|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: olejek rycynowy
Hehe no to oby bo po dłuższym stosowaniu nie chciałabym żeby mi ściemniały nawet bardzo bym nie chciała
|
|
|
|
#332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze olejek wygladzając wlos powoduje latwiejsze usunięcie tych slabszych. Bo zauwazylam, ze wlosy poza tym ze są bardziej lśniące, to stały się mocniejsze i bardziej elastyczne, co bardzo mi się podoba
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
od dzisiaj zaczynam kuracje , takze zobaczymy jak to bedzie
p.s. troche sie boje bo jutro mam wazny dzien i mam nadzieje ze nie bede miała zadnych kłopotów np ze zmyciem tego :P |
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
olejek to cudny wynalazek dla moich podsuszonych prostowaniem włosków
![]() wczoraj dodalam do szamponiku* odrobinke i efekt zniewalający miekkie niczym....ahh ohh ![]() * szamponik: L'OREAL ELSEVE (przeciwlupiezowy) caly dzien dzisiaj dotykalam je
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzecz w tym, że trzeba dobrze myc włosy i dokładnie spłukać. No i wszystko powinno byc dobrze. Ja zawsze mam problem z dokładnym spłukaniem włosów z tyłu głowy, ale jakos tym razem miałam powodzenie .
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Myszeczko, te nogi z twojego avatarka po prostu mnie powalają na kolana
|
|
#339 |
|
Rozeznanie
|
Ja przy okazji testowalam nowy szampon - fructis. Zmyl olejek za pierwszym myciem, pieni się niesamowicie. Zwykle wole delikatniejsze szampony, ale w tym wypadku to silne oczyszczenie bylo oczywiscie plusem. A wpadki z niedomytym olejkiem (na mokrych wlosach tego tak nie czuc, ale jak wyschna - makabra) zdazaja mi sie od czasu do czasu, dlatego nie ryzykowalabym takiego eksperymentu przed waznym wyjsciem
.
|
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
no chyba sobie jednak odpuszcze , a tak wogloe to mam gosci i nie zdąze ponosic tego olejku dostatecznie długo..a szkoda bo korci mnie juz od weekendu;p
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja po prostu nie wiem jak wy myjecie te włosy albo jak spłukujecie, że macie co trochę problemy po tym olejku
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
Co do zmywania olejku to ja zauwazylam taka zaleznosc- ze jesli ktos ma zdrowe, gladkie wlosy to olejek sie swietnie wymywa- ja nakladam na cale wlosy i to ogromne ilosci , myje jedynie skore glowy a potem tylko przeciagam piane po koncowkach i nigdy nic mi nie zostaje ,wlosy sa czysciutkie, ale wiem ze kilka moich kolezanek ktore maja zniszczone ,porowate wlosy ma ze zmyciem duze problemy nawet jesli nie szaleja z iloscia i odszlysmy do wniosku ze poprostu olejek wnika w suche,zniszczone wlosy glebiej , bardziej je obciaza i dlatego trudniej jest go wymyc niz z gladziutkiej ,zdrowej struktury wlosa
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Kenzo, to bardzo możliwe
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
czyli jeśli olejek się pięknie zmywa to znaczy,że mamy zdrowe włosy ?
ja raczej mam połamane i suche końcówki i wystarczy mi 1 normane mycie i po olejku włosy spłukuje krótko bo nie lubie tak bez sensu stac pod prysznicem
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No więc ja dolewam olejku do wszystkich kosmetyków, które spłukuję z włosów(szampon, odżywki itp.) i nie mam problemu z myciem włosów. I chociarz nie myję jeszcze raz samym szamponem po wyschnieciu nie są tłuste. Także w Twoim wypadku powinno byc także dobrze.
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziekuje za odpowiedz |
|
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Ja też muszę sie pochwalic swoimi wynikami w stosowaniu tego cuda
![]() Na początku wcale nei byłam taka zadowolona ze stosowania wyłącznie olejku. Jednak ostatnio zrobiłam sobie maseczke z łyżeczki tego olejku, łyżeczki oliwy z oliwek i jednego całego jajka. Byłam zaskoczona wynikiem. włosy są mękkie, łatwo się rozczesują i pieknie błyszczą I to wszysko takim małym kosztem ![]() ![]()
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek sie farbuje
|
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj tak potwierdzam.3 razy robiłam tą maseczkę i włosy są super.Prostuję co ok 4 dni prostownica ceramiczną i po olejku jest to o wiele łatwiejsze i szybsze.Gorąco polecam.Po co wydawać pieniądze na drogie kupne odżywki jak można mieć coś tak dobrego tak niskim kosztem. |
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Kadunia, a mogłabys wkleić zdjęcia przed i po farowaniu
? Bardzo chętnie zobaczę twoje włoski
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam zdjecie gdzie widac moje wlosy tak z tyłu niestety wyglada to jakbym same te jasniutenkie pasemka miala tylko z przodu ale to tylko takie zdjecie po farbowaniu tez wkleje na pewno ale farbuje sie dopiero w poniedziałek
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
ja olejek (podgrzany w gorącej wodzie lub "zimny") nakładam na suche włosy z uwzględniemiem końcówek i skóry głowy (wyleczyłam łupież!!). trzymam jakąś godzine i myje włosy. kilka kropelek olejku dodaję do pierwszego mycia szamponem, drugie normalnie, bez olejku. Wlosy lekko podsuszam ręcznikiem i nakladam odzywkę (takze z kilkoma kroplami olejku ale niewiele, bo wlosy maja gorzej pachną
). Przez kilka minut wcieram we wlosy i splukuję okolo 2 minut. wlosy wycieram ręcznikiem, układam (tzn czeszę, i wymyslam gdzie bedzie tym razem przedziałek). Włosy gniotę ręcznikiem aby ładniej się skręciły i pozostawiam do wyschnięcia.Juz w czasie mycia czuje jakie są puszyste Gdy wyschną blyszczą się tak, jakby byly pomalowane bezbarwnym lakierem kolor jest ozywiony, wlosy mięciutkie i swieze przez kilka kolejnych dni (wlosy mogę myć nawet co 4 dni!!) i gdy rano się budzę nie są klapnięte ale u nasady jakby uniesione. Sliczne ![]() No i dzięki rycynie, odzywka starcza na dluzej, bo uzywam jej po prostu mniej 4 zł a jaki efekt. nawet szampon nie musi byc jakis "lepszy"
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, dobrze Kadunia, poczekamy. A na jaki kolor farbujesz? Bo te włoski naprawdę ślicznie wyglądają
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Mysza
Teraz mam tu zrobiony bajeyage dwoma kolorami jasny brąz plus jasny blond na naturalnych ciemnych blond![]() P.S pasemka te jasne przy pochyleniu glowy zleciały mi wszystkie na przód |
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, no chyba że pasemka
To się zgadzam, bo bardzo mi się podobają u dziewczyn. Ja nie farbowałam już od połowy stycznia (to prawie 5 meisięcy No ale mam bardzo mało włosów (od tego wypadania) i nie wiem, czy fryzjerka jak do niej pójdę się nie przerazi
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze co pol roku to dosc dlugo ale nie mam zamiaru farbowac czesciej bo mam i tak wystarczająco zniszczone włosy a odrostow nie widac bardzo wiec niech tak zostanie W maju tamtego roku robiłam bajeyage potem w grudniu tez bajeyage i w poniedziałek znów lecz za kazdym razem ciut inny
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kombinowałam z kolorkami pasemek
Ale jak pójdę we wrześniu, to zrobię tylko z blondu i nic więcej, bo odrosty będą już miały z 8 cm (teraz mają 5cm - i po tym sie orientuję, jak szybko a raczej jak wolno mi włosy rosną - 1cm na miesiąc). Czy można coś zrobić, żeby włosy rosły szybciej?
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nafta kosmetyczna pomaga no i witaminki w tabletkach
Tez bym chciała żeby mi szybko urosły włosy po zapuszczam no i mam strasznie rozdwojone końcówki i dobrze by było zeby szybko podrosły zeby potem mozna bylo troche ich ściąć ale z drugiej strony jak sie teraz pofarbuje to nie chce bo nie zamierzam miec za 2 miesiace 5 cm odrost |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

A chętnie bym zrobiła bo biorę tabletki anty i sie zastanawiam,czy to nie od nich 

.

? Bardzo chętnie zobaczę twoje włoski
po farbowaniu tez wkleje na pewno ale farbuje sie dopiero w poniedziałek
Teraz mam tu zrobiony bajeyage dwoma kolorami jasny brąz plus jasny blond na naturalnych ciemnych blond