Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 13:46   #331
kruczaa
Rozeznanie

Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
Pewnie., pewnie mówcie o pysznych rzeczach a ja siedzę w pracy i jeszcze nie wiem co bedzie na obiad
Ja też siedze jeszcze w pracy...no i się zastanawim co tu zrobić dobrego do jedzonka. Chyba dziś będzie rybka smażona też w panierce z ziemniaczkami. Trzeba zdrowo się odżywiać
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 13:50   #332
Rocusiowa
Raczkowanie

Witam
czy mogę się przyłączyć do skromnego grona starających się o fasoleczkę?
jestem rok po ślubie i właśnie zaczęliśmy starania.. ostatnio @ miałam 19.07. cykl mam zawsze ok 32 dni a już jest 37 i nic... jeden test zrobiłam chyba w środę... wyszła taka bladziutka kreseczka... żeby poprawić zrobiłam wczoraj drugi.. tutaj znowu nic pierwszy test był płytkowy drugi strumieniowy.
Dodam że przez ten czas zdążyliśmy być w Chorwacji. Zmiana klimatu, diety, podróż i w ogóle.... może od tego mi się spóźnia ale kurcze już mnie skręca bo nie wiem sama
Według tego kalendarzyka tam wyżej to chyba nie trafiliśmy w dni płodne ale nie pamiętam
Ehhhh......
Rocusiowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 14:07   #333
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
u mnie to chyba obiadu w ogole nie będzie, bo mam robote popołudniowa...
Oj no to nie mam co narzekać, widzę że tu inni mają gorzej ode mnie

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Ja też siedze jeszcze w pracy...no i się zastanawim co tu zrobić dobrego do jedzonka. Chyba dziś będzie rybka smażona też w panierce z ziemniaczkami. Trzeba zdrowo się odżywiać
Oj tak, tak rybka to chyba białko i wogóle to zdrowe mięso jest, a w Twoim stanie to potrzebne takie rzeczy

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Rocusiowa Pokaż wiadomość
Witam
jestem rok po ślubie i właśnie zaczęliśmy starania.. ostatnio @ miałam 19.07. cykl mam zawsze ok 32 dni a już jest 37 i nic... jeden test zrobiłam chyba w środę... wyszła taka bladziutka kreseczka... żeby poprawić zrobiłam wczoraj drugi.. tutaj znowu nic pierwszy test był płytkowy drugi strumieniowy.
Dodam że przez ten czas zdążyliśmy być w Chorwacji. Zmiana klimatu, diety, podróż i w ogóle.... może od tego mi się spóźnia ale kurcze już mnie skręca bo nie wiem sama
Według tego kalendarzyka tam wyżej to chyba nie trafiliśmy w dni płodne ale nie pamiętam
Ehhhh......
Pewnie że mozesz się przyłączyć, Witamy Cię serdecznie
No faktycznie Ci się spoznia już trichę, jakbyś nie powiedziała o tym wyjeździe to pomyślałabym że z tymi testami coś nie tak, ale tak to może faktycznie przez zmianę klimatu.
Ale życzę żeby to jednak była fasolka trzymam kciuki

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Kobietki co juz mają dzieci - czy jest szansa żebyście się pochwaliły swoimi pociechami tutaj? wiem że to o przyszłych dzieciach, ale jak macie jakieś ładne, badz zabawne zdjątka waszych dzieci to możecie wrzucać
Lils121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 14:35   #334
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
Farahh pochwal się co robisz dobrego na obiadek... ja nie mam pomysłu na dziś.
u mnie dziś gulasz

Cytat:
Witam
Ehhhh......
Witamy! Hmmm dziwna sprawa z tym testem, jeśli była blada kreska to raczej obstawiałabym ciążę, może ten na którym ujrzałaś kreskę był bardziej czuły niż ten drugi? Wklej nam tutaj fotkę to ocenimy

Cytat:

Kobietki co juz mają dzieci - czy jest szansa żebyście się pochwaliły swoimi pociechami tutaj? wiem że to o przyszłych dzieciach, ale jak macie jakieś ładne, badz zabawne zdjątka waszych dzieci to możecie wrzucać
Kochanie ja mam mnóstwo zdjęć dzieci, ale powiem Ci szczerze, że nie jestem za umieszczaniem zdjęć swoich dzieci na publicznym forum.. nie wiem, ale jakoś mam wrażenie, że kto chce to może oglądać, a debili na tym świecie nie brakuje.. zresztą może to wynika z faktu, że znam pewien przypadek, gdzie źle skończyło się wstawianie zdjęć dziecka na naszej klasie, na forach itd... Może co innego wstawienie fotki noworodka (każdy podobny do siebie).. chociaż chyba też bym nie wstawiła No ja jestem panikara i już!

Farahh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 15:52   #335
gdudek
Raczkowanie

Ja już mam 5 letniego synka i vczas na rodzeństwo dla niego bo nigdy nie chciałam żeby mój synek był jedynakiem. Drugie dziecko poroniłam w tym roku niestety. Teraz czekam czy @ nadejdzie MAM NADZIEJĘ ŻE NIE i postanowiłam poczekać parę dni i testować np w sobotę.Może się komuś wydawać że to późno ale mimo tego że jestem baaardzooo niecierpliwą osóbką to postanowiłam poczekać ponieważ ostatnio jak testowałam dzień po spodziewanej miesiączce to test nic nie wykrył. W sumie robiłam 3 przez kolejne dni, byłam u swojego lekarza, usg nic nie wykazało.Zrobiłam sobie morfologię i poprosiłam też o betę no i wyszło ponad 400 i okazało się że dzidzia jest. jednak w 11 tygodniu okazało się że dziecko przestało sie rozwijać już w 8 tygodniu i serduszko przestało bić no i niestety szpital i takie tam... Termin porodu miałam na 9 sierpnia i jak sobie przypomnę że dzieciątko byłoby juz z nami to ....... może mój wróci teraz do mnie....
gdudek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 15:54   #336
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

U mnie dzisiaj na obiad "gołąbki inaczej". Ale takie odgrzewane z wczoraj mi sie zostały. A TZ dostanie pierogi, bo gołąbków juz mu nie wystarczyło

Ja też podobnie ja Farahh nie jestem za umieszczaniem zdjeć publicznie, ale jakby ktoś chciał zobaczyc moją Miśkę, to zapraszam do albumów, tyle, ze wcześniej musimy się "zaprzyjaźnić", zebyscie mogly je zobaczyć

Jak juz tak piszemy luźniej, to ja dzisiaj po pracy byłam w sklepie, w celu zakupu poscieli dla mojej Małej. Emilka idzie od 1 września do przedszkola, wiec pomału kupujemy jej wyprawkę

Co do testowania, to ja chyba jutro zrobie test, bo dzisiaj już 34 dc i juz dłuzej czekała nie będę...

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 16:29   #337
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gdudek Pokaż wiadomość
Ja już mam 5 letniego synka i vczas na rodzeństwo dla niego bo nigdy nie chciałam żeby mój synek był jedynakiem. Drugie dziecko poroniłam w tym roku niestety. Teraz czekam czy @ nadejdzie MAM NADZIEJĘ ŻE NIE i postanowiłam poczekać parę dni i testować np w sobotę.Może się komuś wydawać że to późno ale mimo tego że jestem baaardzooo niecierpliwą osóbką to postanowiłam poczekać ponieważ ostatnio jak testowałam dzień po spodziewanej miesiączce to test nic nie wykrył. W sumie robiłam 3 przez kolejne dni, byłam u swojego lekarza, usg nic nie wykazało.Zrobiłam sobie morfologię i poprosiłam też o betę no i wyszło ponad 400 i okazało się że dzidzia jest. jednak w 11 tygodniu okazało się że dziecko przestało sie rozwijać już w 8 tygodniu i serduszko przestało bić no i niestety szpital i takie tam... Termin porodu miałam na 9 sierpnia i jak sobie przypomnę że dzieciątko byłoby juz z nami to ....... może mój wróci teraz do mnie....
Bardzo mi przykro... Ale na pewno los się do Ciebie uśmiechnie i będziesz w ciąży
Czekam z niecierpliwością na wynik testu

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj na obiad "gołąbki inaczej". Ale takie odgrzewane z wczoraj mi sie zostały. A TZ dostanie pierogi, bo gołąbków juz mu nie wystarczyło

Ja też podobnie ja Farahh nie jestem za umieszczaniem zdjeć publicznie, ale jakby ktoś chciał zobaczyc moją Miśkę, to zapraszam do albumów, tyle, ze wcześniej musimy się "zaprzyjaźnić", zebyscie mogly je zobaczyć

Jak juz tak piszemy luźniej, to ja dzisiaj po pracy byłam w sklepie, w celu zakupu poscieli dla mojej Małej. Emilka idzie od 1 września do przedszkola, wiec pomału kupujemy jej wyprawkę

Co do testowania, to ja chyba jutro zrobie test, bo dzisiaj już 34 dc i juz dłuzej czekała nie będę...
34 dc ?!?!?! Łeeee kochana to może Ty będziesz trzecią ciężarówką na wątku
Oby, oby!
Jejku, mój synek zaraz kończy 2 lata, ale u mnie w mieścinie biorą do przedszkola od 3 lat, no i warunek taki, że musi wołać siusiu i kupkę do toalety Ale już bym chciała, żeby stał się małym przedszkolakiem Szykowanie wyprawki- super sprawa! No i sam fakt, że będzie mieć kontakt z innymi dziećmi.. druga sprawa to taka czy dziecko będzie chciało być w tym przedszkolu Mój mąż jak był mały i rodzice go zaprowadzili do przedszkola to uciekł i był w domu szybciej niż oni A że mój synek to wypisz, wymaluj tatunio to może być ciekawie

Stary 2010-08-24, 17:36   #338
mamaoptymistka
Zadomowienie

A ja zrobiłam sobie dziś test, tzn. w 20 dc i wyszła jedna kreska a chciałam dwie. Nie mogę już wytrzymać, nie wiem co we mnie wstąpiło ale już niech przyjdzie ten 28 dc i niech coś wyjaśni bo zeświruję. Czy w tym naszym życiu jest coś co można zaplanować i wyjdzie po naszej myśli ..... bo u mnie to wszystko na opak. Ale jestem wkurzona .....
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 18:20   #339
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Ale z Ciebie cierpliwa kobietka. 34 dc i jeszcze czekasz. Ale to dobrze, przynajmniej jesteś pewniejsza że się nie rozczarujesz Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie:kciuki :

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
A ja zrobiłam sobie dziś test, tzn. w 20 dc i wyszła jedna kreska a chciałam dwie. Nie mogę już wytrzymać, nie wiem co we mnie wstąpiło ale już niech przyjdzie ten 28 dc i niech coś wyjaśni bo zeświruję. Czy w tym naszym życiu jest coś co można zaplanować i wyjdzie po naszej myśli ..... bo u mnie to wszystko na opak. Ale jestem wkurzona .....
20 dc to troszkę za wcześnie no ale nie ty jedna zmarnowałaś niepotrzebnie test, bo wszystkie jesteśmy takie niecierpliwe.
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 18:33   #340
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:

Widze ze twoja corcia ma na imie tak jak ja...

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 19:44   #341
Little Angel
Wtajemniczenie

Dziewczyny,jak tak na Was patrzę to widze, że wiele z was jest już mamami.
My zdecydowaliśmy się na dzidzię dopiero w czerwcu W dodatku widzę, że jestem jedną z najstarszych staraczek

Co do starań-w czwartek zaczynamy trzeci cykl starań(kupiłam dziś nową ogromną kołdrę i śliczną pościel-trzeba ją ochrzcić),tzn. jak zaczniemy wcześniej to ja się nie pogniewam

Jeszcze tylko mam jedno pytanko.Do tej pory około owulacji miałam bóle owulacyjne oraz charakterystyczny śluz-teraz obu objawów brak.Może ja nie mam owulacji:confus ed: Iść do lekarza?
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 19:58   #342
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
dokłądnie
tylko ja bym chciała urodzic na wiosnę ew wczesne lato
he he he, moja mam też skomentowała że nosić i rodzić będę w upale, ale przecież nie myślałam o tym robiąc "to"

Cytat:

zaprzyjaźnijmy się i będziesz miała dostęp do moich albumów.Tak na forum też nie chcę wklejać.

No i witam nowo przybyłe mamy
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 20:19   #343
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
oj biedna.. z Twojego postu można wyczuć gniew i wkurzenie ale nie możesz się tak denerwować, dzidzia wie sama kiedy ma przyjść na ten świat.. na pewno wkrótce zostaniesz mamusią

Cytat:
Napisane przez Little Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny,jak tak na Was patrzę to widze, że wiele z was jest już mamami.
My zdecydowaliśmy się na dzidzię dopiero w czerwcu W dodatku widzę, że jestem jedną z najstarszych staraczek

Co do starań-w czwartek zaczynamy trzeci cykl starań(kupiłam dziś nową ogromną kołdrę i śliczną pościel-trzeba ją ochrzcić),tzn. jak zaczniemy wcześniej to ja się nie pogniewam

Jeszcze tylko mam jedno pytanko.Do tej pory około owulacji miałam bóle owulacyjne oraz charakterystyczny śluz-teraz obu objawów brak.Może ja nie mam owulacji:confus ed: Iść do lekarza?
Możesz się przejść, ja nie wiem jak to jest, ale kiedyś byłam w środku cyklu to mi lekarz powiedział: jakie duże pęcherzyki, za kilka dni będą pękać więc doskonały czas na starania! Ale to było wtedy kiedy jeszcze nie planowałam dzidzi..
A co do wieku to chyba teraz dużo kobiet decyduje się dość późno na macierzyństwo.. Ale lepiej późno niż wcale

Powiedzcie mi o co chodzi z tymi klubami?

Stary 2010-08-24, 20:49   #344
mamaoptymistka
Zadomowienie

Farahh dzięki za te słowa"na pewno wkrótce zostaniesz mamusią "
Dzięki za zrozumienie, nadal latam do łazienki częściej niż zawsze ale postanowiłam że teraz czekam i nie kupię już żadnego testu aż do 1 września albo i 3 września. Mój gniew był owocny bo zabrałam się do sprzątania i prasowania i grałam z moim synkiem w warcaby, w "nasze" pchełki (przez nas wymyślona gra, polegająca na tym że pchełki spadają ze stołu i kto pierwszy strąci ten wygrywa, a potem w zgadywanie kto co ułożył z kółeczek (pchełkowych) i patyczków. Ale ten mój synuś ma wyobraźnię ... Zrobił krowę z wymionami i nie mogłam zgadnąć ... ale się naśmialiśmy.
Stary 2010-08-24, 20:50   #345
Rocusiowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość

Witamy! Hmmm dziwna sprawa z tym testem, jeśli była blada kreska to raczej obstawiałabym ciążę, może ten na którym ujrzałaś kreskę był bardziej czuły niż ten drugi? Wklej nam tutaj fotkę to ocenimy
no niestety wyrzuciłam ten z kreseczką... zaczekam jeszcze trochę i jak nie będzie @ to jeszcze spróbuję test albo krew już wtedy... No ale jakby była fasolka to tak od razu za pierwszym razem? chciałabym... no ale cóż jakoś nie wierzę żebym była w ciąży więc myślę, że lada dzień będzie @
No ale nie ma co się poddawać próbujemy dalej!
Stary 2010-08-24, 21:08   #346
Ruda101
Raczkowanie

Witam Was Kochane
Tak gonicie z tymi postami że nie nadążam czytać...
Ja jestem w 21 dniu cyklu a od jakiś 3 mam objawy jak na @ ale to stanowczo za wcześnie...nigdy tak nie miałam,objawy przychodziły w dany dzień albo nie było ich wcale.Widze że jest tu nas 3 które będą testowały w tym samym czasie
Miałam dziś dość męczący dzień :/ U mnie obiadu dziś nie było...
Jutro czeka mnie ważne badanie i aż boje się iść
I witam nowe staraczki
Ruda101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 21:25   #347
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Powiedzcie mi o co chodzi z tymi klubami?
Klub to takie miejsce gdzie można sobie pisać tak samo jak na forum , ale mają do niego dostęp tylko zaproszone osoby.
To tak jak my założyłybyśmy sobie np klub staraczek i klikały tam o takich intymnych sprawach.
Ja no należe do 1klubu.Bo po co najmniej 2 latach klkania z dziewczynami mamy różne sprawy do obgadania,poradzenie sobie.Żalimy się o kłopotach rodzinnych,małżeńskich,fi nansowych itp

A albumy są publiczne i prywatne.Jeśli prywatne to musisz wysłać prośbę o zaprzyjaźnienie i możesz wtedy oglądać fotki.

Wchodzisz w ustawienia i tam masz wszystkie opcje.
Jak jeszcze coś to pytaj.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 21:49   #348
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za zrozumienie, nadal latam do łazienki częściej niż zawsze ale postanowiłam że teraz czekam i nie kupię już żadnego testu aż do 1 września albo i 3 września. Mój gniew był owocny bo zabrałam się do sprzątania i prasowania i grałam z moim synkiem w warcaby, w "nasze" pchełki (przez nas wymyślona gra, polegająca na tym że pchełki spadają ze stołu i kto pierwszy strąci ten wygrywa, a potem w zgadywanie kto co ułożył z kółeczek (pchełkowych) i patyczków. Ale ten mój synuś ma wyobraźnię ... Zrobił krowę z wymionami i nie mogłam zgadnąć ... ale się naśmialiśmy.
No widzisz, masz synka to masz dla kogo być silną! No i czekanie tak Ci się nie dłuży, bo przy dziecku czas leci jak szalony!

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Klub to takie miejsce gdzie można sobie pisać tak samo jak na forum , ale mają do niego dostęp tylko zaproszone osoby.
To tak jak my założyłybyśmy sobie np klub staraczek i klikały tam o takich intymnych sprawach.
Ja no należe do 1klubu.Bo po co najmniej 2 latach klkania z dziewczynami mamy różne sprawy do obgadania,poradzenie sobie.Żalimy się o kłopotach rodzinnych,małżeńskich,fi nansowych itp

A albumy są publiczne i prywatne.Jeśli prywatne to musisz wysłać prośbę o zaprzyjaźnienie i możesz wtedy oglądać fotki.

Dzia już wszystko obczaiłam! To z kim Ty tak piszesz dwa lata już?? Fajnie, ja też bym tak chciała.. wiadomo że wtedy zupełnie inna gadka.. ja nieraz też mam chęć napisać coś konkretnego o sobie, swoim życiu itd.. ale tak publicznie to nie bardzo Mam nadzieję, że znajdę tutaj wirtualne przyjaciółki W realu niestety rzadko kiedy trafia się prawdziwa przyjaźń, to może w necie coś się znajdzie.. coś szczerego i czystego
Katarzynko jesteś moją imienniczką

Edytowane przez Farahh
Czas edycji: 2010-08-24 o 21:51
Stary 2010-08-24, 21:53   #349
bassienka
Zadomowienie

Cytat:
34 dc ?!?!?! Łeeee kochana to może Ty będziesz trzecią ciężarówką na wątku
Oby, oby!
Jejku, mój synek zaraz kończy 2 lata, ale u mnie w mieścinie biorą do przedszkola od 3 lat, no i warunek taki, że musi wołać siusiu i kupkę do toalety Ale już bym chciała, żeby stał się małym przedszkolakiem Szykowanie wyprawki- super sprawa! No i sam fakt, że będzie mieć kontakt z innymi dziećmi.. druga sprawa to taka czy dziecko będzie chciało być w tym przedszkolu Mój mąż jak był mały i rodzice go zaprowadzili do przedszkola to uciekł i był w domu szybciej niż oni A że mój synek to wypisz, wymaluj tatunio to może być ciekawie
No i nie będę jutro testować (bo ja zwykle robie to z rana), ponieważ nie kupiłam testu
Co do mojej Małej, to ona ma już 3,5 roku i bardzo chce iść do przedszkola. Przez prawie 3 lata była u nas niania, więc Emi zdążyła sie przyzwyczaić, ze mama pracuje i nie ma mnie w domu. Jedyne, czego obawiam sie to są choroby, które na pewno złapie w przedszkolu...

Cytat:
Napisane przez gdudek Pokaż wiadomość
.w 11 tygodniu okazało się że dziecko przestało sie rozwijać już w 8 tygodniu i serduszko przestało bić no i niestety szpital i takie tam... Termin porodu miałam na 9 sierpnia i jak sobie przypomnę że dzieciątko byłoby juz z nami to ....... może mój wróci teraz do mnie....
Bardzo mi przykro Wiem co czujesz, bo niedawno przechodziłam przez to samo. U mnie w 9 tygodniu okazało sie, ze serduszko nie bije....Teraz byłabym w około 20 tyg... Ale cóż, tak miało być. A teraz bardzo chciałabym zajść w ciążę dla mojej Miśki, bo ona prawie codziennie dopytuje się, kiedy nasza dzidzia wróci od aniołków?? I opowiada mi, co to ona, jako starsza siostra bedzie robiła z dzidziusiem

Cytat:
No faktycznie 20 dc to trochę wcześnie, ale poczekaj jeszcze tydzień i mam nadzieję, ze ujrzysz już 2 kreseczki

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Widze ze twoja corcia ma na imie tak jak ja...
Ano Emilia

A ja wróciłam właśnie z kina. Mąż zaprosił mnie w ramach przeprosin, bo w niedzielę ostro sie pokłóciliśmy.... Ale na szczęście doszlismy do porozumienia

Aha, no zapomniałam, skleroza jedna ze mnie. katarzynko obejrzałam Twoje albumy. Prześliczne zdjecia. Córeczkę masz uroczą

ALBUMY
[*] 18.06.2010

Edytowane przez bassienka
Czas edycji: 2010-08-24 o 21:57
Stary 2010-08-24, 22:02   #350
lemoorka
Zakorzenienie

Witam gaduły kochane

Cytat:
Dziewczyny ja się dzis jakoś dziwnie czuje, boli mnie podbrzusze, jajniki, śluz mam troszkę zabarwiony na różowo no i mokro mi , a to jest dopiero 12 dc, a cykl mam zazwyczaj 28-29.Przez 10 dni cyklu brałam wiesiołek, może to on przyspieszył owulację. Jak myslicie. Mama się już starać czy jeszcze dać troszkę czasu żołnierzykom??
Ja jem wiesiołek i faktycznie przyspiesza owulacje. Ale jem go do owulacji i przerwa. Jak nie starałam się o dziecko to brałam przez 3 miesiące i przerwa. Wiesiołek pomagał mi na PMS Byłam wtedy kraina łagodności

Cytat:
Dobra, dziewczyny, ja wiem ale potrzebuję tego usłyszeć od kogoś innego, jeśli @ miałam 8.08 a potem przytulańce były w 5, 7, 8, 13, 14, 15 d.c. przy czym mam cykle 30 - 32 dniowe to jaka jest szansa?
Odejmij 14 dni- owulacja powinna być prawdopodobnie w 18 dniu cyklu.

Cytat:
ja po wnikliwym przeczytaniu jak dochodzi i kiedy do zapłodnienia jestem w głębokim szoku, że tyle wpadek jest
ale stwierdziłam, że nie wyczuje się, ale jedna dziewczyna gdzieś pisała, że robiła testy owu i dopiero pocelowali
ja tez robiłam i nic
i w ogóle to wyluzowałam, nic nie zrobie więcej jak tylko miłe chwilki z mężem i już.
Ale różnie tez może być- mam koleżankę, która ma już 1 dziecko a od 1,5 roku nie może zajść z następnym. więc tak naprawdę nie wie o co w tym wszystkim chodzi chyba nikt
Matka Natura bywa przewrotna Nasze babci ledwo zostały muśnięte przez naszych dziadków i już w ciązy były

Cytat:
popatrz na to z innej strony: uda się szybciej lub później, i czy to sprawi że będziesz mniej szczęśliwa? jak będziesz w ciązy po porostu będziesz mega szczęsliwa niezależnie ile to trwało ,mi sie wydaje, że najgorsze to zafiksowac się na maksa na dziecko i liczyć te dni w kółko, poza tym nie życzę nikomu, ale może się nidgy nie udac zajśc i co wtedy? koniec życia? hmm trudny to temat, ale wg mnie nie koniec, oczywiście chce się być w ciąży, mieć własne dziecko, ale sa różne sytuacje i czasem po prostu pozostaje in vitro lub adopcja lub bezdzietność, i tez trzeba w tym wszystkich znaleźć plusy, bo nie tak naprawdę nie od nas zależy czy bedziemy rodzicami..

to się rozpisałam, ale takie mam właśnie myśli, po takim miesiącu liczenia stwierdzam, że to bez sensu...i przytulanki jakieś inne były, mniej fajne..
Nie wolno podporządkować swojego życia chęci posiadania dziecka. Ja mam do tego troszkę inne podejście, nie planowałam dziecka, bo też mam poważne problemy z kręgosłupem jak gospella. Niestety robi mi się coś na jajniku i jedyny lek ciąża. Dlatego ja mam inne podejście, będzie to będzie, nie będzie to trudno. Próbowałam 1 miesiąc , nie udało się, było mi trochę smutno, bo po hormonach nie czuje się najlepiej.Ale żyje się dalej

Za to przytulanki było mega przyjemne. Mój TZ uwielbia dzieci, wieć rozczulał mnie podczas seksu, głaskał po brzuszku w nadzieji,że się coś pojawi. On gorzej odczuł porażke niż ja.

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
zgadzam sie z toba, w pewnym momencie zycie toczy sie tylko wokół dziecka i checi tego by juz bylo, az zapominasz o sobie i swoich potrzebach, a tak naprawde nei wiesz jak dlugo potrwa staranie, a jak to mowia im mocniej tego pragniesz tym bardziej sie stresujesz,a stres nie jest sprzymierzencem, ja ostatnio powiedzialam tz ze czuje ze niema jeszcze fasolki a on i tak niewierzyl, wkolko powtarza ze trzeba probowac,a z drugiej strony jest zly jak ja siedze i ogladam wozeczki ubranka itp..bo wie ze sie mocno nakrecam[COLOR="Silver"]

Dokładnie - niech Cię tż opipsa Musisz żyć własnym życiem

Cytat:
Witam
Ehhhh......
WitamZaraz dodam do listy. Na przyszłośc listę eydtujemy samodzielnie poprzez zacytowanie i edycję posta

Cytat:
Popieścił CIę kiedyś ktoś

Cytat:
Napisane przez Little Angel Pokaż wiadomość

Może umów się z ginekologiem na monitoring

Cytat:
Ty już masz synusia, a postaw się na miejscu osób, które starają się o 1 i zajśc nie mogą Ile Twoj synuś ma latek?

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Może założymy taki klub?

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Sierpniowe pracusie:
  1. bassienka - podlaskie, lat 28, @ 21.07.2010, 1 cykl, starania o 2 dzidzię
  2. Farahh- kuj-pom, 23 l.-@ brak- 1 cykl starania o 3 dzidzię
  3. gdudek -małopolskie,lat 28, @ 21 lipca 2010,2 cykl starań po poronieniu i mam nadzieję że się uda
  4. gospella-lubelszczyzna, lat 34, @23.08.10,2 cykl, dzieci brak
  5. Houseofcolours- Irladnia, lat 25- @1.08.10 - pierwszy cykl - starania o 1 dzidzię
  6. Katarzynka- wlkp- 26l- 16.08.10- 1 c
  7. kretoszczurek
  8. kruczaa - świętokorzyskie - lat 24, @ 12.08.10 - 4 cykl starań o 1 dzidzię
  9. Lemoorka - Będzin, lat 26 - @ 20.08.10 - cykl 2 - starania o 1 dzidzię
  10. Lils121- małopolska, lat 22, @ 8.08.10, 2 cykl starań o 1 dzidzie(mam nadzieję że ostatni
  11. mamaoptymistka-lat 30, @ 6 sierpnia, 1 cykl starań
  12. mazianka81- dolnyśląsk( za mies.lubuskie) 29lat @ 23.07.2010, 3 staranka ( jak najbardziej owocne) o drugą dzidzię
  13. Ruda-Warszawa,lat 22-@4.08.10-Cykl 5-starania o 1 dzidzię
  14. rudziutka87- podkarpacie, lat 23, @ 27.07.10., 1 cykl starań o dzidzię
  15. violisia -lat 22, @5.08.10 , 1 cykl intensywnych starań o 1 dzidzie
  16. Yendi - wielkopolska, lat 35, @ 23 sierpnia, 1 cykl starań o 2 dzidzię
  17. Lilkaa82 - małopolskie, lat 28, @ 12 sierpnia, 5 cykl starań o 1 dzidzię
  18. Rocusiowa- @ 19.07.10

Cytat:
Napisane przez rudziutka87 Pokaż wiadomość
hej dziewczeta ja teoretycznie dzisiaj powinnam dostac @, na razie cisza. od wczoraj bolay, mnie piersi, wiec ciezko stwierdzic czy to na @ czy na fasolke..
z jednej strony bede bardzo niepocieszona, jesli @ nadejdzie, z II obawiam sie, ze nie dbam o siebie an tych wczasach tak, jak powinnam.. ale z jeszcze innej strony nie mozna tez popadac w paranoje, wiec stwierdzilam, ze poki nie widze 2 kreseczek, to bede sie zachowywac jakbym w ciazy nie byla i korzystam z wakacji, w koncu to moja podroz poslubna

w sumie moglabym zrobic test, zawsze robilam test jeszcze przed @ ( ale to bylo ze strachu, a nie tak jak teraz), ale po I, jestem w tej chwili za granica, co wiaze sie z tym, ze nie wiem czy sie dogadam z paniami w aptece i z tym, ze moze @ spozni mi sie przez zmiane klimatu... => tego sie wlasnie boje, wiec wole poczekac z testowaniem, bo przynajmniej z wiekszym spoznieniem @, test bedzie wiarygodny... I hope..
Trzymamy kciuki:ckiuki: Może wykorzystaj nieuwagę bo ciekawośc nas tu zeżre
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 22:05   #351
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Może założymy taki klub?
Jestem za

Stary 2010-08-24, 22:13   #352
Rocusiowa
Raczkowanie

Cytat:
Jestem za
ja też ja też
bo tak mnie coś męczy a tak publicznie to się wstydzę zapytać
Stary 2010-08-24, 22:18   #353
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też ja też
bo tak mnie coś męczy a tak publicznie to się wstydzę zapytać
Wstydniś

Ja też uważam,że nawet jak będziemy mieć zamknięty krag to lepiej się poznamy Tylko żebyśmy wiedziały jak to się robi.....
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 22:25   #354
mamaoptymistka
Zadomowienie

Chętnie przyłącze się do klubu. Rzeczywiście ja tez się z pewnymi sprawami czaję aby przypadkiem ktoś z osób niepowołanych nie odkrył mojej tożsamości. A jak to zrobić z tym klubem ???? czy może ktoś kto się na tym zna zwerbuje nas tam.
Stary 2010-08-24, 22:27   #355
elvira44
Wtajemniczenie

Dopisze mnie ktos do listy?

elvira44- Anglia, @ 18.08.10, 2 cykl staran o 1 dzidzie

A tak w ogole to wczoraj mialam ostatni dzien @ ( w sumie o 1 dzien krotsza niz zwykle), dzis dziwnie czuje cos w podbrzuszu, nie bol, ciezko to okreslic, moze cos z jajnikami, sama nie wiem, i takie uczucie dziwne w udach, czasem mam takie podobne odczucie ale po owulacji wiec nie wiem co sie dzieje, ze tak wczesnie, moze mi sie wszytsko poprzestawialo, moze moj 6 dzien cyklu jest plodny??? Mialyscie tak kiedys?

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 22:29   #356
Farahh
Rozeznanie

Poczekajcie zaraz obczaję co i jak

Stary 2010-08-24, 22:31   #357
Rocusiowa
Raczkowanie

hmmm no coś tam jest w ustawieniach... tylko tam jest do wybrania prywatny klub czy otwarty klub czy ogólny czy jakoś tak...
Stary 2010-08-24, 22:32   #358
Farahh
Rozeznanie

dobra założyłam, zaraz powysyłam zaproszenia.

wiecie co, nie mogę ogarnąć jak się wysyła zaproszenia.. a spróbujcie Wy wejść w ten klub
https://wizaz.pl/forum/group.php

https://wizaz.pl/forum/group.php?do=grouplist&cat=2
albo przez to spróbujcie, drugi od końca jest nasz klub pt: staraczki

ŻEBY BYŁO JESZCZE ŁATWIEJ TO WYSYŁAM WAM ZAPROSZENIA! NA RAZIE POSZŁO DO LEMOORKI I ROZUSIOWEJ, KTÓRA NASTĘPNA )

Edytowane przez Farahh
Czas edycji: 2010-08-24 o 22:39
Stary 2010-08-24, 22:34   #359
bassienka
Zadomowienie

I ja chetnie dołączę do klubu Właśnie próbowałam stworzyc taki klub, ale nie wiem czy rodzaj ma byc moderowany, czy tylko z zaproszeniami?? Ale na pewno ma być prywatny

elvirko już zostałaś dopisana

Sierpniowe pracusie:
  1. bassienka - podlaskie, lat 28, @ 21.07.2010, 1 cykl, starania o 2 dzidzię
  2. Farahh- kuj-pom, 23 l.-@ brak- 1 cykl starania o 3 dzidzię
  3. gdudek -małopolskie,lat 28, @ 21 lipca 2010,2 cykl starań po poronieniu i mam nadzieję że się uda
  4. gospella-lubelszczyzna, lat 34, @23.08.10,2 cykl, dzieci brak
  5. Houseofcolours- Irladnia, lat 25- @1.08.10 - pierwszy cykl - starania o 1 dzidzię
  6. Katarzynka- wlkp- 26l- 16.08.10- 1 c
  7. kretoszczurek
  8. kruczaa - świętokorzyskie - lat 24, @ 12.08.10 - 4 cykl starań o 1 dzidzię
  9. Lemoorka - Będzin, lat 26 - @ 20.08.10 - cykl 2 - starania o 1 dzidzię
  10. Lils121- małopolska, lat 22, @ 8.08.10, 2 cykl starań o 1 dzidzie(mam nadzieję że ostatni
  11. mamaoptymistka-lat 30, @ 6 sierpnia, 1 cykl starań
  12. mazianka81- dolnyśląsk( za mies.lubuskie) 29lat @ 23.07.2010, 3 staranka ( jak najbardziej owocne) o drugą dzidzię
  13. Ruda-Warszawa,lat 22-@4.08.10-Cykl 5-starania o 1 dzidzię
  14. rudziutka87- podkarpacie, lat 23, @ 27.07.10., 1 cykl starań o dzidzię
  15. violisia -lat 22, @5.08.10 , 1 cykl intensywnych starań o 1 dzidzie
  16. Yendi - wielkopolska, lat 35, @ 23 sierpnia, 1 cykl starań o 2 dzidzię
  17. Lilkaa82 - małopolskie, lat 28, @ 12 sierpnia, 5 cykl starań o 1 dzidzię
  18. Rocusiowa- @ 19.07.10
  19. elvira44- Anglia, @ 18.08.10, 2 cykl staran o 1 dzidzie

ALBUMY
[*] 18.06.2010

Edytowane przez bassienka
Czas edycji: 2010-08-24 o 22:39 Powód: dopisek
Stary 2010-08-24, 22:40   #360
Farahh
Rozeznanie

basienka Tobie też wysłalam

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości