![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biżuteria z sutaszu+koraliki/kamienie JAK SZYC
![]() ![]() Ale ale ;D zrobiłam dziś swoje pierwsze kolce sutaszowe (zapraszam do wątku ![]() ![]() A i powiem Wam jeszcze fajną historię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Widziałam kolczyki. Są śliczne, ja tam żadnego rażącego braku symetrii nie widzę.
Edytowane przez czarna kawa Czas edycji: 2011-03-02 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow, no to trzymam kciuki ![]() Zaintrygowałaś mnie. Opowiedz proszę o swoich "skillach" - bardzo ciekawe jest to co robisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Rozeznanie
|
bioenergoterapeuta wchodzi w energię drugiej osoby i odczytuje stan układu energetycznego. Widzi zaburzenia (choroba w fazie jawnej ale tez zaburzenia które powstają a jeszcze nie ma symptomów w somie) i może je skorygować. Jesli przykładowo mamy obciążoną wątrobę to w tym miejscu czuć to (np. jako mrowienie, uczucie ciepła, zimna lub luki w całości-zależy od badającego). Bioenergoterapeta wyrównuje energię w tym miejscu co przekłada się na ciało fizyczne.
To czego obecnie się uczę to sprawdzanie różnych zasobów wiedzy by skutecznie skalibrować przyczynę zaburzenia. I tu przydaje się znajomość anatomii i fizjologii, czyli gdy widzę ze jest to cześć wątroby przy woreczku żółciowym to mogę założyć ze dieta tej osoby jest bogata w tłuste ciężkostrawne potrawy, gdyż narząd musi cały czas produkować dużą ilość żółci by to strawić. Całą ogromna wiedza dotycząca psychosomatyki pokazuje związek między wydarzeniami o zabarwieniu emocjonalnym a rodzajem choroby, przykładowo przepuklina często występuje u osób które mają zerwane więzi np gdy rodzice się rozwodzą itd. wyznaję podejście holistyczne dlatego też korzystam z metod pracy z emocjami oraz przekonaniami. vedic art to sztuka wedyjska, proces twórczy który aktywuje prawą półkulę, poprawia intuicję. W vedic art wchodzi się w swoisty stan medytacyjny i maluje. Nie tworzysz tu konceptu, nie chodzi o to by powstało coś ładnego tylko wyrzucasz to co jest w podświadomości. Vedic art stosuje się również terapeutycznie, myślisz o danym problemie, wchodzisz w TEN stan i wylewasz z siebie. Przy dobrej intuicji i wewnętrznym postrzeganiu możesz zobaczyć co sie stanie niebawem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Ale super, chętnie bym spróbowała vedic art
![]() ![]() A co robiłaś poprzednio, z jakiej pracy zrezygnowałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo interesujące tematy poruszacie
![]() ![]()
![]() |
#337 |
Rozeznanie
|
uwierz mi pinki ze napisałam to najkrócej jak się dało
![]() Soll, zrezygnowałam z pracy korp. , asysta zarządu Ponawiam pytanie o impregnant do sutaszu-czy słyszałyście o jakimś środku który można wykorzystać do zabezpieczenia tego materiału? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Rozeznanie
|
Tak sobie myslę , że sa środki do prania i impregnowania odzieży i butów z membranami może toby się nadawało?
Co do podszywania skórkami to warto odwiedzić miejscowego kuśnierza, zawsze znajda się skrawki (choć pojęcie mało lub troche bywa subiektywne, bo ostatnio dostała ogromna reklamówke takowych skrawków) oni i tak wyrzucaja resztki a dla nas takie skrawki na wage złota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Impregnaty zawsze odrobinę zmieniają kolor. Zwykle przyciemniają i nieco matowią. Ja bym się bała czegoś takiego na sutasz użyć. No i to zwykle mega chemia i nosić takie coś zaraz przy szyi to łyso trochę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Rozeznanie
|
Takie pytanko techniczne, odnośnie mocowania koralików.
Popatrzcie, jak mocuje koraliki : Sylwia Żak. Mam wrażenie, że pionowo, a nie poziomo. Jak to jest zrobione? Przygotowałam tutaj malutką grafikę ze zwykłą (najczęstszą) techniką szycia. Chyba brak mi wyobraźni przestrzennej, żeby skumać, jak te koraliki w pionie przyszywać. A tak fajnie wyglądają! Edytowane przez zanna4 Czas edycji: 2011-03-07 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Na moje oko jest to ta sama technika, które używa się do wyszywania koralikami (jak Jagienkaa) Zdjęcie zapożyczone z beadingdaily. Sa dwie możliwości, albo przyszywasz do podkładu, albo do ostatniego sznureczka. W obu przypadkach układają się tak samo.
Edit: nie wiem czy coś widac bo wizaż ponakładał na rysunek swoje napisy. Można poszukać w google obrazków pod hasłem bead embroidery backstich Edytowane przez extrano Czas edycji: 2011-03-07 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
Też mi się wydaje że to jest połączenie haftu koralikowego z sutaszem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
jako że ostatnio kręci mnie haft koralikowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Rozeznanie
|
co jakis czas widac jednak zyłkę wiec wydaje mi sie ze ona przyszywała te koraliki wg sposobu extrano ale nie tak rzadko, czyli co jeden i do sutaszu, raz z jednej raz z drugiej strony (raz do bordowego,raz do zielonego sutaszu), wtedy niepotrzebny podkład na tym etapie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
Witam
Czytam i czytam i czytam i na widzieć się nie mogę ![]() Jak skończę to pokaże.. i liczę na BARDZO SZCZERĄ ocenę.. choć tego typu ozdoby będę robić tylko dla siebie, to mimo to chce robić tak jak być powinno... jedynie to mój maż stwierdził, że mam chyba kiełbie we łbie... skoro tyle klne nad tą robótką a i tak z uporem maniaka ciągle coś kombinuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wstawię fotkę niebawem.
![]() |
![]() |
#347 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Może ktoś spróbuje i powie, czy to trudne, czy nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
Ja chyba w ogóle odpuszczę sobie sutasz bo te prace wychodzą mi jakieś takie... Nienajlepsze :/
Wiem wiem, że trzeba dużo ćwiczyć, ale ja nie mam na to czasu... Poza tym narobię sobie tych kolczyków, i co ja potem z nimi zrobię? Sprzedawać nie będę, bo są za kiepskie, a poza tym jest już tyle uzdolnionych twórczyń sutaszu, że nie mam co się z nimi porównywać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
No i tak jak obiecałam w swoim poprzednim wpisie pokaże co udalo mi się zrobić.
No i w kwestji wyjaśnienia nitke i igłe miłam w życiu może z 5 raz.. i to tylko wtedy jak trzeba było przyszyć guzik, albo z szyć coś na okrętkę ![]() Nie umiem szydełkowąć, ani robić na drutach ![]() ![]() ![]() Pierwsza praca... do d... nie równo... i nie koniecznie wzór jest ok, ale pokaże dla porównania nr. 1 Drugi wzór synek nazwał królikiem ![]() Trzeci wzór to była nauka przyszywania koralików wyszło jak widać... nie ciekawie. Piaty mnie sie osobiście podoba ![]() ![]() ![]() ale nie mnie oceniac proszę o oceny, rady i dalsze sugestie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
ja też od wczoraj siedzę i czytam i szukam w necie jakiej instrukcji, takiej "na jabłuszkach" piękne są te prace szczególnie podoba mi się jedna z bransoletka obywatelki i..............zachorował am - na zakup takich cacek mnie nie stać, ale może w najbliższym czasie sama spróbuję
wiem, że to ciężka praca, ale patrząc na Wasze cuda to stwierdzam, że z pewnością satysfakcja wielka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
No to pora na mnie. Mój pierwsz sutaszowy wisiorek
![]()
Moja biżuteria z sutaszu i nie tylko, zapraszam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774 Edytowane przez Benek23 Czas edycji: 2011-03-11 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Zaglądałam tu od jakiegoś czasu, podziwiałam, zazdrościłam....aż w końcu postanowiłam spróbować ![]() ![]() Bardzo podobają mi się zamieszczane tu prace bo każda ma swój niepowtarzalny charakter i każda oddaje charakter twórczyni.A jeśli są jakieś niedociągnięcia to...przecież nie od razu Kraków zbudowano ![]() ![]() Pozdrawiam gorąco
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się bałam na początek łączyć więcej niż 2 sznurki. Ale teraz chyba zacznę. Cudne te Twoje prace ![]()
![]() |
![]() |
#354 |
Rozeznanie
|
coraz nas więcej i dobrze
![]() proponuję dziewczyny żebyście założyły nowe wątki które poświęcicie na to by wrzucic tam swoje prace. w swoim podpisie umieścic link do swojego wątku i niejedna osoba bedzie mogła ocenic i doradzić, bo jak kilka osob na raz tu wrzuca pracki do oceny to łatwiej o zamieszanie ![]() wypowiem się w waszych wątkach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, a ja się wściekam, bo mam pełno zamówień na wzory, które już robiłam.
Jak coś jest w galerii, i przez długi czas sobie po prostu tam jest ![]() ![]() A wściekam się bo przez to nie mam czasu robić nowych rzeczy, tylko muszę się powtarzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny, ja tez się zgłaszam
![]() ![]() ![]() W każdym razie wciągło mnie niesamowicie, mogłabym tak do rana ![]() Na pewno smoczka nie pobiję, ale coś mam nadzieję że mi wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
Kurczę, nie mogę juz ze sobą. Byłam w Kłębuszku, nowe kolory rzucili, to kupiłam (pomarańczowe, dwa odcienie, boskie!). Mam tego cholernego sutaszu całe metry i tak sobie leży i patrzymy na siebie. Ale żeby z nim coś robić, to nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
No to ja się pochwalę swoimi pierwszymi sutaszkami. Zdjęcia okropne, ale lepszych w takim świetle nie potrafie zrobić, może cos widać.
Zaczęłam od broszek, bo bałam sie że nie podołam z symetrią w kolczykach tak na pierwszy raz. Zielona była pierwsza, co zresztą widać, zajęła mi 4 godziny. Czerwona juz tylko 3 godziny, więc idzie coraz lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.