Opinie o pieluszkach wielorazowych - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 05:19   #331
justin18061976
Rozeznanie

Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Ja jak najbardziej

Może chcesz ten tetro tez odsprzedac?
Kochanie, oddam Ci ja po prostunie ma zadnego problemu,
to w takim razie napisz mi na priv swoj adres a ja jak tylko dojade do Polski zrobie paczuszke i Ci ja przesle

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 06:42   #332
velluto
Zadomowienie

Bianka - dzieki za opinie nt. pieluszek na noc popatrzę, poczytam i cos wybiorę

Wczoraj przyszły do mnie pieluszki eko_mamy - kieszonka babeczki i formowanka welurowa - jestem zachwycona! Szczególnie formowanką Chyba znalazłam idealne pieluszki na lato Zobaczymy jeszcze jak w użyciu, ale jak narazie same plusy. Nauczona doświadczeniem Bianki wizełam rozmiar M i lezy idealnie Pieluszki bardzo starannie uszyte, dopracowane w kazdym szczególe (nawet dziurka w metce do przeciągnięcia tasiemki jest wycieta w kształcie listka ), materiały piekne, mięciutkie, bardzo przyjemne w dotyku i co dla mnie bardzo ważnie - mają szerokie gumki, które nie odciskają sie na ciałku Na pewno jeszcze coś kupię
velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 10:51   #333
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Kochanie, oddam Ci ja po prostunie ma zadnego problemu,
to w takim razie napisz mi na priv swoj adres a ja jak tylko dojade do Polski zrobie paczuszke i Ci ja przesle
Piszę prv. A Ty pomyśl jak się w takim razie mogę odwdzięczyć

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Wczoraj przyszły do mnie pieluszki eko_mamy - kieszonka babeczki i formowanka welurowa - jestem zachwycona! Szczególnie formowanką Chyba znalazłam idealne pieluszki na lato Zobaczymy jeszcze jak w użyciu, ale jak narazie same plusy. Nauczona doświadczeniem Bianki wizełam rozmiar M i lezy idealnie Pieluszki bardzo starannie uszyte, dopracowane w kazdym szczególe (nawet dziurka w metce do przeciągnięcia tasiemki jest wycieta w kształcie listka ), materiały piekne, mięciutkie, bardzo przyjemne w dotyku i co dla mnie bardzo ważnie - mają szerokie gumki, które nie odciskają sie na ciałku Na pewno jeszcze coś kupię
Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona Ja nie mogę odżałować, że L wzięłam No ale już użyte i prane wiec nie uda mi się wymienić. Poczekają aż Wit dorośnie i tez napewno jeszcze cos kupie

---
Mam otulacz little pinguin - zaraz bedziemy mirzyc))
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 12:04   #334
velluto
Zadomowienie

Ja właśnie zamówiłam jeszcze 4 pieluszki od eko_mamy Jak to powiedzieć mężowi?
A odnosnie rozmiaru formowanek, to maja być wprowadzone modyfikacje i L ma byc taką wiekszą M

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2011-06-01 o 12:05
Stary 2011-06-01, 13:02   #335
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie zamówiłam jeszcze 4 pieluszki od eko_mamy Jak to powiedzieć mężowi?
A odnosnie rozmiaru formowanek, to maja być wprowadzone modyfikacje i L ma byc taką wiekszą M
To może mu nie mów To taki mój patent

Skąd masz takie wieści nt rozmiarówki? No i chwal się co zamówiłaś
Stary 2011-06-01, 13:16   #336
velluto
Zadomowienie

Cytat:
To może mu nie mów To taki mój patent

Skąd masz takie wieści nt rozmiarówki? No i chwal się co zamówiłaś
Moze sie uda nie mowic, bo w przyszłym tygodniu wczasujemy sie u moich rodziców i przesyłkę zamówiłam na tamten adres A mąż niestety będzie chodził do pracy

