|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
Kochanie, oddam Ci ja po prostu
to w takim razie napisz mi na priv swoj adres a ja jak tylko dojade do Polski zrobie paczuszke i Ci ja przesle
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Bianka - dzieki za opinie nt. pieluszek na noc
Wczoraj przyszły do mnie pieluszki eko_mamy - kieszonka babeczki i formowanka welurowa - jestem zachwycona! Szczególnie formowanką Zobaczymy jeszcze jak w użyciu, ale jak narazie same plusy. Nauczona doświadczeniem Bianki wizełam rozmiar M i lezy idealnie ), materiały piekne, mięciutkie, bardzo przyjemne w dotyku i co dla mnie bardzo ważnie - mają szerokie gumki, które nie odciskają sie na ciałku |
|
|
|
|
#333 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie mogę odżałować, że L wzięłam No ale już użyte i prane wiec nie uda mi się wymienić. Poczekają aż Wit dorośnie i tez napewno jeszcze cos kupie![]() --- Mam otulacz little pinguin - zaraz bedziemy mirzyc ))
|
||
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie zamówiłam jeszcze 4 pieluszki od eko_mamy
Jak to powiedzieć mężowi? ![]() A odnosnie rozmiaru formowanek, to maja być wprowadzone modyfikacje i L ma byc taką wiekszą M
Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-06-01 o 13:05 |
|
|
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To taki mój patent![]() Skąd masz takie wieści nt rozmiarówki? No i chwal się co zamówiłaś
|
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam dwie kieszonki - w truskawki i kolorowe karo i dwie formowanki welurowe. Formowanki poprosiłam w rozmiarze "większe M" i dostała info, że L ma być właśnie większą M, bo w praktyce okazuje sie, że L jest za duza nawet na 11kg dzieciaki ![]() Bardzo podobaja mi sie jeszcze puzzle i dinozaury, ale widziałam pieluszke z dinozaurów z nappime i jednak te dinozaury to taki duzy wzór jest i nie robi juz tak fajnego efektu na pieluszce
|
|
|
|
|
|
#337 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dzis zamowilam 7 )) chyba moge sie pakowac i wyprowadzac![]() Cytat:
dostaniemy tez koszulke z krawatem gratisjuz sie nie moge doczekac
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
||
|
|
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
wow, justi, jakie zakupy!
ja na razie muszę przystopować, przetestujemy sobie spokojnie to, co mamy
|
|
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem zachwycona kieszonką eko_mamy. Do tej pory mieliśmy z kieszonek tylko Lenny Lamb i takie chińczyki z allegro, które są bardzo duże w porównaniu do innych - tzn. jak się je pospina na najmniejszy rozmiar, to nie jest źle, ale mimo wszystko, jak zobaczyłam kieszonkę eko_mamy na pupie młodego to byłam zachwycona, taka zgrabna
AIO z franiszek też się super prezentuje no i co do formowanki eko_mamy to też mamy L - jakaś strasznie wielka mi się nie wydaje, ale za sprawą chińczyków jestem przyzwyczajona do dość wysokich pieluch, więc może dlatego Postaram się jutro pstryknąć fotki - w końcu - i wrzucić na klub. |
|
|
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() juz sobie wyobrażam Stefcia z dupcią w motylach Koniecznie muszisz pokazać go w tej pieluszce Jezzbel - czekamy na fotki, ja tez dziś coś wkleję A ja uroczyście oświadczam, że to były moje ostatnie zakupy pieluszkowe czekam jeszcze tylko na formowankę i gatki storchenkinderno i na pieluszki od eko_mamy i KONIEC A poza tym to po ostatniej nocy sucha pielucha |
|
|
|
|
|
#341 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozmiar rzeczywiscie jest sporo zawyzony w tych formowankach, dobra decyzja szyjącej![]() Co do dinozaurow to dokładnie tak. Pierwsze co mi sie rzuciło w oczy widzac pieluszki z tego pula w nappime to wlasnie to ze stracil on caly urok. Ale i tak chcialabym go miec Cytat:
Koszulka wymiata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
