Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 13:42   #331
lauhau
Raczkowanie

Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej

Hej. Właśnie, fajnie byłoby porównać jak TŻeci reagują na dietę lub też na kilka dodatkowych kilogramów. Obgadajmy ich ;P Mój nic sobie nie robi z diety! A tego, że ja jem zdrowiej, czy mniej, nawet nie zauważył. Wczoraj zjadł szarlotkę na ciepło i kebaba na wieczór. Lubimy sobie dogadzać kulinarnie i b. lubi, gdy z nim jem, chociaż podkreśla, że muszę mieć dobra przemianę materii, a jak widzi grubszą osobę objadającą się fast foodami to zawsze pod nosem mówi "liść sałaty, liść sałaty" i kręci głową z niesmakiem. Generalnie lubi szczupłe dziewczyny, ale nie przepada za chudymi tyłkami, woli pełne. Namawia mnie za to zawsze na rower itp. i chyba tak rozumie dbanie o siebie, nie odmawiając sobie żadnego jedzenia A jak Wasi się zachowują?
lauhau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 13:42   #332
marta_94
Zakorzenienie

GG do marta_94
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej

nie ma to w takim skrócie było. owoców było trochę, ale tylko jabłek, a co do warzyw, to że było to lato, to zjadłam to ogórka, to rzodkiewke, to cos innego. a co do mięsa fakt, nie było go, bo nie jadłam smażonego, a w domu nie praktykowało się gotowanego. aa i alternatywa dla ziemniaka : kasza gryczana
marta_94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 14:22   #333
MaZa3
BAN stały

Cześć dziewczyny!!

To moje dzisiejsze menu:
śniadanie: jogurt naturalny z płatkami owsianymi+resztka mojego mixu
II śniadanie: pół jabłka
obiad: (i tu mój pech)może z łyżkę takich plasterków ziemniaczanych usmażonych na patelni, sałatka z ogórka i pomidora+sos winegret
na podwieczorek planuję 2 kanapeczki z pieczywa chrupkiego z pomidorkiem i ogórkiem, może dodam kawałeczek szynki?
kolacja: jeszcze nie wiem? jakieś pomysły??
Chyba kupię dziś warzywa nie te na patelnie (te już mam ale chyba jeszcze dokupię w zamrażalce się nie zepsują)ale też słyszałam o takich innych- tzn. innych w sumie podobnych- bo też warzywka, z tym że je się gotuję i potem je w sumie tj takie warzywka na parze. To chyba jest bardzo zdrowe. Zainwestuję dzisiaj w to.
W między czasie przegryzam jabłuszko . Piję dzisiaj zdecydowanie dużo wody .
Dodam jeszcze, że wf był bardzo męczący ale fajny-dziś biegam!!

Ok dziewczęta ja lecę na zakupy, muszę zainwestować w jakąś dobrą kreacje, bo mam imprezkę niebawem- więc życzcie dobrych łowów. Buziaki i do wieczora!!
MaZa3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 14:34   #334
cwaniara_
Raczkowanie

sn: musli z mlekiem
ob: gotowane jablko; tak tak wiem glupie to ale wlasnie robilam nalesniki z powidlem dla rodzinki ale nie pokusilam sie na ani jednego jakos smak byl na gotowane jablko dzis troche sporo pochodzilam jeszcze czeka mnie rower z siostra i cwieczenia ale pewnie cwiczenia trzeba bedzie zaraz odwalic bo po rowerze to watpie a przed rowerem jeszczz jem porzadna bule grahamke napakowana warzywa a i mineralka na rower; musze sie nauczyc pic wody ( dla mnie 2 szklanki to duzo nawet herbaty) ale pomalu a do przodu z jedzeniem tez koniecznie nauczyc sie jesc regularnie 4 posilki
cwaniara_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 14:45   #335
bata55
Przyczajenie

Cześć kochane dziewczyny
Czytam i widzę że myslicie prawidłowo to się chwali, bo warzywa i owoce to skarbnica witamin i minerałów, oczywiście i mięso jest potrzebne i trochę węglowodanów, ale pamiętajcie że bez warzyw i świeżych owoców organizm trudniej trawi inne składniki jedzenia mój mąż był rok na antybiotykach bo ma boreliozę i tak długo leczył się ciężkimi lekami, i tylko dzięki odpowiednio zbilansowanej diecie organizm nic nie ucierpiał, a polegało to na jedzeniu do każdego posiłku dużej porcji warzyw , kwaśnych owoców, kiszonej kapusty i ogórków one chroniły przewód pokarmowy i zabezpieczały przed wyjałowieniem... a ja jadłam je razem z nim i teraz nie wyobrażam sobie jedzenia bez surówek i sałatek lub owoców , poza tym zauważyłam że po takim jedzeniu czuję się lżej, nie mam problemu z zaparciami (a to często się zdarza przy diecie ) tak więc lepiej zrezygnować z bułki czy plasterka wędliny ale, nie rezygnować z warzyw i owoców!!!!!

Dobra , koniec kazania
a ja dzisiaj jadłam:
1/ sałatka z pomidora i ogórka ze szczypiorkirm +kanapka z razowca i plasterka szynki+herbata zielona
2/ szprotki w pomidorach+kr. razowca+kawa z mlekiem
3/ 2 małe gołąbki z młodej kapusty z ryżem i mięsem gotowane na parze+herbata z mlekiem i pomidor

4/ na podwieczorek zjem kawałek białego sera + 2 małe ogórki i listki kapusty pekińskiej
5/ na kolację będzie tylko sałatka z warzyw i kukurydzy(mało!) i 2 biszkopty (a co nie należy mi się?)

Kochane lecę do ogrodu bo chwasty szleją, a ja będę miała siłownię. .. jak dam radę (ogród wykańcza!!!) to pojadę wieczorem rowerem na godzinkę

Pozdrawiam i życzę miłego piątkowego wieczoru, bawcie się i TRZYMAMY SIĘ!!!!
bata55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 14:51   #336
marta_94
Zakorzenienie

GG do marta_94

no właśnie i to było dobre podsumowanie ! z głową dziewczyny, z głową
Stary 2010-05-28, 15:04   #337
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Napisane przez cwaniara_ Pokaż wiadomość
sn: musli z mlekiem
ob: gotowane jablko; tak tak wiem glupie to ale wlasnie robilam nalesniki z powidlem dla rodzinki ale nie pokusilam sie na ani jednego jakos smak byl na gotowane jablko dzis troche sporo pochodzilam jeszcze czeka mnie rower z siostra i cwieczenia ale pewnie cwiczenia trzeba bedzie zaraz odwalic bo po rowerze to watpie a przed rowerem jeszczz jem porzadna bule grahamke napakowana warzywa a i mineralka na rower; musze sie nauczyc pic wody ( dla mnie 2 szklanki to duzo nawet herbaty) ale pomalu a do przodu z jedzeniem tez koniecznie nauczyc sie jesc regularnie 4 posilki
po pierwsze MAŁO!!! Tym bardziej jeśli jeździsz na rowerze!
gdzie mięsko?? ta buła też nie bardzo - lepszy ciemny chlebek np z ziarnami.

Proponuje spróbowac jeść jednak 5 posiłków. Myśle, że będzie łatwiej jeśli zaplanujesz sobie konkretne godziny posiłków np. 08-śn, 11-IIśn, 14-obiad, 17-podwieczorek, 20-kolacja.

Standardowo mój jadłospis, wraz z planowanym podwieczorkiem i kolacją
I płatki owsiane na mleczku 2% z dodatkiem cynamonu + jabłuszko
II dwie małe kromki ciemnego chleba fitness z plastrem wędliny
III pół torebki brązowego ryżu + 175g surówki wiosennej + pomarańcza
IV wieśniak z rzodkiewką
V pierś z kurczaczka + sałata z łyżką jogurtu naturalnego

ale zastanawiam sie czy nie zwiększyć posiłków.. Nie przekraczam 1300kcal, a codziennie ponad godzine intensywnie uprawiam sport.. Co o tym sądzisz Achnes??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 15:13   #338
cwaniara_
Raczkowanie

[QUOTE=trutututu;19639451]po pierwsze MAŁO!!! Tym bardziej jeśli jeździsz na rowerze!
gdzie mięsko?? ta buła też nie bardzo - lepszy ciemny chlebek np z ziarnami.

Proponuje spróbowac jeść jednak 5 posiłków. Myśle, że będzie łatwiej jeśli zaplanujesz sobie konkretne godziny posiłków np. 08-śn, 11-IIśn, 14-obiad, 17-podwieczorek, 20-kolacja.

Dzis piatek to nie jem miesa chlebek ciemny jest ale i bulka ciemna grahamka, z tymi posilkami to bede miala problem teraz mam wolne wakacje;i spie do 11 , za nim sie wygramole to jem dopiero sniadanie o 12 , a i sie boje przytycia ale wiem ze musze zaczac normalnie jesc te posilki , w sumie to dobre godziny mi podalas( odpowiadaja mi) tylko pewnie obejdzie sie bez drugiego sniadania i same pierwsze o 11 bedzie , musze powoli to wprowadzac bo mi sie wroci zaraz to co schudlam przez takie ''nie jedzenie '' Dziekuje za rady na pewno zaczne jesc akurat w te godziny co podalas , zaczne sie pilnowac bardziej
Stary 2010-05-28, 16:07   #339
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Dzis piatek to nie jem miesa chlebek ciemny jest ale i bulka ciemna grahamka, z tymi posilkami to bede miala problem teraz mam wolne wakacje;i spie do 11 , za nim sie wygramole to jem dopiero sniadanie o 12 , a i sie boje przytycia ale wiem ze musze zaczac normalnie jesc te posilki , w sumie to dobre godziny mi podalas( odpowiadaja mi) tylko pewnie obejdzie sie bez drugiego sniadania i same pierwsze o 11 bedzie , musze powoli to wprowadzac bo mi sie wroci zaraz to co schudlam przez takie ''nie jedzenie '' Dziekuje za rady na pewno zaczne jesc akurat w te godziny co podalas , zaczne sie pilnowac bardziej
Jak wstajesz wcześniej, to pewnie też później się kładziesz, więc możesz przesunąć godziny - pamiętaj, że ostatni posiłek powinien być 2-3 godziny przed snem, więc jeśli się kładziesz spać przykładowo o 2, to kolacja powinna być 23-24..
Stary 2010-05-28, 16:25   #340
cwaniara_
Raczkowanie

Roznie chodze ale napewno nie wczesniej niz 23, czyli tak 23-2, posilek i tak jem 20 -21
Stary 2010-05-28, 16:31   #341
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
Napisane przez trutututu Pokaż wiadomość
Super, że się ruszasz Biegasz czy uprawiasz jakieś inne sporty?

Może zamiast czekolady codziennie, wyznacz sobie - tak jak niektóre z nas - jeden dzień w tygodniu, kiedy bez wyrzutów będziesz sobie mogła pozwolić na jakieś ciacho itp. Bo przecież chodzi o to, żeby odzwyczaić organizm od takich cukrów, żeby juz ciągle sie ich nie domagał

Co do cellulitu, drogie panie, ja również walczę. Jak większość dziewczyn

I jeszcze jedna sprawa - woda!! Min 1,5 l dziennie
Tak biegam pracuje nad kondycją jak już pisałam nie palę ponad 100 dni z 2 drobnymi wpadkami, kupiłam za o buty do biegania i truchtam, dodatkowo motywują Od dziś zaczęłam trening 14 tyg. na 10 km i moim marzeniem jest pokonywać taką trasę w ok. 55 min zobaczymy jak będzie. A nad innymi treningami na razie myślę, nie chce narzucić sobie na głowę dużo, bo później się w tym gubię i tracę chęci więc małymi kroczkami do sukcesu

Z tą czekoladą to chyba xle napisałam, mam zamiar w trakcie @ a już się zbliża kupić jedną gorzką czekoladę i jeść ja w kryzysowych chwilach a takie podczas @ niestety mam wiec nie dużo tego wyjdzie bo niecały pasek na dzień (ok. 3 kostek), oczywiście to już w ostateczności, bo mam zamiar walczyc z tą swoja słabością

I ruszyłam tyłek o boszzee ! w końcu zaczynam działać w dobrym kierunku.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

trututu i już mi zmieniaj ava !
kobieta z papierosem wcale nie jest seksi, nie wiem kto wylansował takie obrzydliwe coś

giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 16:37   #342
kcatii
Raczkowanie

hmmmmm...dziewczyny co myślicie o szpinaku...Pytam się,ponieważ ostatnio dużo go jem...w końcu rośnie na moich grządkach bo sobie posiałam,hihihi....robię z niego różne sałatki, kanapki i jem sam.... ...a właśnie cuś ostatnio waga mi stoi w miejscu niewiem czemu...a tak ładnie leciało w dół może to przez stres przed egzaminacyjny i przed obroną....

Edytowane przez kcatii
Czas edycji: 2010-05-28 o 16:39
kcatii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 16:46   #343
moniska1
Raczkowanie

ejj;( dostałam paczkę na dzień dziecka przedwczesną z duuużą ilością słodyczy;( i co tu robić, wspaniały sprawdzian silnej woli;p ale co zjem, to ćwiczę, bo kompletnie to powstrzymać się nie umiem..;p
Walczę o ładny brzuch.

Czekam na wyniki matur, wybieram szkoły.

"Everything I do I do it for me..."

moniska1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 16:58   #344
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Szpink hmm... osobiście nie przepadam, ale Papaj nabierał po nim boskiej mocy jak każde warzywo wydaję mi się, ze nie można przesadzić

Co do słodkości to bardzo nie udany prezent zanieś koleżanką do szkoły na dzień dziecka, na bank się ucieszą a Ty będziesz miała problem z głowy, no chyba że wytrzymasz i zjesz je dopiero na U ale jak juz nie wytrzymujesz ;p

Stary 2010-05-28, 17:07   #345
kcatii
Raczkowanie

[QUOTE=giovinezza;19641608]Szpink hmm... osobiście nie przepadam, ale Papaj nabierał po nim boskiej mocy jak każde warzywo wydaję mi się, ze nie można przesadzić

hihihihi....faktycznie zapomniałam o Papaju który jadł tonami szpinak.... ja też tak robię i mam energię...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 17:07   #346
moncia412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kcatii Pokaż wiadomość
hmmmmm...dziewczyny co myślicie o szpinaku...Pytam się,ponieważ ostatnio dużo go jem...w końcu rośnie na moich grządkach bo sobie posiałam,hihihi....robię z niego różne sałatki, kanapki i jem sam.... ...a właśnie cuś ostatnio waga mi stoi w miejscu niewiem czemu...a tak ładnie leciało w dół może to przez stres przed egzaminacyjny i przed obroną....

kochana a czy znasz jakiś dobry przepis na szpinak????
a tak wogóle dziewczyny czy macie jakieś fajne przepisy na sałatki

przed chwilką skończyłam 25 minut na steperze az się za mnie lało
moncia412 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 17:09   #347
MaZa3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez moniska1 Pokaż wiadomość
ejj;( dostałam paczkę na dzień dziecka przedwczesną z duuużą ilością słodyczy;( i co tu robić, wspaniały sprawdzian silnej woli;p ale co zjem, to ćwiczę, bo kompletnie to powstrzymać się nie umiem..;p

Trzymaj się!!!! Trzeba ćwiczyć silną wolę. Najlepiej schowaj je gdzieś głęboko i zjesz np. pół tabliczki czekolady(nie od razu) w nagrodę, że np. schudłaś tyle albo tyle. Ja tak robie.

Ok moje dzisiejsze:
podwieczorek: jabłko+zielona herbatka
kolacja: warzywka na patelnię i potem zjadłam 3 rzodkiewki.
Teraz zmykam biegać, miałam mały zastój ale kondycja mam nadzieje nie gorsza.
PS. Muszę się wam pochwalić: allllllllllllllle mam śliczną kreacje
Stary 2010-05-28, 17:17   #348
kcatii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moncia412 Pokaż wiadomość
kochana a czy znasz jakiś dobry przepis na szpinak????
a tak wogóle dziewczyny czy macie jakieś fajne przepisy na sałatki

przed chwilką skończyłam 25 minut na steperze az się za mnie lało
niemam takowych przepisów na szpinak. Jak robię sałatkę szpinakową to wrzucam do niej wszystkie warzywa(surowe) jakie mam pod ręką. Szpinak jem tak jak leci( zerwę,umyję i jem-taki w całości-oczywiście korzenie wyrzucam)...
Stary 2010-05-28, 17:22   #349
marta_94
Zakorzenienie

GG do marta_94

a u mnie jest na zasadzie: " no coś Ty, przecież jesteś chuda", "oi, przestań z tym przesadnym odchudzaniem" ... ale jakbym przytyła to ze względu, że to ja by nic nie mówił. Ale jak widzi osobę bardzo otyłą, to zachowuje się jak typowy facet, który woli chudzinki. a sam ba genialną przemianę materii, bo je wszystko a jest szkieletor ^^

Edytowane przez marta_94
Czas edycji: 2010-05-28 o 17:23

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 17:23   #350
moncia412
Raczkowanie

super strasznie zdrowo
Stary 2010-05-28, 17:24   #351
kcatii
Raczkowanie

mój dzisiejszy jadłospis;
I śniadanie: kanapka razowego, cieniutko margaryny, SZPINAK,ogórek zielony, kawa z mlekiem bez cukru
II śniadanie: jabłko
obiad: jajecznica ze szpinakiem+ kromeczka razowego
podwieczorek: jabłko
kolacja: sałatka( szpinak, seler,koperek,zielona cebulka, ogórek zielony i rzodkiewka- to co mam pod ręką)
dodatkowo: zielona herbata(bez cukru) i 1,5 litra wody mineralnej niegazowanej
Stary 2010-05-28, 17:34   #352
moncia412
Raczkowanie

Cytat:
mój dzisiejszy jadłospis;
I śniadanie: kanapka razowego, cieniutko margaryny, SZPINAK,ogórek zielony, kawa z mlekiem bez cukru
II śniadanie: jabłko
obiad: jajecznica ze szpinakiem+ kromeczka razowego
podwieczorek: jabłko
kolacja: sałatka( szpinak, seler,koperek,zielona cebulka, ogórek zielony i rzodkiewka- to co mam pod ręką)
dodatkowo: zielona herbata(bez cukru) i 1,5 litra wody mineralnej niegazowanej
kurcze kcatii dałaś czadu z tym szpinakiem muszę sobie zrobić taki dzień szpinakowy bo ja tez go lubię ale tak za bardzo nie wiedziałm z czym mogę go jeść ale widzę ze ze wszystkim
Stary 2010-05-28, 17:45   #353
jowi46
Raczkowanie

Nie będę się dziś rozpisywać. Wkuwam prawo finansowe i kompletnie mi nie wchodzi.... Dlatego jestem zła -> ergo jestem głodna. Na razie się trzymam

Moje menu:
1) kanapka z chlebkiem żytnim, serkiem rzodkiewką - sztuk 2, jabłuszko.
2) znów kanapka x2 (ale to były bardzo małe kromeczki) pomidor, rzodkiewka.
3) omlet z 3 jajek, pomidorek.
4) sałatka z tuńczyka z biedry (z warzywkami), serek wiejski i otręby.
Tyle... Co powiecie?

jowi46 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 17:52   #354
MaZa3
BAN stały

Cytat:
kurcze kcatii dałaś czadu z tym szpinakiem muszę sobie zrobić taki dzień szpinakowy bo ja tez go lubię ale tak za bardzo nie wiedziałm z czym mogę go jeść ale widzę ze ze wszystkim

a ja wam powiem, że nigdy nie jadłam szpinaku, ale chyba zacznę

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez jowi46 Pokaż wiadomość
Nie będę się dziś rozpisywać. Wkuwam prawo finansowe i kompletnie mi nie wchodzi.... Dlatego jestem zła -> ergo jestem głodna. Na razie się trzymam

Moje menu:
1) kanapka z chlebkiem żytnim, serkiem rzodkiewką - sztuk 2, jabłuszko.
2) znów kanapka x2 (ale to były bardzo małe kromeczki) pomidor, rzodkiewka.
3) omlet z 3 jajek, pomidorek.
4) sałatka z tuńczyka z biedry (z warzywkami), serek wiejski i otręby.
Tyle... Co powiecie?
ładnie, ale coś mało a podaj mi przepis na tego omleta, jak on tam się ma . Może sobie zaserwuję na śniadanko??;>
ogólnie dobre dzisiejsze menu mialaś
Stary 2010-05-28, 18:02   #355
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Moj TŻ już mnie nie wspiera, na początku ho ho kieedy to było w klasie maturalnej jeszcze tak teraz to wystawia na pokusy, to na lody, to do baru itp. a ja taka wyposzczona z akademika wtacam to ochotę zawsze miałam aaa i śmieje się pod nosem gdy mówię o odchudzaniu bo za dużo razy próbowałam i nic z tego nie wychodziło-> taka prawda. Ale już się przyzwyczaiłam do tego i nawet mu nic nie mówię ani nie wspominam o moim odchudzaniu. ale tym razem się uda ! prawda ?

Z jadłospisami to najlepiej na NCJ tam są specjalistki co szybko każde błędy wytkną, ja niestety nie pomogę bo sama mało się na tym znam i mam na bank też błędy w swoich czasami.

Stary 2010-05-28, 18:03   #356
kcatii
Raczkowanie

Cytat:
na początku,też nie wiedziałam z czym się szpinak je,ale przyszło mi do głowy,że mogę robić z niego takie same sałatki jak ze zielonej sałaty...no i spróbowałam...wczoraj np. do sałatki dodałam ryż, chudą szynkę i żółty ser- było pyszne...
Tak,więc szpinak łączę prawie ze wszystkim... hmmm... muszę jeszcze spróbować czy ze szpinaku jest dobra zupa ...hihihihi....
Stary 2010-05-28, 18:34   #357
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Roznie chodze ale napewno nie wczesniej niz 23, czyli tak 23-2, posilek i tak jem 20 -21
no to idealnie w takim razie trzymam kciuki za wdrażanie postanowien w życie

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez giovinezza Pokaż wiadomość
Tak biegam pracuje nad kondycją jak już pisałam nie palę ponad 100 dni z 2 drobnymi wpadkami, kupiłam za o buty do biegania i truchtam, dodatkowo motywują Od dziś zaczęłam trening 14 tyg. na 10 km i moim marzeniem jest pokonywać taką trasę w ok. 55 min zobaczymy jak będzie. A nad innymi treningami na razie myślę, nie chce narzucić sobie na głowę dużo, bo później się w tym gubię i tracę chęci więc małymi kroczkami do sukcesu
też strasznie polubiłam bieganie, już jestem praktycznie uzależniona juz od połowy dnia myślę o wieczornym bieganiu i nie moge się doczekac a z tymi 10km to wymiatasz!! ja na razie robię po 5, ale kto wie, może za jakis czas dojdę do magicznej 10

Cytat:
trututu i już mi zmieniaj ava !
kobieta z papierosem wcale nie jest seksi, nie wiem kto wylansował takie obrzydliwe coś
ale ten avat, to nie ze względu na papierosa, tylko osobe na fotce, czyli Ditę

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
szpinak wymiata uwielbiam, szczególnie nalesniki ze szpinakiem
no i jest baaardzo zdrowy
Stary 2010-05-28, 18:37   #358
jowi46
Raczkowanie

Cytat:
a podaj mi przepis na tego omleta, jak on tam się ma
a przepis najprostszy we wszechświecie - jajka, 2 łyżki mleka, przyprawy ( ja daję paprykę słodką i pieprz). Czasem dorzucam szczypiorek

jowi46 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 18:37   #359
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Napisane przez moniska1 Pokaż wiadomość
bądź twarda! Ja mam specjalną metalowa puszkę do której wrzucam wszystkie słodkości, którymi zostanę poczęstowana/obdarowana, a przez tydzień sporo się tego uzbierało, bo mój kochany szef, odkąd wie, że jestem na diecie, to złośliwiec kusi mnie przynosząc mi codziennie czekoladki!! Przedwczoraj Lindta, dzisiaj moje ukochane After Eight i tak sobie to składuję na kiedyś oczywiście nic nie tknęłam i juz nawet mnie nie ciągnie, bo organizm sie odzwyczaił od takich cukrów.. No ale to sie udaje tylko jak sie całkowicie odstawi słodkości - wytrzymałam narazie tydzien i bardzo się to opłaciło np. widzę poprawę cery, bo od czekolady, to mi niestety syfki wychodziły
Stary 2010-05-28, 18:40   #360
kcatii
Raczkowanie

[/COLOR]
szpinak wymiata uwielbiam, szczególnie nalesniki ze szpinakiem
no i jest baaardzo zdrowy [/QUOTE]
O..naleśników ze szpinakiem jeszcze nie jadłam...Dobry pomysł

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Moj TŻ już mnie nie wspiera, na początku ho ho kieedy to było w klasie maturalnej jeszcze tak teraz to wystawia na pokusy, to na lody, to do baru itp. a ja taka wyposzczona z akademika wtacam to ochotę zawsze miałam aaa i śmieje się pod nosem gdy mówię o odchudzaniu bo za dużo razy próbowałam i nic z tego nie wychodziło-> taka prawda. Ale już się przyzwyczaiłam do tego i nawet mu nic nie mówię ani nie wspominam o moim odchudzaniu. ale tym razem się uda ! prawda ?

Z jadłospisami to najlepiej na NCJ tam są specjalistki co szybko każde błędy wytkną, ja niestety nie pomogę bo sama mało się na tym znam i mam na bank też błędy w swoich czasami.
hmmmm...a cuż to takiego to NCJ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości