..::Dieta Plaż Południowych - część X ::.. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-03, 15:38   #331
zaga25
Raczkowanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
komu chrom pomaga to pomaga mi nic nie mogło pomóc odzwyczaić się od zjadania np całej tabliczki czekolady jak I faza SB tylko to mi pomogło
Bardzo możliwe, mnie też zmotywowała dieta. Ale wmówiłam sobie, że chrom wspomaga i niech tak zostanie.

Cytat:
Napisane przez squalo Pokaż wiadomość
Witam!
Do zrzucenia mam około 6kg (mniej więcej, bo zważę się jutro rano). Można się dołączyć do plażowania od jutra?
A dlaczego nie od dzisiaj?
zaga25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 16:05   #332
pscolaa
Rozeznanie

feline to mialaś stylistke do bani, skoro odpryskiwal... U mnie dopiero po tygodniu czy półtora widać ślady, że coś tam lekko odprysnie, paznokieć się z boku odklei itp.

squalo zapraszamy

Oj mi to chrom nie pomoże, tylko czysta abstynencja redukuje uzaleznienie od czekolady i czerwonego winka

Właśnie wciagnęłam rozgniecionego banana ze startym jablkiem (dwie porcje owocow) i dopcham się kubkiem ptasiego mleczka sb
pscolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 16:25   #333
Dominika___
Raczkowanie

Witam Was wszystkie/ich.
Zastanawiam się nad przejściem na SB. Od ponad dwóch miesięcy (od 1. marca) jestem na diecie Dukana. Pomimo tego, że stosuję się ściśle do zasad diety, ani razu nie zjadłam niczego zabronionego, szchudłam tylko 2 kg!!! I to na samym początku. Od ponad miesiąca waga nie ruszyła w dół! nie mam pojęcia co jest tego przyczyną? Mam barrrdzo kiepską przemianę materii, a duża ilość białka jeszcze ją spowalnia.
No i tak się zastanawiam co zrobić, żeby w końcu schudnąć...
SB wałaściwie jest dość podobna do dukana (tak mi się wydaje) tyle, że tu codziannie mamy warzywa. Poza tym jest mniej restrykcyjna i nie wiem czy zadziała na mnie, skoro Dukan nie pomógł.
Zapomniałam dodać mam na imię Dominika, 22 lata, 163 cm wzrostu, ważę 54 kg. Chcę schudnąć przynajmniej te 4.
Co o tym myślicie???
Dominika___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 16:39   #334
squalo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaga25 Pokaż wiadomość
A dlaczego nie od dzisiaj?
A dlatego, że dziś skoncentrowałam się na ułożeniu jadłospisu i psychicznym przygotowaniu się do diety Żeby nie było już od jutra żadnych wymówek! Teraz jestem gotowa do działania!

Dominika, to Twojej wadze, to ja nawet nie marzę! Ale jako ekspert to niestety nie mogę się wypowiedzieć - brak doświadczenia.

Edytowane przez squalo
Czas edycji: 2010-05-03 o 16:40
squalo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 17:21   #335
Kama17261
Raczkowanie

Unhappy Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..

ZGRZESZYŁAM 13dzien i nie mogła sie powstrzymac spróbowałam kawałek drożdżowego i sernika co teraz??? czy mocne postanowienie poprawy czy jeden dzień dłużej na 1fazie czy moze od początku 9co mysle ze nie jest dobrym pomysłem0...
jak myślicie???
Kama17261 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 17:30   #336
pscolaa
Rozeznanie

dominika ja się nie dziwię, ze na dukanie nie schudlas, bo ty po prostu nie masz z czego

kama normalnie kontynuuj dietę, nie przedluzaj I... Od kawalka sernika nie utyjesz 3kg... Tylko dalej staraj się przestrzegać diety
Stary 2010-05-03, 17:36   #337
Kama17261
Raczkowanie

po zjedzeniu zjadłam troszki warzywek zeby dać organizmowi czegos pozywnego wiec mam nadzieje ze nic sie wielkiego nie stało. zmykam niedługo na spacerek to spale zjedzone niedobre jedzonko
Kama17261 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 17:39   #338
Dominika___
Raczkowanie

[QUOTE=pscolaa;18990161]dominika ja się nie dziwię, ze na dukanie nie schudlas, bo ty po prostu nie masz z czego

No właśnie pomimo prawdłowej wagi mam trochę za dużo tłuszczyku, źle się czuję i muszę trochę schudnąć
Czytam o SB i czytam, i już się pogubiłam bo wszędzie piszą co innego. Mam parę pytań:
1. Czy na I fazie można pić kawę z mlekiem 0,5% i cole zero?
2. Czy można jeść otręby owsiane? O tym nic nie znalazłam.
3. I czy można się dołączyć do Was?
Stary 2010-05-03, 17:40   #339
dygotka8
Zakorzenienie

dominika-a cóż tu się dziwić-wagę masz prawidłową i na pewno chudzitka jesteś więc nie masz z czego chudnąć!!
ja mam 165cm i ważę 57,5 do Twojej wagi mam 3,5 kg i już mi ciężko zgubić chociażby z pół kg

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 17:54   #340
Dominika___
Raczkowanie

dominika-a cóż tu się dziwić-wagę masz prawidłową i na pewno chudzitka jesteś więc nie masz z czego chudnąć!!
ja mam 165cm i ważę 57,5 do Twojej wagi mam 3,5 kg i już mi ciężko zgubić chociażby z pół kg[/QUOTE]
Waga nie zawsze odzwierciedla wygląd. BMI nie jest najwłaściwszym wyznacznikiem, w wielu przypadkach mimo poprawnego wskaźnika sadełka jest za dużo (sporo mięśni,"lekkie kości", itp.).
A ja nie wyobrażam sobie wyjścia w kostiumie kąpielowym bo tłuszczyku na prawdę mam sporo, pomimo braku nadwagi.
A ciężko mi schudnąć bo od dawna zdrowo się odżywiam, może tylko jadłam za dużo zdrowych rzeczy.
Dlatego zastanawiam się czy SB zadziała
Stary 2010-05-03, 18:05   #341
pscolaa
Rozeznanie

dominika kawę można chyba 1-2 dziennie (ja pilam z mlekiem 2% bo mi inne nie wchodzi), otreby dopiero na II, i pewnie że możesz dołączyć
Stary 2010-05-03, 18:08   #342
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
pani ćma tak kochana staje sie po woli juz krolowa grzechu
i caly czas wlacze o to by zaczac ta cholerna I faze...
nie wolno! trzeba zaczac wreszcie

powiem Ci (i innym) ze ja po tych 2 tygodniach to czuje sie, jakby to bylo dla mnie normalne jedzenie, nie zadna dieta nie czuje sie jak na diecie i to jest najlepsze
dzis ide do knajpy ze znajomymi. Zeby % nie kusily, robie za kierowce

Cytat:
Napisane przez mossqa Pokaż wiadomość
w zasadzie to normalne, że na początku przybędzie jakieś pół kilo, ale potem i tak wam spadnie
mam taka nadzieje i mocne postanowienie poprawy - wchodze na wage najwczesniej w piatek

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Piecze mi się też chleb. Nie chce mi się samej mieszać, więc kupuję gotową mieszankę pełnoziarnistą z lidla (w składzie tylko mąki pełnoziarniste nie ma dodatku zwykłej) i smakuje mi on bardzo. Czasem dodaję ziarenka jakieś.
ooo, dzieki za cynk lidla mam rzut beretem, a nie mam czasu sie babrac w mąkach itp. zeby piec bułki lub chleb, kupie ta mieszanke na pewno, dzieki

Cytat:
Napisane przez zaga25 Pokaż wiadomość
Odkąd jestem na diecie poprawiła mi się cera, włosy, paznokcie.
mnie tez poprawila sie cera i tez jakos mam wiecej energii, ale to moze wina wiosny

Cytat:
Napisane przez feline2 Pokaż wiadomość
Dzięki Mam nadzieję, że tym razem poskutkuje na dłużej...
ja tez bo nie chce wychodzic tu na kata

Cytat:
Napisane przez pscolaa Pokaż wiadomość
pani ćma a nie mowiłam
A z tym balastem to chyba trochę potrwa W sumie jakbym chudla 1-2kg miesięcznie to będę zadowolona - powoli, bez stresu i efektu jojo Ciekawe kiedy pierwszy raz tak naprawdę zgrzeszę czymś kompletnie niedozwolonym
Za mna tez chodzą parówki...
nie kupuj parówek, nie popelniaj tego bledu co ja wcale nie smakuja, bleee.
Ja chcialabym do wakacji dojsc chociaz do 55kg.
i tez sie zastanawiam, kiedy czyms zgrzesze

Cytat:
Napisane przez squalo Pokaż wiadomość
Witam!
Można się dołączyć do plażowania od jutra?
witamy

Cytat:
Napisane przez Dominika___ Pokaż wiadomość
Od ponad dwóch miesięcy (od 1. marca) jestem na diecie Dukana. Pomimo tego, że stosuję się ściśle do zasad diety, ani razu nie zjadłam niczego zabronionego, szchudłam tylko 2 kg!!!
Zapomniałam dodać mam na imię Dominika, 22 lata, 163 cm wzrostu, ważę 54 kg. Chcę schudnąć przynajmniej te 4.
Co o tym myślicie???
SB nie pomoze, skoro Dukan nie pomaga, bo po prostu masz dobra wage! jesli nie wygladasz tak jakbys chciala, mozesz przejsc na SB, bo to po prostu zdrowe jedzenie, duzo warzyw itd., ale SKUP sie na CWICZENIACH, zeby poprawic swoj wyglad, nie na diecie.

Cytat:
Napisane przez Kama17261 Pokaż wiadomość
ZGRZESZYŁAM co teraz???
jak myślicie???
ja bym jechała dalej wg planu, nie przedluzajac I ani nic.

Cytat:
Mam parę pytań:
1. Czy na I fazie można pić kawę z mlekiem 0,5% i cole zero?
2. Czy można jeść otręby owsiane? O tym nic nie znalazłam.
3. I czy można się dołączyć do Was?
1. kawe mozna, ale nie w duzych ilosciach. Coli nie wolno.
2. otrebow w I fazie nie wolno, w II tak.
3. jasne

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 18:23   #343
zdzislawa
Raczkowanie

Dominika zgodzę się z dziewczynami, że nie masz z czego schudnąć. Na Twoim miejscu, żeby pozbyć się tłuszczyku skupiłabym się na ćwiczeniach, skoro wagę masz dobrą. I nie zaczynałabym plażowania od I fazy, skoro i tak przez 2 miesiące byłaś na Dukanie, tylko przeszła od razu do II fazy.
zdzislawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 18:37   #344
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
A co ma w składzie? Jakie mąki? I ile kosztuje? Nigdy nie widziałam w Lidlu...
Skład:
mąka pszenna z pełnego ziarna (68%)
mąka żytnia z pełnego ziarna (24%)
suszony zaczyn żytni, sól jodowana, słód jęczmienny, drożdże w proszku, substancja spulchniająca (glukono-delta-lakton, dwuwęglan sodu), polepszacz mąki: kwas askorbinowy (wit. C)

Kosztuje coś około, 4 czy 5 złotych za kilogram, z tego robi się 2 bochenki. Nie mam zdjęcia i nie mogę znaleźć, ale wygląda coś jak to opakowanie tylko bordowe. Nazywa się chleb rustykalny pełnoziarnisty:
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 18:51   #345
squalo
Raczkowanie

Jak dobrze wiedzieć, że takie cudeńka są tak blisko Przyda się na 2 fazę, jak nic. Tylko jeszcze muszę pokombinować w czym to upiec!
Stary 2010-05-03, 19:07   #346
dygotka8
Zakorzenienie

Dominiko-tak jakdziewczyny pisały-zacznij się ruszać,ćwicz-to na pewno pomoże
a może Ty po prostu jesteś zakompleksiona i widzisz siebie zupełnie inaczej niż inni??Bo z tego co podałaś to wage masz ok i jesteś szczupła-a może wrzuciłabyś jakieś zdj swoje(bez twarzy tylko figurę) albo byś mi wysłał na maila??

Stary 2010-05-03, 19:21   #347
Dominika___
Raczkowanie

Dziewczynki kochane nie jestem zakompleksiona i jak jużpisałam wcześniej, pomimo prawidłowej wagi muszę schudnąć parę kg, tak dla samej siebie, żebym się dobrze czuła bo przez zimę troszkę się tego nazbierało.
Wiem, że myślicie sobie, że sama się nakręcam, że wmawiam sobie, itd., ale jak już pisałam waga nie zawsze odzwierciedla rzeczywisty wygląd.
Chcę troche zrzucić zeby dobrze wyglądać latem i czuć sie ok.
Właśnie się zastanawiam nad SB i nad fazami... Bo po stosowaniu Dukana powinnam codziennie jesc otreby, a tu w I fazie nie mozna.
Poza tym dieta jest super, samo zdrowe, smaczne jedzonko. Odzywiam sie w ten sposob od dawna (poza grzeszkami: alkohol, słodycze od czasu do czasu, ale tu nawet winko mozna, wiec rewelacja) i rzeczywiscie jesli Dukan nie pomaga boje sie, że to tez nic mi nie da... Mysle, ze u mnie moze byc problem z iloscia jedzenia.
I prosze nie odbierajcie mnie jako "zdesperowaną chudzinę" wmawiającą sobie, że jest gruba bo tak nie jest Poza tym znam ten ból, kiedy waga jest znacznie wyższa, kilka lat temu ważyłam 64 kg (w okresie dojrzewania)!
Stary 2010-05-03, 19:39   #348
antunka
Zakorzenienie

Ooo tak ta mieszanka chlebowa z lidla jest pyszna Od miesiąca mamuśka sama piecze chleb. A że ma czas i chęci więc wymyśla na zakwasach, zaczynach, maślankach itp. Co chleb to inny

Squalo wyrób ciasto, uformuj kulę i upiecz w piekarniku bez foremki. Albo włóż do zwykłej keksówki.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Dominika zmodyfikuj trochę I fazę. Przyzwyczaj organizm do codziennej porcji warzyw, jedz otręby a dopiero po tygodniu lub dwóch wprowadzaj stopniowo owoce i węglowodany. I ćwicz to szybciej pozbędziesz się tłuszczyku i wymodelujesz sylwetkę.
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 19:49   #349
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki kochane nie jestem zakompleksiona i jak jużpisałam wcześniej, pomimo prawidłowej wagi muszę schudnąć parę kg, tak dla samej siebie, żebym się dobrze czuła bo przez zimę troszkę się tego nazbierało.
Wiem, że myślicie sobie, że sama się nakręcam, że wmawiam sobie, itd., ale jak już pisałam waga nie zawsze odzwierciedla rzeczywisty wygląd.
Chcę troche zrzucić zeby dobrze wyglądać latem i czuć sie ok.
Właśnie się zastanawiam nad SB i nad fazami... Bo po stosowaniu Dukana powinnam codziennie jesc otreby, a tu w I fazie nie mozna.
Poza tym dieta jest super, samo zdrowe, smaczne jedzonko. Odzywiam sie w ten sposob od dawna (poza grzeszkami: alkohol, słodycze od czasu do czasu, ale tu nawet winko mozna, wiec rewelacja) i rzeczywiscie jesli Dukan nie pomaga boje sie, że to tez nic mi nie da... Mysle, ze u mnie moze byc problem z iloscia jedzenia.
I prosze nie odbierajcie mnie jako "zdesperowaną chudzinę" wmawiającą sobie, że jest gruba bo tak nie jest Poza tym znam ten ból, kiedy waga jest znacznie wyższa, kilka lat temu ważyłam 64 kg (w okresie dojrzewania)!
swoje zdanie wyraziłam-ale może wrzucisz zdj to razem z dziewczynami ocenimy-co Ty na to??
od siebie dodam tylko byś może zaczęła od II fazy bo to jest faza na której wagę się tez traci.Poza tym jak sama wspomniałaś Dukan jest bardziej restrykcyjny więc może lepiej nie katować organizmu koljną dietą i I fazą SB??
wybór nalezy do Ciebie i zrobisz jka uważasz.Więcej już nic nie powiem
powodzenia

Stary 2010-05-03, 21:33   #350
squalo
Raczkowanie

Antunka dziękuję za pomoc
Stary 2010-05-03, 21:34   #351
pscolaa
Rozeznanie

Skusiłabym się na tą mieszankę Lidlowska, ale jak sama zmieszam zakupione maki, to nie bedzie tam dodanych innych chemicznych rzeczy - z tych co tam wypisalas w skladzie...

Ja chlebek piekę w piatek, bo na sobotę zaplanowalam sobie tosty z serkiem i wędlinką na kolację A tak to rozmrażam tylko bułeczki codziennie

Jakaś dzisiaj jestem nienażarta - chrupię orzeszki

Pytanie do doświadczonych plazowiczek - jakie masla i margaryny mozna uzywac do pieczenia?? Wiem, że Benecol - tylko jest cholernie drogi, no i to margaryna, nie kazde cisato wyjdzie z margaryną A planuję jutro upiec synkowi szarlotkę na kruchym cieście i pomyślalam, że zrobię z pełnoziarnistej maki, więc i ja zjem kawalek nie grzeszcąc, ale nie wiem co z tym maslem
Stary 2010-05-03, 21:42   #352
karton
Zakorzenienie

Hej po-weekendowe!

Dziewczyny, mogę mieć do Was nieco off-top'owe pytanie?
Sprawa tyczy się koncertu, może któraś z Was była w Sali Kongresowej w Warszawie?

Nie znam się na kupowaniu biletów na koncerty w takich salach, bywałam już ale odbywały się np w "arenach" (Kolonia, Niemcy) czyli czymś na kształt stadionu...

Chcę kupić bilet blisko sceny. Zawsze lepiej wybierać miejsca jak najbardziej na środku, prawda?
I czy np lepiej wybrać miejsce bliżej środka ale powiedzmy w 5 rzędzie niż miejsce w 1 rzędzie zupełnie z brzegu?
Stary 2010-05-03, 22:30   #353
dzonksik
Raczkowanie

Witam po weekendzie.
Udało sie nie zgrzeszyc az tak bardzo, oczywiscie alkohol byl niestety jedynym z grzechów z ktorych powinnam sie wyspowiadac, ale mimo iż postanawiam poprawę to za grzechy nie żałuję !
Jutro kolejny , mam nadzieję , SB-dzień.
3 kg już za mną więc postanowiłam nagrodzić się zakupami ciuszkowymi . Ehh miło jest w takich okolicznościach udać się na zakupy. Te ubyte 3 kg ledwo co widac a właściwie to tylko czuć po gaciach za przeproszeniem, ale to tak strasznie motywuje, ze az sie chce wiecej i weicej i wpada sie w ten trans i stan ktory uwielbiam - zdobywanie coraz to wiekszych osiagnieć Widze ze wam tez minał weekend dobrze, mam nadzieje ze wszystkie wypoczeły.
Do jutra!

Cytat:
a przy jakim wzroście? Ja też widziałam Twoje zdjęcie przed i po diecie-> MAGICZNA PRZEMIANA...
A ja nie widziałam Telikowego zdjecia przed i po ...
BTW Teliku - zaprosiłam Cie do kontaktów na Facebooku , i co... czemu nie przyjęłas ?

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 22:48   #354
Dominika___
Raczkowanie

Przemyślałam sobie wszystko i postanowiłam od jutra przejść na plażę ;-)
Zacznę od I fazy + 3 łyżki otrębów, do których jestem zobligowana.
Postaram się też codziennie ćwiczyć, a zamiast kawy pić zieloną herbatę.
Jeśli to do końca tygodnia nie przyniesie rezultatów idę do dietetyka.
Mam nadzieję, że mnie wesprzecie?
Stary 2010-05-03, 22:51   #355
amadii
Przyczajenie

Witam, mam kilka dot. tej diety:
Czy można pominąć etap I i II, jeżeli nie chcę schudnąć?
Jestem bardzo szczupłą osobą i mam nawet trochę za mały wskaźnik BMI, więc nie chodzi mi o efekt schudnięcia Już od dłuższego czasu odżywiam się w podobny sposób /owoce, warzywa, rybki, drób, owoce morza itd./, tylko uwielbiam kawę i czekoladę, no i czasami kuchnię włoską, a więc makarony i w związku z tym pytanie nr 2:
czy od razu przestawiając się na tą dietę muszę z tego rezygnować czy wystarczą jakieś małe czasowe bądź ilościowe ograniczenia? I pyt. nr 3: czy konieczna jest całkowita rezygnacja z jakiś produktów na dłuższą metę, np. ziemniaków (pierogi mamy) czy ciast domowej roboty (mąka) bo lubię od czasu do czasu upichcić i troszkę zgrzeszyć...
A, i jeszcze jedno: jak z jedzeniem outside, czyli w restauracjach?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedzi!

Edytowane przez amadii
Czas edycji: 2010-05-03 o 22:53
amadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 22:54   #356
Dominika___
Raczkowanie

Amadii to po co ci dieta, jak nie chcesz schudnąć, a odżywiasz się zdrowo?
Stary 2010-05-03, 23:12   #357
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
Hej po-weekendowe!

Dziewczyny, mogę mieć do Was nieco off-top'owe pytanie?
Sprawa tyczy się koncertu, może któraś z Was była w Sali Kongresowej w Warszawie?

Nie znam się na kupowaniu biletów na koncerty w takich salach, bywałam już ale odbywały się np w "arenach" (Kolonia, Niemcy) czyli czymś na kształt stadionu...

Chcę kupić bilet blisko sceny. Zawsze lepiej wybierać miejsca jak najbardziej na środku, prawda?
I czy np lepiej wybrać miejsce bliżej środka ale powiedzmy w 5 rzędzie niż miejsce w 1 rzędzie zupełnie z brzegu?
Niestety tam nie byłam.
Ale jutro popytam znajomych, może ktoś był i doradzi, to dam Ci znać, ok ?

A na co się wybierasz?

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 00:41   #358
karton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Niestety tam nie byłam.
Ale jutro popytam znajomych, może ktoś był i doradzi, to dam Ci znać, ok ?

A na co się wybierasz?
W sumie już nie trzeba Saming ale dziękuję tak czy owak
Przeczytałam dość wyczerpującą odpowiedź na moje pytanie i już wiem mniej więcej jak to w Kongresowej wygląda.

Wybieram się na Katie Melua'ę
Stary 2010-05-04, 07:46   #359
mossqa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
W sumie już nie trzeba Saming ale dziękuję tak czy owak
Przeczytałam dość wyczerpującą odpowiedź na moje pytanie i już wiem mniej więcej jak to w Kongresowej wygląda.

Wybieram się na Katie Melua'ę
a kiedy jest?;>
mossqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 07:49   #360
squalo
Raczkowanie

Plażowanie czas zacząć! Waga na start 63,8kg.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości