|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Hej. Właśnie, fajnie byłoby porównać jak TŻeci reagują na dietę lub też na kilka dodatkowych kilogramów. Obgadajmy ich ;P Mój nic sobie nie robi z diety! A tego, że ja jem zdrowiej, czy mniej, nawet nie zauważył. Wczoraj zjadł szarlotkę na ciepło i kebaba na wieczór. Lubimy sobie dogadzać kulinarnie i b. lubi, gdy z nim jem, chociaż podkreśla, że muszę mieć dobra przemianę materii, a jak widzi grubszą osobę objadającą się fast foodami to zawsze pod nosem mówi "liść sałaty, liść sałaty" i kręci głową z niesmakiem. Generalnie lubi szczupłe dziewczyny, ale nie przepada za chudymi tyłkami, woli pełne. Namawia mnie za to zawsze na rower itp. i chyba tak rozumie dbanie o siebie, nie odmawiając sobie żadnego jedzenia
A jak Wasi się zachowują?
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
nie ma to w takim skrócie było. owoców było trochę, ale tylko jabłek, a co do warzyw, to że było to lato, to zjadłam to ogórka, to rzodkiewke, to cos innego. a co do mięsa fakt, nie było go, bo nie jadłam smażonego, a w domu nie praktykowało się gotowanego. aa i alternatywa dla ziemniaka : kasza gryczana
|
|
|
|
|
#333 |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczyny!!
To moje dzisiejsze menu: śniadanie: jogurt naturalny z płatkami owsianymi+resztka mojego mixu ![]() II śniadanie: pół jabłka obiad: (i tu mój pech)może z łyżkę takich plasterków ziemniaczanych usmażonych na patelni, sałatka z ogórka i pomidora+sos winegret na podwieczorek planuję 2 kanapeczki z pieczywa chrupkiego z pomidorkiem i ogórkiem, może dodam kawałeczek szynki? kolacja: jeszcze nie wiem? jakieś pomysły?? Chyba kupię dziś warzywa nie te na patelnie (te już mam ale chyba jeszcze dokupię w zamrażalce się nie zepsują)ale też słyszałam o takich innych- tzn. innych w sumie podobnych- bo też warzywka, z tym że je się gotuję i potem je w sumie tj takie warzywka na parze. To chyba jest bardzo zdrowe . Zainwestuję dzisiaj w to . W między czasie przegryzam jabłuszko . Piję dzisiaj zdecydowanie dużo wody . Dodam jeszcze, że wf był bardzo męczący ale fajny-dziś biegam!!Ok dziewczęta ja lecę na zakupy, muszę zainwestować w jakąś dobrą kreacje, bo mam imprezkę niebawem- więc życzcie dobrych łowów. |
|
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
sn: musli z mlekiem
ob: gotowane jablko; tak tak wiem glupie to ale wlasnie robilam nalesniki z powidlem dla rodzinki ale nie pokusilam sie na ani jednego jakos smak byl na gotowane jablko dzis troche sporo pochodzilam jeszcze czeka mnie rower z siostra i cwieczenia ale pewnie cwiczenia trzeba bedzie zaraz odwalic bo po rowerze to watpie a przed rowerem jeszczz jem porzadna bule grahamke napakowana warzywa a i mineralka na rower; musze sie nauczyc pic wody ( dla mnie 2 szklanki to duzo nawet herbaty ) ale pomalu a do przodu z jedzeniem tez koniecznie nauczyc sie jesc regularnie 4 posilki |
|
|
|
|
#335 |
|
Przyczajenie
|
Cześć kochane dziewczyny
![]() Czytam i widzę że myslicie prawidłowo to się chwali, bo warzywa i owoce to skarbnica witamin i minerałów, oczywiście i mięso jest potrzebne i trochę węglowodanów, ale pamiętajcie że bez warzyw i świeżych owoców organizm trudniej trawi inne składniki jedzenia bo ma boreliozę i tak długo leczył się ciężkimi lekami, i tylko dzięki odpowiednio zbilansowanej diecie organizm nic nie ucierpiał , a polegało to na jedzeniu do każdego posiłku dużej porcji warzyw , kwaśnych owoców, kiszonej kapusty i ogórków one chroniły przewód pokarmowy i zabezpieczały przed wyjałowieniem... a ja jadłam je razem z nim i teraz nie wyobrażam sobie jedzenia bez surówek i sałatek lub owoców , poza tym zauważyłam że po takim jedzeniu czuję się lżej, nie mam problemu z zaparciami (a to często się zdarza przy diecie ![]() ) tak więc lepiej zrezygnować z bułki czy plasterka wędliny ale, nie rezygnować z warzyw i owoców!!!!! Dobra , koniec kazania ![]() a ja dzisiaj jadłam: 1/ sałatka z pomidora i ogórka ze szczypiorkirm +kanapka z razowca i plasterka szynki+herbata zielona 2/ szprotki w pomidorach+kr. razowca+kawa z mlekiem 3/ 2 małe gołąbki z młodej kapusty z ryżem i mięsem gotowane na parze+herbata z mlekiem i pomidor 4/ na podwieczorek zjem kawałek białego sera + 2 małe ogórki i listki kapusty pekińskiej 5/ na kolację będzie tylko sałatka z warzyw i kukurydzy(mało!) i 2 biszkopty (a co nie należy mi się? ![]() Kochane lecę do ogrodu bo chwasty szleją , a ja będę miała siłownię![]() Pozdrawiam i życzę miłego piątkowego wieczoru , bawcie się i TRZYMAMY SIĘ!!!!
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie i to było dobre podsumowanie ! z głową dziewczyny, z głową
![]()
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdzie mięsko?? ta buła też nie bardzo - lepszy ciemny chlebek np z ziarnami. Proponuje spróbowac jeść jednak 5 posiłków. Myśle, że będzie łatwiej jeśli zaplanujesz sobie konkretne godziny posiłków np. 08-śn, 11-IIśn, 14-obiad, 17-podwieczorek, 20-kolacja. Standardowo mój jadłospis, wraz z planowanym podwieczorkiem i kolacją ![]() I płatki owsiane na mleczku 2% z dodatkiem cynamonu + jabłuszkoII dwie małe kromki ciemnego chleba fitness z plastrem wędliny III pół torebki brązowego ryżu + 175g surówki wiosennej + pomarańcza IV wieśniak z rzodkiewką V pierś z kurczaczka + sałata z łyżką jogurtu naturalnego ale zastanawiam sie czy nie zwiększyć posiłków.. Nie przekraczam 1300kcal, a codziennie ponad godzine intensywnie uprawiam sport.. Co o tym sądzisz Achnes??
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=trutututu;19639451]po pierwsze MAŁO!!! Tym bardziej jeśli jeździsz na rowerze!
gdzie mięsko?? ta buła też nie bardzo - lepszy ciemny chlebek np z ziarnami. Proponuje spróbowac jeść jednak 5 posiłków. Myśle, że będzie łatwiej jeśli zaplanujesz sobie konkretne godziny posiłków np. 08-śn, 11-IIśn, 14-obiad, 17-podwieczorek, 20-kolacja. Dzis piatek to nie jem miesa chlebek ciemny jest ale i bulka ciemna grahamka, z tymi posilkami to bede miala problem teraz mam wolne wakacje; ale wiem ze musze zaczac normalnie jesc te posilki , w sumie to dobre godziny mi podalas( odpowiadaja mi) tylko pewnie obejdzie sie bez drugiego sniadania i same pierwsze o 11 bedzie , musze powoli to wprowadzac bo mi sie wroci zaraz to co schudlam przez takie ''nie jedzenie '' Dziekuje za rady na pewno zaczne jesc akurat w te godziny co podalas , zaczne sie pilnowac bardziej
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Roznie chodze ale napewno nie wczesniej niz 23, czyli tak 23-2, posilek i tak jem 20 -21
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od dziś zaczęłam trening 14 tyg. na 10 km Z tą czekoladą to chyba xle napisałam, mam zamiar w trakcie @ a już się zbliża kupić jedną gorzką czekoladę i jeść ja w kryzysowych chwilach a takie podczas @ niestety mam wiec nie dużo tego wyjdzie bo niecały pasek na dzień (ok. 3 kostek), oczywiście to już w ostateczności, bo mam zamiar walczyc z tą swoja słabościąI ruszyłam tyłek o boszzee ! w końcu zaczynam działać w dobrym kierunku. ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- trututu i już mi zmieniaj ava ! ![]() kobieta z papierosem wcale nie jest seksi, nie wiem kto wylansował takie obrzydliwe coś
|
|
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
hmmmmm...dziewczyny co myślicie o szpinaku...Pytam się,ponieważ ostatnio dużo go jem...w końcu rośnie na moich grządkach bo sobie posiałam,hihihi....robię z niego różne sałatki, kanapki i jem sam....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...a właśnie cuś ostatnio waga mi stoi w miejscu niewiem czemu...a tak ładnie leciało w dół ![]() może to przez stres przed egzaminacyjny i przed obroną....![]() Edytowane przez kcatii Czas edycji: 2010-05-28 o 17:39 |
|
|
|
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
ejj;( dostałam paczkę na dzień dziecka przedwczesną z duuużą ilością słodyczy;( i co tu robić, wspaniały sprawdzian silnej woli;p ale co zjem, to ćwiczę, bo kompletnie to powstrzymać się nie umiem..;p
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Szpink hmm... osobiście nie przepadam, ale Papaj nabierał po nim boskiej mocy
jak każde warzywo wydaję mi się, ze nie można przesadzić![]() Co do słodkości to bardzo nie udany prezent zanieś koleżanką do szkoły na dzień dziecka, na bank się ucieszą a Ty będziesz miała problem z głowy, no chyba że wytrzymasz i zjesz je dopiero na U ale jak juz nie wytrzymujesz ;p
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=giovinezza;19641608]Szpink hmm... osobiście nie przepadam, ale Papaj nabierał po nim boskiej mocy
jak każde warzywo wydaję mi się, ze nie można przesadzić![]() hihihihi....faktycznie zapomniałam o Papaju który jadł tonami szpinak.... ja też tak robię i mam energię...
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kochana a czy znasz jakiś dobry przepis na szpinak???? a tak wogóle dziewczyny czy macie jakieś fajne przepisy na sałatki ![]() przed chwilką skończyłam 25 minut na steperze az się za mnie lało
|
|
|
|
|
|
#347 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Trzymaj się!!!! Trzeba ćwiczyć silną wolę. Najlepiej schowaj je gdzieś głęboko i zjesz np. pół tabliczki czekolady(nie od razu) w nagrodę, że np. schudłaś tyle albo tyle. Ja tak robie. Ok moje dzisiejsze: podwieczorek: jabłko+zielona herbatka kolacja: warzywka na patelnię i potem zjadłam 3 rzodkiewki. ![]() Teraz zmykam biegać, miałam mały zastój ale kondycja mam nadzieje nie gorsza .PS. Muszę się wam pochwalić: allllllllllllllle mam śliczną kreacje ![]() |
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
a sam ba genialną przemianę materii, bo je wszystko a jest szkieletor ^^
Edytowane przez marta_94 Czas edycji: 2010-05-28 o 18:23 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
super strasznie zdrowo
|
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
mój dzisiejszy jadłospis;
I śniadanie: kanapka razowego, cieniutko margaryny, SZPINAK,ogórek zielony, kawa z mlekiem bez cukru II śniadanie: jabłko obiad: jajecznica ze szpinakiem+ kromeczka razowego podwieczorek: jabłko kolacja: sałatka( szpinak, seler,koperek,zielona cebulka, ogórek zielony i rzodkiewka- to co mam pod ręką) dodatkowo: zielona herbata(bez cukru) i 1,5 litra wody mineralnej niegazowanej ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() muszę sobie zrobić taki dzień szpinakowy bo ja tez go lubię ale tak za bardzo nie wiedziałm z czym mogę go jeść ale widzę ze ze wszystkim
|
|
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Nie będę się dziś rozpisywać. Wkuwam prawo finansowe i kompletnie mi nie wchodzi.... Dlatego jestem zła -> ergo jestem głodna. Na razie się trzymam
![]() Moje menu: 1) kanapka z chlebkiem żytnim, serkiem rzodkiewką - sztuk 2, jabłuszko. 2) znów kanapka x2 (ale to były bardzo małe kromeczki) pomidor, rzodkiewka. 3) omlet z 3 jajek, pomidorek. 4) sałatka z tuńczyka z biedry (z warzywkami), serek wiejski i otręby. Tyle... Co powiecie?
|
|
#354 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a ja wam powiem, że nigdy nie jadłam szpinaku, ale chyba zacznę ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
a podaj mi przepis na tego omleta, jak on tam się ma . Może sobie zaserwuję na śniadanko??;>ogólnie dobre dzisiejsze menu mialaś |
||
|
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
Moj TŻ już mnie nie wspiera, na początku ho ho kieedy to było w klasie maturalnej jeszcze tak
teraz to wystawia na pokusy, to na lody, to do baru itp. a ja taka wyposzczona z akademika wtacam to ochotę zawsze miałam aaa i śmieje się pod nosem gdy mówię o odchudzaniu bo za dużo razy próbowałam i nic z tego nie wychodziło-> taka prawda. Ale już się przyzwyczaiłam do tego i nawet mu nic nie mówię ani nie wspominam o moim odchudzaniu. ale tym razem się uda ! prawda ?Z jadłospisami to najlepiej na NCJ tam są specjalistki co szybko każde błędy wytkną, ja niestety nie pomogę bo sama mało się na tym znam i mam na bank też błędy w swoich czasami.
|
|
|
#356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak,więc szpinak łączę prawie ze wszystkim... hmmm... muszę jeszcze spróbować czy ze szpinaku jest dobra zupa ...hihihihi....![]()
|
|
|
|
|
|
#357 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w takim razie trzymam kciuki za wdrażanie postanowien w życie ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
juz od połowy dnia myślę o wieczornym bieganiu i nie moge się doczekac ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() no i jest baaardzo zdrowy
|
|
|
#358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak sobie to składuję na kiedyś oczywiście nic nie tknęłam i juz nawet mnie nie ciągnie, bo organizm sie odzwyczaił od takich cukrów.. No ale to sie udaje tylko jak sie całkowicie odstawi słodkości - wytrzymałam narazie tydzien i bardzo się to opłaciło np. widzę poprawę cery, bo od czekolady, to mi niestety syfki wychodziły ![]()
|
|
|
#360 | |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]
szpinak wymiata ![]() ![]() no i jest baaardzo zdrowy [/QUOTE]O..naleśników ze szpinakiem jeszcze nie jadłam...Dobry pomysł ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

A jak Wasi się zachowują?

. Zainwestuję dzisiaj w to
.
.
bo po rowerze to watpie
a przed rowerem jeszczz jem porzadna bule grahamke napakowana warzywa a i mineralka na rower;
bo ma boreliozę i tak długo leczył się ciężkimi lekami, i tylko dzięki odpowiednio zbilansowanej diecie organizm nic nie ucierpiał
) tak więc lepiej zrezygnować z bułki czy plasterka wędliny ale, nie rezygnować z warzyw i owoców!!!!!

ale wiem ze musze zaczac normalnie jesc te posilki , w sumie to dobre godziny mi podalas( odpowiadaja mi) tylko pewnie obejdzie sie bez drugiego sniadania i same pierwsze o 11 bedzie , musze powoli to wprowadzac bo mi sie wroci zaraz to co schudlam przez takie ''nie jedzenie '' Dziekuje za rady