Biżuteria z sutaszu+koraliki/kamienie JAK SZYC - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-02, 10:17   #331
smoczek
Zakorzenienie

Dot.: Biżuteria z sutaszu+koraliki/kamienie JAK SZYC

Ja też takim eklektykiem jestem. DG mam na biżu i szkolenia (na razie biżuteryjne), ale właśnie szkolę się na trenera takiego biznesowego ( chcę się specjalizować w treningach twórczego myślenia, tak żeby wykorzystywać wykształcenie i doświadczenie, bo bynajmniej z wykształcenia "artystką" nie jestem ), robię też powoli certyfikację z choreoterapii i kto wie co mi jeszcze do głowy wskoczy. Kiedyś pracowałam w korpie, a dziś już sobie nie wyobrażam, żeby robić jedną rzecz w jakiejś firmie.

Ale ale ;D zrobiłam dziś swoje pierwsze kolce sutaszowe (zapraszam do wątku -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=405463&page=3 ). Symetria to kurcze ciężka sprawa, ale przede wszystkim dlatego, że zdecydowałam się na używanie naturalnych materiałów, a weź tu znajdź idealnie takie same perły, czy coś... ech. Ale i tak jestem w zasadzie zadowolona

A i powiem Wam jeszcze fajną historię . Mój facet ciągle się mnie pytał czemu nie wystawiam tego swojego pierwszego wisiorka sutaszowego, no a ja mu ciągle trułam, że nie wystawiam, bo nie mam skórki, żeby podkleić. Nawet z Obywatelką się w tej sprawie niemrawo (z mojej strony ) kontaktowałyśmy. No i idziemy sobie na wycieczkę, zwiedzać Kraków z Grodzkim Kołem Przewodników po Krakowie (czy jakoś tak) i gadamy. No i ja mu znowu jęczę, że nie mam skórki. A on nagle - "rękawiczka!", ja "gdzie??", "Tam!". Patrzę, nic nie widzę, a on do mnie, że na drzewie. Patrzę, a tu śliczna rękawiczka skórkowa już przymarznięta i mocno przysypana śniegiem, no to myślę, biorę ;D. Idziemy dalej, on mi znowu, że rękawiczka i znowu na drzewie (ale była czerwona, więc nie wzięłam), a potem trzecia (!!!) ale wełniana. W każdym razie wzięłam tą pierwszą rękawiczkę, wyprałam i ją tnę - śliczna, delikatna, czarna skórka .
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 13:30   #332
czarna kawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smoczek Pokaż wiadomość
A i powiem Wam jeszcze fajną historię . Mój facet ciągle się mnie pytał czemu nie wystawiam tego swojego pierwszego wisiorka sutaszowego, no a ja mu ciągle trułam, że nie wystawiam, bo nie mam skórki, żeby podkleić. Nawet z Obywatelką się w tej sprawie niemrawo (z mojej strony ) kontaktowałyśmy. No i idziemy sobie na wycieczkę, zwiedzać Kraków z Grodzkim Kołem Przewodników po Krakowie (czy jakoś tak) i gadamy. No i ja mu znowu jęczę, że nie mam skórki. A on nagle - "rękawiczka!", ja "gdzie??", "Tam!". Patrzę, nic nie widzę, a on do mnie, że na drzewie. Patrzę, a tu śliczna rękawiczka skórkowa już przymarznięta i mocno przysypana śniegiem, no to myślę, biorę ;D. Idziemy dalej, on mi znowu, że rękawiczka i znowu na drzewie (ale była czerwona, więc nie wzięłam), a potem trzecia (!!!) ale wełniana. W każdym razie wzięłam tą pierwszą rękawiczkę, wyprałam i ją tnę - śliczna, delikatna, czarna skórka .
Trzeba sobie radzić a swoja drogą jaki ten TŻ przydatny

Widziałam kolczyki. Są śliczne, ja tam żadnego rażącego braku symetrii nie widzę.

Edytowane przez czarna kawa
Czas edycji: 2011-03-02 o 13:32
czarna kawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 16:33   #333
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obywatelka planety Ziemia Pokaż wiadomość
a gdzie rozdają bogatych mężów? ;P
myślę ze dużo zalezy od podejscia, ze przyciagasz to co wysylasz. jak skupie sie na tym ze moze byc trudno to nie bedzie łatwiej.
Ostatecznie jest to gra o robienie tego co mnie pasjonuje i dostawania za to godziwej zapłaty, czyli ktoś mógłby powiedzieć ze nie pracuję
DG tak, ale mam kilka innych asów w rekawie, mam zawód bioenergoterapeuty a z wykształcenia jestem dietetykiem, ponadto ucze się mega skutecznego narzedzia do pracy z emocjami więc to niebawem stanie się trzecim filarem mojej eklektyki.
Do tego jako wisienka na torcie dochodzi vedic art.
czyli-jak nie jedno to drugie i nie bede czekac az mój facet ogarnie sie finansowo bo chyba bym sie nie doczekała

Wow, no to trzymam kciuki

Zaintrygowałaś mnie. Opowiedz proszę o swoich "skillach" - bardzo ciekawe jest to co robisz Co taki bioenergoterapeuta robi? I co to jest vedic art?
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 09:45   #334
obywatelka planety Ziemia
Rozeznanie

Avatar obywatelka planety Ziemia

GG do obywatelka planety Ziemia

bioenergoterapeuta wchodzi w energię drugiej osoby i odczytuje stan układu energetycznego. Widzi zaburzenia (choroba w fazie jawnej ale tez zaburzenia które powstają a jeszcze nie ma symptomów w somie) i może je skorygować. Jesli przykładowo mamy obciążoną wątrobę to w tym miejscu czuć to (np. jako mrowienie, uczucie ciepła, zimna lub luki w całości-zależy od badającego). Bioenergoterapeta wyrównuje energię w tym miejscu co przekłada się na ciało fizyczne.
To czego obecnie się uczę to sprawdzanie różnych zasobów wiedzy by skutecznie skalibrować przyczynę zaburzenia. I tu przydaje się znajomość anatomii i fizjologii, czyli gdy widzę ze jest to cześć wątroby przy woreczku żółciowym to mogę założyć ze dieta tej osoby jest bogata w tłuste ciężkostrawne potrawy, gdyż narząd musi cały czas produkować dużą ilość żółci by to strawić. Całą ogromna wiedza dotycząca psychosomatyki pokazuje związek między wydarzeniami o zabarwieniu emocjonalnym a rodzajem choroby, przykładowo przepuklina często występuje u osób które mają zerwane więzi np gdy rodzice się rozwodzą itd.
wyznaję podejście holistyczne dlatego też korzystam z metod pracy z emocjami oraz przekonaniami.

vedic art to sztuka wedyjska, proces twórczy który aktywuje prawą półkulę, poprawia intuicję. W vedic art wchodzi się w swoisty stan medytacyjny i maluje. Nie tworzysz tu konceptu, nie chodzi o to by powstało coś ładnego tylko wyrzucasz to co jest w podświadomości. Vedic art stosuje się również terapeutycznie, myślisz o danym problemie, wchodzisz w TEN stan i wylewasz z siebie. Przy dobrej intuicji i wewnętrznym postrzeganiu możesz zobaczyć co sie stanie niebawem.
obywatelka planety Ziemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 17:04   #335
Solciuchna
Zakorzenienie

Ale super, chętnie bym spróbowała vedic art Może kiedyś się do Ciebie zgłoszę (jak stan portfela pozwoli )

A co robiłaś poprzednio, z jakiej pracy zrezygnowałaś?
Stary 2011-03-03, 17:55   #336
ak_pinki
Wtajemniczenie

Bardzo interesujące tematy poruszacie ale nie mają nic wspólnego z nazwą wątku

zapraszam
ak_pinki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 08:02   #337
Rozeznanie

uwierz mi pinki ze napisałam to najkrócej jak się dało
Soll, zrezygnowałam z pracy korp. , asysta zarządu

Ponawiam pytanie o impregnant do sutaszu-czy słyszałyście o jakimś środku który można wykorzystać do zabezpieczenia tego materiału?
Stary 2011-03-04, 08:19   #338
Frydzia
Rozeznanie

Tak sobie myslę , że sa środki do prania i impregnowania odzieży i butów z membranami może toby się nadawało?

Co do podszywania skórkami to warto odwiedzić miejscowego kuśnierza, zawsze znajda się skrawki (choć pojęcie mało lub troche bywa subiektywne, bo ostatnio dostała ogromna reklamówke takowych skrawków) oni i tak wyrzucaja resztki a dla nas takie skrawki na wage złota
Frydzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 15:11   #339
smoczek
Zakorzenienie

Impregnaty zawsze odrobinę zmieniają kolor. Zwykle przyciemniają i nieco matowią. Ja bym się bała czegoś takiego na sutasz użyć. No i to zwykle mega chemia i nosić takie coś zaraz przy szyi to łyso trochę.
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 07:43   #340
zanna4
Rozeznanie

Takie pytanko techniczne, odnośnie mocowania koralików.

Popatrzcie, jak mocuje koraliki :
Sylwia Żak. Mam wrażenie, że pionowo, a nie poziomo. Jak to jest zrobione?

Przygotowałam tutaj malutką grafikę ze zwykłą (najczęstszą) techniką szycia. Chyba brak mi wyobraźni przestrzennej, żeby skumać, jak te koraliki w pionie przyszywać. A tak fajnie wyglądają!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mocowanie koralika.jpg (34,8 KB, 238 załadowań)

Edytowane przez zanna4
Czas edycji: 2011-03-07 o 07:45
zanna4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 09:58   #341
extrano
Raczkowanie

Na moje oko jest to ta sama technika, które używa się do wyszywania koralikami (jak Jagienkaa) Zdjęcie zapożyczone z beadingdaily. Sa dwie możliwości, albo przyszywasz do podkładu, albo do ostatniego sznureczka. W obu przypadkach układają się tak samo.

Edit: nie wiem czy coś widac bo wizaż ponakładał na rysunek swoje napisy. Można poszukać w google obrazków pod hasłem bead embroidery backstich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg backstich.jpg (6,6 KB, 161 załadowań)

Wreszcie nowości - ZAPRASZAM

Edytowane przez extrano
Czas edycji: 2011-03-07 o 10:00
extrano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-07, 10:30   #342
Martva
Zadomowienie

Też mi się wydaje że to jest połączenie haftu koralikowego z sutaszem
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 23:26   #343
SilverAguti
Zakorzenienie

jako że ostatnio kręci mnie haft koralikowy potwierdzam - te koraliki z pewnością są "przyhaftowane" do podkładu
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-08, 08:35   #344
Rozeznanie

co jakis czas widac jednak zyłkę wiec wydaje mi sie ze ona przyszywała te koraliki wg sposobu extrano ale nie tak rzadko, czyli co jeden i do sutaszu, raz z jednej raz z drugiej strony (raz do bordowego,raz do zielonego sutaszu), wtedy niepotrzebny podkład na tym etapie
Stary 2011-03-09, 10:44   #345
Carla-pwd
Raczkowanie

Witam

Czytam i czytam i czytam i na widzieć się nie mogę ... no i oczywiście już w dniu wczorajszym poszłam, kupiłam, zaczęłam.... szyłam i prułam, szyłam i prułam... kilka kolorowych słów poleciało... ale coś zaczęło wychodzić...
Jak skończę to pokaże.. i liczę na BARDZO SZCZERĄ ocenę.. choć tego typu ozdoby będę robić tylko dla siebie, to mimo to chce robić tak jak być powinno...

jedynie to mój maż stwierdził, że mam chyba kiełbie we łbie... skoro tyle klne nad tą robótką a i tak z uporem maniaka ciągle coś kombinuje

Carla-pwd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 11:40   #346
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carla-pwd Pokaż wiadomość
Witam

Czytam i czytam i czytam i na widzieć się nie mogę ... no i oczywiście już w dniu wczorajszym poszłam, kupiłam, zaczęłam.... szyłam i prułam, szyłam i prułam... kilka kolorowych słów poleciało... ale coś zaczęło wychodzić...
Jak skończę to pokaże.. i liczę na BARDZO SZCZERĄ ocenę.. choć tego typu ozdoby będę robić tylko dla siebie, to mimo to chce robić tak jak być powinno...

jedynie to mój maż stwierdził, że mam chyba kiełbie we łbie... skoro tyle klne nad tą robótką a i tak z uporem maniaka ciągle coś kombinuje
I ja Was wszystkie witam serdecznie Kilka dni temu zaczęłam swoją przygodę z sutaszem i czytając post CARLI czułam się jakbym czytała o sobie Mój mąż wyszedł z pokoju, bo nie był w stanie znieść moich przekleństw. Ale... coś tam mi w końcu wyszło.
Wstawię fotkę niebawem.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 13:16   #347
zanna4
Rozeznanie

Cytat:
co jakis czas widac jednak zyłkę wiec wydaje mi sie ze ona przyszywała te koraliki wg sposobu extrano ale nie tak rzadko, czyli co jeden i do sutaszu, raz z jednej raz z drugiej strony (raz do bordowego,raz do zielonego sutaszu), wtedy niepotrzebny podkład na tym etapie
Chyba sobie odpuszczę taki sposób przyszywania, bo wygląda na znacznie bardziej pracochłonny od zwykłej metody (chociaż bardzo ciekawie wygląda). Poza tym teraz paluszki mnie swędzą do robótki, a czasu wolnego na szycie mam tragicznie mało

Może ktoś spróbuje i powie, czy to trudne, czy nie?
zanna4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 14:17   #348
jagagaga
Zadomowienie

Ja chyba w ogóle odpuszczę sobie sutasz bo te prace wychodzą mi jakieś takie... Nienajlepsze :/

Wiem wiem, że trzeba dużo ćwiczyć, ale ja nie mam na to czasu... Poza tym narobię sobie tych kolczyków, i co ja potem z nimi zrobię? Sprzedawać nie będę, bo są za kiepskie, a poza tym jest już tyle uzdolnionych twórczyń sutaszu, że nie mam co się z nimi porównywać...
jagagaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 17:23   #349
Carla-pwd
Raczkowanie

No i tak jak obiecałam w swoim poprzednim wpisie pokaże co udalo mi się zrobić.

No i w kwestji wyjaśnienia nitke i igłe miłam w życiu może z 5 raz.. i to tylko wtedy jak trzeba było przyszyć guzik, albo z szyć coś na okrętkę
Nie umiem szydełkowąć, ani robić na drutach , a mimo to odwazyłam się na sutasz, bo to coś ciekawego

Pierwsza praca... do d... nie równo... i nie koniecznie wzór jest ok, ale pokaże dla porównania nr. 1

Drugi wzór synek nazwał królikiem

Trzeci wzór to była nauka przyszywania koralików wyszło jak widać... nie ciekawie.

Piaty mnie sie osobiście podoba i mogę stwierdzić, że tą pracę można nazwać pracą

ale nie mnie oceniac proszę o oceny, rady i dalsze sugestie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nr1.jpg (47,3 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nr2.jpg (54,7 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nr3.jpg (52,7 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nr4.jpg (67,9 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nr5.jpg (60,0 KB, 97 załadowań)

Carla-pwd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 15:07   #350
letja
Raczkowanie

ja też od wczoraj siedzę i czytam i szukam w necie jakiej instrukcji, takiej "na jabłuszkach" piękne są te prace szczególnie podoba mi się jedna z bransoletka obywatelki i..............zachorował am - na zakup takich cacek mnie nie stać, ale może w najbliższym czasie sama spróbuję

wiem, że to ciężka praca, ale patrząc na Wasze cuda to stwierdzam, że z pewnością satysfakcja wielka
letja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 21:48   #351
Benek23
Zakorzenienie

No to pora na mnie. Mój pierwsz sutaszowy wisiorek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02122.jpg (87,5 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02123.jpg (74,2 KB, 89 załadowań)

Edytowane przez Benek23
Czas edycji: 2011-03-11 o 21:49
Stary 2011-03-14, 13:50   #352
andape
Rozeznanie

Witam
Zaglądałam tu od jakiegoś czasu, podziwiałam, zazdrościłam....aż w końcu postanowiłam spróbować I oto moje pierwsze prace (prawie wszystkie bo chyba dwóch brakuje).Większość już rozdałam Liczę na konstruktywną krytykę.

Bardzo podobają mi się zamieszczane tu prace bo każda ma swój niepowtarzalny charakter i każda oddaje charakter twórczyni.A jeśli są jakieś niedociągnięcia to...przecież nie od razu Kraków zbudowano Wszystkie się dopiero uczymy (no może nie wszystkie ale to od razu widać, że wpadają tu też zawodowcy).

Pozdrawiam gorąco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Maks 1474-1.jpg (130,8 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Maks 1437-1.jpg (98,4 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Maks 1554-1.jpg (137,2 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Maks 1592-1.jpg (91,3 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Maks 1637-1.jpg (123,8 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Maks 1710-1.jpg (154,0 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Maks 1714-1.jpg (122,2 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Maks 1738-1.jpg (118,2 KB, 100 załadowań)

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/2...010113.png</a>

http://s5.suwaczek.com/200807094674.png
andape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 00:08   #353
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andape Pokaż wiadomość
Witam
Zaglądałam tu od jakiegoś czasu, podziwiałam, zazdrościłam....aż w końcu postanowiłam spróbować I oto moje pierwsze prace (prawie wszystkie bo chyba dwóch brakuje).Większość już rozdałam Liczę na konstruktywną krytykę.

Bardzo podobają mi się zamieszczane tu prace bo każda ma swój niepowtarzalny charakter i każda oddaje charakter twórczyni.A jeśli są jakieś niedociągnięcia to...przecież nie od razu Kraków zbudowano Wszystkie się dopiero uczymy (no może nie wszystkie ale to od razu widać, że wpadają tu też zawodowcy).

Pozdrawiam gorąco
Piękne kolory!
Ja się bałam na początek łączyć więcej niż 2 sznurki. Ale teraz chyba zacznę.
Cudne te Twoje prace

Stary 2011-03-15, 08:50   #354
Rozeznanie

coraz nas więcej i dobrze
proponuję dziewczyny żebyście założyły nowe wątki które poświęcicie na to by wrzucic tam swoje prace. w swoim podpisie umieścic link do swojego wątku i niejedna osoba bedzie mogła ocenic i doradzić, bo jak kilka osob na raz tu wrzuca pracki do oceny to łatwiej o zamieszanie
wypowiem się w waszych wątkach
Stary 2011-03-15, 15:35   #355
Solciuchna
Zakorzenienie

Kurcze, a ja się wściekam, bo mam pełno zamówień na wzory, które już robiłam.

Jak coś jest w galerii, i przez długi czas sobie po prostu tam jest to nikt o tą rzecz nie pyta. A jak się sprzeda - to natychmiast odzywa się inna osoba z zamówieniem na drugą taką samą

A wściekam się bo przez to nie mam czasu robić nowych rzeczy, tylko muszę się powtarzać
Stary 2011-03-15, 22:02   #356
_Koniczynka_
Zakorzenienie

Cześc dziewczyny, ja tez się zgłaszam Przeczytałam cały wątek i szybciutko pobiegłam dzisiaj do pasmanterii z nadzieją że może dostanę jakiś sznureczek, no i udało się Nie będe sie dzisiaj niczym chwalić bo dopiero zaczęłam jednego twora i skończe go pewnie jutro jak wrócę z pracy. Nie wiem jak inne początkujące dziewczyny, ale mnie najbardziej wkurzała ta żyłkowa nitka, nie dośc że to takie cienkie że ledwo to widać, to do tego sztywne i się zwija i plącze, grrr... Ale ponieważ kiedyś namiętnie haftowałam gobelinem, więc techniki rozplątywania mam opanowane i stres z tym związany również
W każdym razie wciągło mnie niesamowicie, mogłabym tak do rana
Na pewno smoczka nie pobiję, ale coś mam nadzieję że mi wyjdzie
Stary 2011-03-16, 08:31   #357
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
A wściekam się bo przez to nie mam czasu robić nowych rzeczy, tylko muszę się powtarzać
znaaaam to
najchetniej robiłabym tylko nowe swoje projekty a nie powtarzanie poprzednich.
swoją drogą to skad oni tre twoje wzory biora skoro na blogu masz tyle co kot napłakał?
Stary 2011-03-16, 13:48   #358
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
znaaaam to
najchetniej robiłabym tylko nowe swoje projekty a nie powtarzanie poprzednich.
swoją drogą to skad oni tre twoje wzory biora skoro na blogu masz tyle co kot napłakał?
Wybierają z tych co są, po prostu trafiłam w gusta
Stary 2011-03-17, 17:08   #359
Martva
Zadomowienie

Kurczę, nie mogę juz ze sobą. Byłam w Kłębuszku, nowe kolory rzucili, to kupiłam (pomarańczowe, dwa odcienie, boskie!). Mam tego cholernego sutaszu całe metry i tak sobie leży i patrzymy na siebie. Ale żeby z nim coś robić, to nie...
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 18:41   #360
_Koniczynka_
Zakorzenienie

No to ja się pochwalę swoimi pierwszymi sutaszkami. Zdjęcia okropne, ale lepszych w takim świetle nie potrafie zrobić, może cos widać.
Zaczęłam od broszek, bo bałam sie że nie podołam z symetrią w kolczykach tak na pierwszy raz.
Zielona była pierwsza, co zresztą widać, zajęła mi 4 godziny. Czerwona juz tylko 3 godziny, więc idzie coraz lepiej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg broszka zielona.jpg (75,6 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg broszka motylek.jpg (79,0 KB, 58 załadowań)

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości