jedną lalkę na każdy spacer ciągnie
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Falskiego kupiłam mamie rok temu na imieniny - z tego się uczyła
z tego co wiem mój 40letni brat już z niego (falskiego) nie korzystał |
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojecia o Falskim ale elementarz jest u nas od paru mies. i literrki dzielnie cwiczymy
bardzo fajny i pomocny, mlody go uwielbia |
|
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
jowisz chcialabym zeby chociaz po czesci lila tak sie interesowala zabawkami...wszystkie mam w wiszacym koszy a on buszuje przy szufladzie ze sztućcami ze teraz ich nawet nie wsadzam takl jak maja byc tylko wrzucam byle jak
I dlatego jej nie kupuje zabawek...wszystkie jakie ma to podostawala Ja mialam elementarz falskiego "ala ma kota" czy jakos tak ![]() a tak wracajac do staroci popatrzcie http://www.skyscrapercity.com/showth...800434&page=27 Edytowane przez LeoNa86 Czas edycji: 2010-03-05 o 15:05 |
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
o ja pamiętam tę dziewczynkę z opaską na głowie
ale tekst z ulami tez , ale okładki wcześniejszych przedszkolnych książek to nie kojarzę ![]() ja jak dotąd to aukcji nie obrabiałam nie chciało mi sie z tym babrać a czy efekt sprzedaży przez to lepszy to nie mam pojęcia
|
|
|
|
#336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogarnelam kuchnie, ale na reszte juz nie mam sily, ide sie polozyc. ![]() Kocham ten elementarz ! |
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie do mamusiek bobasów dwujęzycznych, czy Wasi tż nie oponują że babas ma mętlik w głowie na dwa języki ? wiadomo ze dziecko łatwo chłonie, ale dla przykładu siostrzenica mojego małża, rozmawiała od maleńkości wiecej po polsku ,to potem miała problemy w szkole z angielskim, wiec musieli wzmocnić tę stonę
jak to u Was będzie przebiegać? poł na pół? mama po polsku tato po obcemu, bo jeszcze kwestia porozumienia się np. z dziadkami w Polsce, tudzież w innym obcym kraju
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
cześć babeczki
![]() widzę że mnie pożałowałyście ![]() Tymek ma kalosze, chwalę sobie po każdym spacerze pod kran i spokój co prawda wróciła zima więc kalosze pójdą w kąt.Pozatym moje drogie, kupiłam młodemu w smyku sandałki na lato PRZECENIONE Z 100 ZŁ NA 40 ZŁ!!!! Jest w ogóle dużo wiosennych butów z zeszłej kolekcji na przecenie i w większości nie więcej niż 49 zł kosztowały. Były wyższe takie do kostki (żałuje że kupiłam w ccc bo one są niskie), ale były też niskie takie zwykłe wiosenne
|
|
|
|
#339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aniu, codziennie pracuje z dziecmy dwu, trzy a nawet czterojezycznymi i wierz mi : to jest mozliwe ! Ja zakladam, ze moje dziecko bedzie trzyjezyczne. Ja do niego mowie po polsku, Tz po francusku, a za rok pojdzie do angielskojezycznego przedszkola. I nie widze w tym problemu, wrecz przeciwnie. Moj Tz tez nie. Gino teraz zaczal sporo mowic i jak wam pisalam ostatnio, mowi w wiekszosci po francusku, oprocz kilku slow po polsku. Wiadomo, ze jego pierwszym jezykiem bedzie francuski, no bo mieszkamy we Francji i wszyscy i wszystko dookola niego mowi do niego po francusku. Ale bedzie mowil tez plynnie po polsku, bo ja caly czas do niego po pol, dziadkowie tez no i jak jedziemy do Polski no to wiadomo. No a angielski przyjdzie wraz z pojsciem do przedszkola. Zawsze jest taki moment u dzieci wielojezycznych, ze im sie jezyki mieszja. To jest naturalny etap, ale tylko "etap" tzn. ze to mija. Jak widze czterolatki, ktore plynnie mowia w trzech jezykach, to az mi sie geba cieszy. Ania, nie martw sie, bedzie dobrze i wytlumacz to Tz, niech nie zrzedzi ! ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Dziecko mi sie obudzilo po 2 godzinach spania. Skandal.
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
a tak pozatym to już dawno miałam napisać ale wciąż zapominałam
![]() Mała ja mam siwe włosy ![]() i to tak od 17 roku życia. u nas to genetyczne. Moja mama też miała tak wcześnie. Także ja niestety raz w miesiącu muszę farbować, bo widać pojedyncze siwe odrosty SIARA na maksa heeh
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edik rozumie wszystko w obu jezykach, a jak bedzie z mowieniem to sama jestem ciekawa Aktualnie mowi po kilka slow z kazdego jezyka, a reszta to jego Ediko-mowa
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam pierwsze siwe kłaczki coś ok. 17-18 lat a moja mama już w wieku 16
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Baby jestem w szoku z tymi siwulcami, ja mam 27 lat i póki co nie zauwazylam siwulcow,ale kto tam wie
![]() Moja córcia ma kolejne nowe slowko a raczej mini slowko i teraz jak sie pytam Oli a kto robi hal hal to Ola mówi "pi"
|
#344 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mysle, ze zwykle wypadanie wlosow jest oznaka jakiegos innego problemu wiec nie ma co wydawac kilkaset zlotych jak lepiej poszukac przyczyne... Cytat:
znajomych mamy prawie wszystkich Polakow wiec na pewno polski nie zostanie wyparty po tym jak pojdzie do szkoly..... (zreszta pojdzie tez do polskiej szkoly w soboty) ... Jesli chodzi o mowienie to w sumie teraz troche miesza ale jednak wiekszosc jest po polsku..... poza tym w przyszlym tygodniu bede rozmawiac z jakas terapeutka czy nie potrzebuje jej pomocy ... tzn pediatra (ta przewrazliwiona) stwierdzila, ze dziecko w wieku 18 miesiecy powinno mowic 50 slow, a jak nie mowi to moze miec jakies problemy rozwojowe lub inne blokady i czasem trzeba mu pomoc...... Terapia jest za darmo i odbywa sie w domu wiec w sumie ok.... bede miala troche wiecej czasu dla siebie a maly sie przy okazji czegos nauczy i bedzie mial rozrywke no i zaznaczam, ze nie panikuje, ze z moim dzieckiem jest cos nie tak.... wiadomo, ze kazde dziecko sie rozwija w soim tempie ale skoro ktos mu moze pomoc to czemu nie tym bardziej, ze coraz czesciej sie denerwuje bo chce cos powiedziec a akurat tego slowa nie zna....
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Maluśna rozumiem Cię w 100 %
Baby ale jestem wściekła. Ząb nadal na swoim miejscu, bo nie mieli druków l4, będą mieli za tydzień dwa.... A wiedzieli dokładnie że ja potrzebuję l4 od dzisiaj... Pytali czy nie mogę wziąć urlopu jeden dzień ale ja im mówię że to nie jest kwestia jednego dnia, że ostatnio dochodziłam do siebie tydzień,a na tydzień urlopu nie wezmę. WKurzyłam się nieziemsko, bo w pracy wiedzieli że od dzisiaj mam l4, musiałam dzwonić, na szybko załatwiać urlop na dziś. Porażka. Przepraszał mnie gość, szef tego gabinetu ale co mi z jego przeprosin. W poniedziałek będę musiałą tłumaczyć kierownikowi co się stało ![]() Pomijam stresowanie się cały tydzień Podejście numer dwa początkiem kwietnia.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspólczuje Judi, ja jak ostatnio bylam u lekarki nie miala recept i wyszlam bez niczego
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Judi w PL zeby chorowac musisz byc zdrowsza niz normalny zdrowy... mama miala koszmarna historie ze sluzba zrowia i pracodawca, miala operacje kolana i po operacji musiala latac do rpacodawcy po ksiazeczke ubezp., ktora nie chcial jej podstemplowac, od pracodawcy do rodzinnego, ktorej nigdy nei bylo, od rodzinnego do innego miasta na komisje...
Moj wyjec dzis spi od godz. 21!!! po raz pierwszy .. tak wczesnie![]() Anka u nas podobnie jak u Miji, ja w swoim tz w swoim jezyku, a mlody ma swoj wiec sie jakos rozumeimy . Smiac mi sie tylko chce kiedy mlody cos mowi to tesciowej a ona mnie sie pyta co to znaczy.. a ja neistety jezyka mlodego jescze sie nie nauczylam |
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi był dziś kurier ?
![]() Marti twoje dziecię takie żywotne ? o której wstaje rano i jak długo śpi po południu ?
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-03-05 o 21:32 |
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Marti słów brak....
![]() Ale wiecie zesłabili mnie że nic nie zrobią bo nie ma druczków l4 ![]() To do Kristi jeszcze nie doleciał ekspres?? COś się kurier obija |
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Babka wczoraj jej wysłała ekspres więc na mój gust kurier dziś powinien być.
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi ma już ekspres. kawa przetestowana ale coś tam jest ułamane
ma dzwonić do babki i zapytać czy tak było.Ania jak twoje ziarenka ? my z małżem jutro otwieramy nową kawę, to już postanowione, nie wytrzymaliśmy |
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Judi, Marti - normalnie słów brak na takie akcje w naszej służbie zdrowia
dla mnie już sama jej nazwa jest paradoksem ![]() nie śmiejcie się, ale oglądamy z tz king konga
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
No mamie to juz sie odechcialo wszelkich operacji
Jowisz moje dziecie juz nie spi w dzien. Jakies 12 h przebawi sie i przebryka
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszowa
przetestowałam taką http://www.allegro.pl/item931064676_...z_niemiec.html nie mogłam wytrzymać i nabyłam szybko w osiedlowym markecie przemieliłam, ale spodziewałam sie mocnego aromatu mielonego ziarna, tak to pamiętałam z dzieciństwa, kawa delikatna , super w smaku jak na takie szybkie zakupy, resztę zapakowałam szczelnie, i do lodówki muszę wypić mielonkę najpierw ![]() ![]() ![]() u to Kristi się zapłacze tam nad tym ekspresem
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
hm
moj ekspres był tak zapakowany, że nic nie miało prawa sie urwać, byłam pod wrażeniem nie sądzę że ekspres Kristi był owinięty tylko strechem chociaż, skoro kółka od niektórych wózków odpadają to może sie wszystko zdarzyć ![]() ![]()
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
zagadałam Kristi na gg i babka twierdzi,że takiego nie wysyłała. Kristi zdjęcia wysyła...
ułamana jest pokrywa na zbiornik wody. obejrzałam bzdurny film na tvp1, a teraz przełączyłam się na "apartament" na tvp2
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
O 8.30
ale kladzie sie zwykle o 21 i usypianie trwa jakas godzinke
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

z tego co wiem mój 40letni brat już z niego (falskiego) nie korzystał
bardzo fajny i pomocny, mlody go uwielbia

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i to tak od 17 roku życia.

dla mnie już sama jej nazwa jest paradoksem