Zamówiłam dwie kieszonki - w truskawki i kolorowe karo i dwie formowanki welurowe. Formowanki poprosiłam w rozmiarze "większe M" i dostała info, że L ma być właśnie większą M, bo w praktyce okazuje sie, że L jest za duza nawet na 11kg dzieciaki

Bardzo podobaja mi sie jeszcze puzzle i dinozaury, ale widziałam pieluszke z dinozaurów z nappime i jednak te dinozaury to taki duzy wzór jest i nie robi juz tak fajnego efektu na pieluszce
Stary 2011-06-01, 16:04   #337
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:

a nie mowilam??? dla mnie to najladniejsze pieluszki,
ja dzis zamowilam 7 )) chyba moge sie pakowac i wyprowadzac

Cytat:
Zamówiłam dwie kieszonki - w truskawki i kolorowe karo i dwie formowanki welurowe. Formowanki poprosiłam w rozmiarze "większe M" i dostała info, że L ma być właśnie większą M, bo w praktyce okazuje sie, że L jest za duza nawet na 11kg dzieciaki
ja wzielam dalmatynczyki, motyle, heikopterki (kieszonki+wkladka mam sucho), otulacze: niebieskie moro, kasety i stworki, formowanka jakas jednokolorowa (bawelenka) dostaniemy tez koszulke z krawatem gratis
juz sie nie moge doczekac

Stary 2011-06-01, 16:15   #338
prunelle
Wtajemniczenie

wow, justi, jakie zakupy!
ja na razie muszę przystopować, przetestujemy sobie spokojnie to, co mamy

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 19:30   #339
Jezzebel
Raczkowanie

A ja jestem zachwycona kieszonką eko_mamy. Do tej pory mieliśmy z kieszonek tylko Lenny Lamb i takie chińczyki z allegro, które są bardzo duże w porównaniu do innych - tzn. jak się je pospina na najmniejszy rozmiar, to nie jest źle, ale mimo wszystko, jak zobaczyłam kieszonkę eko_mamy na pupie młodego to byłam zachwycona, taka zgrabna AIO z franiszek też się super prezentuje no i co do formowanki eko_mamy to też mamy L - jakaś strasznie wielka mi się nie wydaje, ale za sprawą chińczyków jestem przyzwyczajona do dość wysokich pieluch, więc może dlatego
Postaram się jutro pstryknąć fotki - w końcu - i wrzucić na klub.
Jezzebel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 20:11   #340
velluto
Zadomowienie

Cytat:

ja wzielam dalmatynczyki, motyle, heikopterki (kieszonki+wkladka mam sucho), otulacze: niebieskie moro, kasety i stworki, formowanka jakas jednokolorowa (bawelenka) dostaniemy tez koszulke z krawatem gratis
no na prawde poszalałaś
juz sobie wyobrażam Stefcia z dupcią w motylach Koniecznie muszisz pokazać go w tej pieluszce

Jezzbel - czekamy na fotki, ja tez dziś coś wkleję

A ja uroczyście oświadczam, że to były moje ostatnie zakupy pieluszkowe czekam jeszcze tylko na formowankę i gatki storchenkinderno i na pieluszki od eko_mamy i KONIEC teraz mogę sie zająć co najwyżej sprzedażą nadwyżek pieluszkowych

A poza tym to po ostatniej nocy sucha pielucha Juz kilka razy tak nam sie zdarzyło i dziś przez cały dzień tez zerowy stan zabrudzonych pieluszek
Stary 2011-06-01, 21:44   #341
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Moze sie uda nie mowic, bo w przyszłym tygodniu wczasujemy sie u moich rodziców i przesyłkę zamówiłam na tamten adres A mąż niestety będzie chodził do pracy

Bardzo podobaja mi sie jeszcze puzzle i dinozaury, ale widziałam pieluszke z dinozaurów z nappime i jednak te dinozaury to taki duzy wzór jest i nie robi juz tak fajnego efektu na pieluszce
Te truskawkowe i mnie urzekają, ale z racji siurka stawiam na typowo męskie wzory Rozmiar rzeczywiscie jest sporo zawyzony w tych formowankach, dobra decyzja szyjącej

Co do dinozaurow to dokładnie tak. Pierwsze co mi sie rzuciło w oczy widzac pieluszki z tego pula w nappime to wlasnie to ze stracil on caly urok. Ale i tak chcialabym go miec

Cytat:

Dobra jesteś. Ostatnio wlasnie sama zamowilam 7 szt (4 kieszonki i 3 formowanki) i bylam przeswiadczona ze w koncu mam wsyztsko co chcialam. Coz...owo przeswiadczenie ulotnilo sie z chwila zobaczenia zapowiedzi nowych puli ehh
Koszulka wymiata

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
No wlasnie pisalam wyżej - przez chwile też mialam takie twarde postanowienie

Cytat:
Napisane przez Jezzebel Pokaż wiadomość
A ja jestem zachwycona kieszonką eko_mamy. Do tej pory mieliśmy z kieszonek tylko Lenny Lamb i takie chińczyki z allegro, które są bardzo duże w porównaniu do innych - tzn. jak się je pospina na najmniejszy rozmiar, to nie jest źle, ale mimo wszystko, jak zobaczyłam kieszonkę eko_mamy na pupie młodego to byłam zachwycona, taka zgrabna AIO z franiszek też się super prezentuje no i co do formowanki eko_mamy to też mamy L - jakaś strasznie wielka mi się nie wydaje, ale za sprawą chińczyków jestem przyzwyczajona do dość wysokich pieluch, więc może dlatego
Postaram się jutro pstryknąć fotki - w końcu - i wrzucić na klub.
Czekamy na fotki. Co moge napisac - sama jestem oczarowana kieszonkami szytymi przez eko_mame. Spelnia ona moje wsyztskie wymagania co do pieluszki:
-naturalny srodek
-zgrabny kroj
-niepospolity wzor

Cytat:
Jezzbel - czekamy na fotki, ja tez dziś coś wkleję

A ja uroczyście oświadczam, że to były moje ostatnie zakupy pieluszkowe czekam jeszcze tylko na formowankę i gatki storchenkinderno i na pieluszki od eko_mamy i KONIEC teraz mogę sie zająć co najwyżej sprzedażą nadwyżek pieluszkowych

A poza tym to po ostatniej nocy sucha pielucha Juz kilka razy tak nam sie zdarzyło i dziś przez cały dzień tez zerowy stan zabrudzonych pieluszek
: cojest: jasssne, velluto

Gratulacje za bezpieluszkowy dzien. U nas jeszcze sie taki nie zdarzyl, nocka zreszta tez nie. Ale jestesmy na dobrej drodze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-01, 22:11   #342
velluto
Zadomowienie

Korzystając z tego, że za nami bezpieluszkowy dzień i noc, sfotografowałam prawie cały posiadany przeze mnie stosik pieluszkowy

1 fota:
po lewej stronie - 5x IB SIO
po prawej stronie od dołu - 4x nappime, 1x eko_mama

2 fota:
formowanki i otulacze - od góry:
flip
econobum
Imse Vimse
formowanka eko_mama
BBH
2x toots boots
lulu nature

w użyciu - lulu nature i gatki Storcheny
do tego stos tetry kikko, zwykłej tetry i przeróżnych wkładów

Troche monotematycznie u mnie i tak na zdjęciu nie jest to jakaś imponująca ilość, ale spokojnie nam wystarcza i w zasadzie mogłabym prac nawet 1 raz w tygodniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8818m.jpg (66,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8821.jpg (49,5 KB, 53 załadowań)
Stary 2011-06-01, 22:15   #343
velluto
Zadomowienie

na dokładkę moja córka w formowance eko_mamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8816m.jpg (30,1 KB, 83 załadowań)
Stary 2011-06-01, 22:23   #344
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Te truskawkowe i mnie urzekają, ale z racji siurka stawiam na typowo męskie wzory Rozmiar rzeczywiscie jest sporo zawyzony w tych formowankach, dobra decyzja szyjącej

: cojest: jasssne, velluto

Gratulacje za bezpieluszkowy dzien. U nas jeszcze sie taki nie zdarzyl, nocka zreszta tez nie. Ale jestesmy na dobrej drodze
no powiem Ci, że siurek rzeczywiście mocno ogranicza wybór

Bianka, nie śmiej sie Mam mocne postanowienie i zamierzam w nim wytrwać
U mnie jak pierwszy raz zdarzyła sie nocka z suchą pielucha, to nie mogłam uwierzyć i wszystkim dawałam ta pieluszkę do sprawdzenia czy rzeczywiście sucha
Stary 2011-06-01, 22:34   #345
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Korzystając z tego, że za nami bezpieluszkowy dzień i noc, sfotografowałam prawie cały posiadany przeze mnie stosik pieluszkowy

1 fota:
po lewej stronie - 5x IB SIO
po prawej stronie od dołu - 4x nappime, 1x eko_mama

2 fota:
formowanki i otulacze - od góry:
flip
econobum
Imse Vimse
formowanka eko_mama
BBH
2x toots boots
lulu nature

w użyciu - lulu nature i gatki Storcheny
do tego stos tetry kikko, zwykłej tetry i przeróżnych wkładów

Troche monotematycznie u mnie i tak na zdjęciu nie jest to jakaś imponująca ilość, ale spokojnie nam wystarcza i w zasadzie mogłabym prac nawet 1 raz w tygodniu
Aaa ale macie kolorowo w pierwszym koszyczku masz bardzo przemyślany stosik, wierze ze skoro z nocnikiem jestescie zaprzyjaznieni to spokojnie wystarczy i żadnej chinki

Wiedze, ze masz Econobum. I jakie jest Twoje zdanie na jego temat? Sprawdza sie Wam?

Natalia pieknie prezentuje sie w blekitnej formowancee. M-ka jest slicznie dopasowana, zdecydowanie zle dobralam rozmiar dla Wita:/

Wcale sie nie smieje, bardziej podziwiam i lekko nie dowierzam
Sucha noc to naprawde wielki sukces. Moja starsza corka majac 2,5 roku miala jeszcze nocne wpadki (chociaz odpieluchowana byla w wieku ok 18 mcy)
Stary 2011-06-02, 06:50   #346
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Aaa ale macie kolorowo w pierwszym koszyczku masz bardzo przemyślany stosik, wierze ze skoro z nocnikiem jestescie zaprzyjaznieni to spokojnie wystarczy i żadnej chinki

Wiedze, ze masz Econobum. I jakie jest Twoje zdanie na jego temat? Sprawdza sie Wam?

Natalia pieknie prezentuje sie w blekitnej formowancee. M-ka jest slicznie dopasowana, zdecydowanie zle dobralam rozmiar dla Wita:/

Wcale sie nie smieje, bardziej podziwiam i lekko nie dowierzam
Sucha noc to naprawde wielki sukces. Moja starsza corka majac 2,5 roku miala jeszcze nocne wpadki (chociaz odpieluchowana byla w wieku ok 18 mcy)
mam 2 chinki, kupione na e-bayu ale tylko je obejrzałam i schowałam do szafy chciałam sprzedac na allegro, ale nie udało sie, może na bazarku pojdą

Teraz akurat i flip i econobum poszły w odstawkę - w taka pogodę jak teraz flip niestety zostawił czerwone ślady na nóżkach i pleckach, w miejscach, gdzie materiał dotykał bezpośrednio do ciałka a więc otulacze pulowe musza poczekać na bardziej sprzyjającą pogodę. Econobuma w zasadzie zbyt długo nie potestowałam, bo zaraz jak go kupiłam to zrobiło sie upalnie. Jest ok, ale jednak wole flipa

Dziekuję

Ja też troche nie dowierzam, ale może się uda juz nic nie kupować

Sucha nocka zdarzyla nam sie dopiero 3 czy 4 razy, więc nie jest to jakiś spektakularny sukces Za to dziś dla odmiany obudziła sie usikana po pachy
Stary 2011-06-02, 11:10   #347
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
mam 2 chinki, kupione na e-bayu ale tylko je obejrzałam i schowałam do szafy chciałam sprzedac na allegro, ale nie udało sie, może na bazarku pojdą

Teraz akurat i flip i econobum poszły w odstawkę - w taka pogodę jak teraz flip niestety zostawił czerwone ślady na nóżkach i pleckach, w miejscach, gdzie materiał dotykał bezpośrednio do ciałka a więc otulacze pulowe musza poczekać na bardziej sprzyjającą pogodę. Econobuma w zasadzie zbyt długo nie potestowałam, bo zaraz jak go kupiłam to zrobiło sie upalnie. Jest ok, ale jednak wole flipa

Dziekuję

Ja też troche nie dowierzam, ale może się uda juz nic nie kupować

Sucha nocka zdarzyla nam sie dopiero 3 czy 4 razy, więc nie jest to jakiś spektakularny sukces Za to dziś dla odmiany obudziła sie usikana po pachy
to teraz jakich otulaczy używacie? wełny? nasze wełniaki od franiszek właśnie się piorą, jeszcze tylko lanoliną potraktować i zaczniemy używać
bo faktycznie te imse vimse zostawiają czerwone ślady też...

a po domu tylko w formowankach bez otulacza lata? to dlatego, że odpieluchowanie w planach?

ja też powklejam zdjęcia, choć u nas na razie póz stojących nie będzie model pozował na leżąco

Stary 2011-06-02, 21:47   #348
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
to teraz jakich otulaczy używacie? wełny? nasze wełniaki od franiszek właśnie się piorą, jeszcze tylko lanoliną potraktować i zaczniemy używać

a po domu tylko w formowankach bez otulacza lata? to dlatego, że odpieluchowanie w planach?

ja też powklejam zdjęcia, choć u nas na razie póz stojących nie będzie model pozował na leżąco
Napisz koniecznie, jak się sprawują te franiszkowe jeżyki.

My większość dnia otulacz+ tetra. Za otulacz najcześciej robia gatki Storchena (szczególnie w upaly) albo Flip/Econobum. To taki stały zestaw. W miedzy czasie testujemy rozne inne, ale jak do tej pory te najlepiej nam podpasowały. Czasami jak jest bardzo gorąco to chodzi w samej formowance, jak Natalia velluto (Storchenowe, tetro, ekomama).
Stary 2011-06-03, 05:05   #349
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
hihi, tez sie za glowe lapie

Cytat:
no na prawde poszalałaś
juz sobie wyobrażam Stefcia z dupcią w motylach Koniecznie muszisz pokazać go w tej pieluszce
hihi, nie moglam sie powstrzymac, urzekly mnie babeczki, ale takiego rozu Malz by mi nie wybaczyl
gratki za sucha nocke - my to dlugo na to poczekamy

Cytat:
Dobra jesteś. Ostatnio wlasnie sama zamowilam 7 szt (4 kieszonki i 3 formowanki) i bylam przeswiadczona ze w koncu mam wsyztsko co chcialam. Coz...owo przeswiadczenie ulotnilo sie z chwila zobaczenia zapowiedzi nowych puli ehh
Koszulka wymiata
ja tez tak teraz mysle - pewnie sie myle

Cytat:
masz sliczny stosik i faktycznie b.przemyslany

Cytat:
no wlasnie, tez pomyslalam, ze u nas formowanka bez otulacza by nie przeszla, Maly teraz wypija litrami wode i herbatki, wiec po dwoch godzinach moge wyzymac pieluszke
-----------------------------------------------
w koncu domowilam jeszcze dwie pieluszki u eko_mamy, wiec w sumie bedzie ich 8, Malzowi nie wspomne nawet
dzis nad ranem obudzil sie nasz Synus kompletnie 'zalany', mial dwa wklady od flipa (bawelne org+mam sucho) i otulacz polarkowy eko_mamy, Lejek maly
u nas storcheny to prawdziwy hit, Malz je tez bardzo lubi a poza tym pieluchuje Malego juz na calego, Jego (tzn Malza) ulubione pieluchy to close to parent, bo maja rzepy ja nie przepadam za nimi z racji kolorow jakie mamy (dwie biale, jedna - taki pomarancz/braz)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 06:46   #350
velluto
Zadomowienie

A u mnie masakra po tym jak wczoraj babcia trzymała córke cały dzień w kieszonce z pula poliestrowego z welurem synetycznym od środka, mamy dwa "piekne" czerwone odparzenia wokół nóżek i lekko czerwona pupe no załamałam sie jak to zobaczyłam po powrocie z pracy... Nie wiem jak teściowa mogła nie zauważyć, że nózki coraz bardziej czerwone
a więc u nas wszystkie sztuczności na czas upałów ida w odstawkę. Dobrze, że zamówiłam te bawełniane pieluszki od ekomamy i wszystkie z bambusem od srodka
Cytat:

ja teraz używam tylko wełnianych gatek Storchenów i czasami otulacza IV z bawełny organicznej. Pule w upały nie dla nas
Po domu biega coraz częściej w zwykłych bawełnianych "dorosłych" majteczkach (nie mamy dywanów, więc gdyby zdarzył sie jakis niekontrolowny sik to zadna tragedia sie nie dzieje), albo w samej formowance. Do odpieluchowania to u nas jeszcze daleko. Chodzi raczej o to zeby było nie za gorąco i przewiewnie.
Cytat:
My większość dnia otulacz+ tetra. Za otulacz najcześciej robia gatki Storchena (szczególnie w upaly) albo Flip/Econobum. To taki stały zestaw. W miedzy czasie testujemy rozne inne, ale jak do tej pory te najlepiej nam podpasowały. Czasami jak jest bardzo gorąco to chodzi w samej formowance, jak Natalia velluto (Storchenowe, tetro, ekomama).
kurcze a ja ciagle nie moge przekonac sie do sorchenów i tetry a tak bym chciała! U mnie Storcheny spadaja Natalii z dupci i w ogóle nie trzymaja tetry. Próbowałam je sfilcowac, ale nic to nie dało. No nic, bede próbować dalej
Cytat:
gratki za sucha nocke - my to dlugo na to poczekamy

masz sliczny stosik i faktycznie b.przemyslany

w koncu domowilam jeszcze dwie pieluszki u eko_mamy, wiec w sumie bedzie ich 8, Malzowi nie wspomne nawet
dzis nad ranem obudzil sie nasz Synus kompletnie 'zalany', mial dwa wklady od flipa (bawelne org+mam sucho) i otulacz polarkowy eko_mamy, Lejek maly
u nas storcheny to prawdziwy hit, Malz je tez bardzo lubi a poza tym pieluchuje Malego juz na calego, Jego (tzn Malza) ulubione pieluchy to close to parent, bo maja rzepy ja nie przepadam za nimi z racji kolorow jakie mamy (dwie biale, jedna - taki pomarancz/braz)
dzieki
a co jeszcze zamówiłaś?
a moja córka prawie wogóle nie pije jak wypije przez cały dzien 50 ml wody to jest max dobrze, że karmię piersia... dzieki temu żadnych problemów z zaparciami ani odwodnieniem nie mamy
Stary 2011-06-03, 22:59   #351
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
A u mnie masakra po tym jak wczoraj babcia trzymała córke cały dzień w kieszonce z pula poliestrowego z welurem synetycznym od środka, mamy dwa "piekne" czerwone odparzenia wokół nóżek i lekko czerwona pupe no załamałam sie jak to zobaczyłam po powrocie z pracy... Nie wiem jak teściowa mogła nie zauważyć, że nózki coraz bardziej czerwone
dzieki
a co jeszcze zamówiłaś?
a moja córka prawie wogóle nie pije jak wypije przez cały dzien 50 ml wody to jest max dobrze, że karmię piersia... dzieki temu żadnych problemów z zaparciami ani odwodnieniem nie mamy
Biedusia szybko sie zagoi
domowilam pula z puzzlami i kieszonke z wkladem mam sucho w stworki kosmiczne formowanke wzielam zapinana z boku w slonie
a koszulke z krawatem z motywem kaset
u nas Stefek ostatnio wypija pol litra, szok

Stary 2011-06-04, 16:43   #352
Jezzebel
Raczkowanie

Dziewczyny, tak się zastanawiam, co jest bardziej przewiewne/lepsze na lato, jeśli chodzi o kieszonki - PUL poliestrowy czy bawełniany? To jest kwestia samego materiału/tkaniny (poliester/bawełna), czy może tego laminatu, który je pokrywa. Bawełna bardziej namaka i nie nadaje się na tak długo, jak np. poliester, to wiem, ale chodzi mi o to, co lepsze na upały w dzień, kiedy i tak się często zmienia pieluszkę. Wydaje mi się, że te bawełniane są lepsze, ale może się mylę, podpowiedzcie Nie wiem czy jest sens kupować teraz za dużo kieszonek poliestrowych.

A te kieszonki od eko_mamy obszyte bawełną, to są nią tylko obszyte, tzn., że od środka jest PUL poliestrowy, czy są z zalaminowanej bawełny?

Edytowane przez Jezzebel
Czas edycji: 2011-06-04 o 17:02
Stary 2011-06-04, 17:18   #353
prunelle
Wtajemniczenie

gatki wełniane wyprane, zalanolinowane, suszą się
wydają się nieco bure, myślałam, że będą jaśniejsze - chociaż lanolina i tak je rozjaśniła
i po tej lanolinie tłuste nieco są, martwię się, że ubranka zatłuszczą i że się nie dopierze toto

Stary 2011-06-04, 17:22   #354
lemoorka
Zakorzenienie

Witajcie!

Ciągle pamiętam o zdjęciach i ciągle zapominam- domówiłam otulacz wełniany. Jak będe mieć wszystko prosze walić i przypominać.
Juz się nie mogę doczekac ,żeby Młodego w to ubrać

Słuchajcie czy kuracje lanolinową można tylko kupić w tych sklepach z pieluszkami?
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 17:45   #355
prunelle
Wtajemniczenie

ja kupiłam zwykłą lanolinę na stronie zrobsobiekrem w aptece pewnie też można, do tego mydło szare starte - chyba z tego się składa kuracja a taniej wychodzi zobaczymy, jaki będzie u mnie rezultat

Stary 2011-06-04, 18:39   #356
Jezzebel
Raczkowanie

Cytat:
gatki wełniane wyprane, zalanolinowane, suszą się
wydają się nieco bure, myślałam, że będą jaśniejsze - chociaż lanolina i tak je rozjaśniła
i po tej lanolinie tłuste nieco są, martwię się, że ubranka zatłuszczą i że się nie dopierze toto
Miałam tak samo, jak ostatnio lanolinowałam Storcheny, myslałam, że przesadziłam, bo były tłuste, a lanolinowałam je na lewej stronie i nie chciałam, żeby małemu było nieprzyjemnie na skórze, ale po pierwszym użyciu całkiem zniknęła ta taka tłusta powłoka, pewnie się wytarła o formowankę trochę.
Też się przymierzam do tych jeżyków i czekam na Twoją recenzję

A do kuracji używam zamiast szarego mydła odrobiny mydła w płynie, bo mi się nie chce szarego skrobać i rozpuszczać. Można też płynu do mycia naczyń.
Stary 2011-06-04, 19:57   #357
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam zwykłą lanolinę na stronie zrobsobiekrem w aptece pewnie też można, do tego mydło szare starte - chyba z tego się składa kuracja a taniej wychodzi zobaczymy, jaki będzie u mnie rezultat
ja zawsze wełniane rzeczy prałam w płynie do prania i tak ubijałam ręcznie i myslalam,ze tak sie robi z otulaczami

Cytat:
Napisane przez Jezzebel Pokaż wiadomość
Miałam tak samo, jak ostatnio lanolinowałam Storcheny, myslałam, że przesadziłam, bo były tłuste, a lanolinowałam je na lewej stronie i nie chciałam, żeby małemu było nieprzyjemnie na skórze, ale po pierwszym użyciu całkiem zniknęła ta taka tłusta powłoka, pewnie się wytarła o formowankę trochę.
Też się przymierzam do tych jeżyków i czekam na Twoją recenzję

A do kuracji używam zamiast szarego mydła odrobiny mydła w płynie, bo mi się nie chce szarego skrobać i rozpuszczać. Można też płynu do mycia naczyń.
Polecam mydło w płynie Biały jeleń i płatki mydlane dzidziuś, tylko sa one bardzo trudno dostepne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-04, 21:23   #358
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Ja mam takie pytanko.. moja wazy około 10 kg...
chce kupić otulacz wełniany Storchenkinder - http://realne.pl/?p=3092
Ale:
1. jaki rozmiar - czy 2 nie będzie za mały [mam trenerki ImseeVimsee - 1 sztukę - http://realne.pl/?p=11 i jest dobra [rozmiar 9-12kg]... podobnie jak trenerki bambi mio 11-13kg [nosiła już je od 9kg i tez dobre były]... ale trenerki nie do końca sie sprawdzaja, po domu to jeszcze - bo tu szybko mogę zareagować, ale na spacer nie wezmę...
2. czy te szorty nie odciskają się wokół nóżek? [na zdjęciach dzieci wyglądają dość ciasno]
3. czy później można je zakładać bez wkładu jako zwykłe [ciepłe] majtki - byłoby w sam raz na zimę...

Dodam, że moja mala nie robi kupy w pieluchę od jakiegoś czasu [wyjatek jak ma biegunkę - przez 2,5 mies 1x się zdarzyło na spacerze]
siku od 0 do 3x... to ile powinnam kupić tak na wszelki wypadek - czy 2 starczą?

Edytowane przez mlmFM
Czas edycji: 2011-06-05 o 00:37
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 09:47   #359
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Ale:
1. jaki rozmiar - czy 2 nie będzie za mały [mam trenerki ImseeVimsee - 1 sztukę - http://realne.pl/?p=11 i jest dobra [rozmiar 9-12kg]... podobnie jak trenerki bambi mio 11-13kg [nosiła już je od 9kg i tez dobre były]... ale trenerki nie do końca sie sprawdzaja, po domu to jeszcze - bo tu szybko mogę zareagować, ale na spacer nie wezmę...
2. czy te szorty nie odciskają się wokół nóżek? [na zdjęciach dzieci wyglądają dość ciasno]
3. czy później można je zakładać bez wkładu jako zwykłe [ciepłe] majtki - byłoby w sam raz na zimę...

Dodam, że moja mala nie robi kupy w pieluchę od jakiegoś czasu [wyjatek jak ma biegunkę - przez 2,5 mies 1x się zdarzyło na spacerze]
siku od 0 do 3x... to ile powinnam kupić tak na wszelki wypadek - czy 2 starczą?
Już wysadasz takiego maluszka na nocnik by zrobiła kupkę?

Dziewczyny znalazłam na All płyny do prania z lanoliną, Zastanawiam się czy to dobre
Stary 2011-06-05, 15:24   #360
Jezzebel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Ale:

ad.1 My używamy r.2 (Igor ma już chyba ponad 8kg) i przy dużej pieluszce na noc, czasem ledwo zakrywają ją u góry, moim zdaniem powinny być uszyte trochę inaczej, żeby z tyłu były ciut dłuższe, ale jeśli i tak nie będziesz ich stosować z pieluszką (o ile dobrze zrozumiałam) to raczej powinny być dobre, żeby nie spadały z pupy.

ad.2 u nas się nie odciskają, raczej nie powinny, bo nie są na gumki, tylko na ściągacz (to tak jak końcówka rękawa w swetrze, raczej nie ciśnie)

ad.3 myślę, że spokojnie, można

Co do ilości, to nie wiem, bo nie stosujemy NHN (przynajmniej na razie)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości