|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Dwie noce z rzędu po moim mleku mały beczał raz 3h raz 2h, wczoraj jadł tylko modyfikowane i spał jak aniołeczek.
A nie jadłam nic coby mogło małemu zaszkodzić. Więc póki co daję mu modyfikowane i od dziś herbatkę z kopru ale nie z całej łyżeczki granulatu jak jest na opakowaniu tylko z połowy. W związku z tym odciągam mleko dwa razy dziennie po trochu bo cycków nie mam tak nabrzmiałych.. niecałe 30ml z piersi, nawet mniej, tak tylko żeby te twarde guzki zniknęły i wylewam do zlewu :/ Boli mnie to nieco ale co zrobić? Ja nie będę się stresować i małego męczyć. NAN1 mu odpowiada, bąki są, kupy są i gra gitara ![]() Położna dziś była i powiedziała, że skoro nie chcę karmić to lepiej żebym się skontaktowała z ginekologiem by mi zapisał jakieś tabletki na zatrzymanie laktacji (bromergon) i że mleko samo nie przestanie się produkować. Chciałam więc zapytać Was - mamy butelkowe - jak przestawałyście karmić swoim mlekiem? Położna mnie nastraszyła, że jak nic nie zrobię to że mi mogą cycki nacina i jakieś sączki zakładać... i że po tych lekach to mogę mdleć albo być jak pijana..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#332 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
siala w stanach oczywiscie to wyglada inaczej bo nie daja zadnych tabletek na wstrzymanie laktacji. ja mialam nie odciagac, nie dotykac piersi nic. przez 2 dni bolalo jak cholera! 2 razy nie wytrzymalam i odciagnelam ciutenke zeby sobie ulzyc i tyle. niby zalecaja zimne oklady ale to nic nie pomoglo. czesto zmienialam wkladki w staniku bo byly mokre i jak bralam prysznic to nie kierowalam cieplego strumienia na piersi. i nic mi sie nie stalo, piersi nie nacinali, zadnych saczkow nie zakladali, poprostu u nas masz zostawic piersi samym soba i laktacja sama sie zatrzyma.
ania alguien leci jakos za niecaly tydzien, moze pol tygodnia, nie oddzywa sie bo ma problemy z Milenka. na Twoje zyczenie zdjecie Oscara z soboty i jedno moich mezczyzn![]() dziewczyny 28 mamusiek rozpakowanych a tu wiekszosc nawet nie zagladnie
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-07-19 o 13:45 |
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Basia - i ja też tak zrobię. Jak się będzie coś działo to dopiero zacznę szukac pomocy
![]() Słodko wygląda ten Twój królewicz ![]() Wygodnie mu w tym siodełku? ja mam huśtawkę ale wydaje mi się że siedzonko jest zbyt bardzo pionowe i nie sadzam Sebka.. z resztą ma dopiero tydzień więc cyba i tak za malutki jest na takie zabawy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
siala moja chustawka jest z opcja pol lezaca i siedzaca, narazie uzywam pierwszej opcji. powiem ci szczerze ze ja dopiero w sobote uzylam pierwszy raz bo caly czas wydawal mi sie za maly do niej.
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- siala tylko sie nie przestrasz bo bol jest wielki ale tak jak pisalam 2 dni i pozniej juz bedzie lepiej
|
|
|
|
#335 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też jestem ciekawa kiedy mozna sie poprzytulać.Juz nie możemy się doczekać ale strach jest... W sumie to w tym tygodniu mi sie połóg kończy,więc może juz można??? ![]() Tak Cytat:
A dzisiaj doszłam do wniosku,że chyba ostatnie kwękanie było spowodowane nie tylko upałami,ale to chyba był kolejny skok rozwojowy,bo dzisiaj Lenka inaczej sie zachowuje.Widac zauważalna zmianę-bardziej rozumnie patrzy,wodzi wzrokiem za mna jak chodze po pokoju,próbuje do mnie gadać,zaczęła trzymac sama główkę,już jej sie nie chwieje i nie opada
|
||||
|
|
|
#336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i w ten dzien nagle zmiekly i przestaly bolec. nie wiem co sie stalo. jakis czas jeszcze cieklo z nich strasznie a teraz juz praktycznie spokoj. czasem kropelka poleci jeszczea co sie dzieje Milence? jest chora? Cytat:
![]() no jak sie polog konczy i krwawienia brak to juz chyba mozna co? Basiu jacy kibice syncio rosnie jak na drozdzach no wlasnie gdzie jestescie mamuski |
|||
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa!!!!! Przepraszam Cię! Nie wiedziałam, że coś w tej sprawie robisz bo nie dostałam żadnego info, że sprawdzasz, sądziłam, ze zajęta czymś jesteś i nie gnijesz na wizażu :P
|
|
|
#341 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem czy moge pisac w imieniu alguien ale skoro juz o nia pytanie to mam nadzieje ze sie nie obrazi
mala ma podobno refluks zoladkowy ma ja karmic malymi porcjami co chwile odbijac i po jedzeniu trzymac pol godziny w pionie![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- aniu sprobowac mozesz kiedy chcesz my juz probowalismy 2 tyg po porodzie ale troszku mnie bolalo wiec odczekalismy jeszcze tydzien i bylo ok ale u mnie co innego bo ja mialam cc |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gin powiedziala ze do miesiaca sie rozpuszczaja. a juz nam ciezko troche sie opanowac ![]() biedna Milenka. ja sie boje ze Michal tez ma bo tez musze mu robic przerwy na odbicie w czasie jedzenia no i ulewa mu sie czasem ale on strasznie lapczywie pije i lyka powietrze |
||
|
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
aniu to jest normalne. moj tez ulewa, i czasem tak lapczywie je ze wlasnie co chwile trzeba odbijac. mi lekarka powiedziala ze dopoki dziecko przybiera prawidlowo na wadze to ulewanie jest w porzadku, prawie kazde dziecko ulewa a Milenka nic nie przytyla i dlatego jest problem.
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
WITAM WAS,my w domku, maly łądnie je a ja walcze z nawalem pokarmu. Obkładam sie kapustą i po troszce ściągam mleczko i zamrazam jak wroce do pracy...maly malo placze,spi od 2-4 godzin, stracil 250g i nie mial zoltaczki.Zdjecia wkrotce
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na zdjecia ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- my bylismy dzis na usg bioderek. i jak to lekarz powiedzial. maly bioderka ma ksiazkowe
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
ania - super, że ma książkowe bioderka. A czemu poszliście na USG? sami chcieliście czy lekarz zalecił? bo mi nikt nie mówił, żebym robiła badanie bioderek
Basia84 - fajnych masz chłopaków, a maluszek taki tyci u tatusia ![]() tylko nie wiem czemu tata ma w głowie strzałę ![]() to nie fajnie, że Alguien ma takie problemy, teraz jest okres tego najwiekszego przyrostu masy, dobrze, że to wykryli ja jutro idę na ważenie małego, ostatnio byliśmy 2 tygodnie temu (jak miał tydzień), wtedy miał wagę urodzeniową, ciekawe ile przybrał, ale boję się, że mi się pulpet robi, od wczoraj zjada z cyca, nie mija 5 minut i znowu "ee-e ee-e ee-e" a to znaczy, że chce jeść no i daję drugiego cyca i się normalnie tak przysysa, jakby nic nie jadł cały dzień TŻ mówi, że mam mu ograniczać, no ale ciekawe jak
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-07-19 o 20:54 |
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
USG bioderek zalecane jest do 6 tygodnia życia każdego noworodka.
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzial ze dobrze jest jeszcze raz zrobic okolo 3 miesiaca zeby sprawdzic czy sie nie pogorszylo. |
|
|
|
|
#349 | |
|
BAN stały
|
ja jak byłam na wizycie dzisiaj, to też przyjmował lekarz jakiś i robił właśnie usg bioderek, z 5 maluchów widziałam, ale fajne
![]() używacie laktatora? Jakiego? Muszę jakis kupic i nie wiem jaki ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
bo oilatum zawiera pochodne ropy naftowej. A oliwke polecono mi bubchen |
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam najzwyklejszy z Chicco ręczny - super się sprawdza.
Dałam 35 zł bo był przeceniony, więc nawet jakby się nie sprawdził to nie byłoby mi szkoda kasy. Taki: http://dladzieci.net/sklep/katalog/i...065.30_big.jpg A poza tym to mój synio dziś skończył 1 tydzień po tej stronie brzuszka
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-19 o 22:33 |
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamuski
Odzywam sie dopiero teraz, bo mialam kilka naprawde nieciekawych dni. Tak w ogromnym skrocie to...Moja Milenka wymiotowala codziennie (czasem po 2-3 razy dziennie) przez ostatnie dni. I nie mowie tu o ulewaniu (bo to jest normalne), tylko o chlustajacych wymiotach. Balam sie strasznie o zdrowie mojej corci, bo najpierw podejrzewali przerost odzwiernika w zoladku (usg wykluczylo), potem refluks, a stanelo na zwyczajnym malym niedorozwoju przewodu pokarmowego. Nie ujawnilo sie to wczesniej, gdyz karmilam piersia. A odkad zaczelam podawac sztuczne mleko, to pojawily sie te problemy. Ale juz ustalilismy, co jej pomaga i narazie 2 dni bez wymiotow Mam nadzieje, ze juz bedzie dobrze teraz...mysle tez, ze jej organizm musial sie przyzwyczaic do mleka, ktore duzo trudniej przetrawic. Ale odpukac juz jest lepiej. A tu dla przypomnienia jak wyglada
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam reczny aventu i byl do doopy
wogole nie odciagal. i kupilam mini electric medeli i ten jest rewelacyjny. szkoda ze uzylam go z 3razy i juz sie nie przyda narazie ![]() Cytat:
![]() ciesze sie ze znalezliscie przyczyne i malutka sie juz nie meczy tymi wymiotami a my na 17 idziemy do lekarza z malym. wczoraj mial wokol oczu czerwone plamki a dzis juz z tego zrobily sie krostki a plamki pojawily sie na brzuszku wole sprawdzic. na potowki mi to nie wyglada ale co ja sie znam
|
|
|
|
|
#354 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() oby kłopoty już przeszły ania pewnie lepiej sprawdzic.
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Też powinnam iść,ale po pierwsze jeszcze jestem w Ostrowcu,a po drugie mój lekarz od tego tygodnia poszedł na urlop,więc najpierw musze znaleźć jakiegoś innego
![]() Cytat:
![]() Tak wklejacie te nowe zdjęcia dzieciaczków,że chyba tez Wam swoja aktualną pokażę jak fotki zgram z aparatu
|
|
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do doświadczonych mamuś. zy podkładacie coś maluszkom pod główkę tzn. nie mam na myśli poduszki tylko np. zwiniętą pieluszkę tetrową czy kładziecie je zupełnie na płasko?
Po drugie słyszałam że dobrze jest podłożyć pod materacyk np. zwinięty ręcznik tak żeby ta część materacyka gdzie dziecko ma główkę była troszkę wyżej. Ponoć zapobiega to ulewaniu. Czy któraś tak robi????
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
alguien - super, że już wszystko dobrze; śliczna, silna panienka
farminka - tylko, że ja Kubusiowi nie pozwalam zasnąć przy cycku, no chyba że w nocy ... myślę, że jemu się to mleczko układa w brzuszku i robi się miejsce na "wielką dolewkę" mój TŻ jest w Warszawie na 2 dni, noc samemu to masakra, chodzę jak zombie. Ja jak jestem sama w domu (tzn. bez TŻta) to nie mogę zasnąć, no i dzisiaj to prawie nic nie spałam, bo jak już mi się udało zasnąć, to było eee-eee -eee no i karmiłam. Już więcej nie pozwolę TŻtowi na wyjazdowe roboty. Muszę się szykować do lekarza, spytam o te bioderka ![]() i jeszcze o infacol albo co można takiemu małemu na bąki ... Dajecie coś na bąki, coś co pomaga ? My kupiliśmy w sobotę infacol, niby PO 1 miesiącu można stosować a Kuba ma 3 tygodnie, ale tak się darł i prężył, że daliśmy i naprawdę pomogło. Już mu w sumie 5 razy dałam , ale to mu pomaga.
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-07-20 o 12:49 |
|
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
a dzisiaj mi się udało dać mu smoka, bo tak to wypluwa
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez wypluwa. tylko jak jest glodny to troche pociagnie a co do bakow to my czasem dajemy malemu herbatke z kopru. ale on jej nie lubi wiec wypija raptem kilka lyczkow. no i pracujemy nowkami pare razy dziennie. dzis rano go meczyly ale pomasowalam brzuszek i pomoglo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

i jedno moich mezczyzn

Też jestem ciekawa kiedy mozna sie poprzytulać.Juz nie możemy się doczekać 

mala ma podobno refluks zoladkowy ma ja karmic malymi porcjami co chwile odbijac i po jedzeniu trzymac pol godziny w pionie