![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Mycie: potters z ginko
Odżywianie: garnier awokado i karite Odżywka b/s: potters z ginko Stylizacja: różowy żel z rossmanna suszenie na powietrzu efekt: trochę puchu i takie sobie fale (chyba garnier z awokado tak na mnie działa, już któryś raz to widzę) Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-10-09 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
7.10
Mycie: Isana Babassu Odżywka d/s: maska Tesco Colour Care Odżywka b/s: Mrs. Potter's Aloes Stylizacja: Odniskanie w koszulkę, ugniatanie, zielony żel Rossmanna, plunking, mieszkanka Joanna Naturia b/s Len, powyższego żelu i wody rozrobiona w rękach i ugniatanie ponowne włosów. Efekt: Powtórzony sukces z ostatniego mycia. Puchu, chyba dzięki odżywce b/s w stylizacji, jakby mniej. 8.10 Reanimacja: Odżywka w spray'u Mrs. Potter's z Imbirem i jedwabiem(pq-7). Ugniatanie. Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-10-08 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
dziś zrobiłam moją pierwszą reanimację
zmoczyłam włosy ok 20cm od nasady, wtarłam w nie TBS cottonseed curl boost, ugniatałam koszulką, włosy wyschły same i jest super - ten kosmetyk nadaję się najbardziej do reanimacji
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
1.mycie lorys fruit
2.odżywka- pol na poł garnier volume restructure z timotei loki na 15minut pod czepek 3. pianka wella efekt- jakis taki dziwny. Duża objętosc, fale niezłe, ale ogólnie jakis taki rozgardiasz. Po prostu bardzo nierównomiernie poskrecane wsyztsko. czesc mocno, czesc prawie wcale.. co to ma byc? ![]()
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
8 października 2010, piątek
Zestaw cytrynowo-miodowy ![]() Mycie: 1 nakrętka fioletowego Hegrona + sok z 1 cytryny Odżywka d/s: Wax do włosów zniszczonych Płukanka: 3/4 łyżki miodu wymieszane z 2 l wody Odzywka d/s: Joanna z miodem i cytryną Efekt - całkiem, całkiem. Jednak, jak dotąd niezmiennie, miód powoduje u mnie prostowanie się włosów (czyli mniejsze niż zwykle fale i loki). Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-10-10 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj 22.17
zaraz ide sie wysmarowac maselkiem shea i do spania, a na skalp bedzie Elixir z Curls rano bedzie sls
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Mycie: pani potters z ginko
Odżywianie: maska bingo masło shea i algi Odżywka b/s: pani potters z ginko stylizacja: żel różowy z rossmanna Efekt: bardzo mięciutkie, milutkie fale, dość ładnie pofalowane :P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
sobota
w nocy bylo - na skalp Elixir z Curls, na dlugosc maslo shea z rozmarynem rano mycie - szampon z sls (Protein Treatment Shampoo / Curly Hair Solution) maska - Rapid Recovery Treatment / Miss Jessie's ![]() ![]() ![]() ![]() odzywka bs - na kompletnie mokre nalozona ruchami ugniatajacymi (scrunching) - Enhancing Curls Jelly / Spiral Solution, ugniatanie odcisnelo nadmiar wody z wlosow turban z curlease towel - 15m stylizacja - na wilgotne krem do lokow Quick Curls / Miss Jessie's - trzecie podejscie, dzisiaj zapach mi juz nie przeszkadzal (po wyschnieciu wlosow zginal i czuc maske Rapid Recovery tylko), niedawno wloski wyschly i sa bajeczne efekt dzisiaj: duze gladkie sprezyste loki, zapach kremu gdzies sie zapodzial, czuc tylko zapach maski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() typ wlosow: 3a, F (ale na szczescie jest ich duzo)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-09 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
9 października 2010, sobota
Mycie: Hegron na skalp, włosy - jedynie woda Odżywka d/s: CienMed z aloesem Odżywka b/s: balsam Joanny z Apteczki Babuni z proteinami mlecznymi Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-10-09 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
reanimacja - TBS cottonseed curl boost
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
10 października 2010, niedziela
Mycie: 50/50 ocet jabłkowy + Hegron fioletowy (dokładniej: 1 nakrętka octu na 1 nakrętkę Hegrona) Odżywka d/s: Garnier bez silikonów Odżywka b/s: Joanna z pokrzywą |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Wtajemniczenie
|
09.10
Mycie: Kallos (niezgodny z CG) Odżywka d/s: Cien Volume(silikon cykliczny) Odżywka b/s: Mrs Potters Aloes Stylizacja:Suszenie suszarką z dyfuzorem. Wymieszane: żel Delia, Joanną b/s z lnem, woda. 10.10 Mycie: Mrs Potters Bursztyn i jedwab Odżywka d/s: Isana z Babassu Odżywka b/s: Isana z Babassu Stylizacja: Wymieszane: guma Artiste(gliceryna!), Joanna b/s Len, woda. Suszenie suszarką z dyfuzorem. Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-10-10 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
1.mycie - rzepa joanna kubeczkowo 1x, bo nakłądalam na noc rycynowy olejek a poprzedniego dnia psikałam keratyną
2. odżywka- wax suche i zniszcozne pół na pół z timotei loki na 40 minut - zagapiłam się. 3. balasam joanna b/s porcja zielonego groszku ![]() lewa strona medalu- horror- prostawe, oklapłe, prawa strona medalu- bardzo ładnie poskręcane. Ogólnie. Fuj. Bo jak chodzic z jedna strona prosta a druga kreconą? ![]()
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
wczoraj
*O - Kallos Latte *M - Nivea Baby szampon odżywczy *O - maska Romantic *odżywka b/s - Lorys Girl red fruit *stylizacja - żel Delia dziś *reanimacja - TBS cottonseed curl boost
![]() |
#345 |
Wtajemniczenie
|
11.10
Reanimacja: Zmieszane w rękach: woda, guma Artiste, Joanna Naturia b/s z lnem. Efekt: Jak poprzedni zadziwiająco dobry, ta gliceryna w gumie puchu jakoś nie robi(tylko zmieszana z wodą i odżywką b/s), za to utrwalenie daje niezłe. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Konto usunięte
|
piątek
wieczorem: ampułka joanna mycie różowym Yungiem odżywka d/s garnier awokado+karie odżywka b/s joannna mak i bawełna poszlam spać z mokryi zwiazanymi w ananasa efekt-po delikatnej trwałej wedle moich koleżanek-delikatny skręt na całej długości utrzymujący się przez całą sobotę i niedzielę ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Dzisiaj Amla na ok 26 h Barwa z czarna rzepą Hegron różowy na godzinę pod folię i ręcznik tonik joanny efekt swędząca skóra głowy i kiepski skręt Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2010-10-13 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Mod-Śnieżynka
|
sobota
kokos na 3 godziny mycie 2 razy BD (koszmar, muszę czym prędzej kupić coś innego, dobrze, że tylko 2 razy w tyg myję szamponem, włosy są po nim poplątane, sztywne, bleee) odżywianie: biowax do suchych wymieszany z maską bingo mleczną na pół godz zabezpieczanie: Ms potters b/s odciskanie dr bacty, żel lniany, prawie suche żel przezroczysty z rossmana (zielony) naturalne schnięcie Efekt: mocne loki na całej głowie, tylko trochę poplątane niedziela mycie: hegron różowy odżywianie: garnier karite i na końcówki Isana witaminowa (pq) spryskanie skalpu jantarem odżywka b/s ms potters aloesowy odciskanie dr bacty, żel lniany, odciskanie i harmonijkowanie i psikadło miodowe na prawie suche i po przeschnięciu ugniatanie Może to i dużo, ale moje włosy to lubią i efekt mi się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze prawdziwe OMO
![]() 1. odżywka - Lorys fruit 2. mycie- szampon j&j rumiankowy 3. odżywka- garnier volume restructure na 20 minut pod czepek 4. ost płukanie zimna woda, ugniatanie na kropli balsamu joanny bs, ręcznikowanie na 10 minut, ugniatanie na 'płynie do kręconych włosów" Marion, dyfuzor na jakies 5 minut, potem schły same. Efekt- ładnie, choc oczywiscie nadal jedna strona kuleje, ale tył naprawde nieźle i boki tez. pasma przy twarzy w miarę. Ogół zadowalający, ale przede wszystkim bardzo mięciutkie włosy- nie ma tego crunchu jak po piance, nic nie trzeba wyciskac potem, choc ugniatłam, ale bardziej dla zasady.. Fal nie popsuły nawet silne wichry dzisiaj. Cały dzien trzymały się dobrze. Na wieczór postanowiłam je trochę poprawic i spsikałam znów marionem i.. zepsułam. Poprostowało sie to, co było skręcone. Czyli na mokre moge go stosowac, ale na suche juz nie.
![]() |
#349 |
Wtajemniczenie
|
11.10
Mycie: Malwa Czarna Rzepa Farbowanie henną firmy Sipa kolor miedź Odżywka d/s: Garnier Awokado Odżywka b/s: jak wyżej Stylizacja: Zmieszane: woda, żel Delia, żel Rossmann, Joanna Naturia b/s Len, pójście spać w chustce na mokrych włosach. rano wielkie odgniecenia, dobrze, że nie musiałam nigdzie dzis wychodzić więc: 12.10 Kokos od godziny 16 do 21 Mycie: dwa razy Hegron d/s Odżywka d/s: Biovax do suchych i zniszczonych na ok 30 min Odżywka b/s:Podwójnie aplikowany Mrs Potters Aloes, raz na ociekające wodą, drugi na odciśnięte w koszulkę. Stylizacja: od razu po drugiej aplikacii Mrs Potters żel Rossmann, plunking, zmieszany żel Delia z Joanna Natura b/s Len. Suszenie suszarką z dyfuzorem. Efekt: Puchu brak ![]() ![]() ![]() Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-10-12 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#350 |
Mod-Śnieżynka
|
poniedziałek
mycie: hegron różowy odżywianie: garnier karite i na końcówki isana witaminowa (niezgodna z cg) zabezpieczanie: potters aloesowy w ociekające wodą na skalp jantar odciskanie w microfibrę, dużo żelu lnianego i dużo psikadła miodowego, harmonijkowanie microfibrą- efekt sztywne nieprzyjemne w dotyku włosy, niefajnie skręcone i nieświeżo wyglądające Za wcześnie i za dużo psikadła. Poprawiłam rano kokosem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Ścięłam włosy
![]() ![]() Mycie: mrs potters z ginko Maska: coco mask scandic Odżywka bs: mrs potters z ginko Stylizacja: różowy żel z rossmanna Bardzo mi się podoba, bo obcięte i nie ma puchu, falki nawet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
12 października 2010, wtorek
Mycie: Hipp Odzywka d/s: Garnier Fructis wzmacniający + olej jojoba + olej kokosowy (chciałam zastosować odżywkę emolientową, a że nie wpadła mi żadna taka w ręce, to ją sobie sama zrobiłam ![]() Odzywka b/s: Joanna z miodem i cytryną Aby nadać życia włosom, zaczęłam robić przedziałek na druga stronę ![]() (nie zmieniałam jego położenia od lat) Efekt: Na początku było ok, ale w drugiej połowie dnia czułam, że mam trochę przeciążone włosy. Zdecydowanie muszę się pilnować z ilością nakładanej odżywki d/s. Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-10-14 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
drugie OMO
![]() 1. odżywka- lorys fruit 2. szampon hipp (musiałam znów szmaponem, bo na noc nakładałam olejek rycynowy) 3. odżywka- biovax suche, zniszczone na 40 minut pod czepek i recznik, podgrzewane uprzednio suszarką 4. ugniatanie na kropli joanny b/s, ręcznikowanie na 10 minut, ugniatanie przez szmatkę, żel Elza loczek w ilosci 5złotówki i ugniatanie. Włoski puszyste, mięciutkie, ale lekko skręcone. Własciwie nie moge się do niczego przyczepic- bardzo naturalnie wyszło- jakbym nic na włosach nei miała- takie są leciutkie. Ale fale słabe, jednak nie wiszą smetnie, a to juz cos. Jeszcze nie wiem, czy wolę się po żelu czy po Marionie, ale na pewno nie lubię się z pianką ![]()
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
chciałam pofarbowac, ale okazało się, ze brakuje mi wody utlenionej, wiec skończyło się na szamponetce, któa miałam jeszcze pod ręką. Nie zawiera ani wody utlenionej, ani amoniaku, nadaje lekki kolor wg producenta. Lekko ociepliła odcien, ale nic wiecej, pofarbowac bede musiała, nie wiem jak zareaguja moje fale. W każdym razie:
1. szamponetka 30 minut 2. odżywka lorys na 3min 3. maska próbka joanny z proteinami i prowitaminą B5 - nie wiem skąd co i jak, ale była, to skorzystałam na 10 min 4. ugniatanie na baslamie bs joanny, ręcznikowanie na 5min- teraz wiem, ze 10-15min, to dla mnie optimum. Po zdjeciu recznika fale były super, ale na tyle mokre, ze szybko sie poprostowały. Popsikałam marionem, przypomniało mi sie o wygniataniu w ręcnzik kuchenny to wygniotłam, znów popsikałam, wygniotłam, podsuszyłam dyfuzorem i zostawiłam do wyschnięcia. efekt- jak ostatnio po marionie- baaardzo naturalny- fale puszyste, delikatne- cos tam sie dzieje, ale bez ochow i achow. No, ale naturalnie, wiec niech i tak bedzie. Po piance mam lepszy skręt. Ogolnie włoski takie zywe, błyszczące. Bardzo miekie, nie czuc żadnej stylizacji.
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
14.10.10 - dzisiaj rano
mycie - odzywka myjaca creme de la curl / miss jessie's odzywianie- maska rapid recovery / miss jessie's - 20m pod czepkiem i recznikiem odzywka b/s - caribbean hair activator / MyHoneyChild (konstystencja woda ale zapach ![]() ![]() ![]() turban - 15 min stylizator - na wilgotne wlosy krem do lokow quick curls/ miss jessie's dyfuzor - ok. 15 min na suche - Set It Free / devacurl efekt: piekne ciasno skrecone loki, co wizualnie skrocilo wlosy, pierwsze plus, drugie minus ![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-14 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
13 października 2010, środa
Mycie: Babydream Odżywka d/s: Garnier Karite i Avocado Odżywka b/s: Joanna z miodem i cytryną Efekt: Najlepszy zestaw z ostatnich dni. Włosy chcą (z odżywek) tylko Garniera Karite. Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-10-14 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Mycie: hegron fioletowy (mój pierwszy raz z nim jako odżywką do mycia)
Odżywianie: coco mask scandic Odżywka b/s: hegron fioletowy Stylizacja: żel lniany Efekt: fale bardzo ładne, prawie równomiernie, brak puchu, mięciutkie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
13.10
Reanimacja: Żel Rossmann, Joanna Naturia b/s, woda 14.10 Mycie: Romantic Maska Odżywka d/s: Pominięte Odżywka b/s: Garnier NP z Awokado Stylizacja: Na początek w odciśnięte lekko żel Rossmann, odciskanie w koszulkę, Mrs. Potter's Aloes zmieszana z żelem Delia i wodą, odciskanie, plunking. Suszenie z dyfuzorem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
15 października 2010, piątek
Mycie: Babydream Odzywka d/s: Garnier Karite Odżywka b/s: Garnier Karite Efekt: Włosy wyglądają dobrze ![]() Edit: Pod koniec dnia jednak przeciążenie dało o sobie znać:/ Ale nie jest źle - z reguły przeciążenie (przy nietrafionych kosmetykach) pojawiało się szybciej. Czyli odżywka Garniera jako b/s przeciążyła - ale tylko w ograniczonym stopniu. Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-10-16 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
sobota 16.10.10
dzisiaj bezsilikonowo mycie - Treatment Shampoo / CHS (sls) maska - Curl Fix / Curl Junkie (nalozony na wilgotne wlosy, na to czepek i recznik, 1 godz) odzywka ds - Smoothing /Curl Junkie (na wilgotne wlosy, na to juz tylko czepek, 20 minut) odzywka bs - Carribean Hair Activator / MyHoneyChild stylizator - doslownie na same konce Coffee Cocount Creme Lite / Curl Junkie po wyschnieciu (ok. 3 g) wloski byly ok ale mialam wrazenie ze sa strasznie lekkie, obciazylam odrobina Set It Free (serum) / Devacurl jest ok ale faktycznie na zimniejsza pore, wiatry i deszcze taka pielegnacja jest za lekka, kiedys nie uzywalam tylko szamponu i odzywki ds i to blo wszystko, po kazdej zimie mialam strasznie zniszczone konce i widac bylo ze wlosy sa w slabszej kondycji, zobaczymy czy stosowanie ochrony (silikonow) w tym roku cos da
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.