![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
Kochanie, oddam Ci ja po prostu
![]() to w takim razie napisz mi na priv swoj adres a ja jak tylko dojade do Polski zrobie paczuszke i Ci ja przesle ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zadomowienie
|
Bianka - dzieki za opinie nt. pieluszek na noc
![]() ![]() Wczoraj przyszły do mnie pieluszki eko_mamy - kieszonka babeczki i formowanka welurowa - jestem zachwycona! Szczególnie formowanką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() --- Mam otulacz little pinguin - zaraz bedziemy mirzyc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie zamówiłam jeszcze 4 pieluszki od eko_mamy
![]() ![]() A odnosnie rozmiaru formowanek, to maja być wprowadzone modyfikacje i L ma byc taką wiekszą M ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-06-01 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skąd masz takie wieści nt rozmiarówki? No i chwal się co zamówiłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zamówiłam dwie kieszonki - w truskawki i kolorowe karo i dwie formowanki welurowe. Formowanki poprosiłam w rozmiarze "większe M" i dostała info, że L ma być właśnie większą M, bo w praktyce okazuje sie, że L jest za duza nawet na 11kg dzieciaki ![]() Bardzo podobaja mi sie jeszcze puzzle i dinozaury, ale widziałam pieluszke z dinozaurów z nappime i jednak te dinozaury to taki duzy wzór jest i nie robi juz tak fajnego efektu na pieluszce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dzis zamowilam 7 ![]() ![]() Cytat:
![]() juz sie nie moge doczekac ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Wtajemniczenie
|
wow, justi, jakie zakupy!
ja na razie muszę przystopować, przetestujemy sobie spokojnie to, co mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
A ja jestem zachwycona kieszonką eko_mamy. Do tej pory mieliśmy z kieszonek tylko Lenny Lamb i takie chińczyki z allegro, które są bardzo duże w porównaniu do innych - tzn. jak się je pospina na najmniejszy rozmiar, to nie jest źle, ale mimo wszystko, jak zobaczyłam kieszonkę eko_mamy na pupie młodego to byłam zachwycona, taka zgrabna
![]() ![]() ![]() Postaram się jutro pstryknąć fotki - w końcu - i wrzucić na klub. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() juz sobie wyobrażam Stefcia z dupcią w motylach ![]() ![]() Jezzbel - czekamy na fotki, ja tez dziś coś wkleję ![]() A ja uroczyście oświadczam, że to były moje ostatnie zakupy pieluszkowe ![]() ![]() ![]() A poza tym to po ostatniej nocy sucha pielucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do dinozaurow to dokładnie tak. Pierwsze co mi sie rzuciło w oczy widzac pieluszki z tego pula w nappime to wlasnie to ze stracil on caly urok. Ale i tak chcialabym go miec ![]() Cytat:
Koszulka wymiata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
-naturalny srodek -zgrabny kroj -niepospolity wzor ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje za bezpieluszkowy dzien. U nas jeszcze sie taki nie zdarzyl, nocka zreszta tez nie. Ale jestesmy na dobrej drodze ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
Korzystając z tego, że za nami bezpieluszkowy dzień i noc, sfotografowałam prawie cały posiadany przeze mnie stosik pieluszkowy
![]() 1 fota: po lewej stronie - 5x IB SIO po prawej stronie od dołu - 4x nappime, 1x eko_mama 2 fota: formowanki i otulacze - od góry: flip econobum Imse Vimse formowanka eko_mama BBH 2x toots boots lulu nature w użyciu - lulu nature i gatki Storcheny ![]() do tego stos tetry kikko, zwykłej tetry i przeróżnych wkładów ![]() Troche monotematycznie u mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
na dokładkę moja córka w formowance eko_mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bianka, nie śmiej sie ![]() ![]() U mnie jak pierwszy raz zdarzyła sie nocka z suchą pielucha, to nie mogłam uwierzyć i wszystkim dawałam ta pieluszkę do sprawdzenia czy rzeczywiście sucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiedze, ze masz Econobum. I jakie jest Twoje zdanie na jego temat? Sprawdza sie Wam? Natalia pieknie prezentuje sie w blekitnej formowancee. M-ka jest slicznie dopasowana, zdecydowanie zle dobralam rozmiar dla Wita:/ Wcale sie nie smieje, bardziej podziwiam i lekko nie dowierzam ![]() Sucha noc to naprawde wielki sukces. Moja starsza corka majac 2,5 roku miala jeszcze nocne wpadki (chociaz odpieluchowana byla w wieku ok 18 mcy) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz akurat i flip i econobum poszły w odstawkę - w taka pogodę jak teraz flip niestety zostawił czerwone ślady na nóżkach i pleckach, w miejscach, gdzie materiał dotykał bezpośrednio do ciałka ![]() ![]() Dziekuję ![]() Ja też troche nie dowierzam, ale może się uda juz nic nie kupować ![]() Sucha nocka zdarzyla nam sie dopiero 3 czy 4 razy, więc nie jest to jakiś spektakularny sukces ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo faktycznie te imse vimse zostawiają czerwone ślady też... a po domu tylko w formowankach bez otulacza lata? to dlatego, że odpieluchowanie w planach? ja też powklejam zdjęcia, choć u nas na razie póz stojących nie będzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My większość dnia otulacz+ tetra. Za otulacz najcześciej robia gatki Storchena (szczególnie w upaly) albo Flip/Econobum. To taki stały zestaw. W miedzy czasie testujemy rozne inne, ale jak do tej pory te najlepiej nam podpasowały. Czasami jak jest bardzo gorąco to chodzi w samej formowance, jak Natalia velluto (Storchenowe, tetro, ekomama). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratki za sucha nocke - my to dlugo na to poczekamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
----------------------------------------------- w koncu domowilam jeszcze dwie pieluszki u eko_mamy, wiec w sumie bedzie ich 8 ![]() dzis nad ranem obudzil sie nasz Synus kompletnie 'zalany', mial dwa wklady od flipa (bawelne org+mam sucho) i otulacz polarkowy eko_mamy, Lejek maly ![]() u nas storcheny to prawdziwy hit, Malz je tez bardzo lubi a poza tym pieluchuje Malego juz na calego, Jego (tzn Malza ![]() ![]()
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |||
Zadomowienie
|
A u mnie masakra
![]() ![]() ![]() a więc u nas wszystkie sztuczności na czas upałów ida w odstawkę. Dobrze, że zamówiłam te bawełniane pieluszki od ekomamy i wszystkie z bambusem od srodka ![]() Cytat:
![]() Po domu biega coraz częściej w zwykłych bawełnianych "dorosłych" majteczkach (nie mamy dywanów, więc gdyby zdarzył sie jakis niekontrolowny sik to zadna tragedia sie nie dzieje), albo w samej formowance. Do odpieluchowania to u nas jeszcze daleko. Chodzi raczej o to zeby było nie za gorąco i przewiewnie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co jeszcze zamówiłaś? a moja córka prawie wogóle nie pije ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() domowilam pula z puzzlami i kieszonke z wkladem mam sucho w stworki kosmiczne ![]() a koszulke z krawatem z motywem kaset ![]() u nas Stefek ostatnio wypija pol litra, szok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tak się zastanawiam, co jest bardziej przewiewne/lepsze na lato, jeśli chodzi o kieszonki - PUL poliestrowy czy bawełniany? To jest kwestia samego materiału/tkaniny (poliester/bawełna), czy może tego laminatu, który je pokrywa. Bawełna bardziej namaka i nie nadaje się na tak długo, jak np. poliester, to wiem, ale chodzi mi o to, co lepsze na upały w dzień, kiedy i tak się często zmienia pieluszkę. Wydaje mi się, że te bawełniane są lepsze, ale może się mylę, podpowiedzcie
![]() A te kieszonki od eko_mamy obszyte bawełną, to są nią tylko obszyte, tzn., że od środka jest PUL poliestrowy, czy są z zalaminowanej bawełny? Edytowane przez Jezzebel Czas edycji: 2011-06-04 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Wtajemniczenie
|
gatki wełniane wyprane, zalanolinowane, suszą się
wydają się nieco bure, myślałam, że będą jaśniejsze - chociaż lanolina i tak je rozjaśniła ![]() i po tej lanolinie tłuste nieco są, martwię się, że ubranka zatłuszczą i że się nie dopierze toto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ciągle pamiętam o zdjęciach i ciągle zapominam- domówiłam otulacz wełniany. Jak będe mieć wszystko prosze walić i przypominać. Juz się nie mogę doczekac ,żeby Młodego w to ubrać ![]() Słuchajcie czy kuracje lanolinową można tylko kupić w tych sklepach z pieluszkami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam zwykłą lanolinę na stronie zrobsobiekrem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się przymierzam do tych jeżyków i czekam na Twoją recenzję ![]() A do kuracji używam zamiast szarego mydła odrobiny mydła w płynie, bo mi się nie chce szarego skrobać i rozpuszczać. Można też płynu do mycia naczyń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Rozeznanie
|
Ja mam takie pytanko.. moja wazy około 10 kg...
chce kupić otulacz wełniany Storchenkinder - http://realne.pl/?p=3092 Ale: 1. jaki rozmiar - czy 2 nie będzie za mały [mam trenerki ImseeVimsee - 1 sztukę - http://realne.pl/?p=11 i jest dobra [rozmiar 9-12kg]... podobnie jak trenerki bambi mio 11-13kg [nosiła już je od 9kg i tez dobre były]... ale trenerki nie do końca sie sprawdzaja, po domu to jeszcze - bo tu szybko mogę zareagować, ale na spacer nie wezmę... 2. czy te szorty nie odciskają się wokół nóżek? [na zdjęciach dzieci wyglądają dość ciasno] 3. czy później można je zakładać bez wkładu jako zwykłe [ciepłe] majtki - byłoby w sam raz na zimę... Dodam, że moja mala nie robi kupy w pieluchę od jakiegoś czasu [wyjatek jak ma biegunkę - przez 2,5 mies 1x się zdarzyło na spacerze] siku od 0 do 3x... to ile powinnam kupić tak na wszelki wypadek - czy 2 starczą?
Nasze Przeboje i Przygody http://nhn-naturalnewychowanie.blogspot.com/ Album Naszego Skarba http://magdalenap.aguagu.pl Magdalenka jest już z nami ![]() Edytowane przez mlmFM Czas edycji: 2011-06-05 o 00:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny znalazłam na All płyny do prania z lanoliną, Zastanawiam się czy to dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ad.1 My używamy r.2 (Igor ma już chyba ponad 8kg) i przy dużej pieluszce na noc, czasem ledwo zakrywają ją u góry, moim zdaniem powinny być uszyte trochę inaczej, żeby z tyłu były ciut dłuższe, ale jeśli i tak nie będziesz ich stosować z pieluszką (o ile dobrze zrozumiałam) to raczej powinny być dobre, żeby nie spadały z pupy. ad.2 u nas się nie odciskają, raczej nie powinny, bo nie są na gumki, tylko na ściągacz (to tak jak końcówka rękawa w swetrze, raczej nie ciśnie) ad.3 myślę, że spokojnie, można ![]() Co do ilości, to nie wiem, bo nie stosujemy NHN (przynajmniej na razie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.