-naturalny srodek -zgrabny kroj -niepospolity wzor ![]() Cytat:
Gratulacje za bezpieluszkowy dzien. U nas jeszcze sie taki nie zdarzyl, nocka zreszta tez nie. Ale jestesmy na dobrej drodze
|
|||||
|
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
Korzystając z tego, że za nami bezpieluszkowy dzień i noc, sfotografowałam prawie cały posiadany przeze mnie stosik pieluszkowy
![]() 1 fota: po lewej stronie - 5x IB SIO po prawej stronie od dołu - 4x nappime, 1x eko_mama 2 fota: formowanki i otulacze - od góry: flip econobum Imse Vimse formowanka eko_mama BBH 2x toots boots lulu nature w użyciu - lulu nature i gatki Storcheny do tego stos tetry kikko, zwykłej tetry i przeróżnych wkładów Troche monotematycznie u mnie i tak na zdjęciu nie jest to jakaś imponująca ilość, ale spokojnie nam wystarcza i w zasadzie mogłabym prac nawet 1 raz w tygodniu |
|
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
na dokładkę moja córka w formowance eko_mamy
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bianka, nie śmiej sie Mam mocne postanowienie i zamierzam w nim wytrwać ![]() U mnie jak pierwszy raz zdarzyła sie nocka z suchą pielucha, to nie mogłam uwierzyć i wszystkim dawałam ta pieluszkę do sprawdzenia czy rzeczywiście sucha
|
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz bardzo przemyślany stosik, wierze ze skoro z nocnikiem jestescie zaprzyjaznieni to spokojnie wystarczy![]() Wiedze, ze masz Econobum. I jakie jest Twoje zdanie na jego temat? Sprawdza sie Wam? Natalia pieknie prezentuje sie w blekitnej formowancee. M-ka jest slicznie dopasowana, zdecydowanie zle dobralam rozmiar dla Wita:/ Wcale sie nie smieje, bardziej podziwiam i lekko nie dowierzam ![]() Sucha noc to naprawde wielki sukces. Moja starsza corka majac 2,5 roku miala jeszcze nocne wpadki (chociaz odpieluchowana byla w wieku ok 18 mcy) |
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tylko je obejrzałam i schowałam do szafy chciałam sprzedac na allegro, ale nie udało sie, może na bazarku pojdą Teraz akurat i flip i econobum poszły w odstawkę - w taka pogodę jak teraz flip niestety zostawił czerwone ślady na nóżkach i pleckach, w miejscach, gdzie materiał dotykał bezpośrednio do ciałka a więc otulacze pulowe musza poczekać na bardziej sprzyjającą pogodę. Econobuma w zasadzie zbyt długo nie potestowałam, bo zaraz jak go kupiłam to zrobiło sie upalnie. Jest ok, ale jednak wole flipa Dziekuję Ja też troche nie dowierzam, ale może się uda juz nic nie kupować ![]() Sucha nocka zdarzyla nam sie dopiero 3 czy 4 razy, więc nie jest to jakiś spektakularny sukces Za to dziś dla odmiany obudziła sie usikana po pachy
|
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo faktycznie te imse vimse zostawiają czerwone ślady też... a po domu tylko w formowankach bez otulacza lata? to dlatego, że odpieluchowanie w planach? ja też powklejam zdjęcia, choć u nas na razie póz stojących nie będzie model pozował na leżąco |
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My większość dnia otulacz+ tetra. Za otulacz najcześciej robia gatki Storchena (szczególnie w upaly) albo Flip/Econobum. To taki stały zestaw. W miedzy czasie testujemy rozne inne, ale jak do tej pory te najlepiej nam podpasowały. Czasami jak jest bardzo gorąco to chodzi w samej formowance, jak Natalia velluto (Storchenowe, tetro, ekomama). |
|
|
|
|
|
#349 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratki za sucha nocke - my to dlugo na to poczekamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
----------------------------------------------- w koncu domowilam jeszcze dwie pieluszki u eko_mamy, wiec w sumie bedzie ich 8 , Malzowi nie wspomne nawetdzis nad ranem obudzil sie nasz Synus kompletnie 'zalany', mial dwa wklady od flipa (bawelne org+mam sucho) i otulacz polarkowy eko_mamy, Lejek maly ![]() u nas storcheny to prawdziwy hit, Malz je tez bardzo lubi a poza tym pieluchuje Malego juz na calego, Jego (tzn Malza ) ulubione pieluchy to close to parent, bo maja rzepy ja nie przepadam za nimi z racji kolorow jakie mamy (dwie biale, jedna - taki pomarancz/braz)
|||||
|
|
|
|
#350 | |||
|
Zadomowienie
|
A u mnie masakra
po tym jak wczoraj babcia trzymała córke cały dzień w kieszonce z pula poliestrowego z welurem synetycznym od środka, mamy dwa "piekne" czerwone odparzenia wokół nóżek i lekko czerwona pupe no załamałam sie jak to zobaczyłam po powrocie z pracy... Nie wiem jak teściowa mogła nie zauważyć, że nózki coraz bardziej czerwone ![]() a więc u nas wszystkie sztuczności na czas upałów ida w odstawkę. Dobrze, że zamówiłam te bawełniane pieluszki od ekomamy i wszystkie z bambusem od srodka Cytat:
Po domu biega coraz częściej w zwykłych bawełnianych "dorosłych" majteczkach (nie mamy dywanów, więc gdyby zdarzył sie jakis niekontrolowny sik to zadna tragedia sie nie dzieje), albo w samej formowance. Do odpieluchowania to u nas jeszcze daleko. Chodzi raczej o to zeby było nie za gorąco i przewiewnie. Cytat:
a tak bym chciała! U mnie Storcheny spadaja Natalii z dupci i w ogóle nie trzymaja tetry. Próbowałam je sfilcowac, ale nic to nie dało. No nic, bede próbować dalej ![]() Cytat:
a co jeszcze zamówiłaś? a moja córka prawie wogóle nie pije jak wypije przez cały dzien 50 ml wody to jest max dobrze, że karmię piersia... dzieki temu żadnych problemów z zaparciami ani odwodnieniem nie mamy |
|||
|
|
|
|
#351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
domowilam pula z puzzlami i kieszonke z wkladem mam sucho w stworki kosmiczne formowanke wzielam zapinana z boku w sloniea koszulke z krawatem z motywem kaset ![]() u nas Stefek ostatnio wypija pol litra, szok
|
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tak się zastanawiam, co jest bardziej przewiewne/lepsze na lato, jeśli chodzi o kieszonki - PUL poliestrowy czy bawełniany? To jest kwestia samego materiału/tkaniny (poliester/bawełna), czy może tego laminatu, który je pokrywa. Bawełna bardziej namaka i nie nadaje się na tak długo, jak np. poliester, to wiem, ale chodzi mi o to, co lepsze na upały w dzień, kiedy i tak się często zmienia pieluszkę. Wydaje mi się, że te bawełniane są lepsze, ale może się mylę, podpowiedzcie
Nie wiem czy jest sens kupować teraz za dużo kieszonek poliestrowych.A te kieszonki od eko_mamy obszyte bawełną, to są nią tylko obszyte, tzn., że od środka jest PUL poliestrowy, czy są z zalaminowanej bawełny? Edytowane przez Jezzebel Czas edycji: 2011-06-04 o 18:02 |
|
|
|
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
gatki wełniane wyprane, zalanolinowane, suszą się
wydają się nieco bure, myślałam, że będą jaśniejsze - chociaż lanolina i tak je rozjaśniła ![]() i po tej lanolinie tłuste nieco są, martwię się, że ubranka zatłuszczą i że się nie dopierze toto
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ciągle pamiętam o zdjęciach i ciągle zapominam- domówiłam otulacz wełniany. Jak będe mieć wszystko prosze walić i przypominać. Juz się nie mogę doczekac ,żeby Młodego w to ubrać ![]() Słuchajcie czy kuracje lanolinową można tylko kupić w tych sklepach z pieluszkami? |
|
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam zwykłą lanolinę na stronie zrobsobiekrem
w aptece pewnie też można, do tego mydło szare starte - chyba z tego się składa kuracja a taniej wychodzi zobaczymy, jaki będzie u mnie rezultat
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się przymierzam do tych jeżyków i czekam na Twoją recenzję ![]() A do kuracji używam zamiast szarego mydła odrobiny mydła w płynie, bo mi się nie chce szarego skrobać i rozpuszczać. Można też płynu do mycia naczyń. |
|
|
|
|
|
#357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam takie pytanko.. moja wazy około 10 kg...
chce kupić otulacz wełniany Storchenkinder - http://realne.pl/?p=3092 Ale: 1. jaki rozmiar - czy 2 nie będzie za mały [mam trenerki ImseeVimsee - 1 sztukę - http://realne.pl/?p=11 i jest dobra [rozmiar 9-12kg]... podobnie jak trenerki bambi mio 11-13kg [nosiła już je od 9kg i tez dobre były]... ale trenerki nie do końca sie sprawdzaja, po domu to jeszcze - bo tu szybko mogę zareagować, ale na spacer nie wezmę... 2. czy te szorty nie odciskają się wokół nóżek? [na zdjęciach dzieci wyglądają dość ciasno] 3. czy później można je zakładać bez wkładu jako zwykłe [ciepłe] majtki - byłoby w sam raz na zimę... Dodam, że moja mala nie robi kupy w pieluchę od jakiegoś czasu [wyjatek jak ma biegunkę - przez 2,5 mies 1x się zdarzyło na spacerze] siku od 0 do 3x... to ile powinnam kupić tak na wszelki wypadek - czy 2 starczą?
Nasze Przeboje i Przygody http://nhn-naturalnewychowanie.blogspot.com/ Album Naszego Skarba http://magdalenap.aguagu.pl Magdalenka jest już z nami Edytowane przez mlmFM Czas edycji: 2011-06-05 o 01:37 |
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny znalazłam na All płyny do prania z lanoliną, Zastanawiam się czy to dobre
|
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ad.1 My używamy r.2 (Igor ma już chyba ponad 8kg) i przy dużej pieluszce na noc, czasem ledwo zakrywają ją u góry, moim zdaniem powinny być uszyte trochę inaczej, żeby z tyłu były ciut dłuższe, ale jeśli i tak nie będziesz ich stosować z pieluszką (o ile dobrze zrozumiałam) to raczej powinny być dobre, żeby nie spadały z pupy. ad.2 u nas się nie odciskają, raczej nie powinny, bo nie są na gumki, tylko na ściągacz (to tak jak końcówka rękawa w swetrze, raczej nie ciśnie) ad.3 myślę, że spokojnie, można ![]() Co do ilości, to nie wiem, bo nie stosujemy NHN (przynajmniej na razie) |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

), materiały piekne, mięciutkie, bardzo przyjemne w dotyku i co dla mnie bardzo ważnie - mają szerokie gumki, które nie odciskają sie na ciałku
Ja nie mogę odżałować, że L wzięłam No ale już użyte i prane wiec nie uda mi się wymienić. Poczekają aż Wit dorośnie
Jak to powiedzieć mężowi? 

czekam jeszcze tylko na formowankę i gatki storchenkinderno i na pieluszki od eko_mamy i KONIEC 

a więc otulacze pulowe musza poczekać na bardziej sprzyjającą pogodę. Econobuma w zasadzie zbyt długo nie potestowałam, bo zaraz jak go kupiłam to zrobiło sie upalnie. Jest ok, ale jednak wole flipa 

po tym jak wczoraj babcia trzymała córke cały dzień w kieszonce z pula poliestrowego z welurem synetycznym od środka, mamy dwa "piekne" czerwone odparzenia wokół nóżek i lekko czerwona pupe