Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 18:41   #331
moniczkar_
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja z kolei widzialam zdjęcia Marcina (naszych kochanych wizażanek) no i trzeba przyznać, że robią wrażenie.

Ale mimo wszystko, jestem pewna, że są fotografowie równie dobrzy, a jeszcze nie tak renomowani, więc nie ceniący się aż tak wysoko. Myślę, że my PMki tez się dajemy ponieść temu szaleństwu, i zapłacimy każdą cenę jaką nam zaśpiewają, żeby mieć to co sobie wymarzyłyśmy. I tak się ten biznes kręci.

Ja też mam do Was pytanko, tym razem w sprawie obrączek. Otóż czy firmy Savicki i Sawicki to to samo? Obie lubelskie, mają podobną szatę graficzną stron www, ale strony różne, na stronach podane różne dane kontaktowe. Ale wzory obrączek baaardzo podobne.
I mój problem jest taki: będąc w LBN odwiedziłam salon Savicki na Lubartowskiej, spdobało nam się kilka wzorów obrączek, ale nie możemy ich znaleźć na necie. Na stronie "savicki" nie ma pokazanej kolekcji. Jest na stronie "sawicki", ale tych konkretnych wzorów nie ma... Gdzie mogłabym je znaleźć? Nasz poprzedni pomysł na obrączki (te które wysyłałam tu na forum) upadł, bo przy zrobieniu tej obrączki całej błyszczącej kolory sę ze sobą zlewają i już nie wygląda to ładnie.
Następnym razem będziemy w Polsce w paźdzerniku i chcemy już je zamówić, ale będziemy w Lbn tylko jeden dzień więc nie będzie dużo czasu na podjęcie decyzji....
wydaje mi sie ze savicki i sawicki to jest to samo.Ja wymienialam mamie kamien w starym pierscionku i zostawilam go na Lubartowskiej a pozniej kazali mi go odebrac na zamojskiej,wiec to jest ten sam sklepikchcialam Wam dziewczynki jeszcze powiedziec ze tani jubiler jest na Swietoduskiej ... moj brat wybral sobie obraczki u sawickiego za 1800zl a tam znalazl sobie takie same za 1200zl ...
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 21:31   #332
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
ja chciałam tylko nieśmiało wtrącić ze licząc od dziś za rowniuśki rok będzie Nasz wielki dzień... ależ ten czas szybko leci...

Kochane któras z Was robiła nauki u Dominikanów ??
girlsy, ja uczestniczyłam w wieczorach dla zakochanych na złotej - z całego serca mogę polecić. Co prawda spotkania do najkrótszych nie należą, ale w gorączce weselnych przygotowań to był tak naprawdę nasz czas, kiedy moglismy poruszyć wiele tematów. na wiele wcześniej nie rozmawialiśmy.
Ale uwaga - jak chcecie się zapisać na "jesienną edycję" to radzę się pospieszyć, bo zainteresowanie jest duże. W ubiegłym roku koniec sierpnia - początek wrzesnia nie było już miejsc. W grudniu zapisywałam nas na "edycję wiosenną" (ruszała tydzień po świętach)
jakby coś namiary na o. Roberta są na stronie dominikanów, albo mogę podać nr i mail na pw

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 21:33   #333
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
yhym..no nam nie dał indeksów :/ ... może po prostu na naukach nam dadzą oddzielne karteczki i tyle.. się zobaczy
dzięki za podpowiedź
nam też nic nie dał, powiedział tylko, że trzeba mieć nauki ukończone, w obojętne jakiej parafii, więc uznałam, że po ukończeniu wydadzą jakieś zaświadczenie czy coś

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 23:10   #334
margolka1986
Zakorzenienie

ja też wiele dobrego słyszalam o tych wieczorach dla zakochanych i dziś dzwoniłam do księdza i Nas zapisałam dlatego tenebrosa.. w październiku się poznamy

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 08:36   #335
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Tomek jest minimalnie tańszy.
Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Tenaya24 ja jestem za Kołodyńską, ale to już wiesz
Cytat:
Napisane przez faktorka Pokaż wiadomość
Tomka nie znam ale Agnieszki K. zdjęcia widziałam i były super
Cytat:
Napisane przez tweetek86 Pokaż wiadomość
ja też jestem za Agnieszką
Dzięki dziewczynki za pomocpewnie pozostaniemy przy Agnieszce, ale jeszcze się rozglądamy. Kurcze, ciężko się zdecydować.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja z kolei widzialam zdjęcia Marcina (naszych kochanych wizażanek) no i trzeba przyznać, że robią wrażenie.
Ale mimo wszystko, jestem pewna, że są fotografowie równie dobrzy, a jeszcze nie tak renomowani, więc nie ceniący się aż tak wysoko. Myślę, że my PMki tez się dajemy ponieść temu szaleństwu, i zapłacimy każdą cenę jaką nam zaśpiewają, żeby mieć to co sobie wymarzyłyśmy. I tak się ten biznes kręci.
Zdjęcia Marcina są piękne, ale ciut za drogie jak dla nas A biznes się kręci rzeczywiście. Mój tżcik twardo stąpa po ziemi i uzmysławia mi jakie są koszty organizacji wesela, jak się za bardzo rozpędzę

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
kochane:
moja siostra i znajomy fotograf byli niedawno na weselu i to co teraz usłyszałam o tym co tam się działo zmroziło mnie doszczętnie!!!
chodzi o ZAJAZD BIESIADA w Bogucinie:
1. jedzenie super i dużo
2. cena przystępna
3, ALE OBSŁUGA!!!!! brak talerzyków, chamstwo, kradzierze!!!!

np: moja siostra jako starsza wychodziła ostatnia. już większość było posprzątane. ona zmęczona poprosiła kelnerkę o jakiś napój. a Ta do niej, że z baru płatnego!!!!

około 12 zabrakła na stołach coli. gość poprosił a kelnerka, że się skończyła!!!! dopiero po awanturze Pana młodego okazało się, że to "nieporozumienie"!!!

na prośbę o wymianę wódki na zimną (zamiana zamkniętej na zamkniętą)- odpowiedz, że nie bo wszyscy zaraz tak będą chcieli!!!!

po zebraniu tallerezyków na nowe czekali uwgaa45 min!!!!
itp

może przeczytają to właściciele i coś z tym zrobią, bo to jakaś masakra!!!
No to nieźle! Dobrze, że nie zdecydowaliśmy się na ten lokal, bo takie były plany.

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
margolka1986, my idziemy z TŻ od 4. października na cykl wieczorów dla zakochanych, właśnie u Dominikanów. To taka zastępcza forma nauk - każde spotkanie prowadzi brat zakonny i małżeństwo ze stażem - czyli teoria wg kościoła i praktyka, a potem młodzi rozmawiają na dany temat ze sobą w parach. Przynajmniej tak słyszałam i wydało mi się to bardziej ciekawe niż zwykłe wykłady. Jak byście byli zainteresowani to mogę podać na priv maila do zakonnika, który przyjmuje zapisy.
Zazdroszczę Szkoda, że te spotkania będą odbywać się w poniedziałki M z tż jesteśmy związkiem na odległość, więc nie będziemy mogli w nich uczestniczyć A może słyszałyście o weekendowych wieczorach dla zakochanych?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
girlsy, ja uczestniczyłam w wieczorach dla zakochanych na złotej - z całego serca mogę polecić. Co prawda spotkania do najkrótszych nie należą, ale w gorączce weselnych przygotowań to był tak naprawdę nasz czas, kiedy moglismy poruszyć wiele tematów. na wiele wcześniej nie rozmawialiśmy.
Ale uwaga - jak chcecie się zapisać na "jesienną edycję" to radzę się pospieszyć, bo zainteresowanie jest duże. W ubiegłym roku koniec sierpnia - początek wrzesnia nie było już miejsc. W grudniu zapisywałam nas na "edycję wiosenną" (ruszała tydzień po świętach)
jakby coś namiary na o. Roberta są na stronie dominikanów, albo mogę podać nr i mail na pw
W weekend są te spotkania?

A w ogóle dziewczynki powiedzcie mi jedną rzecz. Jak mamy ślub we wrześniu przyszłego roku to kiedy powinniśmy zacząć nauki? I czy muszą być robione po kolei? I gdzie są nauki weekendowe? No to wyszła nie tylko jedna rzecz

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 08:44   #336
bernadeta85
Rozeznanie

Kamab i Wioletaa nasze dzisiejsze Kochane PM Wszystkiego Najlepszego w najważniejszym dla Was dniu...
pogoda dzisiaj będzie wspaniała nie za ciepło i nie za zimno, błękitne niebo i lekki wietrzyk, więc napewno i zabawa będzie wspaniała... bawcie się cudownie

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 08:51   #337
Tenaya24
Rozeznanie

tacerka, kamab22, Wioletaa dziś jest Wasz dzień
Wszystkiego najlepszego dużo miłości i szczęścia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-21, 08:53   #338
basienka666
Raczkowanie

Cytat:
A w ogóle dziewczynki powiedzcie mi jedną rzecz. Jak mamy ślub we wrześniu przyszłego roku to kiedy powinniśmy zacząć nauki? I czy muszą być robione po kolei? I gdzie są nauki weekendowe? No to wyszła nie tylko jedna rzecz
Nauki weekendowe są na Staszica 16. A kiedy możecie je zrobić...nawet teraz. Ja ze swoim tż poszliśmy w październiku, a ślub mieliśmy w lipcu. Dobrze zrobiliśmy, że byliśmy na nich w październiku, bo później z czasem było tylko gorzej. Poszukaj na necie telefonów i zapiszcie się.
Stary 2010-08-21, 09:08   #339
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basienka666 Pokaż wiadomość
Nauki weekendowe są na Staszica 16. A kiedy możecie je zrobić...nawet teraz. Ja ze swoim tż poszliśmy w październiku, a ślub mieliśmy w lipcu. Dobrze zrobiliśmy, że byliśmy na nich w październiku, bo później z czasem było tylko gorzej. Poszukaj na necie telefonów i zapiszcie się.
Wielkie dzięki za informację a czy te nauki są skumulowane czy w weekend jest tylko 1 nauka?

Stary 2010-08-21, 09:46   #340
moniczkar_
Raczkowanie

tacerka, kamab22, Wioletaa dziewczynki trzymam kciuki za to żeby ten dzień był dla Was NAJCUDOWNIEJSZY!!Wszystki ego najlepszego!!***
Ps.Pogode macie cudowną

Edytowane przez moniczkar_
Czas edycji: 2010-08-21 o 09:47
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:23   #341
cindi
Rozeznanie

Wszystkim Dziewczynom dzisiaj ślubującym wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, oby ten dzień był dla Was wymarzony, a życie po nim jeszcze lepsze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-21, 11:42   #342
margolka1986
Zakorzenienie

Dziewczynom slubujacym dzisiaj ( mającym super pogodę :P) życze wszystkiego najlepszego, by ten dzień udał się w 100% i wszystko było wymarzone i bajkowe

zostało mi 364 dni...

idę dzis na wieczór panieński.. ale taki dość skromny w barze, za to mój Narzeczony będzie świadkiem i organizował kawalerski no i Panowie mają dzis paintball.. potem gokarty,, a potem bar fajnie będą mieli

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa

Edytowane przez margolka1986
Czas edycji: 2010-08-21 o 11:52
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 12:09   #343
basienka666
Raczkowanie

Cytat:
Wielkie dzięki za informację a czy te nauki są skumulowane czy w weekend jest tylko 1 nauka?
Te nauki trwają 2 weekendy. Ale nie przez całe dnie. Gdy my uczęszczaliśmy na nie, to trwały od godz. 9 do ok.13(max. do 14).
My byliśmy zadowoleni...i nawet szybko nam to zlatywało.
Stary 2010-08-21, 13:15   #344
heroine86
Zakorzenienie

Cześc PMki

Czytam Was już od dłuższego czasu i wreszcie postanowiłam się ujawnic i do Was dołączyc. Widzę, że świetnie tu sobie pomagacie i panuje super atmosfera. Pora zacząc się wdrażac w temat, choc mam jeszcze troszkę czasu...
To jak, przygarniecie mnie?
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 13:27   #345
Telka10
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dzisiejszym PMkom!!! Pogoda wręcz idealna

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-21, 13:30   #346
cindi
Rozeznanie

Tenaya24, widzę, że mamy tę samą datę w sumie nie myśałam jeszcze o naukach, ale może już najwyższy czas

heroine86, witaj!

Stary 2010-08-21, 13:42   #347
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
Kamab i Wioletaa nasze dzisiejsze Kochane PM Wszystkiego Najlepszego w najważniejszym dla Was dniu...
pogoda dzisiaj będzie wspaniała nie za ciepło i nie za zimno, błękitne niebo i lekki wietrzyk, więc napewno i zabawa będzie wspaniała... bawcie się cudownie
Jej jak ten czas od soboty do soboty leci! Zanim się cżlowiek obejrzy kolejne z nas stają na ślubnym kobiercu! Dziewczyny wszystkiego najcudowniejszego na dziś i zesztę Waszej nowej drogi życiowej.
Kamab wierzę, że zespół się sprawdzi i dziś już nic Wam nie popsuje tego wspaniałego dnia Powodzenia!!!
Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Cześc PMki

Czytam Was już od dłuższego czasu i wreszcie postanowiłam się ujawnic i do Was dołączyc. Widzę, że świetnie tu sobie pomagacie i panuje super atmosfera. Pora zacząc się wdrażac w temat, choc mam jeszcze troszkę czasu...
To jak, przygarniecie mnie?
Cześć! Napisz coś o sobie Kiedy planujecie ślub, na jakim etapie przygotowań jesteście. Pozdrawiam!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 15:08   #348
ona911
Rozeznanie

Tancerka, Kamab i Wioletaa w tym szczególnym dla Was dniu chciałam Wam życzyć WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE !!! Przede Wszystkim duuużo szczęścia, miłości i zrozumienia !!!

Kamab mam wielką nadzieję, że zespół jednak stanie na wysokości zadania i pokażą na co ich stać !!! i nic i nikt nie będzie w stanie zepsuć Wam tego dnia

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 15:41   #349
heroine86
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie

No więc tak: ślub 9 października 2011-niedziela (z racji tego, że sale na sobotę były już zajęte). Mamy zarezerwowany lokal, fotografa i zespół. No i w zasadzie to tyle Mam nadzieję, że to na razie wystarczy. Jakieś podopowiedzi na czym powinnam teraz skupic swoją uwagę???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-21, 18:32   #350
fraise
Raczkowanie

Dziewczyny dziś ślubujące - wszystkiego najlepszego, udanej zabawy!
Kamab, mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko jak po maśle i nowy zespół się spisze. Tego Ci serdecznie życzę

Heroine, witaj . Ja w przygotowaniach nie pomogę, bo sama jestem w lesie. Ale ja mam więcej czasu

Jaką macie salę? I jakie braliście pod uwagę przy wyborze?
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 18:58   #351
Chatka
Wtajemniczenie

I ja dziewczynom dziś ślubującym życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i samych dobrych chwil z nowymi Mężami

Kamab, ja również 3mam kciuki, żeby mimo tych zawirowań wszystko poszło zgodnie z planem!

Czekamy na relacje z wesel

Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie

No więc tak: ślub 9 października 2011-niedziela (z racji tego, że sale na sobotę były już zajęte). Mamy zarezerwowany lokal, fotografa i zespół. No i w zasadzie to tyle Mam nadzieję, że to na razie wystarczy. Jakieś podopowiedzi na czym powinnam teraz skupic swoją uwagę???
Jeszcze ewentualnie kamerzysta, jeśli planujecie film No i godzina w kościele by się przydała, jeśli bierzecie kościelny
A tak to już chyba więcej się nic nie da teraz załatwić, no, nauki można zacząć teraz, żeby potem na ostatnią chwilę nie latać

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:05   #352
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fraise Pokaż wiadomość

Heroine, witaj . Ja w przygotowaniach nie pomogę, bo sama jestem w lesie. Ale ja mam więcej czasu

Jaką macie salę? I jakie braliście pod uwagę przy wyborze?
A o co dokładnie pytasz? Szukaliśmy sali w mojej okolicy (a za dużego wyboru nie było) na ok 140 osób w sumie to wybraliśmy najładniejszą-tą, którą chciałam No i zależało nam żeby wszystko było w cenie, tak by nic nie było na naszej i rodziców głowie- bo to w sumie nasz dzień. Płacimy więc 130 zł od osoby, w tym jest ciasto, tort, owoce. No oczywiscie alkohol sami kupujemy.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Jeszcze ewentualnie kamerzysta, jeśli planujecie film No i godzina w kościele by się przydała, jeśli bierzecie kościelny
A tak to już chyba więcej się nic nie da teraz załatwić, no, nauki można zacząć teraz, żeby potem na ostatnią chwilę nie latać
No własnie kamarzysta... trzeba się będzie rozejrzec
a u proboszcza bylismy w czerwcu. Elegancko władowaliśmy się na plebanię, czekamy i czekamy na niego... (od razu wydał mi się dziwny) no w końcu przyszedł i mówimy, że chcemy ustalic godzinę naszego slubu. Mówi: dobra. My: że mamy w niedzielę. On: jak to w niedzielę? I tu się zaczęło...Ja mam 8mszy w niedzielę i co? mam jeszcze slubu udzielac?? Mnie już się słabo zrobiło... No ale ok, już otwiera księgę by nas wpisac i sie pyta jaką godzine, my mówimy, że jakś 15-16. Ok. Zapisuje. Ja patrze, a on zapisuje na ten rok I się drę: ale my w nastepnym proszę księdza!!! On oburzony wstał i mówi: co??? zwariowali państwo??! gdzież mi tu głowę zawracac jak do slubu jeszcze ponad rok??!
Jessssssuu myslałam, że się tam pod ziemię zapadnę... No i się zakończyły od tamtego czasu rozmowy księdzu i kościele Mam nadzieję, że ten proboszcz do czasu naszego wesela zakończy swoją kadencję...
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć

Edytowane przez heroine86
Czas edycji: 2010-10-26 o 21:59
Stary 2010-08-21, 20:06   #353
urszulac1
Raczkowanie

Wszystkim ślubującym dzisiaj składam najserdeczniejsze życzenia, dużo szczęścia i miłości na resztę wspólnych dni

Heroine86, witaj w naszym gronie
urszulac1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:23   #354
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urszulac1 Pokaż wiadomość
Wszystkim ślubującym dzisiaj składam najserdeczniejsze życzenia, dużo szczęścia i miłości na resztę wspólnych dni

Heroine86, witaj w naszym gronie
Dziękuję

I ja też dołączam się do życzeń dla dzisiejszych PMek Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Kochane! Wierzę, że wszystko się uda i będzie to najcudowniejszy dzień w Waszym życiu!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
Stary 2010-08-21, 20:27   #355
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
No własnie kamarzysta... trzeba się będzie rozejrzec
a u proboszcza bylismy w czerwcu. Elegancko władowaliśmy się na plebanię, czekamy i czekamy na niego... (od razu wydał mi się dziwny) no w końcu przyszedł i mówimy, że chcemy ustalic godzinę naszego slubu. Mówi: dobra. My: że mamy w niedzielę. On: jak to w niedzielę? I tu się zaczęło...Ja mam 8mszy w niedzielę i co? mam jeszcze slubu udzielac?? Mnie już się słabo zrobiło... No ale ok, już otwiera księgę by nas wpisac i sie pyta jaką godzine, my mówimy, że jakś 15-16. Ok. Zapisuje. Ja patrze, a on zapisuje na ten rok I się drę: ale my w nastepnym proszę księdza!!! On oburzony wstał i mówi: co??? zwariowali państwo??! gdzież mi tu głowę zawracac jak do slubu jeszcze ponad rok??!
Jessssssuu myslałam, że się tam pod ziemię zapadnę... No i się zakończyły od tamtego czasu rozmowy księdzu i kościele Mam nadzieję, że ten proboszcz do czasu naszego wesela zakończy swoją kadencję...
Hehehe, to niezłe jazdy mieliście A może w innym kościele by lepiej było? My zapisaliśmy się ponad 2 lata wcześniej w kościele (pojechaliśmy od razu jak zaklepaliśmy salę), to się proboszcz tylko zdumiał, że tak wcześnie, ale zapisał...

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:27   #356
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
dołączam się do życzeń dziewczyny
wszystkiego co najpiękniejsze - dużo dużo miłości i zrozumienia

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:51   #357
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
moniczkar_, od 4. października (poniedziałek) co tydzień w godzinach od 18.30 do ok. 21.00. I tak przez 9 tygodni. Papierów żadnych nie trzeba; żeby uczestniczyć w wieczorach nie trzeba nawet planować ślubu czy być narzeczonymi I pozwolenia ze swojej parafii na odbycie nauk tam też nie trzeba mieć. Ja tylko ze swojej parafii dostałam dla mnie i dla TŻ ten dzienniczek nauk, żeby nam u Dominikanów podbili, skoro tam będziemy uczęszczać na spotkania.
To i ja bym o priv prosiła
Tylko powiedz mi jeszcze jak możesz czy to tylko w poniedziałki się odbywa, bo akurat TŻ wtedy nie pasuje...
Widzę, że muszę szybciutko nas zapisać... Choroba, albo ja ślepa jestem albo nie wiem, nie widzę na stronie kontaktu do o. Roberta. Jeśli, któraś ma to baaaarrrrdzo bym prosiła o namiar

Edytowane przez Niunia2011
Czas edycji: 2010-08-21 o 21:02
Niunia2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 21:26   #358
fraise
Raczkowanie

A u nas to nie wiem, jak będą nauki wyglądały. Widujemy się średnio raz w miesiącu. A nie wyobrażam sobie sama chodzić.
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 22:24   #359
amantas_amaentes
Raczkowanie

GG do amantas_amaentes

Hej hej!
życie tak szybko płynie, że nie wystarcza czasu - podczytuję, ale jak tylko chcę coś napisać zaraz coś trzeba zrobić natychmiast i odkładam na "za chwilę", a potem...
tacerka, kamab22, Wioletaa - mam nadzieję, że cudownie bawicie się na swoich weseliskach i że przysięga (czy to w USC, czy przed ołtarzem) była wzruszającym potwierdzeniem Tego, co Was połączyło i niech łączy całe życie!

PM-ki przygotowujące się i Żonki nam dobrze radzące pozdrawiam i lecę.
Aga

PS. co kraj, to obyczaj. Byliśmy z TŻ-em na dwóch weselach w Lublinie (w lipcu) i dwóch poza Lublinem. Lubelszczyzna to jednak region "zastaw się, a postaw się!", stoły suuuuto zastawione, uginające się od ilości przystawek, ciast, owoców itp. Z rzeczy godnych polecenia (niezależnie od regionu ;P)
- winietki (to naprawdę pomaga uniknąć wielu trudnych sytuacji),
- mądry ksiądz (nie musi nawet znać pary młodej osobiście... byłam na ślubie, gdzie ksiądz [biskup! - znajomy Młodego] na kazaniu mówił o... śmierci ojca swojego kolegi z podstawówki - dla mnie: masakra!],

- pomysł z dawaniem książek zamiast kwiatów (mogę podrzucić wierszyk dla zainteresowanych) - Młodzi dostali takie fajoskie książki, że aż mi pozazdrościłam. W jednej - zamiast zakładek do fajnych tekstów - były banknoty funtowe ,
- bańki mydlane (podczas składania życzeń, fotografii wspólnej czy pierwszego tańca),
- fotografia wspólna - np. przed Kościołem i przed lokalem.
Chyba tyle, ale jak mi się coś przypomni - dam znać!

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Ach, i co myślicie o takim bukiecie? jestem wysoka (173 cm), raczej szczupła i proporcjonalna. Chcę prostą sukienkę (żadnych bez, księżniczek - nic z tych rzeczy)... >>http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...lides/071.html <<

http://www.suwaczek.pl/cache/4320284e7a.png

Edytowane przez amantas_amaentes
Czas edycji: 2010-08-21 o 22:24 Powód: przypomniało mnie się :)
amantas_amaentes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 02:36   #360
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amantas_amaentes Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ach, i co myślicie o takim bukiecie? jestem wysoka (173 cm), raczej szczupła i proporcjonalna. Chcę prostą sukienkę (żadnych bez, księżniczek - nic z tych rzeczy)... >>http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...lides/071.html <<
Ach słoneczniki... cudowne Bardzo fajny pomysł, a do prostej sukienki na pewno będzie pasował, przy okazji doda życia
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości