Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość... część II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 13:31   #331
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość... część II

Monia... ale laska z Ciebie Ślicznie wyglądasz

HelloWpadłam na chwile sie przywitac i powiedziec ze troche lepiej sie czuje okres mi juz minal wiec zly nastroj tez... a pomyslec ze za 2 tygodnie wszystko od nowa Dziś postaram sie jesc dietetycznie i szybko zrzucic te nadprogramowe kg
Na weekendzie bylismy u rodziny TŻta Cudnie bylo ale sie skonczylo Powiem Wam ze moja tesciowa to spoko babka Rozkazała TŻtowi zeby mi nie pozwalal pic kawy jak nie chce mnie stracic bo mi serducho dlugo nie pociagnie
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 13:47   #332
Veracity
Przyczajenie

Dobra teściowa to prawdziwy skarb. Ja co prawda nie mam żadnej ale wiem co przechodzi ze swoją moja przyjaciółka. Nic tylko się załamać. A co do sędziwego wieku to też się nie zgadzam bo czuje się bardzo młoda :P
Veracity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 14:13   #333
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniaVW Pokaż wiadomość
No widzisz Veracity tak to jest z dzieciaczkami, pojawią się i tyle radości dają. Ale zbieg okoliczności rzeczywiście fajny

Misia widzisz teraz cała rodzina się cieszyć będzie... i kłopoty z mama masz zażegnane )

a ja zrobiłam sobie foto i się pochwale a co ! tak na poprawe humoru w dniu dzisiejszym...
hejjj!! cuuudnie ladniutka figurka walsnie masz foto przed?
Cytat:
Napisane przez Veracity Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny z rana . Jakoś tak ostatnio wszędzie jak nie brzuszki to już dzieciaczki na świecie . Muszę się pochwalić bo ciesze się jak głupia chociaż nie moje . Wczoraj i przedwczoraj mój brat cioteczny i moja siostra cioteczna (rodzeństwo) ale bardzo mi bliscy zostali rodzicami :). Oczywiście dwojga różnych dzieci . Na świecie pojawiła się Oliwka i Krystianek . I podoba mi się ten zbieg okoliczności ze rodzeństwo i mają dzieci jedno po drugim. Tym bardziej ze cora brata jest wcześniakiem. Miała się pojawić dopiero pod sam koniec czerwca.
Pozdrawiam i życzę Wam bardzo miłego i udanego dnia
to fajniee mnie etz cieszy jak inni sa w ciazy lub sie urodzi zwlaszcza jak to bliskie osoby u mnie tez baby boom. znajomi w ciazy i to nie jedna para tacy blizsi wspolni to sa w 5mc czyli prawie rowno z ta znajoma przechodze ciaze, spotykamy sie itd a dzis sie dowiedzialam ze znajoma z roku tez w ciazy i takie to wszystko radnosne moze tak sie ciesze i mi sie udziela bo sama jestem w ciazy
Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
Monia świetnie wyglądasz, a masz porównanie z przed i po??

A mnie brzuchol boli bo dostałam @ i mam chcicę na słodycze wrrr ;/ jeszcze dziś wizytę mam u gina ale pewnie mnie nie zbada bo mam okres ale muszę iść bo tabletki mi się skończyły!

Ja wczoraj cały dzień w mieście spędziłam, zawsze mnie dołuje to jak tam idę, żeby coś na siebie kupic! Mierzyłam śliczne w H&M sukieneczki (czarną i limonkową) ale w biuście się rozchodziły, albo w brzuchi opinały i wyglądałam przez to jak kobieta w zaawansowanej ciąży Nienawidzę swojego brzucha

Miłego dnia
Kasia to moze nie idz po tabletki bedzie ejscze jedna dzidzia a tak serio to sie nie przejmuj niczym!!! to okres
Cytat:
Napisane przez pluszowa misia Pokaż wiadomość
a ja jutro ide na pierwsza wizyte baaardzo sie boje mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok bo mam leki straszne.a wiecie co moj maz to sie ucieszyl najbardziej bo dostal taki perzent na urodziny heheh ale sie trafilo.kurde tak boje sie zeby nie przytyc w ciazy tych ponad norme kg bede sie starac moze po ciazy pojdzie mi jeszcze lepiej :P
tak jak mowi samira84 przy pierwszej ciazy tak jest, tzn ja tak mam ze o wszysko ciagle sie boje ale ograniczam stresy jak moge i kazda kobieta z ktora rozmawiam co w ciazy byla juz conajmniej raz potwierdza ze przy pierwszej ciazy te leki to norma ale wszystko bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Veracity Pokaż wiadomość
Dobra teściowa to prawdziwy skarb. Ja co prawda nie mam żadnej ale wiem co przechodzi ze swoją moja przyjaciółka. Nic tylko się załamać. A co do sędziwego wieku to też się nie zgadzam bo czuje się bardzo młoda :P
he no dobbra tesciowa to skarb.. ja muze stwierdzic ze skarbu nie bede miec w sensie przyszla tesciowa nie jest skarbem
btw postanowislismy ze napewno chcemy slub 5go marca koscielny odrazu przyjecie i chrzciny rozmawialam z tata wstepnie, to zadowolony dzis jwedziemy do niego sobie porozmawiac a swoja droga sluby beda dwa.... w pazdzierniku tata bierze slub..
na dniach idziemy rezerowowac date

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 14:21   #334
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość

Kasia to moze nie idz po tabletki bedzie ejscze jedna dzidzia a tak serio to sie nie przejmuj niczym!!! to okres
No niestety narazie nie możemy sobie na dzidzie pozwolic z róznych powodów.. jednym jest to ze musze uczyć się jezyka bo nie dogadałabym się w szpitalu itp.. jakbym zaszła w ciąże
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 14:22   #335
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety narazie nie możemy sobie na dzidzie pozwolic z róznych powodów.. jednym jest to ze musze uczyć się jezyka bo nie dogadałabym się w szpitalu itp.. jakbym zaszła w ciąże
a nie ma to jakis sposobow? nie znam sie wiec mowie z ze moge powiedziec glpoty ale rodza Polki za granicą i czy wszystkie jędzyk znają? ale nie wiem jak to jest rozwiazne bo moze glpoty mowie ale lepiej znac jezyk

Stary 2010-05-04, 14:28   #336
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
a nie ma to jakis sposobow? nie znam sie wiec mowie z ze moge powiedziec glpoty ale rodza Polki za granicą i czy wszystkie jędzyk znają? ale nie wiem jak to jest rozwiazne bo moze glpoty mowie ale lepiej znac jezyk
No napewno takie są.. ale ktoś pewnie musi im tłumaczyć itp. no ale do 30 to napewno chce je mieć więc już niedużo czasu mi zostało hehe
Stary 2010-05-04, 14:29   #337
moniaVW
Raczkowanie

Hmm mam cos takiego, dla porównania... Ale genrealnie zmiana jest spora bo mi dużo osób mówi, że fajnie wygladam no i sama się sobie podobam mimo, paru rzeczy co nie lubie ale jest OK...

moje szczęście...w nieszczęściu...
moniaVW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 14:39   #338
anaka82
Raczkowanie

Oj kobietki kochane ja z tym sedziwym wiekiem to tylko żartowalam. A tak na marginesie to będziemy dla tych maluszków, które są już w drodze "internetowymi ciotkami". Dobra spadam do pracy, bo wypadałoby troche jeszcze dzis popracować Buźka

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez moniaVW Pokaż wiadomość
Hmm mam cos takiego, dla porównania... Ale genrealnie zmiana jest spora bo mi dużo osób mówi, że fajnie wygladam no i sama się sobie podobam mimo, paru rzeczy co nie lubie ale jest OK...
MoniaVW jestem pod wrażeniem. Pieknie sie zmieniłaś moje gratulacje. Mam nadzieje, ze ja też któregoś pięknego dnia sie pochwale tylko kiedy to bedzie................... ....ehhhhhhh. A i jescze jedno jak długo sie już odchudzasz?? Sorki, ze jestem tak wścibska, no ale cóż taka jest natura człowieka
anaka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 15:40   #339
moniaVW
Raczkowanie

anka82 oj z ponad rok, ale ja wiesz małymi kroczkami. No i były wzloty i upadki nei powiem ale no wyniki mnie ciesza hihi

Stary 2010-05-04, 20:03   #340
kasiamniam
Wtajemniczenie

Wróciłam od gina, tak jak mówiłam nie zbadał mnie bo mam @ ale tabletki przypisał ale zapytal się mnie: "a Pani kiedy zamierza zajsc w ciaze?" haha ja mowie ze chcialabym do 30 ale jak bedzie to czas pokaze a on na to:" no czym wczesniej tym lepiej" Kurde wiecie dał mi do myślenia jak cholera jeszcze naogladalam sie naokolo tam babek z brzuchami to juz wogole hmm... chyba instykt mi sie odezwał
Stary 2010-05-04, 21:17   #341
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam od gina, tak jak mówiłam nie zbadał mnie bo mam @ ale tabletki przypisał ale zapytal się mnie: "a Pani kiedy zamierza zajsc w ciaze?" haha ja mowie ze chcialabym do 30 ale jak bedzie to czas pokaze a on na to:" no czym wczesniej tym lepiej" Kurde wiecie dał mi do myślenia jak cholera jeszcze naogladalam sie naokolo tam babek z brzuchami to juz wogole hmm... chyba instykt mi sie odezwał
ja Kasia nie pamietam ile masz lat ale bez przesady nie jestes stara i nie ucieknie Ci ciaza sami zdecydujecie kiedy chcecie miec dziecko odnosnilam wrazenie ze ten lekarz mowil jakbys miala 40 na karku

a ja przezylam chwile grozy na izbie przyjec bylam ginekologiczno polozniczej bo lekarz moj mnie nastraszyl ze przedwczesny porod mi sie zaczyna i tam wyslal. zeby sie nie powtarzac, opis tego zdarzenia https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2455 bo nie ebde dwa razy pisac zeby forum nie zasmiecac. ja zwariuje w tej ciazy zwalau mozna dostac ze strachu czasem

edit. monia piekna zmiana

Stary 2010-05-04, 21:23   #342
kasiamniam
Wtajemniczenie

Madzia 27 mi stuknie w tym roku no ale z jednej strony bym chciala a z drugiej wszystko mnie przeraża itp.. no ale do 30 chciałabym mieć
To dobrze ze wszystko oki i ze to fałszywy alarm, pewnie strachu sie biedna najadłaś

Edytowane przez kasiamniam
Czas edycji: 2010-05-04 o 21:26
Stary 2010-05-04, 22:16   #343
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia 27 mi stuknie w tym roku no ale z jednej strony bym chciala a z drugiej wszystko mnie przeraża itp.. no ale do 30 chciałabym mieć
To dobrze ze wszystko oki i ze to fałszywy alarm, pewnie strachu sie biedna najadłaś
hehe ale jeszcze nie stuklo a w ogole msuze powiedziec ze wygladasz mlodziutko tzn 27 i tak nie duzo ale wygladasz tak na 22 lub 23 no wiem jak to jest.. ale tu nie ma sie czego bac conajwyzej za duzo sie panikuje za nas los sam podjal decyzje i sie ciesze tak bysmy odkladali decyzje o ziecku nie wiem do kiedy

no barrrdzo sie ciesze ze wszystko OK ale straaach byl straszny lekarz ogolnie moj zachowal sie nieladnie przez telefon i jeszcze sie czepial ze wczesniej powinam sie przestraszyc(bo to od kilkui dni te bole) i wystraszyl jak nie wiem i byl nieuprzejmy, chyba mu przeszkodzilam bo slyszlalam jakas babke w sluchawce i sluszalam ze jak ze mna rozmawial ona do niego " XXX uspokoj sie" tzn w kontekscie to wyglaalo tak jakby mu zwracala uwage na to ze jest niegrzeczny. a tam znowuz mi powiedzieli ze niepotrzebnie spanikowalam i wyszlam na panikare. kazdy lekarz co innego i jak tu nie zwariowac? no w kazdym razie stresy za mna i wiem ze z dzidzia wszystko w porzadku, slyszlam bicie serduszka i szyjke macicy mam "jak stad do szczecina" a moj lekarz mi podpadl, zreszta ja go nie lubilam od poczatku ale mimo swojego nieprzyjemnego charakteru jest dobry. ale uwazam ze lekarz powinien byc dbrym specjalista i byc tez osoba przy ktorej czuje sie komfortowo, a moja ciaze prowadzi buc i jeszcze kase bierze ladna

Edytowane przez madzia_g
Czas edycji: 2010-05-04 o 22:19
Stary 2010-05-04, 23:16   #344
samira84
Raczkowanie

Madzia gina zawsze mozna zmienic a nawet trzeba jesli czujesz ze jest nie w porzadku.podejscie jest bardzo wazne...
ja cala ciaze chodzilam do lekarza ktory byl gburowaty, nie mily dla mnie. wiesz jak to jest, mialam mnostwo obaw lekow a on mnie wysmiewal i zbywal nie mial czasu odpowiadac i wogole czulam ze zle mnie prowadzi.ale chodzilam do niego bo to naprawde jeden z najlepszych specjalistow na Śląsku i kasy niezle stracilam. nawet rodzic poszlam do jego szpitala,3 miasta dalej od mojego ,z jego skierowaniem ,a on mnie olal! nie byl przy porodzie! i tylko raz ze mna slowo zamienil choc lezalam tam miesiac...do dzis mam duze problemy ale to juz inna dluga i smutna historia... I co... dalej do niego chodze(pomimo ze czuje sie przy nim jak idiotka bo mnie tak traktuje) bo zna moj przypadek i innych sie wstydze...
Madziu nie popelnij mojego bledu i znajdz sobie dobrego lekarza dzieki ktoremu ciaze bedziesz dobrze wspominac...
samira84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 23:41   #345
moniaVW
Raczkowanie

samira84 a Ty ze śląska ?

Stary 2010-05-05, 07:09   #346
fiolusiek
Zakorzenienie

kasia wiesz nie obraz sie ale... wydaje mi sie ze czekanie do 30 z dzieckiem to za dlugo bo to najwiekszy blad jaki moze popelnic kobieta wtedy mamy juz obnizona plodnosc i trudniej zajsc w ciaze a co bedzie jak sie nie uda nie zycze tego nikomu ale... kazda kobieta mysli ze to jej nie dotyczy a potem trzeba chodzic po ginach i placic po 30 wcale nie bedzie ci latwiej a moze i nawet trudniej moja mama jak rodzila najmlodszego brata to miala 31 lat i mowila ze na porodowce byla najstarsza ja bym chciala dzidziusia tak za 3-4 lata
tez sie boje czy wszystko bedzie ok, ale tak kazda z nas ma
wiec wiesz jeszcze z roczek na anty i trzeba powoli odstawiac i czekac na cud az dzidzius sie pocznie
Stary 2010-05-05, 07:31   #347
pysiamn
Zakorzenienie

hey lachony...

Widzę że są sukcesy więc duże dla Was i za piękne przemiany

Ostatio u mnie wiele się dzieje i mam mało czasu na wizaż...za kilka miesięcy czeka nas przeprowadzka ...cieszę się i jestem przerazona z 2 dzieciaków to ciezko zorganizować ...ale musimy dać radę

Co do dietki to postanowiła bardziej się pilnować ...wyeliminowałam słodycze ...chociaż czasem mnie korciiiiiiii

Kasiu podzielam zdanie dziewczyn że po 30 troszkę ciężej zajść w ciąże...ciąża jest podwyzszonego ryzyka...no ale rozumiem twoje racje...
Ja bym nie czekałaaaaaaaa....moja kolezanka z pracy już 4 lata się stara o dziecko...zaczeła w wieku 33lat....naszczęsie z sukcesem bo dziś jest w 25 tyg ciąży...ale dmucha na siebie bo straciła już 3 maluszków...to nie norma...ale jednak...

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 07:35   #348
fiolusiek
Zakorzenienie

pysia

ja wole zaczekac z dzieckiem przynajmniej jeszcze z 3 lata az skoncze 25 by potem niczego nie zalowac
Stary 2010-05-05, 08:19   #349
kasiamniam
Wtajemniczenie

Dziewczyny ale ja napisałam ze do 30 chce zajsc w ciaze a nawet juz miec dziecko jesli sie uda oczywiscie bo roznie moze byc tylko ze w obecnej chwili nie mozemy sobie na nie pozwolic
Stary 2010-05-05, 11:31   #350
Tereskaa
Zakorzenienie

Cześć kobietki Ale się rozpisałyście o tych dzieciaczkach i mi apetytu na takiego maluszka narobiłyście

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 11:34   #351
cAnalia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Cześć kobietki Ale się rozpisałyście o tych dzieciaczkach i mi apetytu na takiego maluszka narobiłyście
no to do dzieła ;-))

cAnalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 11:58   #352
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cAnalia Pokaż wiadomość
no to do dzieła ;-))
Dzieło to jest i to regularnie :P Tylko ta mała blokada w postaci małych niebieskich pigułek Ale jeszcze trochę, najpierw kilka oficjalnych etapów przede mną i przed TŻ-tem

Stary 2010-05-05, 12:01   #353
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieło to jest i to regularnie :P Tylko ta mała blokada w postaci małych niebieskich pigułek Ale jeszcze trochę, najpierw kilka oficjalnych etapów przede mną i przed TŻ-tem
Tereskoo mam pytanie Nie boisz sie ze tabletki kiedys moga Ci utrudnic staranie sie o dziecko
Stary 2010-05-05, 13:06   #354
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
no to do dzieła ;-))
hihi widać że apetyty się zaostrzają ale na dzidziusia

Super za wszystkie przyszłe mamuśki będę mocno trzymała kciuki...

I skoro w temacie to ja wstawię nieco słodyczy ale bez kalorycznej moje małe i duże ciacho ...

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-05-05 o 13:07
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 14:21   #355
Tereskaa
Zakorzenienie

Pysiu booooooskie te Twoje słodkości

Stary 2010-05-05, 14:43   #356
samira84
Raczkowanie

super dzieciaczki
tak Monia ze Śląska jestem teraz z Mysłowic dokladnie. a kiedys z pustyni Chyba juz pisalysmy kiedys
Teresko doszedł ci mail ode mnie?
Stary 2010-05-05, 14:48   #357
Tereskaa
Zakorzenienie

Tak, tak Samirko, przepraszam, zapomniałam napisać Ale historia rzeczywiście szokująca i niesamowite osiągnięcie Kiedy my tak damy radę

Stary 2010-05-05, 14:49   #358
moniaVW
Raczkowanie

hmm no może... jakos nie pamietam heheh

pysiam śliczne dzieciaczki pozazdrościć no i niech rosną zdrowo hihihi

Stary 2010-05-05, 15:03   #359
samira84
Raczkowanie

Monia chyba pisalas ze z Będzina jestes jak dobrze pamietam
Teresko, ta kobieta jest dla mnie cudotwórczynia znalazlam ja na naszej klasie,chyba do niej napisze a dalo by sie jakos wstawic tu ten artykuł? sa tu tez dziewczyny z Lublina. gdybym ja tam mieszkala juz bym pedzila do tego trenera ktory jej pomógł szkoda ze tak daleko
Stary 2010-05-05, 15:25   #360
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ale ja napisałam ze do 30 chce zajsc w ciaze a nawet juz miec dziecko jesli sie uda oczywiscie bo roznie moze byc tylko ze w obecnej chwili nie mozemy sobie na nie pozwolic
no wlasnie dziewczyny maja racje ale TY nie masz jeszcze 30 a jak chcesz miec do 30 to masz jeszcze ciut czasu zanim zaczniesz sie starac
Cytat:
Cytat:
no to do dzieła ;-))
no wlasnie
Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
hihi widać że apetyty się zaostrzają ale na dzidziusia

Super za wszystkie przyszłe mamuśki będę mocno trzymała kciuki...

I skoro w temacie to ja wstawię nieco słodyczy ale bez kalorycznej moje małe i duże ciacho ...
śliczne te Twoje ciacha

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości